Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

22-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Parenclub' : Rani De Coninck maakt vanaf vanavond haar opwachting met nieuw spelprogramma.

 Vanavond, zaterdag 22 februari 2014, maakt Rani De Coninck opnieuw haar opwachting bij vtm met het nieuwe spelprogramma 'De Parenclub'. In het gloednieuwe programma nemen wekelijks twee bekende koppels het tegen elkaar op. Ook het publiek van 'De Parenclub' bestaat uitsluitend uit liefdesparen.

In de eerste aflevering is de eer aan Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) en Jan Schepens (Eurosong 2002) tegenover Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') en Allison Scott om elkaar wat beter te leren kennen voor het alziend oog van de kijker.

 De eerste aflevering van 'De Parenclub' is meteen goed voor een tv-debuut. Vtm- en JIM-presentator Sean Dhondt staat voor het eerst niet alleen, maar samen met zijn Amerikaanse echtgenote Allison Scott in de spotlights. Hij leerde haar in 2009 kennen in Las Vegas. Het klikte meteen en amper een jaar later was Allison al naar België verhuisd om te trouwen met Sean. In de eerste aflevering van het nieuwe spelprogramma vertellen ze openhartig over hun eerste kennismaking, hun trouwfeest, hun tatoeages én ze onthullen ook een en ander over hun uitgaven, hun hobby's en hun kinky fantasieën.

Het andere bekende duo dat we in de eerste aflevering wat beter leren kennen, is showbizzkoppel Katja Retsin en Jan Schepens. Zij ontmoetten elkaar wat dichter bij huis, meer bepaald in een café in Gent.  Na 23 jaar zijn ze nog steeds samen en hebben ze drie kinderen. Gelukkig getrouwd staat uiteraard niet gelijk aan nooit eens van mening verschillen. De vraag ‘Wie kan het best pijn verdragen?’ levert al meteen een hilarische discussie op.

De koppels komen niet alleen zelf aan het woord. Ook Seans JIM-collega en goede vriendin Eline De Munck komt iets pikants vertellen over Allison en Sean. Koen Schepens, de broer van Jan, deelt bovendien een straf verhaal over Katja, Jan en een dode hond. De vraag is en blijft echter of hun verhalen echt waar zijn.

De vijfendertig liefdesparen in het publiek trachten een romantische reis te winnen door de gewoonten van koppels in Vlaanderen zo goed mogelijk in te schatten. Benieuwd of het winnende bekende koppel het winnende publiekskoppel naar het verre Cuba, of toch op zijn minst naar Amsterdam krijgt in de spannende finale.

Hoeveel procent van de Vlaamse koppels had nog nooit getongzoend voor ze hun partner leerden kennen? Hoeveel bedpartners heeft de Vlaming gemiddeld voor hij zich settelt? En hoeveel procent van de koppels heeft gemeenschappelijke tatoeages? Begin alvast te gissen. Wat we nu al meegeven, is dat zowel Sean en Allison als Jan en Katja tot die laatste, getatoeëerde categorie behoren.

'De Parenclub', eerste aflevering vanavond, zaterdag 22 februari 2014, tussen 19.50 en 20.55 op vtm. (bron en foto's : vtm)

22-02-2014 om 00:01 geschreven door Redactie  


21-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : deelnemersveld Estse nationale Songfestivalfinale 'Eesti Laul 2014' is compleet.

 Sinds vanavond, vrijdag 21 februari 2014, zijn alle kandidaten bekend die volgende week zaterdag, 01 maart, zullen deelnemen aan de finale van 'Eesti Laul 2014', de Estse nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

ETV
ging tussen woensdag 02 oktober en maandag 09 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. In totaal ontving de omroep maar liefst 189 inzendingen, een absoluut record en een stijging met meer dan dertig eenheden in vergelijking met de selectie van eerder dit jaar (157). Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Maarja-Liis Ilus, Janek Murd, Erik Morna, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Tauno Aints, Ingrid Kohtla, Owe Petersell, Toomas Punas, Kostja Tsõbulevski) ging meteen aan de slag en op donderdag 12 december werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd). Op maandag 06 januari vond in de gebouwen van ETV de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales van 'Eesti Laul 2014'.

Eerder vanavond vond dus de tweede halve finale plaats met, net als vorige week, tien kandidaten. Van dat aantal stootten er vijf (via vakjury en televoting) door naar de finale. De vakjury ging vanavond voor MiaMee, Traffic, Sandra Nurmsalu, Norman Salumäe en Maiken. Samen met de stemmen van de kijkers leverde dit onderstaand vijftal op.

* geplaatst voor de finale (in volgorde van bekendmaking) :

01. "Für Elise" (Stig Rästa, Silver Laas) door Traffic.
02. "Siin või sealpool maad" (Kadri Koppel) door Maiken.
03. "Kui tuuled pöörduvad" (Sven Lõhmus) door Sandra Nurmsalu.
04. "Search" (Norman Salumäe) door Norman Salumäe.
05. "Laule täis taevakaar" (Rainer Michelson, Feliks Kütt) door Brigita Murutar.

* uitgeschakeld :

- "Lootus" (Lauri Pihlap) door Lauri Pihlap.
- "Muud pole vaja" (Karl Kanter, Keit Triisa, Marilyn Jurman) door Nion.
- "Elu" (Jakko Maltis) door Maltised.
- "City Lights" (Priit Juurmann, Sofia Rubina) door Sofia Rubina.
- "Fearful Heart" (Liina Saar, Liisi Koikson) door MiaMee.

* reeds eerder geplaatst voor de finale (in volgorde van bekendmaking) :

01. "Tule ja jää" (Kõrsikud) door Kõrsikud.
02. "Resignal" (Lauri Kadalipp) door Wilhelm.
03. "Amazing" (Timo Vendt, Tatjana Mihhailova) door Tanja.
04. "Supernoova" (Mihkel Raud) door Lenna.
05  "Maybe-Maybe" (Mati Sütt, Janno Reim) door Super Hot Cosmos Blues Band.

Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers twee 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het tweetal dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Kopenhagen zullen aanduiden. (bron en logo : ETV)

21-02-2014 om 22:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : twaalf kandidaten (waaronder Paula Seling en Ovi) Roemeense Songfestivalselectie zijn bekend.

 Volgende week zaterdag, 01 maart 2014, vindt in de Roemenië 'Selecţia Naţională Eurovision 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, plaats.

Er komen dit jaar geen halve finales en in totaal zullen twaalf kandidaten gaan strijden om het ticket voor Kopenhagen, alwaar begin mei de 59e editie van het jaarlijkse liedjesfestival zal doorgaan.

Tussen woensdag 15 januari en vrijdag 14 februari ging de omroep op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie. In totaal werden 159 nummers ontvangen waarvan er meteen negen werden geweigerd omdat ze niet voldeden aan de voorschriften. De voorbije twee dagen (woensdag 19 en donderdag 20 februari) beoordeelde de 150 overgebleven nummers en selecteerde er dus twaalf voor de finale van volgende week zaterdag.

* de twaalf geselecteerde kandidaten (in alfabetische volgorde titel van het liedje) :

01. "Breathe" (tekst : Teddy K ; muziek : Eduard Cârcotă) door Ştefan Stan feat. Teddy K.
02. "Daca tu iubeşti" (tekst : Rareş Borcea ; muziek : Jimi Laco) door Naomy
03. "Despre mine şi ea" (tekst en muziek : Marius Bob, Mihail Georgescu) door Bere Gratis.
04. "Fiorul iubirii" (tekst en muziek : Virgil Popescu) door Silvia Dumitrescu.
05. "Hardjock" (tekst en muziek : Marcel Crăciunescu) door Marcel Crăciunescu
06. "Hearts Collide" (tekst : Alexandra Ivan ; muziek : Gabriel Băruţă) door Anca Florescu.
07. "Kind of Girl" (tekst en muziek : Vizi Imre) door Vizi Imre
08. "Letting Go" (tekst : Alexandra Niculae, Mike Diamondz ; muziek : Mihai Alexandru) door Renée Santana & Mike Diamondz.
09. "Miracle" (tekst en muziek : Ovidiu Cernăuţeanu, Phillip Halloun, Victor Forberg Skogberg, Frida Amundsen) door Paula Seling & Ovi.
10. "One More Time" (tekst en muziek : Bogdan Taşcău, Cristian Dumitraşcu, Alin Ţigănuş, Alexandra Ivan) door Mirela Vaida Boureanu.
11. "Unpredictable" (tekst : Mihai Ungureanu, Marian Bobiceag ; muziek : Mihai Ungureanu, Septimiu Urzică, Theodor Nicolae, Marian Bobiceag) door The dAdA
12. "You Know" (tekst en muziek : Aurel Mirea) door The Zuralia Orchestra.

Tijdens de finale, rechtstreeks vanuit het het Sică Alexandrescu Drama Theatre in Brașov, ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting zullen bepalen wie er dit jaar namens Roemenië zal deelnemen aan het Eurovisie Songfestival. Het land zal dit jaar aantreden in de tweede helft van de tweede halve finale op donderdag 08 mei eerstkomende. (bron en logo : TVR)

21-02-2014 om 21:53 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : verzamelalbum Belgische selectie 'Eurosong 2014' beschikbaar vanaf maandag 10 maart eerstkomende.

 Op maandag 10 maart eerstkomende, daags na de derde halve finale, verschijnt het verzamelalbum met daarop de liedjes die dit jaar deelnemen aan 'Eurosong 2014', de Belgische selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

In totaal staan op dat album zestien liedjes, zijnde de twaalf liedjes die deelnemen aan de nationale selectie, en de vier liedjes van de artiesten die afgelopen zondag de 'callback' niet overleefden. Daarnaast krijg je ook de instrumentale versies van alle liedjes.

Het album kan normaal gezien op zondagavond 09 maart, na afloop van de derde halve finale, reeds worden gedownload via 
iTunes en daar kan je het vanaf vandaag, vrijdag 21 februari, reeds voorbestellen voor 12,99 euro.

* tracklist verzamelalbum 'Eurosong 2014' :

01. "One" - Bandits.
02. "Killer Touch" - Petra.
03. "Who Ever You Are" - Day One.
04. "What's the Time In Tokyo?" - SIL.
05. "Need You Tonight" - Yass.
06. "Fire & Ice" - Whitebird.
07. "Kitty Cat" - Tisha Cyrus.
08. "Hero (In Flanders Fields)" - Udo.
09. "Chasing Rainbows" - Axeela.
10. "Mother" - Axel Hirsoux.
11. "Wild Side" - Nelson.
12. "Nothing Is Impossible" - Eva Jacobs.
13. "I Think I" - Joyce.
14. "Still Believe" - Mr. Jones.
15. "She's after My Piano" - 2 Fabiola feat. Loredana.
16. "Beautiful" - Jessy.

De vier nummers van de afvallers (Whitebird, Joyce, Mr. Jones en Jessy) zijn zoals reeds eerder aangehaald sinds afgelopen maandag, 17 februari, beschikbaar. (bron : iTunes)

21-02-2014 om 17:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze voorlaatste vrijdag van februari hebben we weer een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Charles Events brengt de allereerste theatertour van één van de beste zangeressen van Nederland naar Oostende! Glennis Grace (ESF 2005) heeft misschien wel de meest indrukwekkende stem van Nederland. Met haar zeemzoete stem weet ze haar publiek soms tot tranen toe te raken. Kortom, een hemelse vrouw met een hemelse stem!

Met deze theatertour wil Glennis Grace haar carrière vervolledigen. De afgelopen jaren heeft zij al ontzettend veel mooie dingen mogen doen. Het enige wat daar nog aan ontbrak was een eigen theatertournee. En die komt langs op zaterdag 01 maart om 20.00 in het
Kursaal van Oostende!

Tickets (35 euro, exclusief reservatiekosten) kunnen worden aangekocht via de website van
Sherpa, telefonisch via het nummer 070 22 56 00 (vanuit Nederland : +32 70 25 20 20) ofwel in de Boxoffice Kursaal Oostende (Monacoplein 2) en dit telkens van maandag tot en met zondag tussen 10.00 en 17.30. Ook combitickets (65 euro, exclusief reservatiekosten) met het Bal Rat Mort (aanvang : 22.00) zijn mogelijk.

Studio 100 pakt vanaf zondag 20 april (Paaszondag) uit met de spektakelmusical '14-18', een puur verhaal over vriendschap en liefde.

Wat is de verwoestende werking van een oorlog op een groep vrienden en op een man en een vrouw die door deze oorlog niet bij elkaar kunnen zijn? Wat is het effect van zo'n grote, alles verwoestende oorlogsmachine op gewone jonge mensen die eigenlijk niet weten waar ze in stappen?

'14-18' is een verhaal van liefde, gemis, familie, vriendschap tegen de achtergrond van het monster van de Grote Oorlog. Een spektakel met een hart.

De regie is in handen van Frank Van Laecke. Hij bedacht samen met Allard Blom het scenario. Blom schreef ook de liedteksten. De muziek werd gecomponeerd door Dirk Brossé, de muzikale directeur van het Amerikaanse The Chamber Orchestra of Philadelphia.

Studio 100 verzamelde meteen ook een topcast : Jelle Cleymans (Eurosong 2004) als Jan, Jonas Van Geel als Fons, Bert Verbeke als Albert, Lander Depoortere als Kamiel, Free Souffriau als Anna, Maaike Cafmeyer als Céline, Jo De Meyere als Generaal, Peter Van de Velde als Korporaal Dedecker en Louis Talpe als Hermans.

Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van de musical en voor tickets surf je meteen naar Sherpa. Intussen hebben reeds meer dan 50.000 mensen een kaartje aangeschaft.

 Het nieuwe jaar is nog geen twee maanden oud maar toch heeft Udo Mechels (teruggetrokken 'Eurovision 2011', Eurosong 2014) goed nieuws over het einde van dit jaar. Samen met Chris Van Nauw (gitaar, zang), Jan Samyn (percussie), Milena de Barquin (eerste viool), Katia Raffay (tweede viool), Liesbeth Lambrecht (altviool), Iris Thissen (cello), Tylaine Van den Broeck (piano), Christophe Devisscher (contrabas) en Nina Babet (zang) komt hij in december met 'Kerst met Udo 2014'.

Momenteel zijn al vier concerten bevestigd : vrijdag 19 december (Holsbeek), zondag 21 december (Meulebeke), vrijdag 26 december (Roeselare) en zondag 28 december (Geraardsbergen). Meer nieuws en informatie krijg je op de
website van de zanger.

21-02-2014 om 14:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Voice van Vlaanderen' : zus van Lyne Renée waagt vanavond haar kans tijdens de derde 'Blind Audition'.

 Op vrijdag 07 februari 2014 namen Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) voor de eerste keer plaats in de bekende Voice-draaistoelen. Omdat Koen voor de derde keer de rol van coach op zich neemt, besloot hij eerst de andere drie coaches onder te dompelen in een kleine uiteenzetting : 'De Voice voor beginners'. Hopelijk zijn hun oren hierna goed getraind, want dag één van de 'Blind Auditions' was een feit. De strijd om voor hun team twaalf topartiesten te strikken barstte los.

* de derde 'Blind Audition' - vrijdag 21 februari 2014 :

Vandaag, vrijdag 21 februari 2014, zitten we halverwege de 'Blind Auditions' van 'The Voice van Vlaanderen'. Tijdens deze derde auditiedag is het aan nieuw zangtalent om zich te bewijzen en de coaches Axelle Red, Bent Van Looy, Koen Wauters en Regi te overtuigen om op hun knop te drukken. Als eerste waagt de 17-jarige Jessica uit Borgerhout haar kans. Deze studente woordkunst en drama is op haar elfde beginnen zingen en is sinds dan niet meer gestopt. 'The Voice' is wel het eerste grote optreden dat ze doet : "Ik doe vooral mee aan de Voice omdat het een uitdaging is voor mij, ik wil zien hoe ver ik zou geraken. Het is mijn droom om daar te staan en alles te geven", zegt Jessica. Ze heeft gekozen voor "Naive" van The Kooks.

Opmerkelijke supporter deze week in het kamp van de 33-jarige Camille uit Zwalm. Haar zus, actrice Lyne Renée – onder andere bekend van de 2BE-reeks 'Strike Back' van de Amerikaanse producent HBO - komt immers haar zus aanmoedigen. "Mijn zus en ik vormen een heel hecht team, we hebben samen ook veel muziek gemaakt. Dus voor mij is het heel belangrijk dat ze er vandaag bij is", legt Camille uit. Ze kan zelf geen noten lezen, maar speelt al sinds kindsaf piano : "Ik denk niet dat muziek alleen maar studies zijn, het moet uit het hart komen. En bij komt dat echt van vanbinnen. Muziek is mijn therapie en ik vind dat het allerbeste gevoel dat er is". Met "I Hate This Part Right Here" van The Pussycat Dolls en de steun van haar zus en haar man gaat Camille er voor.

De coaches krijgen ook de auditie te horen van de 21-jarige Agnes uit Oostrozebeke. Deze studente communicatiemangement zingt al sinds haar zes jaar in een gospelkoor, wat echt wel haar ding is : "Het zingen in een gospelkoor in zo vrolijk, zo positief en zo leuk. Het geloof en het samenhorigheidsgevoel geeft mij heel enorm veel liefde. Zingen en geloof gaan in feite samen bij mij", vertelt Agnes. Ze neemt een risico door een nummer te brengen van Axelle Red : "Parce que c'est toi". Het blijft afwachten of ze hiermee Axelle - of één van de andere coaches - kan overtuigen.

Coach Koen zal haar misschien nog herkennen, want de 26-jarige Kim uit Kontich waagt voor de tweede keer haar kans. Ze heeft al eens meegedaan tijdens het eerste seizoen van 'The Voice', maar wist toen geen enkele coach te overtuigen. Ze probeert het dit jaar terug met "Locked Out Of Heaven" van Bruno Mars. Ze ziet haar tweede deelname positief in : "Ik denk dat ik ondertussen meer controle heb over mijn zenuwen en dat ik qua stem ook wat gegroeid ben. Ik heb er dan ook aan gewerkt, zoals de coaches me toen twee jaar geleden hadden aangeraden", zegt Kim. Zal ze deze keer wél doorstoten naar de volgende ronde?

Voor de 27-jarige Elie uit Sint-Niklaas, die begeleider is van mensen met een verstandelijke handicap, ging zijn inschrijving voor 'The Voice' iets moeilijker. Hij heeft zich moeten laten overtuigen door zijn vrouw en mama om mee te doen. "Buiten muziek spelen sta ik eigenlijk het liefst zo weinig mogelijk in de belangstelling. Maar als ik muziek mag spelen, trek ik me dat op de één of andere manier niet aan. Dan heb ik eigenlijk het liefst dat zoveel mogelijk mensen het gezien hebben (lacht). Muziek betekent alles voor mij", aldus Elie. Deze bijzonder verlegen kandidaat brengt "Don't Let It Bring You Down" van Neil Young.

Tijdens deze derde 'Blind Auditions' waagt ook de 22-jarige Emily uit Heusden-Zolder haar kans met "I Quit, I'm Moving On" van Sam Cooke, wil de 29-jarige Rahmi uit Balen de coaches overtuigen met "One Day" van Asaf Avidan en zingt de 19-jarige Melanie uit Tienen "Lights" van Ellie Goulding. Met "All I Want" van Kodaline probeert de 19-jarige Steven uit Nossegem dan weer indruk te maken en gaat de 18-jarige Cyra uit Zellik voor "I'll Make Love To You" van Boyz II Men. De 22-jarige Jo uit Halen zoekt het iets ruiger en gaat voor "I'll Be Waiting" van Lenny Kravitz.


'The Voice van Vlaanderen' : online en sociale media

Dat 'The Voice van Vlaanderen' online en op sociale media als Facebook en Twitter leeft, hebben de voorbije twee seizoenen alvast met glans bewezen : het programma mag ondertussen rekenen op een fanbasis van bijna 165.000 mensen. Ook in het derde seizoen blijft vtm sterk inzetten op extra beleving naast het tv-scherm via de website, sociale media en via de eigen 'The Voice van Vlaanderen Thuiscoach app'.

Word zelf coach dankzij de Thuiscoach-app

De Thuiscoach-app werd tijdens vorig seizoen succesvol gelanceerd en kende 155.000 downloads. Ook dit seizoen wordt de kijker zelf coach dankzij de Thuiscoach-app, die voortaan opgenomen is in de vtm app. Met de app kunnen de kijkers thuis zelf meespelen vanuit de woonkamer, en zo te weten komen of ze al dan niet een goede coach zijn.

Met de app kan je zowel vóór de uitzendingen als tijdens de uitzendingen meespelen. Zo kan je voorafgaand aan elke uitzending van de 'Blind Auditions' via de app voorspellen welke talenten doorgaan naar de 'Battles'. Zo krijg je elke week vóór de uitzending al een aantal fragmenten te horen van de talenten. Na het beluisteren van elk fragment moet je beslissen om de 'I WANT YOU' knop al dan niet te gebruiken en hiermee te voorspellen of het betreffende talent doorgaat. Net zoals Axelle, Bent, Koen en Regi krijgen de spelers de talenten natuurlijk niet te zien en kan de keuze achteraf niet veranderd worden. Hoe beter de voorspelling, hoe meer punten er gescoord worden.

Tijdens de uitzendingen van de 'Blind Auditions' kan er live meegespeeld worden door te raden in welk team het talent terecht komt. Zal Koen drukken? Of Axelle? Of wordt een zanger of zangeres meer gesmaakt door Bent of Regi? Of draait er misschien geen enkele coach om? Bij elke goede keuze krijgt de speler extra punten. Ook bij de 'Battles' en de 'Liveshows' kan er voor en tijdens de uitzending meegespeeld worden.

'The Voice van Vlaanderen, de derde 'Blind Audition', vanavond, vrijdag 21 februari 2014, tussen 20.35 en 22.30 bij vtm. Aanstaande dinsdag25 februari, krijg je tussen 22.35 en 00.20 een heruitzending. (bron, logo en foto's : vtm)

21-02-2014 om 12:27 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2014 : vanavond tweede halve finale Estse Songfestivalselectie 'Eesti Laul 2014'.

De Estse nationale omroep gaat vanavond, vrijdag 21 februari 2014, verder met de zoektocht naar de inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

ETV
ging tussen woensdag 02 oktober en maandag 09 december (15.00 plaatselijke tijd, 14.00 Belgische tijd) op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie voor de komende editie van het jaarlijkse liedjesfestival. In totaal ontving de omroep maar liefst 189 inzendingen, een absoluut record en een stijging met meer dan dertig eenheden in vergelijking met de selectie van eerder dit jaar (157). Zowel componisten, tekstschrijvers als artiesten moeten over de Estse nationaliteit beschikken of in het land belastingen betalen.

Een interne vakjury (Maarja-Liis Ilus, Janek Murd, Erik Morna, Siim Nestor, Kaupo Karelson, Valner Valme, Tauno Aints, Ingrid Kohtla, Owe Petersell, Toomas Punas, Kostja Tsõbulevski) ging meteen aan de slag en op donderdag 12 december werden de namen van de twintig geselecteerde kandidaten wereldkundig gemaakt tijdens het programma 'Ringvaade' (19.00-20.05 plaatselijke tijd, 18.00-19.05 Belgische tijd). Op maandag 06 januari vond in de gebouwen van ETV de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens de beide halve finales van 'Eesti Laul 2014'.

* tweede halve finale - vrijdag 21 februari (tussen haakjes de namen van de componisten/tekstschrijvers) :

01. "Search" (Norman Salumäe) door Norman Salumäe.
02. "Lootus" (Lauri Pihlap) door Lauri Pihlap.
03. "Muud pole vaja" (Karl Kanter, Keit Triisa, Marilyn Jurman) door Nion.
04. "Elu" (Jakko Maltis) door Maltised.
05. "City Lights" (Priit Juurmann, Sofia Rubina) door Sofia Rubina.
06. "Fearful Heart" (Liina Saar, Liisi Koikson) door MiaMee.
07. "Für Elise" (Stig Rästa, Silver Laas) door Traffic.
08. "Siin või sealpool maad" (Kadri Koppel) door Maiken.
09. "Kui tuuled pöörduvad" (Sven Lõhmus) door Sandra Nurmsalu.
10. "Laule täis taevakaar" (Rainer Michelson, Feliks Kütt) door Brigita Murutar.

Uit elke halve finale stoten vijf deelnemers door naar de finale die op zaterdag 01 maart eerstkomende zal plaatsvinden. Tijdens de halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Vorige week vrijdag (14 februari) vond reeds de eerste halve finale plaats en toen wisten zich vijf kandidaten te plaatsen voor de finale.

De vakjury (Nele-Liis Vaiksoo, Valner Valme, Anna Põldvee, Olav Osolin, Heini Vaikmaa, Mart Niineste, Erik Morna, Owe Petersell, Els Himma, Liis Lemsalu en Tauno Aints) kozen voor Tanja, Wilhelm, Super Hot Cosmos Blues Band, Kõrsikud and Lenna en ook de kijkers thuis vonden dat dit vijftal door mocht stoten naar de finale.

* reeds geplaatst  voor de finale (in volgorde van bekendmaking) :

01. "Tule ja jää" (Kõrsikud) door Kõrsikud.
02. "Resignal" (Lauri Kadalipp) door Wilhelm.
03. "Amazing" (Timo Vendt, Tatjana Mihhailova) door Tanja.
04. "Supernoova" (Mihkel Raud) door Lenna.
05 "Maybe-Maybe" (Mati Sütt, Janno Reim) door Super Hot Cosmos Blues Band.

* uitgeschakeld :

- "Flame" (Rasmus Lill, Markus Rafael Nylund) door The Titles.
- "Solina" (Anneliis Kits, Sander Mölder) door State of Zoe.
- "Sandra" (Fredy Schmidt, Andero Nimmer, Merilyn Merisalu) door Nimmerschmidt.
- "Maailm on hull" (Priit Uustulnd, Meiko Humal) door VÖÖRAD.
- "Kus on EXIT?" (August Hunt) door August Hunt.

Tijdens de finale zijn er twee stemrondes : in een eerste stemronde kiezen de vakjury en de kijkers twee 'superfinalisten'. In de superfinale ligt het lot van het tweetal dan volledig in de handen van de kijkers thuis die uiteindelijk de kandidaat voor Kopenhagen zullen aanduiden.

Beide halve finales werden reeds ingeblikt (woensdag 05 en zondag 09 februari) en worden in goede banen geleid door Helen Sürje en Henrik Kalmet. De tweede halve finale wordt vanavond uitgezonden tussen 20.45 (21.45 plaatselijke tijd) en 22.20 (23.20 plaatselijke tijd) en kan rechtstreeks via het internet worden gevolgd (klik hier). De twintig liedjes kunnen reeds beluisterd worden via de website van de omroep (klik hier). (bron en logo : ETV)

21-02-2014 om 12:22 geschreven door Redactie  


20-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : Songfestivalinzending Day One van de hand van Yves Gaillard.

 Aanstaande zondag, 23 februari 2014, vindt in eigen land de eerste halve finale plaats van 'Eurosong 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Sinds maandag kennen we de vier deelnemers aan die eerste halve finale en sinds gisteren, woensdag 19 februari, zijn ook de titels van de liedjes bekend. De krant Het Nieuwsblad bericht vandaag, donderdag 20 februari, dat het nummer "Who Ever You Are" van het gemaskerde kwartet Day One geschreven is door Yves Gaillard. En laat die Gaillard (Yves Jongen) nu de man zijn waarmee zangeres Kate Ryan in het verleden reeds samenwerkte als producer en tekstschrijver.

Zo sluit het net zich rond de Kempense zangeres langzaam maar zeker, hoewel ze gisterenavond in 'Café Corsari' nog bij hoog en bij laag beweerde dat ze geen deel uitmaakt van Day One. "Ik kan het onmogelijk geweest zijn, ik was in Rusland" verklaarde ze aan presentator Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007')(bekijk HIER het gesprek).

 Patrick - Patje - Claesen (Pat Krimson), die in 1993 met Leopold 3 reeds op het Eurosongpodium stond, is in de kranten van Concentra dan weer heel formeel : de zangeres is niemand minder dan Kate Ryan. "Hoe moet ik dit nu verklappen zonder het letterlijk te zeggen? Wel, laten we het erop houden dat het meiske zondag haar kniezwengel is vergeten." (lacht)

Krimson is honderd procent zeker, waarna hij de geruchten dat ook Netsky deel uitmaakt van Day One meteen de kop indrukt : "Nee, die is er zeker niet bij, want dan zou het nummer véél beter hebben geklonken."

Daar zijn J
oyce Lemmens en Bert Van Renne (White Bird), die zondag de callback niet overleefden, het zo ongeveer mee eens. "Geen Netsky gezien, maar ik ben er zeker van dat Kate Ryan de zangeres was", aldus Lemmens. "Ook al liep ze backstage gemaskerd rond en praatte ze met haast niemand, ik zág gewoon dat ze het was. En ik hoorde het toen ze begon te zingen."

"Grappig was het moment toen Pat
Krimson riep : 'Hey Kate, doe je kniezwengel eens!'", zegt Van Renne. "Ze kon er niet om lachen. Maar ik ben er van overtuigd : het was Kate Ryan. Voor de duidelijkheid: ik heb geen probleem met de hype rond Day One, want ik vind het een van de beste acts. Wat mij betreft, mogen ze winnen."

 Maar is er favoritisme jegens Day One in het spel? "Ik weet het niet" aldus Pat Krimson, "al kan je hun groepsnaam ook op deze manier schrijven : They won, wat zoveel betekent als 'ze hebben gewonnen'. Ach, weet je, het gaat toch om het liedje, en niet om de hype die je er rond creëert. Daarom zeg ik je : de competitie begint nu pas. En met onze song zitten we goed. Ik zweer het je, dit wordt de zomerhit van 2014". (logo, foto's Day One en 2 Fabiola feat. Loredana : VRT)

20-02-2014 om 16:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : Freek en Tomas ontvangen onder meer Hubert Damen, Bart Herman en Petra.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* zestigste aflevering - donderdag 20 februari 2014 :

Deze week komt Guga Baúl in loondienst. De Vlaamse komiek zal deze week vanop de redactie van 'Café Corsari' aan verschillende reportages werken.

* Meer filmnieuws in 'Café Corsari' vanavond – want de Witse film is er! We praten erover met Hubert Damen en Frank Van Mechelen.

* Bart Herman (Eurosong 1993) zorgt voor de muziek en brengt zijn bekendste hit (én Eurosongklassieker) : "Ik ga dood aan jou".

* Ook zangeres Petra (Eurosong 1993-1999-2006-2014) maakt vanavond haar opwachting bij Tomas en Freek.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddonderdag 20 februari 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

20-02-2014 om 11:11 geschreven door Redactie  


19-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : liedjes van Day One, Petra, Udo en Eva Jacobs nu al te bestellen via iTunes.

Aanstaande zondag, 23 februari 2014, wordt in eigen land de zoektocht verder gezet naar de kandidaat en het nummer voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Dit jaar is het opnieuw aan de Vlaamse omroep
VRT om een kandidaat aan te duiden voor het jaarlijkse liedjesfestival dat begin mei wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Na twee interne selecties (Tom Dice en (A)Iris) werd de selectie 'Eurosong' opnieuw bovengehaald maar dan wel in een gewijzigde vorm.

Vorig jaar augustus lanceerde
Eén een oproep om zich kandidaat te stellen voor 'Eurosong 2014' en in totaal werden er dertig van hen begin december uitgenodigd in het Sportpaleis in Antwerpen voor de castings.

De voorbije weken kreeg je de twee reeksen van die castings te zien en afgelopen zondag (16 februari) was er de (live) callback. Acht kandidaten mochten zich daar (opnieuw) gaan bewijzen en vier van hen gingen alsnog door naar de halve finales.

Aan de halve finales (zondag 23 februari, zondag 02 en zondag 09 maart) nemen in totaal dus twaalf kandidaten deel, telkens vier per aflevering. Vanaf zondag krijgen we ook het nummer (toegekend door een expert) te horen waarmee ze op zoek gaan naar het ticket voor Kopenhagen. De experten en de kijkers thuis beslissen welke twee kandidaten er uit elke halve finale doorstoten naar de finale.

In de finale (op zondag 16 maart in het Sportpaleis) strijden dan zes kandidaten om het Belgische ticket voor Kopenhagen. De kijkers thuis en een internationale jury zullen bepalen wie ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei eerstkomende.

Eerder vandaag (woensdag 19 februari) maakte de openbare omroep de titels van de vier liedjes bekend die we aanstaande zondag voor de eerste maal zullen horen. Daags nadien, maandag 24 februari, kunnen de vier nummers worden aangeschaft via iTunes.

* deelnemers eerste halve finale 'Eurosong 2014' - zondag 23 februari 2014 :

01. "Who Ever You Are" door Day One (bestel HIER).
02. "Killer Touch" door Petra (bestel HIER).
03. "Hero (In Flanders Fields)" door Udo (bestel HIER).
04. "Nothing Is Impossible" door Eva Jacobs (bestel HIER).

De kandidaten worden beoordeeld door Piet Goddaer (Ozark Henry), Jef Martens (Basto, Lazy Jay), Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') en oud-Songfestivalwinnares Ruslana (ESF 2004) die gisteren voor het eerst haar opwachting maakte.

STEMMEN

Niet alleen de experten kunnen zich uitspreken over de kandidaten, maar de kijkers stemmen ook mee, elk goed voor vijftig procent van het eindresultaat. En stemmen kan op twee manieren :

- Door het volgnummer van de kandidaat te sms'en naar 6000 (50 cent per sms verstuurd).
- Door online te stemmen via een.be/eurosong.

Op een.be/eurosong staan extra weetjes en filmpjes over de kandidaten en de nummers, polls en exclusieve backstagebeelden.

Eurosong : het album

Na elke halve finaleshow zijn de vier nieuwe nummers te downloaden via iTunes. Na de laatste halve finale (op zondag 09 maart) ligt het volledige Eurosong-album in de winkel en is het ook te koop via iTunes. (bron en logo : VRT)

19-02-2014 om 16:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Op deze voorlaatste woensdag van februari hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Ook ditmaal bekijken we een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Na lang wachten gaat de Nederlandse zanger/presentator Jan Smit (commentator ESF 2011-2012-2013, presentator NSF 2012) voor het eerst in zijn inmiddels imposante carrière naar de Nederlandse theaterzalen. Met zijn tour 'Jan Live' verruilt hij de grote concerthallen voor de intimiteit van het theater.

Onder begeleiding van zijn vertrouwde Marcel Fisser band speelt hij niet alleen zijn grootste hits, maar ook nummers die hij in de afgelopen jaren voor andere artiesten schreef. Iets waar hij zelf enorm naar uitkijkt! Kom, luister, geniet en beleef de nummers van Jan Smit zoals u ze nog nooit gehoord heeft.

De optredens vinden nog plaats tot en met woensdag 23 april (Terneuzen). Tickets voor één van de voorstellingen kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

 Tussen woensdag 02 april en woensdag 28 mei eerstkomende staat Stef Bos (componist, tekstschrijver en backing vocal Belgische inzending ESF 1989), samen met gitarist René van Mierlo, op de planken van circa vijfendertig theaters in Nederland en Vlaanderen.

Een kleine tour met een kleine bezetting in kleine theaters op zoek naar iets groots. Het begin van een cyclus, lente, een kraamkamer van nieuwe songs. Met een piano als moeder, een gitaar als vader en een stem om ze leven in te blazen.

Voor meer nieuws en informatie over 'Lente' verwijzen we je naar de website van de zanger. Voor de Nederlandse optredens kan je ook terecht op de website van Nationale Theaterkassa.

Op vrijdag 27 juni geven 3JS (ESF 2011) opnieuw een spetterend optreden in het prachtige openlucht theater Caprera in Bloemendaal.

Op vrijdag 12 oktober 2012 verscheen de DVD van één van de allerbeste optredens van 3JS ooit "Wat Een Avond, Live In Caprera 2012"! Later dit jaar maken ze er voor het derde jaar op rij hun opwachting.

Tickets voor dit unieke optreden (aanvang : 20.30) kunnen nog steeds worden aangekocht via de website van Nationale Theaterkassa.

19-02-2014 om 14:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Koen De Graeve en Jurgen Delnaet.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* negenenvijftigste aflevering - woensdag 19 februari 2014 :

Deze week komt Guga Baúl in loondienst. De Vlaamse komiek zal deze week vanop de redactie van 'Café Corsari' aan verschillende reportages werken.

* Koen De Graeve en Jurgen Delnaet spelen samen in de nieuwe film 'Halfweg'. We zagen ondertussen al de bloederige beelden van Koen De Graeve die zich heeft verwond tijdens de opnames. Vanaf 26 februari komt de film in de zalen – vanavond zitten de hoofdrolspelers bij Tomas en Freek.

* Vier werkzoekenden die de strijd aangaan met de jeugdwerkloosheid – dat zie je in 'Ooit komt het goed' op Eén. De jonge wolven komen langs in 'Café Corsari'.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavond, woensdag 19 februari 2014,
tussen 21.20 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

19-02-2014 om 12:05 geschreven door Redactie  


18-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : 'Kate Ryan, Babl, Michael Schack en Netsky vormen gemaskerd viertal Day One'.

 Het Laatste Nieuws blijft bij haar standpunt en bericht vandaag, dinsdag 18 februari 2014, dat oud-Songfestivaldeelneemster Kate Ryan wel degelijk de zangeres is van de vierkoppige formatie Day One. En de krant gaat nog een stap verder door te melden dat niemand minder dan Boris Daenen, oftewel 'the one and only' Netsky ook deel uitmaakt van het gezelschap naast de reeds eerder aangehaalde BabL (Bart Lammens) en Michael Schack.

Zowel BabL als Michael Schack maken deel uit van de vaste begeleidingsgroep van de Kempsense zangeres en de heren vergezellen Netsky tijdens diens live-optredens. Volgens de krant ging La Ryan vorig jaar nog met de groep op tournee en is Schack een oud-lief van de zangeres.

 Voorts haalt de krant vijf redenen aan waarom Kate Ryan de zangeres is van het gezelschap. Zo liet ze eerder reeds optekenen dat ze nog eens voor ons land naar het Eurovisie Songfestival wil gaan, maar enkel als ze het gebeuren in handen kan/kon houden.

De enige herkenbare gezichtstrek van de Day One-zangeres vormt het grootste twistpunt tussen 'believers' en 'non-believers'. Volgens sommigen behoren de volle lippen met de plooi net boven de kin onmiskenbaar toe aan La Ryan. Maar een beetje visagiste krult met de juiste schaduwen een afhangende mond naar boven en omgekeerd. Bovendien is ook duidelijk dat hier en daar met stifttandjes is gewerkt.

Journalisten Jelle Brans en Stijn Van Hove zijn daarnaast heel duidelijk : de welvingen die ze zondagavond in Vilvoorde mochten aanschouwen zijn die wel degelijk van Kate. Het diepgesneden decolleté, waar ze regelmatig mee uitpakt, bevestigden het vermoeden. Ook de rest van de Day One-garderobe zou zo uit Kates kleerkast geplukt kunnen zijn.

De kleine patois-intonatie tijdens show één en het voluit gezongen gedeelte tijdens "Nocturne" verraadden volgens de krant wel degelijk het timbre van Kate Ryan. Bovendien zou het erg ongeloofwaardig zijn mocht in Vlaanderen een nog onbekende zangeres rondlopen met deze stemcapaciteiten. Ook collega-artiesten die backstage in aanraking kwamen met Day One poneren met zekerheid dat de dame die zong wel degelijk hun collega Katrien 'Kate' Verbeeck was. "200%", aldus de ene. "Zonder de minste twijfel. Zeker toen we haar in plat Kempisch hoorden fluisteren".

Vandaag concerteert Kate Ryan in het Russische Sochi tijdens de medaille-uitreiking op de Olympische Spelen. De zangeres deed er alles aan om iedereen te doen geloven dat ze reeds zondagmiddag het vliegtuig nam - en bijgevolg niet aanwezig kon zijn voor de liveshow van 'Eurosong'. Alleen kunnen zulke berichten heel makkelijk gemanipuleerd worden. Een standaardfoto van het olympische dorp werd getwitterd en even snel weer verwijderd. In haar entourage klinkt het bovendien dat ze eigenlijk pas maandagmiddag een vlucht had richting Sochi.

Kortom de maskers zijn nog steeds niet afgevallen en dus is het weer uitkijken naar de eerste halve finale, aanstaande zondag, wanneer de groep 'haar' nummer voor Kopenhagen zal brengen. In die halve finale neemt het viertal het op tegen Eva Jacobs, Udo en Eurosong-veterane Petra.
(logo en foto Day One : VRT)

18-02-2014 om 16:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : vanavond met onder meer Javier Guzman en Intergalactic Lovers.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* achtenvijftigste aflevering - dinsdag 18 februari 2014 :

Deze week komt Guga Baúl in loondienst. De Vlaamse komiek zal deze week vanop de redactie van 'Café Corsari' aan verschillende reportages werken.

* De Nederlandse komiek Javier Guzman heeft een nieuwe show gemaakt. Hoe is het om af te kicken van alcohol – om dan weer aan coke te beginnen – en dan daarvan weer af te kicken? Dat vragen we aan Javier Guzman.

* Eric Domb, de directeur van Pairi Daiza kijkt er naar uit om 'Hao Hao' - de vrouwelijke reuzenpanda uit China- zeer binnenkort te ontvangen in zijn dierenpark. Is het park en hijzelf er al helemaal klaar voor? We komen het vanavond te weten in 'Café Corsari'.

* Muziek is er van Intergalactic Lovers.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavonddinsdag 18 februari 2014,
tussen 21.25 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

18-02-2014 om 11:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Beat Da Bompaz' : vanavond met Tanja Dexters, Kevin Rans en Jelle Van Dael.

In het vtm-programma 'Beat Da Bompaz' nemen kranige 65-plussers het sinds dinsdag 07 januari 2014 gedurende negen weken op tegen de jeugd van tegenwoordig. De senioren willen voor eens en voor altijd komaf maken met de vooroordelen die er over hen bestaan. En daar zullen ze dan ook voor strijden. Elke week trotseren ze drie jonge bekende Vlamingen om uit te maken wie nu echt de sterkste generatie is. En laat het duidelijk zijn dat ook de jongeren zich niet snel gewonnen geven. Evi Hanssen leidt de duels in goede banen.

'Beat Da Bompaz' is een programma met jong en oud, voor jong en oud. In elke aflevering staat een andere bompa centraal die de jeugd probeert te verbluffen met zijn of haar specialiteit. Je zou het de senioren misschien niet meteen aangeven, maar die specialiteit is er één om u tegen te zeggen. Van een racekampioene over een Olympisch gewichtheffer tot een wereldkampioene in het rolschaatsen : het mag duidelijk zijn dat de bompaz niet aan hun proefstuk toe zijn.

Wie uiteindelijk de strafste generatie is, wordt elke week duidelijk aan de hand van drie rondes. In de eerste ronde nemen de drie bekende gezichten het samen op tegen één van de bompaz, en dat in diens specialiteit. Die bompa mag zich voor ronde twee laten omringen door twee van zijn kompanen. Het trio komt zo lijnrecht tegenover de drie juniors te staan in een afgeleide van opdracht 1. In de laatste ronde gaat het één tegen één en hard tegen hard. De drie bekende Vlamingen moeten elk individueel een duel uitvechten met drie afzonderlijke bompaz.

De ploeg die aan het einde van de rit de meeste punten heeft opgestreken, mag zich voor minstens één week de sterkste generatie noemen.

Deze bekende koppen zetten de komende weken de eer van de jeugd op het spel (in willekeurige volgorde) :

- Annelien Coorevits - Bjorn De Wilde - Evelien Hoste.
- Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) - Kevin Rans - Jelle Van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010').
- Anthony Arandia - Matthias De Meulder - Christophe De Meulder.

* passeerden reeds de revue :

- Eline De Munck - Kobe Van Herwegen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008') - Joyce Beullens (eerste aflevering - dinsdag 07 januari).
- Brahim (Eurosong 2006-2008, coach 'Junior Eurosong 2012') - Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009', presentator 'Junior Eurosong 2012') - Arne Vanhaecke (Eurosong 2014)(tweede aflevering - dinsdag 14 januari).
- Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009') - Vincent Banic - Bram Van Deputte (derde aflevering - dinsdag 21 januari).
- Nicolas Liébart - Dean (Eurosong 2014) - VJ Niko (vierde aflevering - dinsdag 28 januari).
- Jess Donckers - Jo Hens - Jasmijn Van Hoof (vijfde aflevering - dinsdag 04 februari).
- Anthony Kumpen - Griet Vanhees - Lesley-Ann Poppe (zesde aflevering - dinsdag 11 februari).

* zevende aflevering - dinsdag 18 februari 2014 :

"We hebben een bril en een hoorapparaat nodig, en ons geheugen is niet meer al te best, maar onze benen die kunnen nog mee". Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008), Kevin Rans en Jelle Van Dael (lid vakjury 'Junior Eurosong 2010'), de drie bekende Vlamingen die het deze week tegen de bompa's opnemen, zijn alvast gewaarschuwd. In de zevende aflevering van 'Beat Da Bompaz' gaan zij de confrontatie aan met zeventiger Eli en zijn kompanen.

De bus met senioren rijdt deze week naar Oostende, waar de bompaz post vatten op de dijk. Eén van hen zal het in de eerste ronde opnemen tegen Tanja, Kevin en Jelle. Dat is de 72-jarige Eli uit Betekom. Eli speelde in zijn jeugd altijd voetbal, maar werd twaalf jaar geleden via zijn zoon gebeten door de triatlonmicrobe. Hij nam verschillende keren deel aan Iron Man-wedstrijden en haalde vijf overwinningen binnen. De titel pakken in Hawaï, daar droomt Eli nog van. Hij is een echt competitiebeest en kickt op adrenaline.

In de eerste ronde moet er gezwommen, gelopen en gefietst worden. In de ijskoude zee, in het ruwe zand en op een minifiets door de gure wind. Bij de jeugd neemt iedereen één onderdeel voor zijn rekening, terwijl Eli de triatlon in z'n eentje moet afleggen. Al beseffen Tanja, Kevin en Jelle meteen dat ze deze bompa maar beter niet onderschatten.

In de rechtstreekse duels mag Tanja Dexters bewijzen dat ze een echte waaghals is. Ze heeft namelijk een stevige portie lef nodig om de West-Vlaamse motorcrosser Franky te verslaan. Zangeres Jelle Van Dael moet het nadien opnemen tegen de dansende bomma Lisette uit Antwerpen. Bompa Willy, eveneens uit Antwerpen, houdt van extreme omstandigheden en daagt voormalig polsstokspringer Kevin Rans uit voor een partijtje Jenga bij temperaturen van -26 graden…

'Beat Da Bompaz', de zevende aflevering vanavond, dinsdag 18 februari 2014, tussen 20.35 en 21.45 op vtm. (bron en foto : vtm)

18-02-2014 om 11:04 geschreven door Redactie  


17-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : de volledige line-up drie halve finales 'Eurosong 2014' is bekend.

 Aanstaande zondag, 23 februari 2014, vindt in eigen land de eerste halve finale plaats van 'Eurosong 2014', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Dit jaar is het opnieuw aan de Vlaamse omroep
VRT om een kandidaat aan te duiden voor het jaarlijkse liedjesfestival dat begin mei wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Na twee interne selecties (Tom Dice en (A)Iris) werd de selectie 'Eurosong' opnieuw bovengehaald maar dan wel in een gewijzigde vorm.

Vorig jaar augustus lanceerde
Eén een oproep om zich kandidaat te stellen voor 'Eurosong 2014' en in totaal werden er dertig van hen begin december uitgenodigd in het Sportpaleis in Antwerpen voor de castings.

De voorbije weken kreeg je de twee reeksen van die castings te zien en gisterenavond (zondag 16 februari) was er de (live) callback. Acht kandidaten mochten zich daar (opnieuw) gaan bewijzen en vier van hen gingen alsnog door naar de halve finales.

Aan de halve finales (zondag 23 februari, zondag 02 en zondag 09 maart) nemen in totaal dus twaalf kandidaten deel, telkens vier per aflevering. Vanaf zondag krijgen we ook het nummer (toegekend door een expert) te horen waarmee ze op zoek gaan naar het ticket voor Kopenhagen. De experten en de kijkers thuis beslissen welke twee kandidaten er uit elke halve finale doorstoten naar de finale.

In de finale (op zondag 16 maart in het Sportpaleis) strijden dan zes kandidaten om het Belgische ticket voor Kopenhagen. De kijkers thuis en een internationale jury zullen bepalen wie ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei eerstkomende.

Eerder vanochtend (11.00) maakte de openbare omroep de namen bekend van de vier kandidaten die zondag zullen deelnemen aan de eerste halve finale en later volgde ook de indeling van de tweede (zondag 02 maart) en de derde halve finale (zondag 09 maart) bekend.

* deelnemers eerste halve finale 'Eurosong 2014' - zondag 23 februari 2014  - Day One, Eva Jacobs, Udo en Petra :




* deelnemers tweede halve finale 'Eurosong 2014' - zondag 02 maart 2014 - Axeela, Yass, SIL en 2 Fabiola feat. Loredana :




* deelnemers derde halve finale 'Eurosong 2014' - zondag 09 maart 2014 - Nelson, Axel Hirsoux, Tisha Cyrus en Bandits :




De kandidaten worden beoordeeld door Piet Goddaer (Ozark Henry), Jef Martens (Basto, Lazy Jay), Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') en oud-Songfestivalwinnares Ruslana (ESF 2004) die gisteren voor het eerst haar opwachting maakte.

STEMMEN

Niet alleen de experten kunnen zich uitspreken over de kandidaten, maar de kijkers stemmen ook mee, elk goed voor vijftig procent van het eindresultaat. En stemmen kan op twee manieren :

- Door het volgnummer van de kandidaat te sms'en naar 6000 (50 cent per sms verstuurd).
- Door online te stemmen via een.be/eurosong.

Op een.be/eurosong staan extra weetjes en filmpjes over de kandidaten en de nummers, polls en exclusieve backstagebeelden.

Eurosong : het album

Alle halve finalisten zijn druk aan het werk aan een eigen nummer dat door de experten aan hen is toegewezen en waarmee ze hopen Kopenhagen te halen. Dat zingen ze voor het eerst in de halve finale. Omdat er amper een week zit tussen de callback en de eerste halve finale werkten ook alle callbackartiesten alvast aan een nieuw nummer.

Onmiddellijk na elke halve finaleshow zijn de vier nieuwe nummers te downloaden via iTunes. Na de laatste halve finale (op zondag 09 maart) ligt het volledige Eurosong-album in de winkel en is het ook te koop via iTunes.
(bron, logo en foto's : VRT)

17-02-2014 om 13:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

Op deze zonnige maandag hebben we een nieuwe aflevering van onze rubriek 'Een avondje uit' voor je klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

Zaterdag 08 maart zet Regi Penxten (componist/tekstschrijver "My Music", Eurosong 2008) de Ethias Arena weer op haar kop tijdens de zevende editie van 'Regi in the Mix XL', de jaarlijkse Hasseltse hoogmis voor alle dance-liefhebbers.

Dat de Milk Inc.-frontman zich zelf ook meer dan thuis voelt achter de draaitafels, bewees hij afgelopen najaar nog op 'TomorrowWorld' in de Verenigde Staten. En de voorbije zes jaar tijdens compleet uitverkochte edities van 'Regi in the Mix XL' in de Ethias Arena in Hasselt.

Binnenkort tekent Regi weer present in de Limburgse hoofdstad om de beste platen door de Ethias Arena te laten knallen. Ook de zevende editie van 'Regi in the Mix XL' zal alle ingrediënten voor een topfeest bevatten : Regi aan de draaitafels, vrienden en special guests op het podium, een indrukwekkende lichtshow met special effects, dj-battles, een pak verrassingen en… op de dansvloer een niet in te tomen publiek dat tot in de vroege uren uit de bol gaat op dancehits van vroeger en nu.

Kaarten voor dit feest kosten 31,50 euro (inclusief servicekosten) en kunnen worden aangeschaft via de website van TeleTicketService of telefonisch 070 345 345 (België) of 0900 45 000 45 (Nederland).

Het eerste 'Indoor Pop Festival' vindt plaats op donderdag 01 mei (aanvang : 20.00) in 'De Soeverein' in Lommel. Met een knaller van formaat als absolute hoofdact! Headliner Clouseau (Eurosong 1989, ESF 1991) staat immers voor het eerst in bijna drie jaar terug op het podium. Met een nieuwe single en een nieuw album!

The FishHooks openen het festival met stevige poppy soft rock, een uniek geluid met knipoogjes naar Coldplay, U2 en Keane. Bert 'Bettes' Voordeckers ('The Voice') vertolkt hits uit de eighties op een eigenzinnige manier met een weergaloze stem en een spetterende liveband.

De Zuid-Afrikaanse Nádine pakt het publiek in met een stomende set boordevol popsongs van wereldklasse. Paul Michiels versterkt zich met een ijzersterke liveband en zingt nummers van zijn nieuwste album, catchy covers en uiteraard de grootste klassiekers van Soulsister.

Tickets (27,50 euro staanplaats, 37,50 euro zitplaats) voor de allereerste editie van dit festival kunnen worden aangeschaft via de website van Sherpa.

Op zaterdag 03 mei vindt de vijfde editie plaats van het 'Schlagerfestival Tienen' (Garage Claes). Ook deze feesteditie wordt opnieuw een niet te missen afspraak voor alle schlagerfans.

Van 20.00 tot 20.40 is er Marjan Berger live on tape en tussen 20.45 en 22.15 vullen Christoff (Eurosong 1993-2002) & Lindsay, André Hazes junior en Roxanne met band het podium. Tenslotte staan vanaf 23.00 tot 01.00 De Romeo's Live on Tour (Gunther Levi, De Gouden Zeemeermin 1996 - Davy Gilles, De Gouden Zeemeermin 1996, Eurosong 1999 - Chris Van Tongelen, Eurosong 1993, De Gouden Zeemeermin 1996) met Willy Sommers en band geprogrameerd.

Voor meer nieuws en informatie verwijzen we je naar de website van boekjeticket.be alwaar je meteen ook je tickets kan aanschaffen. Ook telefonisch kunnen tickets besteld worden, enkel op werkdagen tussen 14.00 en 17.00 via het nummer 0902 69 666 (€ 1 per minuut).

17-02-2014 om 13:37 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurosong 2014 : Day One, Eva Jacobs, Udo en Petra aanstaande zondag in eerste halve finale 'Eurosong 2014'.

Komende zondag23 februari 2014, wordt in eigen land de zoektocht verder gezet naar de kandidaat en het nummer voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Dit jaar is het opnieuw aan de Vlaamse omroep
VRT om een kandidaat aan te duiden voor het jaarlijkse liedjesfestival dat begin mei wordt gehouden in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Na twee interne selecties (Tom Dice en (A)Iris) werd de selectie 'Eurosong' opnieuw bovengehaald maar dan wel in een gewijzigde vorm.

Vorig jaar augustus lanceerde
Eén een oproep om zich kandidaat te stellen voor 'Eurosong 2014' en in totaal werden er dertig van hen begin december uitgenodigd in het Sportpaleis in Antwerpen voor de castings.

De voorbije weken kreeg je de twee reeksen van die castings te zien en gisterenavond (zondag 16 februari) was er de (live) callback. Acht kandidaten mochten zich daar (opnieuw) gaan bewijzen en vier van hen gingen alsnog door naar de halve finales.

Aan de halve finales (zondag 23 februari, zondag 02 en zondag 09 maart) nemen in totaal dus twaalf kandidaten deel, telkens vier per aflevering. Vanaf zondag krijgen we ook het nummer (toegekend door een expert) te horen waarmee ze op zoek gaan naar het ticket voor Kopenhagen. De experten en de kijkers thuis beslissen welke twee kandidaten er uit elke halve finale doorstoten naar de finale.

In de finale (op zondag 16 maart in het Sportpaleis) strijden dan zes kandidaten om het Belgische ticket voor Kopenhagen. De kijkers thuis en een internationale jury zullen bepalen wie ons land zal vertegenwoordigen tijdens de eerste halve finale op dinsdag 06 mei eerstkomende.

Eerder vanochtend (11.00) maakte de openbare omroep de namen bekend van de vier kandidaten die zondag zullen deelnemen aan de eerste halve finale.

* deelnemers eerste halve finale 'Eurosong 2014' - zondag 23 februari 2014 :

 Day One.
 Eva Jacobs.
 Udo.
 Petra.

De kandidaten worden beoordeeld door Piet Goddaer (Ozark Henry), Jef Martens (Basto, Lazy Jay), Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') en oud-Songfestivalwinnares Ruslana (ESF 2004) die gisteren voor het eerst haar opwachting maakte.

STEMMEN

Niet alleen de experten kunnen zich uitspreken over de kandidaten, maar de kijkers stemmen ook mee, elk goed voor vijftig procent van het eindresultaat. En stemmen kan op twee manieren :

- Door het volgnummer van de kandidaat te sms'en naar 6000 (50 cent per sms verstuurd).
- Door online te stemmen via een.be/eurosong.

Op een.be/eurosong staan extra weetjes en filmpjes over de kandidaten en de nummers, polls en exclusieve backstagebeelden.

Eurosong : het album

Alle halve finalisten zijn druk aan het werk aan een eigen nummer dat door de experten aan hen is toegewezen en waarmee ze hopen Kopenhagen te halen. Dat zingen ze voor het eerst in de halve finale. Omdat er amper een week zit tussen de callback en de eerste halve finale werkten ook alle callbackartiesten alvast aan een nieuw nummer.

Onmiddellijk na elke halve finaleshow zijn de vier nieuwe nummers te downloaden via iTunes. Na de laatste halve finale (op zondag 09 maart) ligt het volledige Eurosong-album in de winkel en is het ook te koop via iTunes.
(bron, logo en foto's : VRT)

17-02-2014 om 11:10 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Café Corsari' : deze week komt Guga Baúl aan verschillende reportages werken.

Na een afwezigheid van iets meer dan twee maanden zijn Freek Braeckman en Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') sinds maandag 10 februari 2014 weer van de partij met 'Café Corsari'.

Ook dit voorjaar omarmen ze Vlaanderen, hartelijk en oprecht, maar met af en toe een flinke kneep in de billen. Ze blikken met prikkelende verwondering terug op de actualiteit van de dag en kijken met scherpe blik vooruit naar wat morgen brengt. Met boeiende gasten, verrassende onderwerpen en een dosis humor waarmee iedereen thuis kan komen.

Je kan 'Café Corsari' nog het best vergelijken met een plaats waar mensen elkaar ontmoeten, een plek waar je de ervaringen van de voorbije dag deelt en vooruitblikt naar wat morgen komen zal. Een stijlvol café, waar je 's ochtends een prima koffie drinkt en de kranten leest. Maar je kan er evenzeer na een zware werkdag terecht voor een babbel over alles wat zich die dag heeft afgespeeld : politiek, sport, muziek, cultuur, economie, de straat en de wereld. Napraten over de dingen van de dag en soms ook de dingen des levens.

De naam is een eerbetoon aan Tony Corsari. Een entertainer-van-het-eerste-uur, die een hele gemeenschap samen voor tv bracht, één van dé grote figuren van de openbare omroep.

* zevenenvijftigste aflevering - maandag 17 februari 2014 :

Deze week komt Guga Baúl in loondienst. De Vlaamse komiek zal deze week vanop de redactie van 'Café Corsari' aan verschillende reportages werken.

Guga Baúl is niet enkel stamgast, maar ook huismuzikant. Hij komt een nieuw project voorstellen : "Radio Guga" en verzorgt de muziek.  Didier Mbenga - de enige Belg die ooit in de NBA speelde - is in het land, reden genoeg tot een gesprek.  En Philippe Rogge is terug van Sotsji, wat zijn zijn indrukken over de huidige winterspelen.

Wil je een uitzending meemaken? Schrijf je hier in! 'Café Corsari' vind je op Twitter (@cafecorsari) en ook op Facebook (www.facebook.com/cafecorsari).

'Café Corsari', vanavondmaandag 17 februari 2014,
tussen 21.30 en 22.15 op Eén. Deze uitzending is nadien ook beschikbaar via 'OOIT GEMIST'. (bron en foto's : Eén)

17-02-2014 om 10:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Wauters vs. Waes' : vanaf vanavond eerst op vtm (20.35), later op de avond herhaling op Eén (22.30).

Negen maanden na hun eerste confrontatie in een sauna barstte de strijd tussen Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Tom Waes op maandag 13 januari 2014 echt los. De eerste vijf afleveringen van het programma zag je eerst op Eén en dezelfde avond later bij vtm. In de laatste vijf afleveringen, vanaf vanavond, maandag 17 februari 2014, worden de rollen omgedraaid.

Koen Wauters en Tom Waes nemen het in tien uitdagingen tegen elkaar op. Wie de meeste uitdagingen wint, mag zich de winnaar noemen. Sowieso een erezaak voor twee competitief ingestelde mannen, maar voor Tom en Koen komt er nog wat extra druk bij. Ze verdedigen niet alleen hun eigen eer, maar ook die van hun zender.

Zowel bij vtm als bij Eén kan je alles op de eerste rij volgen. De eerste vijf afleveringen, van maandag 13 januari tot en met maandag 10 februari, worden in primetime bij Eén (20.40-21.35) uitgezonden en dezelfde avond nog bij vtm (22.40-23.50) herhaald. Vanaf de zesde aflevering zijn de rollen omgedraaid. Van maandag 17 februari tot en met maandag 17 maart wordt 'Wauters vs. Waes' in primetime uitgezonden bij vtm en dezelfde avond bij Eén herhaald.

De avant-première van 'Wauters vs. Waes' vond al plaats in april 2013, toen de heren een eerste keer in het strijdperk traden. In een bloedhete sauna werd beslist hoe het programma zou heten. Na 35 minuten in de sauna moest Tom opgeven en de naam was beslist. Pijnlijk voor Tom, maar mensen die hem kennen, zagen het toen al in zijn ogen. Bij de volgende proeven zou Koen het niet zo gemakkelijk krijgen.

Voor Tom en Koen is het programma nu al een waanzinnige trip geworden. Er is gelachen, geweend en (veel) gevloekt. Ze hebben samen menig uur in het ziekenhuis, bij de kinesist en de osteopaat doorgebracht, maar voorlopig staan ze er nog allebei. En ze zijn allebei gebrand op de overwinning.

* zesde aflevering - maandag 17 februari 2014 :

Tom en Koen stappen onder zachte dwang het vliegtuig op. In welk vreemd land komen zij en hun koffer aan? Wat doen ze vastgebonden op een stoel? En wat is toch de opdracht die Bart Peeters (presentator Eurosong 1999-2002-2004-2006-2008, commentator ESF 1999-2002-2004-2006-2008-2010, presentator NSF 1997, presentator 'Eurosong 2010 : een song voor Tom Dice!', expert 'Eurosong 2014') voor hen in petto heeft?

Je kan ook zelf meespelen via de app. Hoe de app in zijn werk gaat? Tom en Koen leggen het je uit. Ook zin gekregen om mee te spelen? Download de app dan via deze link.

'Wauters vs. Waes', zesde aflevering vanavond, maandag 17 februari 2014, tussen 20.35 en 21.45 op vtm met een herhaling tussen 22.30 en 23.25 op Eén. (bron en foto's : Eén, vtm)

17-02-2014 om 10:38 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs