Alles over voetbal
    mijn ervaringen als voetbalscout
    02-09-2018
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.week 35-2018
    Deze week werd het een druk voetbalweekend. Vrijdag was er de wedstrijd tussen de beloften van Winnik en Meerbeke. Een wedstrijd die nooit een wedstrijd is geweest en eindigde in monsterscore van 11-1. Zaterdag ben ik dan eerst naar Racing Gent - Oudenaarde u14 gaan kijken. Leuke wedstrijd waarbij de thuisploeg in het eerste kwart op voorsprong kwam. In het tweede kwart werd niet gescoord . Daarna verdubbelde de thuisploeg de voorsprong maar de bezoekers konden milderen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. In het laatste kwart kon de thuisploeg de overwinning veilig stellen met een derde doelpunt. Daarna keek ik naar de u13 wedstrijden ( A en B) tussen beide ploegen. Er werd door beide ploegen redelijk wat gescoord zodat het twee leuke wedstrijden waren. Nadien reed ik dan door naar Aa Gent - Lokeren waar ik naar de u15 wedstrijd keek. Al snel kwam Gent op voorsprong maar Lokeren kon er met een plaatsbal 1-1 van maken. Na een strafschop kon Gent opnieuw op voorsprong klimmen maar Lokeren kon nog voor rust de bordjes opnieuw in evenwicht trappen. Na de pauze kwam Gent opnieuw op voorsprong en deze keer kon Lokeren niet meer terugkeren en Gent bouwde de voorsprong verder uit met een 5-2 eindstand tot gevolg. 's Avonds ging ik dan naar de plaatselijke derby tussen Meerbeke en Winnik. De thuisploeg startte sterk en Winnik had het moeilijk om stand te houden en kende wat geluk toen Meerbeke tot 2 keer toe op de lat trapte. Zelf kreeg Winnik voor de rust ook een mooie kans maar deze werd ook niet benut. Na de pauze kwam Meerbeke  dan toch verdiend op voorsprong. winnik reageerde met 2 wissels en deze loonden. zo kwamen ze gelijk na een mooie aanval afgewerkt met een bal achter het steunbeen. Kort nadien werd het zelfs 1-2 na alweer een mooie aanval die fraai werd binnen getrapt. Meerbeke ging nu vol voor de gelijkmaker en trof voor de derde maal de paal. In een zinderend slot moest de Winnik doelman al zijn kunnen tonen om de bal uit doel te ranselen. Zo won Winnik de felbevochten derby en nadien werd er nog lang nagepraat over deze leuke druk bijgewoonde wedstrijd. Zondag ben ik dan gaan kijken naar Berchem - Dender u14. Dender kwam al snel op voorsprong maar Berchem werd steeds gevaarlijker en kon gelijk maken. Berchem kwam op voorsprong en liep zelfs uit tot 3-1. Dender was aangeslagen en had tijd nodig om terug in de wedstrijd te komen. In een dol laatste kwart konden ze de achterstand ombuigen in een 3-3 gelijkspel na een felbevochten wedstrijd met enkele stevige duels. Nadien ging ik eens niet naar het voetbal maar naar het wielrennen. Morgen ga ik naar de beloftenwedstrijd tussen KV Mechelen en Tubize. Woensdag ga ik naar de trainingen van de nationale ploeg u16. Vrijdag ga ik naar Winnik B kijken tegen Idegem. Zaterdag ga ik dan mee als trainer van de u15 van Winnik. De rest moet ik nog eens bekijken waar ik zal gaan kijken.

02-09-2018 om 20:11 geschreven door erwin

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)