13-04-2012 om 00:00 geschreven door P. Naessens

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)

18-03-2012 om 00:00 geschreven door P. Naessens

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    16-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dender - KSVO

Dender -  KSVO

KSVO – Dender was een rollercoaster van emoties. 1-0 achter, in de laatste minuut 1-1 gelijk en in de slotseconden 1-2… Een vat vol emoties om energie uit te putten zou je denken…

De omstandigheden waren ideaal, lekker weer, kunstgrasterreintje en een goede tegenstander om ons niveau op te krikken.

De match zouden we echter verliezen in de eerste 5 minuten. Laks verdedigen leidde tot een gemakkelijke 2-0 achterstand. Nochtans speelden we degelijk voetbal met enkele mooie combinaties. We kwamen zelfs terug tot 2-2 en Dender panikeerde. Het kantelmoment werd ingeluid door de goallie van Dender wanneer die een goed gegeven strafschop, knap uit de hoek dook.

Met enige hulp van de scheids (balvoordeel geven aan ons, wanneer onze verdedigende middenvelder geblesseerd op de grond ligt, en meteen balverlies geleden wordt…???) kon Dender een vrije trap afdwingen en scoren. Van een deja vu gesproken: fantastisch terugkomen en toch de boot in gaan. We probeerden er nog alles aan te doen, maar namen iets te veel risico’s. De 5-2 eindstand is dan ook een overdreven uitslag voor het goede spel dat de jongens op de grasmat gelegd hadden!

Heads up boys!!!

16-03-2012 om 10:58 geschreven door P. Naessens

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Competitie
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSVO - Waasland Beveren

KSVO – Waasland Beveren.

Opnieuw troffen we een sterke tegenstander. Uit verloren we met 4-2 en werden we de 2de helft weggespeeld. Tot mijn spijt speelde dit bij enkele jongens mee en was het geloof in een goede afloop klein. De weinige mogelijkheden om deftig te trainen, leidden tot een gebrek aan scherpte en concentratie wat reeds in de opwarming al te zien was.

De eerste helft was er dan ook één om snel te vergeten. Ondanks de aanwijzingen werd er absoluut niet scherp verdedigd. De speler aan de bal werd nauwelijks onder druk gezet, in de buurt van de bal werd veel te ver van de man verdedigd en weg van de bal werd te weinig ruimtedekking gedaan. De omschakeling naar balbezit verliep ook moeizaam. Dit kwam omdat de spelers die voor de omschakeling moesten zorgen, soms te ver terug plooiden en kwamen meehelpen verdedigen, waardoor we geen afspeelpunten meer hadden vooraan. Dit leidde bij momenten tot een verstikkend effect en keer op keer balverlies.

De tweede helft werden de nodige bijsturingen gedaan. Waasland-Beveren bleef de dominante ploeg, maar kon enkel nog via stilstaande fases dreigen. Opnieuw maken we te vaak fouten in de buurt van onze backlijn. Gelukkig werden vele vrije trappen hoog over het doel getrapt.

Het voordeel van hun speelstijl (3-4-3) was dat ze veel ruimte weggaven achteraan. Via een snelle omschakeling kregen we enkele kansen waarvan we twee konden benutten. Een 2-2 eindstand is een beloning voor onze tweede helft. Willen we de komende jaren meespelen in de top 5, zullen we nog heel wat progressie moeten maken, zowel individueel (thuis inoefenen coervertechnieken/passing/traptechniek) als collectief.

Aan de slag dus mannen!!!

16-03-2012 om 10:45 geschreven door P. Naessens

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tubize - KSVO

Tubize – KSVO: 7-1

Vandaag konden we nog maar eens beamen dat er 1 ploeg boven uitsteekt in onze competitie en dat naar alle waarschijnlijkheid Tubize de verdiende kampioen in onze reeks zal worden.

De eerste helft konden we nog de schijn ophouden. We speelden een sterke eerste helft, gaven weinig ruimte weg, zetten veel pressing op de bal en konden bij momenten scherp tegen prikken.

Dankzij een sterk collectief en 2 klasse flitsen van de spits van Tubize gingen we met 2-1 de rust in.

De tweede helft dienden we echter de rol te lossen. De ruimtes werden groot, taken werden niet meer naar behoren uitgevoerd en enkele individuele fouten leidden tot een 7-1 eindstand.

Met 7-1 verliezen is nooit fijn. Toch kunnen we terugblikken op een sterke eerste helft tegen een erg sterke tegenstander.

Verder moeten we in ons bewust zijn dat het niet het aantal keren dat we tegen het canvas gaan dat belangrijk is, maar het aantal keren we terug overeind kruipen. We moeten blijven werken aan ons balbezit om zo meer ademruimte te krijgen in balverlies. Zorgvuldiger omspringen met onze passing en meer lef tonen aan de bal is de opdracht die ons de komende weken te wachten staat.

16-03-2012 om 10:44 geschreven door P. Naessens

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSVO - Sp. Charleroi

KSVO – Sp. Charleroi

De eerste wedstrijd van de terugronde was tegen Sp. Charleroi. De heenmatch verloren we kansloos met 4-2, toch geloofden we in onze mogelijkheden en de progressie die we gemaakt hadden.

Nog nooit speelden we dit seizoen in dergelijke offensieve opstelling (3-4-3). Desondanks dienden we de volledige match te verdedigen en hadden we het erg moeilijk de bal in de ploeg te houden. Ons balverlies en onze omschakeling naar balbezit daarentegen waren optimaal. We creëerden 3 kansen, waarvan we twee scoorden. Een sterke teamprestatie waarin inzet beloond werd. Toch moeten we nog heel wat progressie maken, willen we onze speelstijl (aanvallend en dominant voetbal) tegen iedere tegenstander opleggen!

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeskroen Peruwelz - KSVO

Moeskroen – KSVO: 1-1

Met Moeskroen troffen we een ex-eersteklasser. Dat deze ploeg goed kan voetballen bleek niet enkel uit de klassering (2de plaats), maar merkten we vrij snel op het veld. Onze centrale driehoek kreeg moeilijk grip op de technische spelers. Een aantal aanpassingen leidde tot meer controle en de wedstrijd ging op en af. De eerste helft bleef scoreloos. Het was wachten tot de 42ste minuut, wanneer Moeskroen via stilstaande fase met 1-0 op voorsprong kwam. Moeskroen dacht hiermee onze weerstand gebroken te hebben, doch niets was minder waar. In de 48ste minuut kwamen we terug tot 1-1 en ei zo na gingen we nog met de overwinning lopen. Het bleef echter bij een verdienstelijke 1-1 eindstand.

16-03-2012 om 10:43 geschreven door P. Naessens

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSVO - Union La Louvière

KSVO – Union La Louvière

De voorbije wedstrijden bleek duidelijk dat we vrij aanvallend spelen (creëren kansen) zonder dat we dominant kunnen zijn. De doelstelling tegen de voorlaatste in de stand was om niet enkel de kansen te creëren, maar ook de tegenstander met de rug tegen zijn eigen doel te dwingen.

Deze offensieve speelstijl houdt echter ook risico’s in. We kwamen in de 9de minuut achter na een snelle uitbraak. Doch kon La Louvière het hoge tempo niet volhouden en gingen we de rust in met een 1-1 stand. In de tweede helft speelden we nog een versnelling hoger wat resulteerde in een 6-1 eindstand.

Een sterke wedstrijd met aanvallend en dominant voetbal. Dikke proficiat jongens!!!