Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

18-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hyvää iltaa Helsingin' : 24. BELGIE.

Logo 2007 - Helsinki Sinds eind maart (en dit tot en met zondag 06 mei) tellen we dagelijks af naar het komende Eurovisie Songfestival dat op donderdag 10 en zaterdag 12 mei zal worden gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki. Vorig jaar kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina' en deze keer dekt die vlag dezelfde lading maar dan wel onder de nieuwe titel 'Hyvää iltaa Helsingin'.  

Het land dat tijdens de halve finale als vierentwintigste mag aantreden is BELGIE. Ons land is één van de zeven landen dat reeds bij het begin van het Eurovisie Songfestival (in 1956) aantrad tijdens het jaarlijkse liedjesfestival. Tot op heden heeft ons land het festival één keer gewonnen, en dit in 1986 toen de piepjonge zangeres Sandra Kim met "J'aime la vie" de Europese harten wist te veroveren. In het Noorse Bergen won ze op overtuigende wijze het eenendertigste Eurovisie Songfestival. De hoogste plaats door een Vlaamse inzending behaald tijdens het festival is de zevende plaats van Dream Express in 1977. Vier jaar geleden was ons land nog eens dicht bij een overwinning want Urban Trad strandde toen met het mooie "Sanomi" op amper twee puntjes van winnares Sertab Erener.  In de 50-jarige geschiedenis van het Songfestival ontbrak ons land tot op heden driemaal op het festivalpodium (telkens na het slechte resultaat van het jaar voordien). Dit was het geval in 1994, 1997 en 2001. Vorig jaar kon zangeres Kate Ryan geen plaatsje in de finale bemachtigen en daarom zal ons land dit jaar voor de derde maal op rij eerst aantreden in de halve finale.

Dit jaar was het aan de Franstalige openbare omroep
RTBF om een kandidaat af te vaardigen voor het jaarlijkse liedjesfestival. En net als vier jaar geleden werd er opnieuw gekozen voor een interne selectie. Deels om de kosten te besparen en ook omdat de methode van een 'mini' nationale selectie van twee jaar geleden (met twee kandidaten) niet het gewenste succes opleverde. Nadat er hier en daar namen circuleerden van eventuele kanshebbers maakte de openbare omroep in de maand februari bekend dat ons land dit jaar zal vertegenwoordigd worden door het zestal The Krazy Mess Groovers.

The KMG'S (België) The Krazy Mess Groovers is een groep die uit negen leden bestaat. De groep is ooit begonnen als duo, namelijk Sexyfire (zang) en Mr Scotch (keyboards). Later volgden dan Mr French Kiss (trompet), Big Boss (altsaxofoon), The Answer (trombone), Mr DeeBeeDeeBop (baritonsax), Captain Thunder (electrische gitaar), Mr Cream (drummer), Mr Y en Lady Soulflower (zang) die de groep compleet maakten. Het Songfestivalreglement voorziet dat er maximaal zes personen op het festivalpodium mogen staan en dus moeten een aantal leden thuisblijven. De zes voor Helsinki zijn Sexyfire (Wakas Ashiq), Mr Scotch (Piotr Paluch), Mr French Kiss (Raphaël Hallez), Big Boss (Tuan N'Guyen), Mr Cream (François Cremer) en Lady Soulflower (Chrystel Wautier). Meer over de groep kan je op hun 
website vinden.

"LovePower" (tekst : Paul Curtiz, Sexyfire ; muziek : Paul Curtiz)

Can you feel the the LovePower?
Can you feel the the Love?

I wake up every morning
Another day on my own
I'm in the eye of the storm
And I feel so alone

But when I notice the sunshine (sunshine)
The summer breeze in the air
And when I dream of your sweet smile
What schould I fulling to despair despair

Can you feel the LovePower
comin' your way
Can you feel the LovePower
all day

Can you feel the LovePower
comin' your way

Can you feel the LovePower

Today is another bad day
I'm gonna turn into stone

There's too much pressure on me
And I feel so alone

I feel my temperature rising (rising)
There's something new in the air
All the birds are just singing love
What schould I fulling to despair

Can you feel the LovePower
comin' your way
Can you feel the LovePower
all day
Can you feel the LovePower
comin' your way

Can you feel the LovePower

Can you feel the LovePower
Can you feel the LovePower

Can you feel the Love

Can you feel the LovePower
comin' your way
Can you feel the LovePower

Can you feel the LovePower
comin' your way
Can you feel the LovePower
all day

Can you feel the LovePower
comin' your way
Can you feel the LovePower
One more time - come on

Can you feel the LovePower
comin' your way
Can you feel the LovePower

Can You feel the LovePower

Wil je de videoclip bekijken van
"LovePower" ga dan naar het 'MediaCentre' op de site van
Eurovision.tv.

18-04-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


17-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The losers of EUROVISION (aflevering 68 - 2001 : IJSLAND).

ESF 2001 Vandaag staan we in een nieuwe aflevering van 'The losers of EUROVISION' stil bij het jaar 2001. Aan deze editie van het liedjesfestival (de zesenveertigste) nemen drieëntwintig landen deel. De winnaar van een jaar eerder, de landen die in 2000 van aan de zijlijn moesten toekijken, de 'Big 4' (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk) en twaalf landen die de voorbije vijf jaar het beste scoorden mogen dit jaar een kandidaat afvaardigen. IJsland stuurt Two Tricky naar het liedjesfestival dat in de Deense hoofdstad Kopenhagen doorgaat.Met "Angel" (tekst : Einar Bardarson ; muziek : Einar Bardarson, Magnús Thor Sigmundsson)
eindigt het duo op een gedeelde tweeëntwintgste en allerlaatste plaats met drie puntjes (één puntje van Noorwegen en twee van Denemarken).

Two Tricky bestaat uit Kristján Gíslason en Gunnar Ólafsson
. Ze nemen dit jaar deel aan de IJslandse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival met "Birta". Voor Kristján Gíslason is het zijn tweede deelname aan de nationale selectie. In 1991 had hij reeds deelgenomen en toen eindigde hij met "Í dag" op een tweede plaats (een nummer dat hij samen zong met Helga Möller, Erna Þórarinsdóttir en Arnar Freyr Gunnársson) en met "Stefnumót" op een tiende plaats. Helga Möller had in 1986 reeds deelgenomen aan het Songfestival als lid van Icy. Tijdens het festival zingt het duo hun nummer in het Engels en krijgt het als titel "Angel" mee. Magnús Thor Sigmundsson is ook de tekstschrijver van "Heaven", het nummer waarmee Jónsi in 2004 een negentiende plaats wist te behalen tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival.

(logo :
EBU)

17-04-2007 om 22:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jelle en Sofie gaan, Kristien komt.

 Kristien Maes (28) vervangt Jelle Cleymans (Spring - Eurosong 2004) en Sofie Van Moll (Eurosong 2004) als Ketnetwrapster. Maes werkt als programma-medewerker bij Radio Donna en vervangt regelmatig collega-presentatoren.

Cleymans en Van Moll zoeken beiden andere horizonten op. Cleymans speelt de hoofdrol in de Kuifjemusical, Van Moll staat naast Bart Peeters (presentator 'Eurosong') in het nieuwe Eén-programma "De bedenkers" dat vanaf het najaar op de buis zal komen.

Maes zal vanaf 01 mei aanstaande op het scherm te zien zijn. Ze heeft geen tv-ervaring, wel radio-ervaring zat. Zo begon ze in 2000 bij de commerciële zender 
4FM en maakte ze radio vanuit Barcelona. (bron :
VRT Teletekst, foto Sofie : Eén)

17-04-2007 om 14:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : nieuwste album van Christoff in juni op de markt.

 Opnieuw is er bijzonder nieuws te melden over Christoff (Eurosong 1993-2002). Hij heeft zopas de titel bekendgemaakt van z'n nieuwste cd. In juni zal de zanger zijn album "Blauwe ogen" voorstellen en volgens de eerste berichten belooft dat een pareltje te worden.

De zanger is vorig jaar met ARS Entertainment in zee gegaan en de samenwerking is tot nu toe heel goed verlopen. Daar is hij als zanger/artiest alleen maar dankbaar om. Vorige zomer werd het nummer "Eenmaal komt voor jou die dag" uitgebracht en dat was een groot succes. Momenteel staat hij in de Vlaamse Top 10 met zijn nieuwste single "Ja, jij!" en hij stond vrij recent ook al op het 'Schlagerfestival 2007'.

Over een paar weken zal hij dus zijn nieuwe cd "Blauwe ogen" uitbrengen en de zanger durft nu al met de nodige trots zeggen dat het misschien wel zijn beste cd is die hij tot nu toe heeft kunnen maken.
Voor dat album werden kosten noch moeite gespaard. Christoff ging opnemen in Nederland met producer Hans Aalbers. Het eindresultaat is een op-en-top schlageralbum waarbij de kwaliteiten van de zanger alleen maar schitteren.

Ook live staat Christoff stevig in zijn schoenen. Na z'n jubileumconcert van vorig jaar (Christoff 15 jaar carrière) staat hij op zaterdag 07 juli eerstkomende om 20.00 opnieuw in het Casino van Middelkerke met het 'Blauwe ogen verjaardagsconcert'. Meer over de zanger kan je steeds op zijn website terugvinden. (bron : ARS Entertainment)

17-04-2007 om 11:30 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hyvää iltaa Helsingin' : 23. ESTLAND.

Logo 2007 - Helsinki Sinds eind maart (en dit tot en met zondag 06 mei) tellen we dagelijks af naar het komende Eurovisie Songfestival dat op donderdag 10 en zaterdag 12 mei zal worden gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki. Vorig jaar kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina' en deze keer dekt die vlag dezelfde lading maar dan wel onder de nieuwe titel 'Hyvää iltaa Helsingin'.  

Het land dat tijdens de halve finale als drieëntwintigste mag aantreden is ESTLAND. De Baltische staat doet sinds 1994 mee aan het liedjesfestival en dit leverde al goede resultaten op de voorbije jaren. In totaal eindigde het land zes keer in de top tien en dit op twaalf deelnames. De eerste overwinning kwam er zes jaar geleden toen Tanel Padar, Dave Benton en 2XL met "Everybody" volgens velen verrassend het Songfestival wonnen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. De laatste drie jaren wist het land zich niet te plaatsen voor de finale op zaterdag. Vorig jaar was de hoop gevestigd op de Zweedse Sandra Oxenryd maar ook zij kon met "Through my window" geen finaleticket bemachtigen.

Dit jaar wou de Estse omroep (ETV) het over een andere boeg gooien met betrekking tot de selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival. Het land nodigde in totaal tien componisten/artiesten uit om een geschikt nummer te schrijven voor 'Eurolaul 2007', de nationale selectie die op zaterdag 03 februari doorging. Een week eerder werden de tien liedjes reeds voorgesteld aan het Estse publiek tijdens een tv-show.
In een eerste stemronde werden de nummers van tien naar drie herleid en nadien mocht het Estse volk uit die drie nummers het nummer voor Helsinki aanduiden.

Volgorde van optreden tijdens de nationale selectie (tussen haakjes de tekstschrijvers/componisten) :

01. "So much to say"  (Kristjan Kasearu ; Madis Muhu) door Kristjan Kasearu & Paradise Crew : 1.771 stemmen (zevende plaats).
02. "Supreme nature" (Arne Lauri ; Priit Pajusaar, Glen Pilvre) door Arne Lauri : 1.543 stemmen (negende plaats).
03. "It doesn't matter" (Hendrik Sal-Saller ; Koit Toome) door Koit Toome : 1.371 stemmen (tiende plaats).
04. "Sunflowers" (Sven Lõhmus) door Laura : 8.170 stemmen (naar tweede ronde).
05. "Partners in crime" (Berit Vaher ; Hendrik Sal-Saller) door Gerli Padar : 16.759 stemmen (naar tweede ronde).
06. "Birds of peace" (Piret Järvis, Lenna Kuurmaa ; Elmar Liitmaa) door Vanilla Ninja : 7.552 stemmen (vierde plaats).
07. "1 year from now" (Jana Hallas ; Pearu Paulus, Ilmar Laisaar, Alar Kotkas) door Linda : 1.701 stemmen (achtste plaats).
08. "My face" (Kaido Põldma, Lauri Pihlap) door Soul Militia : 4.524 stemmen (vijfde plaats).
09. "In good and bad" (Ines ; Ivo Etti, Ines) door  Eda Ines Etti (Ines) : 2.583 stemmen (zesde plaats).
10. "Romeo & Julia" (Jaagup Kreem ; Elmar Liitmaa) door Hele Kõre & Kristjan Kasearu : 9.350 stemmen (naar tweede ronde).

Tweede stemronde :

04. "Sunflowers" (Sven Lõhmus) door Laura : 25.896 stemmen (derde plaats).
05. "Partners in crime" (Berit Vaher ; Hendrik Sal-Saller) door Gerli Padar : 55.416 stemmen (eerste plaats).
10. "Romeo & Julia" (Jaagup Kreem ; Elmar Liitmaa) door Hele Kõre & Kristjan Kasearu : 36.881 stemmen (tweede plaats).

 Gerli Padar (06 november 1979, Haljalas) is de zus van Tanel Padar (winnaar ESF 2001) en nam zelf reeds tweemaal deel aan de nationale finale : in 1999 eindigde ze met "Aeg kord täidab soovid" op een tiende plaats en in 2002 was de derde plaats weggelegd voor haar nummer "Need a little nothing".

"Partners in crime" (tekst : Berit Vaher ; muziek : Hendrik Sal-Saller)

We’re standing in the rain
And sipping cold champagne
The night is full of angels of sin -
The demons of pleasure and pain

You whisper in my ear
I’m holding back the tears
Your words are burning the way to my heart
That’s been held hostage for years

The wild look in your eyes
Will light my fire inside
This is the night that we can not deny
We’ll always be partners in crime

I kiss your lips so sweet
Do you feel the heat
Is it so wrong to be hungry for love
To follow the passion so deep

The wild look in your eyes
Will light my fire inside
This is the night that we can not deny
We’ll always be partners in crime

Now it’s too late to turn back the time
We just have to go with the flow
I will be yours and you will be mine
And that’s how the story goes

The wild look in your eyes
Will light my fire inside
This is the night that we can not deny
We’ll always be partners in crime

The wild look in your eyes
Will light my fire inside
This is the night that we can not deny
We’ll always be partners in crime

Wil je de videoclip bekijken van
"Partners in crime" ga dan naar het 'MediaCentre' op de site van
Eurovision.tv.

17-04-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


16-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Op deze 'zomerse' maandag hebben wij alvast een aantal optredens voor je uitgezocht die de komende weken/maanden hun beslag zullen kennen. We hebben een drietal items bij elkaar gezet en zodoende hebben we weer een nieuwe aflevering van onze zeer gewaardeerde rubriek 'Een avondje uit'.

Lordi - België De winnaar van het Eurovisie Songfestival van vorig jaar, de Finse rockgroep Lordi komt opnieuw naar ons land
. Op zaterdag 02 juni zal de groep te gast zijn tijdens het rockfestival 'Schwung 2007', dat doorgaat in de Hallen van Roeselare. Naast de Finse 'monsters' kan je ook onder meer Golden Earring, Megadeth en REO Speedwagon aan het werk zien. Kaarten voor dit evenement kunnen nu reeds aangekocht worden : online op de website (link) of via de verkooppunten van FNAC.

Eddy Wally Dit jaar viert Eddy Wally zijn 75e verjaardag en dat wordt gevierd met een groots concert in het Antwerpse
Sportpaleis. Organisator van het evenement is Nekka vzw, bekend van de 'Nekka-Nacht' en 'Houden van'-concerten.

Een brede waaier aan artiesten uit diverse muziekgenres zal elk op zijn/haar manier hommage brengen aan het fenomeen én de mens Eddy Wally. Volgende artiesten zullen alvast hun opwachting maken : Gorki, Kamagurka, Sam Gooris, Vader Abraham en Kate Ryan (ESF 2006). Elk van deze artiesten zal naast enkele eigen nummers ook een nummer van 'The voice of Europe' vertolken of met hem in duet gaan.

Toegangskaarten voor dit optreden dat overmorgen (woensdag 18 april) zal doorgaan kosten tussen 18 en 33 € en kunnen nog steeds telefonisch gereserveerd worden op het nummer 070/345.345 (vanuit Nederland : 0900-45.000.45) of via deze
link. Het concert gaat om 20.30 van start.

 Op zaterdag 05 en zondag 06 mei aanstaande staat Belle Perez (Eurosong 1999-2006) weer in het Antwerpse Sportpaleis voor deel twee van haar 'Mega Latino Concert'. Na het grote succes van het concert vorig jaar kon een vervolg niet uitblijven. Daar de kaartjes voor het optreden van zaterdag 05 mei als zoete broodjes de deur uit gingen kon een tweede concert niet uitblijven. De prijs van de kaartjes schommelt tussen 17,50 en 37,50 € kunnen nog steeds besteld worden.
 
Telefonisch kunnen er kaartjes besteld worden via het nummer 070/34.53.45 (vanuit Nederland : 0900/45.000.45). Je kan ook kaarten via het internet bestellen en dat doe je door
hier te klikken. Het concert op zaterdag gaat om 20.30 van start, op zondag wordt anderhalf uurtje vroeger afgetrapt (19.00).


16-04-2007 om 18:46 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hyvää iltaa Helsingin' : 22. HONGARIJE.

Logo 2007 - Helsinki Sinds eind maart (en dit tot en met zondag 06 mei) tellen we dagelijks af naar het komende Eurovisie Songfestival dat op donderdag 10 en zaterdag 12 mei zal worden gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki. Vorig jaar kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina' en deze keer dekt die vlag dezelfde lading maar dan wel onder de nieuwe titel 'Hyvää iltaa Helsingin'.  

Het land dat tijdens de halve finale als tweeëntwintigste mag aantreden is HONGARIJE. Na een jaartje afwezigheid is het land dit jaar opnieuw van de partij tijdens het Eurovisie Songfestival. Het land debuteerde in 1994 tijdens het liedjesfestival in de Ierse hoofdstad Dublin. Een jaartje eerder had het land reeds deelgenomen aan de (Oost-Europese) voorronde maar Andrea Szulák kon zich niet plaatsen voor het eigenlijke festival. Friderika Bayer eindigde op het groene eiland met het mooie "Kinek mondjam el vétkeimet" op een meer dan verdienstelijke vierde plaats. Allesbehalve een slechte start voor een debuterend land, enkel Polen deed dat jaar als debutant beter met een tweede plaats voor zangeres Edyta Górniak. Het land nam in 1995, 1997 en 1998 nog deel aan het festival en eindigde tweemaal achteraan. In 1996 kwam Hongarije de audio-voorronde zelfs niet door. Vanaf 1999 nam het land niet meer deel tot in 2005. Toen eindigde de groep NOX met "Forogj, világ !" op een twaalfde plaats in de finale.

Begin februari raakte dan bekend dat er een interne selectie zou plaatsvinden. Uiteindelijk werd door de nationale omroep 
MTV geopteerd om de winnaar in de categorie 'Nieuwkomer van het Jaar' tijdens de Hongaarse Music Awards (Fonogram Hungarian Music Awards) af te vaardigen naar de Finse hoofdstad.

De zes geselecteerden (tussen haakjes de namen van de platenmaatschappijen) :

01. Eszter BartóK (Tom-Tom Records).
02. Angéla Póka (Sony BMG).
03. Magdi Rúzsa (Universal Music/CLS Records).
04. Eszter Szabó (EMI).
05. Wendigo (Nail/Hammer).
06. Wisdom (Nail/Hammer).

Op zaterdag 24 februari werden die Music Awards uitgereikt tijdens een bijna twee uur durende show, 'Fonogram gála', dat rechtstreeks via de Hongaarse omroep te bekijken was. En de award voor 'Nieuwkomer van het Jaar' ging naar zangeres Magdi Rúzsa. Midden maart raakte dan bekend dat ze met "Unsubstantial blues" haar land naar de finale zal proberen te loodsen.

Magdi Rúzsa (Hongarije) Magdolna (Magdi) Rúzsa (28 november 1985, Vrbas) won vorig jaar in haar thuisland 'Megasztár', de Hongaarse versie van 'Idool'. Eind november vorig jaar kwam haar debuutalbum ("Ördögi angyal") op de markt waaruit haar inzending voor het komende Eurovisie Songfestival werd geplukt. Op dit debuutalbum staat trouwens de originele (Hongaarse) versie van het nummer. Meer over Magdi krijg je op haar website.

"Unsubstantial blues" (tekst : Imre Mozsik ; muziek : Magdi Rúzsa)

How many times have - you fooled me and denied that
It's her whom you love and it sure isn't me?
So now that it's over - I'll try and take it sober
Leave questions unasked, remember us laughing' at the broken past
God, if I could make it on without you

You're such a casual man, oh wavin' an empty hand
I'm helpless and I'm lonely without you

Yes you're a casual man, lendin' an empty hand
Left me breathless with nothing more to lose

I used to dream we'd - take it nice and easy
Get jobs settle down in Jameson Town
If now you could see me - you'd think twice about leavin'
Y' said forever is the time you're gonna spend around

So why did you leave me? And why should I believe it?
Y' said goodbye! Oh why did you leave me? Why?

You're such a casual man, oh wavin' an empty hand
I'm helpless and I'm lonely without you

Casual man, lendin' an empty hand
I'm helpless and I'm lonely without you

You're such a casual man, lendin' an empty hand
Left me breathless with nothing more to lose

Except an evanescent unsubstantial blues...

Wil je de videoclip bekijken van
"Unsubstantial blues" ga dan naar het 'MediaCentre' op de site van
Eurovision.tv.

16-04-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


15-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.€UROVISIE - W @ TCHER : HOOGZOMER.

 Over vier weken kennen we de opvolger(s) van de Finse groep Lordi en weten we meteen waar het 53e Eurovisie Songfestival zal doorgaan. Sinds vorige week zondag geeft onze '€UROVISIE-W @ TCHER' telkens ongezouten zijn mening over de 42 nummers die dit jaar de revue zullen passeren tijdens het jaarlijkse liedjesfestival. Elke inzending werd gewikt en vooral gewogen en kreeg een cijfer tussen (jawel) nul en vijf punten. Wie voor hem de beste nummers zijn weten we pas over drie weken want vandaag komen de nummers aan bod die van hem toch al twee punten kregen toebedeeld.

HOOGZOMER

Weken vorderen en het Songfestival komt met rasse schreden dichterbij. Vandaag bespreek ik de liedjes die een score van twee op vijf van me krijgen.

We starten met Nederland. Edsilia Rombley zingt "On top of the world". Dat ze kan zingen dat is voor mij duidelijk. De song is echter oppervlakkig en risicoloos. Vooral de muziek blijft achter. Haalt Edsilia de finale ?

T
sjechië stuurt Kabát met "Mála dáma". Het lied stroomt op een leuk refrein. Mannen met rauwe stemmen en lang haar. Ze bestaan. Leuk om nog eens een song te horen in de eigen taal maar… kan er iemand vertalen ?

Portugal doet het met de honingzoete Sabrina en "Dança comigo (vem ser feliz)". Een zangeres, drie backing vocals en een dansend koppel. Ze brengen een smaakloos nummer, een schlager uit eigen land. Ik vrees dat de wedstrijd voor hen eindigt bij de halve finale.

Bonaparti.lv
zingt "Questa notte" voor Letland.
De zes heren kicken op hoeden, nog tot daar aan toe. Hebben zéér degelijke zangkwaliteiten. Alleen vraag ik me af of ze met hoge-stemmen-muziek thuishoren op een liedjeswedstrijd als deze.

Bosnië-Herzegovina stuurt Marija Šestic met "Rijeka bez imena". Ze brengt een klassieke ballade die leidt naar een muzikaal hoogtepunt. Toch drijft de muziek op een meer van oppervlakkigheid dat de zangeres tot een braaf schaap herleidt.

"I love you mi vida" van D'Nash (Spanje) brengt vier wonderboys op de bühne. Het oog wil ook wat ! Het is een meezingertje, dat je na drie maal gehoord te hebben, oplost in wel zeer slappe koffie. De song en muziek gefabriceerd uit slechte Zweedse klei. Inspiratieloos en niets vernieuwend. Een scheet in een fles.

Tenslotte Zweden. De staat pleit voor emancipatie. The Ark brengt "The worrying kind". De vertolker staat op het podium met opgestoken lokken blond geverfd haar. En nog een berg andere vrouwelijke trekjes. De muziek slaat wild tekeer, maar brengt niks speciaals. De zangkwaliteiten van de man zijn beperkt tot een droge, strenge stem. Dit nummer eindigt volgens mij niet in de top 10. Het is een weerspiegeling van de mindere Zweedse voorselectie van dit jaar en dit tegenover de hoogstaande selecties van de vorige jaren.

Volgende week meer (betere) muziek !

15-04-2007 om 22:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hyvää iltaa Helsingin' : 21. ANDORRA.

Logo 2007 - Helsinki Sinds eind maart (en dit tot en met zondag 06 mei) tellen we dagelijks af naar het komende Eurovisie Songfestival dat op donderdag 10 en zaterdag 12 mei zal worden gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki. Vorig jaar kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina' en deze keer dekt die vlag dezelfde lading maar dan wel onder de nieuwe titel 'Hyvää iltaa Helsingin'.  

Het land dat tijdens de halve finale als eenentwintigste mag aantreden is ANDORRA. Het kleine landje ligt ingesloten tussen Frankrijk en Spanje in de Pyreneeën. Andorra doet dit jaar voor de vierde maal mee aan het Eurovisie Songfestival. En na drie zangeressen zal het land dit jaar voor het eerst worden vertegenwoordigd door een groep. Bij de eerste deelname (in 2004) werd zangeres Marta Roure achttiende in de halve finale met "Jugarem a estimar-nos". Twee jaar geleden mocht de van oorsprong Nederlandse Marian van de Wal naar het Songfestival. Met "La mirada interior" werd ze in de halve finale drieëntwintigste. En ook die drieëntwintigste (en laatste) plaats was vorig jaar weggelegd voor zangeres Jenny met "Sense tu".

Tussen 15 september en 15 december vorig jaar konden inzendingen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival worden ingestuurd. De openbare omroep 
RTVA heeft deze keer een recordaantal van 82 inzendingen ontvangen. De ingezonden nummers kwamen onder meer uit Andorra zelf, Catalonië, Portugal, Galicië, Frankrijk, Zweden, Noorwegen en Nederland. In totaal hadden zich ook 27 artiesten kandidaat gesteld om het ministaatje te vertegenwoordigen. Na drie zangeressen zal het land dit jaar vertegenwoordigd worden door een groep bestaande uit drie leden, namelijk Anonymous. De groep wordt omschreven als een punkrockband. Ze zullen tijdens de halve finale van het komende Eurovisie Songfestival aantreden met een eigen compositie "Salvem al món" ("red de wereld"). Toen op 15 januari werd bekendgemaakt wie de vertegenwoordigen zou worden was het al een tijdje bekend dat de groep één van de gedoodverfde kandidaten dit jaar was om het staatje te gaan vertegenwoordigen.

 Anonymous bestaan als band sinds 2004 en de leden zijn Niki Francesca, Alejandro Martínez, Guillem Gallego. Ze zijn voornamelijk in Andorra zelf en het noorden van Spanje redelijk bekend. Als grote voorbeelden ziet het drietal Blink 182 en Sum 41. De groep hoopt Andorra voor de eerste maal naar de finale te loodsen.

"Salvem el món" (tekst en muziek : Niki Francesca, Alejandro Martínez, Guillem Gallego)

Ja no entenc per què tot el món va al revés
I no volem trobar solucions als problemes que hi han
No vulguis ser el que no ets

Sempre estàs pensant en si vius bé
I no hi ha temps per lo demés
El món en joc i no fas res

Tots estem d'acord ho podem fer
Podem unir-nos, fer-ho bé
Reflexiona tu mateix, tu mateix
(One two, one two, one two three four)

Left, right, up and down, turned upside down
That's how we treat the world right now
Can't hide the fact that it's happening

We can do our world some good
We can make a change, that's what we should
Time will tell us, but we must act now

El problema sembla ser
Que l'interès no és el mateix
Arreglar d'un cop el món
És possible si ho fem tots

Tots estem d'acord ho podem fer
Podem unir-nos, fer-ho bé
Reflexiona tu mateix, tu mateix
(One two, one two, one two three four)

Left, right, up and down, turned upside down
That's how we treat the world right now
Can't hide the fact that it's happening

Left, right, up and down, turned upside down
That's how we treat the world right now
Can't hide the fact that it's happening

We can do our world some good
We can make a change, that's what we should
Time will tell us, but we must act now

Left, right, up and down, turned upside down
That's how we treat the world right now
Can't hide the fact that it's happening


We can do our world some good
We can make a change, that's what we should
Time will tell us, but we must act now


Si vols pots fer-ho, podem canviar-ho
Transforma la realitat
We still can act, but we don't react
'Cause we only care about what we have
About what we have
(One two, one two, one two three four)

Wil je de videoclip bekijken van
"Salvem el món" ga dan naar het 'MediaCentre' op de site van Eurovision.tv.

15-04-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


14-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Vers van de pers' (14-04-2007).

 Ook op deze 'zomerse' zaterdag in april zijn we weer op post met ons wekelijks overzicht in 'Vers van de pers'. En ook deze week is er weer nieuws te rapen.

Bart Peeters - Slimmer dan de zanger (DVD) Gisterenavond kon je op de openbare omroep kijken naar het concert dat eerder dit jaar werd opgenomen van Bart Peeters (presentator 'Eurosong') in de Stadsschouwburg in Leuven. Al een aantal maanden is hij in diverse theaterzalen te zien met zijn "Slimmer dan de zanger"-concert. De gelijknamige cd doet het na een half jaar nog meer dan behoorlijk in de Vlaamse hitlijst en nu komt is er ook een live-DVD van het concert. "Slimmer dan de zanger - live in Leuven" is een registratie van het volledige concert waarvan je gisteren een samenvatting kon zien. Naast de DVD is er ook nog een live-cd.

 Volgens Musicitems ligt er op dinsdag 22 mei aanstaande een nieuw album van Viktor Lazlo in de platenzaken. "Begin the beguine" bevat o.a. duetten met Arno en Shirley Horn. Lazlo was presentatrice van het Eurovisie Songfestival in 1987 (dit jaar precies twintig jaar geleden) toen het liedjesfestival in Brussel neerstreek. Zij opende het festival toen met "Breathless", één van de mooie pareltjes die ze op plaat zette.

 Overmorgen verschijnt er een compilatie-album van Finn Kalvik. "Komplett Klassisk Kalvik" bevat natuurlijk zijn festivalbijdrage uit 1981. In dat jaar nam hij voor het eerst deel aan de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival, beter gekend als 'Melodi Grand Prix'. Hij mocht als laatste tijdens de nationale finale optreden en haalde de hoofdprijs binnen. Tijdens het Songfestival heeft geen enkele jury punten over voor zijn nummer en na Jahn Teigen (ESF 1978) is hij de tweede Noorse deelnemer die met nul punten huiswaarts zal keren. Zes jaar later, in 1987, waagt hij opnieuw zijn kans maar met "Malene" strandt hij op een vierde plaats. Deze compilatiecd verschijnt in beperkte oplage en is te koop tot eind augustus.

Willeke Alberti - Voor altijd Zoals we reeds in februari berichtten verschijnt overmorgen maandag het complete oeuvre van Willeke Alberti in een box met maar liefst vier dvd's. De schijven bevatten beelden van haar grootste hits, waaronder "Ome Jan",  het overbekende "Spiegelbeeld" en "Telkens weer", het nummer uit de film 'Rooie Sien'. Op de eerste dvd staan oude opnamen uit de zaterdagavondshows met wijlen haar vader Willy Alberti (NSF 1958) en een interview van Willem Duys (presentator NSF 1974-1975-1976-1978) met de inmiddels 62-jarige Hollandse diva.

De tweede dvd bevat liedjes uit de reeds hierboven vermelde film 'Rooie Sien'. Hierin speelde ze in 1975 een hoofdrol, naast acteurs als Beppie Nooij Jr. en Peter Faber. In datzelfde jaar stond Willeke in de revue van André van Duin. Ook beelden van deze show zijn opgenomen op de dvd.

Op de overige twee dvd's is veel beeldmateriaal uit oude tv-programma's met Willeke terug te vinden. De zangeres, die dit jaar haar vijftigjarige jubileum viert, is te zien in scènes met quizmaster Willem Ruis uit de 'Willem Ruis Show' en met Ted de Braak in stukken uit 'De Ted Show'.

Maar voor Songfestivalliefhebbers is de vierde cd misschien wel de belangrijkste want hierop staan beelden van haar optreden tijdens het Nationaal Songfestival (volledige uitzending) en het Eurovisie Songfestival uit 1994. Met het liedje "Waar is de zon", behaalde ze toen in de Ierse hoofdstad Dublin amper vier punten. Een volledig overzicht van wat op de vier schijfjes staat kan je hier terugvinden.

 Tot slot nog even melden dat vanaf aanstaande vrijdag de compilatiecd met alle inzendingen voor het komende Eurovisie Songfestival zal verschijnen
. Op dit dubbelalbum vinden we de tweeënveertig nummers terug die over minder dan één maand zullen gaan strijden voor de overwinning tijdens het 52e Eurovisie Songfestival, dit jaar gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki.

Een nieuwe afspraak maken we voor volgende week zaterdag. Ondertussen wensen we je alvast heel veel luisterplezier !

14-04-2007 om 15:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hyvää iltaa Helsingin' : 20. MALTA.

Logo 2007 - Helsinki Sinds eind maart (en dit tot en met zondag 06 mei) tellen we dagelijks af naar het komende Eurovisie Songfestival dat op donderdag 10 en zaterdag 12 mei zal worden gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki. Vorig jaar kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina' en deze keer dekt die vlag dezelfde lading maar dan wel onder de nieuwe titel 'Hyvää iltaa Helsingin'.  

Het land dat tijdens de halve finale als twintigste mag aantreden is MALTA. In 1971 maakte het eiland zijn opwachting op het liedjesfestival, maar hoge ogen kon Joe Grech niet gooien, hij eindigde op de laatste plaats. Een jaar later eindigden ook Helen en Joseph als allerlaatste. In 1975 probeerde Malta het nog eens, nu eindigde Renato twaalfde. En dan was het wachten tot 1991, Nederland deed omwille van Dodenherdenking niet mee en het eiland mocht de vrijgekomen plaats innemen. Het zou maar bij een éénmalige deelname blijven volgens de
EBU, maar Georgina en Paul Giordimaina eindigden met "Could it be" op de zesde plaats en nu kon de EBU niet anders dan het land jaarlijks te laten deelnemen. Malta heeft tot op heden verdienstelijke resultaten behaald. Sinds 1991 eindigde het eiland maar liefst twaalf maal in de top tien waarvan vijf maal in de top vijf. Winnen kon het land nog niet maar met de tweede plaats van Ira Losco in 2002 en Chiara in 2004 kan een overwinning voor het eiland niet lang meer uitblijven. Vorig jaar nam Fabrizio Faniello voor de tweede maal deel aan het liedjesfestival. Hij eindigde met "I do" op een allerlaatste plaats in de finale met amper één puntje.

Op donderdag 01 februari werd op het eiland al het kaf van het koren gescheiden en twee dagen later (op zaterdag 03 februari) mochten de gelukkigen onder elkaar gaan uitmaken wie het eiland mag gaan vertegenwoordigen tijdens de halve finale van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens de halve finale werden uit zestien kandidaten de zes finalisten gekozen die tijdens de finale van 'Malta Song for Europe festival 2007' opnieuw het beste van zichzelf zouden geven. De opvolger van tweevoudig deelnemer Fabrizio Faniello werd door televoting gekozen.

De volledige uitslag :

01. "Whenever" (tekst : Sunny Aquilina ; muziek : Jason Paul Cassar) door Kevin Borg : 4.365 stemmen (vierde plaats).
02. "She gives me wings" (tekst : Rita Pace ; muziek : Mark Spiteri Lucas) door Klinsmann Coleiro : 7.550 stemmen (derde plaats).
03. "As long as you know" (tekst en muziek : Konrad Pule) door SCAR : 2.103 stemmen (zesde plaats).
04. "Vertigo" (tekst : Gerald James Borg ; muziek : Philip Vella) door Olivia Lewis : 30.977 stemmen (eerste plaats).
05. "All about a life"(tekst : Fleur Balzan ; muziek : Paul Giordimaina) door Pamela Bezzina : 3.047 stemmen (vijfde plaats).
06. "Starlight" (tekst : Joe Julian Farrugia ; muziek : Paul Abela) door Trilogy : 7.647 stemmen (tweede plaats).


Olivia Lewis (Malta) Olivia Lewis (14 oktober 1978) nam dit jaar voor de (maar liefst) elfde maal deel aan de nationale selectie. In 1997 eindigde ze op een zevende plaats met "Falling (for your love)", een duet met Marvic Lewis. In 1998 was de vijftiende plaats weggelegd voor "You're the one" in 1999 de zevende plaats voor "Autumn of my love", in 2000 een vijfde ("Only for you") en negende plaats ("I wanna love you"), een jaar later (in 2001) een zevende ("Love will see me through") en tiende ("Hold me now") plaats en in 2002 een elfde plaats voor "Give me wings". In 2003 werd ze met "Starting over" zesde (een nummer dat ze samen bracht met IQ's Verse-One) en sinds 2004 eindigde ze telkens op een tweede plaats : in 2004 met "Take a look", in 2005 met "Déjà vu" en vorig jaar met "Spare a moment". Het componistenduo is niet aan hun proefstuk toe. Gerald James Borg schreef eerder al de teksten van "Desire" (2000), "Seventh wonder" (2002) en "On again...off again" (2004). Philip Vella was backingvocal in 1997 tijdens "Let me fly". Hij schreef de muziek van "Desire" (2000), "Seventh wonder" (2002) en "On again...off again" (2004). Meer over Olivia krijg je op haar website.

"Vertigo" (tekst : Gerald James Borg ; muziek : Philip Vella)

You're spinning me round
And you're holding me down
Loving you gives me vertigo
I'm losing my ground
Giving in to your heart
Kissing you gives me vertigo

And I'm lost, then I'm found
And I run, then I hide
And I turn, you're not there
I say yes, you say no
Loving you gives me vertigo

And I give, but you take (And I'm lost, then I'm found)
I made one big mistake (And I run, then I hide)
Gave you all, A to Z (And I turn, you're not there)
Then you came, now you go
Loving you gives me vertigo

You're lifting me high
Then you're taking me low
It's feeling like I'm getting vertigo
You colour me blue
Turn my passion to red
It's feeling like I've become indigo

And I give, but you take (And I'm lost, then I'm found)
I made one big mistake (And I run, then I hide)
Gave you all, A to Z (And I turn, you're not there)
Then you came, now you go
Loving you gives me vertigo

Am I crazy? Could it be maybe
Solo is the way to go?

And I'm lost, then I'm found
And I run, then I hide
And I turn, you're not there
I say yes, you say no
Loving you gives me vertigo

And I give, but you take (And I'm lost, then I'm found)
I made one big mistake (And I run, then I hide)
Gave you all, A to Z (And I turn, you're not there)
Then you came, now you go
Loving you gives me vertigo

Wil je de videoclip bekijken van
"Vertigo" ga dan naar het 'MediaCentre' op de site van
Eurovision.tv.

14-04-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


13-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : ultratop week 15 - 14 april 2007.

Ultratop De nieuwste single van Clouseau, "De tegenpartij", blijft deze week  op een vierde plaats staan en dit na vier weken notering. Ook Belle Perez had de weg naar de hitparade gevonden met "Amor latino" maar klokt deze week op een achttiende plaats af, zeven plaatsen lager dan vorige week. "Vonken & vuur", het nieuwe album van Clouseau, blijft deze week op de eerste plaats in de albumhitlijst staan, de gelijknamige single boekt opnieuw zes plaatsen winst. "Slimmer dan de zanger", het jongste album van Bart Peeters, blijft het na iets meer dan een half jaar notering nog steeds behoorlijk doen. Verder daalt Jo Vally met zijn jongste album vier plaatsen en hij klokt nu op een vierendertigste plaats af. Over de taalgrens maakt Lara Fabian (singles) en Urban Trad (albums) het mooie weer. De groep komt de albumhitlijst binnen met hun jongste schijfje "Erbalunga".

VLAANDEREN

Ultratop 50 singles :

04. (04) "De tegenpartij" - Clouseau (4 weken)(ESF 1991).
18. (11) "Amor latino" - Belle Perez (3 weken)(Eurosong 1999-2006).
33. (39) "Vonken & vuur" - Clouseau (21 weken)(ESF 1991).

Ultratip 20 singles :

13. (17) "Ja jij !" - Christoff (3 weken)(Eurosong 1993-2002).

Ultratop 50 albums :

01. (01) "Vonken & vuur" - Clouseau (2 weken)(ESF 1991).
23. (17) "Slimmer dan de zanger" - Bart Peeters (27 weken)(presentator Eurosong).
34. (30) "Mijn vriendin" - Jo Vally (9 weken)(Eurosong 1981).

Muziek-DVD top 10 :


10. (RE) "K3 in Ahoy" - K 3 (25 weken)(Eurosong 1999).

WALLONIE

Ultratop 40 singles :

40. (22) "Aime" - Lara Fabian (15 weken)(ESF 1988).

Ultratop 50 albums :

33. (NW) "Erbalunga" - Urban Trad (ESF 2003).

Verdwenen :  "(Parenthèses...)" - Françoise Hardy (18 weken)(ESF 1963).

(bron :
Ultratop)

13-04-2007 om 22:34 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 Ook op deze 'zomerse' vrijdag hebben we een aantal concerten bijeengezocht zodat we U weer een nieuwe aflevering van onze zeer gewaardeerde rubriek 'Een avondje uit' kunnen voorschotelen.

Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 De Ierse groep Dervish komt binnenkort naar ons land voor een optreden
. De groep zal op zaterdag 12 mei aanstaande namens het groene eiland aantreden in de finale van het 52e Eurovisie Songfestival. Maar voor het zover is kunnen de Belgische en Nederlandse fans hen later deze maand (op zaterdag 28 april) gaan bekijken tijdens de derde editie van het folkfestival 'Dranouter aan zee' dat in de badplaats De Panne zal doorgaan. Tijdens het tweedaagse festival treden er in totaal twaalf topgroepen op en in de Clubtent staat er heelwat op het programma zoals een echt 'boombal'. Wie naar de kust wil afzakken kan nog steeds kaarten reserveren : dat kan via alle verkooppunten van FNAC ofwel via de KBC Ticketshop die telefonisch te bereiken is via het nummer : +32 (0)78/15.51.51. Meer informatie krijg je ook op de website van het festival.

Patrick Bruel Dat de Franse zanger Patrick Bruel op zondag 22 juli het slotconcert van 'Francofolies de Spa' verzorgt wisten we reeds een tijdje geleden te melden. Net als zeven jaar geleden zal hij ook dit jaar de slotact zijn tijdens het festival dat van 18 tot 22 juli doorgaat in de Luikse gemeente.

In Frankrijk en bij onze Waalse landgenoten is hij één van de grote sterren aan het muziekfirmament. Bij ons is hij bekend van o.a. "Casser la voix" maar ook Songfestivalliefhebbers over gans Europa kennen Bruel als tekstschrijver/componist. In 2002 schreef hij (samen met Marie-Florence Gros en Rick Allison) voor Sandrine François het nummer "Il faut du temps". De zangeres bezorgde Frankrijk daarmee een verdienstelijke vijfde plaats tijdens het festival in de Estse hoofdstad Tallinn.

Tickets voor het optreden zijn verkrijgbaar bij
FNAC ofwel telefonisch op het nummer 0900/00.600. Maar de die-hard fans hoeven niet eens zolang te wachten want de Franse hartenbreker geeft in de maand mei twee concerten in Vorst Nationaal. Het concert van dinsdag 22 mei is reeds volledig uitverkocht, maar voor het eerste concert, een dag eerder op maandag 21 mei, zijn nog wel tickets beschikbaar. Snel zijn is de boodschap en bestellen doe je via deze link.

Lenny Kuhr Velen onder ons kennen de Nederlandse zangeres Lenny Kuhr enkel maar van "De troubadour", het nummer waarmee ze samen met drie andere zangeressen het Eurovisie Songfestival won in 1969. Maar dat deze dame meer in haar mars heeft mag zeker wel blijken daar ze dit jaar maar liefst veertig jaar op de planken zal staan. Ter gelegenheid van dat jubileum zal er een album op de markt komen die de toepasselijke titel "40 jaar Lenny Kuhr" zal dragen.

Ze heeft ondertussen veertig van haar mooiste nummers geselecteerd, en deze selectie bevat nummers die reeds 40 jaar oud zijn en nummers van recentere datum. Tijdens de komende concerten zullen er live opnamen worden gemaakt zodat in oktober, bij de start van haar jubileumtournee, de cd-box (met twee of misschien zelfs drie schijfjes) kan worden gepresenteerd.

De zangeres zal ook nog éénmaal ons land aandoen met haar 'Phanta Rei'-tournee. Voor een volledige lijst van die tournee verwijzen we graag naar haar website.

* zaterdag 21 april 2007 : CC Deurne (Antwerpen) : kaarten tussen 11 en 14 € - info : 03/360.85.50.

13-04-2007 om 22:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hyvää iltaa Helsingin' : 19. NOORWEGEN.

Logo 2007 - Helsinki Sinds eind maart (en dit tot en met zondag 06 mei) tellen we dagelijks af naar het komende Eurovisie Songfestival dat op donderdag 10 en zaterdag 12 mei zal worden gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki. Vorig jaar kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina' en deze keer dekt die vlag dezelfde lading maar dan wel onder de nieuwe titel 'Hyvää iltaa Helsingin'.  

Het land dat tijdens de halve finale als negentiende mag aantreden is NOORWEGEN. Sinds 1960 neemt het land al deel aan het festival en enkel in 1970 (uit onvrede) en 2002 (wegens de lage score) lieten ze verstek gaan zodat dit jaar Noorwegen voor de zesenveertigste keer zal aantreden. Wachten op de eerste overwinning moest Noorwegen tot in 1985 toen de Bobbysocks het festival wonnen met "La det swinge". Tien jaar later, in 1995, won het bijna volledig instrumentale nummer "Nocturne" van Secret Garden het veertigste Eurovisie Songfestival. Het land scoort heel wisselvallig op het festival : het ene jaar eindigen ze heel hoog en het andere jaar helemaal onderaan. In totaal eindigde het land acht maal als hekkensluiter.

Op zaterdag 20 januari werd de aftrap gegeven van de nationale selectie voor het komende Eurovisie Songfestival, beter gekend als 'Melodi Grand Prix 2007'. En de Noren behielden dezelfde selectieprocedure als vorig jaar. Drie voorrondes met telkens zes kandidaten waarvan de nummers één en twee meteen doorstootten naar de finale in Oslo op zaterdag 10 februari. Voor de nummers drie en vier was er nog niets verloren want zij konden via de herkansingsronde (op vrijdag 09 februari) alsnog naar de finale gaan.

De acht finalisten (in volgorde van optreden) :

01. "Hooked on you" (tekst en muziek : Birgitte Moe en Rune Minde) door Infinity (eerste halve finale). 
02. "Vil du ha svar" (tekst : Åsa Karlsstrøm ; muziek : Mats Larsson) door Jenny Jenssen (derde halve finale).
03. "Maybe" (tekst en muziek : Niclas Molinder, Joachim Persson en Pelle Ankarberg) door Trine Rein feat. Andreas Ljones ('Siste sjanse').
04. "Chicken rodeo" (tekst en muziek : Morten Heiberg) door Dusty Cowshit (tweede halve finale).
05. "Love on the dancefloor" (tekst en muziek : Taiwo Karlsen en Kehinde Karlsen) door Torhild Sivertsen & Funky Family (eerste halve finale).
06. "Rocket ride" (tekst en muziek : Knut-Øyvind Hagen, Thomas G:son en Andreas Rickstrand) door Jannicke Abrahamsen ('Siste sjanse').
07. "Wannabe" (tekst en muziek : Trond "Teeny" Holter) door CRASH! (derde halve finale).
08. "Ven a bailar conmigo" (tekst en muziek : Thomas G:son) door Guri Schanke (tweede halve finale).

Na een eerste stemronde bleven er vier nummers over voor de tweede stemronde (superronde).

In volgorde van bekendmaking :

04. "Chicken rodeo" (tekst en muziek : Morten Heiberg) door Dusty Cowshit.
07. "Wannabe" (tekst en muziek : Trond "Teeny" Holter) door CRASH!.
08. 
"Ven a bailar conmigo" (tekst en muziek : Thomas G:son) door Guri Schanke.
06. "Rocket ride" (tekst en muziek : Knut-Øyvind Hagen, Thomas G:son en Andreas Rickstrand) door Jannicke Abrahamsen.

Nadien kon de stemming verder gaan en nadat de lijnen waren afgesloten kon de puntentelling starten. Uiteindelijk haalde "Vena bailar conmigo" door Guri Schanke het van de drie andere kandidaten.

Einduitslag (punten vakjury en televoting) :

01. "Ven a bailar conmigo" door Guri Schanke : 14.000+94.541=108.541.
02. "Rocket ride" door Jannicke Abrahamsen : 14.000+64.433=78.433.
03. "Wannabe" door CRASH! : 24.000+46.203=70.203.
04. "Chicken rodeo" door Dusty Cowshit (14.000+55.062=69.062.

Guri Schanke (Noorwegen) Guri Schanke (14 december 1961) maakte in 1982 reeds haar acteerdebuut tijdens een musical. In 2005 nam ze deel aan 'Skal vi danse', de Noorse versie van 'Strictly come dancing', wat we in Vlaanderen kennen als 'Sterren op de dansvloer'. In deze wedstrijd eindigde ze op een verdienstelijke tweede plaats. Dit jaar nam ze voor de eerste maal deel aan 'Melodi Grand Prix', de Noorse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Haar nummer "Ven a bailar conmigo" is van de hand van de Zweed Thomas G:son. G:son debuteerde in 1999. Hij schreef tot op heden twee Zweedse inzendingen voor het Eurovisie Songfestival : het winnende nummer in 2001, "Listen to your heartbeat" van de groep Friends en vorig jaar was hij verantwoordelijk voor "Evighet/Invincible", het nummer waarmee drievoudig deelneemster Carola een vijfde plaats wegkaapte in Athene. Tevens is hij de man achter o.a. "Världen utanför", "What difference does it make", "Vem é dé du vill ha", "Tango! Tango", "C'est la vie", "As if tomorrow will never come", "Så nära", "Idag och imorgon", "Silverland" en "Innan natten är över". Tijdens de Zweedse finale trad Anna Book dit jaar aan met "Samba Sambero", een nummer van zijn hand. Zij heeft op haar jongste album trouwens een Zweedse versie staan van "Ven a bailar conmigo". Dit kan er op wijzen dat het nummer vorig jaar niet werd weerhouden in de Zweedse selectie voor het Eurovisie Songfestival. Ook de Spaanse inzending is dit jaar van de hand van G:son (zie later). Viervoudig Songfestivaldeelneemster Elisabeth Andreassen (ESF 1982-1985-1994-1996) is de tante van Guri. De man van Elisabeth is de broer van Guri's vader. Meer informatie over de zangeres krijg je hier.

"Ven a bailar conmigo" (tekst en muziek : Thomas G:son)

The way you move, the way you dance
Makes me feel alive
I wanna stay in your arms
It's in your eyes, it's in the look
That you're giving me

I feel the rhythm of your heart
When I hear the music start
All I want is to be here with you

Oh... ven a bailar conmigo
Come dance with me tonight
Let's feel the beat, feel the heat
You and me

Ven a bailar conmigo
Let's dance the night away
Just move your feet to the beat
And dance with me
Ven a bailar conmigo

Ven a bailar conmigo
Let's dance!

Oh... ven a bailar conmigo
Come dance with me tonight
Let's feel the beat, feel the heat
You and me

Ven a bailar conmigo
Let's dance the night away
Just move your feet to the beat
And dance with me

Oh... ven a bailar conmigo
Let's dance the night away
Just move your feet to the beat
And dance with me

Just move your feet to the beat
And dance with me
Ven a bailar conmigo

Wil je de videoclip bekijken van
"Ven a bailar conmigo" ga dan naar het 'MediaCentre' op de site van
Eurovision.tv.

13-04-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  


12-04-2007
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : ABBA op één in 'Homo Top 100'.

 "Dancing Queen" van de Zweedse superformatie ABBA (ESF 1974) staat op de eerste plaats in de vierde editie van de 'Homo Top 100'. Gloria Gaynor strandt met "I will survive" op de tweede plaats en "Alexandrie, Alexandra" van wijlen Claude François is derde. Morgenavond vindt in de Red & Blue in Antwerpen de jaarlijkse party met de beste 100 roze hits aller tijden plaats.

De 'Homo Top 100' wordt georganiseerd door onder meer The Breakfast Club, de Antwerpse holebi-jongerengroep Enig Verschil en Wel Jong Niet Hetero. Uit een selectie van zowat 550 songs mochten hetero's en holebi's hun vijf favoriete nummers aller tijden kiezen. Vorig jaar strandde ABBA op de tweede plaats, vlak na "Je t'Adore" van Kate Ryan (ESF 2006). Kate staat dit jaar op een negende plaats. Verder vinden we op een achtste plaats Yasmine (voorzitter vakjury 'Eurosong 2006') terug met "Meisjes aan de macht" en op een tiende plaats staat Paul de Leeuw (presentator NSF) met "Vlieg met me mee". (bron :
Belga)

12-04-2007 om 22:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The losers of EUROVISION (aflevering 67 - 2000 : BELGIE).

ESF 2000 Vandaag staan we in een nieuwe aflevering van 'The losers of EUROVISION' stil bij het jaar 2000. Aan deze editie van het liedjesfestival (de vijfenveertigste) nemen vierentwintig landen deel. De winnaar van een jaar eerder, de landen die in 1999 van aan de zijlijn moesten toekijken, de 'Big 4' (Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk), nieuwkomer Letland en dertien landen die de voorbije vijf jaar het beste scoorden mogen dit jaar een kandidaat afvaardigen. België stuurt zangeres Nathalie Sorce naar het liedjesfestival dat in de Zweedse hoofdstad Stockholm doorgaat.Met "Envie de vivre" (tekst en muziek : Silvio Pezzuto)
eindigt de zangeres op een vierentwintgste en allerlaatste plaats met twee puntjes van FYROM.

Nathalie Sorce is op zondag 18 februari één van de tien kandidaten die deelneemt aan de Belgische selectie voor het jaarlijkse liedjesfestival
. De 'zangeres' sleept de overwinning in de wacht dankzij massale (telefonische) steun van haar geloofsgenoten. Tijdens het festival in de Zweedse hoofdstad zingt ze niet altijd even zuiver en daarop wordt ze afgerekend, ze keert huiswaarts met een laatste plaats.

(logo :
EBU)

12-04-2007 om 21:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hitparade : Zweden - 12 april 2007 : Måns Zelmerlöw blijft het klassement aanvoeren !

Måns Zelmerlöw - Cara mia Måns Zelmerlöw voert ook deze week in Zweden de hitparade aan. "The worrying kind" van The Ark vinden we net als vorige week terug op de tweede plaats terwijl "Cara mia" op een eerste plaats blijft staan. Het is de eerste maal dat Zelmerlöw op de eerste plaats van de Zweedse hitparade staat. In de albumhitlijst komt het jongste album van Markoolio binnen op een tweede plaats. Het duet dat hij samen met Linda Bengtzing zingt heeft een tweede adem gevonden : "Värsta schlagern" klokt deze week af op een derde plaats. In de DVD-hitlijst blijft de DVD van 'Melodifestivalen 2007' op de eerste plaats staan. De DVD met de Zweedse selectie van vorig jaar is opnieuw de hitparade binnengedoken, we vinden het schijfje terug op de veertiende plaats.

SINGLES TOP 60 :


01. (01) "Cara mia" - Måns Zelmerlöw (6 weken)(MF 2007).
02. (02) "The worrying kind" - The Ark (6 weken)(ESF 2007).
03. (08) "Värsta schlagern" - Markoolio (presentator MF 2005) & Linda Bengtzing (13 weken)(MF 2005-2006).
04. (05) "I remember love" - Sarah Dawn Finer (6 weken)(MF 2007).
05. (03) "För att du finns" - Sonja Alldén (6 weken)(MF 2006-2007).
07. (04) "Trying to recall" - Marie Lindberg (6 weken)(MF 2007).
08. (09) "A little bit of love" - Andreas Johnson (6 weken)(MF 2006-2007).
12. (07) "Live forever" - Magnus Carlsson (8 weken)(MF 2000-2001-2002-2003-2005-2006-2007).
18. (17) "Vågar du vågar jag" - Sanna Nielsen (6 weken)(MF 2001-2003-2005-2007).
19. (15) "When the nights come falling" - Sebastian (6 weken)(MF 2007).
21. (20) "För kung och fosterland" - Magnus Uggla (6 weken)(MF 1979-2007).
22. (RE) "Money" - Elin Lanto (4 weken)(MF 2007).
24. (10) "Amanda" - Jimmy Jansson (6 weken)(MF 2002-2005-2007).
26. (26) "Jag måste kyssa dig" - Nanne (6 weken)(ESF 1996, MF 1986-1987-1998-2003-2005-2007, SFE 2001).
35. (32) "(Å) När ni tar saken i egna händer" - After Dark (7 weken)(MF 2004-2007).
38. (40) "God morgon" - Uno & Irma (6 weken)(MF 2007).
49. (50) "Arrival" - The Attic feat. Therese (8 weken)(MF 2007).
51. (54) "La musica" - Verona (4 weken)(MF 2007).
57. (28) "Fix me" - Velvet (10 weken)(MF 2006).
58. (25) "Samba sambero" - Anna Book (6 weken)(MF 1986-1987-2007).

Verdwenen : "What's your name" - Cosmo4 (6 weken)(MF 2007), "Kom" - Jessica Andersson (5 weken)(ESF 2003, MF 2004-2006-2007) en "Tror på dig" - Caroline Af Ugglas (5 weken)(MF 2007).

ALBUMS TOP 60 :
02. (NW) "Värsta plattan" - Markoolio (presentator MF 2005).
03. (03) "The collector" - Andreas Johnson (5 weken)(MF 2006-2007).
05. (02) "Trying to recall" - Marie Lindberg (3 weken)(MF 2007).
17. (20) "Svante Thuresson & vänner" - Svante Thuresson (2 weken)(ESF 1966).
21. (17) "The vintage virgin" - Sebastian (5 weken)(MF 2007).
23. (06) "Jag måste kyssa dig" - Nanne (3 weken)(ESF 1996, MF 1986-1987-1998-2003-2005-2007, SFE 2001).
28. (30) "Joplin på Svenska" - Caroline Af Ugglas (10 weken)(MF 2007).
30. (36) "Sanna 11-22" - Sanna Nielsen (5 weken)(MF 2001-2003-2005-2007).
33. (34) "Sol vind & vatten - det bästa" - Ted Gärdestad (56 weken)(ESF 1979).
36. (37) "Nio sanningar och en lögn" - Martin Stenmarck (24 weken)(ESF 2005).
39. (25) "Lena 20 år" - Lena Philipsson (11 weken)(ESF 2004).
45. (52) "Z- det bästa med Monica Zetterlund" - Monica Zetterlund (22 weken)(ESF 1963).
57. (47) "Andra decennier" - Björn Skiffs (20 weken)(ESF 1978-1981).

Verdwenen : "Sån e jag" - Jimmy Jansson (4 weken)(MF 2002-2005-2007).

DVD TOP 20 :

01. (01) "Melodifestivalen 2007" - Diversen (3 weken).
03. (02) "Melodifestivalen 50 år" - Diversen (5 weken).
14. (RE) "Melodifestivalen 2006" - Diversen (44 weken).(bron :
Hitlistan, Swedish charts)

12-04-2007 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Helsinki 2007 : ESCTV start op 03 mei aanstaande.

Logo 2007 - Helsinki Vandaag precies over vier weken, op donderdag 10 mei aanstaande, vindt in de Finse hoofdstad Helsinki de halve finale plaats van het 52e Eurovisie Songfestival. Een week eerder, op donderdag 03 mei (vandaag over drie weken) starten in de Hartwall Areena de eerste repetities. Eurovision.tv start die dag ook met ESCTV : Helsinki calling!, een live-webcast alwaar alles rechtstreeks kan worden gevolgd. Een aanrader voor de thuisblijvers die op deze manier toch van heel dichtbij betrokken worden bij het jaarlijkse liedjesfestival. Via deze link zit je vanaf 03 mei op de eerste rij !

12-04-2007 om 12:00 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : vliegt Kaye Styles in de cel ?

 Zanger en 'Eurosong 2006'-revelatie Kaye Styles riskeert een celstraf van drie maanden. Styles moest zich gisteren voor de correctionele rechtbank van Leuven verantwoorden voor diefstal met geweld maar de zanger daagde niet op.

Het openbaar ministerie heeft daarom een effectieve celstraf van drie maanden gevorderd voor feiten die zich drie jaar geleden hebben afgespeeld. In de nacht van 09 op 10 mei 2004 bedreigde Ehsan K. twee jongemannen en maakte hun geld en de GSM van één van hen afhandig. De politie vond die GSM later terug bij Kaye Styles. Hij zei dat hij die GSM die avond gekocht had, maar tot op vandaag gelooft het parket het verhaal van de zanger niet.

Ehsan K. die gisteren wel aanwezig was tijdens de zitting riskeert één jaar cel met uitstel. (bron :
Het Nieuwsblad, foto : Eén)

12-04-2007 om 10:55 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Hyvää iltaa Helsingin' : 18. FYROM.

Logo 2007 - Helsinki Sinds eind maart (en dit tot en met zondag 06 mei) tellen we dagelijks af naar het komende Eurovisie Songfestival dat op donderdag 10 en zaterdag 12 mei zal worden gehouden in de Finse hoofdstad Helsinki. Vorig jaar kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina' en deze keer dekt die vlag dezelfde lading maar dan wel onder de nieuwe titel 'Hyvää iltaa Helsingin'.  

Het land dat tijdens de halve finale als achttiende mag aantreden is FYROM. De voormalige Joegoslavische republiek Macedonië (FYROM) neemt sinds 1996 deel aan het Songfestival. Nochtans was het wachten tot 1998 om de allereerste inzending van het land te mogen begroeten op het festivalpodium. In 1996 geraakte het land niet door de interne selectie voor het festival van dat jaar. In totaal heeft het land zevenmaal deelgenomen aan het Songfestival met een veertiende plaats als hoogste notering. Drie jaar geleden zorgde zanger Tose Proeski hiervoor. Net als de drie voorbije jaren moet het land eerst in de halve finale aantreden nadat zangeres Elena Risteska vorig jaar in de finale op een twaalfde plaats strandde.

Op zaterdag 24 februari laatstleden werd de opvolger van Elena Risteska gekozen. Tijdens de nationale finale, gehouden in de Universal Hall in de hoofdstad Skopje, traden vijftien artiesten aan die een ticket hoopten te bemachtigen voor de Finse hoofdstad Helsinki. Het was aan het publiek om het nummer te kiezen en de stemmen werden dan netjes verdeeld over de regionale jury's die hun punten kenbaar maakten. Van bij aanvang van de puntentelling leek het er op dat Karolina Gočeva deze finale ging winnen en zo geschiedde.

De vijtien deelnemers in volgorde van optreden :

01. "1, 2, 3" door Maja Sazdanovska & Jovan Jovanov : 71 punten (vierde plaats).
02. "Peam" door Elena Petreska : 67 punten (vijfde plaats).
03. "Vljubena I Mila" door Maja Grozdanovska-Panceva : 6 punten (vijftiende plaats).
04. "Ostani" door Marijan Stojanovski : 20 punten (tiende plaats).
05. "Nebo" door Dajana Nikolovska : 11 punten (veertiende plaats).
06. "Epizoda" door Andrijana Janevska : 19 punten (elfde plaats).
07. "Letni dozdovi" door Gjorgji Krstevki : 15 punten (dertiende plaats).
08. "Pomogni mi" dor Vasil Gavranliev : 30 punten (zevende plaats).
09. "Belo e se" door Lambe Alabakovksi : 101 punten (derde plaats).
10. "Cuvaj me" door Biba Dodeva : 21 punten (negende plaats).
11. "Ne ima" door Ivana Andonovska : 16 punten (twaalfde plaats).
12. "Mojot svet" door Karolina Gočeva : 144 punten (eerste plaats).
13. "Potseti me" door Super Nova : 30 punten (zevende plaats).
14. "Kazi koj si ti" door Tamara Todevska : 105 punten (tweede plaats).
15. "Zosto tokmu ti" door Sanja Lefkova : 40 punten (zesde plaats).


 Karolina Gočeva, (28 april 1980, Bitola), nam in 1996 voor de eerste maal deel aan de nationale selectie en eindigde met "Ma ajde kazi mi" op een negende plaats. In 1998 werd ze met "Ukradeni noci" vierde en twee jaar later met "Za nas" tweede. In 2002, bij haar vierde poging, lukt het haar om de nationale finale winnend af te sluiten en ze mag met "Od nas zavisi" naar het Songfestival. Daar strandt ze op een negentiende plaats. En daarmee is ze de eerste artiest uit de voormalige Joegoslavische deelrepubliek die haar land voor een tweede maal zal vertegenwoordigen tijdens het Eurovisie Songfestival. Haar nummer "Mojot svet" is onder andere van de hand van Grigor Koprov, de man die ook al de muziek schreef van "Ne zori, zoro", het nummer waarmee Vlado Janevski in 1998 het land vertegenwoordigde in Birmingham. Het was de eerste deelname van FYROM dat jaar aan het liedjesfestival. Twee jaar eerder was de Macedonische inzending niet door de audio(voor)ronde geraakt.

"Mojot svet" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Grigor Koprov)

Najna najna, nanana najna
Najna najna, nanana najna
Najna najna, nanana najna
Najna najna, nanana na

Nokva so senki pak zboruvam
Moram od sebe da pobegnam
Tri angeli me čuvaat
Odam po vistinski pat

Mojot svet se vika muzika
Nema vera nitu granica
Mojot svet se osum noti
Edna duša balkanska

Mojot svet se vika muzika
Nema vera nitu granica
Mojot svet se osum noti
Edna duša balkanska

Sonce me budi vo postela
Pesna me gali vo dušata
Tri spomeni što bolea
Večno gi izbrišav jas

Mojot svet se vika muzika
Nema vera nitu granica
Mojot svet se osum noti
Edna duša balkanska

Mojot svet se vika muzika
Nema vera nitu granica
Mojot svet se osum noti
Edna duša balkanska

Najna najna, nanana najna
Najna najna, nanana najna
Najna najna, nanana najna
Najna najna

Mojot svet se vika muzika
Nema vera nitu granica
Mojot svet se osum noti
Edna duša balkanska

Mojot svet se osum noti
Edna duša balkanska

Wil je de videoclip bekijken van
"Mojot svet" ga dan naar het 'MediaCentre' op de site van
Eurovision.tv.

12-04-2007 om 00:00 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!