Veggie Family
heerlijk eenvoudig vege
12-12-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.supersimpel veggie familiekeuken
Klik op de afbeelding om de link te volgen Welkom op mijn smikkel smul blog, 

Het is reeds lang geleden dat ik nog iets gepost heb,
amai !

Hoog tijd voor enkele nieuwe recepten !!!

Miegusta

12-12-2010 om 00:00 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
07-10-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoenpitten / rozijnenkoekjes
pompoenpitten/rozijnenkoekjes

100 g gierstvlokken
100 g kokospoeder
2 eieren
2 el honing
2 el olijfolie
3/4 kop rozijnen
1/2 kop pompoenpitten

alles mengen

met eetlepel hoopjes op bakplaat

15' bakken op 180°

07-10-2013 om 18:43 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
Categorie:koekjes
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vege croque monsieur
vege croque monsieur

Dit receptje heeft mijn zoon op youtube gevonden en wou dit per se
uitproberen, het ziet er niet alleen lekker uit, het is ook overheerlijk !

per croque

2 boterhammen (lekker met glutenvrij Schär witbrood )
1-2 schrijfjes tomaat
1-2 schijfjes courgette
schijfje mozzarella of tofu
bestrooien met kruidenzout
laagje pesto

bakken


pesto

100 g basilicum
2 teentjes look
1/2 dl olijfolie
80 g pijnboompitten of amandelpoeder
+ ev. nog 50 g parmesan
mixen

07-10-2013 om 18:37 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wortelpreparé nr 2
wortelpreparé nr 2

1 kop diepvrieswortelen   gedurende 5' laten koken,
dan afgieten
+ 1 el pittige mayonaise of mayonaise + 1/2 tl mosterd
10 augurkjes
2 el ketchup
1 tl spaghettikruiden
2-3 el amandelpoeder

alles goed mixen en ready !!!
Vree lekker, vooral ook voor de kids !

07-10-2013 om 18:33 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
17-05-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zoete cacao rijstwafelbrokkies

Dit recept vond ik op suikerwijzer. nl eens proberen nietwaar... 

voor ongeveer 6 stukjes

2 rijstewafels
2 eetlepels appelstroop
2 eetlepels pindakaas (suikervrij, het liefst biologische)
1 eetlepel cacaopoeder
snufje zout

 

  • Doe de rijstewafels in een ruime zak. Maak ze klein door met je handen op de zak te duwen, of door er met een deegroller overheen te rollen tot het kleine stukjes zijn.
  • Zet een steelpannetje op middelhoog vuur.
  • Doe de appelstroop en het zout in ‘t pannetje en laat het warm worden. Als het gaat bubbelen, staat je vuur iets te hoog. Roer door.
  • Voeg de pindakaas en cacaopoeder toe en roer het goed door elkaar.
  • Voeg de stukjes rijstewafel toe en roer door met een pollepel.
  • Zet het vuur uit en laat het mengsel wat afkoelen.
  • Doe het mengsel in een bakje van ongeveer 20 x 20 c.m. Ik gebruik een plastic bewaarbakje met deksel, zodat ik het makkelijk in de koelkast kan bewaren.
  • Met de bolle kant van een lepel maak je de bovenkant van het mengsel mooi glad.
  • Laat het verder afkoelen en zet dan minimaal een halfuur in de koelkast.
  • Zodra het redelijk hard is geworden, kan je het in ongeveer 6 stukken snijden en lekker opeten!
  • Je kan ze een paar dagen in de koelkast bewaren.

17-05-2012 om 18:28 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:glutenvrij, koemelkvrij, eivrij, suikervrij
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.stevia
Het is nu helemaal goedgekeurd en je vindt het in elke supermarkt: stevia

Thuis heb ik de poeder en drops uitgeprobeerd en mijn voorkeur gaat
uit naar de drops omdat je hier heeeeeel lang mee doet, 1 flesje kost wel
wat maar 1 druppel in je thee of koffie is voldoende om het te zoeten

Het is wel wat zoeken naar de juiste hoeveelheid in ander gebak
Ik schat dat ik meestal een 10-tal druppels in mijn gebak of crème of zo doe.
Maar het beste is natuurlijk proeven, want voor niet iedereen is zoet zoet.

Bij grote hoeveelheid smaakt het wel wat naar zoethout.

Dit past niet bij alle smaken.  Je kan het bv. wel combineren beetje
rijststroop met wat extra stevia, of helft suiker rest stevia.

In elk geval beïnvloedt het de suikerspiegel niet en is het volgens mij
gezonder dan gewone suiker.

op de site http://suikerwijzer.nl vindt je heel veel recepten en uitleg over het gebruik van
allerhande alternatieven voor suiker

17-05-2012 om 18:17 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:kookinformatie
Tags:stevia
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.soja slagroom opklopbaar
Vorige week heb ik voor de eerste maal de soja slagroom van alpro uitgeprobeerd
en wow wat een resultaat mooie lichte lekkere slagroom waar je eindelijk een
lekkere slagroomtaart mee kan maken !

Voor mijn man mocht het wel iets zoeter, dus voor de zoetebekken
wat zoetmiddel toevoegen (suiker, rijststroop, stevia drops)

Voorstel biscuit met aardbeien en heerlijke slagroom

Aan de slag !

17-05-2012 om 18:10 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:pudding, vla, roomdessert, mousses
13-01-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.varieer met een rijstwafel
We kennen allemaal wel de rijstwafel of rijstkoek.
Nu deze op het eerste zicht droog isomorondje kan je omtoveren tot heerlijke lekkernijen
zonder veel werk en mjam lekker zeg
probeer vooral veel smeuïge elementen erop te leggen zoals banaan of groentjes, dat helpt !
Aangezien mijn zoon glutenvrij moet eten en niet zo houdt van het glutenvrij brood,
zit er heel vaak in zijn brooddoos rijstwafel.

rijstwafel
ZOET
+ geplette banaan + (geroosterde) hazelnoten

+ rijststroop + geraspte kokos + dadel (zachte)

+ (carobe)choco + banaan

+ beetje kokosroom (bovenste laag van blik kokosmelk) + schijfjes perzik / ananas uit blik



HARTIG
+ laagje mayonaise + tomaat + geraspte wortel + sla

+ beetje boter + schelletje (soja)kaas  of zachte geitenkaas+  schijfjes appel

+ restje gekookte groentjes met lepel mayo (+ev. ketchup) goed omroeren

+ restje gekookte aard met mayo + wat verse peterselie


Wees creatief !


13-01-2012 om 13:42 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:broodbeleg
28-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kokoscakejes met rozijnen
250 g maïsmeel (markal, bioplanet, 3€/kg)
50 g boekweitmeel (markal, bioplanet, €3/kg)

of volledig 300 g maïsmeel of 200g maïs /  100 g boekweit

+ 1 el  bakpoeder

+  2 vanillesuikers

+ 50 g geraspte kokos

+ 100 g rozijnen

door elkaar roeren

dan

125 g olie
200 g (rijst of soja) melk
1 groot losgeklopt ei

+ ev. 5 dr pure essentiële olie van sinaas

door bloemmengsel roeren

in muffinpapiertjes

15' op 200 ° ,


supersimpel en man wat een smaak !!!







28-12-2011 om 13:13 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:cake
15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zachte wortelkoekjes
Even wat tijd maken om deze koekjes uit te proberen, heerlijk !!!

1 kop rozijnen laten weken in 1 1/2 kokend  water met zakje zwarte thee
1 tot 1 1/2 geraspte wortelen (ons geheim ingrediënt !!!)
1 kop meel (GV: teffmeel) + 1 kop havervlokken (van Provena lekker glutenvrij !)
6 druppels stevia als zoetmiddel (of 6 el gewone suiker of 4 el honing of 6 el rijststroop) 
1 kl koekkruiden of speculooskruiden, kaneel, ...
snuifje zout
2 el olie
2 el zachte (soja) boter 
1/2 kop fijngehakte hazelnoten (in plastiek zakje en kloppen maar, lekker om de frustraties eruit te kloppen !!! of in vijzel of hakmolen)

alles lekker onder elkaar roeren, met een ijscrèmeschep hoopjes maken, niet te dicht bij elkaar
want ze lopen nog uit.  Ongeveer 25' op 200°.  Als ze uit de oven komen zijn ze nog heel zacht, laat ze eerst afkoelen. 
 Als je erin prikt blijft aan je prikker plakken.  De deeg kan je vergelijken met een soort broodpudding qua textuur.

Heerlijk stevig en gezond tussendoortje !!!

Je kan ze ook in de diepvries bewaren.

Oeps geen foto en al allemaal op ...


15-09-2011 om 16:41 geschreven door miegusta  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (7 Stemmen)
Categorie:koekjes
Tags:glutenvrij, wortelkoekjes, koemelkvrij, suikervrij, eivrij


SOS Miegusta

Heb je een veggie vraag ? Mail Miegusta !



Mijn favorieten
  • www.vegetarisme.be
  • waardeloze haantjes
  • allervita
  • de plantaardige keuken
  • suikerwijzer

  • Categorieën
  • brood (3)
  • broodbeleg (14)
  • cake (7)
  • gezonde snoepjes (3)
  • hoofdgerecht noten (2)
  • hoofdgerecht peulvruchten (11)
  • hoofdgerecht quorn (1)
  • hoofdgerecht sojaproduct (3)
  • ijs (3)
  • koekjes (10)
  • kookinformatie (5)
  • links (1)
  • pannenkoek, wafel,... (7)
  • pudding, vla, roomdessert, mousses (15)
  • taart (6)
  • vegan kookboek (3)

  • Zoeken in blog



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs