Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

22-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : heeft Hadise een relatie met de componist van haar Songfestivalinzending, Sinan Akçil ?

 De Molse zangeres Hadise, dit jaar de Turkse kandidaat voor het Eurovisie Songfestival, zou volgens de laatste geruchten een relatie hebben met de componist/producer van "Düm tek tek", Sinan Akçil. Dat lezen we althans op de website van TurkStars.

Tijdens een optreden in Bulgarije, in het kader van haar Europese promotietournee, werd de producer gevraagd waarom hij aanwezig was bij de optredens van de zangeres. Hierop antwoordde hij "Is het zo gek dat ik bij de optredens van Hadise ben in Bulgarije ? Binnenkort gaan we met z'n allen ook naar Rusland. Het is toch niet raar als je "Düm tek tek" geschreven hebt en erbij wilt zijn wanneer ze dat zingt ?".

 Vervolgens stelden de reporters hem de vraag of hij en Hadise een koppel vormden. Hierop antwoordde Sinan Akçil het volgende : "Ik wil niet antwoorden op deze vraag. Nadat het Eurovisie Songfestival voorbij is kunnen we rustig zitten en praten. Niets mag het Songfestival in de weg zitten."

Hadise treedt op dinsdag 12 mei aan tijdens de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival. In eigen land staat haar festivalinzending intussen reeds in de hitparade en haar nieuwe album "Fast life" ligt vanaf maandag 11 mei in de winkelrekken.  
(bron : TurkStars)

22-04-2009 om 16:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze voorlaatste woensdag van april staat onze rubriek 'Een avondje uit' in het teken van Nederland en dit voor onze talrijke Nederlandse bezoekers die we dagelijks mogen verwelkomen. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Sinds 1993 hebben Gerard-Jan Alderliefste (zang, gitaar, piano), Arnd Broeke (bas, zang) en Luc de Bruin (drums, zang) naam verworven met Nederlandstalig repertoire en Franstalig "powerchanson" : nostalgie, rock en melodrama met een vleugje funk. Optredens in onder andere "De Vrienden van Amstel live" geven het trio nationale bekendheid.

In het eerste muzikale theaterprogramma van de heren van Alderliefste (NSF 2000), bekend van onder andere samenwerkingen met Shaffy, List en Paul de Leeuw (presentator NSF), wordt u getrakteerd op een avondje 'feel-good' live muziek in een, soort-van onvervalste café-ambiance. Eigen werk van hun albums  "Je maintiendrai" (2004) en "Met de Franse slag" (2008) en hits uit de jaren zeventig passeren de revue, wat u een  nostalgisch déjà-vu (of beter : 'entendu') gevoel oplevert. Dit, de ongedwongen en toegankelijke performance, gepaard aan grappige anekdotes uit hun inmiddels uitgebreide bandgeschiedenis, doen u met een warme glimlach huiswaarts keren. Voor meer nieuws en informatie kan je hier terecht.

 Na 'Grease' en 'Fame' wordt 'Footloose' dé nieuwe swingmusical van 2009 met Kim-Lian van der Meij (presentatrice JESF 2007). "Let's hear it for the boy", "Holding out for a hero" en de titelsong "Footloose" zijn nummers die iedereen in de jaren tachtig meezong. De film was een hit en maakte een ster van acteur Kevin Bacon. Na New York en Londen is de musical nu eindelijk ook voor het eerst in Nederland te zien. In een geheel Nederlandstalige bewerking kan Nederland gaan genieten van de musicalversie van deze swingende dansfilm.

Het is het verhaal van een jongen die met zijn moeder naar een klein dorpje verhuist vanuit de grote stad. In het dorp wordt de scepter gezwaaid door de dominee die het gehele dorp in zijn ban heeft. Tot grote frustratie van de jongen mag in het dorp geen moderne muziek worden afgespeeld en niet worden gedanst. Alles wat zondig is, is verboden ! De jongen heeft moeite zich hier aan aan te passen en gaat de strijd aan met de dominee, gesteund door zijn nieuwe vrienden op school. En dan wordt hij ook nog eens tot over zijn oren verliefd op de dochter van de dominee.

Een grootse, jonge en talentvolle cast onder leiding van Kim-Lian van der Meij, het nieuwe musicaltalent William Spaaij, Jeroen Phaff (o.a. Tarzan) en Marleen van der Loo (bekend van het tv-programma 'Op zoek naar Evita') zorgen voor een swingende avond uit in de traditie van 'Grease' en de Nederlandse 'Fame' waarbij avond aan avond het publiek zal staan dansen op hun stoelen op de bekendste internationale hits uit de jaren tachtig.

Tussen midden en eind januari vonden een aantal try-outs plats en de première ging door op zaterdag 01 februari in Den Bosch (Theater aan de Parade). Sindsdien trekt het gezelschap door heel Nederland en de laatste voorstelling staat voorlopig gepland voor begin juli

Wie deze voorstelling wenst bij te wonen en wil weten waar de musical wordt opgevoerd verwijzen we graag naar de website van Nationale Theaterkassa waar je alle informatie krijgt. Via deze link kom je meteen terecht op de pagina met alle nuttige informatie.

 Op zondag 06 september is het weer zover want dan vindt de tweede editie plaats van het festival 'Sterren van Hollandia'. Jeroen van der Boom (ESF 2009), Wolter Kroes, Frans Duijts, Hermes House Band, Peter Beense, Ruud Versteeg, Lesley Williams en Bouke maken alvast hun opwachting.

Vorig jaar vond de eerste editie plaats in het recreatiegebied Geestmerambacht, dit jaar wordt afgezakt naar het Park van Luna in Heerhugowaard. Een logische keuze want het Park van Luna biedt minstens zoveel sfeer als het Geestmerambacht. Het festival is dit jaar deels overkapt door een unieke parachute tent ! Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het festival en wie tickets wil aanschaffen kan dat via Ticketpoint.

22-04-2009 om 14:51 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : Bart De Wever is vanavond te gast bij Tom Waes.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

De op één na slimste mens ter wereld, Bart De Wever, mag in 'The One Man show' voor één keer zelf de vragen stellen. Er wordt onder andere gequizd over zijn gezonde eetlust en zijn grootste ergernissen.

De kandidaten zijn Jan Anné (33), die voor de tweede keer deelneemt en vorige aflevering 1.000 € won, Bart Gryson (37), die voor de vierde keer deelneemt en intussen al 2.000 € heeft verzameld, en nieuwkomers Nadine Vanlaer (38), Jan De Cat (49) en Francoise Piroote (57).

'The One Man show', VANAVOND om 22.15 op Eén na 'We are from Belgium'. (bron en foto's : Eén)

22-04-2009 om 09:23 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ook getest op mensen' : fit zonder zweten.

 We willen allemaal zo lang mogelijk leven en zijn erg met onze gezondheid en ons lichaam begaan. Aan informatie over hoe we met ons lichaam moeten omspringen ontbreekt het niet. Kranten, tijdschriften, radio, televisie en websites bulken van de verhalen over wat al dan niet gezond is.

Maar kloppen die verhalen wel ? En zijn die stellingen grondig getest ? Onderzoeken spreken elkaar ook om de haverklap tegen. Misschien maakt dat alles ons wel banger dan we zouden moeten zijn. Marcel Vanthilt (lid vakjury 'Eurosong') gaat tien weken lang op zoek naar antwoorden op enkele pertinente vragen over onze gezondheid. Op de simpelst denkbare manier, namelijk door zelf te testen. Op mensen.

Verkort slecht slapen ons leven ? Dreigen koks onvruchtbaar te worden? Klopt het dat een gezond levende mens 25 kilo verborgen vetten en 50 kilo suiker per jaar eet ? Worden we met zijn allen langzaamaan doof ? Worden vrouwen sneller dronken dan mannen ? Is bio echt gezonder ? Zijn we te proper ?

Elke week komen drie onderwerpen uitgebreid aan bod via reportages en studiogesprekken. Daarnaast grasduint Marcel in de nationale en internationale pers, bespreekt dokter Tom Jacobs een aantal waar/niet waar-stellingen en is het studiopubliek zelf geregeld het onderwerp van tests.

* inhoud vijfde aflevering :

Worden we met z'n allen doof ?

iPod, MP3, fuiven, concerten ... muziek kan vaak niet luid genoeg staan, maar hoe zit het ondertussen met het gehoor van de luisteraars ? Volgens professor Bart Vinck van het UZ Gent is de toestand verontrustend. De gehoorschade bij de jeugd neemt van dag tot dag toe.

'Ook getest op mensen' deed een test met de voorzitters van vier Gentse studentenclubs. Ze werden gevolgd in de bioscoop en tijdens een fuif. De resultaten zijn onthutsend. Daarnaast ook een getuigenis van Paul 'Boogie Boy' Ambach (Eurosong 1989), die door zijn muziek goed op weg was om doof te worden en nu met een hoorapparaat door het leven gaat.

Fit zonder zweten

Fit worden zonder te zweten, kan dat ? 'Ook getest op mensen' probeert het in de studio uit met een Wii-toestel. Vier krasse zeventigers doen ook een test met een trilplaat, elektroshocks en Nordic walking.
 
Leven we te hygiënisch ?

Maar liefst één op vier mensen heeft vandaag de dag last van één of meerdere allergieën. Dat komt onder meer omdat kinderen in hun eerste levensjaren tegenwoordig veel minder in contact komen met vuil dan vroeger. Uit onderzoek is alvast gebleken dat kinderen die op een boerderij zijn opgegroeid, veel minder last hebben van allergieën dan kinderen die in de stad zijn opgegroeid.

Dat komt vooral omdat zij in contact komen met koeienmest en met de bacterie LPS. 'Ook getest op mensen' ging op onderzoek uit en maakte een vergelijking tussen Remco, die opgroeide op een landbouwbedrijf, en enkele van zijn vriendjes.
 
De huisdokter

Huisdokter Tom Jacobs buigt zich in Ook getest op mensen opnieuw over enkele waar-niet waarstellingen en Marcel Vanthilt bekijkt wat er deze week in de nationale en internationale media verschenen is aan gezondheidsnieuws.

 'Ook getest op mensen', de vijfde aflevering vanavond op Eén, rond de klok van 20.45. (bron en foto's : Eén)

22-04-2009 om 00:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Jes' : vanavond de vijfde aflevering - 'Zondag seksdag'.

 De commerciële zender vtm pakt sinds woensdag 25 maart uit met 'Jes', een nieuwe dertiendelige drama-comedyreeks over een jonge vrouw die een nieuw leven begint in Brussel. In 'Jes' volgen we Jes Jacobs, een jonge vrouw van rond de 30, die op het punt staat naar Shanghai te verhuizen. Niet voor zichzelf, maar voor de job van haar vriend Gert.

Op je twintigste ga je feestend door het leven en zoek je je richting. Eens de kaap van de dertig verwacht iedereen dat je je leven hebt uitgestippeld en je definitieve keuzes hebt gemaakt. Je relatie moet op de rails zitten, de kinderen komen er aan (als ze er al niet zijn) en je huidige job moet (eindelijk) ook de juiste zijn.
En dan bekruipt je het gevoel dat je toch iets mist. Dat je leven op het verkeerde spoor zit en je definitieve keuzes misschien niet de juiste keuzes zijn. Dan heb je twee opties.

Berusten en er het beste van maken, want als je nu nog twijfelt zal je altijd wel twijfelen, zeggen je vrienden.
Maar je kan ook al je moed samenrapen om er radicaal mee te kappen, om eindelijk voor jezelf te kiezen, voor wat jij echt wil. Om écht te leven. Om je onder te dompelen in de soms bevreemdende, maar altijd bruisende hoofdstad. Op ontdekking naar jezelf en naar de wereld. En dat doet 'Jes' !

Maar wat is dat eigenlijk ? Echt leven ? Wat wil je eigenlijk echt ? Dat is 'Jes' ! Maar 'Jes' is ook fun, je amuseren met vrienden, samen huilen om een verloren lief, een nieuw restaurantje ontdekken. 'Jes' is dansen op het ritme van Brussel by night. 'Jes' is het leven van dertigers zoals het is, of zoals het voor velen zou mogen zijn.

* De aanzet :

Gert (Axel Daseleire) en Jes (Lotte Heijtenis) zijn al heel lang samen. Op een dag krijgt Gert de job van zijn leven : gaan werken in een groot filiaal in Shanghai. Die job is zijn droom en Jes wil hem daarin volgen. Uiteraard, dat leidt geen twijfel. Jes volgt hem altijd overal. Toch ? Niet dus. De dag van het vertrek besluit ze niet mee te gaan. De anders zo volgzame Jes beslist om één keer in haar leven voor zichzelf te kiezen, in de hoop dat hij voor één keer ook voor haar kiest. Ze dumpt haar vriend en volgt haar eigen weg.

Gert vertrekt naar China, Jes kiest voor een singlebestaan in Brussel. In haar nieuwe leven wordt ze bijgestaan door haar BCBG-zus Michelle (Kadèr Gürbüz), haar macho homovriend John (Johan Heldenbergh), de cynische prodeo-advocaat Luc (Koen De Graeve) en haar nieuwe beste vriendin, kunstenares en flapuit Sofia (Pascale Platel, lid vakjury 'Junior Eurosong 2008'). Haar keuze heeft gevolgen voor iedereen.

Dat is de aanzet van 'Jes', de 13-delige dramedyreeks met Lotte Heijtenis in de titelrol die zich afspeelt in het Brussel van vandaag. De toon van 'Jes' is humoristisch, levenslustig, eigentijds en relativerend. De personages nemen geen blad voor de mond en alle onderwerpen worden besproken. De reeks is een dynamisch raderwerk zoals de hoofdstad zelf. Levens kruisen elkaar en gaan weer uit elkaar. Elk personage in 'Jes' staat op een keerpunt in haar/zijn leven. Ze zijn op zoek naar geluk.

* inhoud vijfde aflevering - 'Zondag seksdag' :

Jes krijgt bloemen en beeldt zich al een hele romance in met Felix. Maar de bloemen komen niet van Felix, maar van een geheime aanbidder. Het boeket is trouwens niet voor haar, maar voor de vorige bewoonster van haar appartement. Samen met John gaat Jes op zoek naar de verdwenen geliefde. Michelle probeert intussen tevergeefs wat vuur in haar relatie te krijgen. Als ze dan een danser uit de entourage van Sofia leert kennen, begint ze te twijfelen. Zou ze geen affaire beginnen ? En Luc heeft nog steeds last van de naweeën van zijn faliekante tv-optreden.

 Zoals we eerder reeds berichtten kozen de makers als begingeneriek voor "Ça plane pour moi", het nummer waarmee Plastic Bertrand in 1977 een internationale hit scoorde. Bertrand is één van de bestverkopende Belgische artiesten ooit met een verkoop van meer dan twintig miljoen albums. In 1987 nam hij in Brussel deel aan het Eurovisie Songfestival en verdedigde hij er de Luxemburgse kleuren met "Amour amour". Met een totaal van vier punten (twee uit Portugal en twee uit het Verenigd Koninkrijk) legde hij beslag op een eenentwintigste en voorlaatste plaats.
   
De reeks is wekelijks te zien op vtm rond de klok van 22.00 en dat is na het eerste deel van 'Op zoek naar Maria' waarin presentator Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) op zoek gaat naar de Vlaamse Julie Andrews. Wie de aflevering op woensdagavond moet missen krijgt op vrijdagavond, na de film, een herhaling voorgeschoteld. (bron en foto 'Jes' : vtm)

22-04-2009 om 00:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Op zoek naar Maria' : van negen finalistes naar acht (vijfde aflevering).

 'The Sound of Music' is zonder twijfel een van de mooiste muzikale klassiekers. Sinds de première hebben al vele generaties genoten én vooral meegezongen met Julie Andrews. In 'The Sound of Music' geeft zij gestalte aan de levenslustige novice Maria, die in Salzburg als gouvernante aan de slag gaat bij weduwnaar kapitein Von Trapp en zijn zeven kinderen.

De bekende Nederlandse musicalproducent Albert Verlinde brengt samen met Efteling Theaterproducties en Music Hall vanaf augustus 'The Sound of Music' naar Vlaanderen. De hoofdrol wordt sinds woensdag 25 maart jongstleden gecast in 'Op zoek naar Maria', de nieuwe programmareeks die gebaseerd is op het succesvolle BBC-format BBC-format 'How do you solve a problem like Maria ?'.

- de vijfde aflevering : de derde liveshow met negen kandidaten.

De afgelopen week hebben onze negen finalistes weer keihard gewerkt om een fantastische vocale prestatie neer te zetten, een podiumact om U tegen te zeggen en een nieuw facet van zichzelf in de kijker te zetten.

De muzikale affiche is zonder meer gevarieerd :

* Deborah De Ridder uit Antwerpen zingt "Can you feel the love" van Elton John.
* Elisabeth Herman uit Wetteren zingt "Papa" van Stef Bos (ESF 1989).
* Elke Buyle uit Duffel zingt "Dag vreemde man" van Ann Christy (Chansons Euro '70 - 1970, Canzonissima 1971, ESF 1975).
* Ellen Vandervieren uit Beveren zingt "Cabaret" uit de musical.
* Fleur Brusselmans uit Gent zingt "The boy does nothing" van Alesha Dixon.
* Katrien Smets uit Tienen zingt "Sparkling diamonds" uit Moulin Rouge.
* Liv Van Aelst uit Brasschaat zingt "Because of you" van Kelly Clarkson.
* Marian Van Klaveren uit Lede zingt "Sway" van Pussycat Dolls.
* Sandra Paelinck uit Mortsel zingt "One day I'll fly away" uit Moulin Rouge.

 Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) neemt de presentatie voor zijn rekening. Het panel van professionals zal de optredens met gespitste oren beluisteren en met argusogen bekijken. Commentaren en advies zullen volgen, maar het zijn de kijkers die hun mening duidelijk maken door te stemmen.

 
Na de onderbreking voor 'Jes' treden de twee Maria's met het minst aantal stemmen achter hun naam opnieuw op. Over hun toekomst in 'Op zoek naar Maria' wordt beslist door producent Albert Verlinde. Hij krijgt het allerlaatste woord en bepaalt wie van de twee doorgaat naar de vierde liveshow.

'Op zoek naar Maria', vanavond deel één tussen 20.40 en 22.00, deel twee tussen 22.55 en 23.25, telkens op vtm. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van 'Op zoek naar Maria'.
(bron en foto's : vtm)

22-04-2009 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 33. MOLDAVIE.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als vijftiende zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is MOLDAVIE. Het Oost-Europese land debuteerde in 2005 en dat debuut ging niet onopgemerkt voorbij. De groep Zdob şi Zdub eindigde in de halve finale op de tweede plaats na Roemenië en in de finale wisten ze (samen met oma) beslag te leggen op de zevende plaats. Vandaar dat het land bij de tweede deelname (in 2006) meteen in de finale mocht aantreden. Daar verging het Arsenium en Natalia Gordienko heelwat minder. Met "Loca" eindigde het duo op een twintigste plaats en daarom moest het land vorig jaar eerst in de halve finale aantreden. Natalia Barbu eindigde zowel in de halve finale als de finale met "Fight" op een verdienstelijke tiende plaats. Vorig jaar legde Geta Burlacu met "A century of love" in de eerste halve finale beslag op een elfde plaats en liep daarmee net een plaatsje mis voor de finale.

Op zaterdag 14 februari vond in Moldavië de nationale finale plaats en het geheel kwam rechtstreeks vanuit het Teatru di Opera şi Balet in de hoofdstad Chisinau. Uit de oorspronkelijke lijst van twintig deelnemers waren er intussen drie verdwenen. Zo nam oud-Songfestivaldeelneemster Natalia Gordienco (ESF 2006) niet deel wegens familiale problemen. Olga Tira haalde één van haar twee nummers uit de wedstrijd en de groep Edict was ook niet van de partij daar ze daags voor de finale een concert gaven in buurland Roemenië.

Deze nummers werden vervangen door drie nieuwe nummers die op de reservelijst van de interne vakjury stonden en zo was het deelnemersveld meteen weer helemaal compleet. Het lot van de kandidaten lag in de handen van een vakjury, een jury van de nationale omroep en van de kijkers thuis.

* de volledige uitslag :

01. "Hora din Moldova" door Nelly Ciobanu : 36 punten.
02. "A flight to the light" door Alexa : 27 punten.
03. "No crime" door Sun Stroke Projekt : 26 punten.
04. "Unicul meu" door Olga Tira : 24 punten.
05. "Sparky Lady" door Kătălina Rusu : 20 punten.
06. "Women's winner" door Cristy Rouge : 15 punten.
06. "Joc de noroc" door Galina Şcoda : 15 punten.
08. "Hei! Exploadeaza!" door Doina Gherman : 13 punten.
08. "O fată cu părul de aur" door Slavici : 13 punten.
10. "7 days" door Corbus Albus : 12 punten.
10. "Call me a liar" door Ayra : 12 punten.
10. "I'm missing you" door Dianna : 12 punten.
13. "Tu tată" door Cezara : 11 punten.
14. "Queen" door Elena Buga : 9 punten.
14. "First chance" door Cristina Croitor : 9 punten.
16. "Simt este timpul" door Brand : 8 punten.
16. "Doar un pas" door Dana Marchitan : 8 punten.
18. "We'll gonna rock" door Marius : 6 punten.
19. "Adrenalina" door Anisoara Balmuş : 5 punten.
20. "Lerui - ler" door Veronica Stolli : 0 punten.

 Nelly Ciobanu (Cania, 28 oktober 1974) startte haar carrière in 1994 alwaar ze tijdens de talentenjacht 'Morning star' de eerste prijs in de wacht wist te slepen. Nadien wist ze tijdens diverse wedstrijden nog een aantal eervolle noteringen op haar palmares te schrijven. Sinds 2007 is ze ook presentatrice van één van de best bekeken programma's in het land, 'Vedeta la bis'. Nelly Ciobanu nam dit jaar voor de tweede maal deel aan de nationale selectie. In 2005 eindigde ze tijdens de nationale finale met "One more time" op een tweede plaats. Meer over de zangeres kan je op haar website terugvinden.

"Hora din Moldova" (tekst : Nelly Ciobanu ; muziek : Veaceslav Daniliuc)

Ye ye... le la te nane
Ye ye ye ye... le la te na
Ooh... oh... oh...
 
(Ra! Ra!)
 
All the mountains, all the seas
All the winds are dancing hora
It's a dance you've never seen
From my country called Moldova
 
Şai lalai la... şi zborul
Şai lalai la... duce dorul
Dans de foc al iubirii joc
E hora din Moldova (Ru!)
 
Când o iubeşti te răsfată
Când o-nvârtesti iţi da viaţa
Toţi cu foc se avânta-n joc
E cu noroc
 
(Ra, he hei, he hei)
(Hai la hora, hai la hora din Moldova)
(Ra, he hei, he hei)
(Lute-i hora, lute-i hora în Moldova)
 
(Ra, he hei, he hei)
(Hai la hora, hai la hora din Moldova)
(Ra he hei, he hei)
(Lute-i hora, lute-i hora în Moldova)
 
Foaie verde-a bobului, măi (Hop hop şi-aşa)
Păi jucaţi hora neamului (...)
Şi zi-i mai tare lăutare
Să se-audă-n lumea mare
Joacă hora mic şi mare
Hop şi-a şa, măi
 
All the seas, all the winds
All the feelings that you get from hora
All the day, past and nowaday
Oh the dance you wanna play
 
(Ra, he hei, he hei)
(Hai la hora, hai la hora din Moldova)
(Ra he hei, he hei)
(Lute-i hora, lute-i hora în Moldova)
 
(Ra, he hei, he hei)
(Hai la hora, hai la hora din Moldova)
(Ra he hei, he hei)
(Lute-i hora, lute-i hora în Moldova)
 
(Ra! He hei) Şai lai la... (Hei)
(Ra! He hei) Şai lalai la... (Hei)
(Ra! He hei) Şai lai lalalai lalai lalala he...
 
(Ra! He hei) Şai lai la... (Hei)
(Ra! He hei) Şai lalai la... (Hei)
(Ra! He hei) Şai lai lalalai lalai hei hoi hei...


MORGEN : voorstelling van de Albanese kandidate, Kejsi Tola. (foto :
 Eurovision.tv)

22-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


21-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : concerten Clement Peerens Explosition afgelast wegens ziekte.

 De eerstvolgende concerten van Clement Peerens Explosition (CPeX) worden geannuleerd. Frontman Hugo Matthysen sukkelt namelijk met een longontsteking en is waarschijnlijk enkele weken buiten strijd. Dat hebben de organisatoren vandaag gemeld.

Wanneer CPeX precies terug actief zal zijn, is op dit moment nog onzeker. Het concert op donderdag 23 april in de Trix Zaal in Antwerpen (Hof Ter Loo) wordt verplaatst naar woensdag 07 oktober. Het optreden dat op vrijdag 24 april zou plaatsvinden in de Handelsbeurs in Gent, is uitgesteld naar vrijdag 16 oktober.

Voor de komende concerten op zaterdag 25 april in Wuustwezel (Puntpop), op vrijdag 01 mei in Brugge (Red Rock Rally), op zaterdag 02 mei in Weerde (Weerdse feesten) en op vrijdag 08 mei in Herent (Wild in't park) wordt nog naar vervanging gezocht.

Voor meer informatie kan u terecht op de website van de groep. (bron : Belga)

21-04-2009 om 17:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Redwan El Bakkali (uit 'Temptation Island') blijft in de cel.

 De raadkamer van Turnhout heeft de aanhouding bevestigd van 21-jarige Redwan El Bakkali. De man uit Westerlo was één van de deelnemers aan 'Temptation Island' op de commerciële televisiezender VT4.

Hij wordt onder meer beschuldigd van afpersing en misbruik van vertrouwen. El Bakkali werd vorige week woensdag aangehouden door de onderzoeksrechter in Turnhout. De verleider uit 'Temptation Island' wordt beticht van internetcriminaliteit, valse aangifte, misbruik van vertrouwen, afpersing en belaging. De feiten speelden zich eind 2008 en begin 2009 af en zouden zich voorgedaan hebben in de relationele sfeer.

El Bakkali bekent de meeste feiten.

Zoals we afgelopen zaterdag ook reeds berichtten zou El Bakkali, die eerdere geruchten over zijn biseksuele aard afdeed als leugens (archief), ook een relatie gehad hebben met een oudere man uit het voetbalmilieu en hem afgeperst hebben. In die relatie zouden ook een aantal diefstallen zijn gepleegd.

 Eind vorige maand liet hij in Dag allemaal nog optekenen dat er ook plannen waren om een single op te nemen met Songfestivaldeelneemster Hadise. De manager van de Molse zangeres met Turkse roots was tot voor kort ook de manager van Redwan maar die had hij intussen buitengegooid. "Ik heb nu een veel betere manager, die echt in mij gelooft" zei hij toen in het interview.

Vanavond wordt de laatste aflevering van dit seizoen van 'Temptation Island' uitgezonden. (bron : Belga ; foto Redwan : VT4)

21-04-2009 om 16:36 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiev 2009 : locaties voorzingdag en audities Junior Songfestival 2009 zijn bekend.

 In Nederland is gisteren de deadline verstreken voor het insturen van nummers voor het 'Junior Songfestival 2009', de nationale selectie voor de komende editie van het Junior Eurovisie Songfestival. 

