Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

20-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Block' : wellicht geen nieuw seizoen van het VT4-programma.

 Voor de fans van het populaire VT4-programma 'The Block' is er minder goed nieuws. De zender zal wellicht geen nieuw seizoen van de reeks bestellen.

"VT4 wil meer tv over de realiteit maken dan reality-tv" heeft VT4-perschef Lies Maesschalck laten weten aan het weekblad TV Familie. "We zullen de komende maanden evalueren of er in de toekomst nog een seizoen van 'The Block' komt. Op dit moment is dat niet zeker."

In totaal waren er zes reeksen van het programma en tijdens het eerste seizoen zakte het gezelschap af naar Antwerpen (2004-2006). Nadien waren Mechelen (2005), Oostende (2007), Hoegaarden (2008) en Gent (2009) de steden waar er verbouwd werd.

 Het programma werd zes seizoen lang gepresenteerd door Hanne Troonbeeckx en Hans Otten (presentator 'Eurosong 1993'). (logo en foto : VT4)

20-06-2010 om 12:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Villa Vanthilt' : Marcel luidt de zomer in met onder meer Martin Heylen en John Terra.

 Op maandag 31 mei opende Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt'. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van 'Villa Vanthilt' vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen.

een gloednieuwe villa

 Vijf maanden na de wedstrijd is het ontwerp werkelijkheid geworden. Een heus botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de ramen en op het grote scherm. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein.

driehonderd gasten

Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, die 's avonds zijn verhaal komt vertellen. Ook het webcamgesprek krijgt opnieuw een prominente plaats. Qatar, China, het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen plots heel dichtbij.  En naar goede traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice (ESF 2010) over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

nieuwe generiek

De generiek heeft een nieuwe swingende look gekregen. Marcel kruipt zelf aan boord van een botsauto en leeft zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten.

op zondag

 Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondag uit met een luxeversie. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. Het eerste thema werd het WK voetbal, aanleiding om een eigen WK te organiseren : 'om ter hardst tegen een bal trappen'. Alle voetbalgekke kijkers waren alvast uitgenodigd om te zorgen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen.

'Villa Vanthilt' : vijftiende aflevering VANAVOND :

'Villa Vanthilt' staat vandaag, zondag 20 juni, helemaal in het teken van de zomer, die een dag later officieel van start gaat. Marcel Vanthilt laat behalve een reeks zomerse gasten onder meer een strand, palmbomen, ijsjes en een zwembad aanrukken op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Het Belgisch kampioenschap footvolley en een hoop bekende Vlamingen onder de douche jagen de temperatuur nog verder de hoogte in.

Op reis met Martin Heylen

Iedereen gaat wel eens naar Spanje of Italië. Maar wat doe je als je op vakantie wil naar Afghanistan of Irak ? Globetrotter Martin Heylen heeft de mooiste hotels en de interessantste daguitstappen uitgezocht en geeft Marcel Vanthilt tips voor zijn zomervakantie.

De zonnewende met illusionist Gili

Maandag 21 juni is officieel de langste dag van het jaar. Een belangrijke dag in vele culturen, die gepaard gaat met heel wat vreemde krachten. Gili legt uit wat er zo bijzonder is en demonstreert de magie van de zonnewende.

Zomermode met Lien Degol

Wie zomer zegt, zegt korte rokjes, badpakken en zonnebrillen. Maar wat moeten we aantrekken om deze zomer niet uit de toon te vallen ? Styliste Lien Degol ('Eurosong Bizz 2004' en 'Belgium Twelve Points 2004') weet er alles van en doet de nieuwste zomertrends uit de doeken.

Belgisch kampioenschap footvolley

Op zaterdag 26 juni wordt er in België voor het eerst een Belgisch kampioenschap footvolley georganiseerd, een sport die voetbal en volleybal combineert. Op het plein voor de villa geven enkele duo's het beste van zichzelf.

Onder de douche met bekend Vlaanderen

Maandag 21 juni worden er in de grote Vlaamse treinstations 25.000 zonnedouches uitgedeeld door het Vlaams Energieagentschap. Enkele bekende Vlamingen zijn ambassadeur van de actie en nemen live bij Marcel een ecologisch verantwoorde douche.

De comeback van John Terra

Jarenlang was het stil rond John Terra (Eurosong 1987-1993, componist en backing vocal Belgische inzending ESF 1996, componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 1999), tot hij vorige week op de affiche van 'Rimpelrock' verscheen. In het najaar trekt hij bovendien samen met Patrick Riguelle op tournee. Vanavond sluit Terra – hopelijk niet toepasselijk – de zomerspecial af met een van zijn grootste hits : "De dag dat het zonlicht niet meer scheen".

'Villa Vanthilt',
de vijftiende aflevering van het tweede seizoen, vanavondzondag 20 juni, tussen 21.40 en 22.40 op Eén. (bron, logo en foto : Eén)

20-06-2010 om 00:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : La Sakhra/Petra.

 La Sakhra (20 juni 1972) is geboren als Petra Steur. In het begin van haar carriëre (eind jaren tachtig) kiest ze voor dance-projecten. In 1989 heeft ze haar eerste hit te pakken met "Laat je gaan". Nadien volgen nog heelwat hits zoals  "Het loze vissertje" en "In een klein stationnetje". In 1993 neemt ze voor het eerst deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ze eindigt in de tweede voorronde op een eerste plaats met "Ga door". Eigenlijk wordt er meer over haar (latex)kapsel gepraat dan over haar nummer. Tijdens de finale van 'Eurosong 1993' eindigt ze met amper zeven punten op een teleurstellende tiende plaats. Een jaar later wil ze Europa veroveren met haar dance-project Pep-art, maar een lang leven is dit niet beschoren. In 1996 brengt ze "Ik leef voor jou" op de markt, een cover van het nummer van de ons veel te vroeg ontvallen Ann Christy.

