Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

14-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' : Stig Van Eijk strandt in 1999 op een veertiende plaats in Jeruzalem.

 Midden mei vorig jaar wist zanger Alexander Rybak het Scandinavische land Noorwegen een derde overwinning te bezorgen tijdens het Eurovisie Songfestival. Eind mei zal de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival plaatsvinden in de hoofdstad Oslo en net als in 2008 en 2009 zijn er twee halve finales en een finale. De halve finales gaan door op dinsdag 25 en donderdag 27 mei, twee dagen later, op zaterdag 29 mei, vindt dan de finale plaats.

Dit jaar is het ook precies vijftig jaar geleden dat Noorwegen voor de eerste maal deelnam aan het Eurovisie Songfestival. Zangeres Nora Brockstedt wist toen met "Voi voi" een vierde plaats in de wacht te slepen. Door de jaren heen wist het land goede maar ook minder goede resultaten te behalen. In eigen land zal de negenenveertigste kandidaat aantreden want enkel in 1970 en 2002 was Noorwegen niet van de partij.

Sinds begin juni gaan wij terug in het verleden en bekijken we elke week in 'Femti år Norge i Eurovision Song Contest' een inzending van naderbij. In de veertigste aflevering van onze reeks bekijken we de inzending uit 1999 en dat jaar mag Stig Van Eijk naar het Eurovisie Songfestival.

 Noorwegen neemt pas sinds 1960 deel aan het Eurovisie Songfestival hoewel de eerste editie reeds in 1956 plaatsvond. In 1999 behield de Noorse omroep dezelfde selectieprocedure als het jaar voordien, één finale waarin opnieuw acht nummers streden om het ticket voor het Eurovisie Songfestival.

Gezien dit jaar de vrije taalregel werd ingevoerd tijdens het Eurovisie Songfestival waren alle nummers in de Noorse selectie Engelstalig.
De finale vond plaats in de studio van de Noorse omroep in de hoofdstad Oslo en werd op zaterdag 27 februari opnieuw in goede banen geleid door Øystein Bache en Rune Gokstad. Het lot van de kandidaten lag in handen van een vakjury en van de kijkers thuis die door televoting (vijf regio's) hun voorkeur kenbaar maakten.

* finale - zaterdag 27 februari 1999 :

01. I'll be your friend Håvard, Dag Arnold & Ingvild Gryting

14p

06

02. The night before the morning after Mette Hartman

17p

05

03. Untold Dag Brandth

07p

08

04. Lost again Stephen Ackles

19p

04

05. Stay Midnight Sons

35p

02

06. Lover Tor Endresen

28p

03

07. You used to be mine Toril Moe

14p

06

08 Living my life without you Van Eijk

62p

01


 Stig André Van Eijk (21 maart 1981) nam in 1999 voor de eerste maal deel aan de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Samen met Toril Moe was hij in eigen land reeds bekend van hun deelname aan de talentenjacht 'Stjerner i sikte'. Toril Moe had die wedstrijd in 1998 gewonnen met "All by myself" van Songfestivalwinnares Céline Dion (ESF 1988).

Op zaterdag 29 mei mocht hij met "Living my life without you" (tekst en muziek : Stig André Van Eijk, SEM) aantreden tijdens de 44e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden in Binyaney Ha-uma (ICC) in de Israëlische hoofdstad Jeruzalem. Met een totaal van 35 punten eindigde de zanger op een veertiende plaats. In eigen land stond hij met het nummer in totaal elf weken in de hitparade waarvan drie weken op een derde plaats.

Datzelfde jaar verscheen zijn album "Where I belong" dat in totaal veertien weken in de hitparade zou vertoeven. In totaal werden er van dat album meer dan 30.000 exemplaren verkocht, meteen goed voor platina. Een jaar later werd hij uitgeroepen tot beste mannelijke artiest van het jaar en in 2001 opende hij in Bergen de club B:underground.

In 2003 schreef hij het nummer "Once in a lifetime" waarmee Heinz Winckler in Zuid-Afrika de talentenjacht 'Idool' wist te winnen. In totaal gingen er van het nummer meer dan 100.000 exemplaren over de toonbank, goed voor dubbel platina. Tegenwoordig gaat Stig door het leven als StiGi en is hij het boegbeeld van de reggaegroep The Soul Express Orchestra. (met dank aan 3D Flags)

14-03-2010 om 21:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Eeklo tot Oslo : Tom Dice doorstaat eerste buitenlandse vuurdoop in show van Paul de Leeuw

 Tom Dice, Belgiës troefkaart voor het Eurovisie Songfestival in Noorwegen, toont zich vanavond voor het eerst aan een buitenlands publiek. Hij zingt "Me and my guitar" in de zondagavondshow van Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007). Volgens Het Nieuwsblad op Zondag heeft de zanger uit Eeklo zijn Nederlandse vuurdoop goed doorstaan.

Paul de Leeuw gaat dit weekend de Belgische toer op en ook vanavond ontvangt hij in zijn programma 'De Leeuw op zondag!' heelwat Belgische gasten. Aangezien de twee programma's gisteren al werden opgenomen, kon journalist Jo De Ruyck het eerste buitenlandse optreden van Tom Dice meemaken en volgens hem werd het een succes.

"Wie vanavond kijkt, zal zien dat ik niet doodga van de zenuwen, maar de adrenaline pompt wel door je aderen wanneer je daar op dat stoeltje zit bij Paul de Leeuw", aldus Tom Dice in de zondagkrant. "Het is tenslotte niet niks. Je neemt het daar op tegen een van Nederlands grootste tv-vakmannen en zijn programma behoort tot de populairste bij onze noorderburen."

Als Tom gevraagd wordt om in het buitenland op te treden gaat hij dat natuurlijk doen. "Dat is altijd mooi meegenomen. Maar een promotour in het buitenland hebben we niet gepland. Het heeft weinig zin daar al je energie in te stoppen, want de ervaring leert dat de uitslag daar maar weinig door wordt beïnvloed. Uiteindelijk beslissen de stemmers toch op het moment zelf en kiezen ze voor het mooiste liedje."

Promotie in het buitenland zal voornamelijk via het internet gebeuren. "
Samen met mijn platenfirma hoop ik op die manier een stevig fanbasis op te bouwen. Het is nu ook niet zo dat we met onze armen over elkaar zitten tussen vandaag en Noorwegen. Ik ben trouwens heel druk bezig dezer dagen, onder meer met het opnemen van een cd en met het stylen van mijn act."

De Belgische inzending werd erg positief onthaald maar over de act, en dan vooral de kledij, was er wel heelwat twijfel. "
Met mijn voorkomen hebben we een stijlstatement willen maken, maar als het de mensen kan geruststellen : het ligt nog niet definitief vast" gaat de zanger verder. Zijn hoedje zal meer dan waarschijnlijk niet verdwijnen. "Ik vind het namelijk erg tof iets op mijn hoofd te hebben. Ik draag eigenlijk altijd een hoofddeksel. Ik voel me zonder hoedje net zo naakt als zonder gitaar."

Op het einde van het optreden vanavond is er wat gekraak te horen maar Paul de Leeuw zit alvast niet te prutsen aan zijn gitaar. "
Het contact van de kabel was aan het loskomen. Paul pleegt zeker geen sabotage, hoor." Na Toms optreden zingt de presentator zelf ook nog een liedje.

"
Dat is het nummer waarmee Nederland naar het Songfestival gaat. Eigenlijk maakt hij er een parodie op want ik meen te hebben begrepen dat hij niet zo blij is dat Nederland Sieneke stuurt. Ik vrees dat hij een beetje de draak met haar steekt. Ik denk dat ik allang blij mag zijn dat hij mijn nummer niet parodieert, dat had ik erger gevonden."

Al bij al is Tom heel tevreden met zijn vuurdoop op het Nederlandse scherm. "
Jammer van het gekraak op het einde, maar ik denk dat Nederland vanavond wel zal weten wie Tom Dice is."

'De Leeuw op zondag!',  vanavond tussen 21.20 en 22.15 bij de VARA op Nederland 1. (bron : Het Nieuwsblad op Zondag ; foto : Eén)

14-03-2010 om 12:49 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Tom Dice pas vanavond te gast bij Paul de Leeuw.

 Gisteren berichtten we dat Tom Dice te gast zou zijn tijdens de zaterdagse aflevering van het nieuwe amusementsprogramma 'X de Leeuw'.

De nieuwe spectaculaire amusementsshow voor het hele gezin wordt in goede banen geleid door Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) de gastheer van het nieuwe amusementsprogramma 'X de Leeuw'.

Gisterenavond, zaterdag 13 maart, stond het programma geheel in het teken van België, met een Belgisch publiek, Belgische gasten en alleen maar Belgische wensen. Daarmee gaf de presentator éénmaal toe aan de wensen die hem vanuit ons land bereikten.

Tijdens deze uitzending zou Eeklonaar Tom Dice zijn opwachting maken maar uiteindelijk zal onze Songfestivalvertegenwoordiger pas vanavond te gast zijn. Daarnaast maakt ook Louis Talpe (Toby uit 'Mega Mindy') en de bobsleedames hun opwachting. De muzikale noot komt straks van de Britse zangeres Corinne Bailey Rae.

'De Leeuw op zondag!',  vanavond tussen 21.20 en 22.15 bij de 
VARA op Nederland 1. (bron : VARA ; foto : Eén)

14-03-2010 om 11:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond voorstelling Bosnische inzending Eurovisie Songfestival.

 Op maandag 11 januari maakte de Bosnische nationale omroep bekend dat zanger Vukašin Brajić het land eind mei zal gaan vertegenwoordigen in de Noorse hoofdstad Oslo.

Net zoals de voorgaande jaren ging de nationale omroep afgelopen najaar op zoek naar inzendingen en op zondag 20 december liep in de voormalige Joegoslavische republiek de deadline af voor het insturen van nummers. In totaal kreeg
BHRT zo'n negentig inzendingen binnen.

Een jury (Dejan Kukrić, Jasmin Ferović, Adnan Mušanović, Zoran Nikolić, Amira Medunjanin, Ismet Arnautalić, Vesna Andree Zaimović en Vlado Podany) kozen uit het aanbod voor "Munja i grom", een nummer van de hand van componist Dino Šaran. Deze laatste is de frontman van de rockgroep Letu štuke.

Vukašin Brajić eindigde begin vorig jaar tijdens de eerste editie van 'Operacija trijumf' (2008-2009) op een tweede plaats en hij nam nadien met een aantal medekandidaten deel aan de Servische nationale selectie. Met "Blagoslov za kraj" eindigde de OT Bend tijdens de finale op een tweede plaats.

In eerste instantie zou de voorstelling van de Bosnische inzending plaatsvinden vorige week zondag07 maart, maar delegatieleider Dejan Kukrić liet begin vorige maand weten dat de voorstelling met een week werd opgeschoven naar vandaag, zondag 14 maart.
 
De uitzending, die anderhalf uur zal duren, gaat van start om 21.00 en wordt in goede banen geleid door Ilma Ramčević, Gorjan Kalauzović en Nejra Sitnić. Een aantal kandidaten uit het buitenland maken hun opwachting waaronder de Ierse oud-winnares Niamh Kavanagh (ESF 1993-2010). Ook de winnaar van vorig jaar, Alexander Rybak, zal van de partij zijn.

De voorstelling van de Bosnische inzending wordt rechtstreeks uitgezonden via het eerste net van de Bosnische omroep, via BH Radiju 1 en via de 
website van de omroep. Ook via de website van Eurovision.tv (klik hier) wordt het programma rechtsteeks uitgezonden. (bron : BHRT, Eurovision.tv)

14-03-2010 om 01:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Milan Stankovic verdedigt eind mei de Servische kleuren in de Noorse hoofdstad.

 Gisterenavond werd in Servië de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Op donderdag 25 februari jongstleden maakte de nationale omroep (RTS) de namen bekend van de drie kandidaten die tijdens 'Tri pa jedan za Oslo' de strijd aangingen om het ticket voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Tijdens die nationale selectie, gepresenteerd door Maja Nikolić en rechtstreeks uitgezonden op het eerste net van de nationale omroep
, brachten de kandidaten telkens een nummer van componist Goran Bregović en tekstschrijfster Marina Tucaković ten gehore.

Goran Bregović en verantwoordelijken van de nationale omroep hadden eerder dit jaar uit tien kandidaten er drie gekozen en de gelukkigen waren Oliver Katić, Emina Jahović (Bosnische selectie 2002) en Milan Stanković. Het lot van de kandidaten lag in handen van de kijkers die gedurende één uur hun keuze via sms kenbaar konden maken.

* de drie nummers :

01. "Ti kvariigro" door Emina Jahović (Bosnische selectie 2002).
02. "Ovo je Balkan" door Milan Stanković.
03. "Predsedniče halo" door Oliver Katić en Jelena Marković.
 
Tijdens de stemming waren er optredens van diverse artiesten en zo maakten Jelena Tomašević (Servisch-Montenegrijnse selectie 2004-2005, ESF 2008), Marija Šerifović (ESF 2007), Marko Kon (ESF 2009), Zdravko Čolić (ESF 1973), Haris Džinović, Severina (Kroatische selectie 2000, ESF 2006) en Regina (ESF 2009) hun opwachting.

* de uitslag :

01. "Ovo je Balkan" door Milan Stanković : 58.428 stemmen (45,26%). 
02. "Ti kvariigro" door Emina Jahović (Bosnische selectie 2002) : 49.706 stemmen (38,50%).
03. "Predsedniče halo" door Oliver Katić en Jelena Marković : 20.971 stemmen (16,24%).

 Milan Stanković zal op dinsdag 25 mei eerstkomende aantreden en dit in het eerste deel van de eerste halve finale.
(bron : RTS)

14-03-2010 om 00:54 geschreven door Redactie  


13-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Zweedse jury en kijkers sturen Anna Bergendahl naar Oslo, internationale jury plaatst haar pas op een zevende plaats.

 Vanavond vond in Zweden de finale plaats van 'Melodifestivalen 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Vier voorrondes en de herkansingsronde 'Andra chansen' leverden de afgelopen weken in totaal tien kandidaten op die mochten gaan strijden om de overwinning. Voor het negende jaar op rij vond die finale plaats in de hoofdstad Stockholm, meer bepaald in Globen. Vanavond bepaalden zes internationale jury's (twee uit West-Europa, twee uit Oost-Europa en twee uit Zuid-Europa), vijf regionale jury's (Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå en Umeå) en de kijkers thuis (via televoting) wie er namens Zweden zal aantreden in het eerste deel van de tweede halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival op donderdag 27 mei eerstkomende. Zowel de elf vakjury's als de kijkers thuis hadden telkens 50% van de punten in handen.

* de uitslag van 'Melodifestivalen 2010' (tussen haakjes de punten van de vakjury en televoting) :

01. "This is my life" (tekst : Kristian Lagerström ; muziek : Bobby Ljunggren) door Anna Bergendahl : 204 punten (82+122).
02. "Keep on walking" (tekst en muziek : Salem Al Fakir) door Salem Al Fakir : 183 punten (95+88).
03. "Manboy" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Peter Boström) door Erik Saade : 159 punten (49+110).
04. "You're out of my life" (tekst en muziek : Henrik Janson, Tony Nilsson) door Darin : 117 punten (51+66).
05. "Kom" (tekst en muziek : Niclas Arn, Karl Eurén, Gustav Eurén) door Timoteij : 95 punten (51+44).
06. "We can work it out" (tekst : Andreas Johnson ; muziek : Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda) door Andreas Johnson : 50 punten (50+0).
07. "Unstoppable" (tekst en muziek : Dimitri Stassos, Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Ola Svensson) door Ola : 47 punten (47+0).
08. "I did it for love" (tekst : Kristian Wejshag ; muziek : Lars "Dille" Diedricson) door Jessica Andersson : 37 punten (15+22).
09. "Hollow" (tekst en muziek : Anders Hansson, Fredrik Kempe) door Peter Jöback : 32 punten (21+11).
10. "Jag vill om du vågar" (tekst : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman ; muziek : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist) door Pernilla Wahlgren : 12 punten 12+0).

* hieronder de punten van de elf (vak)jury's (punten tussen haakjes internationale jury/Zweedse jury) :

uitslag vakjury

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

Totaal punten

01. Darin

12

-

12

02

-

02

04

01

02

08

08

51 (28+23)

02. Pernilla Wahlgren

-

04

-

-

06

01

01

-

-

-

-

12 (01+12)

03. Andreas Johnson

04

06

10

10

04

04

-

-

06

04

02

50 (38+12)

04. Timoteij

02

02

06

04

08

08

12

08

-

01

-

51 (30+21)

05. Peter Jöback

-

-

-

01

-

-

-

04

10

-

06

21 (01+20)

06. Ola

01

12

01

08

12

-

02

 

04

06

01

47 (34+13)

07. Jessica Andersson

-

01

02

-

-

-

06

06

-

-

-

15 (03+12)

08. Salem Al Fakir

10

10

-

12

01

12

10

10

08

10

12

95 (45+50)

09. Anna Bergendahl

08

-

04

-

10

06

08

12

12

12

10

82 (28+54)

10. Eric Saade

06

08

08

06

02

10

-

02

01

02

04

49 (40+09)

(01) vakjury Rusland : Antonina Ordina.
(02) vakjury Servië : Jovan Radomir (woordvoerder ESF 2004).
(03) vakjury Griekenland : Alexandra Pascalidou (presentatrice MF 2005).
(04) vakjury Frankrijk : Amina Annabi (ESF 1991).
(05) vakjury Ierland : Dónal Hamill.
(06) vakjury Noorwegen : Alexander Rybak (ESF 2009).
(07) vakjury Luleå : Lena Callne.
(08) vakjury Umea : Doreen Månsson.
(09) vakjury Göteborg : Timo Räisänen.
(10) vakjury Malmö : Robin Paulsson.
(11) vakjury Stockholm : Lotta Bromé.

Als intervalact was er een muzikaal duel Zweden - Noorwegen en zo maakten Afro-dite ("Never let it go", ESF 2002), Charmed ("My heart goes boom", ESF 2000), Shirley Clamp ("Min kärlek", MF 2004), Maria Haukaas Storeng ("Hold on be strong", ESF 2008), Marie Rosenmir ("Nocturne" - Secret Garden, ESF 1995), One More Time ("Den vilda", ESF 1996), Lars-Ánte Kuhmunen("Sámiid Ædnan" - Sverre Kjelsberg & Mattis Hætta, ESF 1980) Roger Pontare ("", ESF 2000), Åge Sten Nilsen van Wig Wam ("In my dreams", ESF 2005), Jakob Samuel van The Poodles ("Night of passion", MF 2006), Towe Carson ("Alla har glömt", MF 1967), Hanne Krogh ("Lykken er", ESF 1971), Kikki Danielsson ("Bra vibrationer", ESF 1985), Bobbysocks ("La det swinge", ESF 1985), Chips ("Dag efter dag", ESF 1982), Kikki, Bettan & Lotta ("Vem é dé du vill ha", MF 2002) en Alexander Rybak ("Fairytale", ESF 2009) hun opwachting tijdens een meer dan tien minuten durende medley.

Tussen de bekendmaking van de punten van de vakjury's en de punten van de televoting bracht de groep Casablanca een rockversie van "La voix", de Zweedse inzending van vorig jaar en aan het einde van het nummer kwam ook Malena Ernman op het podium.

Uiteindelijk ging de overwinning naar de achttienjarige Anna Bergendahl die op donderdag 27 mei tijdens het eerste deel van de tweede halve finale met "This is my life" zal proberen Zweden naar de finale te leiden. In eigen land is het nummer alvast een hit want het staat er voor de tweede opeenvolgende week op de eerste plaats van de hitparade.

 Of het nummer ook in Europa zal aanslaan blijft nog maar de vraag van bij de zes internationale jury's strandde de zangeres met achtentwintig punten op een zevende plaats. Maar het waren de nationale jury's en de kijkers thuis die haar telkens op een eerste plaats hadden staan. (bron en logo : SVT)

13-03-2010 om 23:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2010 : inschrijvingsperiode loopt overmorgen, maandag 15 maart, af.

 Overmorgen, maandag 15 maart, loopt in eigen land de deadline af voor 'Junior Eurosong 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. 

Altijd al willen weten hoe het voelt om Laura (JESF 2009), Thor! (JESF 2006) of Oliver (JESF 2008) te zijn ? Schrijf je dan NU zeker in voor 'Junior Eurosong 2010' ! Wie weet sta jij binnenkort wel op het podium van het volgende Junior Songfestival in Wit-Rusland.

Er zijn wel een paar regeltjes : 

* Je bent tussen 10 en 15 jaar. Je bent dus geboren tussen 23 november 1995 en 22 november 2000
* Je kan je liedje alleen zingen of in groep. Een groep mag maximaal 6 personen op het podium tellen. 
* Je bent minderjarig, dus je ouders moeten akkoord gaan met je deelname aan 'Junior Eurosong'

Allemaal in orde ? Fijn !

Dan kan je je op twee manieren inschrijven :

* Mogelijkheid 1 : Je schrijft je in met een liedje dat je zelf geschreven hebt. 
* Mogelijkheid 2 : Je bezorgt ons een opname waarop we jou een cover (een bestaand liedje) horen zingen. Aan een eigen liedje werken we dan later wel.

Het inschrijvingsformulier kan je HIER downloaden en HIER krijg je meer informatie voor de ouders.

De inschrijvingsperiode loopt dus overmmorgen, met
maandag 15 maart 2010 om 18.00,  af. Heb je nog vragen dan kan je een mailtje sturen naar junioreurosong@ketnet.be. (bron en logo : Ketnet)

13-03-2010 om 19:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : 13 maart 2010 - Natalia en Gabriël Rios stoten Milk Inc. van de eerste plaats.

Ultratop Vlaamse artiesten doen het deze week meer dan behoorlijk in Vlaanderen en Wallonië. Natalia en Gabriël Rios doen het met "Hallelujah", een benefietsingle ten voordele van de aardbeving in Haïti, nog steeds goed in Vlaanderen en bezetten deze week opnieuw de eerste plaats. Over de taalgrens stijgt de single van een eenentwintigste naar een zesde plaats.

Zo moet de nieuwe single van Milk Inc., "Storm", deze week in Vlaanderen een plaatsje prijsgeven en daalt het nummer van een eerste naar een tweede plaats. Ook in Wallonië boeken Regi en Linda verlies en daar bezetten ze de zestiende plaats.

Katerine Avgoustakis stijgt met haar jongste single "Enjoy the day" van een vierendertigste naar een zesentwintigste plaats. Met dat nummer zou ze normaal gezien gisterenavond een gooi doen naar het Griekse ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Maar eerder vorige maand werd ze gediskwalificeerd daar een remix-versie van het nummer sinds november op het internet stond, wat tegen de regels is van de Griekse omroep.

Ameerah
, oftewel Astrid Roelants, stijgt deze week in Vlaanderen met "The sound of missing you" van een zesendertigste naar een negenentwintigste plaats. In Wallonië stijgt de single in de tipparade van een twaalfde naar een elfde plaats. De Zweedse zangeres Agnes had met haar tweede single opnieuw een hit te pakken en daalt in Vlaanderen met "On and on" van een zesenveertigste naar een vijftigste plaats.

Het album met daarop de nummers voor 'Junior Eurosong 2009', de nationale selectie voor de zevende editie van het Junior Eurovisie Songfestival, verdwijnt na zes maanden notering. "De hits" van Ketnet Pop Juniors 2010 stijgt deze week van zevenendertigste naar een vierentwintigste plaats en dit na twee weken notering.

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :



01. (02) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (6 weken).
02. (01) "Storm" - Milk Inc. (3 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).
20. (NW) "Je maakt me gek!" - Christoff (Eurosong 1993-2002).
26. (34) "Enjoy the day" - Katerine (3 weken)(Eurosong 2002-2006, gediskwalificeerde inzending Griekse selectie ESF 2010).
29. (36) "The sound of missing you" - Wildboyz feat. Ameerah (Eurosong 2004)(6 weken).
50. (46) "On and on" - Agnes (19 weken)(MF 2009).

Ultratip 30 singles :

27. (29) "Das wat ik zeggen wou" - De Kreuners (2 weken)(met Walter Grootaers, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009').

Verdwenen : "Als er ooit iets fout zou gaan" - Clouseau (6 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).

Ultratop 100 albums :



021. (013) "MaMaSé!" - K3 (16 weken)(Eurosong 1999).
024. (037) "De hits" - Ketnet Pop Juniors 2010 (2 weken).
068. (058) "Zij aan zij" - Clouseau (21 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
086. (078) "Amika" - Amika (20 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').

Verdwenen : "Junior Eurosong 2009" - Diversen (26 weken).

Ultratop 10 DVD :

01. (01) "10x10 - Live in het Sportpaleis" - Clouseau (4 weken)(Eurosong 1989, ESF 1991).
03. (02) "Dagdromen" - Amika (17 weken)(met onder meer Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009').

Verdwenen : "The final reunion" - Cliff (ESF 1968-1973) and The Shadows (ESF 1975)(16 weken).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :



06. (21) "Hallelujah" - Natalia (Eurosong 2004) & Gabriël Rios (2 weken).
16. (07) "Storm" - Milk Inc. (2 weken)(met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008).

Ultratip 30 singles :

11. (12) "The sound of missing you" - Wildboyz feat. Ameerah (Eurosong 2004)(5 weken).
16. (26) "Noir sur blanc" - Françoise Hardy (2 weken)(ESF 1963).

Ultratop 100 albums :



031. (077) "Toutes les femmes en moi" - Lara Fabian (33 weken)(ESF 1988).
052. (078) "New Yorker - Hommage à Bob Dylan" - Hugues Aufray (19 weken)(ESF 1964).
063. (076) "Tu trouveras... 10 ans de succès" - Natasha St-Pier (13 weken)(ESF 2001).
087. (096) "Rue des amours" - Frank Michael (16 weken)(Belgische selectie 1978-1988).

Verdwenen : "Léopold Nord ... et eux" - Léopold Nord (17 weken).

Meer nieuws over de verschillende hitparades kan je zoals steeds terugvinden op de website van Ultratop. (bron : Ultratop)

13-03-2010 om 19:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Giorgos Alkaios & Friends gaan voor Griekenland naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond vond ook in Griekenland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In eerste instantie zouden de nummers pas vorige week vrijdag, 05 maart, wereldkundig worden gemaakt tijdens een voorstellingsshow maar onder druk van buitenaf plaatste de Griekse omroep ERT de nummers reeds op vrijdag 26 februari op het internet.

Deze zet kwam er nadat er eerder al twee kandidaten waren gediskwalificeerd. Zowel Eleftheria Eleftheriou als Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006) zagen vorige maand een eventuele deelname aan het Eurovisie Songfestival aan hun neus voorbijgaan daar hun nummer reeds gelekt werd of eerder op het internet was terug te vinden. 

Zo bleven er na het eerdere afhaken van Despina Ricci en de twee diskwalificaties nog zeven kandidaten over die gisterenavond de strijd aanbonden voor het Griekse ticket
richting Noorse hoofdstad Oslo.

* volgorde van optreden tijdens de Griekse nationale finale 2010 :

01. "Illusion" door Christos Hatzinasios.
02. "Game of life" door  Sunny Baltzi & Second Skin.
03. "Kivotos tou Noe" ("Noah's ark") door Manos Pyrovolakis.
04. "OPA" door Giorgos Alkaios & Friends.
05. "Polemao" ("I'm fighting") door Giorgos Karadimos.
06. "Kinesos" ("Chinese man") door Melisses.
07. "Touch me deep inside" door Émigré.

* gediskwalificeerd :

- "Enjoy the day" door Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006).
- "Tables are turning" door Eleftheria Eleftheriou.

Het lot van de finalisten lag in handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun keuze kenbaar maakten. Tijdens de show was er ook een optreden van Katerine Avgoustakis die onder meer haar jongste single ten gehore bracht. Daarnaast waren ook Jon Lilygreen & The Islanders (Cyprus) en Miro (Bulgarije) van de partij om hun inzending voor Oslo voor te stellen aan het Griekse publiek.

 Uiteindelijk ging de overwinning naar "OPA" van Giorgos Alkaios & Friends en zij treden op dinsdag 25 mei eerstkomende aan in het tweede deel van de eerste halve finale. Meer nieuws krijg je op de 
festivalpagina van de Griekse omroep. (bron en foto : ERT)

13-03-2010 om 16:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Malcolm Lincoln gaat voor Estland naar het Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond vond in de Baltische staat Estland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, 'Eesti Laul 2010' en dit in de Nokia Concert Hall in de hoofdstad Tallinn.

Deze nationale selectie werd geopend door Urban Symphony die vorig jaar met "Rändajad" beslag wisten te leggen op een zesde plaats in de finale van het Eurovisie Songfestival. Nadien bracht de groep nog het nummer "Skorpion" en dan was het aan de gastheren Ott Sepp en Märt Avandi om de kijkers welkom te heten.

* volgorde van optreden tijdens 'Eesti Laul 2010' (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Poolel teel" (Janek Murd, Erkki Tero) door 3 Pead.
02. "Oota mind veel" (Heini Vaikmaa, Oskar Ove) door Marten Kuningas & Mahavok.
03. "New" (Timmo Linnas, Kasper Ehlvest, Ivar Kaine, Kene Vernik, Paul Lepasson) door Mimicry.
04. "The one and only love" (Tiiu Kiik) door Tiiu Kiik.
05. "Maagiline päev" (Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Rolf Roosalu, Liis Lass) door Violina (lid van Suntribe, ESF 2005) feat. Rolf Junior (Estse selectie 2008-2009).
06. "Ei usu" (Piret Järvis, Sander Loite, Paul Oja, Kallervo Karu) door Disko 4000 (met Piret Järvis, lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005).
07. "Astronaut" (Iiris Vesik, Ago Teppand) door Iiris Vesik (Estse selectie 2008).
08. "Rapunzel" (Vaiko Eplik) door Lenna Kuurmaa (lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005).
09. "Teiste seest koigile" (Tonn Tobreluts, Tauno Tamm, Keio Munti, Indrek Mällo) door Groundhog Day.
10. "Siren" (Robin Juhkental) door Malcolm Lincoln.

In totaal namen tien kandidaten deel aan de selectie en hun lot lag in een eerste stemronde in handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door midden van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Tussen de optredens door brachten ook de presentatoren een aantal nummers ten gehore.

* uitslag eerste stemronde 'Eesti Laul 2010' (tussen haakjes punten vakjury/televoting) :

01. "Rapunzel" (Vaiko Eplik) door Lenna Kuurmaa (lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005) : 20 punten (10+10 - 4.484 stemmen).
02. "Siren" (Robin Juhkental) door Malcolm Lincoln : 17 punten (8+9 - 4.465 stemmen).
03. "Maagiline päev" (Mihkel Mattisen, Timo Vendt, Rolf Roosalu, Liis Lass) door Violina (lid van Suntribe, ESF 2005) feat. Rolf Junior (Estse selectie 2008-2009) : 17 punten (9+8 - 2.586 stemmen).
04. "Astronaut" (Iiris Vesik, Ago Teppand) door Iiris Vesik (Estse selectie 2008) : 13 punten (6+7 - 1.792 stemmen).
05. "Oota mind veel" (Heini Vaikmaa, Oskar Ove) door Marten Kuningas & Mahavok : 12 punten (7+5 - 1.195 stemmen).
06. "Teiste seest koigile" (Tonn Tobreluts, Tauno Tamm, Keio Munti, Indrek Mällo) door Groundhog Day : 11 punten (5+6 - 1.790 stemmen).
07. "Ei usu" (Piret Järvis, Sander Loite, Paul Oja, Kallervo Karu) door Disko 4000 (met Piret Järvis, lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005) : 07 punten (4+3 - 657 stemmen).
08. "New" (Timmo Linnas, Kasper Ehlvest, Ivar Kaine, Kene Vernik, Paul Lepasson) door Mimicry : 05 punten (1+4 - 851 stemmen). 
09. "The one and only love" (Tiiu Kiik) door Tiiu Kiik : 05 punten (3+2 - 636 stemmen).
10. "Poolel teel" (Janek Murd, Erkki Tero) door 3 Pead : 03 punten (2+1 - 348 stemmen). 

* geplaatst voor de tweede stemronde :

01. "Rapunzel" (Vaiko Eplik) door Lenna Kuurmaa (lid van Vanilla Ninja, Estse selectie 2003-2007, ESF 2005).
02. "Siren" (Robin Juhkental) door Malcolm Lincoln.

 In die tweede stemronde lag het lot van de kandidaten enkel in handen van de kijkers thuis en in totaal werden er in die ronde 22.224 stemmen uitgebracht, in de eerste stemronde waren er dat nog 18.804. De overwinning ging met 54% van de stemmen maar Malcolm Lincoln, oud-festivaldeelneemster Lenna Kuurmaa strandde op 46%. Estland neemt op dinsdag 25 mei deel aan de eerste halve finale alwaar het in het eerste deel zal aantreden.
(bron en logo : ERR)

13-03-2010 om 15:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (13-03-2010).

 Vanavond wordt in Zweden de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Ook in de rest van Europa wordt met grote belangstelling uitgekeken naar die nationale selectie, beter gekend als 'Melodifestivalen'. Uitzonderlijk zit deze nieuwe editie van 'Vers van de pers' in een Zweeds kleedje.

 Heelwat deelnemers aan de nationale selectie maken meteen van de gelegenheid gebruik om een nieuw album uit te brengen. Zo bracht NEO afgelopen woensdag, 10 maart, zijn album "Human frontier" op de markt. Daarop staan in totaal veertien nummers waaronder ook het gelijknamige nummer waarmee hij vorige week de herkansingsronde niet wist te overleven.

 Finalist Salem Al Fakir bracht eveneens afgelopen woensdag, 10 maart, zijn nieuwe album "Ignore this" op de markt met daarop zijn festivalnummer "Keep on walking".

 Volgens velen is zangeres Anna Bergendahl vanavond de té kloppen kandidaat. Met "This is my life" staat ze voor de tweede week op rij op de eerste plaats in de Zweedse hitparade. Haar album "Yours sincerely" ligt vanaf woensdag 21 april eerstkomende in de winkelrekken.

 Op woensdag 24 maart eerstkomende ligt er een nieuw album van Py Bäckman (MF 1979-1992-2010) in de winkelrekken. "P20Y10 - magisk stjärna" wordt een dubbelalbum met in totaal tweeëntwintig nummers. Haar festivalinzending van dit jaar, "Magisk stjärna", is alvast één van de nummers op het album.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Timoteij, de meidengroep die Zweden wil vertegenwoordigen met "Kom" zal op woensdag 28 april eerstkomende een album op de markt brengen. Ook van Pernilla Wahlgren (MF 1985-1991-2003-2010) mogen we later dit jaar een album verwachten maar intussen moeten we het doen met haar single "Jag vill om du vågar". En voor de fans van Eric Saade is er ook goed nieuws te melden want ook van hem zal later dit jaar een album verschijn, meteen zijn debuutalbum. Daarop zullen onder meer "Manboy" en "Sleepless" prijken.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

13-03-2010 om 15:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Lena Meyer-Landrut gaat voor Duitsland naar het Eurovisie Songfestival.

 Sinds gisterenavond kennen we de Duitse kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Het startschot voor 'Unser Star für Oslo 2010', de nationale selectie, werd midden september vorig jaar reeds gegeven en op zaterdag 05 december vond de laatste castingshow plaats.

In totaal namen zo'n 4.500 kandidaten deel aan die casting en daaruit koos een jury er twintig die de afgelopen weken mochten strijden om het ticket richting Noorse hoofdstad. Tussen dinsdag 02 februari en gisterenavond kwamen er in totaal acht programma's op de buis. Zo waren er vijf voorrondes (uitgezonden op
ProSieben), een kwartfinale (uitgezonden op het eerste Duitse net, ARD) en een halve finale (uitgezonden op ProSieben). De finale, gisterenavond, werd opnieuw door de ARD (Ersten) uitgezonden.

Het lot van de twee finalisten lag in handen van de kijkers thuis maar er was ook een jury aanwezig die elk optreden van de nodige commentaar voorzag. Die jury werd voorgezeten door oud-Songfestivaldeelnemer Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004) en hij werd telkens bijgestaan door mensen uit de muziek- en entertainmentwereld zoals Sarah Connor, Jan Delay en Marius Müller-Westernhagen. Gisteravond mochten Stefanie Kloß, zangeres van Silbermond, en zanger Xavier Naidoo hun commentaar geven op de optredens.

* de twee finalisten :
 
 Lena Meyer-Landrut (18, Hannover).
 
 Jennifer Braun (18, Rüdesheim am Rhein).

Beide kandidaten brachten drie nummers ten gehore en de namen van de componisten en tekstschrijvers werden pas na afloop van de finale bekendgemaakt.

Tijdens de eerste stemronde werd er gekozen welk nummer de kandidaat in de tweede ronde ten gehore mocht brengen. Tijdens die tweede stemronde werd dan de kandidaat voor Oslo gekozen.

* optredens tijdens de eerste stemronde :

01. "Bee" (Rosi Golan, Per Kristian Ottestad & Mayaeni Strauss) door Jennifer Braun.
02. "Bee" (Rosi Golan, Per Kristian Ottestad & Mayaeni Strauss) door Lena Meyer-Landrut.

03. "Satellite" (Julie Frost & John Gordan) door Jennifer Braun.
04. "Satellite" (Julie Frost & John Gordan) door Lena Meyer-Landrut.

05. "I care for you" ("Martin "Fly" Fliegenschmidt, Claudio Pagonis & Max Mutzke) door Jennifer Braun.
06. "Love me" (Stefan Raab & Lena Meyer-Landrut) door Lena Meyer-Landrut.

* geplaatst voor de tweede stemronde :

01. "I care for you" ("Martin "Fly" Fliegenschmidt, Claudio Pagonis & Max Mutzke) door Jennifer Braun.
02. "Satellite" (Julie Frost & John Gordan) door Lena Meyer-Landrut.

Lena Meyer-Landrut bracht dan als eerste haar nummer "Satellite" gevolgd door Jennifer Braun met "I care for you". Uiteindelijk kozen de kijkers thuis voor Lena Meyer-Landrut die het land op zaterdag 29 mei, tijdens de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival, zal vertegenwoordigen met "Satellite". Meer nieuws en informatie krijg je op de Duitse 
Songfestivalwebsite
(bron : ARD ; logo en foto's :  ProSieben)

13-03-2010 om 13:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Me and my guitar" : Belgische Songfestivalinzending is de nieuwe 'Big Hit' bij MNM.

 "Me and my guitar", het nummer waarmee Tom Dice ons land op dinsdag 25 mei vertegenwoordigt tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival in de Noorse hoofdstad Oslo, is vanaf vandaag, en dit de ganse week lang, de nieuwe 'Big Hit' van muziekzender MNM.

Het nummer blijft vandaag, zaterdag 13 maart, opnieuw op de derde plaats staan in de 'MNM50', de dagelijkse hitlijst die wordt samengesteld door de luisteraars van de zender.

Minder dan 48 uur nadat het liedje in première ging op Eén, belandde het nummer afgelopen dinsdagavond op nummer tien in de hitlijst van de zender. Woensdag boekte hij vijf plaatsen winst en afgelopen 
donderdag steeg hij van de vijfde naar de derde plaats en moest hij enkel Milk Inc
. (met Regi Penxten, componist/tekstschrijver "My music", Eurosong 2008) en Owl City voor zich dulden.

Sinds vandaag, zaterdag 13 maart, ligt de single ook in de platenzaken. Naast de Belgische inzending voor Oslo bevat deze single ook het nummer "Forbidden love", dat Tom zelf van tekst en muziek voorzag. Beide nummers kunnen ook worden gedownload via 
iTunes. Het debuutalbum van de 20-jarige zanger uit het Oost-Vlaamse Eeklo zal later dit jaar worden uitgebracht. (bron : MNM)

13-03-2010 om 13:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond kiezen de Serviërs hun kandidaat voor Oslo.

 Op donderdag 25 februari jongstleden maakte de Servische nationale omroep (RTS) de namen bekend van de drie kandidaten die vanavond tijdens 'Tri pa jedan za Oslo' gaan strijden voor het ticket voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens die nationale selectie, die rechtstreeks wordt uitgezonden op het eerste net van de nationale omroep (
RTS), zullen zij in totaal drie nummers van componist Goran Bregović en tekstschrijfster Marina Tucaković ten gehore brengen.

Goran Bregović en verantwoordelijken van de nationale omroep hebben eerder dit jaar uit tien kandidaten er drie gekozen die zullen deelnemen aan de nationale selectie. De gelukkigen zijn Oliver Katić, Emina Jahović (Bosnische selectie 2002) en Milan Stanković. Zij krijgen als backing vocal het gezelschap van Jelena Marković die ook terug te vinden was in het lijstje met tien potentiële kandidaten.

Het lot van de kandidaten ligt tijdens de rechtstreekse uitzending in handen van de kijkers die door sms de Servische inzending voor Oslo zullen kiezen.
 
De nationale finale, die ook via het internet kan worden bekeken (klik
hier), gaat van start om 21.05 en rond de klok van 22.55 weten we wie het land eind mei mag gaan vertegenwoordigen in de Noorse hoofdstad Oslo. (bron en foto : RTS)

13-03-2010 om 11:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'X de Leeuw' vanavond op zijn Vlaams met Tom Dice, Louis Talpe en Voice Male.

 Sinds vorige week zaterdag, 06 maart, is Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) de gastheer van het nieuwe amusementsprogramma 'X de Leeuw'. Het is een spectaculaire amusementsshow voor het hele gezin.

Vanavond, zaterdag 13 maart, staat het programma geheel in het teken van België, met een Belgisch publiek, Belgische gasten en alleen maar Belgische wensen. Daarmee geeft de presentator éénmaal toe aan de wensen die hem vanuit ons land bereikten.

Tijdens deze uitzending zal Eeklonaar Tom Dice zijn opwachting maken en daarnaast zijn ook Louis Talpe (Toby uit 'Mega Mindy'), bedrijfsleidster Danielle Krekels, de bobsleedames en Voice Male (Eurosong 1999, NSF 2004) alvast van de partij. De muzikale noot komt straks van de Britse zangeres Corinne Bailey Rae.

'X de Leeuw',  vanavond tussen 20.25 en 21.35 bij de 
VARA op Nederland 1. (bron : VARA ; foto : Eén)

13-03-2010 om 09:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : vanavond kennen we de Zweedse kandidaat voor Oslo.

 Vanavond vindt in Zweden de finale plaats van 'Melodifestivalen 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De voorbije vijf weken ging de Zweedse omroep op zoek naar tien finalisten, zijnde de nummers één en twee uit elke voorronde en de twee kandidaten die vorige week zaterdag via 'Andra chansen' gekozen werden. Die tien zullen vanavond onder elkaar gaan uitmaken wie er dit jaar voor Zweden naar de 55e editie van het jaarlijkse liedjesfestival mag afreizen.

Ondertussen is de volgorde van optreden bekendgemaakt en wij zetten die hieronder alvast op een rijtje.

* indeling finale 'Melodifestivalen 2010' - Globen in Stockholm :

01. "You're out of my life" (tekst en muziek : Henrik Janson, Tony Nilsson) door Darin (WILDCARD)(tweede plaats derde voorronde).
02. "Jag vill om du vågar" (tekst : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist, Daniel Barkman ; muziek : Pontus Assarsson, Jörgen Ringqvist) door Pernilla Wahlgren (MF 1985-1991-2003)(vierde voorronde, geplaatst via 'Andra chansen').
03. "We can work it out" (tekst : Andreas Johnsson ; muziek : Bobby Ljunggren, Marcos Ubeda) door Andreas Johnson (MF 2006-2007-2008)(tweede plaats tweede voorronde).
04. "Kom" (tekst en muziek : Niclas Arn, Karl Eurén, Gustav Eurén) door Timoteij (eerste plaats derde voorronde).
05. "Hollow" (tekst en muziek : Anders Hansson, Fredrik Kempe) door Peter Jöback (MF 1990)(WILDCARD)(tweede plaats vierde voorronde).
06. "Unstoppable" (tekst en muziek : Dimitri Stassos, Alexander Kronlund, Hanif Sabzevari, Ola Svensson) door Ola (MF 2008)(tweede plaats eerste voorronde).
07. "I did it for love" (tekst : Kristian Wejshag ; muziek : Lars "Dille" Diedricson) door Jessica Andersson (ESF 2003, MF 2004-2006-2007)(eerste voorronde, geplaatst via 'Andra chansen').
08. 
"Keep on walking" (tekst en muziek : Salem Al Fakir) door Salem Al Fakir (WILDCARD)(eerste plaats eerste voorronde).
09. "This is my life" (tekst : Kristian Lagerström ; muziek : Bobby Ljunggren) door Anna Bergendahl (eerste plaats vierde voorronde).
10. "Manboy" (tekst : Fredrik Kempe ; muziek : Fredrik Kempe, Peter Boström) door Erik Saade (eerste plaats tweede voorronde).

Vanavond bepalen vijf regionale jury's (Stockholm, Göteborg, Malmö, Luleå en Umeå), zes internationale jury's (twee uit West-Europa, twee uit Oost-Europa en twee uit Zuid-Europa) en de kijkers thuis (via televoting) wie er namens Zweden zal aantreden in het eerste deel van de tweede halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival op donderdag 27 mei eerstkomende. Zowel de elf vakjury's als de kijkers thuis hebben telkens 50% van de punten in handen.

 De presentatie van de finale van 'Melodifestivalen 2010' is in handen van tweevoudig finalist Måns Zelmerlöw (MF 2007-2009), acteur Dolph Lundgren en presentatrice-actrice Christine Meltzer. Deze finale gaat van start om 20.00 en rond de klok van 22.00 zou de winnaar bekend moeten zijn. Deze finale wordt rechtstreeks uitgezonden via SVT 1 en net als de voorrondes en de herkansingsronde kan deze ook via het internet worden gevolgd (klik hier). Meer nieuws en informatie krijg je zoals steeds op de Melodifestivalenpagina van de omroep. (bron, logo en foto : SVT)

13-03-2010 om 00:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'F.C. De Kampioenen' : Fernand is boos op Goedele.

 Op zaterdag 19 december ging op Eén het twintigste, en meteen ook voorlaatste, seizoen van start van de populaire reeks 'F.C. De Kampioenen'.

Boma (Marijn Devalck, 'De Gouden Zeemeermin 1996') en Goedele zijn nu een koppel, maar door hun verschillende karakters loopt de relatie niet altijd van een leien dakje. Gelukkig daagt Goedeles zoon, Ronaldinho Decocq, op, en tussen hem en Boma klikt het ongelofelijk goed. Ronaldinho is een enorme fan van Braziliaans voetbal, en wordt als nieuwe spits aan de ploeg toegevoegd. Jammer genoeg is zijn enthousiasme veel groter dan zijn talent - een echte Kampioen, dus. Zijn drukke liefdesleven zorgt zo voor heel wat problemen binnen de ploeg - Marc moet het vooral ontgelden.

Pol en Doortje kopen eindelijk hun droomhuis - maar dat blijkt nog lang niet afgewerkt te zijn. De ongemakken doen de spanning in hun relatie toenemen, en uiteindelijk daagt er zelfs een nieuwe bewonderaar, Nicolas, op voor Doortje. Pol mag die concurrentie echt wel au sérieux nemen.

En wanneer DDT uit de gevangenis ontsnapt, komt die bij Fernand terecht. Samen smeden de Kampioenen-aarsvijanden een duivels plan dat de ploeg eens en voor altijd om zeep moet helpen. Maar kunnen ze elkaar wel vertrouwen om hun samenwerking tot een goed einde te brengen ?

Een nieuwe vriend, een oude vijand

Naast de vertrouwde personages uit 'FC De Kampioenen' duiken in de twintigste reeks ook twee andere gezichten op : Ronaldinho, de zoon van Goedele, en Dimitri 'Zal 't gaan ja ?' De Tremmerie, die na twaalf jaar opnieuw zijn opwachting maakt in de reeks.

Ronald 'Ronaldinho' Decocq (Niels Destadsbader, coach 'Junior Eurosong 2009') is de zoon van Goedele Decocq, de vriendin van Balthasar Boma. Hij heeft een moeilijke relatie met zijn moeder omdat hij niet geïnteresseerd is in studeren, maar des te meer in meisjes, sambavoetbal en feesten op zijn Braziliaans. Ronaldinho is ervan overtuigd dat hij afstamt van een Braziliaanse topvoetballer. Jammer genoeg heeft hij niet zoveel talent als hij zelf denkt...

Ronaldinho mag dan wel problemen hebben met zijn moeder, met haar nieuwe vriend Balthasar klikt het ongelooflijk goed. Voor Boma is Ronaldinho de zoon die hij nooit heeft gehad. Hij lust zelfs Bomaworst ! Hij zorgt dan ook op de juiste momenten voor wat extra lijm in de relatie tussen Goedele en Boma.

 Dimitri De Tremmerie (Jacques Vermeire) zit nog altijd in de gevangenis. Na tien jaar had hij moeten vrijkomen, maar tijdens zijn verblijf heeft hij zo veel mispeuterd dat zijn straf steeds verlengd werd. DDT is in al die jaren nog niks veranderd. Wanneer hij na twaalf jaar uit de gevangenis kan ontsnappen, denkt hij dan ook maar aan twee dingen : wraak nemen op de Kampioenen en zijn verborgen voorraad zwart geld opnieuw in handen krijgen. Wanneer hij Fernand tegen het lijf loopt, sluiten de twee een monsterverbond om de Kampioenen voor eens en altijd uit te schakelen. Maar vertrouwen ze elkaar genoeg om te kunnen slagen in hun opzet ?

vanavond de twaalfde aflevering - noblesse oblige :

Fernand is razend wanneer Goedele de gemeentelijke verdelgingsdienst op hem afstuurt. Hij is uit op wraak en stuurt zijn manzieke nicht Sandrine naar Boma om hem te verleiden. Marc krijgt lucht van Fernand zijn snode plannen en licht Xavier in… . Maurice wil zijn kasteel verkopen, tot groot ongenoegen van Pascale. Hij heeft daarvoor afgesproken met Sabine, een vertegenwoordigster van een internationale hotelketen. En Boma heeft een afspraak voor een interview met Sylvie, een journaliste van Superdeluxe Magazine. Wanneer Sandrine Maurice verkeerdelijk voor Boma aanziet, en Marc en Xavier, Sylvie als de nicht van Fernand, loopt alles in het honderd… .

'F.C. De Kampioenen', vanavond, zaterdag 13 maart, om 20.45 op Eén. (bron en foto's : Eén)

13-03-2010 om 00:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'So You Think You Can Dance' : schrijf je vanaf nu in voor de tweede reeks van het programma.

 Dit najaar komt er een nieuw seizoen van 'So You Think You Can Dance'. Het programma is al zes seizoenen een grote hit in Amerika en deze zomer gaat er het zevende seizoen van start. Het programma heeft er een aantal Emmy Awards op zijn naam staan en in de zomer van 2006 was het de best bekeken show van de States. Snel volgden lokale versies, onder andere in Nieuw Zeeland, Turkije, Duitsland, Polen, Noorwegen, Maleisië, Australië, Zweden, Denemarken, Griekenland en Israël.

Twee jaar geleden bracht ook Nederland een eigen versie van dit succesvolle entertainment-programma. Ook bij onze Noorderburen werd het concept bijzonder goed gesmaakt. Maar ook in ons land zit danstalent en daarom ging 'So You Think You Can Dance' afgelopen najaar op zoek naar de meest favoriete danser van Vlaanderen én Nederland !

Net als vorig jaar zoeken
vtm en RTL 5 niet alleen hiphoppers, breakdansers, jazz- en moderne dansers maar ook balletdansers, buikdansers, ballroom-dansers, latin dansers, ... .

Ook mensen met een unieke, vergeten, of nog onbekende dansstijl zijn meer dan welkom.
Overtuig de jury bij de audities en doe mee met de befaamde bootcamps in juli en augustus.

Wie weet schitter jij daarna in de live-shows, net zoals Els, Angelo, Evelien, Michaël, Suzanne, Kris en vele anderen vorig seizoen.
Bovendien wint de beste danser van de Lage Landen een dansopleiding naar keuze én een mooie geldprijs.

De audities beginnen dit jaar al in mei dus schrijf je snel in ! Iedereen is welkom, maar om door te gaan tot in de live-shows moet je in november 2010 minimum 18 jaar zijn.

Inschrijven kan in Vlaanderen via de website van 
vtm (klik hier) en in Nederland via de website van RTL 5 (klik hier).
(bron en logo : vtm)

13-03-2010 om 00:25 geschreven door Redactie  


12-03-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Josh Dubovie gaat voor het Verenigd Koninkrijk naar het Eurovisie Songfestival.

 Net als vorig jaar ging de Britse openbare omroep ook dit jaar via 'Your Country Needs You' op zoek naar de geschikte kandidaat voor Oslo. Dit jaar zijn het Peter Waterman en Mike Stock die instaan voor het nummer. Vorig jaar werd Andrew Lloyd Webber aangezocht en samen met Diane Warren componeerde hij "It's my time" waarmee Jade Ewen naar de Russische hoofdstad Moskou trok. Het resulteerde in een vijfde plaats tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

'Your Country Needs You 2010', opnieuw gepresenteerd door Graham Norton, ging vanavond door met in totaal zes kandidaten en dat aantal werd na de eerste ronde gehalveerd. In die eerste ronde leverde een panel (Pete Waterman, Jade Ewen en Bruno Tonioli) commentaar op de geleverde prestaties. De zes kandidaten zongen tijdens de eerste ronde een nummer van Stock, Aitken & Waterman.

* eerste ronde :

01. "What do I have to do" (Kylie Minogue) door Karen Harding.
02. "Never gonna give you up" (Rick Astley) door Alexis Gerred.
03. "Last thing on my mind" (Steps) door Uni5.
04. "This time I know it's for real" (Donna Summer) door Esma Akkilic.
05. "Too many broken hearts" (Jason Donovan) door Josh Dubovie.
06. "Better the devil you know" (Kylie Minogue) door Miss Fitz.

Als afsluiter brachten de kandidaten nog een medley van nummers van de Zweedse popgroep ABBA (MF 1973, ESF 1974). En dan was het aan Pete Waterman om de drie kandidaten aan te duiden die de Britse inzending, "That sounds good to me", ten gehore te brengen.

De drie gelukkigen waren Alexis Gerred, Esma Akkilic en Josh Dubovie. Ze brachten elk hun versie van het nummer en hun lot lag volledig in handen van het Britse publiek om de de kandidaat te kiezen die het op zaterdag 29 mei moet gaan waarmaken in de Noorse hoofdstad Oslo. Gedurende vijftien minuten kon er door de kijkers gestemd worden

Tijdens de intervalact waren er optredens van de formatie Sugababes, waar Jade Ewen sinds vorig jaar deel van uitmaakt, en de winnaar van vorig jaar, de Noor Alexander Rybak die zijn nummer "Fairytale" ten gehore bracht.

 Aan het einde van het programma maakte presentator Graham Norton bekend dat Esma Akkilic op een derde plaats was geëindigd en dat de tweede plaats was weggelegd voor Alexis Gerred. Het Britse volk koos de 19-jarige Josh Dubovie om de eer in de Noorse hoofdstad hoog te gaan houden op zaterdag 29 mei eerstkomende. Meer nieuws en informatie kan je steeds terugvinden op de festivalsite van de Britse openbare omroep. (bron en foto's :
BBC)

12-03-2010 om 23:57 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan het einde van de werkweek zijn we opnieuw van de partij met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Op vrijdag 02, zaterdag 03, zondag 04 en paasmaandag 05 april zal de Ethias Arena in Hasselt opnieuw volstromen voor 'Het Schlagerfestival', dé jaarlijkse hoogmis voor liefhebbers van schlagers en meezingers. En het is feest, want 'Het Schlagerfestival' bestaat 5 jaar. Speciaal voor die gelegenheid mocht het trouwe publiek na afloop van de vorige editie stemmen voor de affiche van volgend jaar.

Vele duizenden brachten hun stem uit om hun favoriete artiest te zien op dit populaire liedjesfeest. Het resultaat is een indrukwekkende affiche : Laura Lynn, Willy Sommers, Christoff (Eurosong 1993-2002), zijn zus Lindsay, De Romeo's (Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999 - Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996Chris Van Tongelen, Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Dennie Christian, Eddy Wally, The Sunsets, Yves Segers (De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999), Paul Severs en Koos Alberts. Intussen is de line-up volledig en ook Sergio (ESF 2002) en niemand minder dan Vader Abraham, oftewel Pierre Kartner (componist en tekstschrijver Nederlandse inzendingen ESF 1973-2010), zullen hun opwachting maken. Om deze vijfde verjaardag tot een echte feesteditie te maken, wordt iedereen op een gratis pintje getrakteerd.

Fans van het gebeuren kunnen nog steeds kaarten aanschaffen voor het muzikale feest. De tickets voor vrijdagavond 02 (20.30), zaterdagavond 03 (20.30) en maandagnamiddag 05 april (15.00) zijn intussen allemaal de deur uit. Er zijn alleen nog een beperkt aantal tickets beschikbaar voor paaszondag 04 april (20.30). Er snel bij zijn is de boodschap en kaarten kunnen worden aangekocht via de website van Sherpa of telefonisch (070 34 50 50). De prijs van de tickets is vastgesteld op 32,00 en 36,00 €. Ook kunnen er tickets gekocht worden in alle filialen van Mediamarkt en alle Essec-filialen !

 Op zaterdag 21 november jongstleden vond in de Ethias Arena in Hasselt de eerste editie plaats van 'Het Zingpaleis'. Onder leiding van De Romeo's – Davy Gilles (De Gouden Zeemeermin 1996 en Eurosong 1999), Gunther Levi (De Gouden Zeemeermin 1996), Chris Van Tongelen (Eurosong 1993 en De Gouden Zeemeermin 1996) – vond er het grootste meezingfeest plaats.

Ook dit jaar komt er een nieuwe editie van het muzikale feest en dat op zaterdag 27 november. Welke artiesten er hun opwachting maken is op dit ogenblik nog niet bekend maar kaartjes kunnen al wel worden aangeschaft en dit telefonisch op het nummer 070 34 50 50 of via de website van
Sherpa.

Meer informatie over de tweede editie van '
Het Zingpaleis' volgt later. Hou alvast de website in het oog !

 Zonder Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) zou december niet meer december zijn in het Sportpaleis. Daarom zijn nu al de data vastgelegd voor 'Clouseau 2010' in het Sportpaleis.

U kunt erbij zijn op vrijdag 17, zaterdag 18 of zaterdag 25 december (kerstdag) om 20.30. Of op zondag 26 december (tweede kerstdag) om 15.00, ideaal om met het hele gezin te komen feesten en meezingen.

De prijs van de toegangskaarten blijft ongewijzigd ten opzichte van 2009 :

* 18,00 € : staanplaatsen balkon.
* 21,00 € : zitplaatsen met beperkt zicht onder balkon.
* 26,00 € : staanplaatsen middenplein.
* 31,00 € : zitplaatsen balkon, zitplaatsen tribunebochten en rolstoelplaatsen.
* 38,00 € : zitplaatsen tribunes.

Kaarten voor één van de concerten kunnen nu reeds worden besteld en dat kan via de website van het
Sportpaleis (klik hier).

12-03-2010 om 22:49 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs