Dit recept is zo heerlijk, dat je het beter meteen in een dubbele hoeveelheid maakt, je kan ze ook perfect invriezen. Ik houd erg van rozijnen, dus voor mij moeten die er altijd bij.
voor ongeveer 8 kleine ronde wafeltjes (afhankelijk van de grote van je wafelijzer) 150 g maïsmeel 75 ml olie 50 ml rijststroop 1 dopje vanille-essence 150 ml (rijst)melk snuifje zout 1 el lijnzaad 3 el water eventueel 2 grote el rozijnen toevoegen
1. lijnzaad en water mixen met een staafmixer, even laten staan 2. bloem + olie + stroop + vanille + zout omroeren 3. dan beetje bij beetje melk toevoegen 4. bakken in wafelijzer
Als ze vers zijn zijn ze nog een beetje zacht, bij het afkoelen worden ze heerlijk krokant. Poepsimpel recept, ik maak de deeg en terwijl ik keuken opruim van de hoofdmaaltijd bak ik wafeltjes tussendoor, tegen dat de keuken aan de kant is, zijn de wafeltjes klaar !
Voor een grote stapel pannenkoeken (ik schat een 20-tal) kan je hetvolgende recept gebruiken. Ideaal voor een kinderfeest of op een koude winterdag na een heerlijke wandeling in de natuur.
1 l rijstmelk 200 g boekweitbloem 200 g rijstbloem 100 g aardappelzetmeel 1 zakje bakpoeder (of gewoon 500 g boekweitbloem) 6 vanillesuikers 6 eieren (ev. 1 el gemalen lijnzaad) snuifje zout
alle bovenstaande ingrediënten in deze volgorde in een grote kom doen en mixen
Als je teveel neemt dan krijg je een dikke boerenpannenkoek, maar indien te dun kraakt hij te vlug, daarom vind ik 1 pollepel in de pan ideaal. Bak de pannenkoeken langzaam, zodat ze vanbinnen goed gaar zijn.