Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

12-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - MINSK 2010 : 11. MALTA.

 Op zaterdag 20 november eerstkomende vindt in de Wit-Russische hoofdstad Minsk de achtste editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie veertien landen deel en tussen afgelopen dinsdag, 02 november, en maandag 15 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en dat doen we aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Het land dat als elfde zal aantreden is Malta dat al sinds 2003 deelneemt. Het beste resultaat van het eiland werd twee jaar geleden behaald door Daniel Testa die met "Junior Swing" beslag wist te leggen op een vierde plaats. Vorig jaar strandden Francesca Sciberras en Mikaela Bajjada met "Double trouble" op een achtste plaats met vijfenvijftig punten.

Op zaterdag 04 september vond in Malta de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Aan 'Malta Junior Eurosong 2010' namen in totaal twintig kandidaten deel en hun lot lag in de handen van een zeskoppige vakjury en de kijkers thuis die door televoting hun voorkeur kenbaar maakten. De leden van de vakjury waren niet dezelfde als die tijdens de eerste selectieronde.

De overwinning ging naar de dertienjarige Nicole Azzopardi met het nummer "Knock Knock!….Boom! Boom!". Op de tweede plaats strandden Maria Christina Desira & Justine Delmar en het brons was voor Ylenia Vella.

 Nicole Azzopardi (13) nam in het verleden reeds deel aan een aantal buitenlandse festivals en ook in eigen land verscheen ze een aantal malen op een festivalpodium. Dit jaar was het reeds haar vierde deelname aan de nationale selectie voor het Junior Eurovisie Songfestival.

In 2007 eindigde ze met "Life is a playground" op een negende plaats tijdens de nationale selectie. Een jaar nam ze met twee nummers deel, "Once upon a time" en "Good times". Vorig jaar strandde ze met "Fun, fun, fun" op een vijfde plaats.

Naast muziek houdt Nicole ook van zwemmen, dansen en pianospelen. Wie wat meer te weten wil komen over Nicole kan steeds eens een kijkje nemen op haar website.

"Knock Knock!….Boom! Boom!"" (tekst en muziek : Nicole Azzopardi).

Growing up's not heard or seen
Nature reaps in time ...
Silently and naturally
Just as saying, one, two, three, ...
And suddenly!
With one look we see ourselves
Like grown ups see themselves.
Great changes!
And we feel we hold the key ...
The world within our reach!

Knock
Knock! Knock!
We're here at the door
We've grown! We'll grow more
Hear us ...
Knock
Knock! Knock!
Oh yes here we are
So near and so far!
Tomorrow’s stars!

Yesterday has paved the way
To shape us for today,
Made changes ...
We all had our childhood dreams
Which, we all wish to fulfil.

Knock
Knock! Knock!
We're here at the door ..........

Boom ... Boom ... il-bieb
Onġi ... Onġi ... Onġella!
Boom ... Boom ... il-bieb
Onġi ... Oh! Kavallier

Knock
Knock! Knock!
We're here at the door ..........


Meer nieuws over de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

12-11-2010 om 00:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Peter live' : Jill & Lauren maken vanavond hun opwachting bij Peter Van de Veire.

 Op vrijdag 15 oktober ging het derde seizoen van 'Peter live', de muziektalkshow van showbeest Peter Van de Veire, van start op Eén. Behalve de beste artiesten uit binnen- en buitenland nodigt Peter Van de Veire Vlaanderen elke vrijdag uit om – vanuit zijn luie zetel – live in de uitzending te komen. 'Iedereen live' wordt een van de blikvangers in de nieuwe reeks van 'Peter live'.

Drie nieuwe rubrieken

Onder de noemer 'Iedereen live' nodigt Peter Vlaanderen elke vrijdag uit om via een webcam live in de uitzending te komen. De enige voorwaarde is dat de kijker Peter van antwoord dient op een wekelijks wisselende vraag. Bijvoorbeeld : heb jij een persoonlijke primeur die je met Vlaanderen wil delen? Of nog : ben je stapelverliefd en wil je iemand je liefde verklaren? Wie effectief de uitzending haalt, zal het toeval bepalen.

Daarnaast brengt 'Peter live' elke week een straf Belgisch verhaal uit de muziekwereld. Dat kan zowel gaan over een Belg die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt achter de schermen, als om Belgische muzikale uitvinding die de wereld heeft veroverd. Zoals het Decaporgel, een instrument van Belgische makelij, dat in de jaren zestig en zeventig de wereld veroverde.

Tot slot gaat de start van 'Peter live' gepaard met de oprichting van een nieuwe bond, BHV, voluit : 'Bond voor de Hardwerkende Vlamingen'. Wie zich achter het initiatief schuilhoudt en wat het strijddoel is, wordt pas tijdens de eerste aflevering duidelijk.

* de vijfde aflevering :


'Peter live' staat vanavond in het teken van de meest inspirerende muze aller tijden : de liefde. Hoe blikt Willy Sommers terug op zijn wilde jaren als meisjesidool? Hoe klinkt de muzikale blind date tussen Helmut Lotti (componist/tekstschrijver "Die mooie uren" - Johan Lottigiers, Eurosong 1993) en Tine Embrechts? Klikt het tussen The Opposites en Lady Linn, Roos Van Acker (presentatrice 'Eurosong Bizz 2004') en Siska Schoeters? En vinden Junior Eurovisie Songfestival-kandidaten Jill & Lauren (JESF 2010) de ware liefde in Wit-Rusland? Peter zoekt het uit in een nieuwe 'Peter live'.

Een blind date voor Helmut Lotti

Van een tekort aan vrouwelijke aandacht heeft Helmut Lotti nooit last gehad. Het is al een paar maanden opvallend stil rond Lotti, die van deze herfstdagen gebruikmaakt om muziek te schrijven, om van zijn nieuwe woning te genieten en om zich over te geven aan zijn liefde voor vrouw Jelle Van Riet. Toch gunt 'Peter live' Helmut Lotti een eenmalige muzikale blind date. Peter Van de Veire koppelt de populaire Vlaamse zanger, zonder dat hij dat vooraf weet, aan topactrice Tine Embrechts. Het verrassende gelegenheidsduo brengt het liefdeslied dat door de kijkers wordt verkozen tot meest liefdevolle song.

De wilde jaren van Willy Sommers

Jarenlang stond Willy Sommers aan de top van de hitparades. Zijn wilde haren en ongecompliceerde teksten over vurige liefdes en passionele vraagstukken deden meisjes- en vrouwenharten ettelijke tellen sneller slaan. Peter wil wel eens weten of de eenvoudige Vlaamse jongen het hoofd koel hield bij zo veel vrouwelijke aandacht. Hij heeft ook een verrassing klaarstaan waar zelfs Cupido van zou gaan blozen.

Onze hoop voor het 'Eurovisie Songfestival'

Van de liefde hebben ze nog maar weinig geproefd, maar internationaal succes ligt wel binnen handbereik voor Jill & Lauren. De tienermeisjes vertegenwoordigen op 20 november ons land op het Junior Eurovisie Songfestival in het Wit-Russische Minsk. Zelf zeggen ze verstokte vrijgezellen te zijn, maar Peter bereidt hen alvast voor op al het Europese lekkers dat in Minsk op het podium verschijnt.

Vrouwelijke supergroep

'Peter live' kan geen ode aan de liefde brengen zonder het nodige vrouwelijke gezelschap. Daarvoor zorgen de bevallige dames van de Vlaamse supergroep Elle Seven. Voor de gelegenheid verzamelen zeven Vlaamse vrouwen, waaronder drumster Isolde Lasoen, Stubru-stemmen Siska Schoeters en Roos van Acker en zangeres Lady Linn, zich voor een ode aan de vrouw. De zeven treden eenmalig op voor de schone ogen van Peter Van de Veire, en om de internationale vrouwendag te vieren op Studio Bruselle.

Onontgonnen parel

Voor één man is het elke dag internationale vrouwendag. Zanger Tom Helsen maakte een plaat met de mooiste vrouwenstemmen van Vlaanderen. Vanavond stelt hij de onbekende Myrthe voor. Een onontgonnen parel, zo beweert Tom, die zijn jongste poulain met al evenveel zenuwen haar eerste tv-optreden bezorgt. En Peter graaft op zijn beurt naar de kiemen van Toms muzikale succes.

The Opposites

Benieuwd hoe het gaat met onze noorderburen van The Opposites? Op korte tijd rapte het olijke duo zich naar de top en nu verdelen de twee hun tijd netjes tussen Nederland en Vlaanderen. Ze steken hun liefde voor die aardige Vlamingen niet onder stoelen of banken en brengen speciaal voor hun zuiderburen een speciale mix van hun grootste successen.

Liefde voor Miguel

En er is Miguel Wiels, al jaren Peters trouwe muzikale kapitein. Ondanks het soms ietwat gemene steekspel tussen Peter Van de Veire en zijn bandleider staat Peter erop de man van zijn leven te bedanken voor zoveel genegenheid. Hoe Peter zijn virtuoze steunpilaar in de bloemetjes zet, weet voorlopig niemand. Maar dat het vuurwerk gaat geven, staat vast.

Bond voor de Hardwerkende Vlaming

De acties van de 'Bond voor de Hardwerkende Vlaming' zetten het land intussen in rep en roer. De Bond ontving deze week een dreigboodschap uit onverwachte hoek en stort zich op een nieuw onrecht. Rudy en Jos eisen bodyguards voor de gewone man in de straat. Peter zet de schouders zo breed mogelijk en garandeert samen met zijn collega-bodyguards de veiligheid van de hardwerkende Vlaming.

'Peter live', sinds vrijdag 15 oktober tot en met vrijdag 31 december eerstkomende, twaalf weken lang op Eén rond de klok van 20.40. (bron en logo : Eén)

12-11-2010 om 00:29 geschreven door Redactie  


11-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : dertien kandidaten strijden voor Roemeense ticket Eurovisie Songfestival.

 Afgelopen zondag, 07 november, maakte de Roemeense omroep TVR bekend dat het in totaal 77 nummers had ontvangen voor de nationale selectie ('Selecţia Naţională 2011') van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Een dag later, maandag 08 november, werd dit aantal bijgesteld naar een totaal van 90 waarvan er uiteindelijk 84 in aanmerking werden genomen voor een eventuele selectie.

Een vakjury (Eduard Cârcotă, 
Alexandra Cepraga, Manuel Dinculescu, Horia Moculescu, Ştefan Naftanailă, George Natsis, Christian Raetscher, Gabriela Scraba, Elena Ştirbescu, Dan Teodorescu en Andrei Tudor) ging eergisteren, dinsdag 09 november, meteen aan de slag en toen raakte bekend dat er in totaal dertien kandidaten werden gekozen met daarbovenop nog één reservekandidaat. Gisteren, woensdag 10 november, maakte de omroep de namen van de kandidaten alsook de titels van de nummers wereldkundig.

We zetten de dertien kandidaten hieronder alvast op een rijtje (tussen haakjes de punten toegekend door de vakjury) :

01. "Cinema love" (tekst en muziek : Marian Ionescu) door Direcţia 5 (97 punten).
02. "Change" (tekst en muziek : Gabriel Băruţă) door Hotel FM (97 punten).
03. "We can change the world" (tekst en muziek : Laurenţiu Cazan) door Laurenţiu Cazan (90 punten).
04. "Bang bang" (tekst en muziek : Mihai Alexandru) door Bogdan Dima (89 punten).
05. "Dreaming of you" (tekst en muziek :  Play and Win) door Elena Leticia Moisescu (89 punten).
06. "My Facebook girl" (tekst en muziek : Dan Helciug) door Dan Helciug (89 punten).
07. "Open your eyes" (tekst en muziek : Cristian Faur) door Dragoş Chircu + Anthony Ikwuagwu Uchenna (89 punten).
08. "Take me down" (tekst en muziek : Berehoi Alexandru, Sergiu Gelu Ene) door Jakab Noemi, Miciu Elena, Stamiloiu Cristina (86 punten).
09. "It's so fine" (tekst en muziek : Costi Ioniţă) door Blaxy Girls (83 punten).
10. "One by one" (tekst en muziek : Adrian Cristescu) door Adrian Cristescu (82 punten).
11. "Song for him" (tekst en muziek : Liviu Elekes) door Dalma Kovacs (82 punten).
12. "I can't breathe without you" (tekst en muziek : Elvin Dandel) door Silvia Ştefănescu (81 punten).
13. "I want u to want me" (tekst en muziek - Andrei Filip, Johan Kjell Fransson, Pontus Mats Assarsson, Mikael Tim Larsson, Tobias Lundgren) door Claudia Pavel (80 punten).

* reservekandidaat :

- "Dammi l'amore" (tekst en muziek : Adrian Cristescu) door Adrian Cristescu (80 punten).

Het nummer van Claudia Pavel haalde het van het nummer van Adrian Cristescu omdat het meer tienen had ontvangen van de juryleden.

De omroep heeft vandaag, donderdag 11 november, de geselecteerde nummers
op haar festivalwebsite geplaatst. De komende dagen wordt van elk nummer ook een videoclip ingeblikt.

 De nationale selectie vindt plaats tijdens de overgang van het oude jaar naar het nieuwe jaar, van vrijdag 31 december op zaterdag 01 januari. Het lot van de kandidaten ligt tijdens die finale in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Midden vorige maand raakte bekend dat de nationale finale in goede banen wordt geleid door Paula Seling (Roemeense selectie 1998-2003-2004-2008, ESF 2010) en Ovi (MGP 2006-2009, ESF 2010), de kandidaten dit eerder dit jaar met "Playing with fire" een derde plaats in de wacht sleepten in de Noorse hoofdstad Oslo.

Eergisteren, dinsdag 09 november, raakte bekend dat zij het gezelschap zullen krijgen van Gianina Corondan. Eregast die avond wordt drievoudig winnaar (tweemaal als artiest, éénmaal als componist/tekstschrijver) 'Mister Eurovision' Johnny Logan (Ierse selectie 1979, ESF 1980-1987, componist/tekstschrijver Ierse inzendingen ESF 1984-1992, componist/tekstschrijver inzending NSF 2005, voorzitter vakjury 'Eurosong 1993', lid vakjury 'Eurosong 2006', lid vakjury NSF 2010). (bron en logo : TVR)

11-11-2010 om 23:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Eduard Romanyuta, Ivan Berezovsky en Bakhroma door naar de finale van de Oekraïense nationale selectie.

 Afgelopen zondag07 november, vond in Oekraïne de tweede voorronde plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, dat midden mei volgend jaar gehouden wordt in de Duitse stad Düsseldorf.

Op donderdag 19 en vrijdag 20 augustus jongstleden vonden twee castingdagen plaats. Zo'n tweehonderd artiesten passeerden de revue en in totaal werden vijfendertig kandidaten weerhouden voor de nationale selectie. De omroep maakte na die casting de namen van de geselecteerde kandidaten bekend en ook oud-Songfestivaldeelnemers Verka Serduchka (ESF 2007) en Anastasia Prikhodko (ESF 2009, Oekraïense nationale selectie 2009) zouden van de partij zijn. Intussen heeft Verka Serduchka zich uit de selectie teruggetrokken.

In totaal komen er vijf voorrondes met telkens zeven kandidaten. Een vakjury kiest uit elke voorronde drie kandidaten en uit de overbljvende vier kandidaten kiezen de kijkers (gedurende de daaropvolgende week) telkens nog eentje.

* kandidaten tweede voorronde :


01. "Gliadi" door Para Normalnyh.
02. "Berega" door Eduard Romanyuta.
03. "Hey you" door Shanti (niet opgedaagd).
04. "Ave Maria" door Ivan Berezovsky.
05. "Chernoe More" door Bakhroma.
06. "Think it over" door MetroPoly10.
07. "Sever-Jug" door Nek$i.

De vakjury stuurde ditmaal Eduard Romanyuta, Ivan Berezovsky en Bakhroma door naar de finale. Van de resterende kandidaten zal nog ééntje worden doorgestuurd door de kijkers.

* reeds geplaatst voor de finale :

- "Victim of my love" door Kristina Kim (eerste voorronde).
- "Why didn't I say goodbye" door Elena Korneeva (eerste voorronde).
- "Infinity" door Daria Medova (eerste voorronde).
- "Berega" door Eduard Romanyuta (tweede voorronde).
- "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (tweede voorronde).
- "Chernoe More" door Bakhroma (tweede voorronde).

De video's van de liedjes werden door de omroep inmiddels op haar website geplaatst (klik hier). De volledige uitzending kan via deze link worden (her)bekeken en meer informatie over de kandidaten krijg je op de festivalwebsite van de omroep. (bron : NTU)

11-11-2010 om 22:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Kroatische omroep gooit nationale selectie 'Dora' over een andere boeg.

 De Kroatische krant Jutarnji heeft afgelopen zaterdag, 06 november, gemeld dat de nationale omroep HRT het roer met betrekking tot 'Dora', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival, volledig gaat omgooien.

Zo zal de omroep volgend jaar een realityshow gaan organiseren om de kandidaat voor Düsseldorf aan te duiden. 'Idemo na Eurosong - Dora 2011', zoals het programma zou gaan heten, wordt een zevendelige reeks, telkens op zaterdagavond. Het programma komt vanuit de televisiestudio van de omroep in de hoofdstad Zagreb.

De omroep gaat op zoek naar kandidaten en het nummer voor het Eurovisie Songfestival zal pas worden gekozen nadat de winnaar van de reeks bekend is. Eerstdaags zou de omroep de inschrijving voor de nationale selectie openen. (bron : Jutarnji)

11-11-2010 om 22:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gordon wordt presentator van nieuwe spelshow 'A minute to win it'.

 Vanaf januari volgend jaar zal Gordon (NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008, ESF 2009) de nieuwe spelshow 'Minute to Win It' in goede banen gaan leiden. De 'familyshow' zal telkens op zaterdagavond worden uitgezonden op RTL 4.

Bij 'Minute to Win It' draait het allemaal om een goede voorbereiding. Alle spellen in dit programma zijn vooraf bekend en speel je binnen 1 minuut. Als het je lukt om in de studio met succes tien spellen op een rij te spelen dan win je honderdduizend euro.

Volgens de krant De Telegraaf heeft Gordon er zin in en hij hoopt dat het de nieuwste hype wordt. Ook in Vlaanderen zal het programma binnenkort op de buis komen en dit bij vtm. De commerciële zender is enkele weken geleden de zoektocht gestart naar kandidaten voor 'Binnen De Minuut'. Wie het programma in goede banen zal leiden, is op dit ogenblik nog niet bekend.

In Nederland kan men zich via deze link opgeven als kandidaat, Vlaamse geïnteresseerden geven zich op via deze link. (bron : De Telegraaf, RTL 4vtm)

11-11-2010 om 21:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Natalia maakt haar opwachting in nieuwe film 'Groenten uit Balen'.

 In de Kempense gemeente Balen zijn momenteel de opnames aan de gang van 'Groenten uit Balen', een verfilming van het populaire toneelstuk van Walter van den Broeck. De hoofdrollen zijn voor nieuwkomer Evelien Bosmans en Clara Cleymans (zus van Jelle, Eurosong 2004). Ook zangeres Natalia (Eurosong 2004) heeft een klein rolletje.

'Groenten uit Balen' is een van de absolute toppers uit het amateurtoneel. Het stuk werd al meer dan duizend keer opgevoerd, niet alleen door amateurgezelschappen, ook door professionelen. De verfilming door Frank Van Mechelen is dus niet zo verrassend.

Evelien Bosmans vond hij tijdens een casting. "Ik heb altijd geprobeerd om mijn Kempisch accent zoveel mogelijk te verstoppen, en dan is mijn eerste rol uitgerekend die van een Kempisch "maske"", zegt Evelien Bosmans. Ze speelt een cassière in een supermarkt.

Een van haar collega's is niemand minder dan de Oevelse zangeres Natalia, die in 'Groenten uit Balen' een cameo heeft. "In het begin was het een beetje onwennig, maar het ging vlotjes", zei de zangeres, die plat Kempisch moest praten, eerder vanavond in het mediamagazine 'De rode loper' (Eén). De zangeres zal in de film ook een nummer ten gehore brengen.

Vandaag, donderdag 11 november, verliepen de opnames nochtans met hindernissen. Er zou een scène worden gefilmd van een staking waarbij 300 figuranten zouden worden ingezet. Maar door de hevige wind en regen werd de scène deze namiddag afgeblazen. (bron : deredactie.be)

11-11-2010 om 20:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : "A thousand years" wordt de nieuwe single van Tom Dice.

 Nog dit jaar brengt Eeklonaar Tom Dice (ESF 2010) een nieuwe single op de markt. Als opvolger van "Me and my guitar" en "Lucy" werd er gekozen voor "A thousand years". Het nummer zal ook terug te vinden zijn op zijn debuutalbum "Teardrops" dat ter gelegenheid van de feestdagen opnieuw zal worden uitgebracht.

Zijn Songfestivalinzending "Me and my guitar" zullen we eind dit jaar zeker gaan terugvinden in de top tien van bestverkochte singles van 2010. In de tweede editie van de 'MNM Top 1000', nog te beluisteren tot en met zaterdag, zal het nummer een plaatsje in de top honderd bemachtigen. Maar ook de luisteraars van de Q-music Millennium Top 1000' mogen hem in het overzicht nog verwachten en daar draait men morgen, vrijdag 12 november, de - volgens de luisteraars - 164 beste nummers die werden uitgebracht tussen 2000 en 2010.

 De nieuwe single, "A thousand years", is nu reeds te beluisteren op de website van Tom. (bron : website Tom Dice, MNM, Q-music)

11-11-2010 om 20:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - MINSK 2010 : 10. ARMENIE.

 Op zaterdag 20 november eerstkomende vindt in de Wit-Russische hoofdstad Minks de achtste editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie veertien landen deel en tussen afgelopen dinsdag, 02 november, en maandag 15 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en dat doen we aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Het land dat als tiende zal aantreden is Armenië dat dit jaar voor de vierde maal deelneemt. Drie jaar geleden wist het land het festival bijna te winnen. Uiteindelijk werd het een tweede plaats, wat zeker niet slecht was voor een debuterend land. In 2008 moest Monika Manucharova tevreden zijn met een achtste plaats en vorig jaar strandde Luara Hayrapetyan met "Barcelona" op een gedeelde tweede plaats, samen met de Russische inzending.

Na een selectie van vier dagen met twee voorrondes, een halve finale en een finale, kwam er op zondag 05 september een einde aan de Armeense selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. 

Er vonden twee voorrondes en een halve finale plaats om het kaf van het koren te scheiden en tijdens de  finale streden nog tien kandidaten om het Armeense ticket richting Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Tijdens deze finale, in goede banen geleid door Artak Vardanyan en Anahit Sargsyan, beslisten de vakjury en de kijkers thuis wie het land mag gaan vertegenwoordigen en de vakjury bestond uit andere leden dan die tijdens de halve finale en de voorrondes.

De overwinning ging naar "Mama" gezongen door de twaalfjarige Vladimir Arzumanyan, ook wel bekend als VOV-1.

 Vladimir Arzumanyan (Stepanakert - Nagorno-Karabach, 26 mei 1998) komt uit een familie van musicalleerkrachten. Momenteel gaat hij naar school en daarnaast bezit hij de bruine gordel in karate en speelt hij voetbal.

Zingen doet hij al sinds zijn zesde, het moment waarop zijn muzikaal talent door zijn moeder werd opgemerkt. Sindsdien nam hij in binnen- en buitenland deel aan diverse festivals en zo behaalde hij eerder deze zomer een derde plaats tijdens het festival 'New Wave Junior 2010'.

Vladimir zingt in zijn moedertaal (Armeens), Russisch, Engels en Italiaans en zijn droom is om ooit een duet te mogen opnemen met zijn idool Stevie Wonder.

"Mama" (tekst en muziek : Vladimir Arzumanyan).

Մի աղջիկ կա մեր բակում,
Նա դաշնամուր է նվագում,
Ինձ տեսնում է հեռվից, իր ճամփան է թեքում։
Հենց քայլում եմ իր կողքով
Նեղանում, հեռանում է, մի խոսքով՝
Ես սիրում եմ նրան, չի անցնում դա նրա մտքով։

Ի՞նչ անեմ, չգիտեմ, որ նա
Ինձ բարեւ տա եւ իմանա,
Որ սիրու՜մ եմ իրեն։
Մամա, դե ասա հիմա։
Ի՞նչ անեմ, չգիտեմ, որ նա
Ինձ բարեւ տա եւ իմանա,
Որ սիրու՜մ եմ իրեն։
Մամա, դե ասա հիմա,
Մամա, դե ասա հիմա, մամա։

Հե՜յ։ Լսիր դու երգը այս,
Գրել եմ այն, որ իմանաս`
Կան խաղեր աշխարհում, բայց ինձ հետ չես խաղում։
Չեմ սիրում նվագը քո,
Առավոտից մինչ երեկո
Պարապում ես, իսկ ես տառապում եմ անվերջ այսպես։

Ի՞նչ անեմ, չգիտեմ, որ նա
Ինձ բարեւ տա եւ իմանա,
Որ սիրու՜մ եմ իրեն։
Մամա, դե ասա հիմա։
Ի՞նչ անեմ, չգիտեմ, որ նա
Ինձ բարեւ տա եւ իմանա,
Որ սիրու՜մ եմ իրեն։
Մամա, դե ասա հիմա,
Մամա, դե ասա հիմա, մամա։


ENGLISH LYRICS

There's a girl in our yard
That plays piano,
She notices me coming towards her and changes the route.
As I walk beside her,
She gets offended and leaves me,
Well, in a word, I love her and it doesn't even come across her mind.

What should I do to make her greet me
And know that I love her?!
Mama, give me a piece of advice.
What should I do to make her greet me
And know that I love her?!
Mama, give me a piece of advice,
Mama, give me a piece of advice, mama.

Hey! Listen, please, to this song
That I wrote for you to know
That there are so many games in the world, but you never play with me.
I just hate the music
That you play from the dawn till the sunset.
It endlessly hurts.

What should I do to make her greet me
And know that I love her?!
Mama, give me a piece of advice.
What should I do to make her greet me
And know that I love her?!
Mama, give me a piece of advice,
Mama, give me a piece of advice, mama.


Meer nieuws over de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

11-11-2010 om 17:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Duitse inzending wordt op vrijdag 18 februari gekozen.

 De Duitse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival wordt op vrijdag 18 februari 2011 gekozen. Dat heeft de Duitse krant Bild afgelopen zaterdag, 06 november, bericht.

Voorafgaand aan die nationale finale ('Ein Lied für Deutschland'), rechtstreeks uitgezonden via het eerste Duitse net (ARD), zouden er volgens de krant twee voorrondes komen, op dinsdag 01 en dinsdag 08 februari. De beiden voorrondes zouden worden uitgezonden op ProSieben.

 Lena Meyer-Landrut, de winnares van het Eurovisie Songfestival dit jaar, zal ook volgend jaar de Duitse kleuren verdedigen in Düsseldorf en tijdens elke voorronde zou ze zes of zeven nummers ten gehore brengen. De voorzitter van de vakjury wordt opnieuw Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004, voorzitter vakjury 'Unser Star für Oslo 2010') en de andere juryleden zullen telkens wisselen.

Het blijft vooralsnog wachten op enige bevestiging van de NDR, de organiserende omroep van de komende editie van het Eurovisie Songfestival en in eigen land verantwoordelijk voor de nationale selectie. (bron : Bild)

11-11-2010 om 15:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : Chloé (Junior Eurosong 2008) wil volgend jaar voor ons land naar Düsseldorf.

 De vijftienjarige Chloé Ditlefsen wil voor ons land volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival. Als Chloe heeft ze haar nummer "Just one chance" geplaatst op de website van 'Eurovision 2011', de Belgische selectie voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

Twee jaar geleden nam de toen dertienjarige zangeres deel aan 'Junior Eurosong 2008' en wist ze het met "Un nouveau rêve" te schoppen tot de finale alwaar ze de duimen moest leggen voor Oliver Symons. Chloé, die op maandag 07 februari zestien wordt, heeft een Deense papa en een Vlaamse mama. Ze woont in het Waalse Dion-Valmont waar ze opgroeit in het Frans, maar school volgt ze in het Nederlands in Overijse.

 Al vroeg ontdekte Chloé dat ze over een bijzondere stem beschikt. Het duurde dan ook niet lang of ze werd zowat overal gevraagd voor optredens. In 'Supertalent in Vlaanderen' op VT4 geraakte ze tot bij de acht finalisten en in de Franse wedstrijd 'Zicmeup' werd ze uit meer dan vierhonderd landgenoten gekozen tot beste Belgische.

Maar Chloé heeft ook nog andere hobby's : ze volgt hiphop, ze speelt piano en ze is verslaafd aan horrorfilms en pretparken. Ze houdt van shoppen met vriendinnen, maar geef haar geen hoge hakken en tonnen make-up want dat vindt ze niet passen voor een meisje van dertien.

Voor haar nummer "Just one chance" werkte ze samen met Paul Curtiz en Chris Lambrechts. "Misschien wel de jongste maar niet zonder ervaring!" schrijft ze op haar pagina. "25 jaar al... Wie weet! Met uw hulp kan de goede fee van Sandra over mij waken..... Hopelijk vind je het liedje leuk!".

Wie Chloé wil steunen kan dat steeds via deze link. Als ze tegen het einde van het jaar 20.000 euro heeft verzameld mag ze deelnemen aan de nationale selectie en wie weet zien we haar midden mei op het festivalpodium in Düsseldorf. (bron : Eurovision 2011, Eén)

11-11-2010 om 12:32 geschreven door Redactie  


10-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Litouwen van de partij in Düsseldorf.

 De Baltische staat Litouwen zal volgend jaar zo goed als zeker van de partij zijn tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. De nationale omroep LRT heeft tot en met vrijdag 26 november eerstkomende de tijd om haar deelname te bevestigen, maar nu staat al voor 90% vast dat het land een kandidaat zal afvaardigen.

Aan het festival van dit jaar wou de omroep in eerste instantie niet deelnemen, maar op het allerlaatste moment (de laatste dag van 2009) raakte bekend dat de Baltische staat toch aanwezig zou zijn in de Noorse hoofdstad Oslo. De nationale omroep had alsnog een contract afgesloten met TEO LT AB, de grootste Litouwse telecomoperator.

Ook nu moet er nog op zoek worden gegaan naar een sponsor maar dat zou volgens delegatieleider Audrius Giržadas in orde moeten komen. Voorts worden geïnteresseerden nu reeds opgeroepen om nummers klaar te stomen voor de nationale selectie. Buitenlandse componisten en/of tekstschrijvers worden toegelaten maar de uitvoerende artiesten moeten de Litouwse nationaliteit bezitten. Van zodra alle contracten voor deelname aan het Eurovisie Songfestival getekend zijn, zal LRT de inschrijving voor de nationale selectie van start laten gaan. (bron : LRT)

10-11-2010 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op de tweede woensdag van november hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Zoals gewoonlijk bekijken we op woensdag een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Michael Flatley (intervalact ESF 1994), bedenker, producent en regisseur van het Ierse dansspektakel 'Lord of the Dance', heeft bewezen dat muziek en dans alle landsgrenzen en taalbarrières kunnen overschrijden. 'Lord of the Dance' breekt sinds de wereldpremière in Dublin in 1996 wereldwijd bezoekersrecords en is de grootste en meest succesvolle reizende Ierse dansshow in de geschiedenis.

'Lord of the Dance' is een magisch avontuur voor oog en oor. Vanaf het moment dat het zaallicht uit gaat tot het einde van de laatste toegift is het publiek geboeid door de meeslepende muziek, de perfect gechoreografeerde dans en het prachtige lichtontwerp.

Dit unieke dansgezelschap komt nu met hun compleet nieuwe show naar Nederland en dit van dinsdag 16 tot en met zondag 28 november eerstkomende ! De voorstellingen gaan door in Heerlen, Apeldoorn, Groningen, Utrecht, Rotterdam en Breda.

Tickets voor één van deze voorstellingen kunnen nu reeds worden aangekocht en dat kan via de website van 
Nationale Theaterkassa.


 Afgelopen voorjaar liep in de Nederlandse theaters de familiale muziekvoorstelling 'Otje de musical', naar het boek van Annie M.G. Schmidt (tekstschrijfster "De vogels van Holland", ESF 1956) met de tekeningen van Fiep Westendorp.

Otje (Kiki Van Deursen) is grappig, ze is vindingrijk en een tikkie eigenwijs. Otje is een typisch Annie M.G. Schmidt-meisje, een vrolijk zusje van Pluk, Floddertje en de rest. Met haar opvliegende vader Tos (Rik Hoogendoorn), kok en brokkenmaker, loopt de boel af en toe flink in het honderd. Maar Otje zou Otje niet zijn als ze daar geen oplossing voor wist te bedenken.

Het beroemde boek van Annie M.G. Schmidt werd in 1981 bekroond met de Gouden Griffel. Niet zo verwonderlijk – in Otje is Annie M.G. Schmidt in topvorm. Realistische elementen en sprookjesachtige avonturen smeedde ze aaneen tot een onvergetelijk verhaal.

Dat verhaal is nu te zien in een sprankelende voorstelling vol swingende liedjes. Niek Barendsen schreef het script en liedteksten, Gijs de Lange (beiden van 'Klokhuis') heeft de regie in handen. Ex-Vliegende Panter Rutger de Bekker verzorgde de muziek. Met Otje zetten zij opnieuw een familievoorstelling neer waar het plezier vanaf spettert – dit is muziektheater op z'n best.

De musical werd op zaterdag 18 september jongstleden hernomen en dit alvast tot en met zondag 23 januari. Meer nieuws krijg je op de
website van de musical en tickets kunnen worden aangeschaft via de website van de Nationale Theaterkassa.


 Op zaterdag 25 en zondag 26 juni 2011 komen al jouw favoriete Studio 100 vriendjes voor de tiende keer bij elkaar! Kabouter Plop, Samson & Gert, Piet Piraat, Bumba, Mega Mindy en natuurlijk de meiden van K3 (Eurosong 1999), iedereen zal erbij zijn voor een spetterend en vrolijk familiefeest vol zang en dans.

De volgende editie van het 'Studio 100 Zomerfestival' gaat na een jaartje afwezigheid opnieuw door in Ahoy in Rotterdam. Voorlopig staan er al drie voorstellingen op het programma, op zaterdag 25 juni om 13.30 en op zondag 26 juni om 10.30 en 13.30.

Er kunnen nu reeds tickets worden aangeschaft en meer informatie over hoe je kan reserveren krijg je
hier.

10-11-2010 om 22:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - MINSK 2010 : 09. BELGIE.

 Op zaterdag 20 november eerstkomende vindt in de Wit-Russische hoofdstad Minks de achtste editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie veertien landen deel en tussen afgelopen dinsdag, 02 november, en maandag 15 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en dat doen we aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Het land dat als negende zal aantreden is België dat vorig jaar met Laura Omloop een oververdiende vierde plaats wist te behalen. Ons land neemt sinds de eerste editie deel aan de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival en wist toen met X!nk een zesde plaats te behalen, het beste resultaat voor ons tot vorig jaar dus.

Op vrijdag 01 oktober werd in eigen land de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Tijdens de nationale finale streden in totaal vier kandidaten om het ticket richting Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Voorafgaand waren er nog vier voorrondes (van maandag 27 tot en met donderdag 30 september) waarin telkens twee kandidaten streden om een plaatsje in die finale. Het lot van de kandidaten lag tijdens die voorronde in handen van de vakjury.

Pas tijdens de finale hadden ook de kijkers een vinger in de pap en konden zij stemmen voor hun favoriete kandidaat. Aan het einde van de finale maakte presentatrice Kristien Maes de winnaar bekend en dat werd het duo  Jill & Lauren met hun vrolijke nummer "Get up!".

 Jill Van Vooren (geboren op 26 april 1995) en Lauren Deruyck (geboren op 10 augustus 1995) vormen samen het olijke duo 'Jill & Lauren'. De meisjes kenden elkaar al oppervlakkig, maar werden zo'n boezemvriendinnen tijdens 'Ketnetpop 2009' dat ze besloten zich gewoon samen in te schrijven voor dit nieuwe muzikale avontuur. Jill komt uit een warm nest in Sint-Martens-Latem en heeft één grote zus. Ze volgt kunsthumaniora en haar lessenpakket staat dan ook helemaal in het teken van acteren en muziek. Buiten de schooluren is ze aan het dansen of aan het sporten : surfen, pony rijden, tennissen en joggen (samen met haar hondje).

Lauren is enig kind en woont in Drongen. Zij is al van kindsbeen af gefascineerd door de musicalwereld en speelde zelf mee in grote Vlaamse producties als 'Daens', 'Kuifje' en 'Peter Pan'. Ze volgt zangles en notenleer, doet aan klassiek en modern ballet en speelt, samen met Jill, elektrische gitaar. Jill en Lauren vervelen zich nooit. Ze zingen, dansen, lachen en shoppen samen en gaan regelmatig bij elkaar logeren.

Peter Gillis en Miguel Wiels, de hittandem achter K3 (Eurosong 1999) en Laura Omloop (JESF 2009), tekenden voor de productie van het aanstekelijke "Get up!" en spreken over de meisjes in superlatieven : "Cool, zeer talentvol, gedreven door muziek, sympathiek, energiek, good-looking... Je blijft geboeid door deze twee keileuke meiden die iedereen omver zullen blazen met hun hippe song."

"Get up!" (tekst en muziek : Jill Van Vooren, Lauren De Ruyck, Peter Gillis, Alain Vande Putte, Miguel Wiels).

Test, test, test…
Zeg staat dit ding wel aan?
Want ik wil helemaal gaan!
Alle meiden doen mee, don't you know?
Want alle jongens gaan oh-é-oh-é-oh-é-oh!
Iedereen zegt : het lukt nooit!
En dat ik m'n leven vergooi!
Maar juist daarom denk ik :
Stop voor geen ogenblik!

Blijf vechten, blijf wagen!
Niet zeuren, niet zagen!
Niet kreunen, niet klagen!
Diep ademhalen! (inhaleren)

Get up! Get up! Zet de wereld op z'n kop!
Get up! Get up! It's a party, a-ha!
Get up! Get up! Morgen sta ik aan de top!
Gonna do it my-y own way, (my) o-o-o-o-own way!

Naar iedereen die ooit lachte
Heb ik m'n rug gekeerd
Heeft nu z'n lesje geleerd
En gaat van oh-é-oh-é-oh-é-oh!
M'n lichaam staat op springen
Ik kan me niet bedwingen
Ik hoor niet wat je zegt!
Ik ga m'n eigen weg!

Brug en refrein

Ik doe het doodgewoon my way
En sta er best fraai mee
Zo'n kop van “ik geef niet op!”
Blijf vechten, blijf wagen!
Blijf 't leven uitdagen!
Jij moet gewoon slagen!
DON'T STOP!

Get up! Get up! Zet de wereld op z'n kop!
Get up! Get up! Bouw een feest dat niet meer stopt!
Get up! Get up! Morgen sta ik aan de top!
Gonna do it my-y own way, (my) o-o-o-o-own way!


ENGLISH LYRICS

Test, test, test…
Hey, is this thing turned on?
‘Cos I'm I really ready to let myself go!
All the girls are joining in, don't you know?
'os all the boys are going : oh-é-oh-é-oh-é-oh!
Everyone says: it will never work out!
And that I'm throwing my life away!
But that just makes me think :
Don't stop for a moment!

Keep fighting, keep daring!
Don't moan, don't whine!
Don't groan, don't complain!
Take a deep breath! (inhale)

Get up! Get up! Turn the world upside down!
Get up! Get up! It's a party, a-ha!
Get up! Get up! Tomorrow I'll be on top!
Gonna do it my-y own way, (my) o-o-o-o-own way!

I turned my back
On everyone who ever laughed
They've learned their lesson
And now go : oh-é-oh-é-oh-é-oh!
My body is ready to burst
I can't hold myself back
I can't hear what you say!
I'm going my own way!

Bridge and chorus

I'm simply doing it my way
And doing pretty nicely
With an attitude of : I'm not giving up!
Keep fighting, keep daring!
Keep challenging life!
You simply have to succeed!
DON'T STOP!

Get up! Get up! Turn the world upside down!
Get up! Get up! Have a party that never stops!
Get up! Get up! Tomorrow I'll be at the top!
Gonna do it my-y own way, (my) o-o-o-o-own way!


Meer nieuws over de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

10-11-2010 om 21:56 geschreven door Redactie  


09-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : The Blazing als vijfde kandidaat geselecteerd voor de nationale selectie 'Eurovision 2011'.

 De vijfde deelnemer aan de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival is sinds eerder vanavonddinsdag 09 november, een feit.

 Het trio The Blazing wist de voorbije weken de beoogde 20.000 euro bij elkaar te sprokkelen en dus mogen Geoffrey Jamart, Jessica Bof en Sophie Hallet in de loop van de maand januari aantreden met hun nummer "Our way".

Eerder vorige maand wisten Léa Clément, de in Vlaams-Brabant wonende Syla K.Hélène en Steve Linden de grens van 20.000 euro te bereiken om door te kunnen stoten naar de volgende ronde.

* geselecteerd voor de nationale selectie :

01. "Où s'en vont nos rêves ?" door Léa Clément (129 producers - woensdag 13 oktober).
02. "Simple love" door Syla K. (44 producers - woensdag 13 oktober).
03. "Our home" door Hélène (16 producers - maandag 18 oktober).
04. "C'est la musique" door Steve Linden (17 producers - dinsdag 19 oktober).
05. "Our way" door The Blazing (157 producers - dinsdag 09 november).

Op dit ogenblik zijn er nog 137 kandidaten die hopen om tegen het einde van het jaar het vooropgestelde bedrag te vergaren. (bron : Eurovision 2011)

09-11-2010 om 23:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.JESF - MINSK 2010 : 08. LETLAND.

 Op zaterdag 20 november eerstkomende vindt in de Wit-Russische hoofdstad Minks de achtste editie plaats van het Junior Eurovisie Songfestival, de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal nemen aan deze editie veertien landen deel en tussen afgelopen dinsdag, 02 november, en maandag 15 november stellen we dagelijks één van de kandidaten voor en dat doen we aan de hand van de volgorde van optreden. Deze volgorde werd eerder vorige maand bepaald tijdens de bijeenkomst van de delegatieleiders in de gaststad.

Het land dat als achtste zal aantreden is Letland dat dit jaar na een afwezigheid van vijf jaar opnieuw van de partij is. Het land nam in het verleden reeds drie maal deel aan het festival : in 2003 (negende plaats), 2004 (achttiende plaats) en 2005 (elfde plaats).

Op woensdag 28 juli raakte bekend dat de Baltische staat Letland dit jaar voor de vierde maal van de partij zal zijn tijdens het Junior Eurovisie Songfestival.

Twee dagen later, op vrijdag 30 juli, liet de Letse nationale omroep (LTV) weten dat het de 12-jarige Šarlote Lēnmane naar de Wit-Russische hoofdstad Minsk zal afvaardigen. Ze nam eerder dit voorjaar deel aan de talentenjacht 'Balss pavēlnieks' en kwam als winnares uit de bus in de categorie 'solist 12-16 jaar'.

 Šarlote Lēnmane is twaalf jaar oud en won al een aantal prijzen op diverse festivals. Op het festivalpodium zal ze worden bijgestaan door Laura Luse, Emils Kalenda, Liva Zvirgzdina en Elvis Liede oftewel Sea Stones.

De Letse inzending is van de hand van Guntars Račs en Artūrs Palkevičs. Račs is in Songfestivalmiddens bekend als tekstschrijver van de Letse Songfestivalinzending van 2004, 2006 en 2010.

"Viva la dance" (tekst : Guntars Račs ; muziek : Šarlote Lēnmane, Artūrs Palkevičs).

Kāpēc atkal vēji klusē
Kāpēc pulksteņi tik ātri skrien ?( tik tak , tik tak, tik tak)
Nāciet manā saules pusē
Te var dejot arvien

Jo parole ir- Viva La Dance
Pasaule kā menuets sens
Tā griežas un tā parāda kā
Dejo, dejo, dejo tā
Jo parole ir- Viva La Dance
Pasaule kā menuets sens
Vienalga vai tev daudz vai nekā
Dejo, dejo, dejo, dejo tā

Kāpēc atkal zvani klusē?
Kāpēc sirsniņas tik ātri sit ( tuk tuk, tuk tuk, tuk, tuk)
Nāciet manā saules pusē
Kamēr diena vēl rit

Piedz

Jo parole ir- Viva La Dance
Pasaule kā menuets sens
Tā griežas un tā parāda kā
Dejo, dejo, dejo tā
Jo parole ir- Viva La Dance
Pasaule kā menuets sens
Vienalga vai tev daudz vai nekā
Dejo, dejo, dejo, dejo tā

Na na na na na na na na nā na
Dejo, dejo līdz, dejo līdz rītam
Dejo līdz rītam
Dejo līdz rītam

Piedz

Viva La Dance!


ENGLISH LYRICS

Why have the winds fallen silent again?
And the clocks keep on running so fast? (tick tock, tick tock, tick tock)
Come to the side of the sun that I know
And just get ready to dance

The password to life is Viva La Dance
And the world – as a minuet old
Turning like this and showing us how
Dance, dance to this - you behold
The password to life is Viva La Dance
And the world – as a minuet old
Whether you have a lot or nothing at all
Dance, dance and dance - you are told

Why have the bells stopped tolling again?
And the hearts started beating so fast? (pit-a-pat, pit-a-pat, pit-a-pat)
Come to the side of the sun that I know
While the day is still flowing on past


Refrain

The password to life is Viva La Dance
And the world – as a minuet old
Turning like this and showing us how
Dance, dance to this - you behold
The password to life is Viva La Dance
And the world – as a minuet old
Whether you have a lot, or nothing at all
Dance, dance, dance - you are told

Na na na na na na na na na na
Dance, dance along, dance till the morning light
Dance till the morning light
Dance till the morning light


Refrain

Viva La Dance!

FRENCH VERSION

Pourquoi les vents se taisent
Pourquoi les montres vont si vite
Venez chez moi au soleil
Où on peut danser tout de suite.

Car le mot de passe est „vive la danse”
Le monde entier comme un menuet ancien
Tourne, tourne et danse.
Car le mot de passe est „vive la danse”
Le monde entier comme un menuet ancien
Tourne, tourne et danse comme ca.

Pourquoi les cloches se taisent
Pourquoi nos coeurs battent si vite
Venez chez moi au soleil
Avant que tombe la nuit


Réfr.

Car le mot de passe est „vive la danse”
Le monde entier comme un menuet ancien
Tourne, tourne et danse.
Car le mot de passe est „vive la danse”
Le monde entier comme un menuet ancien
Tourne, tourne et danse comme ca.

Na, na, na, na, na
Danse, danse jusqu’au matin
Danse jusqu’au petit jour
Danse jusqu’au petit jour.

Vive la danse!


Meer nieuws over de achtste editie van het Junior Eurovisie Songfestival krijg je op Junioreurovision.tv. (bron en foto : Junioreurovision.tv)

09-11-2010 om 23:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Sloveense kandidaat wordt op zondag 27 februari gekozen.

 Eergisteren, zondag 07 november, berichtten we reeds dat de Sloveense nationale omroep RTVSLO afgelopen donderdag, 04 november, bevestigde dat het volgend jaar een kandidaat zal afvaardigen naar de Duitse stad Düsseldorf alwaar de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Hoe de nationale selectie, 'EMA 2011', er zou gaan uitzien was op dat ogenblik nog niet bekend. Vandaag, dinsdag 09 november, maakte de omroep bekend dat de kandidaat zal gekozen worden op zondag 27 februari 2011. Er komt echter geen open inschrijving want er wordt enkel gewerkt met uitgenodigde artiesten.

De voorbije jaren werden steeds een aantal kandidaten uitgenodigd en zij waren steeds rechtstreeks geplaatst voor de finale, kandidaten uit de open inschrijving moesten zich eerst via één of meerdere halve finales weten te plaatsen.

Het land neemt volgend jaar voor de zeventiende maal deel aan het jaarlijkse liedjesfestival en een zevende plaats, zowel in 1995 als in 2001, is tot op heden de beste notering. Sinds het invoeren van de halve finale(s) wist Slovenië zich slechts éénmaal voor de finale te plaatsen en dat was in 2007 toen Alenka Gotar met "Cvet z juga" uiteindelijk beslag legde op een vijftiende plaats, op vierentwintig deelnemers. (bron : RTVSLO)

09-11-2010 om 23:40 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Willeke Alberti voor het eerst op 'Het Schlagerfestival'.

 Tijdens het eerste weekend van april zal de Ethias Arena opnieuw volstromen voor de zesde editie van 'Het Schlagerfestival', de hoogmis voor de liefhebbers van schlager en polonaise. Met een mix van gevestigde waarden en artiesten die er voor het eerst bij zullen zijn, pakt de affiche van 'Het Schlagerfestival 2011' sterk uit. Onder gevestigde waarden verstaan we toppers als Eddy Wally, Laura Lynn, Lindsay en Christoff (Eurosong 1993-2002). Ook The Sunsets en De Romeo's (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) komen naar 'Het Schlagerfestival 2011' net zoals Luc Steeno en Danny Fabry. Sam Gooris en de Nederlandse 'grand dame' Willeke Alberti (ESF 1994) zijn er voor het eerst bij op 'Het Schlagerfestival 2011'.

Voor 'Het Schlagerfestival 2011' werd door de organisatoren – vtm en de Ethias Arena – opnieuw een affiche samengesteld die een mix brengt van gevestigde waarden en artiesten die er voor het eerst bij zullen zijn. "'Het Schlagerfestival' is één groot volksfeest waarbij het publiek komt om te feesten en te genieten van de optredens van de artiesten. Vorig jaar hebben we onze verjaardagsaffiche samengesteld aan de hand van een peiling bij het publiek. Voor de nieuwe editie hebben we gekozen om een mix te brengen : de grote namen in combinatie met artiesten die er nog nooit eerder hebben gestaan", zegt Linda Manet namens de Ethias Arena.

Op vrijdag 01, zaterdag 02 en zondag 03 april 2011 moet je dus in de Ethias Arena in Hasselt zijn voor 'Het Schlagerfestival 2011'. Er zijn nog tickets beschikbaar voor de voorstellingen van vrijdag en zondag. Wie er graag op zaterdag wil bij zijn, zal zich moeten haasten. Voor die zijn de allerlaatste tickets in verkoop. Op de website van 'Het Schlagerfestival' kan je kaarten bestellen en telefonisch kan je reserveren via 070 34 50 50. (bron : nieuwsbrief Ethias Arena)

09-11-2010 om 20:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Bill Martin.

 Bill Martin (09 november 1938) is geboren in het Schotse Govan (Glasgow) als William Wylie Macpherson. Zijn naam doet misschien niet meteen een belletje rinkelen maar als componist/tekstschrijver heeft hij heelwat nummers op zijn palmares staan. In 1964 gaat hij samen met Tommy Scott aan de slag, een jaar later gaat hij samenwerken met Phil Coulter (Phil schrijft de muziek, Bill zorgt voor de tekst). Ze worden heel bekend en schrijven nummers voor o.a. Dave Dee, The Troggs, Mireille Mathieu en Elvis Presley.

In 1967 schrijven ze het winnende nummer van het Eurovisie Songfestival, "Puppet on a string" van Sandie Shaw. Een jaar later mag Cliff Richard met "Congratulations" de Britse kleuren verdedigen. Hij zal op een tweede plaats eindigen na winnares Massiel. Naast hun componeerwerk richtten ze ook een platenmaatschappij op. Zo brengen ze het winnende nummer van de Ierse Dana in 1970 uit op single. "All kinds of everything" wordt een grote Europese hit. In 1975 schrijven ze de Luxemburgse inzending : de Ierse zangeres Géraldine (Branigan) zingt "Toi" naar een verdienstelijke vijfde plaats. Meer over de carrière van Bill Martin kan je
hier nalezen.

09-11-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


08-11-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De slimste mens ter wereld' : Peter Vandermeersch neemt niet deel aan de strijd der titanen.

 Op maandag 06 december eerstkomende gaat op Eén het negende seizoen van start van 'De slimste mens ter wereld'. In deze nieuwe reeks gaat presentator Erik Van Looy op zoek naar de 'allerslimste mens ter wereld' in de ultieme strijd tussen de finalisten van de voorbije acht reeksen.

Vorige week leek het er op dat Bart De Wever (voorzitter N-VA), runner-up in het seizoen 2008-2009, niet zou deelnemen maar afgelopen weekend raakte bekend dat hij toch van de partij zal zijn. De openbare omroep meldde in het 'Journaal' van eergisteren, zaterdag 06 november, dat dit seizoen meteen ook het allerlaatste seizoen zou worden van de populaire kwis.

Eerder vanavond, maandag 08 november, maakte Peter Vandermeersch (ex-hoofdredacteur Corelio-kranten en sinds 01 september hoofdredacteur NRC Handelsblad) in het Canvas-programma 'Reyers Laat' bekend dat hij niet zal deelnemen. Vorig seizoen eindigde hij op de tweede plaats na winnares Linda De Win. Vandermeersch heeft het te druk in Nederland en ziet daarom dus af van een nieuwe deelname.

Op donderdag 25 november zal blijken wie er uiteindelijk zal gaan strijden om de titel 'allerslimste mens ter wereld'.

* erelijst 'De slimste mens' :

2003 : Alain Grootaers.
2004 (voorjaar) : Stany Crets.
2004 (najaar) : Bert Kruismans. 
2005 : Wouter Deprez.
2006-2007 : Steven Van Herreweghe
2007 : Annelies Rutten.
2008-2009 : Freek Braeckman.
2009-2010 : Linda De Win.


Het negende seizoen van 'De slimste mens ter wereld' gaat van start op maandag 06 december eerstkomende. (logo : Eén)

08-11-2010 om 23:45 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs