Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

29-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : keren België en Nederland het Junior Eurovisie Songfestival de rug toe ?

 Het Laatste Nieuws bericht vandaag dat Nederland vragende partij is voor een alternatief Junior Eurovisie Songfestival. Volgens de krant wordt het op zaterdag 22 november eerstkomende erop of eronder voor de vijftienjarige Oliver tijdens de zesde editie van het festival.

Als ons land nog maar eens door het ex-Oostblok belachelijk wordt gemaakt, zal de openbare omroep daar haar besluiten uit trekken. Het zal volgens de krant heel moeilijk worden om beter te doen dan de vijftiende plaats van Trust vorig jaar daar ons land en Nederland de enige klassieke West-Europese landen zijn die dit jaar deelnemen. Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en alle Scandinavische landen hebben na de stemkluchten van de voorbije jaren al eerder de stekker uit het festival getrokken.

"Indien alle Wit-Russen straks weer enkel punten aan hun buurlanden geven, gaan we één en ander herbekijken. Nederland bijvoorbeeld is vragende partij om een alternatief jongerenfestival te beginnen" klinkt het bij de openbare omroep. Deze uitspraak is toch wel opmerkelijk te noemen daar presentator Ben Roelants afgelopen zaterdag tijdens de finale bekendmaakte dat de inschrijvingen voor 'Junior Eurosong 2009' worden ingewacht tot en met vrijdag 30 januari eerstkomende.

 Oliver, die ons land zal vertegenwoordigen met "Shut up" ligt er niet wakker van. "Ik ga gewoon mijn best doen. Stemmen ze niet voor mij, dan is dat maar zo." 
(bron : Het Laatste Nieuws ; foto Oliver : Eén)

29-09-2008 om 10:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Margot Hielscher.

 Margot Hielscher (29 september 1919) is geboren in Berlijn en is een Duitse zangeres en filmactrice. Ze heeft een opleiding gevolgd van costumier en mode-ontwerpster en werkte geruime tijd in de huidige Duitse hoofdstad. Daar wordt ze ontdekt en in 1940 speelt ze in haar eerste film naast Zarah Leander.

Het hoogtepunt in haar carrière komt er na de tweede wereldoorlog als ze als veelgevraagde actrice een tweede loopbaan begint als zangeres. Haar stem is een mengeling van jazz en operasopraan. In 1956 neemt ze deel aan de West-Duitse selectie voor het Eurovisie Songfestival maar het is pas in 1957 dat ze West-Duitsland vertegenwoordigt tijdens de tweede editie van het Eurovisie Songfestival dat in Frankfurt plaatsvindt. Met "Telefon, Telefon" behaalt ze een verdienstelijke vierde plaats met acht punten. Een jaar later, in 1958, mag ze opnieuw aan het liedjesfestival deelnemen en met "Für zwei Groschen Musik" eindigt ze op een zevende plaats met vijf punten.

Nadien verschijnt ze nog vaak in diverse series en zo is ze nog steeds bekend bij het publiek. Meer over Margot kan je op haar website terugvinden.

29-09-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


28-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : RReaDY krijgt de wildcard voor finale 'Junior Songfestival 2008'.

 Aanstaande zaterdag, 04 oktober, vindt in Nederland de finale plaats van het 'AVRO Junior Songfestival 2008'. Tijdens deze finale strijden vijf kandidaten voor het ticket richting Cypriotische Limassol. Vier van die vijf kandidaten waren reeds bekend en sinds vanavond is het deelnemersveld volledig.

Uit elke halve finale gingen telkens de nummer één en twee meteen door naar de finale en de zes overblijvende kandidaten streden om dat laatste plaatsje. Tot vanochtend 09.00 kon er op het internet gestemd worden en uiteindelijk gingen de meeste stemmen naar RReaDY.

Daarmee is het deelnemersveld nu volledig en hieronder zetten we de finalisten nog eventjes op een rijtje.

* deelnemers finale 'Junior Eurosong 2008' :

01. "Strijd" door Suzanne : 33 punten (12+9+12)(eerste halve finale, eerste plaats).
02. "Als ik in de lucht kijk" door Melissa : 30 punten (10+10+10)(eerste halve finale, tweede plaats).
03. "Een dag is te kort" door Marissa : 34 punten (tweede halve finale, eerste plaats).
04. "Vandaag" door Roufaïda : 28 punten (tweede halve finale, tweede plaats).
05. "Musical" door RReaDY (Rose-Anne, Robin, Dilara en Yasmin) : 28 punten (7+12+9)(eerste halve finale, derde plaats, WILDCARD).

De finale van 'AVRO Junior Songfestival 2008', gepresenteerd door Sipke Jan Bousema (presentator JESF 2007), volgende week zaterdag, 04 oktober, rechtstreeks op Z@PP (Nederland 3) tussen 19.00 en 20.00. Net als de voorbije weken kan je dan tussen 18.10 en 18.45 ook weer kijken naar het 'JSF Report'. (bron en foto : AVRO)

28-09-2008 om 23:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jo Vally wordt vijftig en presenteert dertig jaar hits.

 Vandaag over twee weken, op zondag 12 oktober, mag Jo Vally (Eurosong 1981) vijftig kaarsjes uitblazen. Hij staat ook dertig jaar in het vak en dat was meteen een ideale gelegenheid om een driedelige cd-box op de markt te gooien met vijftig van zijn allergrootste hits uit de voorbije drie decennia.

Op "Zijn 50 allergrootste hits" vinden we onder meer ook het duet met Paul Anderson (Eurosong 1993) "Aan alle vrouwen" en verder ook duetten met Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Tamara Tol (NSF 1999) en Jeff Trachta die velen nog wel zullen kennen als Thorne Forrester uit 'The Bold and the Beautiful' ('Mooi en Meedogenloos).

Wij zetten hieronder alles voor jou netjes op een rijtje.

* tracklist "Zijn 50 allergrootste hits" :

cd 1
:


01. "Aan alle vrouwen", duet met Paul Anderson (Eurosong 1993).
02. "Ik kan niet zonder jou".
03. "Mijn vriendin".  
04. "Si si si (kerida)".
05. "Echte liefde".
06. "Geluk en liefde".
07. "Neem m'n hart".
08. "De zomer in je ogen".
09. "Ik heb je nodig".
10. "Als de liefde aan m'n deur staat".
11. "Had ik nu maar vleugels".
12. "Jij !".
13. "Een dom compliment", duet met Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006).
14. "Een zomerdag voor jou en mij alleen".
15. "Is er een ander".
16. "Nooit was een zomer (zo mooi als toen)".
17. "Aan het Noordzeestrand".   

cd 2
:

01. "In een droom zag ik je staan".
02. "Manuela".
03. "Kind van de zon".
04. "Ik ga vanavond maar van je dromen", duet met Tamara Tol (NSF 1999).
05. "Met jou".
06. "Michèle (Ik hou van jou)".
07. "Ik wil je nooit meer kwijt".
08. "Nikita".
09. "Ben je vanavond alleen".
10. "Ik hoor mandolines".
11. "Voor mij geen liefde meer".
12. "Niemand kan mij doen geloven".
13. "Hou me".
14. "Bedankt lieve ouders".
15. "Wij blijven samen".
16. "Herinneringen", samen met het Strato-Vani orkest.
17. "Leven en laten leven".

cd 3 :

01. "Mooi is het leven".
02. "De zon, ze schijnt voor iedereen".
03. "Speel voor mij de tango".
04. "Geef mij een kus".
05. "Together in a song", duet met Jeff Trachta.
06. "Mijn liefste ik mis je".
07. "Dans zoals toen".
08. "Woorden in de wind".
09. "Liefde is blind".
10. "Niets is mooier dan de liefde".
11. "Als ik jou morgen zie".
12. "Bij schemerlicht".
13. "Laat het nu voor eeuwig zijn".
14. "Soms is liefde", duet met Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996).
15. "Liefdesliedjes doen zo'n pijn".
16. "Hier voel ik mij thuis".
17. "Ik neem jou mee !".
18. "Aan alle vrouwen", duet met André Smit.

Er staan ook twee bonustracks op de cd-box en dat zijn "Ik neem jou mee !", de nieuwe single alsook "Aan alle vrouwen" in het Zuid-Afrikaans met de bekende zanger André Smit. Het album is vanaf morgen, maandag 29 september, beschikbaar in de Vlaamse platenzaken. (bron : website Jo)

28-09-2008 om 23:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : tiende en allerlaatste 'Flikkendag' lokt 135.000 mensen naar Gent.

 Het was over de koppen lopen want in totaal zijn zo'n 135.000 mensen vandaag naar Gent afgezakt voor de tiende en laatste Flikkendag. Dat heeft de Gentse politie laten weten. De Politiezone Gent en de (oud-)acteurs van de tv-serie 'Flikken', waaronder een jarige Andrea Croonenberghs (voorzitter vakjury 'Eurosong 2002'), zetten tal van activiteiten in het getouw voor deze laatste editie.

In de straten en op de pleinen van de Gentse binnenstad was er animatie en konden mensen allerlei behendigheidsproeven doen.
In de namiddag was er de traditionele Flikkenparade met de (oud-)acteurs uit de populaire serie. Zij deelden handtekeningen uit en zongen ook tijdens een druk bijgewoonde eindshow.

Voor hen was het de laatste keer dat ze tijdens een parade in de bloemetjes werden gezet. 'Flikken' is volgend voorjaar weliswaar nog op Eén te zien, maar het tiende seizoen is meteen ook het allerlaatste. "
Tien jaar van mijn leven, dat kan tellen", zei acteur Ludo Hellinx, die Raymond vertolkt in de serie. "En het waren tien onwaarschijnlijk plezante jaren. Ik heb spijt dat het gedaan is".

Tijdens deze Flikkendag nam het Gentse politiekorps vanmorgen ook afscheid van zijn chef Freddy Carlier, die in oktober met pensioen gaat. Ter gelegenheid van dat afscheid was Fernand Koekelberg, het hoofd van de federale politie, naar de Oost-Vlaamse hoofdstad afgezakt. Hij verscheen voor het eerst in het openbaar sinds hij in opspraak kwam. "Ik ben nog altijd commissaris-generaal van de federale politie. Ik voel me hier dus thuis", zei hij. (bron : deredactie.be ; foto : Belga)

28-09-2008 om 18:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : Wit-Rusland gaat op zoek naar kandidaat Eurovisie Songfestival.

 Wit-Rusland is het volgende land in het rijtje dat zal deelnemen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestival, gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Vanaf aanstaande zondag 05 oktober tot en met donderdag 20 november eerstkomende kunnen inzendingen worden ingestuurd voor de nationale selectie.

Ook volgend jaar zal de selectie dezelfde zijn als die van de voorbije jaren. 'Eurofest' blijft dus bestaan en dat komt er op neer dat ergens begin volgend jaar uit twee of drie kandidaten zal gekozen worden. Een vakjury zal uit alle ingezonden nummers vijftien liedjes selecteren die zullen deelnemen aan de voorronde. Uit die voorronde, gehouden tijdens de maand december, komen dan twee of drie finalisten : de vakjury kiest twee kandidaten en ook de kijkers thuis (door televoting) kiezen een kandidaat, enkel als deze kandidaat niet door de vakjury gekozen werd gaat hij/zij ook door naar de finale.

In januari zullen dan de twee of drie finalisten opnieuw aantreden en zal een jury beslissen wie er naar de Russische hoofdstad Moskou mag afreizen. Zoals het de laatste jaren ook gebruikelijk was hoeft de finalist niet per sé het nummer van tijdens de voorronde te zingen. Hij/zij mag kiezen voor een geheel nieuw nummer !
(bron : BRTC, ESC Kazachstan)

28-09-2008 om 17:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : bestel nu reeds je kaartjes voor 'Milk Inc. Live 2009'.

 Afgelopen vrijdag, 26 september, gaven Regi Penxten (componist "My music" - Eurosong 2008) en Linda Mertens hun eerste van in totaal zes Sportpaleisconcerten 'Milk Inc. Forever'. In totaal komen er de komende weken nog vier concerten (op vrijdag 03, vrijdag 10, vrijdag 17 en zaterdag 18 oktober).

Voor de fans is er nu reeds goed nieuws te melden want ook volgend najaar zakt Milk Inc. af naar het Antwerpse Sportpaleis. Nu al staat vast dat er twee shows zullen komen en dit op vrijdag 25 en zaterdag 26 september 2009. Beide shows starten telkens om 20.30 en kaartjes kunnen nu reeds worden aangekocht.

De prijs van de tickets is vastgesteld op 25,0027,50 - 30,00 en 35,00 €. Meer informatie krijg je hier alwaar je ook je tickets kan bestellen. (bron : Sportpaleis)

28-09-2008 om 16:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2008 : winnaar Oliver maakte favorietenrol waar maar had het echt niet verwacht.

 Sinds gisterenavond is de kandidaat bekend die ons land mag gaan vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Twee voorrondes, een halve finale en een finale hebben de beslissing gebracht : Oliver mag op zaterdag 22 november eerstkomende ons land vertegenwoordigen tijdens de zesde editie die dit jaar plaatsvindt in het Cypriotische Limassol.

Zowel tijdens de eerste voorronde als tijdens de halve finale werd hij steeds door de vakjury doorgestuurd naar de volgende ronde en dus was het gisteren voor het eerst dat hij op de steun van het publiek moest rekenen. In tegenstelling tot de voorrondes en de halve finale was het nu enkel en alleen de kijker thuis die mocht beslissen.

De jury, die tijdens de finale dus geen stem had, was verdeeld. Voor Stijn Kolacny moest Chloé naar het Junior Eurovisie Songfestival, omdat haar liedje de grootste internationale uitstraling had. André Vermeulen en Pascale Platel kozen voor Oliver.

 "Hij heeft het", zei Platel. Volgens Vermeulen waren Chloé en Oliver aan elkaar gewaagd, maar bracht het nummer van Oliver meer variatie. Het publiek besliste uiteindelijk dat Oliver naar Cyprus mag. "En dan moest ik nog naast Chloé staan op het einde en ik had echt niet verwacht dat ik daar van zou winnen" liet de winnaar na afloop optekenen.

Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. (bron : deredactie.be ; foto's : Eén)

28-09-2008 om 15:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : Nike, Danae en Anastasia voor Griekenland naar het Junior Eurovisie Songfestival.

 Gisterenavond vond in Griekenland de nationale selectie plaats voor de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival dat op zaterdag 22 november eerstkomende zal gehouden worden in Limassol.

Begin augustus maakte de Griekse nationale omroep ERT de namen van de tien kandidaten bekend die tijdens de nationale finale zouden gaan strijden voor dat éne ticket richting Cyprus. Tot en met vrijdag 04 juli jongstleden konden kandidaten hun inzending voor de nationale selectie insturen en in totaal kwamen er negenentwintig inzendingen binnen bij de omroep. Een jury, bestaande uit Nikos Voutoras (jurylid nationale selectie JESF 2007), George Polixroniou, Georgo Siriopoulos, Bessy Argyraki (ESF 1977, nationale selectie 1979) en Thodoris Zografos, kozen uit dat aantal de tien nummers voor de nationale finale.

* de tien finalisten :

01. "To mikro mou mistiko" door Katerina Kaouni en Christina Kaouni.
02. "Ena asteri" door Christina Levetsoviti.
03. "Bes ki esy sto rithmo" door Mikaela Zampetani.
04. "To fili tis Afroditis" door Athena Manoukian.
05. "Odigise me thalassa" door Anna Karapetova.
06. "Pente oneira" door Elena Karapati, Emily Papapetrou, Penelope Skalkotou, Helen Soumas en Dimosthenis Chalkiopoulos.
07. "To kako to ksipnitiri" door Maria Theodorou en Anastasia Theodorou.
08. "Kapia nichta" door Nike Giannoutsoy, Danae Karoumpi en Anastasia Peppa.
09. "Sti skini tis mousiki" door Maria Lucia-Papaioannou en Foivi-Artemis Smeti-Michaliou.
10. "Ena asteri peftei" door Nike Tsetsou en Vassiliki Stefopouloy.

 Die nationale finale werd gepresenteerd door Yiorgos Amyras en Renia Tsitsibikou en de winnaar werd gekozen door een vakjury (60%) en door televoting (40%). Die vakjury bestond naast de hierboven aangehaalde leden ook nog uit Sofia Vossou (ESF 1991) en Kostas Tournas. Gastoptredens waren er van Kostas Martakis, eerder dit jaar nog één van de drie kandidaten tijdens de Griekse selectie voor het Eurovisie Songfestival, en Elena Mannouri en Charis Savva, de Cypriotische kandidaten voor het Junior Eurovisie Songfestival.

Uiteindelijk ging de overwinning naar "Kapia nichta" door Nike Giannoutsoy, Danae Karoumpi en Anastasia Peppa. Hopelijk doen zij het dit jaar beter dan de laatste plaats vorig jaar.
(bron en foto Nike Giannoutsoy : ERT)

28-09-2008 om 01:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euro - BIRTHDAY - Visie : Sergio Dalma.

 Sergio Dalma (28 september 1965) is geboren in het Spaanse Sabadell. Deze stad, die ongeveer 200.000 inwoners telt, ligt in de provincie Barcelona, in de regio Catalonië. Zijn echte naam is Josep Sergi Capdevilla Querol. Zijn zangcarrière start met het zingen in diverse groepjes tot op het moment dat hij ontdekt wordt tijdens het televisieprogramma 'Gent d'acqui' van de Catalaanse televisie. Zijn eerste album "Esa chica es mia" komt in 1989 op de markt. Het wordt geen hoogvlieger maar toch geeft de platenmaatschappij hem nog een kans en dit twee jaar later met "Sintiéndonos la piel". In datzelfde jaar, 1991, wordt hij door de Spaanse omroep aangeduid om het land te vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. In de Italiaanse hoofdstad Rome eindigt hij met "Bailar pegados" op een verdienstelijke vierde plaats. Een jaar later brengt hij het album "Adivina" uit en het nummer "Ave Lucia" brengt hem naar de hoogste regionen van de hitparade. In 1994 huwt hij met Maribel Sanz en in de zomer van 1995 wordt hun zoon Sergio geboren. Het koppel zal later scheiden. Meer over Sergio Dalma kan je steeds op zijn website terugvinden.

28-09-2008 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-09-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (27-09-2008).

 Ook op deze laatste zaterdag van september hebben we alle nieuwigheden op muzikaal gebied voor je op een rijtje gezet en deze editie van 'Vers van de pers' beginnen we opnieuw in eigen land.

 We meldden reeds eerder al en maandag is het dan zo ver. Jo Vally (Eurosong 1981) verzamelde 50 van zijn grootste hits op "Zijn 50 allergrootste hits". Daarop vinden we onder meer ook het duet met Paul Anderson (Eurosong 1993) "Aan alle vrouwen" en verder ook duetten met Vanessa Chinitor (ESF 1999, Eurosong 2006), Mieke (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996), Tamara Tol (NSF 1999) en Jeff Trachta die velen nog wel zullen kennen uit 'The Bold and the Beautiful' ('Mooi en Meedogenloos).

 In maart volgend jaar verschijnt een nieuw album van Grant (ASFE 1979, backing vocal Britse inzending ESF 1988) en Forsyth (ASFE 1979, componist en backing vocal Britse inzending ESF 1988) en de voorloper van het album is de huidige single "Love grows (where my Rosemary goes)" die al een aantal weken in de Nederlandse hitparade vertoeft. Maar half oktober verschijnt eerst nog een nieuw kerstalbum. 

 Sinds eerder deze week is de nieuwe single, "Sugar baby love" van Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) op de markt en het is meteen ook de voorloper van het nieuwe album "A song for you" dat eind oktober in de platenzaken zal liggen. Met het nummer hadden The Rubettes in 1974 in Vlaanderen en Nederland een dikke hit te pakken en ze bereikten er de eerste plaats van de hitparade mee. Op het album staan onder meer vijf covers van zijn jeugdidool Donny Hathaway.

 Het bleef een tijdje stil rond Lena Philipsson (MF 1986-1987-1988, ESF 2004, presentatrice MF 2000-2003-2006) maar daar is nu verandering in gekomen. Samen met Orup (Thomas Eriksson) is ze deze week de Zweedse hitparade binnengekomen op de eerste plaats. Orup is ook de man achter "Det gör ont/It hurts", het nummer waarmee ze in 2004 voor Zweden een vijfde plaats behaalde tijdens het Eurovisie Songfestival. Een album van het duo mogen we midden november verwachten. 

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Gisteren stelde Barbara Dex (ESF 1993, Eurosong 2004-2006) haar nieuwe album, "Only one me", voor tijdens een concert in de Antwerpse Zuiderkroon met als titel 'Blue eyed country girl'. Aanstaande maandag, 29 september, ligt het album in de platenzaken en het wordt aangeboden met een bonus-cd, op zich niets nieuw, maar daarop staan wel de nummers in een Nederlandse versie. Voor de Vlaamse teksten van haar nummers deed de zangeres onder meer beroep op Bart Herman (Eurosong 1993), Amaryllis Temmerman (Eurosong 2004) en Sarah Bettens. Het nieuwe album van Katerine (Eurosong 2002-2006) laat nog wat op zich wachten maar intussen raakte al wel bekend dat "Upon the catwalk" het themanummer zal worden van de tweede reeks van 'Topmodel" (2BE). En om helemaal af te sluiten hebben we nieuws over Sebastian Karlsson (MF 2007). Sinds maandag ligt zijn nieuwe single, "My getaway" in de platenzaken, meteen de voorloper van het nieuwe album "The most beautiful lie" dat begin november in de platenzaken zal liggen.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

27-09-2008 om 23:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2009 : SCHRIJF JE IN VOOR 'Junior Eurosong 2009'.

 Wil jij ook in de voetsporen treden van Thor (2006), X!nk (2003) of Trust, de kandidaten van vorig jaar, waag dan NU je kans en schrijf je in voor 'Junior Eurosong 2009' ! Wie weet sta jij volgend jaar wel op het podium van het volgende Junior Songfestival in Oekraïne.

Al wat je daarvoor moet doen, is het inschrijvingsformulier correct invullen en terugsturen, met je liedje uiteraard. Niet twijfelen : gewoon doen !

VOORWAARDEN OM GELDIG DEEL TE KUNNEN NEMEN :

* Je bent tussen 10 en 15 jaar. Je bent met andere woorden geboren tussen 23 november 1993 en 22 november 1999.
* Je hebt de Belgische nationaliteit of je woont minstens 2,5 jaar officieel in ons land.
* Je schrijft je in met een liedje dat je zelf geschreven hebt (tekst én muziek of tekst én melodie) : je kiest dus geen liedje dat iemand anders geschreven heeft of dat al bestaat. Je liedje moet nieuw zijn.
* Je liedje moet in het Nederlands gezongen en geschreven zijn. Engelse teksten worden niet toegelaten !
* Je hebt nog geen platencontract en je hebt nog geen cd professioneel op de markt gebracht en je zult dat ook niet doen tot de internationale finale in november 2009.
* Je kunt je liedje alleen zingen of in groep. Een groep mag maximaal 6 personen op het podium tellen en iedereen moet voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden.
* De schrijver(s) van de tekst en de muziek moeten ook deelnemen aan het optreden.
* Je ontvangt geen vergoeding voor je deelname aan 'Junior Eurosong'.
* Je bent minderjarig, dus je ouders moeten akkoord gaan met je deelname aan 'Junior Eurosong'.
* Je kan inschrijven tot 30 januari 2009 om 18.00 uur (uiterste postdatum is dus 30 januari). Heb je nog vragen dan kan je een mailtje sturen naar junioreurosong@een.be.

HOE MOET JE JE INSCHRIJVEN ?

Voldoe je aan alle inschrijvingsvoorwaarden ? Download hier dan het formulier, print het af en vul het in. Stuur het formulier samen met :

* de opname van je liedje op cd of audiocassette;
een kopie van de voor- en achterkant van je identiteitskaart;
twee kleurenfoto's.

naar : Eén, Junior Eurosong, lokaal 2L57, 1043 Brussel.

Gouden tip : Als je de envelop aangetekend verstuurt, weet je zeker dat je inschrijving ons zal bereiken !
Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld en niet doorgegeven aan derden. Bovenstaande inschrijvingsvoorwaarden zijn onderhevig aan veranderingen in het overkoepelende EBU-reglement.

Voor meer informatie verwijzen we je naar de website van Eén. (bron en foto : Eén)

27-09-2008 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2008 : compilatie-album 'Junior Eurosong 2008' nu reeds goed voor goud.

 Presentator Ben Roelants had tijdens de finale van 'Junior Eurosong 2008' heel goed nieuws voor de tien kandidaten. Het album, dat sinds eind vorige maand in de platenzaken ligt, heeft inmiddels de gouden status bereikt. Dit komt er op neer dat er na bijna één maand meer dan 10.000 exemplaren zijn verkocht.

Dit weekend staat het album op een zesde plaats in de Ultratop Album Top 50 en dit na drie weken notering. Twee weken geleden kwam het binnen op een zevenentwintigste plaats en vorige week steeg het meteen door naar de dertiende stek. Daar kwam deze week nog eens zeven plaatsen winst bij.

Van het album dat vorig jaar verscheen, naar aanleiding van 'Junior Eurosong 2007', gingen er in totaal meer dan 30.000 exemplaren over de toonbank. Dat album stond in totaal twintig weken in de hitparade waarvan vier weken op de eerste plaats.

* tracklist "Junior Eurosong 2008" :

01. "Heyo" - Juniors 2008.
02. "Al fluitend door het leven" door Vince.
03. "Vergeet-mij-liedje" door Mathilde.
04. "Shut up" door Oliver.
05. "Samen" door Didier en Charlotte.
06. "Ik hou van muziek" door Guust.
07. "Familierock" door Mystery of Darkness.
08. "Un nouveau rêve" door Chloé.
09. "Waarom ?" door The Pinsons.
10. "Geniet van elk moment" door Elke.
11. "In de echte wereld" door Mc Louis.

Meer nieuws en informatie over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. (bron : Eén)

27-09-2008 om 22:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2008 : wie is Oliver Symons ?

 In eigen land is er vanavond een einde gekomen aan de zoektocht naar de kandidaat voor de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival. Ons land is op zaterdag 22 november één van de zestien deelnemende landen aan de - inmiddels - zesde editie van de jongerenversie van het Eurovisie Songfestival. Deze editie zal doorgaan in de Cypriotische stad Limassol.

Oliver Symons mag er de Belgische driekleur gaan verdedigen met het nummer "Shut up". Hij is de kleinzoon van Hugo Symons, oud-sportverslaggever bij de VRT en notoir moppentapper in 'HT&D' (vtm). En op het podium stond nog een zoon van een Bekende Vlaming. Eén van de twee gitaristen was Brent De Bondt, zoon van voormalig vtm-nieuwsanker Ingrid De Putter. Brent volgt momenteel zang- en gitaarles aan de Leuvense Rockschool @Play en hij is een grote fan van Koen Buyse van Zornik. De muziekmicrobe heeft hij van Ingrid's vader want die was accordeonist en zorgde destijds voor veel vertier.

 

* Biografie :

Oliver Symons (geboren op 14 juli 1993) is 15 jaar en groeit op in Sint-Job-in-'t-Goor. Hij gaf z'n lied de universele titel "Shut up" zodat heel Europa meteen weet waar het over gaat. Qua strategisch denken kan dat tellen.

Toen Oliver in het vijfde leerjaar zat, schreef hij z'n eerste nummer. Daarbij begeleidt hij zichzelf op de piano en ondertussen kan hij ook al een beetje gitaar spelen. Eén keertje mocht hij z'n beroemde opa Hugo Symons begeleiden op piano in een overvolle Stadsschouwburg in Leuven. Maar meestal zijn z'n optredens iets kleinschaliger : op schoolfeesten en in de muziekschool.

Naast muziek heeft Oliver nog een passie : sport. In de winter zweert hij bij skilatten, in de zomer verkiest hij z'n surfplank. Regelmatig trekt hij dan naar het Veerse Meer in Nederland voor een stevige portie watersport.

Het refrein van het nummer "Shut up" verzon hij vorig jaar tijdens de skivakantie in Oostenrijk, de rest van het nummer schreef hij dit voorjaar. Het werd een bijzonder volwassen song met een breed geluid. Producer Jeroen Swinnen, die vorig jaar het winnende nummer van Trust onder handen naam, was ook nu van de partij.

Liedje : "Shut up"

Jouw lach deed mij smelten,
En je ogen maakten mij blind.
Ik liep voordurend op stelten,
En jij ging steeds door het lint.
Ik was het beu en dat had je wel gehoord,
Maar je hoefde niets te zeggen, want ik was aan 't woord!
Ik zei

Shut up, shut up,
geluk bestaat, maar niet voor ons
't Is voorbij, 't is voorbij
Shut up, shut up,
't ging voor een tijd, maar niet voor lang
't Is voorbij, 't is voorbij.

Ik zag de liefde op je lippen,
En verleiding in je blik.
Je hoefde maar te knippen,
Het was een vreemde kick.
Ik was het beu en dat had je wel gehoord,
Maar je hoefde niets te zeggen, want ik was aan 't woord!
Ik zei

Shut up, shut up,
geluk bestaat, maar niet voor ons
't Is voorbij, 't is voorbij
Shut up, shut up,
't ging voor een tijd, maar niet voor lang
't Is voorbij, 't is voorbij.

Ik was het beu en dat had je wel gehoord,
Maar je hoefde niets te zeggen, want ik was aan 't woord!

Shut up, shut up,
geluk bestaat, maar niet voor ons
't Is voorbij, 't is voorbij
Shut up, shut up,
't ging voor een tijd, maar niet voor lang
't Is voorbij, 't is voorbij.


Meer nieuws en informatie over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. (bron en foto : Eén)

27-09-2008 om 22:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2008 : OLIVER SYMONS VOOR ONS LAND NAAR HET JUNIOR EUROVISIE SONGFESTIVAL.

 Twee voorrondes, een halve finale en een finale hebben de beslissing gebracht : Oliver mag op zaterdag 22 november eerstkomende ons land vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival dat dit jaar plaatsvindt in het Cypriotische Limassol.

De finale, speelde zich af tussen de vier beste kandidaten. In deze aflevering kreeg de vakjury een louter protocollaire functie : alle macht lag bij het publiek. De kijker besliste wie de Belgische kandidaat zou worden voor het Junior Eurovisiesongfestival.

* volgorde van optreden :

01. "Ik hou van muziek" door Guust.
02. "Un nouveau rêve" door Chloé.
03. "Shut up" door Oliver.
04. "Samen" door Didier en Charlotte.

Hoewel de jury geen stemrecht had werd hen toch gevraagd wie er voor ons land naar Limassol mocht afreizen. Stijn Kolacny koos voor Chloé terwijl Pascale Platel en André Vermeulen voor Oliver gingen.

Tijdens deze finale waren er ook een paar extraatjes en eentje ervan was de medley van Songfestivalnummers.

01. "Eres tù" (Spanje 1973) door Wim Soutaer, Chloé en Oliver.
02. "La det swinge" (Noorwegen 1995) door Ann Reymen, Elke, Didier en Charlotte.
03. "Wild dances" (Oekraïne 2004) door Saartje Vandendriessche, Mc Louis en Mathilde.
04. "Ein bisschen Frieden" (West-Duitsland 1982) door Raf Stevens, Mystery of Darkness en Vince.
05. "J'aime la vie" (België 1986) door Kobe Van Herwegen, Guust en The Pinsons.

Ook Natalia (Eurosong 2004) was van de partij en bracht er haar jongste single "Drop a little". En dan was het moment van de waarheid aangebroken voor de vier finalisten.

 Guust stond op de blokken tegenover Chloé en kreeg als eerste te horen dat hij afviel. Daarna was het de beurt aan Didier en Charlotte die hun meerdere moesten erkennen in Oliver. Uiteindelijk won Oliver het van Chloé en mag hij met "Shut up" naar Cyprus afreizen. De kleinzoon van Hugo Symons mocht de trofee in ontvangst nemen van de leden van Trust, de Belgische kandidaten van vorig jaar.
Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. (bron en foto's : Eén)

27-09-2008 om 22:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwe homozender van Gordon krijgt vastere vorm.

 Eind juli vorig jaar,  nadat hij de overstap had gemaakt van Tien naar RTL, liet Gordon (ESF 2009, NSF 1990-2003, lid vakjury JSF 2007-2008) zich ontvallen dat hij een homozender of minstens een zender die zich richt op de homosexuelen miste in het Nederlandse omroepbestel.

De zanger liep toen al meer dan een jaar rond met dit idee maar volgens hem sliep iedereen. "Het hoeft ook niet per se meteen een hele zender te worden. Maar iets meer gericht op homo's zou wel leuk zijn. Een soort gaynight op RTL 5 of zo" aldus Gordon toen in een gesprek met Novum.

Intussen zijn we meer dan een jaar later en het idee krijgt meer en meer vorm. Tijdens 'Pauw & Witteman' (Nederland 1gisterenavond liet hij weten dat de plannen vaste vorm krijgen en als alles meezit begint hij vanaf december met de ledenwerving. Om in het publieke bestel te worden opgenomen moet een zender minstens 50.000 leden hebben. (bron : VARA, NPS)

27-09-2008 om 21:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Junior Eurosong 2008 : Chloé gaat volgens onze bezoekers naar het Junior Eurovisie Songfestival.

 Straks rond de klok van 22.00 weten we wie ons land zal mogen vertegenwoordigen tijdens de zesde editie van het Junior Eurovisie Songfestival dat later dit jaar in het Cypriotische Limassol zal worden gehouden.

 De voorbije week vroegen we onze bezoekers wie er voor hen naar Cyprus mag afreizen om er ons land op zaterdag 22 november te vertegenwoordigen. Met 31,84% van de stemmen is "Un nouveau rêve" door Chloé het nummer dat ons land zal gaan vertegenwoordigen. Op een gedeelde tweede plaats vinden we "Shut up" door Oliver en "Samen" door Didier en Charlotte, beiden goed voor 29,39% van de stemmen. "Ik hou van muziek" door Guust kon maar 9,38% van de bezoekers bekoren.

Afwachten wat het wordt en of Vlaanderen onze bezoekers zullen volgen.
De finale van 'Junior Eurosong 2008', vanavond op Eén tussen 20.50 en 22.05. Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de Eurosongsite van de openbare omroep. (foto's : Eén)

27-09-2008 om 20:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limassol 2008 : Marissa en Roufaïda naar finale Junior Songfestival 2008.

 Vanavond vond in Nederland de tweede halve finale plaats van het 'AVRO Junior Songfestival 2008'. Ook tijdens deze halve finale streden vijf kandidaten om twee rechtstreekse tickets voor de finale die volgende week zaterdag 04 oktober zal doorgaan.

De vakjury, bestaande uit Gordon (NSF 1990-2003, ESF 2009), Hind (ESF 2008) en Curt Fortin ('Huis van Anubis'), bepaalde samen met de kinderjury en het stemmende publiek wie er doorgingen naar de finale.

* uitslag tweede halve finale (tussen haakjes punten kinderjury/vakjury/televoting) :

01. "De dansmena" door Paola en Claudia : 24 punten (7+8+9)(vijfde plaats).
02. "Vandaag" door Roufaïda : 28 punten (12+9+7)(tweede plaats).
03. "Doe je ding nu" door Delano : 27 punten (9+10+8)(derde plaats).
04. "Geef me mijn droom" door Teuntje : 25 punten (8+7+10)(vierde plaats).
05. "Een dag is te kort" door Marissa : 34 punten (10+12+12)(eerste plaats).

Van de vijf acts gaan er dus, net als vorige week, slechts twee door naar de finale. Maar in die finale staan vijf acts. De vijfde act werd dus niet gekozen tijdens de halve finales maar via het internet want er wordt één wildcard weggegeven. Tot morgenochtend 09.00 kan er op internet worden gestemd op de overgebleven zes acts, zodat één van hen toch door kan naar de finale.

De finale van 'AVRO Junior Songfestival 2008', gepresenteerd door Sipke Jan Bousema (presentator JESF 2007), volgende week zaterdag, 04 oktober, rechtstreeks op Z@PP (Nederland 3) tussen 19.00 en 20.00. Net als de voorbije weken kan je dan tussen 18.10 en 18.45 ook weer kijken naar het 'JSF Report'. (
bron en foto : AVRO)

27-09-2008 om 20:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : oud-Songfestivalcommentator Johan Verstreken feliciteert jongehuwden Miet Smet en ex-premier Wilfried Martens.

Johan Verstreken Vlaams parlementslid Johan Verstreken (commentator ESF 1996) heeft zijn felicitaties overgemaakt aan ex-premier Wilfried Martens en collega-parlementslid Miet Smet. Eerder op de dag raakte bekend dat het tweetal vandaag in het stadhuis van Lokeren in het huwelijksbootje is gestapt.

Verstreken omschreef bij aanvang van het actualiteitscongres van de CD&V Miet Smet als een fantastische dame die hij de afgelopen jaren beter heeft leren kennen en echt heeft leren appreciëren.

"Enkele keren per week zitten we toch samen aan tafel en ik heb er al enkele buitenlandse trips met haar opzitten. Toch kwam het huwelijk met Wilfried Martens als een verrassing. Ik heb ze meteen een sms'je gestuurd", luidt het.

Voor de 72-jarige Martens is het zijn derde huwelijk. De oud-premier en voorzitter van de Europese Volkspartij heeft vijf kinderen. Voor Smet is het het eerste huwelijk. Smet was onder meer minister van Arbeid en zit momenteel in het Vlaams Parlement. (bron : Belga)

27-09-2008 om 16:29 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : de eerste diskwalificaties in Bulgarije zijn een feit.

 De Bulgaarse nationale omroep BNT gaat vanaf aanstaande donderdag, 02 oktober, tijdens 'Be a star' op zoek naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat volgend jaar wordt gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Net als voor het festival van dit jaar zal de selectie gebeuren via diverse voorrondes, een halve finale en een finale.

Tot en met vorige week vrijdagavond 18.00 plaatselijke tijd (17.00 Belgische tijd) konden inzendingen worden ingestuurd en de nationale omroep ontving er in totaal 54. Intussen is dat aantal op 46 gebracht daar acht nummers niet weerhouden werden voor de voorronde. De nummers werden geweigerd daar ze reeds voor 01 oktober openbaar waren gemaakt of omdat het geen originele inzendingen waren.

* gediskwalificieerd voor de nationale selectie :

01. "By you" door Big Mama Scandal.
02. "Ako nyama koy da vi obicha" door Asya Rusanova.
03. "Sazdadeni" door Gligor.
04. "Fall" door Teni.
05. "Kosmonavti bez raketa" door Fizicheski Fakultet.
06. "Pesen za pirin" door Hristo Karakanchev en Priyateli.
07. "Once upon a summer" door Vihren.
08. "Uprek" door Hristo Dimitroc Polyakoc.

Net als vorig jaar komen er in totaal negen voorstellingsrondes waarin alle weerhouden nummers zullen worden voorgesteld. Na drie voorstellingsrondes volgt een voorronde waarin de kijkers (via televoting) drie kandidaten aanduiden uit de drie voorgaande voorstellingsrondes. Die drie kandidaten gaan dan meteen door naar de halve finale en dit levert in totaal reeds negen kandidaten op. 

Aanstaande woensdag 01, oktober, gaat een tweede inschrijvingsronde van start en die eindigt op vrijdag 19 december. Alle nummers uit deze inschrijving alsook de niet weerhouden nummers uit de voorronde krijgen dan in januari volgend jaar een tweede kans wanneer een vakjury er nog eens negen zal aanduiden. Deze negen nemen samen met de negen nummers uit de voorronde deel aan de halve finale zodat die met achttien kandidaten zal doorgaan.

In de halve finale strijden die kandidaten dan voor negen plaatsen in de finale, de aanduiding gebeurt opnieuw door een vakjury en BNT voegt er dan nog drie wildcards aan toe zodat de finale later volgend voorjaar zal doorgaan met twaalf kandidaten en dan is het opnieuw aan het publiek (via televoting) om de Bulgaarse kandidaat voor Moskou aan te duiden.

Intussen heeft BNT de indeling van de voorstellingsrondes bekendgemaakt en we zetten die (onder enig voorbehoud) hieronder al op een rijtje.

* eerste voorstellingsronde, donderdag 02 oktober 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :


01. "I won" door Monika Kirovska.
02. "Deystvitelnost ili izmama" door Emil Sokolov.
03. "Ready for love" door I Velina.
04. "I promise" door Perfect Stranger.
05. "Neka s pesen" door Venelina Milanova.

* tweede voorstellingsronde, donderdag 09 oktober 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :

01. "Dokosni me" door Iskra en Misha Iliev.
02. "Let's spread love" door Prima Vista.
03. "Placha v noshtta" door Konkurent.
04. "La ragazza che ho lasciato" door Mario Marinov.
05. "Samo edno more" door Tereza Kolarova.

* derde voorstellingsronde, donderdag 16 oktober 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :

01. "Tozi ritam" door Iliyan Tsvetanov.
02. "Droga" door Teodora Kutsarova.
03. "Sometimes" door Ruth.
04. "Imam tvoeto ime" door Deyan Dzhenkov.
05. "Razstoyaniya" door Moto.

* EERSTE VOORRONDE, donderdag 23 oktober 20.45-22.30 plaatselijke tijd (19.45-21.30 Belgische tijd) : met de vijftien kandidaten uit de eerste, tweede en derde voorstellingsronde.

* vierde voorstellingsronde, donderdag 30 oktober 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :

01. "More ot mechti" door Lorado.
02. "Love never ends" door Fanagora en Milena Peeva.
03. "Rokendrol izkustvo" door Itso Petroff en Priyateli.
04. "Yasno slantse" door Gergana Dimova.
05. "Don't kiss for the money" door Sahara.

* vijfde voorstellingsronde, donderdag 06 november 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :

01. "Dalechen svyat" door Plamen Penev.
02. "Dumi" door Zheni Karavacheva.
03. "Tozi pat" door Bobi Kokera, Bleki en Sunnie.
04. "S teb" door Emilya Valenti.
05. "Bez dumi" door Hari ot Balgariya.

* zesde voorstellingsronde, donderdag 13 november 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :

01. "Az te chakam" door Annayah.
02. "Europe is my home !" door Georgi Varbanov.
03. "You're not alone" door Lazar Kisyov.
04. "Don't leave by the day" door Antoniya Markova.
05. "Lipsvash mi tatko" door Mario Denev.

* TWEEDE VOORRONDE, donderdag 20 november 20.45-22.30 plaatselijke tijd (19.45-21.30 Belgische tijd) : met de vijftien kandidaten uit de vierde, vijfde en zesde voorstellingsronde.

* zevende voorstellingsronde, donderdag 27 november 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :


01. "Sun is shining" door Vatticana.
02. "Stranger" door Anna Star.
03. "Barrow from the shadow" door Svetozar Hristov.
04. "My song" door Just Elly.
05. "Don't look for me" door Tedu Slavcheva.

* achtste voorstellingsronde, donderdag 04 december 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :

01. "Sama" door Freeway.
02. "Valshebni noti" door Biby Michael Sfriends.
03. "Zashto se Varna" door Iskren Petsov.
04. "Neshto Ludo" door Sunay Chalakov.
05. "What does it take" door Tsetso Vlaykov.

* negende voorstellingsronde, donderdag 11 december 20.45-22.00 plaatselijke tijd (19.45-21.00 Belgische tijd) :

01. "We" door X-R@Y.
02. "Get up" door Stefan Ilchev.
03. "Sacred journey" door Petya Hristova.
04. "Senki" door Zona.
05. "Mi fai male" door Martin Aleksandrov.

* DERDE VOORRONDE, donderdag 18 december 20.45-22.30 plaatselijke tijd (19.45-21.30 Belgische tijd) : met de vijftien kandidaten uit de zevende, achtste en negende voorstellingsronde.

** "Ne moga da zaspya" door Todor Kalchev is door de omroep niet gediskwalificeerd maar werd ook nog niet ingedeeld in één van de voorstellingsrondes.

 Vanuit Vlaanderen zal er meer dan gewone belangstelling zijn voor de vierde voorstellingsronde (donderdag 30 oktober) en voor de tweede voorronde (donderdag 20 november). Eén van de inzendingen, "Don't kiss for the money" door Sahara, is zoals we vorig weekend reeds berichtten van de hand van Stefaan Fernande en Ingrid Mank. Fernande is samen met Luca Chiaravalli verantwoordelijk voor "Coward", het nummer waarmee Peter Evrard in 2006 deelnam aan 'Eurosong'. Verder is hij ook de man achter heelwat hits van Get Ready! (met Jimmy Samyn, Eurosong 2002) en schreef hij de tekst en muziek van heelwat nummers van Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) zoals onder meer "Nobelprijs" en "Vonken & vuur". Ook voor Hadise, Natalia (Eurosong 2004) en Katerine (Eurosong 2002-2006) schreef hij reeds nummers. "Hey liefste", de jongste single van Sarah (Eurosong 1999) en "Scars" van Stan Van Samang zijn ondermeer ook van zijn hand.

Ingrid Mank, oftewel mevrouw Hans Francken (producer van onder meer Clouseau en Born Crain) schreef samen met Esther Sels (Eurosong 2008) de Nederlandse tekst van "Game over", het nummer waarmee deze laatste begin dit jaar deelnam aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Verder schreef zij ook reeds nummers voor Clouseau, Born Crain, Sarah en Sandrine (Eurosong 2008). Ook in Nederland waagde ze reeds haar kans en dit in 2006 toen Maud met "I'm alive" tijdens het Nationaal Songfestival op een derde plaats eindigde na het meidentrio Treble en Behave. (bron : BNT ; foto Stefaan Fernande : MySpace Stefaan)

27-09-2008 om 12:52 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs