30/10/2010 SC Bellingen Vlaams Beloftenteam 3/2 25/16 25/21 21/25 20/25 15/13 0/0

30/10/2010 Govok Cammaert Gooik Volley Opwijk 2 3/0 25/8 27/25 25/14
    3/0
    30/10/2010 Davoc Lot 1 VC Knødde Meise 2 3/0 25/18 25/20 25/20
    0/3

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.D1 : Opwijk - GAVO : 3 - 0

Katrien, Tanja en Olivia kwamen in het tussenseizoen over van Gavo, Gavo was nog op zoek naar de eerste zege en wij hadden vorige week onze eerste punten gepakt en wouden dit graag bevestigd gezien met een nieuwe overwinning. Allerhande redenen dus om deze wedstrijd de nodige aandacht te schenken. Onze reservenmatch verliep niet naar onze wens. Gavo speelde niet dominant maar erg onvoorspelbaar, zonder vaste stramienen met vaak noodreddingen die om een of andere reden toch altijd goed afliepen voor hun, dikwijls tot onze ( en hun ) verbazing en wij geraakten maar niet in ons ritme. Set 2 was spannend en het zag er lang naar uit dat we de winst gingen nemen. Op de valreep echter lieten enkele ellebogen -neus-pink-knie - per toeval op de juiste plaats staande -reddingen bij Gavo ons achter met een 2/0 achterstand en ook set 3 konden we niet winnen. Jammer want hierdoor verliezen we een uitstekende uitgangspositie in de stand.
    De hoofdmatch werd geconcentreerd aangevat, we hadden redelijk snel door waar de zwakkere punten te vinden waren maar het bleef lang spannend ( 8/5- 16/13 ) door erg veel servicemissers ( 7 )aan onze zijde. Relatief vlot gewonnen toch met 25/21 en na een 8/7 stand in set 2 kon Olivia vanop de servicelijn een reeksje scoren. Het ging naar 11/7 en 16/10. De veer leek wat gebroken bij Gavo, die nu ook heel wat servicemissers lieten noteren en we konden vlot uitmaken met 25/12. Ondertussen was Joke de zieke Els komen vervangen en starten we set 3 met Ellen aan de opslaglijn via een sterke 8/2. We bleven rustig domineren en de voorsprong bleef behouden ( 16/7 ). De set en de wedstrijd eindigde met een 25/13 stand. Een pluim voor de ploeg die de concentratie bleef behouden en een reeks mooie aanvallen liet zien en ook vooral in receptie overeind bleef. Ja - wadde.

30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames 2 : Gooik - Opwijk

Tijdens de opwarming zagen we al wat onze tegenstander in zijn mars had, snelle passen naar de hoeken en de midden op shoot en aanvalsters die keihard en precies sloegen waar ze dat wensten. Ze waren ook maar met 8 en er was ogenschijnlijk weinig of geen niveauverschil te merken tussen de verschillende speelsters. Reservenmatch gespeeld in een 4/2 opstelling want we hadden vandaag onze 3 setters mee en ook aanvallend en receptioneel kunnen die zich behoorlijk uit de slag trekken. Gooik was ook vanop de opslaglijn heel sterk. De floats, en topspin jump services vlogen ons rond de oren en al bij al bleef onze receptie nog redelijk overeind eens de aanpassing naar de 4/2 was geautomatiseerd.
    Onze supporters dachten dat er tijdens de hoofdwedstrijd ook niet veel te rapen zou zijn voor ons maar we gingen goed mee in de aanvangsfaze van de eerste set. Opslagopdrachten werden goed opgevolgd maar desondanks kraakte de receptie van Gooik op geen enkel ogenblik. De wet van de sterkste ondergaan en hierin is volley heel duidelijk. De sterkste...wint. Set 2 ging gelijkopgaand ( eerste TTO 8/6) en we konden op enkele puntjes afstand blijven met goede recepties en dito aanvallen. Heleen komt op service en we beslissen om nog meer gevarieerder en met nog meer risico te gaan serveren en het lukt Heleen met een mooie reeks van halve opslagpunten en wakkere speelsters aan het net en in verdediging gaan we zowaar op en over Gooik dat een beetje van slag geraakt en in de time outs moet vluchten. De rest van de set heeft onze ploeg nu duidelijk vertrouwen en het blijft steeds spannend met 22/21 en 22/23 als tussenstanden. Wij krijgen zelfs een eerste setbal na een killblok van Karen. Gooik kan op het nippertje de situatie redden en alsnog de set winnen maar wat een mooie prestaties van onze dames ! Set 3 ook terug goed mee in de aanvangsfaze ( 8/6 ) maar nadien wat onrust in de receptie en Gooik dat aanvallend niet meer in de fout gaat en rustig kontrolerend de set en de wedstrijd kan binnenhalen. We onthouden dat ons niveau van set 2 en 3 duidelijk al progressie heeft tegenover het seizoensbegin en dat we tegen een heel sterke tegenstander meespeelden voor setwinst.