Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijziging maandschema 11b

Volgende week woensdag , 27/10 , wordt er gespeeld voor de Jeugdcup Het Nieuwsblad.
    Tegenstander , locatie en aanvangsuur worden zo snel mogelijk bekend gemaakt !

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    17-10-2011, 20:00 geschreven door Bart Willemyns
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdverslag 11a - Zwevegem

Na een week van intensieve training keken we allemaal uit naar de volgende confrontatie in onze reeks. De enigste feedback die we tot nu gekregen hadden over Sporting Zwevegem was dat we tegen een potige ploeg zouden moeten spelen. Dus we waren benieuwd. Er zaten inderdaad enkele grote jongens tussen en dus minder  wendbaar en zoals we al weten een paar van onze spelertjes, klein maar lenig.

Door het voortdurend weg stampen van de bal over de hoofden heen van onze kleine mannen was er van onze tegenstrever niet veel voetbal te zien. Wij daarentegen probeerden wel te combineren en dwongen enkele zeer mooie doelrijpe kansen af maar de afwerking liet het voorlopig afweten. En toch lieten we ons te veel meeslepen in het 'stampweg' voetbal van onze opponent. Daarenboven bleek dat de bezoekende trainer de buitenspelregel zeer goed had bestudeerd want alles dat maar op een diepe bal leek en voor gevaar zorgde werd meteen geschreeuwd en de scheids volgde gedwee de instructies van de alwetende trainer. In de 25ste minuut boksten de bezoekers dan toch een dubbele pas in elkaar en werd er van ver op de bal geknald en die verdween achter Siebe in het doel : 0-1.  Onze jongens reageerden echter alert en Benoit lanceerde Matteo, die voor één keer toch mocht doorgaan op rechts zonder afgevlagd te worden, die schoof de bal voorlangs en Henri kan hem heel scherp aan de andere kant binnen tikken , 1-1.

Bij de aanvang van de tweede helft krijgt Lars direct de bal en speelt diep op Henri, die zet voor en Matteo kan een grabbelende keeper verslaan. 2-1. Wat dan volgt is het betere voetbal van onze kant, het balletje wordt vlugger rond getikt en je ziet het vertrouwen groeien. De marge blijft natuurlijk klein en een geruststellend doelpunt moet volgen want de tegenstander plooit nog niet. Na een kwartier het gaatje zoeken bedient Lars opnieuw Henri en die schuift beheerst onder de keeper door : 3-1 match gespeeld en de kopjes van de tegenstander naar beneden. Lars bekroont nog het goede spel in de tweede helft met de 4-1 eindscore.

Nog een klein statistiekje : 22 corners, 1 doelpunt ! De taken worden goed uitgevoerd maar het hoofd ertegen blijkt nog altijd een moeilijke opgave. Oefenen dus !!!

D.J.

17-10-2011, 19:58 geschreven door Bart Willemyns
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wedstrijdverslag Rumbeke - 11a

Een burenduel tegen onze vrienden van SV. Rumbeke is altijd een beetje speciaal. Het goed onderhouden terrein liet ons in alle geval toe ons combinatiespel te spelen en dat kwam er ook vlotjes uit. De tegenstander was misschien minder technisch maar een ploegje dat tot de laatste snik er voor gaat. Na 7 minuten kan Matteo de rechterflank oprollen en beheerst voorzetten op Aaron die met een mooi schot de keeper verschalkt. 0-1

En dan begon een slopende strijd want de thuisploeg bleef achter iedere bal aanlopen en wij lieten enkele kansen onbenut.

De tweede helft bracht hetzelfde spelbeeld maar scoren deden we niet en de kleine voorsprong was allesbehalve geruststellend. Er werden opnieuw nog enkele pogingen op doel ondernomen maar de netten trilden niet meer, gelukkig ook niet aan onze kant zodat na een felbevochten strijd de zege mee kon genomen worden naar huis.