Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

07-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Stockholm': 03. MOLDAVIE.

Aanstaande dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zijn vele ogen gericht op de Zweedse hoofdstad Stockholm alwaar de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal doorgaan.

Voor het inmiddels elfde jaar op rij stellen we de kandidaten één voor één voor, ditmaal in de rubriek 'God kväll Stockholm'.
In totaal nemen tweeënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival en net als de voorbije acht jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In beide halve finales treden achttien landen aan en net als de voorbije zes jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat op dinsdag 10 mei als derde zal aantreden in de eerste halve finale is MOLDAVIE. Het Oost-Europese land debuteerde in 2005 en dat ging zeker niet onopgemerkt voorbij. De groep Zdob şi Zdub eindigde in de halve finale op de tweede plaats na Roemenië en in de finale wisten ze (samen met oma) beslag te leggen op de zevende plaats. Vandaar dat het land bij de tweede deelname (in 2006) meteen in de finale mocht aantreden. Daar verging het Arsenium en Natalia Gordienko echter heelwat minder. Met "Loca" eindigde het duo op een twintigste plaats en daarom moest het land in 2007 eerst in de halve finale aantreden. Natalia Barbu eindigde zowel in de halve finale als in de finale met "Fight" op een verdienstelijke tiende plaats.

In 2008 legde Geta Burlacu met "A Century Of Love" in de eerste halve finale beslag op een elfde plaats en liep daarmee net een plaatsje mis voor de finale. Een jaar later, in 2009, werd het land vertegenwoordigd door Nelly Ciobanu die met "Hora din Moldova" tijdens de tweede halve finale beslag wist te leggen op een vijfde plaats, maar in de finale strandde ze met een totaal van 69 punten op een veertiende plaats. In 2010 mochten SunStroke Project & Olia Tira de eerste halve finale openen met "Run Away" en dat leverde hen met 52 punten een tiende plaats op, goed om door te stoten naar de finale. Daarin werden 27 punten verzameld en dat leverde een tweeëntwintigste stek op.

Vijf jaar geleden stuurde het land Zdob şi Zdub voor de tweede maal naar het festival maar met "So Lucky" ging het net iets minder goed dan in 2005. Met vierenvijftig punten legde de groep tijdens de tweede halve finale beslag op een tiende plaats wat hen dus net een plaatsje in de finale opleverde. In die finale werden ze met een totaal van 97 punten twaalfde. Ook Pasha Parfeny bezorgde het land in 2012 met "Lăutar" een finaleplaats. In de eerste halve finale mocht hij als voorlaatste aantreden wat hem honderd punten en een vijfde plaats opleverde. In de finale vergaarde hij 81 punten wat goed was voor een elfde plaats.

In 2013 stuurde het land zangeres Aliona Moon naar het Zweedse Malmö. Met ""O mie", van de hand van Pasha Parfeny, legde ze in de eerste halve finale met een totaal van vijfennegentig punten beslag op een vierde plaats, net voor onze landgenoot Roberto Bellarosa. Ook in de finale hield ze Roberto net achter zich want met eenenzeventig punten legde ze beslag op een elfde plaats.

In 2014 mocht Cristina Scarlat naar de Deense hoofdstad Kopenhagen afreizen alwaar ze met "Wild Soul" zestiende en allerlaatste werd in de eerste halve finale. Net als in 2010 mocht Moldavië ook vorig jaar de eerste halve finale openen. De Oekraïense zanger Eduard Romanyuta wist het land voor de tweede maal op rij niet naar de finale te loodsen. Met "I Want Your Love" strandde hij op een elfde plaats met eenenveertig punten. Sinds de allereerste deelname in 2005 wist het land zich driemaal niet te plaatsen voor de finale van het jaarlijkse liedjesfestival.

 Op zaterdag 27 februari 2016 werd de Moldavische kandidaat voor Stockholm gekozen tijdens de finale van 'O Melodie Pentru Europa', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Op dinsdag 13 oktober 2015 maakte de nationale omroep TRM bekend dat het op zoek ging naar inzendingen voor die nationale selectie en geïnteresseerden kregen tot en met maandag 07 december (17.00 plaatselijke tijd, 16.00 Belgische tijd) tijd om hun nummer(s) in te dienen. In tegenstelling tot vorig jaar was de nationale selectie ditmaal enkel voorbehouden voor artiesten uit eigen land, buitenlandse artiesten werden in eerste instantie niet toegelaten maar op maandag 17 november liet de omroep weten dat buitenlandse artiesten alsnog werden toegelaten voor zover de helft van de leden de Moldavische nationaliteit bezat.

Na het verlopen van de deadline ging een inte rne jury meteen (donderdag 10 december) aan de slag om alle nummers (49, twee werden niet weerhouden) te beoordelen en de kandidaten werden uitgenodigd om hun nummer op zaterdag 19 december ten gehore te brengen tijdens de preselectie die doorging in de hoofdstad Chisinau. Uit dat aantal selecteerde de vakjury er in totaal vierentwintig die mochten deelnemen aan de nationale selectie.

Die nationale selectie ging van start met twee halve finales (dinsdag 23 en donderdag 25 februari). Uit elke halve finale stootten acht kandidaten (zeven via combinatie vakjury/televoting, één via televoting) door naar de finale. Ook in de finale waren het de vakjury (50%) en de kijkers (50%) die de kandidaat voor Stockholm selecteerden.

* uitslag finale 'O Melodie Pentru Europa' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Falling Stars" (tekst en muziek : Gabriel Alares, Sebastian Lestapler, Ellen Berg, Leonid Gutkin) door Lidia Isac : 20 punten (8+12).
02. "Picture Of Love" (tekst : Ana Colesnicov ; muziek : Alex Calancea) door Cristina Pintilie & Alex Calancea Band : 18 punten (10+8).
03. "Save Love" (tekst en muziek : Valeriu Pașa) door Valeria Paşa : 17 punten (12+5).
04. "FunnyFolk" (tekst : Lidia Scarlat ; muziek : Ion Moraru) door DoReDoS : 16 punten (6+10).
05. "La La Love" (tekst : Daniel Murzac ; muziek : Serghei Ialovițki) door Maxim Zavidia : 14 punten (7+7).
06. "Game Lover" (tekst Maxim Bodiu ; muziek : Dan Vozniuc) door Max Fall feat. Dan Vozniuc & Malloy : 6 punten (4+2).
07. "Irresistible" (tekst en muziek : Ylva Persson, Linda Persson) door Doiniţa Gherman : 6 punten (3+3).
08. "Mine" (tekst : Daniela Mirzac ; muziek : Veaceslav Daniliuc) door Valentin Uzun : 6 punten (0+6).
09. "Când vrei" (tekst : Virgil Carianopol ; muziek : Big Flash Sound) door Big Flash Sound : 5 punten (5+0).
10. "Stop Lying" (tekst : Lidia Scarlat ; muziek : Ivan Aculov) door Rodica & Ivan Aculov : 4 punten (0+4).
11. "In The Name Of Love" (tekst : Victoria Demici ; muziek : Violeta Julea) door Viola : 2 punten (2+0).
12. "Lie" (tekst : Andrei Ionița ; muziek : Andrei Ionița, Ion Onofrei) door Andrei Ionița & Onoffrei : 1 punt (1+0).
13. "Memories" (tekst : Elena Negruța ; muziek : Valeriu Pașa) door Nadia Moșneagu : 1 punt (0+1).
14. "You And Me" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Smally) door Felicia Dunaf : 0 punten.
15. "I Am Not The Same" (tekst : Gloria Gorceag ; muziek : Smally) door Russu Emilia : 0 punten.
16. "Vodă e cu noi" (tekst en muziek : Mihail Smolenco) door Che-MD : 0 punten.




Titel: "Falling Stars".
Deelnemer: Lidia Isac (Sint-Petersburg, 27 maart 1993).
Tekst: Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin.
Muziek: Gabriel Alares, Sebastian Lestapier, Ellen Berg, Leonid Gutkin.

De overwinning in Moldavië ging naar zangeres Lidia Isac die dit jaar voor het vierde opeenvolgende jaar deelnam aan de nationale selectie. De voorbije drie jaar (2013 tot en met 2015) maakte ze deel uit van het duo Glam Girls. In 2013 werden ze met "Celebrate" twaalfde in de finale, in 2014 overleefden ze met "You Believed In Me" de tweede halve finale niet en vorig jaar eindigden ze met "Magia" op een veertiende en gedeelde laatste plaats in de finale. Tijdens de tweede halve finale werd ze ook al eerste en zowel tijdens die halve finale als tijdens de finale kreeg ze van de kijkers de meeste stemmen. De vakjury had tijdens de halve finale slechts vijf punten voor haar over, tijdens de finale kreeg ze er drie meer, namelijk acht.


LYRICS

VERSE:

Lost in time
you're miles away
I try to speak, make a sound the dark surronds me when you're gone
The dream we had disappeared
Still I believe, I'm holding on
I didn't mean to let you down
PRE:

we could be the brightest falling
The brightest falling stars

CHORUS:

The sky is tumbling, it's coming down coming down
the wildest fire
is burning out, out
And when our fall torn us to pieces
All of our love turned into dust
We're the brightest falling stars

VERSE:

flashings lights
I close my eyes
I let the sunlight comfort me when all that's left are memories

PRE:

we could be the brightest falling stars

CHORUS:

The sky is tumbling, it's coming down coming down
the wildest fire
is burning out, out
And when our fall torn us to pieces
All of our love turned into dust
We're the brightest falling stars the brightest falling stars
The thought of us all disappeared
Still I believe, I'm holding on

CHORUS:

The sky is tumbling, it's coming down coming down
the wildest fire
is burning out, out
And when our fall torn us to pieces
All of our love turned into dust We’re the brightest falling stars

Volg de zangeres via Twitter en Facebook. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Alexander Ustin)

07-05-2016 om 16:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Stockholm': 02. GRIEKENLAND.

Aanstaande dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zijn vele ogen gericht op de Zweedse hoofdstad Stockholm alwaar de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal doorgaan.

Voor het inmiddels elfde jaar op rij stellen we de kandidaten één voor één voor, ditmaal in de rubriek 'God kväll Stockholm'.
In totaal nemen tweeënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival en net als de voorbije acht jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In beide halve finales treden achttien landen aan en net als de voorbije zes jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat als tweede zal aantreden tijdens de eerste halve finale op dinsdag 10 mei is GRIEKENLAND. Het land neemt sinds 1974 deel aan het liedjesfestival en pas in 2005 wist het voor het eerst het Songfestival te winnen. Zangeres Helena Paparizou bracht de overwinning naar het land met "My Number One". Een jaar eerder, in 2004, eindigde Sakis Rouvas al op de derde plaats. In 2006 zagen we hem terug als presentator van de eenenvijftigste editie van het Eurovisie Songfestival. Anna Vissi, eerder al deelneemster voor Griekenland (1980) en Cyprus (1982), nam toen voor de derde maal deel aan het liedjesfestival en wist een negende plaats in de wacht te slepen met "Everything". In 2007 moest Sarbel de Griekse eer hoog houden en met "Yassou Maria" eindigde hij tijdens de finale op een zevende plaats.

Acht jaar geleden ging de in New York geboren Kalom(o)ira Saranti voor het land naar het Eurovisie Songfestival. Ze mocht met "My Secret Combination" de eerste halve finale afsluiten en dat leverde haar meteen ook de eerste plaats op in die halve finale. Tijdens de finale eindigde ze uiteindelijk op een derde plaats, goed voor brons. En in 2009 mocht Sakis Rouvas (opnieuw) proberen om het land een nieuwe overwinning te bezorgen met "This Is Our Night". Tijdens de tweede halve finale strandde hij met een totaal van 110 punten op een vierde plaats maar in de finale moest hij uiteindelijk met 120 punten tevreden zijn met een zevende plaats. In 2010 werd onze eigen Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006) uit de Griekse selectie gehaald die uiteindelijk werd gewonnen door Giorgos Alkaios & Friends met "OPA". In de eerste halve finale legde het gezelschap met een totaal van 133 punten beslag op de tweede plaats na onze landgenoot Tom Dice. In de finale werden 140 punten verzameld, goed voor een achtste plaats.

Vijf jaar geleden reisden Loukas Giorkas feat. Stereo Mike naar het Duitse Düsseldorf af met "Watch My Dance". Ze mochten er de eerste halve finale afsluiten en dat leverde hen meteen ook de eerste plaats op met een totaal van 133 punten. In de finale was het gezelschap goed voor een zevende plaats met een totaal van 120 punten. In 2012 mocht zangeres Eleftheria Eleftheriou met het 'niemendalletje' "Aphrodisiac" de Griekse eer hooghouden. Met een totaal van 116 punten eindigde ze in de eerste halve finale op een vierde plaats. In de finale verging het haar heelwat slechter en was ze uiteindelijk goed voor de zeventiende plaats met vierenzestig punten, toen het slechtste resultaat van het land sinds 2003. In 2013 stuurde Griekenland Koza Mostra & Agathonas Iakovidis naar het Zweedse Malmö met "Alcohol Is Free". In de tweede halve finale behaalde het gezelschap 121 punten, goed voor de tweede plaats na Farid Mammadov. In de finale werden 152 punten bij elkaar gesprokkeld en dat leverde in de einduitslag een zesde plaats op.

Freaky Fortune feat. RiskyKidd mochten twee jaar geleden de Griekse eer hooghouden met "Rise Up". Met een totaal van vierenzeventig punten eindigde het trio tijdens de tweede halve finale op een zevende plaats. In de finale moesten ze met een totaal van vijfendertig punten tevreden zijn met een twintigste plaats op zesentwintig deelnemers. Vorig jaar mocht zangeres Maria Elena Kyriakou naar het festival met "One Last Breath", in de eerste halve finale goed voor een zesde plaats met eenentachtig punten. In de finale, in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, sprokkelde ze drieëntwintig punten bij elkaar en dat was goed voor een negentiende plaats. Daarmee deed ze het net iets slechter dan Eleftheria Eleftheriou in 2012.

 Op donderdag 10 maart 2016 (12.30 Belgische tijd, 13.30 plaatselijke tijd) werd de Griekse inzending voor de komende edtie van het Eurovisie Songfestival voorgesteld. De nationale omroep ERT maakte op dinsdag 09 februari bekend dat de groep Argo het land zal vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Voor het eerst sinds 2004 kwam er geen nationale finale, want de omroep ging via interne weg op zoek naar de kandidaat om het land te vertegenwoordigen in de Zweedse hoofdstad Stockholm.




Titel: "Utopian Land".
Deelnemer: Argo.
Tekst: Vladimiros Sofianides.
Muziek: Vladimiros Sofianides.

De hip-hopformatie is afkomstig uit Thessaloniki en ging eerder door het leven als Europond. De groep bestaat uit Christina Lachana (zang), Maria Venetikidou (zang), Vladimiros Sofianidis (zang), Kostas Topouzis (lier), Ilias Kesidis (zang/percussie) en Alekos Papadopoulos (tabor). Het nummer, "Utopian Land", gaat over een meer dan actueel thema, namelijk de vluchtelingencrisis. Het wordt deels in het Grieks en deels in het Engels gezongen met een vleugje Pontisch, wat een variant kan worden genoemd van het Grieks.


LYRICS

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

Πλανήτης Γη 2016 -
ότι και αν κάνουν
η γένια μας θα τ’ αντέξει
την προσφυγιά την έζησα μικρός
κοιτάζω πίσω μα προχωράω εμπρός
Σκούμε το πρωί – τσατεύω τα παιδία
Πέραμ’ άψιμον και αχπάσταμε σην Ουτοπίαν
Σα ούτον κόσμον κ’ εύραμε στερέα
πάμε χαλάνουμε εκές σ εναν μερέαν

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

Xοπ χοπ
τεμέτερον χιπ χοπ
πέραμε εισιτηρια
και πάμε στο αεροπόρτ
δυο ώρας αναμένουμε το airbahal
βγάλω τα στύπα και ο Κότσον πα έβγαλεν το μπουκάλ
χοπ σαλούτ παρακάθα και ποτία
πίνουμε βότκας κι η γιάγια μ΄ γαβουρεύει χαψία
στ΄αεροπλάνο εσέβαμε με τ΄αχπαστόν
αδά νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
fight with us for a Utopian Land

Αδά νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών
ξημερών
Αδά νυχτών κι ακεί που πάμε ξημερών
Κι ακει , κι ακει κια ακει π
κι ακεί που πάμε ξημερών

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land
We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land.


LYRICS IN FRENCH

On est l'élévation au soleil levant
Dancez avec nous, amusez-vous bien
On est l'élévation au soleil levant
Venez avec nous pour un pays utopique

Planète terre 2016-
Quoi qu'ils fassent
Notre génération l'endurera
L'exil je l'ai vécu dès l'enfance
Je regarde en arrière mais j'avance
Je me lève le matin
Je rejoins les amis
On s'enflamme et on commence pour l'Utopie
On ne s'est pas fixé dans ce monde
Allons ailleurs pour faire un tabac

On est l'élévation au soleil levant
Dancez avec nous, amusez-vous bien
On est l'élévation au soleil levant
Venez avec nous pour un pays utopique

Hop Hop
Notre hip-hop
On a les billets
On va à l'aéroport
On attend Airbahal pendant deux heures
Je sors les pickles et Kostas la bouteille
Hop on salue les amis, les boissons
On boit du vodka et grand-mère grille les anchois
On entre dans l'avion avec la danse de la mariée
Ici il fait nuit et là où on va, le jour se lève

On est l'élévation au soleil levant
Dancez avec nous, amusez-vous bien
On est l'élévation au soleil levant
Venez avec nous pour un pays utopique

Ici il fait nuit et là où on va, le jour se lève
Ici il fait nuit et là où on va, le jour se lève
Et là, et là, et là, et là où on va, le jour se lève

On est l'élévation au soleil levant
Dancez avec nous, amusez-vous bien
On est l'élévation au soleil levant
Venez avec nous pour un pays utopique

On est l'élévation au soleil levant
Dancez avec nous, amusez-vous bien
On est l'élévation au soleil levant
Venez avec nous pour un pays utopique

LYRICS IN FRENCH

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

Planet Earth 2016-
No matter what they do
Our generation will endure
I have experienced a flee when I was young,
and I step forward even when I look behind.

I get up in the morning and I meet the guys
we are on fire, off we head for the Utopian Land
in these parts of the world
we found no place to stand
let's try and paint it red in the Utopian Land.

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

Hop, hop
This is our very own hip hop
We got the tickets and we’ re off to the airport
Waiting for the plane
for two hours straight,
I got some pickles and my friend has got the drinks
Vodka it is, then, and whatever else time brings
Grandma's frying fish
And we're on the plane dancing
It won't be long now
Before we ‘re gone
It is dusk here and we're heading to the dawn.

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
fight with us for a Utopian Land

It is dusk here and we're heading to the dawn
It is dusk here and we're heading to the dawn

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

PHONETIC

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

Planitis Ghi 2016 -
oti ki an kanoun
i genia mas tha t4anteksei
tin prosfigia tin ezisa mikros
kitazo piso ma prochorao empros.
Skoume to proi - tsateuo ta pedia.
Peram' apsimon ke achpastame sin Utopian
Sa outon kosmon k'evrame sterea
pame chalanoume ekes s'enan merean

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

Hop Hop
temeteron hip hop
perame isitiria
ke pame sto aeroport
dyo oras anamenoume to airbahal
bgalo ta stipa ke o Kotson pa ebgalen to boukal
hop salout parakatha ke potia
pinoume votkas ki i giagia m'gavourevi chapsia
st'aeroplano esevame me t'achpaston
ada nichton ki aki pou pame ksimeron

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
fight with us for a Utopian Land

Ada nichton ki aki pou pame ksimeron
ksimeron
Ada nichton ki aki pou pame ksimeron
Ki aki, ki aki kia aki p,
ki aki pou pame ksimeron

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

We are the rise in the rising sun
dance with us and have some fun
We are the rise in the rising sun
join with us for a Utopian Land

Volg de groep via Facebook. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Beetroot Design/Costas Pappas)

07-05-2016 om 15:42 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'God kväll Stockholm': 01. FINLAND.

 Aanstaande dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zijn vele ogen gericht op de Zweedse hoofdstad Stockholm alwaar de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival zal doorgaan.

Voor het inmiddels elfde jaar op rij stellen we de kandidaten één voor één voor, ditmaal in de rubriek 'God kväll Stockholm'.
In totaal nemen tweeënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival en net als de voorbije acht jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. In beide halve finales treden achttien landen aan en net als de voorbije zes jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Het land dat de eerste halve finale op dinsdag 10 mei mag openen is FINLAND. Het land is dit jaar voor de vijftigste maal van de partij en het moest tot 2006 wachten op de allereerste overwinning.

Het land neemt sinds 1961 deel en de hoogste noter ing dat het vóór 2006 behaalde was een zesde plaats in 1973. Marion Rung zorgde hiervoor met het nummer "Tom tom tom". Elf jaar eerder (in 1962) werd ze met "Tipi tii" zevende. In totaal eindigde Finland amper twaalf maal bij de beste tien, op negenenveertig deelnames is dit weinig. Vier van die noteringen werden in de jaren zestig behaald toen er nog heelwat minder deelnemers waren. Samen met een aantal andere landen nam het land in 1970 niet deel aan het Songfestival (wegens de overwinning van vier landen in 1969). Vanaf 1994 namen ze maar om de twee jaar deel (wegens slechte scores het jaar voordien). Sinds de invoering van de halve finale (in 2004) doet het land weer jaarlijks mee aan het liedjesfestival en tien jaar geleden werd de groep Lordi tot één van de favorieten op de overwinning gerekend en zowel tijdens de halve finale als de finale werd die favorietenrol waargemaakt.

Dankzij die overwinning mocht zangeres Hanna Pakarinen in 2007 meteen aantreden in de finale met "Leave Me Alone". Ook in 2008 wist de Finse deelnemer, de groep Teräsbetoni, door te stoten tot die finale alwaar het met "Missä miehet ratsastaa" op een tweeëntwintigste plaats strandde. Zeven jaar geleden eindigde Waldo's People met "Lose Control" met een totaal van tweeënveertig punten op een twaalfde plaats tijdens de eerste halve finale maar dankzij de vakjury mocht het gezelschap naar de finale. In die finale werden tweeëntwintig punten bij elkaar gesprokkeld en dat leverde een vijfentwintigste en allerlaatste plaats op. In 2010 bleef het land steken in de eerste halve finale want Kuunkuiskaajat strandde met "Työlki ellää" en een totaal van negenenveertig punten op een elfde plaats.

Vijf jaar geleden wist Paradise Oskar het land opnieuw een finaleplaats te bezorgen. Met "Da Da Dam" eindigde hij in de eerste halve finale met een totaal van 103 punten op een derde plaats. In de finale verging het hem met zevenenvijftig punten heelwat minder goed, wat resulteerde in een eenentwintigste plaats. In 2012 wist zangeres Pernilla Karlsson zich met "När jag blundar" niet te plaatsen voor de finale. Met een totaal van eenenveertig punten strandde ze in de eerste halve finale op een twaalfde plaats. In 2013 stuurde het land opnieuw een zangeres naar het festival. Kristina Siegfrids sleepte met "Marry Me" een vierentwintigste plaats in de finale in de wacht met een totaal van dertien punten. In de tweede halve finale behaalde ze met drieënzestig punten een negende plaats. Twee jaar geleden was het dan de beurt aan de vijfkoppige formatie Softengine om het land een plaatsje in de finale te bezorgen. Met "Something Better" werd de groep derde (zevenennegentig punten) in de tweede halve finale na Roemenië en winnaar Oostenrijk. In de finale werden tweeënzeventig punten bij elkaar gesprokkeld en dat was meteen goed voor een elfde plaats, meteen het beste resultaat sinds 2006. Vorig jaar strandde de groep Pertti Kurikan Nimipäivät (PKN) met "Aina mun pitää" op een zestiende en laatste plaats in de eerste halve finale met dertien punten.

 Op zaterdag 27 februari 2016 vond in Finland de finale plaats van 'Uuden musiikin kilpailu 2016', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De nationale omroep YLE maakte reeds op vrijdag 05 juni 2015 bekend dat het voor de inmiddels vijfde maal op rij via 'Uuden musiikin kilpailu' op zoek zal gaan naar een kandidaat voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

Geïnteresseerden hadden tussen dinsdag 01 (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) en dinsdag 08 september (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) de gelegenheid om hun demo's in te dienen. Dat kon via mail (memory stick) of via het digitale platform van de nationale omroep.

De artiest op de demo moest dezelfde zijn als degene die het liedje tijdens de nationale selectie ten gehore zou brengen. De kandidaat voor Stockholm werd aangeduid via televoting en de selectie was ook toegestaan voor buitenlanders. Slechts één van de componisten/tekstschrijvers en de zanger/zangeres moesten de Finse nationaliteit bezitten of er permanent wonen.

Net als vorig jaar mochten er tijdens de nationale selectie meer dan zes personen op het podium staan maar op het podium van het Eurovisie Songfestival is dat aantal tot nader orde nog steeds beperkt tot zes.


Op dinsdag 12 januari (12.00 plaatselijke tijd, 11.00 Belgische tijd) maakte YLE de namen bekend van de achttien kandidaten die zullen deelnemen aan 'Uuden musiikin kilpailu 2016' (UMK 2016).

Voorafgaand aan de eerste voorronde was er op zaterdag 30 januari eerst nog een introductieshow. Tijdens dit programma werden alle liedjes voorgesteld aan de hand van de videoclip en een expertenpanel (Essi Hellén, Mikko Silvennoinen, Jaana Pelkonen en Tommi Manninen) voorzag alles van de nodige commentaar. Daarnaast konden de kijkers een stem uitbrengen op hun meest geliefde videoclip.

Het lot van de finalisten lag in de handen van de vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%). De vakjury's waren tien groepen die de Finse gemeenschap vertegenwoordigen (Songfestivalexperten, musici, leden van de media, YouTube-persoonlijkheden, Zweedse Finnen, mensen uit de holebigemeenschap, parlementsleden, arbeiders werkzaam in de asfaltsector, kinderen en gebruikers van de sociale media).

* uitslag finale 'Uuden musiikin kilpailu 2016' (tussen haakjes punten vakjury en televoting) :

01. "Sing It Away" (tekst : Sandhja, Petri Matara, Milos Rosas, Markus Savijoki ; muziek : Sandhja, Milos Rosas, Heikki Korhonen, Petri Matara, Markus Savijoki) door Sandhja : 160 punten (98+62).
02. "No Fear" (tekst en muziek : Saara Aalto) door Saara Aalto : 154 punten (67+87).
03."On It Goes" (tekst en muziek : Mikael Saari)door Mikael Saari : 151 punten (72+79).
04. "Let Me Out" (tekst : Niki Westerback, Tracy Lipp ; muziek : Janne Saksa) door Barbe-Q-Barbies : 85 punten (46+39).
05. "Good Enough" (tekst en muziek : Michael James Down, Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Matthew Ker) door Annica Milán & Kimmo Blom : 81 punten (35+46).
06. "Love Is Blind" (tekst en muziek : Cristal Snow, Jimi Constantine, Samuel Kovanko) door Cristal Snow : 80 punten (41+39).
07. "Draamaa" (tekst en muziek : Janne Rintala) door Eini : 61 punten (32+29).
08. "Ain't Got Time For Boys" (tekst en muziek : Stella Christine) door Stella Christine : 47 punten (19+28).
09. "Don't Wake Me Up" (tekst : Michael James Down, Primoz Poglajen, Tuuli Okkonen ; muziek : Michael James Down, Primoz Poglajen, Dimitri Stassos, Tuuli Okkonen, Johnny Sanchez, Sara Ljunggren) door Tuuli Okkonen : 41 punten (20+21).



Titel: "Sing It Away".
Deelnemer: Sandhja (Helsinki, 16 maart 1991).
Tekst: Sandhja Kuivalainen, Petri Matara, Milos Rosas, Markus Savijoki.
Muziek: Heikki Korhonen, Markus Savijoki, Milos Rosas, Petri Matara, Sandhja Kuivalainen.

Sandhja Kuivalainen, dochter van een Finse vader en een Indo-Guyanese moeder, wist eerder dit voorjaar dus het Finse ticket voor Stockholm in de wacht te slepen dankzij de eerste plaats van de vakjury. Bij de kijkers thuis stond de zangeres pas op een derde plaats. Haar liedje "Sing It Away" is inmiddels haar vierde single en een eerste album ("Gold") bracht ze in mei 2014 op de markt. Haar Songfestivalinzending alsook de opvolger "Love Me High" zijn terug te vinden op haar nieuwe album "Freedom Venture" dat sinds vrijdag 29 april jongstleden beschikbaar is.

LYRICS

Please believe me when I say
There's nothing harder than the strife
When heavy waters try to break you
you will be singing for life

When you feel like your world is falling down
And darkness has taken your sight
There's no need to be carrying a frown
I'll help you sing it out tonight

Sing it away
All my troubles away
Sing it away
Never make me fade away
Sing it away
All my troubles away
Sing it away

Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Yeeaah
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it away

So if you're focused, you can make it
You'll feel like nothing can steer you of your course
When fear will try to make you cave in
Remember that love is the source

When you feel like your dreams are beaten down
and your fire is loosing its light
There's no need to be carrying a frown
I'll help you sing it out tonight

Sing it away
All my troubles away
Sing it away
Never make me fade away
Sing it away
All my troubles away
Sing it away

Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Yeeaah
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it away

When all of the walls come crashing down
When you try to scream but can't make a sound
Don't' you worry about it, don't you worry about it
You just gotta sing it away

Sing it away
All my troubles away
Sing it away
Never make me fade away
Sing it away
All my troubles away
Sing it away

Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Yeeaah
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
I'm gonna sing it away


LYRICS IN FRENCH

S'il te plaît, crois-moi quand je te dis,
il n'y a rien de plus difficile que la lutte que tu mènes,
quand les eaux puissantes cherchent à te casser,
tu chanteras pour te sauver la vie

Quand tu te sens comme si ton monde devait te tomber dessus
et l'obscurité t'a fait perdre la vue,
ta mine boudeuse ne te servira à rien
Je vais t'aider à chanter ce soir pour que tu la laisses tomber

Chasse tes soucis en chantant,
chasse tous les ennuis,
chasse tes soucis en chantant,
ne jamais te laisse faire
Chasse-les en chantant,
chasse les ennuis,
chasse-les en chantant

Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais chanter
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Yeeaah
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais chanter
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais les chasser en chantant

Si tu te concentreras, tu t'en sortiras,
et tu te sentiras comme si rien ne pouvait plus te dérouter
et quand la peur essaiera de te faire t'effondrer,
rappelle-toi que l'amour est la source

Quand tu penses que tes rêves sont brisés
et le feu qui brûle en toi s'atténue,
ta mine boudeuse ne te servira à rien
Je vais t'aider à chanter ce soir afin de la laisser tomber

Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais chanter
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Yeeaah
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais chanter
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais les chasser en chantant
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais chanter
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Yeeaah
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais chanter
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais les chasser en chantant

Quand tous les murs s'écroulent,
et tu essaies de crier, mais ne peux pas faire un son,
ne t'inquiète pas, ne t'inquiète pas
Il faudra juste que tu chasses tout ça en chantant

Chasse tes soucis en chantant,
chasse tous les ennuis,
chasse tes soucis en chantant,
ne jamais te laisse faire
Chasse-les en chantant,
chasse les ennuis,
chasse-les en chantant

Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais chanter
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Yeeaah
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais chanter
Ooh, ooh, ooh, ooh, oh
Je vais les chasser en chantant

Volg de zangeres via haar website, YouTube, Twitter, Facebook en Instagram. (met dank aan Eurovision.tv en 3D Flags ; foto : Kai Kuusisto)

07-05-2016 om 15:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (07-05-2016).

Op deze eerste zaterdag van mei zijn we alweer op post om het nieuws op muzikaal vlak voor jou allemaal mooi op een rijtje te zetten in 'Vers van de pers'. Zoals steeds houden we je telkens op zaterdag op de hoogte van al het nieuwe werk in eigen land en in het buitenland.

 "Take Me With You" is de nieuwe single van Adil (Eurosong 2016) en meteen ook de opvolger van "In Our Nature". Met dat nummer nam hij begin dit jaar deel aan de nationale selectie 'Eurosong 2016' in de hoop om ons land te kunnen vertegenwoordigen op de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De nieuwe single is sinds gisteren, vrijdag 06 mei, beschikbaar.

 In aanloop naar het Eurovisie Songfestival brengen een aantal deelnemers een nieuw album op de markt. De Nederlander Douwe Bob maakt van de gelegenheid gebruik om "Fool Bar" op de markt te brengen. Het album, met onder meer de festivalinzending "Slow Down", is sinds gisteren, vrijdag 06 mei, beschikbaar. Naast de Nederlandse inzending staan er nog elf nummers op en een bonustrack, "Wrote A Song For You".

 Aanstaande donderdag, 12 mei, neemt de Ierse zanger Nicky Byrne (woordvoerder ESF 2013-2014-2015) deel aan de tweede halve finale van het Eurovisie Songfestival met "Sunlight". Dat nummer is terug te vinden op zijn debuutalbum dat dezelfde titel draagt en sinds gisteren, vrijdag 06 mei, beschikbaar is. Naast de Ierse inzending staan er nog negen nummers op.

 Met "Take The Money And Run" heeft het Nederlandse trio O'G3NE een nieuwe single op de markt. Het nummer is sinds vrijdag 29 april jongstleden beschikbaar. In 2007 namen de drie zussen nog deel aan het Junior Eurovisie Songfestival als Lisa, Amy en Shelley.

 Tot slot eindigen we zoals steeds met een paar korte berichten. Uit het vorig jaar verschenen album "Helder" heeft Jan Leyers (backing vocal Belgische inzending ESF 1991) een nieuwe single uitgebracht met als titel "Schuilen" Ook Liliane Saint-Pierre (Luxemburgse selectie 1978, Eurosong 1981, ESF 1987, voorzitter vakjury 'Eurosong 1999') doet een gooi naar de hitparade met haar nieuwe single "Leen" die sinds vrijdag 29 april beschikbaar is. En de Italiaanse zanger Nek, vorig jaar nog tweede op het 'Festival di Sanremo', heeft een nieuwe single op de markt met als titel "Uno di questi giorni". Het nummer is sinds gisteren, vrijdag 06 mei, beschikbaar.

Een nieuwe afspraak maken we voor aanstaande zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier!

07-05-2016 om 10:06 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM VANDAAG : Laura Tesoro mag vanavond om 21.00 haar tweede individuele repetitie afwerken en na haar persconferentie de lichten uitdoen in Globen.

Afgelopen maandag, 02 mei 2016, werd in de Zweedse hoofdstad Stockholm het startschot gegeven voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas aanstaande dinsdag, 10 mei, plaats maar maandagvoormiddag startten in de Ericsson Globe (Globen, Stockholm Globe Arena) reeds de eerste repetities. De zesendertig landen die deelnemen aan de halve finales hebben tussen maandag en donderdagavond hun eerste repetitie afgewerkt. Gisteren, vrijdag 06, en vandaag, zaterdag 07 mei, betreden de deelnemers voor een tweede maal het podium om hun tweede en meteen ook laatste individuele repetitie af te werken.

Vandaag werken de achttien landen die deelnemen aan de tweede halve finale, waaronder Laura Tesoro, hun tweede repetitie af. Daarnaast werken de Duitse, Italiaanse en Britse deelnemers hun eerste individuele repetitie af.

Sinds maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 14 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


* Overzicht van de achttien halve finalisten van de tweede halve finale alsook drie landen van de 'Big 5' (Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk) (zaterdag 07 mei 2016) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

09.50-10.20

DUITSLAND

12.00-12.20

10.30-11.00

ITALIE

12.40-13.00

11.10-11.40

VERENIGD KONINKRIJK

13.20-13.40

-----

11.40-12.45

-----

REPETITIE

LAND

PERSCONFERENTIE

12.45-13.05

LETLAND

13.50-14.10

13.10-13.30

POLEN

14.15-14.35

13.35-13.55

ZWITSERLAND

14.40-15.00

14.00-14.20

ISRAEL

15.05-15.25

14.25-14.45

WIT-RUSLAND

15.30-15.50

14.50-15.10

SERVIE

15.55-16.15

15.10-15.25

PAUZE

16.15-16.30

15.25-15.45

IERLAND

16.30-16.50

15.50-16.10

VJR MACEDONIE

16.55-17.15

16.15-16.35

LITOUWEN

17.20-17.40

16.40-17.00

AUSTRALIE

17.45-18.05

17.05-17.25

SLOVENIE

18.10-18.30

17.30-17.50

BULGARIJE

18.35-18.55

17.50-18.55

PAUZE

18.55-20.00

18.55-19.15

DENEMARKEN

20.00-20.20

19.20-19.40

OEKRAINE

20.25-20.45

19.45-20.05

NOORWEGEN

20.50-21.10

20.10-20.30

GEORGIE

21.15-21.35

20.35-20.55

ALBANIE

21.40-22.00

21.00-21.20

BELGIE

22.05-22.25

Net als de drie voorgaande jaren (2013, 2014 en 2015) is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities waren - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas sinds gisteren, vrijdag 06 mei, wordt toegelaten (behalve bij de eerste repetities van Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk). Daarmee kwamen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel was er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Sinds maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale (zaterdag 14 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. De deuren gaan reeds om 08.30 open en sluiten pas weer na middernacht, om 01.00 om precies te zijn. (bron : Eurovision.tv ; foto : Pär Källman/SVT)

07-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Net voor een zomers weekend hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargemaakt. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

In het najaar van 1986 kwam de debuutsingle van Soulsister uit. "You Get To Me" werd door pers en publiek enthousiast onthaald en betekende het begin van een unieke carrière in de Belgische popgeschiedenis. Soulsister reeg de hits aan elkaar, tourde met Sting door Europa en haalde de Amerikaanse 'Billboard Hot 100'.

In 2016 - precies dertig jaar na hun debuut - plant Soulsister een jubileumtournee langs de Vlaamse theaters. Dertig concerten zullen Jan Leyers (ESF 1991) en Paul Michiels geven, met een repertoire dat in dertig jaar alleen maar aan glans heeft gewonnen.

Voor een overzicht van de reeds bevestigde concerten (Scherpenheuvel, Brasschaat, Heist-op-den-Berg, Brugge, Leuven, Deinze, Oostende, Hasselt en Borgerhout) verwijzen we je naar de website van Soulsister alwaar in de agenda de eerste data nu online staan. Op de volledige lijst is het wachten tot begin juni.

Christoff (Eurosong 1993-2002) zette 2016 alvast feestelijk in door zijn vierde MIA te winnen. Daarmee was meteen het startschot gegeven voor '25 jaar Christoff'.

Vlaanderens populairste zanger brengt in de zomer alvast een gloednieuw studio-album uit en zal daarmee uitgebreid in het land gaan toeren. Maar als kers op de taart brengt hij in het najaar drie grote '25 jaar Christoff'-concerten. Daarin blikt Christoff terug op de ontelbare successen uit zijn al zo rijk gevulde carrière en zal hij ook voor de nodige muzikale verrassingen zorgen. Met zo'n 300.000 verkochte albums op zijn palmares en de grote meezing hits worden de '25 jaar Christoff'-concerten zonder twijfel het feest van het jaar.

Op zaterdag 15 oktober is als eerste Hasselt aan de beurt. Tickets (35, 45 en 55 euro) voor '25 jaar Christoff' in de Ethias Arena, zijn te koop via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan dat via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34. Ook voor het optreden op zaterdag 26 november in de Oktoberhallen te Wieze kan je tickets aanschaffen via de website van TeleTicketService.

Daarnaast kan je ook tickets bestellen via overschrijving op het nummer BE 40 8538-6936-5663 van BVBA Oktober Events (Aalstersestraat 168, 9280 Wieze). In de omschrijving zet je het aantal gewenste kaarten (37, 47 en 57 euro, reservatie- en portkosten inbegrepen) met vermelding '25 jaar Christoff'.

Op zondag 30 oktober kan je hem aan het werk zien in het Kursaal van Oostende. Tickets (45 en 55 euro) voor dit unieke concert kunnen worden aangeschaft via de websites van Concert Events en Sherpa of telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20). Daarnaast kan je van maandag tot en met zondag (telkens tussen 10.00 en 18.00) ook terecht in de Box Office Toerisme Oostende (Monacoplein 2, 8400 Oostende). Tussen 12 november en 31 maart is de Box Office dagelijks geopend tussen 10.00 en 17.30.


Gewapend met uitverkochte Lotto Arena's, een resem nummer 1-hits, gouden singles en een dubbel (bijna triple) platina-album trekt de populairste zanger van Vlaanderen dit najaar voor het eerst naar het Sportpaleis.

Op zaterdag 03, zondag 04, vrijdag 09, zaterdag 10 en maandag 12 oktober 2015 stond Stan Van Samang (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010') maar liefst vijf avonden in een uitverkochte Lotto Arena. Goed voor zomaar eventjes 30.000 fans! Vrijdag 25 en zaterdag 26 november pakt Stan het nog 'grootser' aan met een unieke show in dé muziektempel van Vlaanderen, een show die de klinkende en veelbelovende titel 'Stan Van Samang – In 't groot' meekrijgt. Het wordt een onvergetelijke avond boordevol hits van deze rasentertainer.

Stan kijkt er zelf al enorm naar uit : "We moeten daar eerlijk in zijn, een eigen concert in het Sportpaleis, dat is altijd al een droom van mij geweest. Het is werkelijk fantastisch dat ik deze kans krijg. Merci aan alle fans, ik geniet hiervan met volle teugen!"

2015 was hét jaar van Stan Van Samang, daar is iedereen het over eens. In de lente schreef Stan Van Samang showbizzgeschiedenis, want Vlaanderens publiekslieveling stond met maar liefst zes nummers tegelijk in de 'Ultratop 50'. Zijn album "Liefde voor publiek" prijkte achttien weken bovenaan de hitlijsten en is sinds begin dit jaar goed voor vier maal platina (80.000 exemplaren!). Bij de uitreiking van de 'Zomerhits' van Radio 2 in de zomer sleepte Stan maar liefst drie awards in de wacht : 'Beste Zanger', 'Beste Nederlandstalig nummer' ("Goeiemorgend, goeiendag") en dé 'Radio 2 Zomerhit 2015' ("Een ster").

De wederzijdse liefde tussen Stan en zijn publiek blijkt ook uit de vlotte verkoop van zijn concerten. Eén concert in de Lotto Arena werden er uiteindelijk vier en deze raakten in no time volledig uitverkocht. Mobistar-klanten kregen zelfs de kans om Stan nog een keer live te bewonderen dankzij een extra vijfde Lotto Arena-concert. Dit voorjaar concerteert Stan in de grootste theaters van het land. Maar het orgelpunt van deze 'Stanmania' komt er dus op vrijdag 25 (extra-concert) en zaterdag 26 november (aanvang : 20.30) met zijn Sportpaleisshow 'Stan Van Samang – In 't groot'. Mis het niet!

De ticketverkoop voor beide concerten gebeurt via de website van TeleTicketService. Telefonisch kan je tickets bestellen via het nummer 070 34 53 45 (max. 0,30 euro/minuut) en vanuit Nederland via het nummer 0900 45 000 45 (0,45 euro/minuut) en dit van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 12.30 en tussen 13.30 en 18.00.

06-05-2016 om 21:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : stoten Jim Cole en Sigi Hendrix door naar de volgende liveshow van 'The Voice van Vlaanderen'?

Op vrijdag 19 februari 2016 gaf An Lemmens de aftrap van een nieuw seizoen van 'The Voice van Vlaanderen' waarin Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') zijn debuut maakte als coach, Natalia (Eurosong 2004) terug plaatsnam op de draaistoel, ancien Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) meer dan ooit strijdt voor zijn eerste overwinning en Bent Van Looy een vervolg tracht te breien aan zijn succes van vorig seizoen. De vierde reeks gaat bovendien nu al de geschiedenis in als het seizoen met de meeste audities waarbij de vier coaches samen omdraaiden. En of er nog muzikaal talent is in Vlaanderen.

Na de laatste 'Battle' (vrijdag 22 april 2016) zijn de teams van Bart Peeters, Bent Van Looy, Koen Wauters en Natalia compleet. Elke coach heeft tijdens de 'Battles' moeilijke keuzes moeten maken : ze konden elk maar zes van de twaalf talenten uit hun eigen team meenemen naar de liveshows. Daarnaast hebben ze elk twee kandidaten uit het team van een andere coach 'gestolen' via de 'Steals'. Bart, Bent, Koen en Natalia hebben dus elk een team van acht unieke stemmen samengesteld.

Op vrijdag 29 april startten we met de liveshows van 'The Voice van Vlaanderen'. Na zes weken zal tijdens de finale op vrijdag 03 juni 2016 duidelijk worden wie dé 'Voice van Vlaanderen' wordt en zo Tom De Man opvolgt. Nieuw dit jaar is dat de liveshows zullen doorgaan in Flanders Expo in Gent.

* de tweede liveshow - vrijdag 06 mei 2016 :

Op vrijdag 29 april 2016 voelden zestien talenten uit team Natalia, Koen, Bent en Bart de zenuwen door het lijf gieren in de eerste liveshow van 'The Voice van Vlaanderen'. Gemiddeld 964.324 kijkers - goed voor een marktaandeel van 48,8% (18-54, live +4) - zagen hoe David, Kim, Sepp, Leen, Janna, Laura, Yana en Robin hun coach en de kijker het meest wisten te overtuigen en zich zo van een plek in liveshow drie verzekerden. Vanavond, vrijdag 06 mei 2016, wordt de spanning opnieuw de hoogte in gejaagd in Flanders Expo. Dan sturen de coaches de tweede helft van hun teams het podium op.

Opnieuw verschijnen vier talenten per team voor het bijna 3000-koppige live publiek in Gent. Per team stuurt elke coach 1 kandidaat onmiddellijk door naar de volgende ronde én kiest de kijker thuis een favoriet. Deze talenten stoten samen met hun teamleden van vorige week door naar de derde liveshow van 'The Voice van Vlaanderen'. Voor de andere twee teamgenoten stopt het avontuur. Ook in de tweede liveshow vallen dus acht talenten onherroepelijk af.

Het muzikale talent komt in de tweede liveshow van 'The Voice van Vlaanderen' bovendien niet alleen van de kandidaten. Ook de Australische wereldster Troye Sivan zakt naar Gent af om er zijn grootste hit "Youth" te brengen.

Deze zestien bestormen het podium in de tweede liveshow :

TEAM KOEN

- Sandra (21, Aalst) zingt "Take Me To Church" van Hozier.
- Kjell (21, Roeselare zingt "Alone" van Selah Sue (componist/tekstschrijver Belgische inzending ESF 2016).
- Nicola (26, Temse) zingt "Book Of Love" (Nederlandstalige versie) van Gavin James.
- Lola (18, Oostende) zingt "Wonder" van Naughty Boy ft Emeli Sandé.


TEAM BENT

- Sophie (25, Gent) zingt "Closer" van Trixie Whitley.
- Olivia (18, Deurne) zingt "Say You'll Be There" van Spice Girls.
- Jens (32, Mortsel) zingt "Lonely Boy" van Andrew Gold.
- Gilles (18, Roeselare) zingt "Feels Like We Only Go Backwards" van Tame Impala.

TEAM NATALIA

- Jimmy (36, Geraardsbergen) zingt "Grace Kelly" van Mika.
- Camille (17, Zaventem) zingt "Wrecking Ball" van Miley Cyrus.
- Yael (22, Tienen) zingt "Life" van Des'ree.
- Julie (25, Antwerpen) zingt "Coming Home" van Sigma ft Rita Ora.

TEAM BART

- Jan (58, Willebroek) zingt "Renegade" van X Ambassadors.
- Sigi (20, Hasselt) zingt "Thinking Out Loud" van Ed Sheeran.
- Lina (17, Heverlee) zingt "Say My Name" van Destiny's Child.
- Lisa (23, Vosselaar) zingt "All By Myself" van Céline Dion (ESF 1988).

Zoals steeds worden deze liveshows in goede banen geleid door An Lemmens. Q-dj Sam De Bruyn vat vanavond opnieuw post in het 'Basecamp' van 'The Voice van Vlaanderen', het kloppende hart waar tweets, posts en instagrams toestromen. Sam volgt er alle online ontwikkelingen en meet de temperatuur op bij de kandidaten en hun achterban. Nog voor 'The Voice van Vlaanderen' op antenne gaat, duikt hij via Facebook LIVE de backstage in voor een exclusieve blik achter de schermen. Ook na de liveshow houdt Sam de vinger aan de pols via Facebook LIVE. Alle eerste reacties en emoties brengt hij als eerste live in beeld. Wie stoot door en voor wie eindigt de droom?

De tweede liveshow van de vierde reeks van 'The Voice van Vlaanderen', vanavond vrijdag 06 mei 2016 tussen 20.40 en 23.05 bij
vtm. Morgen, zaterdag 07 mei, krijg je in de vooravond tussen 17.10 en 19.00 een heruitzending. De volledige afleveringen van 'The Voice van Vlaanderen' kunnen na uitzending gratis worden bekeken op vtm.be en via de vtm-app. (bron, logo en foto's : vtm)

06-05-2016 om 08:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM VANDAAG : achttien deelnemers eerste halve finale (waaronder Douwe Bob) werken vandaag tweede individuele repetitie af.

 Afgelopen maandag02 mei 2016, werd in de Zweedse hoofdstad Stockholm het startschot gegeven voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas aanstaande dinsdag, 10 mei, plaats maar maandagvoormiddag startten in de Ericsson Globe (Globen, Stockholm Globe Arena) reeds de eerste repetities. De zesendertig landen die deelnemen aan de halve finales hebben tussen maandag en gisterenavond hun eerste repetitie afgewerkt. Vandaag, vrijdag 06, en morgen, zaterdag 07 mei, betreden de deelnemers voor een tweede maal het podium om hun tweede en meteen ook laatste individuele repetitie af te werken.

Vandaag werken de achttien landen die deelnemen aan de eerste halve finale, waaronder Nederland en favoriet Rusland, hun tweede repetitie af. Morgen, zaterdag 07 mei, volgen de achttien landen van de tweede halve finale waaronder als achttiende en allerlaatste 'onze' Laura Tesoro. Daarnaast werken de Franse en Spaanse deelnemer hun eerste individuele repetitie af. De overige landen van de 'Big 5' (Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk) maken pas morgenochtend voor de eerste maal kennis met het festivalpodium.

Sinds maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 14 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


* Overzicht van de achttien halve finalisten van de eerste halve finale alsook twee landen van de 'Big 5' (Frankrijk en Spanje) (vrijdag 06 mei 2016) :

REPETITIE

LAND

PERSCONFERENTIE

09.00-09.20

FINLAND

10.05-10.25

09.25-09.45

GRIEKENLAND

10.30-10.50

09.50-10.10

MOLDAVIE

10.55-11.15

10.15-10.35

HONGARIJE

11.20-11.40

10.40-11.00

KROATIE

11.45-12.05

11.05-11.25

NEDERLAND

12.10-12.30

11.25-12.25

PAUZE

12.30-13.35

12.30-12.50

ARMENIE

13.35-13.55

12.55-13.15

SAN MARINO

14.00-14.20

13.20-13.40

RUSLAND

14.25-14.45

13.45-14.05

TSJECHIE

14.50-15.10

14.10-14.30

CYPRUS

15.15-15.35

14.35-14.55

OOSTENRIJK

15.40-16.00

14.55-15.15

PAUZE

16.00-16.25

15.20-15.40

ESTLAND

16.25-16.45

15.45-16.05

AZERBEIDZJAN

16.50-17.10

16.10-16.30

MONTENEGRO

17.15-17.35

16.35-16.55

IJSLAND

17.40-18.00

17.00-17.20

BOSNIE-HERZEGOVINA

18.05-18.25

17.25-17.45

MALTA

18.30-18.50

-----

17.45-18.45

-----

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

18.55-19.25

FRANKRIJK

20.35-20.55

19.35-20.05

SPANJE

21.45-22.05

Net als de drie voorgaande jaren (2013, 2014 en 2015) is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities waren - net als de voorbije twee jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vandaag, vrijdag 06 mei, wordt toegelaten (behalve bij de eerste repetities van Frankrijk en Spanje). Daarmee kwamen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel was er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Sinds maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale (zaterdag 14 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaag wordt het een lange dag en dus is het perscentrum geopend tussen 08.00 en 00.30. (bron : Eurovision.tv ; foto : Pär Källman/SVT)

06-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Laura Tesoro heeft haar eerste individuele repetitie achter de rug.

 De kop is er eindelijk af voor Laura Tesoro en haar entourage. Eerder deze namiddag, donderdag 05 mei 2016, betrad ze voor de eerste maal het Songfestivalpodium in de Zweedse hoofdstad Stockholm.

Precies over één week zal ze als achttiende en laatste aantreden tijdens de tweede halve finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

 Laura en haar vier backingvocals gaven er het beste van zichzelf en ze deden dat meer dan behoorlijk. De vijf komen het podium op en gooien dan zakdoeken (zwart, geel en rood) weg, om er dan volle bak tegenaan te gaan.

Tussen de vele artiesten die vaak alleen op het podium staan en hun backing vocals vakkundig verbergen, dansen en zingen de vier samen met Tesoro. Haar act is wel opvallend gewijzigd van die ze bracht tijdens de finale van 'Eurosong 2016' in januari jongstleden. Qua belichting zit het ook helemaal snor en zo kleurt het decor oranje, geel en rood. De podiumoutfit, van het jonge Antwerpse modemerk O'Rèn, kregen we nog niet te zien.

 Overmorgen, zaterdagavond 07 mei, moet Tesoro een tweede individuele repetitie afwerken en dit tussen 21.00 en 21.20. Aanstaande woensdag, 11 mei, volgen er dan nog twee generale repetities waarbij de tweede repetitie (21.00-23.05) geldt als diegene waarbij de vakjury's van de landen hun punten zullen toekennen. Daags nadien, donderdag 12 mei, volgt er in de namiddag nog een derde en laatste generale repetitie en vanaf 21.00 breekt dan het uur van de waarheid aan.

Zien we België voor het tweede jaar op rij in de finale en wordt Laura Tesoro de eerste Vlaamse inzending sinds 2010 (Tom Dice met "Me And My Guitar") die de finale haalt? We weten het over exact één week maar de berichten uit de Zweedse hoofdstad klinken alvast veelbelovend.
(bron : Eurovision.tv ; foto's : Andres Putting, EBU)

05-05-2016 om 21:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM VANDAAG : deze namiddag maakt Laura Tesoro voor het eerst kennis met het podium in Stockholm.

Afgelopen maandag, 02 mei 2016, werd in de Zweedse hoofdstad Stockholm het startschot gegeven voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende dinsdag, 10 mei, plaats maar maandagvoormiddag startten in de Ericsson Globe (Globen, Stockholm Globe Arena) reeds de eerste repetities. Finland, buurland van het gastland, mocht als allereerste om 10.00 het podium op voor de eerste repetitie. Voor onze landgenote Laura Tesoro staat vandaag, donderdag 05 mei, een eerste kennismaking op het programma en dat tussen 15.40 en 16.10. Later op de vooravond (17.50-18.10) volgt er dan nog een 'meet & greet' met de aanwezige pers.

Sinds maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 14 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen vandaag, donderdag 05 mei, de resterende acht landen van de tweede halve finale hun allereerste repetitie afwerken. Net als de voorbije drie twee dagen moeten we ook ditmaal nog niet echt veel van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de resterende halve finalisten van de tweede halve finale (donderdag 05 mei 2016) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

10.00-10.30

SLOVENIE

12.10-12.30

10.40-11.10

BULGARIJE

12.50-13.10

11.20-11.50

DENEMARKEN

13.30-13.50

12.00-12.30

OEKRAINE

14.10-14.30

12.30-13.30

P A U Z E

13.40-14.10

NOORWEGEN

15.50-16.10

14.20-14.50

GEORGIE

16.30-16.50

15.00-15.30

ALBANIE

17.20-17.40

15.40-16.10

BELGIE

17.50-18.10

Net als de drie voorgaande jaren (2013, 2014 en 2015) is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije drie jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf morgen, vrijdag 06 mei, wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Sinds maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale (zaterdag 14 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Op deze feestdag is het perscentrum geopend tussen 09.00 en 21.30. (bron : Eurovision.tv ; foto : Pär Källman/SVT)

05-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


04-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze eerste woensdag van mei hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Voor het eerst staan toneelgrootheid Anne Wil Blankers en all-round entertainer Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007) samen op de planken.

In de Broadwayhit 'Mothers and Sons' volgen we een moeder Katherine (Anne Wil Blankers) die de ex-partner (Paul de Leeuw) van haar overleden zoon bezoekt. Vervuld van boosheid, jaloezie, rouw en liefde voor haar aan aids overleden zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan. Cal is inmiddels getrouwd met een andere man en heeft een zoon; iets wat twintig jaar geleden ondenkbaar was.

Na jaren van zwijgen en het wegstoppen van emoties én zichzelf, wordt Katherine uitgedaagd om onder ogen te zien hoe de samenleving is veranderd. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving. Een zeldzaam mooi Broadway-drama, met scherpe humor en een meeslepend verhaal. Zou het Katherine lukken Cal zijn gevonden geluk te gunnen? 'Mothers and Sons' werd in 2014 genomineerd voor twee 'Tony Awards', waaronder die voor 'Best Play', en is dit voorjaar voor het eerst in de Nederlandse theaters te zien.

Voor een volledig overzicht van alle voorstellingen (tot en met zondag 19 juni) verwijzen we je naar de website van Nationale Theaterkassa alwaar je voor een aantal voorstellingen reeds tickets kan aanschaffen.

Wie kent er 'The Bodyguard' niet, de filmklassier met wijlen Whitney Houston en de adembenemende Kevin Costner? Sinds december 2012 loopt in de Britse hoofdstad Londen ook een verleidelijke musical over de verboden liefde tussen een popster en haar bodyguard.

Sinds oktober 2015 is deze musical ook te zien in het Beatrix Theater in Utrecht. Beleef het zinderende avontuur vol liefde, passie en spanning in deze onvergetelijke theaterervaring. Met de grote hits van Whitney Houston, "I Will Always Love You", "I Wanna Dance With Somebody", en vele andere in de originele, Engelstalige versie.

De rol van Rachel Marron is weggelegd voor de 24-jarige Romy Monteiro (dochter van Antje Monteiro) die in Nederland bekend werd door haar deelname aan de talentenjacht 'The Voice of Holland' in 2014. De rol van haar zus, Nicki Marron, wordt vertolkt door Carolina Dijkhuizen (lid Nederlandse vakjury ESF 2015).

De voorstellingen gaan telkens door van dinsdag tot en met zaterdag om 20.00, op zondag zijn er twee voorstellingen en dit om 14.00 en 19.00. Wie dat wil kan nog steeds tickets bestellen via deze link. Wegens groot succes gaat de musical haar tweede speeljaar in en inmiddels is de kaartverkoop tot en met eind oktober gestart. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van het Beatrix Theater.

 Aanstaande dinsdag, 10 mei 2016, zal Douwe Bob aantreden in de eerste halve finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. Overmorgen, vrijdag 06 mei, brengt hij ook zijn derde album "Fool Bar" op de markt, vernoemd naar de bar in zijn eigen huis in Amsterdam.

Op woensdag 02 maart kondigde hij aan dat hij dit najaar een tournee plant langs diverse zalen. Tussen donderdag 20 oktober en zaterdag 10 december kan je hem aan het werk zien in Alkmaar, Amersfoort, Bergen op Zoom, Dordrecht, Leeuwarden, Hengelo, Den Haag, Amsterdam, Zwolle, Heerlen, Den Bosch, Groningen en Utrecht. In het voorprogramma staat Hans Hanneman met zijn groep.

Voor meer informatie verwijzen we je naar zijn website en daar kan je dan ook meteen tickets voor één van de shows bestellen.

04-05-2016 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Franse Songfestivaldeelnemer Amir komend weekend reeds in de 'Ultratop 50' in Wallonië.

 De Franse zanger Amir mag volgende week zaterdag, 14 mei 2016, meer dan waarschijnlijk op heelwat punten gaan rekenen vanuit ons land tijdens de finale van de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. In Wallonië komt de Franse inzending "J'ai cherché" namelijk komend weekend de 'Ultratop 50' binnen op een zevenenveertigste plaats.

De voorbije weken stond hij over de taalgrens aan de rand van de hitparade en zo stond hij vorig weekend nog op een drieënveertigste plaats in de 'Ultratip Bubbling Under'. Inmiddels staat hij in ons land ook genoteerd in de top 200 van de meest gedownloade liedjes van iTunes(bron : Ultratop)

04-05-2016 om 13:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ultratop : Laura Tesoro komt komend weekend opnieuw de hitparade binnen in Vlaanderen.

De 19-jarige Laura Tesoro, die ons land volgende week zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival met "What's The Pressure", komt dit weekend opnieuw de 'Ultratop 50' binnen.

Midden vorige maand verdween ze na dertien weken notering uit de hitparade maar aanstaande zaterdag, 07 mei 2016, komt ze opnieuw binnen, weliswaar op een negenenveertigste plaats.

In januari, na haar overwinning in de Belgische selectie, kwam ze bescheiden binnen op een eenenveertigste plaats maar de week nadien schoot ze als een komeet de hoogte in om op de tweede plaats te belanden. Een week later moest ze al negen plaatsen verlies incasseren maar midden februari stond ze nog twee weken in de top tien.

Vanaf dan boekte ze week na week verlies en begin vorige maand ging het alweer de goede richting uit om op zaterdag 16 april op een zevenendertigste plaats te belanden. Maar een week later vonden we haar dus meer terug in het overzicht. De jonge zangeres staat inmiddels nog steeds genoteerd in de top 200 van de meest gedownloade liedjes van iTunes.

Haar debuutsingle "Outta Here", die ze in 2014 uitbracht na haar deelname aan 'The Voice van Vlaanderen' stond slechts één weekje in de 'Ultratop 50' op een drieëntwintigste plaats. De opvolger, "Funky Love", die vorig voorjaar uitkwam, bleef in de tipparade steken. (bron : Ultratop)

04-05-2016 om 13:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM VANDAAG : eerste tien artiesten tweede halve finale maken vandaag voor de eerste maal kennis met het festivalpodium.

 Eergisteren, maandag 02 mei 2016, werd in de Zweedse hoofdstad Stockholm het startschot gegeven voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende dinsdag, 10 mei, plaats maar eergisterenvoormiddag startten in de Ericsson Globe (Globen, Stockholm Globe Arena) reeds de eerste repetities. Finland, buurland van het gastland, mocht als allereerste om 10.00 het podium op voor de eerste repetitie. Onze landgenote Laura Tesoro komt pas morgen, donderdag 05 mei, aan de beurt maar ook de Nederlander Douwe Bob werkte eergisteren zijn eerste repetitie af.

Sinds eergisteren, maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 14 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen vandaag, woensdag 04 mei, de eerste tien landen van de tweede halve finale hun allereerste repetitie afwerken. Net als de voorbije twee dagen moeten we ook ditmaal nog niet echt veel van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de eerste tien halve finalisten van de tweede halve finale (woensdag 04 mei 2016) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

10.00-10.30

LETLAND

12.10-12.30

10.40-11.10

POLEN

12.50-13.10

11.20-11.50

ZWITSERLAND

13.30-13.50

12.00-12.30

ISRAEL

14.10-14.30

12.30-13.30

P A U Z E

13.40-14.10

WIT-RUSLAND

15.50-16.10

14.20-14.50

SERVIE

16.30-16.50

15.00-15.30

IERLAND

17.20-17.40

15.30-15.50

P A U Z E

16.00-16.30

VJR MACEDONIE

18.10-18.30

16.40-17.10

LITOUWEN

18.55-19.15

17.20-17.50

AUSTRALIE

19.40-20.00

Net als de drie voorgaande jaren (2013, 2014 en 2015) is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije drie jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 06 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Sinds eergisteren, maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale (zaterdag 14 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaag is het perscentrum, net als gisteren, geopend tussen 09.00 en 22.00. (bron : Eurovision.tv ; foto : Pär Källman/SVT)

04-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


03-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM VANDAAG : tien artiesten maken vandaag voor de eerste maal kennis met het festivalpodium.

 Gisteren, maandag 02 mei 2016, werd in de Zweedse hoofdstad Stockholm het startschot gegeven voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende dinsdag, 10 mei, plaats maar gisterenvoormiddag startten in de Ericsson Globe (Globen, Stockholm Globe Arena) reeds de eerste repetities. Finland, buurland van het gastland, mocht als allereerste om 10.00 het podium op voor de eerste repetitie. Onze landgenote Laura Tesoro komt pas overmorgen, donderdag  05 mei, aan de beurt maar de Nederlander Douwe Bob werkte gisteren zijn eerste respetitie af.

Sinds gisteren, maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 14 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen de overige negen landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Veel moeten we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium. Daarnaast zal ook de Zweedse deelnemer, Frans Jeppsson Wall (rechtstreeks geplaats voor de finale), zijn eerste individuele repetitie afwerken.

* Overzicht van de overige negen halve finalisten van de eerste halve finale alsook de Zweedse deelnemer (dinsdag 03 mei 2016) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

10.00-10.30

TSJECHIE

12.10-12.30

10.40-11.10

CYPRUS

12.50-13.10

11.20-11.50

OOSTENRIJK

13.30-13.50

12.00-12.30

ESTLAND

14.10-14.30

12.30-13.30

P A U Z E

13.40-14.10

AZERBEIDZJAN

15.50-16.10

14.20-14.50

MONTENEGRO

16.30-16.50

15.00-15.30

IJSLAND

17.20-17.40

15.30-15.50

P A U Z E

16.00-16.30

BOSNIE-HERZEGOVINA

18.10-18.30

16.40-17.10

MALTA

18.55-19.15

17.20-17.50

ZWEDEN

19.40-20.00

Net als de drie voorgaande jaren (2013, 2014 en 2015) is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije drie jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 06 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Sinds gisteren, maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale (zaterdag 14 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaag zijn de deuren geopend tussen 09.00 en 22.00. (bron : Eurovision.tv ; foto : Pär Källman/SVT 03-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


02-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : Peter Van de Veire geeft vanuit Stockholm commentaar bij halve finales en finale Eurovisie Songfestival.

 Vorige week raakte bekend dat Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015-2016, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016') dit jaar de twee halve finales en finale van commentaar zal voorzien.

Het is inmiddels voor de vierde maal dat hij de drie uitzendingen van de nodige informatie zal voorzien, maar voor het eerst zal hij die klus in zijn eentje moeten klaren. Anderzijds zal hij de commentaar vanuit de Zweedse hoofdstad Stockholm voorzien en daarmee ziet de VRT af om de commentaar vanuit Brussel te laten gebeuren.

Tot en met 2009 zat(en) de commentator(en) steeds in de gaststad maar in 2010 mochten ze niet naar de Noorse hoofdstad Oslo afreizen maar zaten ze tijdens de halve finales en de finale in het VRT-gebouw aan de Reyerslaan.

De huur van commentatorencabines en de ISDN-verbindingen koste toen volgens de openbare omroep 12.000 euro. Het plan om de commentaar vanuit Brussel te laten geven, was al langer aan het rijpen maar dit jaar ziet men daar dus opnieuw van af.

Tijdens de Songfestival-week maakt Peter Van de Veire vanaf dinsdag 10 mei vanuit Stockholm eveneens 'De grote Peter Van de Veire ochtendshow' (MNM) rond het muziekfestival. Hij brengt verslag uit van hoe het er met Laura gaat, doet interviews met kandidaten en toeschouwers, en trekt ook de Stockholmse straten in op zoek naar leuke nieuwtjes.

Julie Van Den Steen blijft Peter in de ochtendshow bijstaan vanuit Brussel en ontvangt van maandag 09 tot en met donderdag 12 mei de andere kandidaten uit 'Eurosong 2016' om te polsen hoe het nu met hen en hun carrière staat.

De eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival: eerste halve finale op dinsdag 10 mei vanaf 20.40; tweede halve finale op donderdag 12 mei vanaf 20.40 en de finale op zaterdag 14 mei vanaf 20.40 op Eén.
(bron en foto : VRT)

02-05-2016 om 13:56 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze eerste dag van een nieuwe maand hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Op vrijdag 20 november 2015 maakte 'Romeo' Chris Van Tongelen (Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) bekend dat hij begin dit jaar met een nieuw project voor de dag zou komen. Hij vervulde een jongensdroom en treedt naar buiten met Christiano and his Magical Orchestra.

Een eerste wapenfeit werd een album dat op vrijdag 29 januari verscheen en op zijn verjaardag, zaterdag 04 juni, hoopt hij de Antwerpse Lotto Arena te vullen. Christiano and his Magical Orchestra ontvangt je op de eerste zaterdag van juni graag in zijn wereld. Een wereld van totaalbeleving! Beleef de instrumentale versies van je favoriete muziek met al je zintuigen. Klassiek, pop, een vleugje nostalgische bigband, dance, je hoort het allemaal.

Vlucht even weg uit de dagelijkse sleur en dompel je onder in onze magische wereld. De wereld van Christiano and his Magical Orchestra.
Ervaar een avond om nooit te vergeten, op zaterdag 04 juni in de Lotto Arena.

Tickets (tussen 28 en 58 euro, exclusief reservatiekosten) voor dit unieke optreden (aanvang : 20.00) kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch via het nummer 070 345 345 (op werkdagen van 09.00 tot 12.30 en van 13.30 tot 18.00). Vanuit Nederland neem je contact op via het nummer 0900 45 000 45 en voor andere landen via het nummer +32 34 0000 34.


 Op vrijdag 01 juli is het weer van dat: 'De Foute Party' is terug. Met de foutste outfits, de foutste muziek en vooral de foutste dansmoves zorgen we er samen voor dat 'De Foute Party' ook dit jaar het foutste feestje van het jaar is.

Elk jaar zijn er ook optredens van diverse artiesten en eerder vanochtend, maandag 02 mei 2016, maakten Maarten Vancoillie en Dorothee Dauwe hun namen bekend. Er zijn optredens van K3 (Eurosong 1999), KIA, 2 Fabiola (Eurosong 2014), Christoff (Eurosong 1993-2002), Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) en Rednex (MF 2006, Roemeense selectie ESF 2008).

Ben jij er dit jaar ook bij op vrijdag 01 juli in Flanders Expo Gent? Koop dan nu je tickets via deze link.

Rob de Nijs (NSF 1969), Nederlands meest bekende zanger van onder andere "Malle Babbe", "Zondag", "Banger hart" en "Het werd zomer" zal volgende zomer schitteren in '80th Celebration'. Sandrine (Eurosong 2008, woordvoerster ESF 2008), die reeds drie maal het publiek verblufte met haar vocale kwaliteiten is ook weer van de partij in Blankenberge om de tachtigste verjaardag te vieren van Het Witte Paard.

De revue is zoals steeds een verbluffende cocktail van gevarieerde tijdloze muziek, hilarische sketches, machtige dans, onovertroffen acrobatie en oogverblindende kostuums. Hij loopt van vrijdag 15 juli tot en met maandag 05 september in Blankenberge. De affiche wordt vervolledigd met twee internationale verrassingsacts. Glitter en glamour verzekerd !

Nele Goossens ('Chris & Co', 'Dobus', 'De vaginamonologen', ...) maakt voor de achtste maal haar opwachting als gastvrouw in de zomershow. Peter Thyssen ('Samson & Gert', 'Crimiclowns', 'Zonen van Van As', 'Bowling Balls', …) zal als medegastheer zijn allround kunnen etaleren in '80th Celebration'. Het is zijn vierde opeenvolgende deelname. Op Patrick Onzia (Eurosong 1993)('Familie', 'Studio 100', 'Echt Antwaarps teater', …), Dimitri Verhoeven (''14-'18', 'Oliver', …) en Laura Seys kunnen we gelukkig ook opnieuw rekenen. De fluwelen stem en het komisch talent van Daisy Thys ('Thuis', 'Amika', 'Droge Voeding Kassa 4', …) mag natuurlijk niet ontbreken. Zij zal voor de zevende maal op rij mee het spektakel verzorgen.

De regie van de revue is in handen van een nieuwe regisseur Jos Dom, onder andere gewerkt voor 'Zone Stad', 'Spoed' en de musical 'Peter Pan'. Hij staat gekend om theater met dat tikkeltje meer. Het fantastische live-orkest staat naar goede gewoonte onder de professionele leiding van Patrick Desmedt. Natalie de Bruyn (Kickx N Moves) gaat voor de eerste maal de uitdaging van de choreografie van het showballet aan. Ben Van den Keybus is naar goede gewoonte producent en verantwoordelijk voor het concept.

Voor info, tickets en arrangementen met showdiner en overnachting, ga je naar de website van Het Witte Paard of contacteer je hen telefonisch op 050 41 11 00 of op info@witte-paard.be.

02-05-2016 om 12:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De wensboom' : Niels Destadsbader vervult vanaf vanavond wensen van kinderen.

 Hartverwarmende en verrassende kinderwensen vullen vanaf vanavond, maandag 02 mei 2016, zes weken lang de woonkamers. In het feelgoodprogramma 'De Wensboom', vervult Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') wensen van kinderen. Die mogen een wens doen voor iemand die heel belangrijk is voor hen.

"Het is ongelofelijk welke wensen kinderen uit hun mouw schudden, ze verbazen me keer op keer. De wensen die zij verzinnen, kunnen volwassen niet bedenken. Ik ben diep geraakt door sommige wensen maar heb anderzijds ook een paar keer goed gelachen", aldus de presentator.

Niels Destadsbader bezoekt verschillende scholen in Vlaanderen en vraagt er kinderen van 7 tot 12 jaar om hun wensen neer te pennen en op te hangen in de speciale Wensboom. Sommige wensen zijn ontroerend, andere emotioneel. Maar er zijn er ook grappige bij en heel speciale. De wensen zijn heel uiteenlopend maar één ding hebben ze gemeen: een verhaal. Soms is dat een grappige anekdote, soms een aangrijpende gebeurtenis. Eén kind wil dat zijn juf trouwt 'want ze is al 31 jaar', een ander wil familieleden herenigen die mekaar al zeven jaar niet meer gezien hebben.

Wanneer Niels ingaat op het verhaal achter de wens, wordt duidelijk dat kinderen heel erg goed weten waar grote mensen van dromen, mee bezig zijn en waar ze zich zorgen om maken. Maar daar stopt het niet. Voor Niels is geen wens te gek of te moeilijk. Voor de kids is het in spanning afwachten eens zij hun wens ophangen. Magisch zijn dan ook de momenten waarop de gelukkigen het nieuws van Niels krijgen dat ze samen op pad gaan om hun wensen in vervulling te laten gaan. Niels wordt als het ware hun partner in crime.

* inhoud eerste aflevering - maandag 02 mei 2016:

In de eerste aflevering strijkt Niels Destadsbader met zijn Wensboom neer in de Boudewijnschool in Lommel, waar hij toestemming kreeg van de directeur om zijn school voor één dag flink op stelten te zetten. Elk kind heeft wel een wens, en dus mogen alle jongens en meisjes hun mooiste en zotste wensen in de Wensboom hangen. Die wensen zijn erg uiteenlopend. Soms grappig, soms ontroerend, maar één ding hebben ze gemeen: een verhaal. Niels nodigt de kids dan ook uit in zijn boomhut om meer te weten te komen over hun wens.

De eerste stop van 'De Wensboom' levert meteen een heleboel verrassende dromen op. De elfjarige Eva wenst dat haar oma een boeketje rode rozen in de zee mag gooien op de plaats waar haar opa uitgestrooid is. Oma Barbara kan immers geen bloemen op een graf leggen en dat vindt Eva jammer. Daarom wil ze haar oma meenemen naar de plek waar opa Leenderd is uitgestrooid.

Pepijn, 8 jaar, mist zijn beste vriend Yorn enorm. Yorn is twee jaar geleden plots van school veranderd en nu kunnen ze niet meer samen spelen. Maar daar heeft Pepijn een oplossing voor: een rode telefoon met één knop, om in tijden van nood in directe verbinding te staan met zijn beste vriend.

Jorre is op zijn 9 jaar al aan het timmeren aan zijn DJ-carrière. Zijn liefde voor muziek heeft hij van geen vreemden want zijn papa was vroeger een fervente DJ. Jorre heeft zijn vader nooit zien draaien want hij heeft al 20 jaar niet meer op een fuif gestaan. En daar wil Jorre verandering in brengen.

Lieke, 11 jaar, is het oudste meisje in een gezin met 6 kinderen. Zij heeft een wens voor haar papa.
Eddy heeft 3 jaar geleden een hersenbloeding gekregen tijdens het voetballen. Sindsdien heeft hij niet meer op een voetbalplein gestaan en is hij niet meer kunnen gaan werken. Lieke wenst dat haar papa al zijn vrienden van de voetbalclub en het werk nog eens terug kan zien.

'De Wensboom', de eerste aflevering vanavond, maandag 02 mei 2016, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

02-05-2016 om 09:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM VANDAAG : vandaag starten de eerste repetities met onder meer de Nederlander Douwe Bob.

 Vandaag, maandag 02 mei 2016, wordt in de Zweedse hoofdstad Stockholm het startschot gegeven voor de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival.

De eerste halve finale vindt pas volgende week dinsdag, 10 mei, plaats maar vanmiddag starten in de Ericsson Globe (Globen, Stockholm Globe Arena) reeds de eerste repetities. Finland, buurland van het gastland, mag als allereerste om 10.00 het podium op voor de eerste repetitie. Onze landgenote Laura Tesoro komt pas aanstaande donderdag, 05 mei, aan de beurt maar de Nederlander Douwe Bob werkt vandaag zijn eerste repetitie af en dit tussen 14.20 en 14.50.

Vanaf vandaag, maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale, zaterdag 14 mei, krijg je van ons dagelijks een overzicht van de repetities en de daaropvolgende persconferenties. Zo weet je meteen wanneer jouw favoriet(en) zijn/haar/hun repetities afwerken.


In totaal zullen de eerste negen landen van de eerste halve finale vandaag hun allereerste repetitie afwerken. Veel moeten we hier nog niet echt van verwachten want het wordt voor alle deelnemers een allereerste kennismaking met het festivalpodium.

* Overzicht van de eerste negen halve finalisten van de eerste halve finale (maandag 02 mei 2016) :

REPETITIE

LAND

MEET &
GREET

10.00-10.30

FINLAND

12.10-12.30

10.40-11.10

GRIEKENLAND

12.50-13.10

11.20-11.50

MOLDAVIE

13.30-13.50

12.00-12.30

HONGARIJE

14.10-14.30

12.30-13.30

P A U Z E

13.40-14.10

KROATIE

15.50-16.10

14.20-14.50

NEDERLAND

16.30-16.50

15.00-15.30

ARMENIE

17.20-17.40

15.30-15.50

P A U Z E

16.00-16.30

SAN MARINO

18.10-18.30

16.40-17.10

RUSLAND

18.55-19.15

Net als de drie voorgaande jaren (20132014 en 2015) is het repetitieschema ingekort en duurt de eerste individuele repetitie dertig in plaats van veertig minuten. De tweede individuele repetitie duurt nog slechts twintig in plaats van dertig minuten.

De eerste individuele repetities zijn - net als de voorbije drie jaar - niet meer openbaar wat meteen ook inhoudt dat de pers pas vanaf vrijdag 06 mei wordt toegelaten. Daarmee komen ook de persconferenties na afloop van de eerste repetitie te vervallen. Wel is er een 'meet & greet' voorzien met de kandidaten.

Vanaf vandaag, maandag 02 mei, en dit tot en met de dag van de finale (zaterdag 14 mei), is het perscentrum dagelijks geopend. Vandaag gaan de deuren open om 09.00 en sluiten ze om 21.00. (bron : Eurovision.tv ; foto : Pär Källman/SVT)

02-05-2016 om 00:00 geschreven door Redactie  


01-05-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.STOCKHOLM LIVE : VRT besteedt heelwat aandacht aan eenenzestigste editie Eurovisie Songfestival.

Aanstaande woensdag, 04 mei 2016, vertrekt Laura Tesoro naar de Zweedse hoofdstad Stockholm om er een week later deel te nemen aan de eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival. De Vlaamse openbare omroep (VRT) besteedt dit jaar de nodige aandacht aan het jaarlijkse liedjesfestival met onder meer uitzendingen via radio en televisie.

Joy Anna doet social

Joy Anna Thielemans neemt de sociale mediakanalen voor haar rekening. Zij volgt Laura in Stockholm en geeft via Facebook en Snapchat (gebruikersnaam: een.be) een blik achter de schermen van het festival. Doordat Joy Anna in Stockholm is, zal zij dit jaar niet aanwezig zijn op de 'Thuis'-dag die doorgaat op zaterdag 14 mei.

Het festival wordt dit jaar vanuit Stockholm gepresenteerd door Måns Zelmerlöw, die vorig jaar won met "Heroes", en Petra Mede, die het festival in 2013 in goede banen leidde. Peter Van de Veire geeft het commentaar voor België.

Het Eurovisie Songfestival met internationale gebarentaal

De drie shows worden ook uitgezonden met internationale gebarentaal. Zowel de presentaties als de songs worden zo vertaald. Online worden de drie uitzendingen met internationale gebarentaal live gestreamd tijdens het Eurovisie Songfestival via een.be. Op televisie wordt de eerste halve finale met internationale gebarentaal uitgezonden op woensdag 11 mei om 08.00 op Eén, de tweede halve finale op vrijdag 13 mei om 08.00 op Eén, en de finale is op zondag 15 mei om 20.00 te bekijken via Eén+, op het kanaal van Ketnet.

Van Gils & het Songfestival

Op dagen dat het Eurovisie Songfestival wordt uitgezonden, verandert 'Van Gils & gasten' voor de gelegenheid in 'Van Gils & het Songfestival' om de kijkers op te warmen voor het Eurovisie Songfestival. In deze talkshow ontvangt Lieven Van Gils een heleboel muzikale gasten - sommigen die een duidelijke band hebben met het muziekfestival, anderen die er dan weer stiekem fan van zijn - om samen over het Songfestival en over onze inzending te praten. Onder meer 'Mister Eurovision' Johnny Logan en onze eigenste Sandra Kim komen langs. 'Van Gils & het Songfestival' is er op dinsdag 10 mei, donderdag 12 mei en zaterdag 14 mei om 20.40.

MNM

Ook MNM doet graag mee met het Eurovisie Songfestival. Tijdens de Songfestival-week maakt Peter Van de Veire (presentator 'Eurosong 2012 : een song voor Iris', commentator ESF 2012-2014-2015-2016, woordvoerder ESF 2012, presentator 'Eurosong 2014-2016') vanaf dinsdag 10 mei vanuit Stockholm 'De grote Peter Van de Veire ochtendshow' rond het muziekfestival. Hij brengt verslag uit van hoe het er met Laura gaat, doet interviews met kandidaten en toeschouwers, en trekt ook de Stockholmse straten in op zoek naar leuke nieuwtjes.

Julie Van Den Steen blijft Peter in de ochtendshow bijstaan vanuit Brussel en ontvangt van maandag 09 tot en met donderdag 12 mei de andere kandidaten uit 'Eurosong 2016' om te polsen hoe het nu met hen en hun carrière staat.

De eenenzestigste editie van het Eurovisie Songfestival: eerste halve finale op dinsdag 10 mei vanaf 20.40; tweede halve finale op donderdag 12 mei vanaf 20.40 en de finale op zaterdag 14 mei vanaf 20.40 op Eén.
(bron en foto : VRT)

01-05-2016 om 18:34 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs