Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

04-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : zangeres Natalia en acteur Kevin Janssens zijn uit elkaar !

 De krant Het Laatste Nieuws pakt vandaag uit met het toch wel verrassende nieuws dat zangeres Natalia Druyts (Eurosong 2004) en acteur Kevin Janssens niet langer een koppel zijn.

De voorbije weken en maanden doken met de regelmaat van een klok berichten op dat de twee uit elkaar zouden zijn, maar telkens werd deze geruchten door verschillende partijen tegengesproken. Na anderhalf jaar blijkt de liefde nu toch op te zijn en gaan beiden opnieuw alleen door het leven.

Gisterenavond vierde de zangeres haar negenentwintigste verjaardag in de Gentse 
Capitole met een concert en grote afwezige was de dertigjarige Kevin. Anderhalf jaar lang hadden ze een stomende, wilde en vooral veelbesproken relatie maar daar is nu dus een einde aan gekomen.

Het nieuws van de breuk werd gisteren ook bevestigd door de manager van Natalia, Bob Savenberg (Eurosong 1989, ESF 1991). "Natalia en Kevin zijn inderdaad uit elkaar, maar ik wil wél onderstrepen dat alle voorgaande geruchten over een breuk niet correct waren. Verder willen de twee voorlopig geen commentaar kwijt." "Te pijnlijk, te recent, te moeilijk" klinkt het.

Kevin heeft zich intussen teruggetrokken in de loft die hij vorig jaar gekocht had, een flat in één van de torentjes van het voormalige kinderziekenhuis Good Engels, in Berchem (Antwerpen). Natalia blijft in haar huis in Geel wonen, dat ze een paar jaar geleden kocht en verbouwde.

Bronnen binnen de entourage van het koppel zijn het er roerend over eens dat Natalia en Kevin elkaar dolgraag zagen, maar dat hun liefde gedoemd was om te mislukken. "Natalia was na haar vorige relatie op zoek naar evenwicht, naar een man met een sterke schouder, iemand waarnaar zij kon opkijken. Kevin leek de geknipte man voor haar. Maar al snel bleek dat hij Natalia als een idool zag. En verteerd werd door jaloezie. Precies de karaktertrek die Natalia zo vreesde en waarvoor ze een eerdere relatie had afgebroken. 'Kan ik dan nooit eens een man vinden waar ik niét de sterkste partij moet zijn ?', moet ze eens uitgeroepen hebben."

Begin vorig jaar kwam er al een eind aan de relatie van de zangeres met ex-volleybalspeler Koen Baeyens en ook Kevin Janssens had zijn relatie met actrice Line Van Wambeke, Lyne Renée, op de klippen zien lopen. Rond die periode kwam Janssens ook 'ongewild' in het nieuws wegens de huwelijksbreuk tussen
vtm-gezicht en JOEfm-presentatrice Tess Goossens en Pascal Van den Beek.

Midden april 2008 pakte het weekblad Dag allemaal uit met het nieuws dat het huwelijk tussen Tess en Pascal na tien maanden op de klippen was gelopen. In 2001 hadden beiden elkaar leren kennen in het restaurant van Pascal en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Ze knoopten vrij snel een relatie aan en in het najaar van 2006 vroeg Pascal haar ten huwelijk. Midden juni 2007 gaf het paar elkaar het ja-woord in de Antwerpse kathedraal.

Een paar weken later vertelde Van den Beek in Het Laatste Nieuws voor het eerst over de scheiding. "Iedereen denkt dat ik de boeman ben, dat ik ben vreemdgegaan na tien maanden huwelijk. Maar de waarheid is : tijdens de opnames van 'Celebrity Shock' (vtm) heeft Tess gekust met Kevin Janssens."

Tess Goossens reageerde op het bericht dat ze nooit een relatie heeft gehad met Kevin Janssens, op dat ogenblik reeds de nieuwe partner van Natalia. Volgens haar was er tijdens de opnames van het programma niets gebeurd. Ook Kevin Janssens ontkende het verhaal. "Neen, Tess en ik hebben niets gehad met elkaar. Op het hoofd van mijn moeder, het is niet waar." Maar ondanks dit alles bleef Pascal Van den Beek bij zijn verhaal.

Eerder deze week pakten Dag allemaal en Story uit met het nieuws dat Tess Goossens niet langer single is. Beide weekbladen hadden in primeur het nieuws dat Goossens (28) een relatie heeft met de 38-jarige Guy Goedgezelschap. Hij is sinds kort de grote baas van Studio-A waar onder meer de soapserie 'Familie' wordt gemaakt. Beiden werden aan elkaar voorgesteld door, jawel Natalia. (foto : Het Laatste Nieuws)

04-12-2009 om 14:15 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Maria Haukaas Storeng wil Noorwegen vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.

 De Noorse omroep NRK heeft eerder vanmorgen de namen bekendgemaakt van de kandidaten die zullen deelnemen aan de eerste voorronde van 'Melodi Grand Prix 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Maria Haukaas Storeng (ESF 2008, MF 2009, presentatrice MGP 2009), vorig jaar nog goed voor een vijfde plaats tijdens het festival in Belgrado, waagt volgend jaar opnieuw haar kans.

* deelnemers eerste voorronde - vrijdag 08 januari 2010 :

01. "Synk eller svøm" (tekst en muziek : Gaute Ormåsen, Laila Samuelsen, Kim Bergseth) door Gaute Ormåsen.
02. "Prima Donna" (tekst : Lene Alexandra Øien, Jarl Aanestad, Simon Walker ; muziek : Lene Alexandra Øien, Jarl Aanestad) door Lene Alexandra (MGP 2008).
03. "Rewind love" (tekst en muziek : Julian Berntzen) door Johnny Hide.
04. "Yes man" (tekst en muziek : Simone Larsen, Simen Eriksrud, Bjørn Johan Muri) door Bjørn Johan Muri.
05. "Rocketfuel" (tekst en muziek : Elisabeth Carew, Thomas Eriksen) door Elisabeth Carew.
06. "Make my day" (tekst en muziek : Merethe LaVerdi) door Maria Haukaas Storeng (ESF 2008, MF 2009, presentatrice MGP 2009).
07. The Dragontower" (tekst : Arnt Obsidian Grønbech ; muziek : Arnt Obsidian Grønbech, Torbjørn Schei, Vegar Larsen, Robin Isaksen) door Keep of Kalessin.

Net als dit jaar nemen er ook volgend jaar in totaal 21 kandidaten deel aan de nationale selectie. Zo komen er opnieuw drie voorrondes, een herkansingsronde en een finale. Die finale vindt op zaterdag 06 februari plaats in de hoofdstad Oslo en dan kennen we de opvolger van Alexander Rybak.

Hij of zij mag het Scandinavische land gaan vertegenwoordigen tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat op zaterdag 29 mei zal plaatsvinden op eigen bodem. (bron en foto : NRK)

04-12-2009 om 05:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Peter Live' : Gabriel Rios Trio, Leki, Kathleen, Paul Michiels en de halve cast van 'Dossier K' maken vanavond hun opwachting.

 Op vrijdag 09 oktober jongstleden ging het tweede seizoen van 'Peter Live', de muziektalkshow van showbeest Peter Van de Veire, van start op Eén. Het nieuwe seizoen van 'Peter live' is meer dan alleen een muziekshow. De gasten zullen niet meer uitsluitend muzikanten zijn, maar alle mogelijke mensen, van topmodellen over topsporters tot tv-koks. Iedereen die iets interessants over muziek te vertellen heeft, is welkom. Het studiopubliek mag op zijn beurt meer doen dan op en neer springen; het wordt af en toe gewoon deel van de show. De band onder leiding van Miguel Wiels slaat aan het dansen, er duikt een gloednieuwe interviewer op en nietsvermoedende kijkers krijgen al eens een verrassingsconcert.

Kortom, 'Peter Live' blijft het programma dat gasten en kijkers verrast met muzikale topacts, ontroerende momenten en spectaculaire stunts.


Peter pakt weer uit op vrijdagavond : met het Gabriel Rios Trio, Leki, Kathleen (ex-K3, Eurosong 1999), Paul Michiels en de halve cast van Dossier K ontvangt hij weer heel schoon volk !

'Dossier K' belooft een nieuwe kaskraker te worden, en is een meeslepende misdaadthriller over passie, verraad, wraak, blinde ambitie en de onontkoombaarheid van het noodlot. Marieke Dilles, Werner De Smedt en Filip Peeters komen langs en brengen Peter op een idee : hij maakt de eerste allesomvattende misdaadfilm.

Het is lang stil geweest rond het trio Gabriel Rios, Jef Neve en Kobe Proesmans. Bij Peter staan ze eindelijk nog eens samen op het podium en brengen ze een gloednieuw nummer van hun album dat pas volgend jaar verschijnt.

Paul Michiels vierde vorig jaar de comeback van Soulsister, maar dat hij ook solo moeiteloos overeind blijft, bewijst hij met zijn nieuwe theatertournee. Waarom hij zo vaak de beste stem van België genoemd wordt, ontdekt je vanavond in 'Peter Live'.

Kathleen doet het voortaan zonder K3, maar dat betekent niet dat ze ondertussen bij de pakken bleef zitten. Ze schaarde een heel symfonisch orkest rond zich, herwerkte Nederlandstalige klassiekers en knapte ondertussen haar boerderijtje op. Maar klikt het wel tussen Kathleen en haar dieren ? Peter vist het uit !

Leki liet zich omringen door de Sweet Mints en blies Motown nieuw leven in. Eind deze maand trekt ze bovendien op bezinningsreis naar India. Peter bereidt haar alvast voor en dompelt haar onder in de sfeer van Bollywood, wilde riksja's en Indiase dans.

En wie wordt nu de topvedette die Peter mag verwelkomen op 18 december ? Lenny Kraviz, Robbie Williams en Lily Allen zijn nog in de running, maar vanavond valt een van de drie onherroepelijk af.

De negende aflevering van 'Peter Live', vanavond om 20.40 op Eén. (bron en logo : Eén)

04-12-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


03-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : finale Duitse selectie Eurovisie Songfestival op vrijdag 12 maart.

 In Duitsland zal de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival op vrijdag 12 maart eerstkomende worden gekozen. Het startschot voor 'Unser Star für Oslo 2010' werd midden september reeds gegeven en overmorgen, zaterdag 05 december, vindt de laatste castingshow plaats.

In totaal namen zo'n 4.500 kandidaten deel aan die casting en daaruit zal een jury er binnenkort twintig kiezen die mogen gaan strijden om het ticket richting Noorse hoofdstad. In februari en maart zullen er acht programma's op de buis komen en de eerste vijf uitzendingen (voorrondes) worden uitgezonden door 
ProSieben. De zesde uitzending, de kwartfinale, komt op het eerste Duitse net, ARD (Ersten) en de halve finale is dan weer te bekijken op ProSieben. De finale, op vrijdag 12 maart, zal door de ARD (Ersten) worden uitgezonden. De programma's gaan steeds van start om 20.15 en de presentatie is in handen van presentatrice Sabine Heinrich (1LIVE) en presentator Matthias Opdenhövel (ProSieben).

De jury wordt voorgezeten door oud-Songfestivaldeelnemer Stefan Raab (ESF 2000, componist/tekstschrijver/dirigent Duitse inzending ESF 1998, componist/tekstschrijver/backing Duitse inzending ESF 2004) en hij zal worden bijgestaan door mensen uit de muziek- en entertainmentwereld zoals Sarah Connor, Jan Delay en Marius Müller-Westernhagen.

De eerste voorronde gaat door op dinsdag 02 februari en in die voorronde, alsook in de voorronde van dinsdag 09 februari, zullen telkens tien kandidaten aantreden. De helft stoot door naar de volgende ronde en de finale zal uiteindelijk beslecht worden door twee kandidaten.

Tijdens die finale zullen de kijkers eerst bepalen met welk nummer het land zal gaan deelnemen en tijdens een tweede stemronde zullen ze bepalen welke kandidaten het land zal gaan vertegenwoordigen. Ook in de voorrondes ligt het lot van de kandidaten steeds volledig in handen van de kijkers thuis. 
(bron : Eurovision)

03-12-2009 om 23:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Radio 2 Eregalerij' : Yasmine en Wannes Van de Velde zijn postuum bekroond.

 In het Kursaal van Oostende heeft Radio 2 eerder vanavond de Vlaamse muziek in de bloemetjes gezet tijdens de tiende editie van 'De Eregalerij'. Op deze extra feestelijke editie kregen vier artiesten de award "Een leven vol muziek" en werden maar liefst acht liedjes bekroond.

De award "Een leven vol muziek" werd uitgereikt aan Willem Vermandere en de familie Dex zijnde Barbara (ESF 1993, Eurosong 2004-2006), haar vader Marc en haar oom Juul Kabas.

Ze kregen die onderscheiding voor hun bijdrage aan de Vlaamse muziek. Het was de eerste keer in de geschiedenis van 'De Eregalerij' dat een hele muzikale familie werd bekroond.

 De Vlaamse muziek verloor in 2008 en 2009 ook twee van haar boegbeelden : Wannes Van de Velde en Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006', woordvoerster ESF 2006). Zij werden postuum bekroond met de award "Een leven vol muziek".

Ook liedjes kregen een plaats in 'De Eregalerij' :

* "Ik ben verliefd op jou" - Paul Severs.
* "Oh clown" - Marc Dex.
* "Pump up the jam" - Technotronic.
* "Oh lieve vrouwetoren" - La Esterella.
* "Ik heb eerbied voor jouw grijze haren" - Bobbejaan Schoepen (ESF 1957).
* "There will be no next time" - The Kids.
* "What's a woman" - Vaya Con Dios.
* "Ik hou meer van folk" - Bart Peeters (presentator 'Eurosong', commentator ESF).

Aanstaande zondag, 06 december, kan je de show beluisteren tijdens het programma 'Viva Vlaanderen' (13.00 en 16.00) op Radio 2. (bron : deredactie.be ; logo : Radio 2 ; foto Yasmine : Eén)

03-12-2009 om 23:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : ook op het 'groene eiland' wordt Kerstmis gevierd.

 Sinds afgelopen zondag, de eerste dag van de Advent, tellen ook wij dagelijks af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je zesentwintig dagen lang een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music', en dit voor het tweede jaar op rij.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Vandaag steken we de plas over en plaatsen we een album van een Ierse zanger voor het voetlicht.

Ronan Keating is bij velen bekend als één van de leden van de Ierse succesformatie Boyzone. In 1997 presenteerde hij samen met Carrie Crowley de 42e editie van het Eurovisie Songfestival en als lid van Boyzone verzorgde hij ook de intervalact. Eerder dit jaar dook zijn naam opnieuw op als componist en tekstschrijver van de Deense inzending, "Believe again". 

Ook als solozanger is hij heel actief en eerder dit najaar, op vrijdag 13 november jongstleden, verscheen er een nieuw kerstalbum met als titel "Winter songs".

* tracklist "Winter songs" :

01. "Winter song".
02. "Stay".
03. "Scars".
04. "Homeward bound".
05. "River".
06. "It's only Christmas".
07. "Little drummer boy".
08. "Ring them bells".
09. "Caldedonia".
10. "Silent night".
11. "Have yourself a merry little Christmas".
12. "I won't last a day without you".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en dan trekken we richting Scandinavie, meer bepaald naar Noorwegen. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier ! (bron : Amazon)

03-12-2009 om 23:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : derde wildcard 'Melodifestivalen 2010' is voor Peter Jöback.

 De Zweedse nationale omroep heeft SVT vanavond de derde wildcard bekendgemaakt voor 'Melodifestivalen 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Eerder vorige maand werden reeds twee namen wereldkundig gemaakt. Op dinsdag 03 november kreeg Darin de eerste wildcard en ook de tweede ging naar een zanger, Salem Al Fakir. Hij neemt volgend voorjaar deel aan de nationale selectie met "Keep on walking", een nummer waar hij zelf de tekst en de muziek schreef.

Ook de derde wildcard is voor een zanger, maar wel eentje die reeds eerder deelnam aan de nationale selectie. Peter Jöback keert terug naar het podium, welgeteld twintig jaar na zijn eerste deelname. In 1990 strandde hij tijdens de selectie voor het Eurovisie Songfestival met "En sensation" op een negende en voorlaatste plaats. Die deelname was wel het begin van een succesvolle carrière.

De voorbije jaren werd hem meerdere malen gevraagd om opnieuw deel te nemen aan de nationale selectie maar nu pas heeft hij toegehapt. Hij zal tijdens 'Melodifestivalen 2010' het nummer "Hollow" brengen, van de hand van Fredrik Kempe en Anders Hansson.

Overmorgen, zaterdag 05 december, zal SVT de naam bekendmaken van de artiest die het nummer "Come and get me now" (tekst : Mia Terngård ; muziek : Mia Terngård en Stefan Lebert) (MiSt) zal gaan zingen. Dat nummer won eerder vorige maand de internetstemming. Intussen is sinds afgelopen maandag, 30 november, bekend dat de artiest zal gaan aantreden in de tweede voorronde van 'Melodifestivalen 2010'. (bron en foto : SVT)

03-12-2009 om 23:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Sofie Van Moll vanaf eind maart met nieuw programma op Eén.

 Hoe kunnen wij jouw weekend fantastisch maken ? Dat is de centrale vraag in een nieuwe vrijdagavondshow met Sofie Van Moll (Eurosong 2004), dit voorjaar op Eén. En het antwoord daarop ligt volledig in jouw handen !

Heeft jouw voetbalploeg vorig weekend het onderspit moeten delven en wil je dat de Rode Duivels volgende match een handje komen toesteken ? Of ben je de weekendfiles beu en lijkt een politie-escorte naar zee je wel wat ? Laat het ons weten !

Heb je een goede reden om je vrienden, familie of collega’s een fantastisch weekend te bezorgen ? Ook dat kan ! Zijn je grootouders zondag vijftig jaar getrouwd en wil je stiekem hun trouwfeest nog eens overdoen ? Of moet je collega in het weekend overwerken en wil je hem of haar op de werkvloer verrassen met een driesterrendiner ? Laat het ons weten !

Eén maakt van jouw weekend het beste weekend ooit. Heb je een leuke of originele weekendwens ? Wil je graag iemand verrassen ? Of zit je met een probleem, dat zonder oplossing je weekend dreigt te verknallen ? Laat het ons weten ! Vertel ook zeker waarom we net jouw weekendwens of die van je vrienden, familie of collega’s moeten vervullen.

Inschrijven kan op het inschrijvingsformulier (klik hier), of  met een mailtje naar
weekend@een.be of een briefje naar volgend adres :

VRT-Weekend
Kamer 2L57
1043 Brussel


Vergeet je naam, adres, telefoonnummer en e-mail niet te vermelden en verklap niets aan de persoon die je eventueel wil verrassen !

Inspiratie nodig ?

- Ben je verzot op de gerechten die je grootmoeder je elke zondag serveert en wil je haar verrassen met een eigen kookboek, zodat haar keukengeheimen bewaard blijven voor het nageslacht ?
- Speel je in een harmonie en droom je ervan om op het jaarlijkse ledenfeest een superster als Helmut Lotti (componist en tekstschrijver ) te begeleiden ?
- Loop je in de suite op de trouw van je beste vriendin en wil je de knapste man van het land aan je zijde ?
- Komt je schoonfamilie zaterdag eten en wil je hen imponeren met sterrenchef Peter Goossens in jouw keuken ?
- Gaat de onthaalmoeder uit je dorp op pensioen en wil je haar dit weekend verrassen door alle kinderen die ze ooit verzorgde samen te brengen op een groot feest ?
- Heb je een hekel aan lange wachtrijen en hoop je stiekem op een pretpark voor jou alleen ?
- Ben je een wielerfan en wil je graag meetrainen met Stijn Devolder de dag voor de Ronde van Vlaanderen ?
- Wil je iemand je liefde verklaren en Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) een door jou geschreven liefdeslied laten zingen live op televisie ?

Opgelet : het programma loopt pas vanaf eind maart. Kerstgerelateerde weekendwensen kan Sofie dus niet in vervulling brengen. Weekendplannen voor het voorjaar komen wel in aanmerking. (bron en foto : Eén)

03-12-2009 om 19:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Gordon en Gerard Joling terug bij Toppers.

 De zangers Gordon (NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) en Gerard Joling (ESF 1988) keren in 2010 terug bij de Toppers (ESF 2009). Dat maakte het management van de zanggroep bekend.

De Toppers bestaan momenteel uit Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) en René Froger (ESF 2009). Gordon stapte in september op, naar eigen zeggen wegens aanhoudende negatieve publiciteit. Omdat het publiek noch de overgebleven Toppers volgens het management van de groep behoefte had aan een nieuwe zanger, werden de beide oud-Toppers gevraagd om een comeback te maken.

 De nieuwe formatie staat op zaterdag 22 mei voor het eerst op het podium. Dan treden de Toppers op in de Amsterdam ArenA. (bron :
De Telegraaf)

03-12-2009 om 05:48 geschreven door Redactie  


02-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : eerste deelnemer Noorse selectie Eurovisie Songfestival is bekend.

 Overmorgen, vrijdag 04 december, zal de Noorse omroep NRK de namen bekendmaken van de kandidaten die deelnemen aan de eerste voorronde van 'Melodi Grand Prix 2010', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Intussen is de naam van de eerste deelnemer door de omroep wereldkundig gemaakt. Zo zal de groep Keep of Kalessin aantreden in de eerste voorronde, op vrijdag 08 januari. Ze brengen het nummer "The Dragontower" (tekst : Arnt Obsidian Grønbech ; muziek : Arnt Obsidian Grønbech, Torbjørn Schei, Vegar Larsen, Robin Isaksen). De mensen achter dit nummer werken als tekstschrijvers en producers bij de Morningstar Studio in Trondheim. Zij hebben al producties gemaakt voor een aantal lokale groepen, maar ook filmmuziek en muziek voor tv-commercials staan op hun palmares.

 Net als dit jaar nemen er ook volgend jaar in totaal 21 kandidaten deel aan de nationale selectie. Zo komen er opnieuw drie voorrondes, een herkansingsronde en een finale. Die finale vindt op zaterdag 06 februari plaats in de hoofdstad Oslo en dan kennen we de opvolger van Alexander Rybak.

Hij of zij mag het Scandinavische land gaan vertegenwoordigen tijdens de finale van de 55e editie van het Eurovisie Songfestival dat op zaterdag 29 mei zal plaatsvinden op eigen bodem. (bron, logo en foto : NRK)

02-12-2009 om 23:52 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze eerste woensdag van de laatste maand van 2009 staat onze rubriek 'Een avondje uit' geheel in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook vandaag bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Als U humor en soulmuziek wilt zien samenkomen in één voorstelling, moet U zeker 'Soulcabaret' zien. Lucretia van der Vloot (NSF 1996) is één van de zangeressen van Big Black & Beautiful en maakte eerder al twee succesvolle soloprogramma's. In dit nieuwe programma is er, naast prachtige songs, meer ruimte voor cabaret en humor. Lucretia laat zich inspireren door Millie Jackson, de beroemde Amerikaanse soul- en R&B-zangeres, geliefd om haar diepe stem en magistrale performance. Net als deze levende legende, wisselt Lucretia haar liedjes af met komische anekdotes, oneliners en verhaaltjes. De Nederlandse souldiva wordt in 'Soulcabaret' bijgestaan door een vaste groep muzikanten.

Tussen half januari en half april 2010 geeft ze vijfendertig concerten en de première is voorzien voor maandag 08 februari in Amsterdam. Voorafgaand aan deze première zijn er nog een aantal try-outs. Meer nieuws en informatie krijg je op haar website of via Nationale Theaterkassa.

 
Radio 5 Nostalgia presenteert ter ere van de vijfenzestigste verjaardag van Willeke Alberti (ESF 1994) een jubileumconcert in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.
Op dinsdag 23 februari 2010 staat de carrière van Willeke Alberti centraal in het concert waarbij het Metropole Orkest (intervalact eerste halve finale ESF 2008) haar begeleidt.

Willeke Alberti wordt volgend jaar vijfenzestig. Reden voor Radio 5 Nostalgia om de ambassadrice van het radiostation te eren met een concert. Op dinsdag 23 februari is het bovendien precies vijfentwintig jaar geleden dat haar vader, de legendarische Willy Alberti (NSF 1958), overleed.

Naast het Metropole Orkest werken zanger Danny de Munk en operazanger Morschi Franz mee aan het feestelijke jubileum. Alle hoogtepunten uit Willeke's langlopende carrière komen voorbij : van 'De Kleine Waarheid' tot de onvergetelijke duetten met haar vader.

Het concert gaat van start om 20.00 en kaarten kosten tussen 15,00 en 49,00 € (logeplaatsen : 59,00 €), en dit exclusief 1,00 € ten behoeve van het restauratiefonds van Carré. Meer informatie krijg je op de website van het
Koninklijk Theater Carré alwaar je ook tickets kan bestellen.

 Tussen donderdag 08 april en donderdag 13 mei 2010 vinden er in een aantal Nederlandse steden drieëntwintig voorstellingen plaats van 'The Magic of Eurovision', van
James-Dixon Productions.

Het is een twee uur durend spektakel, in een presentatie van Harry Hogan, waarin heelwat Songfestivalklassiekers de revue zullen passeren. Een volledig overzicht van speeldata en plaatsen krijg je
hier. Daar krijg je meteen ook een link naar de respectievelijke theaters alwaar je kaartjes kan aanschaffen.

02-12-2009 om 13:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : vandaag trekken we al zingend richting Zwitserland.

 Sinds afgelopen zondag, de eerste dag van de Advent, tellen ook wij dagelijks af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je zesentwintig dagen lang een aflevering van onze rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music', en dit voor het tweede jaar op rij.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. Net als gisteren zoeken we het dichter bij huis en opnieuw zetten we een album in de kijker dat eerder dit najaar op de markt kwam.

In 1992 nam de Zwitserse zangeres Géraldine Olivier deel aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "Soleil soleil" had ze die selectie gewonnen en dus zou ze in eerste instantie haar land gaan vertegenwoordigen op het jaarlijkse liedjesfestival. Maar haar nummer werd gediskwalificeerd daar het eerst in de Franstalige selectie was ingediend, met Franse tekst, en daar niet werd weerhouden. Later diende ze het nummer in langs Duitstalige zijde, met Duitse tekst, en daar werd het uiteindelijk wel weerhouden voor de nationale selectie. 

Sindsdien heeft ze al een aantal albums op de markt gebracht en op vrijdag 16 oktober jongstleden kwam het album "Weihnachten ist für alle da" daar bovenop. Op dat kerstalbum staan in totaal zeventien nummers waaronder een aantal klassiekers.

* tracklist "Weihnachten ist für alle da" :

01. "Weisse Weihnacht".
02. "Leise rieselt der Schnee".
03. "Ave Maria".
04. "Engelchen sucht Nikolaus".
05. "Petit Papa Noel".
06. "Rosen blüh'n im Schnee".
07. "Wo bleibt der Winter und der Schnee".
08. "Du bringst Weihnachten heim".
09. "Hallo, du süßer Weihnachtsmann".
10. "Es war einmal ein Stern allein".
11. "Es riecht nach Schnee, juchee".
12. "Ich wünsch mir den größten Weihnachtsbaum".
13. "Weihnachten ist für alle da".
14. "Lichter ohne Grenzen".
15. "Bimmelbahn".
16. "Aber Heidschi Bumbeidschi".
17. "Stille Nacht" (Duits, Italiaans, Frans).

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en dan trekken we richting Ierland. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier ! (bron : Amazon)

02-12-2009 om 12:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Rodenburgs' : Claire heeft het nog steeds moeilijk met de relatie tussen Freya en Simon.

 Op woensdag 07 oktober jongstleden ging bij de commerciële omroep vtm 'De Rodenburgs', een nieuwe fictiereeks over het leven van een rijke ondernemersfamilie, van start.

Sluwe intriges bij steenrijke familie

De serie 'De Rodenburgs' vertelt het verhaal van twee families, die worden samen gebracht door de banden van het huwelijk en door zakelijke belangen.

De miljonairsfamilie Rodenburg is rijker is dan de zee diep is, dankzij de Rodenburg Investment Company RIC, gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familieleden wonen wonen in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Maar hoewel de Rodenburgs rijk, mooi en machtig zijn, brengt dit hen niet automatisch geluk. Voor de superrijken is het immers nog moeilijker om  echte liefde en geluk te vinden.

Jaloerse zoon Fred wil wraak… of liefde ?

Het verhaal begint op het ogenblik dat Karel Rodenburg 65 wordt en de leiding van zijn imperium niet overdraagt aan zijn oudste zoon Fred, maar aan een meer capabele buitenstaander : Stijn De Ridder.

Het is een bittere pil voor Fred, die al zijn hele leven gebukt gaat onder het gebrek aan affectie en waardering van zijn vader. Het feit dat Stijn de broer is van Freds kersverse echtgenote en dus zijn eigen schoonbroer, maakt het alleen maar erger. Ook Freds moeder Benedicte kan de beslissing van haar echtgenoot niet aanvaarden en er begint een verbeten strijd tussen twee kampen.

Stijn begint met zijn vrouw Hanne en tienerdochter Freya een nieuw leven in een omgeving die de hunne niet is en al snel worden ze het slachtoffer van intriges, overspel en corruptie. Geen van de drie krijgt vat op het leven van de superrijke Rodenburgs en hun levens veranderen diepgaand.

Maar ook de Rodenburgs brengen meer en meer zichzelf en hun imperium in de problemen. Ze kunnen en durven zich veel permitteren en komen er meestal ook nog mee weg, maar gaan ze niet te ver in hun hoogmoed ?

Uiteindelijk draaien de conflicten niet alleen om geld en macht, maar vooral om de drang naar respect en liefde van de anderen en -onvermijdelijk - ook om jaloezie en haat. En in dat soort conflicten zijn er altijd meer verliezers dan winnaars…

* de personages :

 Karel Rodenburg (Mike Verdrengh)

De Godfather van de familie. Karel is een man die vanuit een bescheiden afkomst is opgeklommen naar de top van de maatschappij. Dat vereiste een keihard karakter, zelfdiscipline en een zekere meedogenloosheid ten opzichte van zijn omgeving, ook tegenover zijn eigen familie – Karel en zijn echtgenote Bénédicte hebben twee zoons - die hij in al die jaren weinig aandacht heeft geschonken. De zaak ging steeds voor. Het resultaat is een wel erg manke relatie met zijn oudste zoon Fred, die eigenlijk was voorbestemd om hem op te volgen. Maar Karel vindt zijn zoon te zwak en kiest voor een buitenstaander.

 Bénédicte Rodenburg (Gilda De Bal)

Bénédicte is de mooie, altijd elegante mater familias, afkomstig uit een gegoede en invloedrijke familie. Zij is steeds de stille kracht geweest achter de talentrijke, hardwerkende Karel en haar afkomst en relaties hebben hem zeker geholpen bij de uitbouw van zijn imperium, iets waar ze hem ook regelmatig aan herinnert. Oudste zoon Fred is haar oogappel en wanneer Karel achter haar rug beslist om de leiding van het bedrijf niet aan hem toe te vertrouwen, komt dit erg hard aan. Ze is dan ook vastbesloten om deze beslissing ongedaan te maken.

Achter haar frêle en charmante verschijning schuilt een keiharde tante. Bénédicte is een gevaarlijke vrouw in wie velen zich vergissen.

 Fred Rodenburg (Mathias Sercu)

Fred – Frederick – Rodenburg is de oudste zoon van Karel en Bénédicte en de gedoodverfde "kroonprins" aan het hoofd van het imperium. Zijn tragedie is dat hij helemaal niet de kroonprins wil zijn en slechts hunkert naar één ding : liefde en erkenning van zijn vader. Het feit dat Karel hem dan ook nog datgene miskent wat hij als zijn geboorterecht beschouwt, ervaart hij als de ultieme vernedering. Fred heeft een 20-jarige dochter uit een eerste huwelijk – een jeugdzonde – en is nu gehuwd met het jonge fotomodel Maaike De Ridder, van wie hij oprecht houdt.

Van jongs af aan rotverwend, is Fred een vrolijke nietsnut met gevoel voor humor, een gevoelig ego, onbetrouwbaar en tegelijk naïef.

 Olivier Rodenburg (Pieter Embrechts)

Senator Olivier Rodenburg is de knappe en getalenteerde jongste zoon van de familie. Niet enkel omdat zijn oudere broer Fred voorbestemd was om in het bedrijf te stappen, maar ook en vooral uit idealisme heeft Olivier voor de politiek gekozen. Met zijn knappe, jeugdige verschijning, zijn scherp verstand en de steun van zijn machtige familie, schopt Olivier het snel tot senator. Naast een rijzende ster aan het politieke firmament is hij ook één van 's lands meest begeerlijke vrijgezellen.

Vrouwen zijn meteen ook zijn zwakke punt : hij is een onverbeterlijke rokkenjager. Olivier is een charmeur die in elke vrouw – getrouwd of niet - wel een uitdaging ziet, maar eens ze veroverd is ook alle interesse verliest. De kuren van oudere broer Fred, die hij meermaals uit de nood moet helpen, zijn een nachtmerrie voor Olivier. Olivier is een integer en bevlogen politicus, maar een schandaal loert bij hem steeds om de hoek.

 Maaike Rodenburg (Lien De Graeve)

Maaike De Ridder is van eenvoudige komaf, maar heeft een niet onaardige modellencarrière achter de rug wanneer ze trouwt met Fred Rodenburg. Voor de buitenwacht is dit meteen de kroon op haar werk : een huwelijk met een steenrijke erfgenaam. Maar Maaike houdt oprecht van Fred. Ze laat zich door haar held alles wijsmaken, verliest realiteiten uit het oog, loopt tegen muren en toch… haar liefde en geloof in hem blijven overeind. En al hebben we in het begin wel de indruk dat zij voor Fred vooral een trofee is, toch zal blijken dat de liefde wederzijds is. Alleen Maaikes kinderwens is iets waar Fred zich niet echt kan in vinden.

Maaike is erg naïef en open, maar haar sterke kanten zijn haar lieftalligheid, charme én de perfecte kennis van de codes van de nouveau riches die haar omringen.

 Marie-Claire Rodenburg (Marie Vinck)

Marie-Claire (Claire) is Freds bloedmooie dochter uit een eerste huwelijk dat niet lang stand heeft gehouden. De enige kleindochter van Karel en Bénédicte is te grillig, wispelturig, emotioneel en onberekenbaar om in woorden te vatten. Claire kent letterlijk geen grenzen. Met haar vader komt ze uitstekend overeen, zolang hun conversatie niet langer dan twee minuten hoeft te duren en zolang Fred haar kan wegsturen met centen of de belofte van een nieuwe cabrio. Aan haar nieuwe stiefmoeder Maaike daarentegen heeft ze een hekel. Niet dat ze daar een bepaalde reden voor heeft, maar gewoon uit principe maakt ze Maaike het leven zuur. Claires grootste frustratie is de liefde die ze ziet ontluiken tussen haar ex-vriend Simon en de jonge, onschuldige Freya.

Claire is een wild jong dier dat alles en iedereen kan krijgen, maar kampt met haar gevoelens en haar verlangen naar echte liefde.

 Stijn De Ridder (Wim Danckaert)

De oudere broer van Maaike heeft een solide loopbaan opgebouwd in het bedrijfsleven en is financieel directeur van een middelgroot bedrijf. Hij is gelukkig getrouwd met Hanne, een psychologe, en samen hebben ze een tienerdochter Freya. Een beetje dankzij Maaikes relatie met Fred Rodenburg is Stijn onder de aandacht gekomen van Karel en wordt hij aangezocht om de nieuwe CEO te worden van de Rodenburg Investment Company en dit in de plaats van zijn kersverse schoonbroer.

Stijn is een absoluut evenwichtige figuur. Hij heeft alles om gelukkig te zijn, maar de lokroep van Karel om hem op te volgen, is té lucratief en egostrelend om te laten schieten. En dus gaat Stijns leven totaal veranderen : hij gaat zijn familie meesleuren naar het luxueuze milieu aan de stadsrand en zelf op eigen benen leren staan aan het hoofd van een familieholding. En niet iedereen in die familie is gelukkig met zijn komst.

Stijn is een familieman, maar het werk eist hem zodanig op dat zijn vrouw en dochter ondanks zijn liefde en goodwill stilaan van hem vervreemden…

 Hanne De Ridder (Hilde Heijnen)

Hanne is zonder twijfel het meest evenwichtige en positieve karakter. Ze is charmant en intelligent, eerder gericht op het welzijn van anderen dan op zichzelf. Hanne heeft een warm nest gemaakt voor haar man Stijn en haar dochter, terwijl ze als psychologe in een instelling voor probleemjongeren zich ook beroepsmatig kan uitleven. Ze is dan ook perfect gelukkig of houdt zich dat tenminste voor. Wanneer Stijn de kans van zijn leven krijgt, zal ze zichzelf wegcijferen en hem volgen. Door de radicale switch in haar leven is Hanne echter gedwongen om toch op zoek te gaan naar zichzelf, iets wat voor haar nog eens samenvalt met haar midlife crisis en de herbevestiging van haar seksualiteit. Het feit dat ze stilaan ook de greep verliest op haar puberende dochter, maakt alles extra zwaar en haar relatie met Stijn komt onder druk.

Hanne tracht een rots in de branding te zijn, maar de confrontatie met het nieuwe – rijke – leven is een grotere schok dan ze zelf zal toegeven.

 Freya De Ridder (Daphne Wellens)

Jong en naïef is Freya het prototype van het meisje dat haar echte identiteit nog zoekt. Als 17-jarige en opgegroeid in een beschermd milieu, wordt ze op haar kwetsbaarste moment in een omgeving gesmeten die het tegengestelde is van alles wat ze in haar leven tot hiertoe als waardevol werd aangeleerd. Eerst heeft Freya zich als felle puber verzet tegen de verhuis, maar daarna wordt ze zodanig verleid door het luxeleventje en door foute vriendjes, dat ze de nachtmerrie van haar moeder wordt. Ze wordt pijnlijk op de proef gesteld wanneer ze halsoverkop verliefd geraakt op de oudere en meer ervaren Simon, het ex-lief van Claire Rodenburg.

Coming of age, blinde puberliefde, breuk met ouders, contact met drugs, spijbelen en het wilde uitgaansleven : alles overkomt vanaf nu de eens zo tere Freya.

 Simon (Hein Blondeel)

We leren Simon gelijklopend met Freya kennen, want zij wordt als inwijkeling, op hem verliefd. Of beter : ze valt als een blok voor hem. Uiterlijk is Simon de droom van elke bakvis : hij is knap, leeft volkomen onafhankelijk, doet en weet op het eerste gezicht precies wat hij wil en acht zich door geen enkele wet of regel gebonden. Een puur zelfstandig mannetjesdier. Bovendien is Simon artistiek aangelegd, attent en gevoelig, hij speelt schitterend gitaar en componeert en schrijft zijn eigen songs. Hij is een beetje "rebel without a cause".

In werkelijkheid is zijn onvoorspelbaarheid echter de vooruitgeworpen schaduw van een grillige, wankele persoonlijkheid. Simon is de zoon van een labiele, psychisch gestoorde moeder, en kampt zelf ook met enkele demonen. Hij is gevaarlijker dan de onervaren Freya kan vermoeden, zwakker dan hij lijkt en niet opgewassen tegen sterke persoonlijkheden zoals zijn ex-lief Claire.

* negende aflevering :

Claire krijgt een nieuwe kans om zich te bewijzen als model, maar ze heeft duidelijk andere dingen aan haar hoofd. Ze heeft het nog steeds moeilijk met de relatie tussen Freya en Simon en haalt alles uit de kast om hen uit mekaar te drijven. Simon weet tot wat een jaloerse Claire in staat is, maar kan toch moeilijk weerstaan wanneer ze hem een aanlokkelijk voorstel doet. En dat is niet Simons enige probleem. Lise doet er alles aan om terug tot bij Hanne te geraken. Ze is ervan overtuigd dat enkel Hanne haar kan helpen en oefent zwaar druk uit op haar zoon. Fred heeft moeten opbiechten dat hij gechanteerd wordt door Jansen en Karel neemt de zaak in handen. Fred kan slechts lijdzaam toezien hoe zijn vader korte metten maakt met de afperser en dat zorgt voor flink wat frustratie. Tot groot verdriet van Benedicte wordt de kloof tussen vader en zoon nog dieper.

Gastrollen : Maarten Bosmans (Jansen), Sura Donhke (Chantal), Bieke Ilegems (Isabelle), Patricia Goemaere (Lise), Karolien De Beck (visagiste Kristine), George Arrendell (fotograaf Carlos), Arne Baeck (masseur Lars), Heidi De Grauwe (journaliste), e.a.

'De Rodenburgs', negende aflevering vandaag, woensdag 02 december, tussen 20.40 en 21.45 op vtm. (bron en foto's : vtm)

02-12-2009 om 00:10 geschreven door Redactie  


01-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Natalia koppelt ex-platenbaas aan vtm-gezicht Tess Goossens.

 De weekbladen Dag allemaal en Story berichten vandaag, dinsdag 01 december, dat vtm-gezicht en JOEfm-presentatrice Tess Goossens niet langer single is. Beide weekbladen hebben in primeur het nieuws dat Goossens (28) een relatie heeft met de 38-jarige Guy Goedgezelschap. Hij is sinds kort de grote baas van Studio-A waar onder meer de soapserie 'Familie' wordt gemaakt.

"Onze relatie is nog erg pril, maar ik ben wel enórm blij dat we samen zijn" laat Tess optekenen in Dag allemaal. Tess heeft een behoorlijk pijnlijke huwelijksbreuk achter de rug, maar sinds een tijdje heeft ze volledig haar draai gevonden in haar eigen flat.

Midden april 2008 pakte het weekblad uit met het nieuws dat het huwelijk tussen Tess en Pascal Van den Beek na tien maanden op de klippen was gelopen. In 2001 hadden beiden elkaar leren kennen in het restaurant van Pascal en het was meteen liefde op het eerste gezicht. Ze knoopten vrij snel een relatie aan en in het najaar van 2006 vroeg Pascal haar ten huwelijk. Midden juni 2007 gaf het paar elkaar het ja-woord in de Antwerpse kathedraal.

Een paar weken later vertelde Van den Beek in Het Laatste Nieuws voor het eerst over de scheiding. "Iedereen denkt dat ik de boeman ben, dat ik ben vreemdgegaan na tien maanden huwelijk. Maar de waarheid is : tijdens de opnames van 'Celebrity Shock' (vtm) heeft Tess gekust met Kevin Janssens."

Tess Goossens reageerde op het bericht dat ze nooit een relatie heeft gehad met Kevin Janssens, de huidige partner van zangeres Natalia (Eurosong 2004). Volgens haar was er tijdens de opnames van het programma niets gebeurd. Ook Kevin Janssens ontkende het verhaal. "Neen, Tess en ik hebben niets gehad met elkaar. Op het hoofd van mijn moeder, het is niet waar." Maar ondanks dit alles bleef Pascal Van den Beek bij zijn verhaal.

 Kevin Janssens had toen net een relatie met zangeres Natalia (Eurosong 2004). En het is diezelfde Natalia die Tess en Guy aan elkaar heeft voorgesteld. Voor Guy Goedgezelschap de overstap maakte naar Studio-A was hij de platenbaas van de Kempense zangeres. "Natalia zei me dat ze het idee had dat het tussen Guy en mij wel eens de perfect match zou kunnen zijn". Dat speelde al lang door haar hoofd, zei ze. Daarom heeft ze ons uiteindelijk ook met elkaar in contact gebracht" vertelt Tess.

Je kan dus stellen dat Natalia hen gekoppeld heeft en hoewel Guy en Tess elkaar nu bijna een jaar kennen, zijn ze nog maar een kleine twee maanden een koppel. (foto Tess : vtm)

01-12-2009 om 23:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - CHRISTMAS - Music : ook Ireen Sheer viert Kerstmis met een nieuw album.

 Sinds eergisteren, de eerste dag van de Advent, tellen ook wij dagelijks af naar Kerstmis, het Christelijke feest waarbij de geboorte van Jezus wordt herdacht. Tot aan de vooravond van dat hoogfeest krijg je zesentwintig dagen lang een aflevering van onze nieuwe rubriek 'Euro - CHRISTMAS - Music'.

Dagelijks zetten we één album met kerstmuziek in de kijker, dat kan gaan van een gloednieuw album tot ééntje dat al een aantal jaren geleden werd uitgebracht. In deze derde aflevering zoeken we het wat dichter bij huis en trekken we naar één van onze buurlanden, Duitsland.

Zangeres Ireen Sheer (ESF 1974-1978-1985, Ein Lied für Den Haag 1976, Countdown Grand Prix 2002) bracht eerder vorige maand, op vrijdag 06 november om precies te zijn, haar album "Weihnachten mit Ireen Sheer" op de markt.

Op het album staan in totaal vijftien nummers, een mix van Duitse klassiekers, nieuwe kerstliederen en een aantal overbekende Engelstalige nummers.

* tracklist "Weihnachten mit Ireen Sheer" :

01. "Alle Jahre wieder".
02. "Der Heiland ist geboren"
03. "Es ist ein Ros entsprungen".
04. "Es war in einer Dezembernacht" (It came upon the midnight clear).
05. "Komm mit ins Winterland" (Winter world of love).
06. "Leise rieselt der Schnee".
07. "Morgen Kinder wird's war geben".
08. "Oh du fröhliche".
09. "O Tannenbaum".
10. "Stille Nacht, Heilige Nacht".
11. "Süßer die Glocken nie klingen".
12. "Tief in der Nacht" (All through the night).
13. "Amazing Grace".
14. "Mary's boychild".
15. "White Christmas".

Een nieuwe afspraak maken we voor morgen en ook dan gaan we eventjes de grens over richting Zwitserland. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier ! (bron : Amazon)

01-12-2009 om 23:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Radio 2-presentator Marc Brillouet neemt afscheid.

 Radio 2-stem Marc Brillouet (lid vakjury 'De  Gouden Zeemeermin 1996') stopt na 19 jaar met het presenteren van 'Funiculi funicula'. Op 20 december eerstkomende neemt hij afscheid van populaire zondagavondprogramma en meteen ook van de VRT.

Brillouet heeft beslist om vervroegd met pensioen te gaan. Hij wil meer tijd voor zichzelf en zijn omgeving.

"We hebben respect voor Marcs beslissing", reageert netmanager Jan Knudde. "We zijn wel wat verrast dat alles zo snel gaat". 'Funiculi funicula', een programma met licht klassieke muziek, heeft een trouw publiek van zo'n 300.000 luisteraars. "We willen die vaste afspraak op zondagavond zeker behouden", zegt Knudde.

"We moeten nu wel bekijken hoe we dat vanaf januari gaan aanpakken. Radio 2 kan gelukkig wel blijven rekenen op Marcs grote muzikale kennis en collectie om de brede, gevarieerde muzikale koers van het net te ondersteunen".

Marc Brillouet combineerde zijn baan als presentator eerst met een leven als leraar. Hij werkte even voor Radio 3 (nu Klara), maar verwierf grote bekendheid als stem van Radio 2 Limburg.

Daar raakte hij bij het grote publiek bekend met programma's als 'Hitriders' en 'Funiculi funicula', waarmee hij sindsdien onlosmakelijk verbonden is.
Sinds 2007 presenteerde hij van maandag tot donderdag ook 'De Lage Landen'. (bron : deredactie.be ; foto : VRT)

01-12-2009 om 22:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert 'Nationaal Songfestival'.

 De Nederlandse omroep TROS heeft vanmorgen laten weten dat Yolanthe Cabau Van Kasbergen (woordvoerster ESF 2009, lid vakjury 'Junior Eurosong 2009') op de zondagen 31 januari en 07 februari 2010 de presentatie van het Nationaal Songfestival voor haar rekening zal nemen.

 Eerder dit najaar had de actrice/presentatrice tijdens een interview met een Nederlands weekblad reeds laten optekenen dat ze gevraagd was om de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival in goede banen te leiden. Dat bericht kon je afgelopen zaterdag reeds op onze website lezen (archief).

Yolanthe neemt daarmee het presentatiestokje over van Jack Van Gelder die de nationale selectie begin dit jaar voor zijn rekening nam. (
bron en logo : TROS)

01-12-2009 om 20:39 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Vanya Wellens (Femke) is zwanger.

 Actrice Vanya Wellens en haar vriend Jo verwachten in de maand mei van volgend jaar een eerste kindje. Het weekblad Primo TV Gids brengt vandaag, dinsdag 01 december, in primeur dat Vanya twaalf of dertien weken zwanger is.

De dertigjarige Vanya is intussen al drieëneenhalf jaar samen met Jo en de trouwe kijkers van de reeks 'Thuis' kennen haar als Femke Fierens. De actrice hoopt dat haar eerste kindje een meisje zal worden. (bron :
Primo TV Gids, 'De Rode Loper' ; foto : VRT)

01-12-2009 om 19:31 geschreven door Redactie  


30-11-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze laatste dag van november af met een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Koen en Kris Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) zetten voor de tweede keer in het Antwerpse Sportpaleis het nieuwe jaar in. Na het succes van 'Clouseau Party Concert' kan een tweede editie namelijk niet uitblijven.

Vorig jaar zorgden de broers Wauters met hun band voor een onvergetelijke overgang naar 2009. Tijdens de Sylvesternacht wisselden ze drie uur lang de allergrootste hits van Clouseau af met zinderende partycovers. Tussendoor kwamen ook verschillende muzikale gasten op het Sportpaleispodium om mee te vieren. Met vele duizenden werd afgeteld naar het nieuwe jaar, dat met vuurwerk en veel muziek werd ingezet. Na het concertgedeelte namen Regi (componist "My music", Eurosong 2008) en Dimitri Wouters als dj's de fakkel over en werd het uitbundige nieuwjaarsfeest tot in de vroege uurtjes voortgezet.

Aangemoedigd door de vele lovende reacties zorgen PSE-Belgium, eveneens producent van de jaarlijkse Clouseauconcerten in het Sportpaleis, en Koen en Kris Wauters voor een tweede editie van dit oudejaarsspektakel. Voor het concertgedeelte zullen Natalia (Eurosong 2004) en nog een paar bijzondere gasten worden uitgenodigd die mee het vuur aan de lont zullen steken. Nog meer dan vorig jaar zal het programma met covers van feesthits worden ingevuld, wat van 'Clouseau Party Concert 2' een uniek en niet te missen evenement moet maken, dat compleet anders zal zijn dan 'Clouseau 10x10', de tiende Sportpaleisconcertreeks van de band. Na het concertgedeelte volgt opnieuw een party op het middenplein. Ook hier zal de kaart van de partymuziek worden getrokken.

Wie in het unieke kader van Belgiës grootste evenementenhal het nieuwe jaar op een spetterende manier wil inzetten samen met Vlaanderens populairste band en één of meer bijzondere gasten, kan hiervoor nu al reserveren.

'Clouseau Party Concert 2'
vindt plaats van donderdag 31 december van 22.30 tot vrijdag 01 januari, 07.00. Kaarten kosten 26,0028,0034,0039,00 en 44,00 € en zijn telefonisch verkrijgbaar via TeleTicketService op het nummer 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45) of door hier te klikken. Openbaar vervoer blijft de hele nacht door verzekerd.

 De derde editie van 'Regi in the mix' zal op zaterdag 27 februari 2010 doorgaan in de Ethias Arena in Hasselt. Na afloop van de tweede editie, eind februari, was het al zeker dat er een nieuwe editie zat aan te komen en toen werd er eventjes gewag gemaakt dat die editie wel eens in Gent zou kunnen doorgaan. Maar net als dit jaar zal Regi Penxten (componist "My music", Eurosong 2008) tijdens de derde editie dus opnieuw de Limburgse hoofdplaats aandoen.

Tijdens de tweede editie gingen meer dan 12.000 fans uit de bol en Regi presenteerde een mooi staaltje van zijn kunnen. Het werd een aaneenreiging van ware hoogtepunten. Met DJ Wout werd een 'DJ Battle' uitgevochten. Onder andere Tom Helsen, Scala, Katerine (Eurosong 2002-2006), en Milk Inc. wederhelft Linda Mertens vervoegden Regi op het podium.

Ook in 2010 zal Regi een aantal van zijn muzikale vrienden uitnodigen in zijn mix. Zullen eveneens aanwezig zijn : een hele batterij speciale effecten, een indrukwekkende lichtshow en een brede waaier van de beste hits. Feest gegarandeerd op zaterdag 27 februari in de Ethias Arena in Hasselt. Er niet bij zijn is geen optie !

Kaarten voor dit optreden kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Proximus Go for Music of telefonisch (0900 260 60).


 Eerder dit najaar gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens in totaal zes Sportpaleisconcerten. Ook volgend jaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Er zijn alvast twee vastgelegd en dit op vrijdag 24 en zaterdag 25 september 2010. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,00 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen.

30-11-2009 om 23:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oslo 2010 : 'Nationaal Songfestival 2010' met zes kandidaten.

 Vandaag raakte bekend dat diverse artiesten aan de slag gaan met het lied dat Pierre Kartner (Vader Abraham) voor het Eurovisie Songfestival gaat componeren. In de nieuwe opzet van een nationaal festival heeft de TROS bekende Nederlanders gevraagd zich te ontfermen over een aanstormend talent. Namen die genoemd worden zijn Frans Bauer, René Froger (ESF 2009), Marianne Weber, Edsilia Rombley (ESF 1998-2007) en Guus Meeuwis.

In de eerste uitzending, die op zondag 31 januari gepland staat, schuiven de BN'ers hun protégee voor de camera. Zij krijgen dan de kans om het Nederlandse publiek te laten zien wat ze in hun mars hebben.

In de live uitzending van zondag 07 februari zingen de kandidaten voor het Eurovisie Songfestival het lied dat door Pierre Kartner wordt gecomponeerd. "We krijgen het lied dan zes keer te zien, gezongen door zes verschillende artiesten. Er zijn zes producers mee bezig geweest om het lied op een andere manier te laten klinken. Het is eindelijk weer de vraag 'hoe brengen we het liedje ?' en niet 'wat moeten we aan ?'. Ja, het wordt weer een écht Songfestival”, aldus Vader Abraham eerder op de dag op Radio 538.

Cornald Maas (commentator ESF, lid vakjury NSF) is verheugd over het feit dat de TROS Pierre Kartner heeft gevraagd om het lied te schrijven. "Andrew Lloyd Webber heeft het vorig jaar op deze manier voor Engeland gedaan. Na veel jaren eindigde dit land eindelijk weer op een redelijke plaats. Wie weet, is Vader Abraham wel de Andrew Lloyd Webber van de lage landen."

Eric van Tijn (componist Nederlandse inzending 1993, componist en tekstschrijver Nederlandse inzending 1998) is er dan weer niet over te spreken dat Pierre Kartner is gevraagd om een lied te schrijven voor het Songfestival.

In '
RTL Boulevard' zei hij eerder op de avond het volgende : "Ik dacht eerst dat het een grap was, zoiets is toch ook niet serieus te nemen. Hij heeft wel fantastische nummers geschreven, maar dat is al zo lang geleden. Ik ben bang dat hij nu niet meer mee kan komen."

Van Tijn vindt desalniettemin dat je nooit iemand moet onderschatten. "Hij heeft natuurlijk goede dingen gemaakt, dus als Pierre nog één keer iets geweldigs kan maken..."

Cornald Maas was op zijn beurt verbaasd over de reactie van Eric, zo smste hij aan Albert Verlinde. "Eric van Tijn boos ? De man die zelf een keer carte blanche kreeg van de TROS , maar een veel te hoog honorarium vroeg." (bron : De Telegraaf ; logo : TROS)

30-11-2009 om 23:39 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs