Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

15-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.NSF 2011 : 3JS voor Nederland naar het Eurovisie Songfestival, Nationaal Songfestival met vijf liedjes.

 De Nederlandse omroep TROS heeft eerder deze voormiddag het nieuws bevestigd dat de bekende Volendamse groep 3JS volgend jaar Nederland zal vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

De 3JS, oftewel Jan Dulles (zang), Jaap Kwakman (elektrische gitaar, mandoline, achtergrondzang) en Jaap de Witte (akoestische gitaar, achtergrondzang), zullen met een Nederlandstalig nummer hun opwachting maken. Dat heeft Daniel Dekker (lid vakjury NSF 2010, commentator ESF 2010) bekendgemaakt tijdens de uitzending van het TROS-radioprogramma 'Gouden Uren'.

Tijdens het 'Nationaal Songfestival', dat begin 2011 plaatsvindt, zingt 3JS vijf nummers. Normaal schrijven, componeren en produceren de drie heren alles zelf, maar speciaal voor het Eurovisie Songfestival laten ze invloeden van buiten toe. Ze zoeken samenwerking met een aantal bekende producers. Uiteindelijk bepalen de kijkers thuis en een vakjury ieder voor vijftig procent wat het winnende liedje wordt.

De TROS is er trots op dat 3JS namens Nederland naar het Songfestival gaat. Directeur Peter Kuipers : "Met de keuze voor de 3JS blijven we dicht bij onszelf en bedienen we een grote groep liefhebbers. 3JS zingt in het Nederlands met een internationale klank en hebben een zeer brede schare fans. Bovendien zijn het alle drie geweldige muzikanten en ik ben ervan overtuigd dat ze het goed gaan doen in Duitsland."

 3JS kijkt er nu al naar uit. "Natuurlijk volgen wij het Songfestival al jaren. Het is toch echt een droom om daar een keer aan te mogen deelnemen. We zijn in het verleden vaker gepolst (2009 en 2010), maar hebben het altijd afgehouden. Nu het Songfestival weer echt over het liedje gaat, niet over een gekke act en het geen Oostblokfeest meer is, gaan we er graag naartoe."

Het is intussen reeds van 1984 geleden dat een artiest uit Volendam naar het Eurovisie Songfestival mocht. Toen bezorgde zangeres Marietje Kwakman, oftewel Maribelle (NSF 1981, ESF 1984), onze noorderburen een gedeelde dertiende plaats met het nummer "Ik hou van jou". De inzending werd echter wel een klassieker onder Songfestivalfans, zelfs internationaal werd het opgepikt. Er zijn versies in diverse talen verschenen en ook Dana Winner (voorzitter vakjury 'Eurosong 2004') had er in Vlaanderen een hit mee te pakken. (bron : Songfestival, De Telegraaf)

15-07-2010 om 12:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : Davy Brocatus, David Davidse en Sabine Appelmans strijden voor een plaats in de halve finale.

 Sinds maandag 28 juni gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dé chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stéphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

De deelnemers vanavond, donderdag 15 juli - derde kwartfinale :

De dagwinnaars Davy Brocatus, David Davidse ('Eurosong Bizz 2004', jurylid 'Belgium Twelve Points 2004') en Sabine Appelmans halen hun beste kookkunsten boven en strijden voor een felbegeerde plaats in de halve finale.

 Davy Brocatus

 David Davidse

 Sabine Appelmans

'MasterChef', twaalfde aflevering (derde kwartfinale) vanavonddonderdag 15 juli, tussen 20.30 en 21.15 op vtm. De derde kwartfinale wordt herhaald tussen 00.05 en 00.50. Deze aflevering wordt ook morgenmiddagvrijdag 16 juli, heruitgezonden tussen 12.10 en 13.00. (bron, logo en foto's : vtm)

15-07-2010 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Danijela Martinović.

Danijela Martinović Danijela Martinović (15 juli 1971) is geboren in het toenmalige Joegoslavische Split. Split is nu een stad in Kroatië en na de hoofdstad Zagreb de tweede grootste stad van het land. In het begin van de jaren negentig wordt ze zangeres bij de bekende groep Magazin. Deze groep bestaat al van in de jaren zeventig en wordt opgericht als Dalmatinski Magazin. Aangezien de groep heel populair is in het land wordt Danijela een icoon en wordt ze door haar fans op handen gedragen. In 1995 neemt de groep deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met het nummer "Nostalgija" wint Magazin (met Danijela) en de operazangeres Lidija 'Dora'. Op het festivalpodium in de Ierse hoofdstad Dublin eindigt de groep op een zesde plaats. Het is tot op dat ogenblik het beste resultaat van de jonge staat Kroatië.

In 1996 verlaat ze de groep om een solocarrière te starten maar ze blijft wel samenwerken met de succesvolle schrijver Tonči Huljić wat resulteert in "Neka mi ne svane". Met dit mooie nummer wint ze 'Dora 1998' en zo mag ze een tweede maal haar land op het Eurovisie Songfestival vertegenwoordigen. In het Britse Birmingham moet ze de spits afbijten en uiteindelijk weet ze een meer dan verdienstelijke vijfde plaats in de wacht te slepen. Na deze deelname blijft het haar op muzikaal gebied voor de wind gaan, privé daarentegen vergaat het haar minder goed. Maar dat weerhoudt haar er niet van om zich volledig op haar carrière toe te leggen.

In 2005 neemt ze opnieuw deel aan de Kroatische voorronde. Met "Za tebe rodena" eindigt ze in de finale op een derde plaats. Een jaar later, in 2006, dingt ze opnieuw mee naar het ticket richting Griekse hoofdstad Athene. Met "Oči od safira" eindigt ze in de finale op een (teleurstellende) veertiende plaats. Na dit teleurstellende resultaat laat ze later dat jaar weten nooit meer deel te nemen aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Meer over Danijela kan je steeds op haar 
website vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Johan Lotigiers (1971), deelnemer 'Eurosong 1993' (België) met "Die mooie uren", een nummer dat hij schreef met zijn broer Helmut Lotti.

15-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Ook tijdens de vakantiemaanden juli en augustus blijven we op post en dus mag je telkens op woensdag een aflevering verwachten van 'Een avondje uit in Nederland'. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Alle superhelden en heldinnen  van Nederland worden opgeroepen om Mega Mindy (Free Souffriau) te hulp te schieten in de nieuwe Mega Mindy Musical.

Er is een gevaarlijke boef op vlucht : de Poppenmeester. Hij wil de macht van Mega Mindy afnemen. Zij is hem al een tijd op het spoor, maar deze rare boef is haar steeds te slim af. Hij maakt van alle mensen die hem tegenwerken een pop, zodat hij ze precies kan laten doen wat hij wil. Als hij ook van Mega Mindy een pop maakt,  is zij al haar kracht kwijt.

Hoe gaat zij zich hieruit redden en kan Toby (Louis Talpe) iets doen ? Of kan Opa Fonkel (Fred Van Kuyk) haar bijstaan met zijn nieuwe ingenieuze uitvindingen ? En zullen Mega Mindy en Toby eindelijk kussen... ?

Je zult het beleven in de nieuwe Mega Mindy Musical : 'de Poppenmeester' ! De eerste voorstelling gaat door op woensdag 15 september eerstkomende en dit tot en met zondag 06 februari 2011, telkens op woensdag-, zaterdag- en zondagnamiddag. Meer nieuws krijg je op de website van Nationale TheaterKassa.

 Dit najaar gaat de Nederlandse versie van de musical 'Legally Blonde' in première. Deze musical is gebaseerd op de film met Reese Whiterspoon.

In deze musical neemt Kim-Lian van der Meij (presentatrice JESF 2007) de rol van de blondine Elle Woods voor haar rekening. Daarnaast maken ook Roy van Iersel ('Op zoek naar Joseph'), oud-Songfestivaldeelneemster Laura Vlasblom (NSF 1986, NSF 1992-2005), Joey Schalker, Madelon van der Poel ('K2 zoekt K3'), Urvin Monte, Raymond Kurvers en Kirsten Cools deel uit van de cast. Vandaag, woensdag 09 juni, raakte bekend dat Laura Vlasblom de rol van kapster Paulette voor haar rekening zal nemen.

De eerste voorstelling (try-out) gaat door op vrijdag 24 september in IJmuiden en de première vindt plaats op zondag 10 oktober in Tilburg. Deze voorstelling is inmiddels uitverkocht maar voor alle andere voorstellingen kunnen nog steeds kaartjes worden aangekocht. De laatste voorstelling is gepland voor zondag 27 maart 2011.

Voor meer informatie en nieuws over deze nieuwe musical verwijzen we je naar de website alwaar je tickets kan bestellen. Ook via de website van de Nationale Theaterkassa kunnen tickets worden aangekocht.

 K3 (Eurosong 1999) is zonder enige twijfel populairder dan ooit ! Met de single "MaMaSe!" verbraken Karen, Kristel en nieuwkomer Josje vorig jaar alle records en de gelijknamige cd (inmiddels meer dan triple platina) staat nog altijd in de albumhitparade.

Na het zwangerschapsverlof van Karen en de geboorte van diens zoontje Sky eerder  dit voorjaar, is K3 dit najaar terug in Nederland met een fonkelnieuwe show ! De shows in het najaar van 2009 waren tot op de laatste kaart uitverkocht en met de nieuwe show lijkt het al snel dezelfde kant op te gaan.

Kristel, Karen en Josje willen ook dit jaar de ontelbare Nederlandse meisjes en jongens een onvergetelijke dag bezorgen. Vanaf vrijdag 01 oktober  tot en met zondag 12 december kan iedereen de meisjes live bewonderen en naar hartenlust meezingen en dansen op de allerleukste K3 hits !

Je kan de meiden aan het werk zien achtereenvolgens in Zwolle, Amsterdam, Enschede, Den Bosch, Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van de Nationale Theaterkassa alwaar je tickets kan aanschaffen.

14-07-2010 om 22:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Nicole en Hugo, Kate Ryan en Les Vedettes maken hun opwachting tijdens de achtste editie van het 'Bal National' op 20 juli.

 Talloze Belgische artiesten zullen aanstaande dinsdag20 juli, tijdens de achtste editie van het 'Bal National' van de partij zijn. Dat heeft de Brusselse burgemeester Freddy Thielemans vandaag, woensdag 14 juli, tijdens een persconferentie  gezegd. Net zoals de voorgaande jaren zal vooral het Vossenplein in het hart van de Brusselse Marollen het decor voor de activiteiten vormen. Het feest, georganiseerd op de vooravond van de Nationale Feestdag, geeft dan ook het startschot voor de rest van de festiviteiten.

De partycoverband Magnet, samengesteld uit negen vrienden, zal de avond openen met hun repertoire van grote hits. Het publiek wordt daarna uitgenodigd om mee te dansen met Unik Party, in dertig minuten zullen twee dansjes van ongeveer drie minuten worden aangeleerd.

Eveneens van de partij zijn onder andere het duo Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004), de groep Les Vedettes ('Eurovision 2007 : et si on gagnait ?'), Kate Ryan (ESF 2006) en DJ SUS Florent.

* een overzicht van het programma :

18.30 : Magnet.
19.30 : Unik Party.
20.30 : Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
21.40 : Les Vedettes ('Eurovision 2007 : et si on gagnait ?).
22.40 : Lange Jojo.
23.45 : Kate Ryan (ESF 2006).

Op de Nationale Feestdag zelf is er in Brussel onder andere het gratis muziekevenement "B United". Op het programma staan verschillende concerten die georganiseerd worden op het Anneessensplein, in de Modelwijk in Laken en op het Sint-Niklaasplein in Neder-Over-Heembeek. (bron : Belga, website 'Bal National')

14-07-2010 om 15:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'My Name is ...' : ex-K3-zangeres Kathleen Aerts buigt zich dit najaar over talent.

 Kathleen Aerts kruipt dit najaar achter een jurydesk want de voormalig K3-zangeres (Eurosong 1999) gaat het talent van de deelnemers aan 'My Name is...' beoordelen. Kathleen krijgt volgens Novum hulp van Erik de Zwart en Albert Verlinde.

Na het succes van 'My Name is Michael', komen vtm en RTL 4 dit najaar terug met 'My Name is...'. In het programma gaan beide zenders op zoek naar kinderen en volwassenen die even goed kunnen dansen en zingen als hun favoriete artiest. Mika, Madonna, Lady Gaga, Will Tura... het kan allemaal. Wil jij schitteren als jouw favoriete ster ? Schrijf je dan nu in. Kandidaten uit Vlaanderen schrijven zich HIER in en kandidaten uit Nederland kunnen dat via deze LINK.

Net als bij 'My Name Is Michael' krijgt de winnaar een hoofdrol in een theatertour door Nederland en Belgie, die in samenwerking met 
V & V Entertainment wordt georganiseerd. Het afgelopen jaar stonden de winnaars meer dan vijftien keer als Michael Jackson voor een uitverkochte zaal.

 Eerder vorige maand raakte reeds bekend dat de tweede reeks gepresenteerd wordt door Nicolette van Dam en Francesca Vanthielen. Deze laatste vervangt Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) die samen met Nicolette de presentatie van 'My Name is Michael' voor zijn rekening nam. (bron : Novum)

14-07-2010 om 12:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Junior Eurosongkandidaten Guust Vandenbussche en Sepp Hendrix in Vlaamse versie van de musical 'Oliver!'.

 Dit najaar kan je 'Oliver!', één van de meest geliefde musicals, gaan bekijken in Gent en in Antwerpen. Deze musical brengt de tijdloze personages van Charles Dickens' immer populaire 'Oliver Twist' tot leven.

'Oliver!' vertelt het verhaal van Oliver Twist, het weesjongetje dat opgroeit in een oud, somber weeshuis in het 19e eeuwse Londen. Wanneer Oliver zo brutaal is om meer eten te vragen aan Mister Bumble, de man die het weeshuis leidt, wordt hij verkocht aan een begrafenisondernemer. Als de jongen terecht komt in een omgeving van grafzerken, rouwkransen, lijken en doodskisten, neemt hij al gauw de benen. Terwijl Oliver rondzwerft in de straten van Londen ontmoet hij een vrolijke bende gauwdieven onder leiding van de schurk Fagin. Oliver wordt ingewijd in de kunst van het stelen. Vanaf dat moment is Olivers leven permanent in gevaar...

De avonturen van de kleine Oliver worden spectaculair tot leven gebracht door de talloze sensationele decors, een bruisende topcast (met in de hoofdrol Peter Van den Begin), de aanstakelijke songs en in een regie van
Frank Van Laecke.

De voorbije weken en maanden werd op zoek gegaan naar drie jonge acteurs die in de huid van Oliver zullen gaan kruipen. Twee van hen zijn alvast geen onbekenden daar ze in het verleden deelnamen aan 'Junior Eurosong', de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Gisteren, dinsdag 13 juli, zijn de repetities alvast van start gegaan en de drie Olivers zijn Timon Sohier (11, Poperinge), Guust Vandenbussche (11, Brugge) en Sepp Hendrix (13, Hasselt).

 Timon Sohier was reeds te zien in een aantal andere musicals zoals 'Beauty and the Beast', 'Aladdin' en 'Daens'. Guust Vandenbussche, oftewel Guustje, nam in 2008 deel aan 'Junior Eurosong' met "Ik hou van muziek" en wist het daar tot in de finale te schoppen. Nadien nam hij ook deel aan 'Zo is er maar één - de Cup' en 'KetnetPOP'.

 De dertienjarige Sepp Hendrix waagde vorig jaar zijn kans tijdens 'Junior Eurosong' en dit samen met zijn broer Sigi. Met "Die ene seconde" wisten Sepp 'n Sigi zich eveneens te plaatsen voor de finale die toen werd gewonnen door Laura Omloop.

Tickets voor één van de voorstellingen van deze musical kunnen nu reeds worden aangeschaft en dit via de websites van Music Hall en Sherpa. 'Oliver!' loopt van donderdag 25 november tot en met zaterdag 18 december in de Capitole in Gent en van zaterdag 25 december tot en met zondag 09 januari in de Stadsschouwburg van Antwerpen. (bron : Music HallHet Nieuwsblad ; foto's Guust en Sepp : Eén)

14-07-2010 om 11:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 'Nederland stuurt 3JS naar het Eurovisie Songfestival'.

 Zoals we afgelopen maandag, 12 juli, reeds berichtten, maakt de Nederlandse omroep TROS morgen, donderdag 15 juli, meer details bekend met betrekking tot de komende editie van het Nationaal Songfestival en het Eurovisie Songfestival.

Als we 3FM-DJ Giel Beelen (VARA)(lid  vakjury NSF 2006) mogen geloven dan worden onze Noorderburen volgend jaar vertegenwoordigd door de formatie 3JS. Dat maakte hij vanochtend bekend tijdens zijn radioprogramma 'GIEL!'.

De 3JS, oftewel Jan Dulles (zang), Jaap Kwakman (elektrische gitaar, mandoline, achtergrondzang) en Jaap de Witte (akoestische gitaar, achtergrondzang) komen uit het muzikale Volendam en raakten bekend na de release van hun debuutalbum "Watermensen" in 2007.

Eerder dit voorjaar verscheen hun derde album "Dromers en dwazen" waarvan inmiddels twee nummers reeds op single werden uitgebracht, "Loop met me over zee" en "Geloven in het leven". Meer nieuws en informatie over de - eventuele - Nederlandse kandidaat voor Eurovisie Songfestival 2011 kan je steeds op hun website terugvinden. (bron : 'GIEL!', 3FM)

14-07-2010 om 10:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Peter Van Asbroeck rijdt fietser dood.

 Tv-presentator en acteur Peter Van Asbroeck reed gisteren, dinsdag 13 juli, met zijn zwarte Mercedes een fietser dood op de drukke Boomsesteenweg in Antwerpen. Volgens politiebronnen zou Van Asbroeck door het rood zijn gereden en kon hij de fietser niet meer ontwijken.

Het ongeval gebeurde op het kruispunt van de Antwerpse A12 - die door werken verwarrend vol staat met verkeersborden - en de Atomiumlaan, vlak bij de bekende firma Atlas Copco. Het slachtoffer, een 39-jarige man uit Mortsel, stond met zijn fiets aan de hand op de hoek van de straat te wachten om de drukke Boomsesteenweg over te steken. Toen het verkeerslicht voor hem op groen sprong, stak de man de straat over. Maar voor hij het goed en wel besefte, werd hij gegrepen door de zware Mercedes Van Asbroeck.

Volgens bronnen bij de federale verkeerspolitie zou de tv-presentator door het rood zijn gereden. Een zeer plausibel scenario is dat hij de lichten te laat opmerkte omdat er op de A12 volop gewerkt wordt. Van Asbroeck probeerde in elk geval nog te remmen, maar kon de fietser niet meer ontwijken.

De hulpdiensten kwamen in allerijl ter plaatse, maar geen hulp kon nog baten. De 39-jarige man overleed ter plaatse. Van Asbroeck zelf was in shock en moest hulp krijgen van slachtofferhulp. "Peter is verschrikkelijk aangeslagen door dit vreselijk ongeval", liet zijn manager Gino Laureyssen gisteren weten. "Hij wil voorlopig met rust gelaten worden en wil zich ten volle bekommeren om het leed van de familie."

Meteen na het tragische ongeval, dat lange files veroorzaakte, begon het parket een onderzoek.

Twee jaar geleden verleende Van Asbroeck nog zijn medewerking aan een campagne van de Vlaamse overheid om te pleiten voor een verantwoorde rijstijl. Zo reed de tv-vedette wekenlang met een wagen vol stickers rond om te wijzen op het belang van een aangepast rijgedrag.

Peter Van Asbroeck is voornamelijk bekend als Werner uit de Eén-reeks 'Thuis' en als presentator van een aantal VT4-programma's zoals 'The Block', 'De Huisdokter' en 'Komen Eten'. Eerder dit voorjaar raakte bekend dat hij samen met Hans Otten (presentator Eurosong 1993) begonnen was aan de opnames van een eigen showprogramma dat in het najaar door VT4 zal worden uitgezonden. (bron : Het Nieuwsblad ; foto : VT4)

14-07-2010 om 08:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : vandaag strijden Sabine Appelmans, Gunther Levi en Kaat Tilley om de overwinning.

 Sinds maandag 28 juni, gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dé chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stéphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

De deelnemers vanavond, woensdag 14 juli :

Vandaag nemen Sabine Appelmans, Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996) en Kaat Tilley het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun lievelingsgerecht. In de 'stresstest' moeten ze een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Sabine Appelmans

Ex-tenniskampioene Sabine Appelmans heeft tijdens haar carrière de hele wereld afgereisd en stak overal wel iets op over de plaatselijke culturen en eetgewoonten. Ze houdt ervan afwisselend en gezond te koken, maar heeft toch een Bourgondisch kantje. Haar voorkeur gaat bovendien uit naar pikante gerechten. Als 'signature dish' kiest ze voor Thaise kip en groenten. De eerste keer dat ze dit in Thailand at, was dit haar echter helemaal niet goed bevallen...

 Gunther Levi

Zanger en acteur Gunther Levi heeft even gestudeerd voor kok. Hoewel hij destijds graag in de keuken stond, ging alle aandacht tijdens zijn humaniora echter uit naar zijn prille acteer- en zangcarrière. Gunther neemt graag zijn tijd om te koken en kan er echt van genieten. Ook durft hij regelmatig iets nieuws te proberen. Zijn gerecht voor 'MasterChef' – kabeljauwfilet met spinazie en asperges – is eigenlijk het lievelingsgerecht van zijn zesjarig zoontje.

 Kaat Tilley

Modeontwerpster en schilderes Kaat Tilley is nooit écht een kokkin geweest, maar ze is al jaren geboeid door de multiculturele keuken. Vooral dan door de smaken, aroma's en  vormen van verse groenten. Kaat kiest nooit voor een eenvoudig en gewoon gerecht : er schuilt altijd wel een filosofie achter haar bereidingen. Ze ademt kunst en creativiteit en dat is in de keuken niet anders. Voor 'MasterChef' heeft ze een gedurfd, experimenteel gerecht in gedachten : een eetbaar, driedimensionaal beeldhouwschilderwerk...

'MasterChef', elfde aflevering vanavondwoensdag 14 juli, tussen 20.25 en 21.15 op vtm. Het programma wordt herhaald tussen 23.55 en en 00.40. Deze aflevering wordt ook morgenmiddagdonderdag 15 juli, heruitgezonden tussen 12.10 en 13.00. (bron, logo en foto's : 
vtm)

14-07-2010 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Karel Gott.

Karel Gott Karel Gott (14 juli 1939) is geboren in het Tsjechische Pilsen, een stad in het westen van het land. Hij is een bekende schlagerzanger en wordt door velen als de 'Gouden stem uit Praag' bestempeld. In eerste instantie wil hij kunstschilder worden maar omdat hij niet wordt toegelaten aan de universiteit kiest hij voor electricien. Eind jaren vijftig start zijn muzikale carrière in Praagse danscafé's. Begin jaren zestig begint hij aan het Praagse conservatorium met de studies muziek. Zijn eerste nummer is de Tsjechische versie van "Moon river" (1962).

In 1967 neemt hij deel aan een festival in Cannes en vertoeft hij zes maanden in Las Vegas om er op te treden in een show. Een jaar later (in 1968) neemt hij deel aan het Eurovisie Songfestival voor Oostenrijk. Met het nummer "Tausend Fenster" strandt hij op een dertiende plaats. Vanaf dan treedt hij op in diverse televisieshows. In 1971 beslist hij om niet meer terug naar zijn moederland terug te keren en krijgt hij persoonlijk een brief van de Tsjechische partijleider Husak om op zijn beslissing terug te komen. Later krijgt hij bakken kritiek omdat hij het communistische regime zou hebben gesteund. In totaal heeft hij ondertussen meer dan 120 albums op zijn naam staan en men schat dat hij tussen de 30 en de 100 miljoen platen zou verkocht hebben. Alleen al in Tsjechië en Slowakije zouden er al vijftien miljoen over de toonbank gegaan zijn.

In april 2006 is hij voor de derde maal vader geworden van een dochter en begin 2008 trad hij in het huwelijk met zijn vriendin Ivana Macháčková. Tegenwoordig treedt hij nog heel regelmatig op. Wil je meer over Karel Gott weten, neem dan eens een kijkje op zijn
website.

14-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Peter Live' : Peter Van de Veire zoekt figuranten voor derde seizoen van 'Peter Live'.

 'Peter Live' komt dit najaar terug met een spetterende derde reeks. Naast goeie muziek en babbels in de studio, zal Peter Van de Veire ook weer garant staan voor toffe, spraakmakende en geestige filmpjes. Voor deze filmpjes zoeken we figuranten in alle soorten, maten en leeftijden!

We zoeken zowel grote groepen van enthousiastelingen voor massa-scènes, als individuele figuranten voor specifieke rollen. Eerdere ervaring met figuratie mag, maar is geen must.

Wil jij deze zomer of dit najaar samen met anderen of met een eigen groep vrienden, familie of scouts/chiro-kompanen, … meedoen in een 'Peter Live'-filmpje en een onvergetelijke dag beleven? Of voel je je geroepen om het beste van je figuratietalent te tonen?

Schrijf je dan nu in met deze fiche! Klaar? Mail de fiche dan mét recente foto naar peterlive@een.be, of stuur ze naar :

Eén – Peter Live
Lokaal 2L57
1043 Brussel


Het derde seizoen van
'Peter Live', dit najaar op Eén. (bron en logo : Eén)

13-07-2010 om 12:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Stijn Kolacny (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008') wordt voor de tweede maal papa.

 Stijn Kolacny (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008'), samen met zijn  broer Steven de drijvende kracht achter het Aarschotse meisjeskoor Scala, wordt begin januari 2011 voor de tweede maal vader.

Kolacny vormt al enkele jaren samen met Lokke Dieltiens een paar. Zij is vooral bekend als secretaresse Fie Mortelmans uit de Eén-reeks 'Emma' maar is daarnaast ook musicalzangeres.

Zo kon je haar onder meer in 'Mamma Mia! en in 'Suske & Wiske : De Circusbaron' aan het werk zien. Vier jaar geleden werd ze bekroond met de prestigieuze STIHMUL-prijs voor 'Aanstormend Talent'.

"De geboorte is voorzien voor begin januari" zegt Stijn deze week in Dag allemaal. "Ik weet het, dit komt snel na Rosa die in november vorig jaar werd geboren, maar ons tweede kindje is van harte welkom. Het geslacht kennen we nog niet, da's onbelangrijk, want dat maakt niet uit." (bron : Dag allemaal ; foto : VRT)

13-07-2010 om 12:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Weg met De Soete' : vanavond herhaling van de eerste aflevering op Canvas met Tomas in Marseille.

 Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') is vanaf vanavond op Canvas opnieuw te zien met zijn programma 'Weg met De Soete'. In 2008 moesten de luisteraars van Studio Brussel hem acht weken lang missen. Heel die periode was hij 'weg' : op reis voor Canvas. Deze zomer zendt het tweede net van de openbare omroep deze reeks opnieuw uit, dit telkens op dinsdagavond.

Voor 'Weg met De Soete' bezocht hij in totaal acht steden : Marseille, Napels, Madrid, Istanbul, Berlijn, Kopenhagen, Londen en Casablanca. In elke stad was hij een aantal dagen en nachten overgeleverd aan de smaken en grillen van iemand die er woont, leeft en werkt. En die een heel eigenzinnige mening heeft over wat de stad zo bijzonder maakt. Waarom we weg moeten zijn van hun stad, dat zien we in 'Weg met De Soete'.

* eerste aflevering - Marseille :

Marseille, hartje zomer. Tomas maakt zich op voor een paar dagen strand, lekkere bouillabaisse en andere mediterrane geneugten. Maar dat is vóór hij Nicolas Mémain leert kennen. Deze eeuwige student architectuur is passioneel verliefd op zijn Marseille. Vooral dan op die plekken die elke andere stadsgids angstvallig zou vermijden.

'Weg met De Soete', vanavond, dinsdag 13 juli, op Canvas tussen 00.35 en 01.05. Meer nieuws en informatie krijg je op de website. Daar kan je eveneens de muzieklijst van deze aflevering bekijken. (bron : Canvas ; foto : VRT)

13-07-2010 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'MasterChef' : Cilou Annys, Anthony Kumpen en David Davidse strijden voor een plaats in de kwartfinale.

 Sinds maandag 28 juni, gaat Dina Tersago vijf weken lang op zoek naar dé chef-kok van bekend Vlaanderen. In totaal gaan er maar liefst 36 BV's aan de slag met potten en pannen. De inzet ? Geen eigen restaurant ditmaal, maar de felbegeerde eretitel van 'MasterChef'.

Dina is gastvrouw, maar zal zelf niet aan de slag gaan in de keuken : "Ik moet straks in MasterChef mijn kookkunsten niet tonen, al ben ik wel de bindende factor. Het luisterende oor, zeg maar. Iets wat mij ontzettend goed ligt."

Lievelingsgerechten en stresstesten

Het programma-format : elke maandag, dinsdag en woensdag nemen telkens drie BV's het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun 'lievelingsgerecht'. In de 'Stresstest' moeten de kandidaten een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Dan koken de dagwinnaars voor een plaats in de halve finales (week 5). De winnaars van die voorlaatste etappe zullen dan in de ultieme finale strijden om de titel van 'MasterChef'.

Sterrenchefs

Sterrenchef Stéphane Buyens is het vaste jurylid. Hij wordt elke week geflankeerd door een andere ervaren gastchef, met name Wout Bru, Roger Vandamme, Gert De Mangeleer en Peter Goossens.

De deelnemers vanavond, dinsdag 13 juli :

Vandaag nemen Cilou Annys, Anthony Kumpen en David Davidse ('Eurosong Bizz 2004', jurylid 'Belgium Twelve Points 2004') het tegen elkaar op. In een eerste test bereiden ze hun lievelingsgerecht. In de 'stresstest' moeten ze een tweede gerecht klaarmaken aan de hand van één basisingrediënt. Wie deze test wint, mag door naar de kwartfinale op donderdag.

 Cilou Annys

'Miss België 2010' Cilou Annys heeft nog niet zoveel kookervaring, maar elke dag pizza of frieten eten is geen optie. Daarom probeert ze steeds zo licht mogelijk te koken. Cilou is verzot op de West-Vlaamse keuken, maar voor 'MasterChef' gooit ze het toch over een andere boeg. Ze bereidt tijgergarnalen in tomatenroomsaus met tagliatella, een gerecht dat ze oorspronkelijk als 'lepelaperitiefhapje' had klaargemaakt voor het verjaardagsfeestje van haar meter. Omdat het hapje zo in de smaak viel, maakt ze het nu als hoofdgerecht.

 Anthony Kumpen

Sinds hij het ouderlijk nest zeven jaar geleden verliet, staat racepiloot Anthony Kumpen af en toe zelf in de keuken. Hij is zelfs lid van een kookclub. Tegenwoordig kookt hij één keer per week, in het weekend als hij niet onder tijdsdruk staat. Vlees wordt er ten huize Kumpen nooit klaargemaakt : zijn verloofde Griet is vegetarisch en zelf is hij niet echt gek van vleesgerechten. Als sportman heeft Anthony een gezonde winnaarsmentaliteit, maar ambities als chefkok heeft hij niet. Zijn lievelingsgerecht is een trio van tonijn met salade.

 David Davidse

Stemcoach en musicalacteur David Davidse staat al zolang hij zich kan herinneren in de potten te roeren. Zijn grootmoeder was een  kokkin en zijn vader – de recent overleden 'Nonkel' Bob Davidse – schreef ooit culinaire kritieken. David houdt van improviseren met ingrediënten en heeft een uitgebreide kruidenkennis. In de keuken is hij de rust zelve, maar toch brandt er af en toe nog eens iets aan  als hij verstrooid is. David bereidt voor 'MasterChef' een eigen recept van varkenslever, geen evidente keuze...

'MasterChef', tiende aflevering vanavonddinsdag 13 juli, tussen 20.30 en 21.15 op vtm. Het programma wordt herhaald tussen 00.40 en en 01.25. Deze aflevering wordt ook morgenmiddagwoensdag 14 juli, heruitgezonden tussen 12.10 en 13.00. (bron, logo en foto's : 
vtm)

13-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Papa Dee.

 Papa Dee (13 juli 1966) is geboren in het Zweedse Göteborg. Papa Dee is de artiestennaam van rap-, ragga- en dancehallmuzikant Daniel Wahlgren. In 1988 brengt hij zijn eerste single op de markt "Funky Raggamuffin/Let the music play", een mix van dancehall en hip hop. Even later vervoegt hij de groep Stonefunkers om nadien een aantal jaren te gaan samenwerken met Rob'n'Raz. In 1990 komt zijn album "Lettin' off steam" op de markt en dit betekent meteen zijn doorbraak. Een volgend album "One step ahead" bevat elementen van soul en reggae. Op zijn album "Original master" (1994) introduceert hij eurodisco in zijn muziek. Met "The first cut is the deepest" heeft hij commerciëel gezien een grote hit te pakken. Nadien volgen er nog heelwat albums, meestal in samenwerking met Desmond Foster. Ondertussen is hij een tijdje ook nog lid van The Brooklyn funk Essentials.

In 2005 neemt hij deel aan de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Tijdens de eerste voorronde van 'Melodifestivalen' eindigt hij met "My no. 1" op een zesde plaats. Papa Dee blijkt naar het schijnt meer dan 10.000 reggae singles te hebben. Dit is wel heel handig als je DJ en presentator bij de Zweedse radio bent. Intussen kwam eerder vorig jaar zijn achtste album, "A little way different", op de markt. Meer over Papa Dee kan je op zijn 
MySpace vinden.

OOK JARIG VANDAAG :

* Diana Nuñez (1950), deelneemster 'Melodifestivalen 1975-1991' (Zweden).
* Nicole Mery, geboren als Nicole Hamerijcks (1960), deelneemster 'Palmarès 1982' (België).
* Andy Putman (1979), lid van The Acrolls, deelnemer 'Eurosong 2004' met "The happy song" (België).
* Valérie Mouton (1982), deelneemster 'Eurosong 2006' met "I can't go on like this" (België).

13-07-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 De tropische temperaturen zijn we eventjes kwijt en dus kijken we op deze maandagavond in een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' vooruit naar het nieuwe theaterseizoen. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op 14 september 1990 verliest Vlaanderen met Wim De Craene (Eurosong 1983) één van zijn grootste en meest legendarische singer-songwriters. Twintig jaar later blijkt de erkenning voor zijn oeuvre groter dan ooit. De Craenes liedjes zijn alom aanwezig op radio en tv en ontzettend populair bij het grote publiek. Klassiekers als "Rozane", "Kristien", "Breek uit jezelf" en "Tim" blijven de dag van vandaag waardering vinden bij jong en oud.

Twintig jaar na zijn plotse overlijden eren een uitgelezen cast aan artiesten en muzikanten Wim De Craene met een bijzondere tournee doorheen Vlaanderen. Naast beklijvende performances zal er nooit eerder verschenen beeldmateriaal geprojecteerd worden. Gelijklopend met deze concertreeks komt er ook een cd-verzamelbox uit. Dit is hét definitieve eerbetoon aan Wim De Craene en zijn muzikale nalatenschap.

Op initiatief van zoon Ramses De Craene verzamelen zich een schare gelijkgestemde artiesten rond deze hommage. Della Bosiers (Eurosong 1981), zong samen met Wim De Craene het nummer "Mensen van 18", Andrea Croonenberghs (voorzitter vakjury 'Eurosong 2002') haalde  in 2007 met "Rozane" zilver in de liedjeswedstrijd 'Zo is er maar één'. Verder is er Lander, Mira en Tom Van Landuyt (Eurosong 2006). Dichter bij de bron kun je niet komen.

Deze artiesten worden muzikaal begeleid door Ramses De Craene (keyboard en presentatie), William Souffreau (gitaar), Mark De Boeck (arrangementen, piano, keyboard, sax, cello), Raf Helsen (drum en percussie), Peter Verhaegen (bas) en Wigbert (gitaar). De regie is in handen van Frans van der Aa.

Tussen donderdag 02 september en zondag 19 december kan je het gezelschap aan het werk zien tijdens 'Wim De Craene, 20 jaar later, en dit in meer dan dertig Vlaamse zalen. Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de
website van Wim.

 Eerder vorig najaar gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten. Ook dit jaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn alvast drie data vastgelegd en dit op vrijdag 24 en zaterdag 25 september alsook op vrijdag 01 oktober. De drie shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25, 30 en 35 euro. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.

 De 'Musikantenstadl Tour' telde in 2010 meer dan 100.000 bezoekers. Begin 2011 gaat dit populaire evenement weer op tournee. Van 20 januari tot 21 februari brengt 'Musikantenstadl' 25 concerten in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, België en Zwitserland. Zondag 30 januari (aanvang : 20.00) is het voor alle fans van de Duitstalige volksmuziek weer verzamelen geblazen in de Lotto Arena.

Andy Borg, de gevierde gastheer van 'Musikantenstadl', stelt tijdens de 'Tour 2011' de volgende gasten voor :

- Martin.
- Patrick Lindner ('Countdown Grand Prix 1999').
- Stefanie Hertel.
- Alpentrio Tirol.
- Markus Wolfahrt, de vroegere zanger van Klostertaler.
- Herlinde, de jodelkoningin.
MDR Deutsches Fernsehballett.
- Stadl-Orchestra Wolfgang Lindner Jr..
- e.a.

Andy Borg ging in de lente van 2008 voor het eerst op tournee met zijn succesvolle tv-format. Met zijn hoogstaande livetournee oogstte hij grote successen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Inmiddels toert hij al drie jaar, tot grote vreugde van vele honderdduizenden muziekfans.

Nadat hij in 2006 gastheer werd van 'Musikantenstadl', groeide Andy Borg uit tot de 'Koning van de Volksmuziek'. Met zijn levenslust en hartelijkheid, zijn naturel en humor, zijn optredens met telkens dat tikkeltje typisch Weense charme, heeft hij het hart veroverd van muziekliefhebbers van alle leeftijden.

Kaarten kosten 3547 en 60 euro, exclusief service- en portokosten. Interessen in een sfeervolle VIP-avond ? Klik hier voor informatie en reservering. Kaarten kunnen besteld worden via de website van Tele Ticket Service ofwel telefonische op het nummer 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45 - vanuit andere landen : +32 34 0000 34).

12-07-2010 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Zomerhit 2010' : wie zijn de GENOMINEERDEN !

 Ook dit jaar organiseert Radio 2 een nieuwe editie van het grootste muziekevenement aan de Belgische kust : 'Zomerhit'. De editie 2010 vindt op zaterdag 07 augustus eerstkomende plaats en ook nu staat het podium weer op het Sint-Laureinsstrand in Westende alwaar het hele feest live te volgen is. En ook dit jaar is alles te volgen op een groot scherm dat naast het podium staat opgesteld.

Net als de voorbije jaren wordt het alweer een spetterende show met de allerbeste Vlaamse artiesten.
Behalve de 'Zomerhit' worden ook nog vijf andere prijzen uitgereikt : het beste (Nederlandstalige) lied, de beste kidspop, de beste videoclip, de beste performance en de doorbraak van het jaar.

V
oor deze prijzen stelde een vakjury, samengesteld uit muziek- en mediajournalisten van radio, tv, online en de geschreven pers, een top tien samen voor elke categorie. Voor de award 'Radio 2 Zomerhit' komen alle liedjes van het afgelopen jaar in aanmerking. De luisteraars van Radio 2 en de kijkers van Eén en Ketnet stemmen via de Radio 2-website over alle Vlaamse nummers.

Samen met de luisteraars van
Radio 2 en de kijkers van Eén en Ketnet wordt er dit jaar op zoek gegaan naar dé 'Zomerhit van 2010'. Vorig jaar mocht de Gentse Lady Linn de award meenemen, wie wordt het dit jaar ? Ook jij mag hierover beslissen ! 

In totaal zijn er zes categorieën en wij zetten alle genomineerden hieronder alvast op een rijtje :

* 'Beste Lied' :

01. "Vergeef me" door Andes.
02. "Heist aan Zee" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF).
03. "Zij aan zij" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
04. "Mo bah nin" door Flip Kowlier.
05. "Naakt doe ik de afwas" door Jelle Cleymans (ex-Spring, Eurosong 2004).
06. "MaMaSé!" door K3 (Eurosong 1999).
07. "Zo verliefd (yodelo)" door Laura (JESF 2009). 
08. "Laat de liefde" door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
09. "Dagen van ons leven" door Roel Vanderstukken.
10. "Dos cervezas" door Tom Waes.

* 'Beste Kidspop' :

01. "Ik ben verliefd" door Amika (met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').
02. "Vliegtuiglied" door Guustje (Junior Eurosong 2008).
03. "Superidee" door Junior Eurosong 2010.
04. "De politie" door K3 (Eurosong 1999).
05. "MaMaSé!" door K3 (Eurosong 1999).
06. "Sprookjesboek" door Kaatje.
07. "Alle jongens, alle meiden" door KetnetPOP Juniors 2009.
08. "Cowboymeisje" door Laura (JESF 2009).
09. "Zo verliefd (yodelo)" door Laura (JESF 2009).
10. "Zij is de liefde" door Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009').

* 'Beste Videoclip' :

01. "Envoi" door Absynthe Minded.
02. "Vergeef me" door Andes.
03. "Zij aan zij" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
04. "Icon" door Daan.
05. "Never get enough" door Das Pop.
06. "The brighter story" door Jasper Erkens.
07. "When I lay beside you" door K's Choice.
08. "We zijn op weg... (naar een toekomst)" door Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
09. "One of it" door Milow.
10. "Me and my guitar" door Tom Dice (ESF 2010).

* 'Beste Performance' :

01. MIA's - Absynthe Minded.
02. 50e verjaardag in De Roma - Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF).
03. Sportpaleis - Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991). 
04. 'Els de Schepper roddelt' - Els de Schepper (Eurosong 2006).
05. 'Le Tour Bangor' - Joost Zwegers.
06. 'Op zoek naar de nieuwe K3' - K3 (Eurosong 1999).
07. '40 jaar niet te geloven' - Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
08. 'Circle concert' (Concertgebouw Brugge) - Scala (met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
09. 'Valentijnsconcert' Lotto Arena - Stan Van Samang.
10. Eurovisie Songfestival - Tom Dice (ESF 2010).

* 'De Doorbraak van het Jaar' :

01. Absynthe Minded.
02. Andes.
03. Das Pop.
04. Mathieu & Guillaume.
05. Nathalie Tané.
06. Stromae.
07. Tatyana Storm.
08. The Isbells.
09. Tom Dice (ESF 2010).
10. Tom Waes.

* 'De Zomerhit 2010' :

001. "Mysterious clouds" door A Butterfly Mind (Eurosong 2008).
002. "Envoi" door Absynthe  Minded.
003. "Moodswing baby" door Absynthe Minded.
004. "Allways on the run" door Admiral Freebee.
005. "Last song about you" door Admiral Freebee.
006. "Wings of summer" door Adya.
007. "Laat me" door Alias.
008. "Come home" door Amatorski.
009. "Ik ben verliefd" door Amika (met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009')..
010. "You and me" door Anaphonic.
011. "Vergeef me" door Andes.
012. "Eén dag meer/One more day" door Andes & James Walsh.
013. "Il mondo" door Andrei Lugovski.
014. "Geef me hoop" door Andy Marvin.
015. "Quelqu'un a touché ma femme" door Arno.
016. "Song called chip" door Axelle Red.
017. "I am" door Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010) & Tom Helsen.
018. "Vlinders" door Bart Herman (Eurosong 1993).
019. "Hallo goeie morgen!" door Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).
020. "Heist aan Zee (Dranouter versie)" door Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF)..
021. "The proof" door Blunt.
022. "Calling all cars" door Born Crain.
023. "Tell the world" door Born Crain.
024. "My last goodbye" door Brahim (Eurosong 2006-2008).
025. "Pruimelaar" door Buurman.
026. "Gelijkgestemde zielen" door Cerys.
027. "Je maakt me zo gek!" door Christoff (Eurosong 1993-2002).
028. "De juiste vergissing" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
029. "Leve België" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
030. "Zij aan zij" door Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991).
031. "Icon" door Daan.
032. "Never get enough" door Das Pop.
033. "Wings" door Das Pop.
034. "Ieder moment" door Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999).
035. "Zelfs je naam is mooi"  door Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999).
036. "Choco loco" door De Chocogang.
037. "America" door De Kreuners (met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009', en Ben Crabbé, drummer Pas de Deux - Eurosong 1983).
038. "Das wat ik zeggen wou" door De Kreuners (met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009', en Ben Crabbé, drummer Pas de Deux - Eurosong 1983).
039. "Hier komt mijn schip" door De Mens.
040. "My desire" door Dean.
041. "She walks on water" door Dean.
042. "Sweet regrets" door Ellektra.
043. "Aan het Veerse meer" door Erik & Sanne.
044. "Rock 'n roll" door Fixkes.
045. "Mo bah nin" door Flip Kowlier.
046. "Vliegtuiglied" door Guustje (Junior Eurosong 2008).
047. "Fast life" door Hadise (ESF 2009).
048. "Roze cabrio" door Helmut Lotti.
049. "Song that makes me laugh" door Ingrid Mank.
050. "You loooove me too" door Ingrid Mank.
051. "Baila me" door Inmaculada.
052. "Sunshine" door Iza.
053. "The brighter story" door Jasper Erkens.
054. "Fietsen, lopen, stappen" door Jelle Cleymans (ex-Spring, Eurosong 2004).
055. "Naakt doe ik de afwas" door Jelle Cleymans (ex-Spring, Eurosong 2004).
056. "Hou me tegen" door Jo Vally (Eurosong 1981).
057. "Wat ik voor je voel" door Jo Vally (Eurosong 1981)..
058. "Ik herinner mij" door Johan Verminnen.
059. "These are the thoughts" door K's Choice.
060. "When I lay beside you" door K's Choice.
061. "MaMaSé!" door K3 (Eurosong 1999).
062. "Evidemment" door Kate Ryan (ESF 2006).
063. "Papillon" door Kathleen (ex-K3, Eurosong 1999 en lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').
064. "Here we go again" door Lady Linn and Her Magnificent Seven.
065. "Cowboymeisje" door Laura (JESF 2009). 
066. "Stapelgek op jou" door Laura (JESF 2009).
067. "Zo verliefd (yodelo)" door Laura (JESF 2009).
068. "Fietsen, lopen, stappen" door Laura Lynn.
069. "Peculiar places" door Leki.
070. "Diggin' my man" door Leki & The Sweet Mints.
071. "I'll never tell" door Leki & The Sweet Mints.
072. "Obsessive" door Leki & The Sweet Mints.
073. "Kom" door Lennaert Maes.
074. "U should be the one" door Lester & Abdou.
075. "Boo-boom" door Lynn Verlayne.
076. "We zijn op weg... (naar een toekomst)" door Mama's Jasje (Peter Van Laet - De Gouden Zeemeermin 1996/Gunther Van Campenhout - Eurosong 2002).
077. "Polonaise sur place" door Man Man Man.
078. "De tijd" door Mathieu & Guillaume.
079. "One of us" door Maximus.
080. "Druk in Leuven" door Meuris.
081. "Van God los" door Meuris.
082. "Darkness ahead and behind" door Milow.
083. "On the radio" door Natalia (Eurosong 2004).
084. "Hallelujah" door Natalia (Eurosong 2004) & Gabriel Ríos.
085. "Iedereen BV" door Nathalie Tané.
086. "Crazy" door Neeka.
087. "She's gone" door Nelson (Eurosong 2008).
088. "Een nieuw begin" door Nicole en Hugo (ESF 1971-1973, Eurosong 2004).
089. "Zij is de liefde" door Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009').
090. "Welcome" door Palomine.
091. "Stumble in love" door Paul Michiels & Jeroen D'hoe.
092. "Hier bij ons" (het campagnelied van Radio 2) door Radio 2.
093. "Jij bent bij me" door Raf Van Brussel (Eurosong 2002-2004).
094. "Opblaaspop" door Raymond van het Groenewoud.
095. "Dagen van ons leven" door Roel Vanderstukken.
096. "Neem ze mee" door Roel Vanderstukken.
097. "Sorry" door Rosbos.
098. "You should've said no" - door Roxelle.
099. "Loat ons klinken" door Saf.
100. "Verboden taal" door Sander Deroo.
101. "No one but you" door Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008).
102. "Ragamuffin" door Selah Sue.
103. "Don't be fooled" door Stash.
104. "Gelukkig" door Stef Bos (componist/tekstschrijver en backing vocal Belgische inzending ESF 1989).
105. "Tijdbom" door Stef Bos (componist/tekstschrijver en backing vocal Belgische inzending ESF 1989).
106. "Wat een fijne dag" door Stijn Meuris.
107. "De vogeltjesdans" door Strato-Vani.
108. "Alors on danse" door Stromae.
109. "U-turn" door Sweet Coffee.
110. "Draai, kom en red me" door Tatyane Storm.
111. "Alone" door The Antler King.
112. "Crash" door The Ditch.
113. "I don't wanna be with you" door The Ditch.
114. "When blood runs cold" door The Ditch.
115. "As long as it takes" door The Isbells.
116. "Dans je de hele nacht met mij?" door The Sunsets.
117. "Lucy" door Tom Dice (ESF 2010).
118. "Me and my guitar" door Tom Dice (ESF 2010).
119. "Dos cervezas" door Tom Waes.
120. "No puedo" door Urban Trad (ESF 2003).
121. "Comme on est venu" door Vaya Con Dios.
122. "Il suffisait d'y croire" door Vaya Con Dios.
123. "Matelots" door Vaya Con Dios.
124. "Storm en regen" door Will Tura.
125. "Toen Nat King Cole van liefde zong" door Will Tura.
126. "'t Alfabet" door Willem Vermandere.
127. "Little town girl" door William Souffreau.
128. "Vogelvrij" door Willy Sommers.
129. "Rocking in the street" door Wim Leys (Eurosong 2002) & Ruth McKenny.
130. "Voorbij" door Wim Soutaer (coach 'Junior Eurosong 2008').
131. "We zijn hier nu toch" door Yevgueni.
132. "De Zeppe & Zikki song" door Zeppe & Zikki.

Via de
website kan je telkens in elke categorie je stem uitbrengen en je kan per categorie maar één maal stemmen. Maak dus de juiste keuze want jij beslist mee wie er op zaterdag 07 augustus met de trofee gaat lopen. Stemmen kan tot en met zaterdag 31 juli om middernacht. (bron :
Radio 2)

12-07-2010 om 22:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Nederlandse omroep TROS maakt aanstaande donderdag plannen bekend voor NSF 2011.

 Aanstaande donderdag15 juli, presenteert de  Nederlandse omroep TROS tijdens de live-uitzending van 'TROS Gouden Uren' de plannen rondom het Nationaal en Eurovisie Songfestival 2011.

Het programma, gepresenteerd door Daniel Dekker (lid vakjury NSF 2010, commentator ESF 2010) wordt uitgezonden op 
Radio 2 en dit tussen 10.00 en 12.00. Rond de klok van 11.00 zal de presentator de plannen voor volgend jaar alvast wereldkundig maken. (bron : Songfestival)

12-07-2010 om 12:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Expeditie Robinson' : acht Bekende Vlamingen en acht Bekende Nederlanders gaan dit najaar de strijd aan met elkaar.

 In het najaar zenden 2BE en RTL 5 een nieuw seizoen uit van het survivalprogramma 'Expeditie Robinson'. Niet met gewone kandidaten deze keer, maar met acht bekende Vlamingen en acht bekende Nederlanders. Ex-Miss Belgian Beauty Zsofi Horvath lijkt nu al de grote favoriet. Haar man Olivier Glorieux kan haar tips geven : hij speelde de finale in een van de eerste seizoenen. Andere bekende Vlaamse personalities die deelnemen zijn : bokser Sugar Jackson, presentatrice Martine Prenen (woordvoerster ESF 2004), komiek Iwein Segers, ex-Miss België Tatiana Silva, acteur Antony Arandia, model/society-figuur Stephanie Clerckx en zanger-presentator Sergio (ESF 2002)!

 De acht Bekende Nederlanders zijn : fotomodel Kim Feenstra, acteur/presentator Sebastiaan Labrie, rapper Lange Frans, actrice Nienke Römer, presentator Maxim Hartman (onder meer bekend van 'Rembo & Rembo'), presentator Dennis Weening, actrice Regina Romeijn, TMF-VJ Saar Koningsberger en voormalig tennisser John van Lottum.

 Vorige week werden de opnames in Maleisië afgerond. Over enkele maanden weet je wie het best kan overleven in harde omstandigheden. Welke bekende Vlaming kan het best vuur maken ? Wie kookt het beste potje met wat hij of zij vindt in de natuur ? Wie kan het langst op een paal in de zee blijven staan ?

De eerste aflevering komt in Nederland alvast op donderdag 02 september op de buis, de uitzenddatum in Vlaanderen is vooralsnog niet bekend. (bron : 2BEAD ; logo en foto's : 2BE)

12-07-2010 om 12:28 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!