In 1999 waagt ze opnieuw haar kans om ons land te kunnen vertegenwoordigen op het Songfestival. Als één van de vier wildcards zit Petra rechtstreeks in de finale. Met het prachtige "Diep in mijn huid" eindigt ze op een zesde plaats. Ze houdt er wel een kater aan over want door de vernietigende commentaar van o.a. jurylid Marcel Vanthilt besluit Petra een stapje opzij te zetten. Ze gaat aan de slag als manager bij de winkelketen H&M. Maar in 2000 staat ze terug op het podium tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Dat jaar mag de
RTBF een kandidaat afvaardigen en Petra verzorgt de choreografie voor Gerlando. Tijdens de nationale finale staat ze trouwens in het achtergrondkoor. Met "Rêve" eindigt de zanger op de negende en voorlaatste plaats.

In 2002 verzorgt Petra de styling van finaliste Séverine Doré (die eergisteren jarig was). Sinds 2004 treedt Petra elk weekend op in het Dinner Theatre
The Stage in Antwerpen. Daar is ze de spilfiguur tijdens live dinnershows. Groot is eenieders verbazing wanneer op 06 december 2005 de namen van de 28 kandidaten voor 'Eurosong 2006' uit de bus komen. Petra, nu onder de naam La Sakhra, waagt opnieuw haar kans en hoopt België te kunnen vertegenwoordigen tijdens het 51e Eurovisie Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene. Tijdens de vierde voorronde eindigt ze met "Wonderland" op de tweede plaats na de te kloppen favoriet Belle Perez. Dit levert haar een ticket op voor de tweede halve finale. Die halve finale weet ze op overtuigende wijze te winnen en zo mag ze op zondag 19 februari deelnemen aan de finale van 'Eurosong 2006'. In die finale moet ze uiteindelijk de duimen leggen voor Kate Ryan. Maar La Sakhra houdt aan dit avontuur een dikke hit over maar de opvolger "Tomorrow is not soon enough" scheert dan weer geen hoge toppen.

In het najaar van 2006 nam ze deel aan 'Big Brother VIPS' (2BE) alwaar ze meteen weer haar valiezen pakte. De intrede van 'enfant terrible' Javier De Rycke zorgde meteen voor wat tumult. De zangeres had heel duidelijk te kennen gegeven dat ze met haar ex niets meer wou te maken hebben en ze pakte dus ook meteen haar biezen. Het verblijf van de Aalterse zangeres was tot haar grote spijt van heel korte duur. Wie meer over La Sakhra wil weten kan zoals steeds op haar
website terecht. (foto : 2BE)

OOK JARIG VANDAAG : 

* Eva Rydberg (1943), deelneemster 'Melodifestivalen' 1977 (Zweden).
* Debbie (Ria Schildmeyer)(1953), deelneemster 'Nationaal Songfestival' 1975 (Nederland).
* William Reven (1966), deelnemer 'De Gouden Zeemeermin' 1996 (België).
* Anneli Magnusson
(1970), deelneemster 'Melodifestivalen' 2003-2004 (Zweden).
* Tommy (1970), deelnemer 'Eurosong' 2006 (België).

20-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


19-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Armenië gaat voor interne selectie.

 De Armeense nationale omroep ARMTV heeft vandaag, zaterdag 19 juni, bij monde van Alexan Harutyunyan (voorzitter van de Raad van Bestuur) laten weten dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival intern zal worden gekozen.

Er komt wel een nationale selectie waarin de gekozen kandidaat een aantal nummers zal zingen en waaruit de Armeense inzending zal worden gekozen.

 Eind vorige maand strandde Eva Rivas met "Apricot stone" tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival op een zevende plaats met 141 punten. Volgens Harutyunyan zou de zangeres hoger zijn geëindigd, of zelfs hebben gewonnen, mochten enkel de kijkers hebben gestemd. Hoewel ze voor de omroep niet hoog was geëindigd, leverde ze volgens hem een prachtprestatie af.

Sinds vorig jaar worden de punten tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival voor de helft toegekend door de vakjury en voor de helft door de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Dit jaar werd dit systeem uitgebreid tot de halve finales. (bron : aysor)

19-06-2010 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.MNM50 - 19 juni 2010 : Jessy Matador blijft deze week op twee, Tom Dice op drie.

 De Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival, "Me and my guitar" van Tom Dice, blijft deze week in de 'MNM50', de hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de muziekzender MNM, op een derde plaats staan en dit na veertien weken notering. Eén plaatsje hoger, op twee, vinden we de Franse inzending van dit jaar. "Allez, ola, olé" van Jessy Matador blijft in de derde week notering op die positie staan. De Duitse winnares, Lena, daalt met "Satellite" van een vierde naar een vijfde plaats.

 In de zevende week notering blijft zangeres Safura met "Drip drop" op zeven staan en de IJslandse inzending, "Je ne sais quoi" van Hera Björk, stijgt in de tweede week notering van een vierenveertigste naar een vierentwintigste plaats.

De samenwerking tussen Tom Helsen en oud-Songfestivaldeelneemster Barbara Dex, "I am", stijgt in de zesde week notering van een zesenveertigste naar een vijfendertigste plaats en de nieuwe single van Nelson, "She's gone", vinden we deze week voor de eerste maal in het overzicht en dit op een veertigste plaats.02. (02) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (3 weken)(ESF 2010).
03. (03) "Me and my guitar" - Tom Dice (15 weken)(ESF 2010).
05. (04) "Satellite" - Lena (3 weken)(ESF 2010).
07. (07) "Drip drop" - Safura (7 weken)(ESF 2010).
24. (44) "Je ne sais quoi" - Hera Björk (2 weken)(IJslandse selectie 2007, backing zangeres IJslandse inzending ESF 2008-2009, DMGP 2009, ESF 2010).
25. (37) "Hang on" - Regi (2 weken)(componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
31. (34) "De juiste vergissing" - Clouseau (9 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
35. (46) "I am" - Tom Helsen presents Barbara Dex (6 weken)(ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
40. (NW) "She's gone" - Nelson (Eurosong 2008).

Verdwenen :  "Under arrest" - Danzel (4 weken)(Poolse selectie 2006) en "Storm" - Milk Inc. (16 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).

Voor de volledige top 50 van de luisteraar verwijzen we je naar de website van MNM. (bron : MNM)

19-06-2010 om 22:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Agnes Carlsson en Björn Skifs zongen duet tijdens huwelijksplechtigheid Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel Westling.

 Eerder deze namiddag trad in de Zweedse hoofdstad Stockholm Victoria Ingrid Alice Désirée (32), Prinses van Zweden en Hertogin van Västergötland, in het huwelijk met Olof Daniel (Daniel) Westling (36), voortaan Prins van Zweden en Hertog van Västergötland.

Aan het einde van de korte plechtigheid brachten niemand minder dan Agnes Carlsson (MF 2009) en Björn Skifs (ESF 1978-1981, MF 1972-1975, presentator MF 2000) het nummer "When you tell the world you're mine", van de hand van Jörgen Elofsson en John Lundvik.

* "When you tell  the world you're mine" :

I'm standing by an angel
tears well up inside
feelings of belonging
Of gratitude and pride

I'm blinded by your presence
In this moment that we're in
If God was to describe you
Where would he begin
Your colours blend together
And you become the light
If only you could see the way you shine
Darling, when you tell the world you're mine

You're the future I believe in
I know you, through and through
Your each and every heartbeat, every breath
Eveytime I look at you

I'm blinded by your presence
In this moment that we're in
If God was to describe you
Where would he begin
Your colours blend together
And you become the light
If only you could see the way you shine
Darling, when you tell the world you're mine

You're mine, against all odds my love
What we have, it is unbreakable

If God was to describe you
Where would he begin...

I'm blinded by your presence
In this moment that we're in
If God was to describe you
Where would he begin
Your colours blend together
And you become the light
If only you could see the way you shine
Darling, when you tell the world you're mine

I'm standing by an angel...

Volgens de Zweedse media zal het nummer eerstdaags op single worden uitgebracht. (foto : Belga)

19-06-2010 om 21:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Stedenspel' : vanavond gaat de strijd tussen het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem en Den Haag.

 Sinds zaterdag 17 april, en dit gedurende twaalf weken, neemt iedere week een Nederlandse stad of dorp het op tegen een Belgische stad of dorp in het spelprogramma 'Stedenspel', uitgezonden op EXQI PLUS. In een subtropisch decor worden het sponsspel, het pinguïnspel, de waterklimmuur en alle andere opdrachten gespeeld in, op, naast, bij, boven en onder... water !

Één stad of dorp wordt de winnaar en gaat met eeuwige roem naar huis. Durf, lef en sportiviteit staan voorop. Amusement en entertainment verzekerd dus ! Guy Van Sande leidt samen met Yolanthe Cabau van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009-2010, lid vakjury JSF 2009, presentatrice NSF 2010) het spektakel in goede banen.

Vandaag, zaterdag 19 juni, neemt het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem het in de tiende natte België-Nederland-aflevering van 'Stedenspel' op tegen het Nederlandse Den Haag.  

De uitzenddata :

* zaterdag 26 juni : Ieper (B) - Hulst (NL).
* zaterdag 03 juli : Antwerpen (B) - Amsterdam (NL).

'Stedenspel', met de Sint-Lievens-Houtem (B) tegen Den Haag (NL), vanavond, zaterdag 19 juni tussen 20.55 en 21.45Vannacht kan je het programma bekijken tussen 02.15 en 03.00 op EXQI PLUS. Deze tiende aflevering wordt morgen, zondag 20 juni, herhaald tussen 07.50 en 08.40, tussen 20.10 en 21.00, tussen 23.35 en 00.20, tussen 01.40 en 02.25 alsook tussen 04.45 en 05.30.

De eerste aflevering van 'Stedenspel' komt in Nederland pas op zaterdag 17 juli eerstkomende op de buis en dat bij de TROS op Nederland 1. (bron en foto : EXQI PLUS)

19-06-2010 om 16:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (19-06-2010).

 Op deze voorlaatste zaterdag van juni hebben we opnieuw een aantal muzikale nieuwigheden in de aanbieding. En zoals steeds hebben we dat nieuws op muzikaal vlak voor jou mooi op een rijtje gezet in 'Vers van de pers' dat zoals steeds start in eigen land.

 Laura Omloop (JESF 2009) werkt momenteel aan haar eerste album maar toch heeft ze nog de tijd gevonden om net voor de zomer een nieuwe single uit te brengen. Sinds gisteren, vrijdag 18 juni, is "Stapelgek op jou" beschikbaar. Volgende zaterdag, 26 juni, wordt de videoclip opgenomen en daarvoor is Laura op zoek naar figuranten. Meer informatie krijg je hierover op haar
website alwaar je ook haar nieuwe single kan beluisteren.

 Songfestivaldeelnemers moeten het ijzer smeden terwijl het nog heet is en daarom heeft de Franse kandidaat van dit jaar, Jessy Matador, afgelopen maandag, 14 juni, zijn tweede album op de markt gebracht. Op "Electro soukouss" staan in totaal zestien nummers waaronder "Allez ola olé", het nummer waarmee hij dit jaar twaalfde eindigde tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

 Het debuutalbum van de Azerbeidzjaanse Safura, "It's my war", is sinds gisteren, vrijdag 18 juni, beschikbaar. Op het album staan dertien nummers waaronder drie versies van "Drip drop", het nummer waarmee ze tijdens de finale van de jongste editie van het Eurovisie Songfestival op een vijfde plaats strandde. Daarnaast vinden we ook "Soulless" terug, één van de twee andere nummers die ze ten gehore bracht tijdens de nationale selectie, eerder dit voorjaar.  

 In Duitsland hebben vijf studenten van de universiteit van Münster een eigen versie opgenomen van "Satellite", het nummer waarmee Lena Meyer-Landrut onze oosterburen eind vorige maand een tweede overwinning bezorgde tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. "Schland o Schland" van Uwu Lena is sinds gisteren, vrijdag 18 juni, beschikbaar en het werd meteen ook uitgeroepen tot het Duitse WK-lied. Van Lena is er eveneens nieuws te melden want de opvolger van "Satellite" zou "Touch a new day" worden, een nummer eveneens terug te vinden op haar debuutalbum "My cassette player".

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten
. Sinds gisteren, vrijdag 18 juni, is "Call me" van Samantha Fox (ASFE 1995) vs. Sabrina Salerno ("Boys boys boys") beschikbaar. Beide dames kozen voor een nummer van Blondie uit 1980. Redwan El Bakkali, oftewel D1ce, bracht afgelopen maandag, 14 juni, zijn single "Boytoy" op de markt. Hiervoor werkte hij samen met Alain 'Lunaman' Croisy die eerder al samenwerkte met Kaye Styles (Eurosong 2006), Nelson (Eurosong 2008) en Sandrine (Eurosong 2008). "C'est l'amour" is de nieuwe single van Frank Ti-Aya feat. Franceso Palmeri (Eurosong 2008). Het nummer, een nieuwe versie van het nummer van onder meer Alec Mansion (componist en tekstschrijver Belgische inzending ESF 2005), is sinds afgelopen maandag, 14 juni, beschikbaar. 

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag en ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

19-06-2010 om 13:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Robby Fumarola (32), partner van de overleden Milk Inc.-zangeres Ann Vervoort, vrijgelaten.

 Gisteren, vrijdag 18 juni, berichtte de krant Het Laatste Nieuws dat de 32-jarige Robby Fumarola, vriend van de eind april overleden Milk Inc.-zangeres Ann Vervoort, eerder deze week werd vrijgelaten.

Fumarola zat sinds het overlijden van de 33-jarige Vervoort - zo'n anderhalve maand geleden - in de cel, maar de onderzoeksrechter van Hasselt oordeelde nu dat zijn aanhouding niet langer noodzakelijk is voor het onderzoek. Ann Vervoort stierf thuis, toen ze in haar braaksel stikte.

In haar bloed werden 
sporen van marihuana en cocaïne teruggevonden en het gerecht vermoedde dat Fumarola op de één of andere manier betrokken was bij haar druggebruik. Hij mocht uiteindelijk niet naar de begrafenis van zijn vriendin gaan.

Afgelopen woensdag, 16 juni, werd Fumarola vrijgelaten en eergisteren ging hij in het bijzijn van zijn vader en een goede vriendin de laatste rustplaats van Ann Vervoort bezoeken.

De ouders van Ann blijven tot op vandaag achter Robby Fumarola staan en niemand van de familie heeft ooit geloofd dat hij ook maar iets met de dood van de jonge vrouw te maken had. Het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Ann Vervoort en het druggebruik is nog steeds lopende volgens de krant. (foto An en Robby : Netlog Robby)

19-06-2010 om 11:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Schuld van vtm' : twintig jaar fictie in Vlaanderen.

 Voor de komst van vtm liep iedereen die de woorden 'sitcom', 'soap' of 'telenovelle' uitsprak de kans op een serieuze opdonder. Het is de schuld van vtm dat we ons avondeten afstemmen op de avonturen van de Van den Bossches, van studenten en hun kotmadam of van lelijke eendjes die omgevormd worden tot prachtige zwanen. Maar het is ook de schuld van vtm dat de avonturen van paters die fel op de Strangers leken en van wielrenners die rond de kerktoren van Lebbegem fietsten geen succes kenden.

Vandaag : aflevering 4 - Fictie.

'De Schuld van vtm', de vierde aflevering vanavond, zaterdag 19 juni, tussen 20.35 en 21.30 bij vtm. (bron en logo : vtm)

19-06-2010 om 00:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Glennis Grace.

 Glennis Grace, Glenda Betta, (Amsterdam, 19 juni 1978) wint in 1994 als zestienjarige de Soundmixshow in Nederland als Whitney Houston. Aan deze overwinning hangt een platencontract vast en met haar eerste single "I'm gonna be strong" bereikt ze de Nederlandse Top 40. Haar eerste album kent evenwel geen echt succes. Vanaf 1996 wordt het stiller rond de zangeres en twee jaar later volgt ze een opleiding aan de Frank Sanders Academie in Amsterdam. In 1999 staat ze in Ahoy' met Frans Bauer tijdens een medley uit het wereldbekende 'West Side Story'.

Drie jaar later staat ze daar opnieuw op het podium maar nu als gastartieste tijdens een concert van René Froger (ESF 2009). Haar tweede album verschijnt in 2003 maar het wordt een enorme flop. Om haar carrière terug op het juiste spoor te plaatsen neemt Glennis in 2005 deel aan het Nationaal Songfestival met het nummer "My impossible dream". Uiteindelijk komt ze als winnares uit de bus en mag ze voor Nederland naar Kiev. Tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival strand Glennis op een teleurstellende vijftiende plaats. De opvolger van haar Songfestivalbijdrage flopt en ook haar album "My impossible dream" haalt niet het beoogde resultaat.

Door deze slechte resultaten wordt de verbintenis tussen Glennis en haar platenmaatschappij verbroken en ook met haar manager John Van Katwijk wordt de samenwerking stopgezet. In het voorjaar van 2006 is Glennis moeder geworden van haar eerste baby. Later dat jaar maakte ze haar debuut in de musical 'The Wiz' alwaar ze de rol van de goede fee Glinda speelde (afwisselend met Mathilde Santing en Esther Hart).

In het najaar van 2007 verscheen haar eerste Nederlandstallige album "Glennis" en begin vorige maand verscheen haar jongste single, "Als je mij weer aankijkt". Een nieuw album mogen we later dit jaar van haar verwachten. Meer over de zangeres kan je steeds op haar
website vinden.

19-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


18-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Net voor het weekend hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Deze zomer organiseert de Oost-Vlaamse stad Sint-Niklaas een seniorenfestival, 'Retrorock'. De 50-plussers krijgen op de Grote Markt op vrijdag 09 juli eerstkomende een programma met Vlaamse schlagers, Franse chansons en een ABBA-imitatie (MF 1973, ESF 1974).

Het festival start in de namiddag met een samenzang vol Nederlandstalige klassiekers. Daarna komen optredens van de Vlaamse schlagerartiesten Lisa del Bo (Eurosong 1993, ESF 1996), Luc Steeno, Laura Lynn en Willy Sommers. Om 20.00 brengt Jo Lemaire (Concours Eurovision de la Chanson 1984) en Big Band een hommage aan Edith Piaf. De hoofdact wordt gebracht door Björn Again, Australische ABBA-imitatoren "die het origineel angstvallig goed benaderen".

 Eén meisje, vier mannen. Dat zijn de twee, of liever vijf basisingrediënten van de one-woman musical 'Tell Me on a Sunday' met Deborah De Ridder.

Deze musical van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) met tekst van Don Black werd naar het Nederlands vertaald door Allard Blom en zal worden geregisseerd door Frank Van Laecke.

In dit Bridget Jones-achtig verhaal trek een Vlaams meisje vol optimisme naar New York op zoek naar een nieuw leven en natuurlijk naar de man van haar dromen. Maar dat blijkt allesbehalve eenvoudig… . Vier mannen kruisen haar pad, stelen haar hart, laten haar in de waan, breken haar hart. De een is te oud, de ander te jong of te glad. Maar zij blijft ietwat naïef en vooral koppig geloven in de ware Jacob.

'Tell Me on a Sunday' is soms grappig, vaak ontroerend en vooral iedere keer raak. Een meeslepend verhaal dat bij momenten akelig herkenbaar is voor vrouwen, maar ook mannen vinden zichzelf hierin terug. Meer zelfs, ze kunnen door deze voorstelling vrouwen leren kennen... .

De voorstelling zal worden opgevoerd in de 
Stadsschouwburg van Antwerpen en in de Capitole in Gent en dit tussen donderdag 16 september en zondag 26 december eerstkomende. Voor een volledig overzicht van alle speeldata en aanvangsuren alsook voor het bestellen van tickets verwijzen we naar de websites van beide zalen of naar de website van Music Hall of via deze rechtstreekse link.

 'Eclipse' is de naam van de vijfde concertreeks van Milk Inc. (met Regi Penxten, componist en tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) in het Sportpaleis. Regi en Linda zorgen dit jaar voor een heuse zonsverduistering en nodigen hun vele duizenden fans uit om in de schaduw van een gouden ring van vuur te komen dansen op hun driftige nightlife vibes. Met de toevoeging van een derde concertdatum is het nog makkelijker kiezen wanneer je deze 'ECLIPSE' met eigen ogen wil aanschouwen. Zonsverduisteringsbrilletjes worden aanbevolen op vrijdag 24 en zaterdag 25 september en (extra!) vrijdag 01 oktober.

Milk Inc. komt als de maan tussen aarde en zon te staan tijdens 'ECLIPSE'. B
ij een zonsverduistering neemt de maan het licht van de zon weg door op één rechte lijn tussen aarde en zon te schuiven. Zo zal ook tijdens deze 'ECLIPSE' het duister de overhand halen in een aanvankelijk in het licht badend Sportpaleis. Dagdieren zullen verstommen en nachtdieren zullen ontwaken. Voor duizenden fans van Milk Inc. is dit het sein om in de schaduw van een gouden ring van vuur te gaan dansen op de driftige nightlife vibes van hun favoriete band.

Regi en Linda van Milk Inc. zoeken met 'ECLIPSE' niet voor het eerst het duister op in het Sportpaleis. Vorig jaar had Belgiës populairste danceformatie een 'BLACKOUT' met meer dan 90.000 aanwezigen tijdens zes concertavonden. Het allereerste megaconcert van Milk Inc. in het Sportpaleis vond plaats in 2006. Het werd een 'SUPERSIZED' totaalspektakel waarbij meer dan 15.000 fans op onstuimige beats het tienjarig bestaan van de band kwamen vieren. In 2007 bracht de tweede 'SUPERSIZED'-editie op drie avonden bijna 45.000 bezoekers in beweging. 'FOREVER' overrompelde in 2008 met een toeloop over zes avonden van meer dan 94.000 Milk Inc.-fans. Ook in het najaar van 2010 zal in de lichtende gloed van 'ECLIPSE' en tijdens verschillende avonden een onovertroffen feest worden gebouwd.

In de drukstbezochte evenementenzaal van het land en de derde populairste concertarena ter wereld trekken Regi en Linda weer alle registers open. Met een speciaal samengestelde band van topmuzikanten en met de steun van de allerbeste video-, licht- en geluidstechnici zullen ze het publiek andermaal een unieke liveconcert- en danservaring bezorgen. Dankzij de toevoeging van een derde concertdatum kunnen de fans nog makkelijker kiezen wanneer ze deze 'ECLIPSE' met eigen ogen willen aanschouwen.

Tickets kosten 25,00 - 30,00 en 35,00 euro (exclusief service- en portokosten en contributie vrij gebruik P+R, tram en bus). Bestellen kan via onder meer de website van Tele Ticket Service of telefonisch via 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45).

18-06-2010 om 23:21 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : beslissing over gaststad Eurovisie Songfestival 2011 valt ten vroegste in augustus.

 In totaal zijn er nog zes steden in de running voor de organisatie van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. Een medewerkster van de organiserende omroep NDR heeft vandaag, vrijdag 18 juni, laten weten dat de beslissing over waar het liedjesfestival volgend jaar zal neerstrijken pas ten vroegste in augustus zal worden genomen.

Er wordt momenteel al gesproken met de zes kandidaat-steden en de eventuele hallen om het festival te huisvesten. De zes steden zijn Hamburg, Berlijn, Hannover, Keulen, Düsseldorf en Gelsenkirchen. Een definitieve beslissing zal dus pas na de zomervakantie vallen.

 Het jaarlijkse liedjesfestival strijkt volgend jaar voor de derde maal neer op Duitse bodem hoewel het land nog maar tweemaal de overwinning kon binnenhalen. In 1957 vond de tweede editie op zondag 03 maart plaats in de Grosser Sendesaal des Hessisches Rundfunk in Frankfurt am Main. Het was daar dat Nederland voor de eerste maal het Eurovisie Songfestival won en waar de eerder deze maand overleden Bobbejaan Schoepen als eerste Vlaamse kandidaat "Straatdeuntje" naar een achtste plaats zong.

Het bleef dan wachten op een eerste Duitse overwinning tot 1982 en een jaar later vond de achtentwintigste editie van het festival plaats in de Rudi-Sedlmayer-Halle in München. Corinne Hermès bezorgde op zaterdag 23 april 1983 het Groothertogdom Luxemburg een vijfde en laatste overwinning met "Si la vie est cadeau". Ons land werd er vertegenwoordigd door Pas de Deux die met "Rendez-vous" op een achttiende en voorlaatste plaats strandden met een totaal van dertien punten. Enkel Turkije en Spanje deden het nog slechter dan ons land met nul punten.

Intussen is ook reeds bekend dat de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal doorgaan op dinsdag 17 (eerste halve finale), donderdag 19 (tweede halve finale) en zaterdag 21 mei 2011 (finale). Het is best mogelijk dat deze data nog worden aangepast daar op zaterdag 21 mei de finale van de Duitse voetbalbeker zal worden beslecht in Berlijn. De
ARD heeft de uitzendrechten voor deze wedstrijd in haar bezit en dus moet de omroep ze rechtstreeks en integraal uitzenden. (bron : DPAEurovision)

18-06-2010 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tom Dice eind augustus, begin september op tournee in Duitsland.

 Zoals we eerder deze maand reeds berichtten trekt Eeklonaar Tom Dice binnenkort naar Duitsland. Tussen zondag 29 augustus en donderdag 02 september eerstkomende kunnen onze oosterburen de twintigjarige singer/songwriter aan het werk zien in Frankfurt, Keulen, Bochum, Berlijn en Saarbrücken.

Eerder vorige maand kreeg Tom voor "Me and my guitar" zowel in de eerste halve finale als in de finale twaalf punten van Duitsland. Vorige week kwam hij de Single Top 100 binnen op een twintigste plaats en deze week boekt hij zestien plaatsen verlies en komt zo op een zesendertigste plaats terecht. (bron : 
Eurovision, media control)

18-06-2010 om 22:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 19 juni 2010 - Tom Dice voor de tweede week op rij op de eerste plaats in de albumhitparade.

Ultratop Zowel in Vlaanderen als in Wallonië moet "Me and my guitar", de Belgische Songfestivalinzending, deze week terrein prijsgeven. In Vlaanderen daalt hij van de eerste naar de vierde plaats en in Wallonië tuimelt hij naar een tiende plaats. Eind april kwam zijn debuutalbum "Teardrops" op de markt en in de zevende week notering blijft het album in Vlaanderen op een eerste plaats staan. In Wallonië verdwijnt hij na twee weken notering.

De Duitse winnares, de 19-jarige Lena, bezet met "Satellite" in Vlaanderen de vijfde plaats en in Wallonië daalt ze van de zesde naar de vierentwintigste plaats. Ook Jessy Matador heeft in ons land een hit te pakken. Met "Allez, ola, olé" daalt hij in Vlaanderen van een vijfde naar een zevende plaats en in Wallonië daalt hij na twee weken notering van een dertiende naar een eenendertigste plaats.

In Vlaanderen zijn Safura en Giorgos Alkaios & Friends na twee weken notering uit de hitparade verdwenen. In de tipparade vinden we Chanée & N'evergreen en Ovi & Paula Seling niet meer terug. "Glow" van Madcon is in Vlaanderen goed voor een twintigste plaats in de tipparade en in Wallonië is het nummer van de intervalact tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival na twee weken notering verdwenen.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :04. (01) "Me and my guitar" - Tom Dice (14 weken)(ESF 2010).
05. (04) "Satellite" - Lena (3 weken)(ESF 2010).
07. (05) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (3 weken)(ESF 2010).
20. (24) "I need you now" - Agnes (5 weken)(MF 2009).
24. (NW) "Hang on" - Regi (componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) & Stan Van Samang.
30. (34) "Under arrest" - Danzel (4 weken)(Poolse selectie 2006).
35. (NW) "She's gone" - Nelson (Eurosong 2008).
39. (30) "I am" - Tom Helsen presents Barbara Dex (5 weken)(ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).

Verdwenen : "OPA" - Giorgos Alkaios & Friends (2 weken)(ESF 2010) en "Drip drop" - Safura (2 weken)(ESF 2010).

Ultratip 30 singles :

09. (12) "De juiste vergissing" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
20. (21) "Glow" - Madcon (3 weken)(intervalact ESF 2010).
25. (NW) "Hallo goeie morgen!" - Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987).  
29. (NW) "Naakt doe ik de afwas" - Jelle Cleymans (Eurosong 2004).

Verdwenen : "She's gone" - Nelson (2 weken)(Eurosong 2008), "In a moment like this" - Chanée (ESF 2010) & N'evergreen (2 weken)(Russische selectie 2009, ESF 2010) en "Playing with fire" - Ovi (MGP 2006-2009, ESF 2010) & Paula Seling (2 weken)(Roemeense selectie 1998-2003-2004-2008, ESF 2010).
 
Ultratop 100 albums :001. (001) "Teardrops" - Tom Dice (7 weken)(ESF 2010).
012. (011) "The truth about that girl and me" - Tom Helsen (3 weken)(met o.m. Barbara Dex - ESF 1993, Eurosong 2004-2006, lid Belgische vakjury ESF 2010).
018. (021) "MaMaSé!" - K3 (30 weken)(Eurosong 1999).
022. (023) "The world of Bobbejaan - Songbook" - Bobbejaan Schoepen (4 weken)(ESF 1957).
052. (056) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (6 weken)(ESF 1988).
054. (046) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (3 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008').
063. (054) "My cassette player" - Lena (2 weken)(ESF 2010).
065. (065) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (16 weken).
088. (096) "Jonge honden" - De Kreuners (14 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').
099. (RE) "30" - De Kreuners (18 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').

Ultratop 10 DVD :

02. (02) "MaMaSé! show" - K3 (4 weken)(Eurosong 1999).
04. (03) "Through the eyes of the world" - Céline Dion (6 weken)(ESF 1988).
10. (05) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (18 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :10. (01) "Me and my guitar" - Tom Dice (6 weken)(ESF 2010).
24. (06) "Satellite" - Lena (3 weken)(ESF 2010).
31. (13) "Allez, ola, olé" - Jessy Matador (2 weken)(ESF 2010).

Ultratip 30 singles :

02. (02) "I need you now" - Agnes (6 weken)(MF 2009).
22. (NW) "Peut-être que peut-être" - Patrick Fiori (ESF 1993).

Verdwenen : "Glow" - Madcon (2 weken)(intervalact ESF 2010).

Ultratop 100 albums :022. (014) "Tournée mondiale Taking chances - Le spectacle" - Céline Dion (6 weken)(ESF 1988).
026. (021) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (14 weken).
027. (026) "La pluie sans parapluie" - Françoise Hardy (12 weken)(ESF 1963).
032. (047) "Circle" - Scala & Kolacny Brothers (3 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury Junior Eurosong 2007-2008).
094. (RE) "Dans les yeux d'Aurore" - Scala & Kolacny Brothers (31 weken)(met Stijn Kolacny, lid vakjury Junior Eurosong 2007-2008).

Verdwenen : "Teardrops" - Tom Dice (2 weken)(ESF 2010), "Toutes mes chansons ont une histoire" - Frédéric François (2 weken)(Belgische selectie 1970) en "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (46 weken)(ESF 1988).

Ultratop 10 DVD :

03. (03) "Through the eyes of the world" - Céline Dion (6 weken)(ESF 1988).
06. (05) "2010 : Les Enfoirés... la crise de nerfs!" - Les Enfoirés (13 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

18-06-2010 om 21:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2010 : themalied "Superidee" wordt op vrijdag 02 juli uitgebracht.

 Dit najaar gaat de Vlaamse openbare omroep op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival.

Die kandidaat, die op zaterdag 20 november in de Wit-Russische hoofdstad Minsk voor ons land zal aantreden, wacht alleszins een zware taak. Vorig jaar wist de tienjarige Laura Omloop ons land een vierde plaats te bezorgen met "Zo verliefd (yodelo)".  Het beste resultaat van ons land op de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival.

Net zoals de voorgaande jaren is er ook dit jaar een gezamenlijk nummer dat door de kandidaten werd ingezongen. Vanaf vrijdag 02 juli eerstkomende is "Superidee" trouwens beschikbaar. Het nummer wordt in twee versies uitgebracht : een radioversie en een instrumentale versie.

Op meer nieuws over 'Junior Eurosong 2010' blijft het vooralsnog wachten maar zoals eerder reeds bekendraakte zal de nationale selectie dit najaar plaatsvinden op jongerenzender
Ketnet. (bron : Musicload)

18-06-2010 om 20:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Christoff.

 Christoff (18 juni 1976) is geboren in het Oostvlaamse Ninove als Christoff De Bolle. Op driejarige leeftijd zingt hij al op familiefeestjes en op zesjarige leeftijd begint hij met het volgen van dictielessen aangezien voordragen en toneel spelen zijn grootste passies zijn. Op twaalfjarige leeftijd besluit hij om zanglessen te nemen. Zijn moeder schrijft hem in voor de vtm Soundmixshow en daarin brengt hij het nummer "Voor jou" van Luc Steeno, die op zijn beurt aan soudmixwedstrijden deelnam als Will Tura. Hij eindigt op een vierde plaats. Eind 1991 brengt hij zijn eerste single op de markt : "Ik voel me goed", een cover van Nick Kamen's "I promised myself". Hij brengt ook een aantal duetten op de markt samen met zijn twee jaar jongere zus Lindsay. In 1993 waagt Christoff zijn kans tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met zijn nummer "Zend een SOS" eindigt hij in de tweede voorronde op een vierde plaats. Enkel de drie besten uit elke voorronde mogen door naar de finale. De jaren nadien brengt hij nog een aantal singles uit en in 1995 komt zijn eerste album op de markt, een tweede album volgt een jaar later.

In 2001 staat hij tien jaar op de planken als zanger en dat is een goeie reden om een verzamel-cd op de markt te brengen. In 2002 waagt hij opnieuw zijn kans tijdens de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. In de vierde en laatste voorronde eindigt hij met "Op naar de top" (geschreven door Daniël Ditmar en John Terra) op een zesde en voorlaatste plaats. In 2006 scoorde Christoff een hit in de Vlaamse hitparade met "Eenmaal komt voor jou die dag". Drie jaar geleden stond hij met "Als ik in je blauwe ogen kijk" op een tweede plaats in de Ultratop 50 en in 2008 wist hij met "Een ster" zijn allereerste nummer één-hit te scoren in Vlaanderen. De aanval op de Duitse markt werd vorig jaar reeds ingezet. Op vrijdag 19 juni 2009 verscheen er namelijk zijn eerste Duitstalige album, "Blaue Augen".

 Begin deze maand verscheen er zijn tweede album, "Das geht klar", en op dinsdag 20 juli mogen de Vlaamse fans ook in eigen land een album verwachten. "Alle hits" wordt er eentje met een overzicht van zijn grootste hits alsook enkele nieuwe nummers. Meer over de zanger kan je steeds vinden op zijn
website.


OOK JARIG VANDAAG :

* Heddy Lester (1950), deelneemster voor Nederland met "De mallemolen (ESF 1977).
* Magnus Uggla
(1954), deelnemer 'Melodifestivalen  1979-2007' (Zweden).
* Kathleen Aerts (1978), deelneemster 'Eurosong 1999' als lid van K3 (België).
* Séverine Doré (1978), deelneemster 'Eurosong 2002' (België).

18-06-2010 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-06-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tom Dice overmorgen, zaterdag 19 juni, te gast in 'TROS Muziekcafé'.

 Onze landgenoot Tom Dice (ESF 2010) is overmorgen, zaterdag 19 juni, te gast in 'TROS Muziekcafé'. De twintigjarige Eeklonaar vertegenwoordigde eerder vorige maand ons land tijdens de 55e editie van het Eurovisie Songfestival.

Als eerste Belgische act sinds 2004 wist hij de finale te halen met het nummer "Me and my guitar", waarmee hij uiteindelijk zesde is geworden.

Naast Tom Dice ontvangt presentator Corné Klijn eveneens Jodymoon, Barrelhouse en Jack and The Wildside. Je bent van harte welkom om de live-uitzending op zaterdagmiddag bij te wonen in Studio Plantage aan de Plantage Kerklaan 36 in Amsterdam (naast de hoofdingang van Artis). De studio is open voor publiek vanaf 15.30. Er is geen toegang voor kinderen onder de 10 jaar in verband met de live uitzending van 'Muziekcafé'.

De uitzending van 'TROS Muziekcafé' is van 16.00 tot 18.00 op Radio 2 (Nederland) te beluisteren, of via omroep.nl via de webradio. Het programma is alleen live te volgen en wordt niet herhaald of op het internet gezet. (bron : TROS ; foto : Indrek Galetin, EBU)

17-06-2010 om 23:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tom Dice wordt wereldwijd gecoverd.

 Begin deze week plaatste Weronika Bolchat (JESF 2004, achtergrondzangeres Poolse inzending ESF 2010), het lief van Songfestivaldeelnemer Tom Dice (ESF 2010), op Facebook een bijzonder cadeau voor haar vriend. Ze maakte een cover van zijn hit "Me and my guitar".

 Ook op de videowebsite 
YouTube duiken intussen talloze coverversies op van het populaire nummer. Het nummer van de twintigjarige Eeklonaar blijkt bijzonder in de smaak te vallen bij beginnende gitaristen en zangers. (bron : Het Nieuwsblad ; foto Tom Dice : Indrek Galetin, EBU ; foto : Weronika Bochat : Facebook)

17-06-2010 om 23:11 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe plannen voor Jameerah.

 Eerder dit jaar liet ex-Miss België Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) nog weten dat ze tien dagen na haar bevalling terug aan het werk zou gaan. Intussen is de kleine spruit Valentina op de wereld gekomen en meteen laat la Dexters weten dat niemand haar de eerste weken buiten zal krijgen. "Ik wil zeker tot eind juli voor mijn kindje zorgen" zegt ze vandaag, donderdag 17 juni, in Het Laatste Nieuws.

"Promo maken voor Jameerah : allemaal prima vanaf augustus, maar eerst genieten. Dit moment wil ik even vasthouden" zegt ze verder nog.

Met de komst van de kleine Valentina telt de meidengroep Jameerah nu al twee mama's. Model/actrice Jasmine Sendar uit Nederland heeft immers een vierjarige zoon, Sol. Maar dat tempert hun plannen blijkbaar niet.

"Vanaf half augustus vliegen ze er weer in", zegt manager Dany Peleman vandaag in de krant. "Geschikte nummers zoeken, nieuwe opnames voorbereiden. Iemand uit de entourage van de Sugababes (met Jade Ewen, ESF 2009) en All Saints wil met ons samenwerken. Een grote naam."

 De meidengroep rond Tanja Dexters bestaat inmiddels één jaar. De eerste single "All eyes on me" stond vorige zomer in Vlaanderen vier weken in de Ultratop 50 en wist een vijfentwintigste plaats te bereiken. De single bereikte een hoge notering in de Amerikaanse dancechart en kwam in Rusland uit. De opvolger, "Stickup", werd begin vorige maand uitgebracht en stond één weekje op een vijftigste plaats. Deze single wordt half augustus in de Scandinavische landen uitgebracht. In eigen land wordt eind september de derde single van het viertal gelanceerd. (foto Jameerah : Pablo Vicente)

17-06-2010 om 22:18 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!