Inhoud blog
  • Kenmerken
  • Hallo
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Vampieren
    Hoe herken je ze?
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Beste bloeddortsige bloggertje,
    hier het korte verhaal van onze vriend Dracula
    Vele bijtjes; Jente & Arne

    Het verhaal gaat al eeuwen de ronde over de wereld en zoals je zag werd het voor heteerstin 1819 op papier gezet door John William Polidori. De bekendste versie is natuurlijk van Bram Stooker. Maar waar komen de verhalen vandaan? Wie is die Vlad III dan wel niet?

    Vlad III ook wel Vlad de Spietser of Vlad Dracula genoemd leefde van 1431 tot en emt 1476 in Roemenie, hij was Vorst van Walachije in 1448, 1456-1462 en in 1476. Hij vocht tegen de uitbreiding van het Ottomaanse Rijk ( de Turken). Vlad was de 3de zoon van Vlad II Vorst van Walachije, lid van de orde van de Draak en werd Vlad Dracul genoemd, Vlad III werd daarom Dracula genoemd. In het oude roemeens betekend het draak in het moderne roemeens duivel. Hij was dus toen de zoon van de draak maar ja zijn gedrag was duivels te noemen.

    In 1444 werd hij gevangen genomen door de Turken en dit zou zijn enorme haat aanwakkeren tegen ze. In 1448 werden zijn broer en vader vermoord en hielpen de Turken hem op de troon van Walachije als 17 jarige. Een paar maanden later werd hij aangevallen door de Hongaren die vervolgens Vladislav II op de troon zetten. Vlad vlucht en duikt 7 jaar onder in Moldavie om terug te komen en wraak te nemen. Hij laat Vladislav II zijn eigen grafreden voorlezen voor zijn graf om hem daarna op afgruwelijke wijze af te slachten.

    In 1462 begint hij een oorlog tegen de Turken die hij verliest, in die periode vlucht hij naar Transsylvanie en zou zijn vrouw zelfmoord hebben gepleegd. De hulp die Vlad er had verwacht kreeg hij echter niet, sterker nog ze nemen hem gevangen! Maar Vlad zou Vlad niet zijn door te proberen in de gunst van de Hongaarse Koning te komen, hij wordt Katholiek, trouwt met een familielid en samen krijgen ze 2 zonen. In 1476 doet hij opnieuw een gooi naar de troon in Walachije dat even lukt echter de Turken winnen het opnieuw van hem en hij wordt vermoord.De Turken onthoofden Vlad III, zijn graf is te vinden in de Kerk van Snagov een gesloten Kloosterorde in de buurt van Boekarest.

    Maar hoe komt het dat Bram Stooker op hem stuitte en zijn verhaal maakte over Graaf Dracula???

    Vlad had de neiging om zijn vijanden te spiesen, letterlijk het hoofd eraf te hakken en de hoofde op een spies te bevestigen. De legende spreekt van 23.000 Turkse gespieste hoofden ook wel “het bos der gespietsten” genoemd. Vlad was in oorlog met de Turken en Sultan Mehmet II, hij bedacht diverse trucks om ze te verslaan met dien verstande dat het leger van de Turken vele malen grote was dan dat van Vlad. Hij riep de bevolking op te vluchten om vervolgens de steden plat te branden, vergiftigde de bronnen, hij pleegde een aanslag op Mehmet II die dan wel mislukt maar Vlad slaagde erin 23ooo mannen te verslaan en te spiesen. Mehmet intussen zag de moraal dermate laag worden dat hij terug ging naar de hoofdstand van Walachije waar hij de ontbrekende troepen aantrof in “het bos der gespietsten”. Mehmet vertrok en liet de stijd over aan de broer van Vlad Radu. Radu slaagde erin zijn troepen over te nemen en Vlad nam de wijk zoals hierboven al staat.

    Vlad_Tepes_and_his_forest

    Vlad was een bruut en bloeddorstig heerser. Ze noemden hem Tepes wat voor spietser staat. Hij onthoofde ze, vilde ze, stak ze ogen uit, wurgde ze, verbrande of roosterde ze, hakte ze in stukken enz enz…….. Voor de roemenen was hij echter een held, immers hij bevocht de Turken. Bram Stooker gebruikte de bijnaam Vlad in zijn boek over Graaf Dracula, dat zich afspeelde in Transsylvanie, dat vanaf 1918 eveneens tot Roemenie behoort. Echter Bram gebruikt slechts de bijnaam van de Spietser, hij basseerde zijn roman verder op een ouder vampierenverhaal.

    Bron: Wikidia







    http://paranormaal.blog.nl/general/2010/02/19/graaf-dracula-en-alle-mythes-die-er-bij-horen

    03-05-2011 om 14:36 geschreven door Arne  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kenmerken

    Hoi beste Bloggers,

    Dit zijn Jente en Arne, en zoals beloofd zijn hier al details:

    Vampieren zijn bleek, elegant, en zeer angstaanjagend maar ook zeer aristocratisch.
    Zowel verschrikkelijk als elegant, een mysterie die niemand zal begrijpen.
    Het spijt ons zeer maar vampieren zijn zeer mysterieus en dus vinden we geen informatie dat leidt naar hun leven.
    Maar wij blijven zoeken tot in de eeuwigheid muhahahahaa

    Vriendelijke Groeten
    Jente en Arne

    03-05-2011 om 14:15 geschreven door Arne  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    02-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hallo
    Hoi beste Bloggers,

    hebben jullie je ooit al afgevraagd of Vampieren echt zijn?
    Waarschijnlijk wel. Nu het ding is is dat vampieren wel degelijk bestaan alleen je ziet ze nooit.
    Alleen weinige hebben ze gezien en jammer genoeg hebben ze het nooit kunnen voortvertellen.
    Nu momenteel ben ik informatie aan het verzamelen daarover en zal jullie ongeveer morgen al veel kunnen vertellen.
    Hopelijk blijven jullie zo geïnteresseerd zoals ik.

    Groeten Arne

    02-05-2011 om 16:15 geschreven door Arne  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/vampspot

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    02-05-2011 om 16:08 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    Archief per week
  • 02/05-08/05 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs