Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

01-06-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het Nieuwsblad : Finnen boos op weekblad dat Lordi ontmaskerde.

Lordi Een Fins weekblad heeft zich bijzonder onpopulair gemaakt, door een foto te publiceren van de 'ongemaskerde' hardrockband Lordi. Lordi is de excentrieke Finse groep die het Eurovisie Songfestival in Athene won. Lordi weigerde zich in de aanloop van de wedstrijd in het openbaar te vertonen zonder de maskers op, ook al hadden de leden voor de volledige make-over een paar uur nodig. Ook nadat ze uitgeroepen waren tot de winnaars van het Songfestival, deden ze hun uiterste best om hun identiteit verborgen te houden voor het publiek. De beslissing van het magazine Seiska om Lordi te ontmaskeren, heeft veel kwaad bloed gezet bij het Finse publiek. In Finland is de publieke opinie erg strikt wat het respecteren van de privacy betreft. Vele lezers zegden hun abonnement dan ook op en bedrijven weigerden nog in het weekblad te adverteren. Meer dan 200.000 mensen ondertekenden bovendien een petitie op een website tegen het weekblad. Het magazine heeft intussen zijn excuses aangeboden, en belooft dat het in de toekomst nooit meer het privéleven van bekende personen in die mate zal binnendringen. (bron : Het Nieuwsblad, foto : AFP)

01-06-2006 om 14:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Rocío Jurado.

Rocío Jurado Vanochtend vroeg is in het Spaanse La Moraleja op 61-jarige leeftijd zangeres en actrice Rocío Jurado overleden aan een slepende ziekte. De zangeres zag het levenslicht op 18 september 1944 in het Spaanse Chipiona. Ze begon op vrij jonge leeftijd met flamenco en acteerde in heelwat films. In 1971 nam ze deel aan de Spaanse voorronde voor het Eurovisie Songfestival. Die voorronde liep van 17 oktober tot en met 30 december 1970. In die voorronde ging men op zoek naar de geschikte kandidaat om het land te vertegenwoordigen tijdens het jaarlijkse liedjesfestival. In elke show ging de aandacht naar één bepaalde kandidaat die meerdere nummers zong terwijl de andere negen kandidaten één nummer zongen. Na elke show gaven de verschillende jury's punten en in de finale (op 30 december 1970) werd de winnaar bekend gemaakt. Het werd zangeres Karina die op het eigenlijke Songfestival met "En un mundo nuevo" op een tweede plaats eindigde. In de nationale selectie eindigde Rocío Jurado op een negende en voorlaatste plaats.

01-06-2006 om 13:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 01 juni 2006 : Kate Ryan aan de rand van de top twintig.

 Ook deze week bekijken we de Zweedse hitparade van dichterbij. Carola, vorige week nog vijfde op het Songfestival, zakt deze week naar de zevende plaats. De Spaanse bijdrage van Las Ketchup is reeds na één week verdwenen en onze Kate Ryan stijgt in de tweede week notering maar liefst 33 plaatsen. Lordi, de winnaar van het 51e Eurovisie Songfestival, komt de hitparade binnen op een 22e plaats. Vorige week verdwenen Sandra DahlbergJessica Andersson en Velvet nog uit de hitparade, maar na één weekje afwezigheid begroeten we ze deze week terug. Verder nog even aanstippen dat Andreas Lundstedt (Alcazar en Six4one) met zijn nieuwste solo-single in de derde week notering opnieuw de top tien binnenkomt. "Lev livet" van Magnus Carlsson komt deze week opnieuw de hitparade binnen, de opvolger zakt deze week van de tweede naar de derde plaats. In de albumhitlijst staat de nieuwste CD van Carola voor de tweede week op rij op de eerste plaats.

SINGLES TOP 60 :

07. (03) "Evighet" - Carola (11 weken).
11. (09) "Temple of love" - BWO (11 weken).
16. (RE) "Jag tar det jag vill ha" - Sandra Dahlberg (9 weken).
20. (17) "Jag ljuger så bra" - Linda Bengtzing (11 weken).
21. (18) "Night of passion" - The Poodles (11 weken).
22. (NW) "Hard rock hallelujah" - Lordi.
24. (57) "Je t'adore" - Kate Ryan (2 weken).
26. (19) "Sing for me" - Andreas Johnson (11 weken).
29. (RE) "Kalla nätter" - Jessica Andersson (9 weken).
34. (26) "Mama take me home" - Rednex (12 weken).
38. (RE) "Lev livet" - Magnus Carlsson (10 weken).
40. (35) "Älskar du livet" - Björn Kjellman (11 weken).
49. (46) "Faller du så faller jag" - Patrick Isaksson (12 weken).
57. (RE) "Mi amore" - Velvet (11 weken).

Verdwenen"Un blodymary" - Las Ketchup (1 week).



ALBUMS TOP 60 :




01. (01) "Från nu till evighet" - Carola (met "Evighet/Invincible") (2 weken).
09. (07) "Metal will stand tall" - The Poodles (met "Night of passion") (3 weken).
11. (12) "The Arockalypse" - Lordi (met "Hard rock hallelujah") (4 weken).
16. (17) "Halcyon days" - BWO (met "Temple of love") (6 weken).
17. (20) "Patrick Isaksson" - Patrick Isaksson (met "Faller du så faller jag") (3 weken).
19. (10) "Magnus Carlsson" - Magnus Carlsson (met "Leve livet") (4 weken).
44. (30) "Ingenting att förlora" - Linda Bengtzing (met o.a. "Jag ljuger så bra" en "Alla flickor") (12 weken).
47. (34) "Mr. Johnson, your room is on fire" - Andreas Johnson (10 weken).

DVD TOP 20 :

01. (01) "Melodifestivalen 2006" - Diversen (8 weken).
07. (02) "Schlager SM 2006" - Karaoke (5 weken).

Verdwenen : "Congratulations - 50 years Eurovision Song Contest 1" - Diversen (6 weken) en "Congratulations - 50 years Eurovision Song Contest 2" - Diversen (5 weken).

Cover Melodifestivalen 2006

(bron : Hitlistan,
Swedish charts)

01-06-2006 om 12:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Marjon Keller (Frizzle Sizzle).

Marjon Keller Marjon Keller (01 juni 1970), nam in 1986 voor Nederland deel aan het Eurovisie Songfestival met de meidengroep Frizzle Sizzle. De groep bestond uit de zusjes Karin en Laura Vlasblom en hun twee vriendinnen Mandy Huydts en Marjon Keller. Tussen 1981 en 1985 zongen ze mee in het koor van Kinderen voor Kinderen. Dit beviel hen heel goed en daarom besloten ze om als groep verder te gaan. Een jaar later, in 1986 nemen ze deel aan het Nationale Songfestival. Dat Nationale Songfestival werd op 1 april gehouden en er traden vijf artiesten aan die elk twee nummers vertolkten. Frizzle Sizzle eindigde op de eerste en vijfde plaats in de nationale voorronde met respectievelijk "Alles heeft een ritme" en "Eenmaal jong". Op het Eurovisie Songfestival in het Noorse Bergen eindigt "Alles heeft een ritme" op een dertiende plaats. Na het Eurovisie Songfestival volgen er nog een paar bescheiden hitjes. In oktober 1987 ontvangt het kwartet de Zilveren Harp, een muziekprijs voor aanstormend talent. Eind 1989 gaat de groep uit elkaar en gaat elk van de leden haar eigen weg. Marjon gaat zingen in achtergrondkoortjes. Tegenwoordig is ze elke maandag tot vrijdag te horen op de commerciële radiozender RTL FM als presentatrice.


01-06-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


31-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : een nieuwe dagelijkse rubriek.

Het Songfestival - editie 2006 - ligt ondertussen al anderhalve week achter ons. De eerste berichten met betrekking tot de organisatie van het 52e Eurovisie Songfestival bereiken ons reeds uit Finland. Maar traditiegetrouw is de zomerperiode wat rustiger met betrekking tot het jaarlijkse liedjesfestival. Twelve Points...Douze Points... start daarom vanaf morgen met de gloednieuwe (dagelijkse) rubriek 'Euro - BIRTHDAY - Visie'. Vorige week woensdag was het precies 50 jaar geleden dat het allereerste Eurovisie Songfestival plaats vond in het Zwitserse Lugano. Een goeie gelegenheid om eens terug te kijken op meer dan een halve eeuw van winnaars en verliezers, toppers en floppers, grote hits en kleine hitjes. Kortom alles wat op de één of andere manier te maken heeft/had met het Eurovisie Songfestival zal de revue passeren. We gaan geen chronologisch overzicht geven maar we hebben gezocht naar een andere invalshoek. Elke dag belichten we de carrière van één of andere artiest die deelgenomen heeft aan het festival of die strandde in de nationale voorronde en dat doen we op de dag van zijn/haar verjaardag. Maar het kan ook een presentator/presentatrice zijn die we van naderbij bekijken, een componist, een dirigent, ... kortom iedereen die van heel dichtbij wat te maken heeft met het Eurovisie Songfestival kan in de schijnwerpers gezet worden.

31-05-2006 om 21:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finland 2007 : zeven steden stelden al hun kandidatuur.

 De Finse omroep YLE heeft tot op vandaag van zeven steden een aanbod ontvangen om gaststad te zijn voor het 52e Eurovisie Songfestival. Dat festival zal op donderdag 10 en zaterdag 12 mei 2007 gehouden worden in het Scandinavische land. Projectleider voor het komende festival Olli-Pekka-Heinonen heeft dit nieuws bekend gemaakt. De omroep hoopt tegen eind volgende maand het nieuws bekend te maken waar het komende festival zal doorgaan. De steden zijn de hoofdstad Helsinki, Espoo, Lahti, Levi, Rovaniemi, Tampere en Turku. Helsinki maakt het meeste kans omdat de hoofdstad hotelvoorzieningen heeft en een goeie infrastructuur om het liedjesfestival te organiseren. De uiteindelijke beslissing zal bekend gemaakt worden aan de EBU en de Referentiegroep zal dit dan onderzoeken en het nieuws nadien wereldkundig maken. In Helsinki hebben trouwens twee hallen zich kandidaat gesteld. Of het uiteindelijk de hoofdstad zal worden dat gastheer mag zijn van het komende Eurovisie Songfestival weten we dus binnenkort. (bron : Doteurovision)

31-05-2006 om 21:15 geschreven door Redactie  


29-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Athina 2006 : Portugal wint alsnog een prijs.

 De Nederlandse site Eurovisionhouse organiseert jaarlijks de 'Barbara Dex'-award. Deze award, naar de gelijknamige zangeres die ons land in 1993 vertegenwoordigde op het Eurovisie Songfestival, wordt al sinds 1997 uitgereikt. Dit jaar gaat de award naar de Portugese meidengroep Nonstop. Met hun nummer "Coisas de nada" wisten ze niet door te stoten naar de finale van het jaarlijkse liedjesfestival. In totaal brachten 906 mensen hun stem uit. Met een totaal van 196 stemmen wisten de dames de eerste plaats te behalen. Onze Kate Ryan wist 9 stemmen te behalen en eindigde op een negentiende plaats. Eddie Butler, Christine Guldbrandsen en de groep Six4one behaalden geen enkel punten en eindigden op de allerlaatste plaats. De volledige uitslag kan je bekijken op de website van Eurovisionhouse. (foto : Doteurovision)

29-05-2006 om 15:02 geschreven door Redactie  


28-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : een rondje Europa (week 21) : ook Zwitserland valt voor Kate Ryan.

 Ook deze week schotelen we U een overzichtje van de buitenlandse hitlijsten voor. Onze inzending, "Je t'adore" van Kate Ryan, staat in de tipparade van de 'enige echte' Nederlandse Top 40 deze week op de zesde plaats. En ook Zwitserland valt voor onze Songfestivalbijdrage. In de Top 100 van het Alpenland komt ze deze week binnen op de 86e plaats. Lordi blijft het in eigen land nog steeds heel goed doen. "Hard rock hallelujah" stijgt naar de tweede plaats en hun album staat deze week op het hoogste schavotje. Texas Lightning neemt in Duitsland opnieuw de koppositie in.

DUITSLAND (week 21 - 26/05) (bron : Viva) :

TOP 100 SINGLES :

01. (02) "No no never" - Texas Lightning.

TOP 50 ALBUMS :

08. (12) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning.
50. (45) "The arockalypse" - Lordi.

FINLAND (week 21) (bron :
Finnish charts) :

TOP 20 SINGLES :

02. (06) "Hard rock hallelujah" - Lordi (12 weken).
11. (08) "Un blodymary" - Las Ketchup (2 weken).

TOP 40 ALBUMS :

01. (12) "The arockalypse" - Lordi (12 weken).
15. (05) "Eternamente" - Tommy Metsäketo (3 weken).



FRANKRIJK (week 14-20/05)(bron : IFOP) :

TOP 100 SINGLES :

60. (77) "Il était temps" - Virginie Pouchin (3 weken).

GRIEKENLAND (week 21-27/05)(bron :
IFPI) :

TOP 50 SINGLES :

01. (01) "Everything" - Anna Vissi (2 weken).
25. (29) "Je t'adore" - Kate Ryan (3 weken).

LITOUWEN (21/05) (bron :
M-1.FM) :

TOP 40 SINGLES :

13. (14) "Heat" - Alanas Chošnau (17 weken).
27. (25) "Mama take me home" - Rednex (2 weken).
38. (38) "Un blodymary" - Las Ketchup (3 weken).

NEDERLAND (week 21) (bron : Mega Charts, Radio 538) :

TOP 40 SINGLES - TIPPARADE :

06. (13) "Je t'adore" - Kate Ryan (3 weken).

OOSTENRIJK (week 21 - 26/05) (bron : 
Austrian charts) :

TOP 75 SINGLES :

06. (10) "No no never" - Texas Lightning (10 weken).

TOP 75 ALBUMS :

70. (NW) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning.

ROEMENIE (week 20 - 22-28/05) (bron :
RT 100) :

TOP 100 SINGLES :

10. (08) "Jokero" - Akcent (19 weken).
47. (NW) "Loca" - Arsenium & Connect-R feat. Natalia.
89. (91) "Tornero" - Mihai Trăistariu (3 weken).

VERENIGD KONINKRIJK (week 21 - 28/05) (bron : Single charts) :

12. (13) "Teenage life" - Daz Sampson (2 weken).

ZWITSERLAND (week 22-28/05) (bron :
Hitparade.ch) :

TOP 100 SINGLES :

14. (16) "No no never" - Texas Lightning (7 weken).
86. (NW) "Je t'adore" - Kate Ryan.

TOP 100 ALBUMS :

50. (66) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning (5 weken).

TOP 25 COMPILATIES :

01. (01) "Bravo Hits 53" - Diversen (met o.a. Texas Lightning en Kate Ryan)(2 weken).
19. (14) "Eurovision Song Contest Athen 2006" - Diversen (3 weken).

28-05-2006 om 21:53 geschreven door Redactie  


27-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienduizenden Finnen geven Lordi een heldenontvangst.

 Bijna een week na de overwinning van de monsterrockers van de groep Lordi op het Eurovisie Songfestival hebben naar schatting 70.000 Finnen de verrassende gemaskerde winnaars vanavond een enthousiaste heldenontvangst gegeven in de hoofdstad Helsinki. Naar de politie meedeelde, waren een uur voor de komst van de heavymetalband al 35.000 fans samengestroomd op de Oude Vismarkt. Het wereldrecord karaoke-zingen van het winnende nummer "Hard Rock Hallelujah" werd dan ook probleemloos gebroken. (bron : Belga, foto : Doteurovision)

27-05-2006 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 21 - 27 mei 2006.

Ultratop Ondanks de uitschakeling in de halve finale van het 51e Eurovisie Songfestival blijft Kate Ryan het in de Vlaamse hitparade nog steeds goed doen. "Je t'adore" blijft ook deze week nog deel uitmaken van de tien best verkochte singles in Vlaanderen en stijgt terug één plaatsje. Peter Evrard stijgt met zijn bijdrage deze week vier plaatsen en zangeres Marjolein met "Luister naar mijn hart" blijft status-quo. In de albumlijst is Barbara Dex na zes weken verdwenen en Kaye Styles zakt in de zesde week notering naar plaats 45. De compilatiecd met alle 37 inzendingen voor Athene stijgt ook deze week twee plaatsen en komt daarmee de top tien binnengewandeld.

Ultratop 50 singles :

08. (09) "Je t'adore" - Kate Ryan (14 weken).
19. (23) "Coward" - Peter Evrard (5 weken).
22. (19) "Take me home - Watch me move" - Katerine (7 weken).
26. (25) "Profile" - Kaye Styles (13 weken).
28. (30) "Als ik je morgen ergens tegenkom" - Els de Schepper (9 weken).
33. (34) "El mundo bailando" - Belle Perez (14 weken).
44. (41) "P.O.W.E.R." - Brahim (10 weken).

Ultratop 50 albums :

45. (41) "It iz what it iz" - Kaye Styles (6 weken).

Verdwenen : "Blue eyed girl" - Barbara Dex (6 weken).

Ultratop 20 compilaties :

09. (11) "Eurovision Song Contest 2006 - Athens" (3 weken).

In de Waalse 'Ultratop 40' maakt "Je t'adore" in de negende week notering opnieuw een fikse sprong voorwaarts van de 22e naar de 14e plaats. Verder stijgt "Le papa pingouin" opnieuw in de Waalse hitparade, nu van een elfde naar een negende plaats. Het nummer werd in 1980 op het Songfestival gezongen door de zusjes Sophie en Magali. Voor Luxemburg haalden ze toen een negende plaats. Verder nog even aanstippen dat "Take me home - Watch me move" van Katerine de tipparade binnenkomt op de twintigste plaats.

(bron : Ultratop)

26-05-2006 om 12:35 geschreven door Redactie  


25-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lordi enkel zonder masker op bezoek bij Finse presidente.

 Lordi, de Finse winnaars van het Eurovisie Songfestival in Athene, mogen op bezoek bij de Finse presidente Tarja Halonen. Voor het officiële bezoek moeten de bandleden wel de monstermaskers afzetten waarmee ze op het Songfestival furore maakten. Lordi won zaterdag het Songfestival in de Griekse hoofdstad Athene. De Finse kranten berichtten woensdag dat de heavy metalband op 6 december, de Finse onafhankelijkheidsdag, officieel op bezoek mag bij de 62-jarige presidente. De vier moeten voor ze het presidentieel paleis binnenmogen wel hun latexmasker afzetten, aldus Halonen, die wegens haar vlammend rode haarkleur ook wel "rode Tarja" genoemd wordt. De monsterrockers weigeren gefotografeerd of geïnterviewd te worden zonder maskers. "Die maskers, dat zijn wij", aldus de 32-jarige frontman Tomi Putaansuus. (bron : Belga, foto Doteurovision)

25-05-2006 om 23:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 25 mei 2006 : Kate Ryan komt de hitparade binnen.

 Ook deze week bekijken we de Zweedse hitparade van dichterbij. De verdienstelijke vijfde plaats van Carola afgelopen zaterdag op het Songfestival heeft haar zeker geen windeieren gelegd in eigen land. Ze stijgt deze week naar de derde plaats. Verder begroeten we in de Zweedse hitlijst de Spaanse bijdrage van Las Ketchup en ook voor onze Kate Ryan is er goed nieuws uit Zweden. "Je t'adore" komt de hitparade binnen, al is het bescheiden, op een 57e plaats. Verder nog even aanstippen dat Andreas Lundstedt (Alcazar en Six4one) met zijn nieuwste solo-single meteen van de eerste naar de zestigste plaats tuimelt. De opvolger van "Lev livet" van Magnus Carlsson stijgt deze week van de vijfde naar de tweede plaats. In de albumhitlijst staat de nieuwste CD van Carola op de eerste plaats.

SINGLES TOP 60 :

03. (12) "Evighet" - Carola (10 weken).
09. (08) "Temple of love" - BWO (10 weken).
17. (15) "Jag ljuger så bra" - Linda Bengtzing (10 weken).
18. (14) "Night of passion" - The Poodles (10 weken).
19. (17) "Sing for me" - Andreas Johnson (10 weken).
26. (23) "Mama take me home" - Rednex (11 weken).
35. (34) "Älskar du livet" - Björn Kjellman (10 weken).
38. (NW) "Un blodymary" - Las Ketchup.
41. (46) "Faller du så faller jag" - Patrick Isaksson (11 weken).
57. (NW) "Je t'adore" - Kate Ryan.

Verdwenen"Jag tar det jag vill ha" - Sandra Dahlberg (8 weken), "Kalla nätter" - Jessica Andersson (8 weken) en "Mi amore" - Velvet (10 weken).



ALBUMS TOP 60 :




01. (NW) "Från nu till evighet" - Carola (met "Evighet/Invincible").
07. (05) "Metal will stand tall" - The Poodles (met "Night of passion")(2 weken).
10. (12) "Magnus Carlsson" - Magnus Carlsson (met "Leve livet") (4 weken).
12. (54) "The Arockalypse" - Lordi (3 weken).
17. (15) "Halcyon days" - BWO (met "Temple of love") (5 weken).
20. (09) "Patrick Isaksson" - Patrick Isaksson (met "Faller du så faller jag")(2 weken).
30. (28) "Ingenting att förlora" - Linda Bengtzing (met o.a. "Jag ljuger så bra" en "Alla flickor") (11 weken).
34. (29) "Mr. Johnson, your room is on fire" - Andreas Johnson (9 weken).

DVD TOP 20 :

01. (01) "Melodifestivalen 2006" - Diversen (7 weken).
02. (03) "Schlager SM 2006" - Karaoke (4 weken).
18. (RE) "Congratulations - 50 years Eurovision Song Contest 1" - Diversen (6 weken).
19. (RE) "Congratulations - 50 years Eurovision Song Contest 2" - Diversen (5 weken).

Cover Melodifestivalen 2006

(bron : Hitlistan,
Swedish charts)

25-05-2006 om 12:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twelve Points...Douze Points... : een nieuwe rubriek vanaf 1 juni aanstaande.

Volgende week donderdag, 1 juni, bestaat onze site welgeteld zes maanden. Het waren zes hectische maanden om al het nieuws rond het Eurovisie Songfestival zo goed mogelijk te volgen en het dan ook altijd snel en vooral met de meeste zorg te plaatsen op de site. Maar met enige fierheid mogen we zeggen dat het ons steeds gelukt is. In Athene waren we er de afgelopen dagen niet bij maar we hopen dat we het hele gebeuren ginder nauwgezet hebben gevolgd. We hebben dan uiteindelijk gekozen om de mooiste beelden van de repetities op de site te plaatsen en aan het aantal bezoekers dat we de afgelopen dagen over de vloer kregen lijkt deze opzet toch geslaagd te zijn. Het festival, editie 2006, zit er helemaal op en onze ogen zijn gericht op Finland, het land dat volgend jaar het festival zal organiseren. Maar ondertussen blijven we zeker niet bij de pakken zitten en daarom start er vanaf volgende week donderdag een gloednieuwe rubriek. Wat het zal worden kunnen (willen) we nog niet verklappen, maar het zal iets zijn waar menige liefhebber van het jaarlijkse liedjesfestival zich zal kunnen in vinden. We kijken vooral terug op 50 jaar Eurovisie Songfestival maar dit vanuit een speciale hoek. Trouwens gisteren, 24 mei, was het precies 50 jaar geleden dat het allereerste Songfestival doorging in de Zwitserse stad Lugano. Een goeie gelegenheid om stil te staan bij een halve eeuw muzikale 'verbroedering'. Tot slot nog een welgemeende DANK U aan de duizenden bezoekers die we het voorbije half jaar mochten begroeten. De afgelopen week was een topweek qua bezoekersaantal en ook deze week blijven de festivalliefhebbers de site bezoeken en voor die liefhebbers doen we het per slot van rekening. Dus nogmaals bedankt aan iedereen en we hopen jullie de komende weken te mogen begroeten, want Twelve Points...Douze Points... heeft de komende maanden nog heelwat meer in petto. Stay tuned !

25-05-2006 om 00:03 geschreven door Redactie  


24-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2007 : Een nieuwe stemprocedure ?

Gisteren ontvingen wij een mail van één van de duizenden festivalliefhebbers die onze site bezoeken. Net als zovelen is hij ontgoocheld (en met reden) over het feit dat Kate Ryan afgelopen donderdag niet kon doorstoten naar de finale van het 51e Eurovisie Songfestival. Hij is niet bij de pakken blijven zitten en heeft dan ook een mail gestuurd aan Dries Verhaeghe (VRT), de delegatieleider in Athene. Hij is vooral teleurgesteld over de huidige gang van zaken met betrekking tot het puntensysteem en als we rondom ons de verschillende reacties horen van de man in de straat is hij niet de enige. Het systeem zoals het nu van toepassing is was vroeger degelijk maar in de huidige formule kan het geen juist en eerlijk resultaat geven.

Hij gaat verder waarbij hij de halve finale als voorbeeld neemt. Hier gaat het er om de tien beste liedjes te kiezen waarvan Europa vindt dat ze een plaats verdienen in de finale, maar met het huidig systeem van punten klopt dit niet.

"Ik neem als voorbeeld FYROM, dat land kreeg slechts van 10 landen punten terwijl België van 17 landen punten kreeg en toch ging FYROM door omdat het allemaal hoge punten waren van buurlanden ! Nu, dit is geen eerlijk systeem meer. Eigenlijk vind ik dat een land dat van 17 landen een ticket in de finale verdiend moet kunnen doorgaan in plaats van een land dat maar van 10 landen een ticket verdiende. Men zou dus in de halve finale een ander systeem moeten hanteren voor de selectie want hier hebben 12, 10, 8, ... punten toch geen zin omdat tijdens de uitzending de punten toch niet worden bekend gemaakt en omdat dit systeem de landen met burenstemmen steeds zal bevoordelen. Ik heb even zitten nadenken hoe men dit kan oplossen en eigenlijk is het vrij simpel, men moet gewoon op basis van de televoting ieder land de 10 landen laten doorgeven waarvan ze vinden dat ze een plaats in de finale verdienen en elk van die landen krijgt dan 1 stem."

Op basis van de laatste halve finale (van afgelopen donderdag) zou men dan komen tot volgend resultaat :

01. Bosnië-Herzegovina : 37 stemmen.
02. Zweden : 34 stemmen.
03. Finland : 34 stemmen.
04. Rusland : 31 stemmen.
05. Litouwen : 30 stemmen.
06. Oekraïne : 28 stemmen.
07. Ierland : 22 stemmen.
08. Armenië : 20 stemmen.
09. Polen : 19 stemmen.
10. België : 17 stemmen.

11. IJsland : 16 stemmen.
12. Turkije : 13 stemmen.
13. Albanië : 13 stemmen.
14. Cyprus : 12 stemmen.
15. Slovenië : 12 stemmen.
16. FYROM : 10 stemmen.
17. Nederland : 8 stemmen.
18. Bulgarije : 8 stemmen.
19. Estland : 6 stemmen.
20. Monaco : 4 stemmen.
21. Portugal  : 3 stemmen.
22. Wit-Rusland : 3 stemmen.
23. Andorra : 1 stem.

"Zoals U kan zien is de top 10 gedeeltelijk anders en veel eerlijker, want als 17 landen vonden dat België naar de finale mocht is dat eerlijker dan bijvoorbeeld Turkije in de finale dat maar 13 landen kon bekoren."

Verder zou in dit voorbeeld samen met ons land ook Polen doorgaan naar de finale en dit dus ten koste van Turkije en FYROM. Onze bezoeker heeft nog een ander fictief voorbeeld : "
het is niet eerlijk dat land A dat van 5 buurlanden 12 punten krijgt (60 punten) voorrang krijgt op land B dat van 11 landen 5 punten krijgt (55 punten) in het huidig systeem, want 11 landen vinden dat land B een plaats verdiend en maar 5 landen vinden dat van land A en dan volledig gebaseerd op burenpolitiek. En dit zal nog erger worden nu blijkt dat Servië-Montenegro ook twee aparte landen gaan worden, maar in de toekomst gegarandeerd elkaar zullen bedelen met een 12.
Met dit systeem kan men eveneens de invloed beperken van de immigrantenkolonies in het buitenland die massaal voor hun eigen land stemmen want hoe kan men anders uitleggen dat landen zoals Turkije en dit jaar ook Armenië (twaalf punten van België) zeer hoge punten kregen in verschillende landen, want ik denk dat het onmogelijk is één belg te vinden die op Armenië heeft gestemd. Deze punten kwamen dus zeker en vast van de grote Armeense gemeenschap in het Antwerpse. En ook hier zal het nog meer voelbaar worden nu blijkt dat ook Georgië staat te trappelen om mee te doen, nog zo een land met grote gemeenschappen in het buitenland."
"Natuurlijk is er één probleem met dit systeem want het zou mogelijk zijn dat voor het tiende finaleticket er een ex-aquo is tussen 2 of meerdere landen. In die situatie kan men dan wel gaan kijken naar de echte rangschikking van deze landen in de verschillende landen."

Een voorbeeld ter illustratie : "als land A en B ieder op de tiende plaats staan met 15 stemmen kan men gaan kijken naar de echte rangschikking bij iedere jury volgens het huidig systeem maar dan met punten van 1 tot 10. Als dan blijkt dat land A na optelling van de punten 60 punten heeft en land B maar 53 dan mag land A doorgaan. Ik weet niet of ik het systeem goed heb uitgelegd maar volgens mij is dit een veel beter en eerlijker systeem dan het huidige."

De vraag is dus heel duidelijk gesteld aan de VRT om er (samen met de landen die hun twijfels hebben over het Songfestival) bij de EBU op aan te dringen om een nieuw puntensysteem te ontwikkelen. "Ik weet dat de uitleg van Svante Stockselius dikwijls is dat men met vriendjespolitiek alleen geen Songfestival wint en daar ga ik mee akkoord, de eerste plaatsen in het klassement trek ik daarom ook niet in twijfel want die plaatsen behaal je inderdaad alleen als je bij alle landen kan scoren. Maar voor de rangschikking erna is het wel belangrijk en zeker om een plaatsje te bemachtigen in de finale. Het is namelijk niet enkel de top drie die belangrijk is, maar alle andere plaatsen zijn ook belangrijk in het huidige systeem. Zo niet vind ik dat men anders maar moet terugschakelen naar de formule van een paar jaar geleden waar er ieder jaar landen een deelname moesten overslaan, want anders gaan er landen zijn die nooit nog een kans krijgen om door te gaan naar de finale op zaterdag en dat is alleen maar nadelig voor de kijkcijfers en het succes van het festival in die landen indien ze ieder jaar ontgoocheld worden. Zie maar naar voor Eurosongnormen lage kijkcijfers in Vlaanderen afgelopen zaterdag."

"Gelieve dit punt dus zeker op de agenda te plaatsen bij een volgende EBU-meeting en ik ben er zeker van dat jullie bondgenoten zullen vinden in andere landen en zelfs bij de 'BIG 4' waarvan ik me moeilijk kan inbeelden dat zij nog gelukkig zijn met de huidige gang van zaken."

De Heer Verhaeghe heeft deze namiddag via mail laten weten dat ze het zeker nader zullen bekijken. Ook wij van 'Twelve Points...Douze Points' houden de Heer Verhaeghe en de VRT aan hun gegeven woord en komen hier later zeker nog op terug !

24-05-2006 om 09:12 geschreven door Redactie  


23-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finland 2007 : namen van presentatoren al bekend ?

 Dat de Finse nationale omroep (YLE) niet bij de pakken blijft zitten lieten we al eerder vandaag weten. Vandaag pakte MTV3 (een concurerende zender) uit met het nieuws dat Jaana Pelkonen (boven) en Heikki Paasonen (onder) het 52e Eurovisie Songfestival op donderdag 10 en zaterdag 12 mei volgend jaar aan elkaar zullen praten. Beiden zijn wel vertrouwd met het Eurovisie Songfestival. Vorig jaar presenteerden ze samen de nationale finale en ook dit jaar mochten ze samen de klus klaren en zagen ze Lordi de nationale finale winnen. Het is nu afwachten op een officiële verklaring van de Finse nationale omroep. (bron : MTV3)

Heikki Paasonen

23-05-2006 om 19:47 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : een rondje Europa (week 20).

 Wegens het Eurovisie Songfestival afgelopen weekend is ons 'rondje Europa' er deze week iets later. Onze inzending, "Je t'adore" van Kate Ryan, zakt in de Bulgaarse airplaylijst maar in Nederland komt ze deze week alvast de Top 100 binnen. In de tipparade van de 'enige echte' Top 40 stijgt ze naar een dertiende plaats. De Duitse inzending van Texas Lightning doet het in eigen land nog steeds heel goed maar zakt wel van de eerste naar de tweede plaats. Ook in buurlanden Oostenrijk en Zwitserland staat hun nummer in de hitlijsten. Onze Belle Perez houdt het in de Nederlandse hitparade ondertussen al dertien weken vol met "El mundo bailando". En tot slot nog even melden dat ook de 'monsters' van Lordi het in eigen land minder goed doen dan vorige week, ze nemen de zesde plaats in. Hun CD "The arockalypse" komt ondertussen al de Duitse hitparade binnen.

DUITSLAND (week 20 - 19/05) (bron : Viva) :

TOP 100 SINGLES :

02. (01) "No no never" - Texas Lightning.

TOP 50 ALBUMS :

12. (18) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning.
45. (NW) "The arockalypse" - Lordi.

BULGARIJE (week 20 - 15-21/05) (bron : Musicbg)

TOP 100 SINGLES :

17. (12) "Let me cry" - Maria Popova (10 weken).
51. (38) "Je t'adore" - Kate Ryan (9 weken).
65. (NW) " I do" - Fabrizio Faniello.



FINLAND (week 20) (bron : Finnish charts) :

TOP 20 SINGLES :

06. (01) "Hard rock hallelujah" - Lordi (11 weken).
08. (NW) "Un blodymary" - Las Ketchup.

TOP 40 ALBUMS :

05. (12) "Eternamente" - Tommy Metsäketo (2 weken).
12. (11) "The arockalypse" - Lordi (11 weken).
37. (33) "Shanghain valot" - Annika Eklund (6 weken).



LITOUWEN
(14/05) (bron :
M-1.FM)

TOP 40 SINGLES :

14. (07) "Heat" - Alanas Chošnau (16 weken).
25. (NW) "Mama take me home" - Rednex.
38. (25) "Un blodymary" - Las Ketchup (2 weken).

NEDERLAND (week 20) (bron : Mega Charts, Radio 538)

TOP 40 SINGLES - TIPPARADE :

13. (26) "Je t'adore" - Kate Ryan (2 weken).

TOP 100 SINGLES : (week 20) 

46. (33) "El mundo bailando" - Belle Perez (13 weken).
56. (NW) "Je t'adore" - Kate Ryan.
66. (68) "Amambanda" - Treble (9 weken).
83. (99) "Boom-bang-a-bang" - Mieke (2 weken).

OOSTENRIJK (week 20 - 19/05) (bron : Austrian charts) :

TOP 75 SINGLES :

10. (20) "No no never" - Texas Lightning (9 weken).

ROEMENIE (week 19 - 15-21/05) (bron : RT 100) :

TOP 100 SINGLES :

08. (08) "Jokero" - Akcent (18 weken).
84. (NW) "Everything" - Anna Vissi.
91. (RE) "Tornero" - Mihai Trăistariu (2 weken).

ZWITSERLAND (week 20 - 21/05) (bron : Hitparade.ch)

TOP 100 SINGLES :

16. (19) "No no never" - Texas Lightning (6 weken).

TOP 100 ALBUMS :

66. (95) "Meanwhile, back at the ranch" - Texas Lightning (4 weken).

TOP 25 COMPILATIES :

14. (14) "Eurovision Song Contest Athen 2006" - Diversen (2 weken).

23-05-2006 om 18:59 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland : wie wil nog door ?

 Ook bij onze Noorderburen worden de wonden gelikt na de uitschakeling in de halve finale van het 51e Eurovisie Songfestival. Net als ons land wist Nederland zich voor de tweede maal op rij niet te plaatsen voor de finale van het liedjesfestival. De Nederlandse onafhankelijke krant Het Parool vroeg zich gisteren af of het nog zin heeft om door te gaan met deelname en legde die vraag ook voor aan een aantal mensen die op één of andere manier betrokken zijn bij het Songfestival.

Treble in de halve finale eruit, die rare jongens van Lordi winnen en de NOS heeft geen geld meer voor het festival. Stoppen met de Nederlandse deelname aan het Eurovisie Songfestival ?

Cornald Maas, presentator en juryvoorzitter van het Nationaal Songfestival :
''Doorgaan. Wel is het gedaan met de dominantie van het typische Eurovisie-confectieliedje. Liedjes die met overtuiging zijn gebracht, hebben veel punten gescoord. Dat geldt voor Finland, maar ook voor de ballades van Bosnië en Ierland.''

Eric van Tijn, componist van twee eerdere inzendingen en voor de NOS in Athene : ''We moeten de hand in eigen boezem steken en een betere inzending sturen. Geen voorronde meer, maar een goede artiest koppelen aan goede tekstschrijvers en producers en een inzending maken waar iedereen trots op kan zijn. Daar wil ik best een bijdrage aan leveren. Het doel moet dan niet zijn om meteen te winnen. Laten we eerst maar eens de finale halen. En Lordi maakt niet mijn muziek, maar als act is het wel knap.''

De kijkcijfers : Naar de halve finale op donderdag keken ruim 1,4 miljoen mensen en daarmee was het na het 8 uur-Journaal het best bekeken programma van de avond. De finale zaterdag was goed voor ruim 1,3 miljoen kijkers, wederom best bekeken na het Journaal. Internationaal keken honderd miljoen mensen.

Het Nederlandse volk : Volgens onderzoek van Maurice de Hond vindt zeventig procent van de Nederlanders het Eurovisie Songfestival niet leuk. De meesten willen dat de artiesten weer in de eigen taal gaan zingen.

Gerard Dielessen, directeur van de NOS : ''Het Songfestival gaat door. Daarover is geen discussie. Ik praat met omroepen en de Publieke Omroep hoe het festival op het nieuwe Nederland 1 een vervolg krijgt. Het festival voorziet in een behoefte. Nationaal en internationaal, als ik op de kijkcijfers af ga.''

(bron :
Het Parool, foto : Doteurovision)

23-05-2006 om 17:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Finland 2007 : YLE begint al met de voorbereidingen.

  De Finse nationale omroep (YLE) blijft niet bij de pakken zitten en heeft al twee mensen aangeduid die zich zullen bezighouden met het project rond het komende Eurovisie Songfestival. De eerste is Olli-Pekka Heinonen, een oud-minister en momenteel de TV-manager van de omroep. De tweede naam die bekend werd gemaakt is die van Ville Vilén, de baas van YLE Radio Suomi. Deze laatste heeft een sterke achtergrond met betrekking tot rockmuziek en populaire muziekprogramma's. Verder valt nog te melden dat de stad waar het 52e Eurovisie Songfestival zal doorgaan vrij snel bekend zal gemaakt worden, sommige bronnen spreken van volgende week. (bron : YLE)

23-05-2006 om 10:20 geschreven door Redactie  


22-05-2006
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zweden : ook in 2007 Melodifestivalen.

Carola Het Songfestival van 2006 zit er nog maar net op of er valt al wat nieuws te rapen met betrekking tot de selectie voor de editie van volgend jaar. Zweden, afgelopen zaterdag nog verdienstelijk vijfde met Carola, zal ook volgend jaar weer een nationale selectie houden. De Zweedse componisten en tekstschrijvers krijgen tot en met 19 september aanstaande de tijd om nummers in te sturen. Zoals het er nu naar uitziet zal de nationale selectie opnieuw vier voorrondes bevatten met in totaal 32 kandidaten. Net als de voorbije jaren kan de nationale omroep vier wildcards toekennen. (bron : SVT, foto : Doteurovision)

22-05-2006 om 22:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volgend jaar Servië en Montenegro als aparte landen op het festival.

 Volgend jaar zullen we niet meer spreken van Servië-Montenegro op het Eurovisie Songfestival. Samen hebben ze in totaal twee maal deelgenomen aan het liedjesfestival maar gisteren vond in Montenegro een referendum plaats met betrekking tot hun onafhankelijkheid. De minimumgrens voor goedkeuring van het referendum (55 %) werd met amper 0,4 % overschreden. De Europese Unie heeft bij monde van Javier Solana reeds laten weten dat het resultaat van het referendum zal gerespecteerd worden. Als laatste van de ex-Joegoslavische republieken nam het land in 2004 voor het eerst deel aan het Songfestival. En met succes : Serviër Željko Joksimović wist met zijn mooie nummer "Lane moje" op de tweede plaats te eindigen. Vorig jaar was het de groep No Name (Montenegro-foto) die het land vertegenwoordigden, ze eindigden op de zevende plaats. Dit jaar was de nationale finale er weer eentje met de nodige ophef. De groep No Name haalde het opnieuw ten voordele van de Servische groep Flamingosi feat. Luis. De omroepen kwamen er niet uit en uiteindelijk trok het land zich terug voor het jaarlijkse liedjesfestival. Volgend jaar zullen beide landen meer dan waarschijnlijk apart deelnemen aan het 52e Eurovisie Songfestival.

22-05-2006 om 21:57 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs