Doe de rijstewafels in een
ruime zak. Maak ze klein door met je handen op de zak te duwen, of door er
met een deegroller overheen te rollen tot het kleine stukjes zijn.
Zet een steelpannetje op
middelhoog vuur.
Doe de appelstroop en het
zout in t pannetje en laat het warm worden. Als het gaat bubbelen, staat
je vuur iets te hoog. Roer door.
Voeg de pindakaas en
cacaopoeder toe en roer het goed door elkaar.
Voeg de stukjes rijstewafel
toe en roer door met een pollepel.
Zet het vuur uit en laat het
mengsel wat afkoelen.
Doe het mengsel in een bakje
van ongeveer 20 x 20 c.m. Ik gebruik een plastic bewaarbakje met deksel,
zodat ik het makkelijk in de koelkast kan bewaren.
Met de bolle kant van een
lepel maak je de bovenkant van het mengsel mooi glad.
Laat het verder afkoelen en
zet dan minimaal een halfuur in de koelkast.
Zodra het redelijk hard is
geworden, kan je het in ongeveer 6 stukken snijden en lekker opeten!
Het is nu helemaal goedgekeurd en je vindt het in elke supermarkt: stevia
Thuis heb ik de poeder en drops uitgeprobeerd en mijn voorkeur gaat uit naar de drops omdat je hier heeeeeel lang mee doet, 1 flesje kost wel wat maar 1 druppel in je thee of koffie is voldoende om het te zoeten
Het is wel wat zoeken naar de juiste hoeveelheid in ander gebak Ik schat dat ik meestal een 10-tal druppels in mijn gebak of crème of zo doe. Maar het beste is natuurlijk proeven, want voor niet iedereen is zoet zoet.
Bij grote hoeveelheid smaakt het wel wat naar zoethout.
Dit past niet bij alle smaken. Je kan het bv. wel combineren beetje rijststroop met wat extra stevia, of helft suiker rest stevia.
In elk geval beïnvloedt het de suikerspiegel niet en is het volgens mij gezonder dan gewone suiker.
op de site http://suikerwijzer.nl vindt je heel veel recepten en uitleg over het gebruik van allerhande alternatieven voor suiker
Vorige week heb ik voor de eerste maal de soja slagroom van alpro uitgeprobeerd en wow wat een resultaat mooie lichte lekkere slagroom waar je eindelijk een lekkere slagroomtaart mee kan maken !
Voor mijn man mocht het wel iets zoeter, dus voor de zoetebekken wat zoetmiddel toevoegen (suiker, rijststroop, stevia drops)
Voorstel biscuit met aardbeien en heerlijke slagroom
We kennen allemaal wel de rijstwafel of rijstkoek. Nu deze op het eerste zicht droog isomorondje kan je omtoveren tot heerlijke lekkernijen zonder veel werk en mjam lekker zeg probeer vooral veel smeuïge elementen erop te leggen zoals banaan of groentjes, dat helpt ! Aangezien mijn zoon glutenvrij moet eten en niet zo houdt van het glutenvrij brood, zit er heel vaak in zijn brooddoos rijstwafel.