De Nederlandse omroep AVRO had vorig maand laten weten dat de inschrijvingsperiode verlengd was tot en met maandag 20 april (gisteren dus). In eerste instantie konden geïnteresseerden zich inschrijven tussen zondag 01 februari en vrijdag 10 april jongstleden.

Eind vorige week had de omroep al meer dan 1.000 inzendingen ontvangen en daar zaten al heelwat goede nummers bij. Eerder was ook al bekend geworden dat de selectie dit jaar iets anders wordt aangepakt. Uit de grote stapel aanmeldingen worden de beste liedjes gekozen voor de voorzingdag op zondag 10 mei. Op deze dag mogen de geselecteerde deelnemers hun liedje zingen voor een jury. De jury kiest hieruit een nog onbekend aantal liedjes die doorgaan naar de audities op zondag 17 mei.

Inmiddels zijn de lokaties voor de voorzingdag en de auditie bekend. De voorzingdag vindt plaats bij de AVRO in Hilversum. Dit jaar geen audities in Ouwehands dierenpark in Rhenen, maar in een heus theater, namelijk Theater de Speeldoos in Baarn.

* zondag 10 mei : voorzingdag, AVRO, Hilversum.
* zondag 17 mei : auditie, Theater de Speeldoos in Baarn

Meer nieuws en informatie krijg je op de Songfestivalpagina van de omroep. 
(bron : AVRO)

21-04-2009 om 12:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Stijn Kolacny (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008') wordt vader.

 Stijn Kolacny (lid vakjury 'Junior Eurosong 2007-2008'), samen met zijn  broer Steven de drijvende kracht achter het Aarschotse meisjeskoor Scala, wordt over een zestal maanden voor de eerste maal vader.

De 34-jarige Stijn vormt al enkele jaren samen met de 26-jarige Lokke Dieltiens een paar. Zij is vooral bekend als secretaresse Fie Mortelmans uit de Eén-reeks 'Emma' maar is daarnaast ook musicalzangeres.

Zo kon je haar onder meer in 'Mamma Mia! aan het werk zien en onlangs nog in 'Suske & Wiske : De Circusbaron'. Drie jaar geleden werd ze bekroond met de prestigieuze STIHMUL-prijs voor 'Aanstormend Talent'.

Als alles naar wens verloopt dan wordt het gezin over een klein halfjaar uitgebreid met een eerste spruit. Eerder deze maand raakte al bekend dat ook Ben Roelants, presentator van 'Junior Eurosong', eind augustus voor het eerst vader zal worden. (bron : Dag allemaal ; foto : VRT)

21-04-2009 om 10:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : vanavond is duizendpoot Geena Lisa te gast bij Tom Waes.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Tom Waes leeft zich vanavond in in de wereld spirituele wereld van Geena Lisa (Eurosong 2008). Geena praat over haar voeten, terwijl Tom zijn best doet om er niet te hard mee te spelen. Ze quizzen over haar zonen Zion Noah en Yaro Nesta.

De kandidaten zijn Bart Gryson (37), die voor de derde keer deelneemt en al 2.000 € heeft verzameld, Evy Heynen (25), die voor de tweede keer deelneemt, en nieuwkomers Jan Anné (33), Bert Vanblaere (28) en Sofie De Prijcker (26).

'The One Man show', VANAVOND om 22.00 op Eén na 'Koppen XL'. (bron en foto's : Eén)

21-04-2009 om 10:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Добрый вечер Москва' : 32. LITOUWEN.

 Sinds zaterdag 21 maart (en dit tot en met vrijdag 01 mei) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 12, donderdag 14 en zaterdag 16 mei zal worden gehouden in de Russische hoofdstad Moskou. Voor het - inmiddels - vierde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Drie jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', twee jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin' en vorig jaar 'Dobro veče Beograde'. Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Добрый вечер Москва'. In totaal nemen 42 landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, eentje minder dan vorig jaar, en net als vorig jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In de eerste halve finale treden, na het uiteindelijke afhaken van Georgië, achttien landen aan en in de tweede halve finale strijden negentien landen voor tien finaleplaatsen. Net als vorig jaar kiezen de kijkers thuis door middel van televoting telkens negen finalisten. De back-upjury mag uit elke halve finale nog één kandidaat aanduiden en dit wordt het hoogst gerangschikte land in de uitslag van die jury dat niet door de kijkers naar de finale gestemd wordt. 

Het land dat als veertiende zal aantreden in de tweede halve halve finale, op donderdag 14 mei, is LITOUWEN. Het land neemt sinds 1994 deel aan het Songfestival en in tegenstelling tot de twee andere Baltische staten (Estland en Letland) was de deelname van Litouwen tot drie jaar geleden niet echt succesvol geweest. Bij de eerste deelname eindigde zanger Ovidijus Vysniauskas op een allerlaatste plaats met nul punten. Meteen hield het land het voor bekeken tot ze vijf jaar later (in 1999) opnieuw deelnamen. Een dertiende plaats in 2001 was tot en met 2005 het beste resultaat dat Litouwen behaalde. De groep Skamp zorgde hiervoor met "You got style". Vier jaar geleden eindigden Laura & The Lovers met "Little by little" op de allerlaatste plaats in de halve finale en daarom was het land in 2006 alweer aangewezen op de halve finale. De speciaal voor het Songfestival samengestelde groep LT United had echter meer succes en wist zelfs de finale te halen alwaar het zestal op een zesde plaats eindigde met "We are the winners". In 2007 mocht 4Fun met "Love or leave" meteen in de finale aantreden alwaar het op een éénentwintigste plaats eindigde. Vorig jaar strandde Jeronimas Milius met "Nomads in the night" in de tweede halve finale op een vijftiende plaats.

Op zaterdag 14 februari vond in Litouwen de finale plaats van 'Dainų dainos', de nieuwe nationale liedjeswedstrijd. Tijdens drie kwartfinales en twee halve finales werd het aantal kandidaten systematisch verminderd en tijdens die finale streden tien kandidaten om de overwinning. Zij maakten onder elkaar uit wie de eerste winnaar werd en daaraan gekoppeld wie er naar de Russische hoofdstad Moskou mag afreizen om het land te gaan vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival, op donderdag 14 mei eerstkomende. De nummers één, twee en drie kregen ook een geldprijs.

Ook tijdens de finale lag het lot van de tien kandidaten in handen van de kijkers thuis die via regionale televoting hun keuze kenbaar maakte. Deze resultaten werden dan omgezet in punten en met het maximum van 120 punten ging de overwinning naar "Pasiklydęs žmogus" van Sasha Son.

* uitslag van de finale van 'Dainų dainos' (in volgorde van optreden) :

01. "Uosilėli žaliasai" door Jonas Čepulis & Skirmantė : 31 punten (achtste plaats).
02. "From the distance" door Donatas Montvydas : 100 punten (tweede plaats).
03. "Netylėta viltis" door Violeta Valskytė & Darius Pranckevičius : 39 punten (zevende plaats).
04. "Saulė" door Saulės kliošas : 19 punten (negende plaats).
05. "Part of me" door Aurelija Slavinskaitė : 13 punten (tiende plaats).
06. "Meilės simfonija" door 69 danguje : 76 punten (derde plaats).
07. "Kelias pas tave" door Milanno & Karina Krysko : 48 punten (zesde plaats).
08. "Tavo spalvos" door Linas Adomaitis : 62 punten (vijfde plaats).
09. "Pasiklydęs žmogus" door Sasha Son : 120 punten (eerste plaats).
10. "Redemption" door Rūta Ščiogolevaitė : 72 punten (vierde plaats).

 Sasha Son (Vilnius, 28 september 1983) werd geboren als Dima Šavrovas en zal tijdens het Eurovisie Songfestival in het Engels zingen want aan het einde van de nationale finale bracht hij al deels een Engelstalige versie met als titel "Love". Hij nam in 2007 deel aan de nationale selectie als lid van U-Soul. Met "At your door" bleef de groep in de eerste halve finale steken op een zevende plaats. Vorig jaar werd met "Miss kiss" een derde plaats bereikt tijdens de finale. Meer over Sasha Son kan je op zijn MySpace terugvinden.

"Love" (tekst en muziek : Dmitrij Šavrov)

I've had it all as a little child
I've done it all as a little child
But the pain that I had
For the fame that I got
Was for what?
A little girl is crying alone
A little boy searching for his home
Giving up to a sin
For a heart-craving dream
Is that a sin?

Chorus :

If you really love
The love you say you love (really love)
Then surely that love would love ...
Then surely that love would love to love you back
If you really love
The love you say you love (really love)
Then surely that love would love ...
Then surely that love will love you back

For just one moment
We all wanna be
Just as happy
As one can be
(So don't you make the same mistake
You gotta give for what you take)
And don't you break
A little girl or boy
They're crying at home alone
A faithful song
Will lead the way to make you strong

Chorus :

If you really love
The love you say you love (really love)
Then surely that love would love ...
Then surely that love would love to love yolu back
If you really love
The love you say you love (really love)
Then surely that love would love ...
Then surely that love will love you back


MORGEN : voorstelling van de Moldavische kandidate, Nelly Ciobanu. (foto :
 Eurovision.tv)

21-04-2009 om 00:00 geschreven door Redactie  


20-04-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : 'Copycat heeft alles om te winnen in Moskou'.

 Het voorbije weekend heeft Copycat samen met enkele collega's een promobezoek gebracht aan Brussel en Antwerpen. De Belgische kandidaat voor het Eurovisie Songfestival wil een goede beurt maken in Moskou. "Ik wil vooral met mijn collega's praten en ze leren kennen", aldus Copycatzanger Patrick Ouchène in het mediamagazine 'De rode loper' (Eén).

De Spaanse Songfestivalkandidate Soraya was bjizonder goedgemutst het voorbije weekend. "Ik vind alles leuk op dit ogenblik", zei ze in het stadhuis in Antwerpen.

Antwerps schepen Ludo Van Campenhout ontving de kandidaten op het 'Schoon Verdiep'. "Dima Bilan is vorig jaar in ons stadhuis geweest en won later de wedstrijd. Copycat heeft ook alles om het te halen", aldus Van Campenhout.

Gisteren reisde Copycat samen met onder anderen Chiara (Malta), Soraya (Spanje) en Regina (Bosnië-Herzegovina) naar Brussel. Daar gaven ze een promoconcert op het Sint-Katerinaplein.

Patrick Ouchène glunderde na afloop van zijn optreden. "Ik wilde hier niet playbacken en heb een echte microfoon gevraagd. De mensen zongen de tekst al mee. Ik heb zelfs Belgische vlaggen gezien en dat is geweldig", aldus Ouchène.

 Copycat neemt het op dinsdag 12 mei in de eerste halve finale van het Eurovisie Songfestival op tegen onder meer Hadise (Turkije) en Chiara (Malta). Als de groep zich plaatst voor de finale, mag Copycat op zaterdag 16 mei nogmaals "Copycat" zingen. De tweede halve finale vindt plaats op donderdag 14 mei. André Vermeulen en Anja Daems zullen tijdens beide halve finales en finale de livecommentaar bij de uitzending op Eén en Radio 2 verzorgen. (bron : deredactie.be)

20-04-2009 om 23:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : scoren Udo en Stefaan Fernande een eerste Italiaanse hit ?

 De Italiaan Matteo Becucci heeft gisterenavond in eigen land de tweede editie van de talentenjacht 'X factor' gewonnen. De overwinning van Becucci is ook goed nieuws voor Udo die in december 2005 in eigen land de eerste reeks van 'X Factor' won.
 
Udo Mechels heeft intussen verheugd gereageerd op de winst van Matteo Becucci in de Italiaanse versie van de talentenjacht.
De eerste single van Becucci is "Impossible", een nummer dat Udo twee jaar geleden schreef met de songschrijvers Stefaan Fernande en Luc Chiaravalli. Fernande is onder meer verantwoordelijk voor de Turkse inzending voor het Eurovisie Songfestival van dit jaar, "Düm tek tek" van de Molse Hadise.

Op de website van Udo lezen we dat de single van Becucci ook in ons land via iTunes kan worden aangekocht. (bron : deredactie.be)

20-04-2009 om 23:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Aan het einde van de eerste werkdag van de week zijn wij weer op post met 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Aanstaande donderdag, 23 april, vindt in het Antwerpse Sportpaleis een nieuwe editie plaats van 'Houden van ... Griffel ROCK'. De editie van dit jaar - de achtste - heeft een heel hoog Songfestivalgehalte want op de Nederlander Peter Schaap na hebben alle optredende artiesten een link met het Eurovisie Songfestival.

We zetten ze hieronder op een rijtje :

* Vader Abraham : componist en tekstschrijver van "De straatmuzikant", de Nederlandse inzending uit 1973, gezongen door Ben Cramer (NSF 1970-1981).
* Nicole en Hugo : zouden in 1971 ons land vertegenwoordigen tijdens het festival in de Ierse hoofstad Dublin met "Goeiemorgen, morgen" maar wegens ziekte van Nicole (geelzucht) sprongen Lily Castel en Jacques Raymond (ESF 1963) in laatste instantie in. In 1973 eindigde het duo in Luxemburg met "Baby, baby" op een zeventiende en laatste plaats. Vier jaar geleden nam het tweetal met "Love is all around" deel aan 'Eurosong 2004' maar grepen net naast een finaleticket.
* Micha Marah : nam in 1971 en 1975 deel aan de nationale selectie en werd in 1979 geselecteerd om ons land in Jeruzalem te gaan vertegenwoordigen. Tijdens de nationale finale zong ze drie liedjes en hoewel iedereen er van uitging dat "Comment ça va" de Belgische inzending zou worden dat jaar koos de jury toch voor "Hey nana". Ze zou op een gedeelde achttiende en allerlaatste plaats stranden.
* Liliane Saint-Pierre : nam in 1978 deel aan de Luxemburgse selectie en werd er vierde met "Mélodie". In 1981 strandde ze in eigen land tijdens de nationale selectie met "Brussel" op een tweede plaats na winnares Emly Starr. Zes jaar later, in 1987, mocht ze in Brussel het Songfestivalpodium betreden met "Soldiers of love" wat ons land een elfde plaats opleverde.
* Bart Kaëll : staat intussen reeds vijfentwintig jaar in het vak en nam in 1983 ("Symfonie") en 1987 ("Carrousel") deel aan 'Eurosong'.
* Peter Schaap : is in ons land bekend van "Adem m'n adem" uit 1975.
* Jelle Cleymans : kennen we onder meer als (musical)acteur en nam met de jongerengroep Spring in 2004 deel aan de nationale selectie. Dit najaar kan je hem aan het werk zien in de musicalversie rond het leven van de Aalsterse priester Daens.
* Luc Appermont : voor hij in 1990 de overstap maakte naar vtm was hij bij de openbare omroep jarenlang de presentator van de nationale selecties voor het Eurovisie Songfestival alsook commentator tijdens het jaarlijkse liedjesfestival zelf.

Voor meer informatie en reservatie van tickets kan je terecht op volgend telefoonnummer : 03 248 63 42 of op de website van Nekka. We dienen op te merken dat de namiddagvoorstelling (14.30) intussen reeds uitverkocht is. De organisatie nam de beslissing om een tweede voorstelling toe te voegen en dit om 10.30.

 Volgende zaterdag, 25 april, vindt de volgende editie van de 'Nekka-Nacht' plaats, dé hoogmis van de Nederlandstalige muziek. Voor deze editie is er niet één, maar zijn er voor het eerst twee centrale gasten : Zjef Vanuytsel en Yevgueni.

Zjef Vanuytsel is in het genre van de kleinkunst ongetwijfeld een naam als een klok. Liedjes zoals "De zotte morgen", "Houten kop", "Hop Marlene", "Tussen Antwerpen en Rotterdam" en "Ik weet wel mijn lief" zijn voor altijd in ons muzikaal geheugen gegrift en behoren reeds jaren tot ons cultureel erfgoed. Na een lange periode van stilte is Zjef Vanuytsel meer dan terug van weggeweest. En zijn liedjes spreken niet alleen zijn generatie aan, maar bereikten ondertussen ook heel veel jonge mensen die zijn nummers opnieuw ontdekten. Getuige daarvan zijn de fantastische optredens tijdens de laatste Gentse Feesten en tijdens het Dranouter-folkfestival.

Yevgueni is zonder meer het bewijs dat kleinkunst modern kan zijn en een hele grote groep van mensen kan aanspreken. Sinds hun overwinning in de Nekka-wedstrijd in 2000 is het voor deze jonge talentvolle groep alleen maar crescendo gegaan. Ze hebben toen even de tijd genomen om een eerste cd te maken, maar braken dan volledig door en schreven in de eerste finale van 'Zo is er maar één' (Eén) geschiedenis door met het liedje van Louis Neefs (ESF 1967-1969) "Laat ons een bloem" de eerste plaats te behalen. Yevgueni is ondertussen door alle liefhebbers van Nederlandstalige muziek gerespecteerd en zijn zeker ook al bij het grote publiek bekend met hun liedjes zoals "Als ze lacht" en "Eenzaam met jou". Bovendien is Yevgueni de exponent van een nieuwe generatie jonge Nederlandstalige groepen en trekken zij nu al in hun voetsporen andere jongeren mee.

De keuze voor Zjef Vanuytsel én Yevgueni als centrale gasten is een keuze voor kwaliteit in kleinkunst met verleden én toekomst, met respect voor de traditie en met een duidelijke blik vooruit.

Naast deze twee centrale hoofdgasten heeft Nekka ook al enkele schitterende artiesten weten strikken : Boudewijn de Groot, Sarah Bettens, Jan Dewilde, Buurman, Stef Kamil Carlens, Tref, Luc De Vos en Thé Lau.

Presentator van dienst is de enige echte Marcel Vanthilt (jurylid 'Eurosong', presentator JESF 2005). Hij is de duivel-doet-al op televisiegebied en zal op zijn typische manier de Nekka-nacht 2009 ongetwijfeld humoristisch en muzikaal presenteren. En misschien wel met een knipoog naar Arbeid Adelt.

'Nekka-Nacht' 2009 : twee centrale gasten, verleden én toekomst, gekruid met schitterende artiesten.

Voor meer informatie kan je terecht op volgend telefoonnummer : 03 248 63 43 of op de website van Nekka. Tickets voor 'Nekka-Nacht' 2009 kan je reserveren via KBC Ticket Shop en dat kan telefonisch op het volgende nummer : 078 15 51 51.

 Tijdens het laatste weekend van juni (vrijdag 26 tot en met zondag 28 juni) vindt in Dessel een nieuwe editie plaats van Graspop Metal Meeting. De organisatie van het evenement heeft eerder vandaag een lijst van maar liefst zeventien namen bekendgemaakt. Daartussen zit ook de naam van de Finse groep Nightwish (Finse selectie 2000), afgelopen zaterdag nog in ons land voor een concert.

Andere artiesten die dat weekend hun opwachting zullen maken zijn : Soufly, Dragonforce, Korn, Journey, Death Angel, Monster Magnet, Duff Mc Kagan's Loaded, No Use For A Name, All Shall Perish, Five Finger Death Punch, Lamb Of God, Children Of Bodom, Sick Of It All, Warbringer, Suicidal Tendencies, All That Remains, Mötley Crüe, Dream Theater, Down, Exodus, Pestilence, The Gathering, Buckcherry, Jon Oliva's Pain, Slipknot, Hatebreed, Killswitch Engage, Lacuna Coil, Mastodon, Gojira, Black Stone Cherry, Marylin Manson en August Burns Red.

Meer informatie krijg je op de website van het festival en tickets kunnen worden aangekocht via Proximus Go For Music.

20-04-2009 om 22:31 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moskou 2009 : Georgische act niet in Moskou, wel in Amsterdam.

 Eerder vorige maand raakte bekend dat Georgië midden mei niet zal deelnemen aan de 54e editie van het Eurovisie Songfestivel, dat dit jaar gehouden wordt in de Russsische hoofdstad Moskou.

Midden februari kozen de Georgiërs voor "We don't wanna put in", van Stephane & 3G on hun land te vertegenwoordigen dit jaar. Het nummer is volgens sommigen een Engelstalige woordspeling op de naam van de Russische premier, Vladimir Poetin. Volgens de EBU, de overkoepelende organisatie van het jaarlijkse liedjesfestival, voldeed het nummer echter niet aan de regels en daarop besliste  de Georgische nationale omroep (GPB) om af te zien van deelname.

Momenteel maakt de groep een tournee door Europa om hun single te promoten en later deze week zijn ze twee dagen in Nederland. Volgens De Telegraaf treedt het gezelschap aanstaande donderdag, 23 april, op in Bar Arc in Amsterdam. Vrijdag vertoeven ze in Hilversum. Intussen is ook de website operationeel en daar lezen we dat ze later deze maand naar Frankrijk trekken en volgende maand naar Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Duitsland. Midden volgende maand zou de single in de Benelux worden uitgebracht. (bron : De Telegraaf)

20-04-2009 om 13:18 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ook de Toppers, Lasgo en Milow vieren Koninginnedag in Amsterdam.

 Eerder deze maand berichtten we reeds dat de commerciële radiozender Radio 538 voor de negende maal het 'Koninginnedagconcert' organiseert.

Op donderdag 30 april eerstkomende vieren de Nederlanders 'Koninginnedag 2009'. Dat gaat van Friesland tot Zeeland gepaard met heelwat festiviteiten en ook in de hoofdstad Amsterdam staat er heelwat op het programma. Koninginnedag is een nationale feestdag in Nederland en wordt sinds 1949 op de laatste dag van april gevierd. Die feestdag valt normaal gezien op de verjaardag van de regerende vorst(in), maar de huidige koningin Beatrix (jarig op 31 januari) besloot bij haar aantreden als vorstin om deze dag te behouden op 30 april, de verjaardag van haar moeder, wijlen Juliana, Koningin der Nederlanden tussen 04 september 1948 en 30 april 1980

 Tussen 12.00 en 22.00 gaat het helemaal los. De eerste namen van artiesten die komen optreden waren al veelbelovend : Alain Clark, Bertolf, Racoon, VanVelzen, Gerard Joling (ESF 1988), IOS (Is Ook Schitterend), Kate Ryan (ESF 2006), Jeroen van der Boom (ESF 2009) en Tiësto. Eerder vandaag maakte de zender nog een aantal namen bekend  en naast de eerder aangehaalde artiesten zullen ook de Toppers (ESF 2009), Kane, Ilse DeLange, Van Dik Hout, Lasgo, Dio, Valerius, 3js, Charly Lownnoise & Mental Theo, Dj Jean, Sidney Samson, Milow, Bertolf en de winnaar van het 'Demo Duel' optreden.
(bron : Radio 538)

20-04-2009 om 12:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.In memoriam : Curt Lawrence (Eurosong 1987) eind maart overleden.

 Afgelopen zaterdag, 18 april, zou de Mechelse zanger Curt Lawrence zevenenveertig jaar zijn geworden. Zou, want Lawrence, in het echte leven Marc Lauwers, overleed echter op dinsdag 31 maart jongstleden.

Lauwers leed aan fibromyalgie, een onzichtbare aandoening met als typische klachten chronische pijn en vele andere symptomen, zoals ochtendspierstijfheid, slaapproblemen, algemene vermoeidheid en krachteloosheid van de spieren. Amper 46 jaar oud, terminaal ziek noch levensmoe, maar op van de pijn koos hij voor euthanasie door middel van een dodelijke injectie.

In het begin van de jaren tachtig startte hij in Mechelen de lokale band Solid State en later werd hij soloartiest onder de naam van Curt Lawrence. Hij bracht een eerste single, "Vision in blue" op de markt en in 1986 maakte hij deel uit van de Brabantse ploeg tijdens de 'Baccarabeker'. Een jaar later, in 1987,
nam hij deel aan de Belgische preselecties van het Eurovisie Songfestival. Met "De dans der macht" eindigde hij op een tiende en voorlaatste plaats tijdens 'Eurosong'. Het nummer, zowel de tekst als de muziek, was van Marc Van Hie, onder meer bekend van de populaire groep The Bet.

Datzelfde jaar kreeg hij tijdens 'Radio 2 Zomerhit' de prijs van het solodebuut. Naast artiest was hij ook nog stempedagoog, leraar en musicalregisseur. (bron : De Morgen, RTV Mechelen)

20-04-2009 om 10:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The One Man show' : Freddy De Kerpel stapt in de ring van Tom Waes.

 Op maandag 30 maart jongstleden startte het eerste net van de openbare omroep met een nieuwe laatavondquiz. 'The One Man show', gepresenteerd door Tom 'The One Man' Waes. Elke dag ontvangt hij één Bekende Vlaming die hij alle vragen stelt die niemand hem of haar ooit durfde stellen. Miet Smet, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991), Caroline Gennez, Erik Van Looy, Peter Van de Veire en Dimitri Leue zijn maar een paar namen van de Vlamingen die we in deze quiz mogen verwachten.

 De Bekende Vlaming die centraal staat, is tegelijkertijd ook het quizmateriaal van de avond. Alle quizvragen vloeien voort uit wat de centrale man of vrouw van de 'The One Man show' Tom in het oor fluistert.

'The One Man show' is een quiz zonder punten. Alleen de rangschikking telt. Als een kandidaat juist antwoordt op een vraag, stijgt hij een plaats in de rangschikking. Antwoordt hij fout, dan zakt hij een plaats. En die plaats is in het spel heel belangrijk.

Tom neemt immers drie keer afscheid van een kandidaat. Drie keer moet de laatste in de rangschikking onherroepelijk naar huis. De twee kandidaten die op het einde van de quiz bovenaan de rangschikking staan, gaan door naar de volgende aflevering. Maar eerst moeten ze nog een vraag beantwoorden. De vraag van 1.000 €.

De vijf quizkandidaten zijn vijf onbekende Vlamingen. Sympathieke mensen met een grote algemene kennis die op een gezonde manier het reilen en zeilen van bekend Vlaanderen volgen. Een student, een huismoeder, een dokter, een agent, een reclamemaker, een bankbediende of een grootvader.

Zoals hierboven reeds aangehaald gaan de twee besten van elke aflevering door. In de volgende aflevering krijgen ze het gezelschap van drie nieuwe kandidaten. Op die manier komt het er voor elke kandidaat op aan zo lang mogelijk te overleven in 'The One Man show'. En ondertussen zo veel mogelijk geld te verdienen.

Freddy De Kerpel stapt vanavond in de ring van Tom Waes. Terwijl Freddy het heeft over zijn liefde voor Brazilië en zijn nog grotere liefde voor zijn vrouw, daagt Tom de bokser uit om te tonen dat hij ook fysiek nog meekan.

De kandidaten zijn Bart Gryson (37), die voor de tweede keer deelneemt en in de aflevering met Wendy Van Wanten (Eurosong 1993-2002) 1.000 € won, Pascale De Meyer (47), die voor de derde keer deelneemt en in de aflevering met Johan Boskamp 1.000 € won, en de nieuwkomers Glenn Borgmans (18), Iole van der Sluijs (45) en Evy Heynen (25).

'The One Man show', VANAVOND om 21.45 op Eén na de achtste aflevering van de Nederlandse sitcom 'S1ngle'. (bron en foto's : Eén)

20-04-2009 om 09:40 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!