Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

28-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 41. VERENIGD KONINKRIJK.

Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met overmorgen, zaterdag 30 april), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale.

Sinds eergisteren, dinsdag 26 april, en dit tot en met overmorgen, zaterdag 30 april, plaatsen we de vijf kandidaten die meteen in de finale mogen aantreden voor het voetlicht en het land dat in die finale als veertiende aantreedt op zaterdag 14 mei is het VERENIGD KONINKRIJK. Het land neemt al sinds 1957 deel aan het Eurovisie Songfestival en met uitzondering van 1958 is het land al elk jaar van de partij geweest op het liedjesfestival. In totaal wisten de Britten het festival vijfmaal te winnen. De laatste keer dateert ondertussen al van 1997. Het Verenigd Koninkrijk is ook recordhouder wat tweede plaatsen betreft : maar liefst vijftien maal wisten ze beslag te leggen op die 'ondankbare' plaats. Acht jaar geleden, in 2003, behaalde het land voor het eerst de allerlaatste plaats met nul punten. Die 'eer' was weggelegd voor Jemini met "Cry baby". Ongeacht de plaats dat het land behaalt is het elk jaar verzekerd van een rechtstreeks finaleticket als één van de 'Big 4' (samen met Duitsland, Frankrijk en Spanje). Deze vier landen zijn de grootste geldschieters en mogen daarom sinds een aantal jaren meteen in de finale aantreden.

 Net als de voorgaande jaren circuleerden er ook ditmaal heelwat namen van potentiële kandidaten om het Verenigd Koninkrijk te vertegenwoordigen tijdens de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan al die speculaties kwam eind januari een einde toen de nationale omroep BBC bekendmaakte dat de vierkoppige formatie Blue het land midden mei in Düsseldorf zal vertegenwoordigen met het nummer "I can". De krant Sunday Mirror ging het nieuws op zondag 30 januari al brengen en dus kon de Britse openbare omroep niet anders dan zelf met het nieuws naar buiten te komen.

Daarmee stapte de omroep ook af van een nationale selectie waarbij de kijkers de inzending voor het jaarlijkse liedjesfestival mochten aanduiden.

 De groep Blue (Simon Webbe, Lee Ryan, Duncan James en Antony Costa) werd opgericht in 2000 en had in Vlaanderen tussen 2001 en 2005 dertien nummers in de 'Ultratop 50'. Hun debuutsingle "All rise" wist het tot de tweede plaats te schoppen in de zomer van 2001. Nadien volgden nog hits zoals onder meer hun duet met Elton John, "Sorry seems to be the hardest word", "Too close" en "If you come back".

In totaal stonden er vier albums in Vlaanderen in de Top 100 waarvan hun debuutalbum "All rise" een vierde plaats wist te bereiken. De groep verkocht de voorbije tien jaar meer dan 13 miljoen platen en had meer dan 40 nummer één-hits over heel de wereld waaronder Italië, Duitsland en Frankrijk.

In 2005 gingen de leden hun eigen weg en zo nam Antony Costa in 2006 deel aan de Britse nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival. Met "It's a beautiful thing" strandde hij op een tweede plaats na winnaar Daz Sampson. Duncan James zat in 2009 in het panel van 'Your Country Needs You', de nationale selectie voor het Songfestival, gewonnen door Jade Ewen. Datzelfde jaar mocht hij de Britse punten wereldkundig maken tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival. 

In de zomer van dat jaar biechtte Duncan op dat hij al jaren gevoelens had voor vrouwen én mannen. "Ik ben biseksueel en heb relaties met mannen en vrouwen gehad", vertelde hij toen aan News of the World. "En ik schaam me nergens voor."

De zanger was het zat zich anders voor te doen dan hij werkelijk is. "Ik droeg een geheim met me mee en daar had ik meer dan genoeg van. Nu ben ik begin dertig, ik weet wie ik ben en ik ben er trots op. Ik wil me niet langer verstoppen."

Gelukkig reageerden de belangrijkste mensen uit zijn leven : de andere Blue-leden (met onder meer Antony Costa, 'Making Your Mind Up 2006'), zijn streng katholieke moeder en zijn ex-vriendin Claire (met wie hij een dochtertje van vier heeft) meer dan goed op het nieuws. "Er ligt nog steeds een taboe op biseksualiteit, maar ik ben honderd procent gelukkig met wie ik ben. Ik ben er klaar voor om eerlijk te zijn. Tegenover mezelf en tegenover alle fans."

In 2009 besloot het viertal om de draad terug op te nemen en voluit te gaat met de comeback van Blue met als resultaat dat ze op zaterdag 14 mei eerstkomende de Britse kleuren verdedigen tijdens de finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.


"I can" (tekst en muziek : Ciaron Bell, Ben Collier, Ian Hope, Duncan James, Liam Keenan, Lee Ryan, StarSign)

You were the eyes in the face of fortune
I lost my way and I couldn’t find you
Oh
oh no

We're not the first ones to be divided
Won't be the last to be reunited
Oh
Oh no

It's like rain falling down
Drops of pain hit the ground
I can't speak
There's no sound when you're gone
(Yeah, yeah come on)

I can
I will
I know
I can untie these hands
(Get backup again)
(oh-ho)
I can
I will
I know
I can untie these hands
(Get backup again)

I can
I can
(Get back up again)

I've never lost anything quite like this
No second chances if I don't find it
No (no)
Oh no
(oh no)

You closed the door and you kept on walking
Left me behind and there's no more talking
No
Oh no
(Oh no)

It's like rain falling down
Drops of pain hit the ground
I can't speak
There' no sound when you're gone

I can
I will
I know
I can untie these hands
(Get backup again)
(oh-oh)
I can
I will
I know
I can untie these hands
(Get backup again)
(Come on)

I can
I can
(Get back up again)

We're not the first ones to be divided oh
Won't be the last to be reunited no
When you're gone

(Come on)

I can
I will
I know
I can untie these hands
(Get backup again)
(oh-oh)
I can
I will
I know
I can untie these hands
(Get backup again)

I can
I can

Get back up again

MORGEN
: voorstelling van de Duitse kandidate, Lena. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

28-04-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


27-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : tikfout : 'Actiedag voor homo's' op Eurovisie Songfestival'.

 Een letter W heeft de bestuurders van de Duitse stad Düsseldorf het schaamrood op de kaken bezorgd. Voor de gasten van het Eurovisie Songfestival, midden volgende maand, had de stad een boekje gedrukt met activiteiten. Hoogtepunt was een "Aktionstag der Schulen" (actiedag van de scholen). Maar door een tikfout stond er echter "Aktionstag der Schwulen" (actiedag van de homo's).

Over de tikfout in de 65.000 boekjes is nu een sticker met de juiste spelling geplakt. Dat gebeurde ook in 35.000 Engelstalige brochures, waar de tikfout al was vertaald naar "Gay's day of action".

Uitgerekend op de voorpagina van de Engelstalige versie prijkte bovendien nog een joekel van een fout. Daar stond in grote letters "Wielcome to Düsseldorf", in plaats van "Welcome to Düsseldorf". Medewerkers hebben met een pen de extra 'i' doorgestreept op de 35.000 boekjes. Voor een herdruk was geen tijd meer. (bron : Het Laatste Nieuws, ANP)

27-04-2011 om 23:09 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : André Vermeulen en Sven Pichal geven commentaar vanuit Brussel.

 Radiopresentator Sven Pichal en tv-journalist André Vermeulen verzorgen dit jaar vanuit het Omroepcentrum in Brussel het livecommentaar bij de uitzendingen van het Eurovisie Songfestival in Düsseldorf op Eén. Hun commentaar zal tijdens de finale op zaterdag 14 mei ook live op Radio 2 uitgezonden worden.

André Vermeulen heeft jarenlange ervaring als commentator bij de liedjeswedstrijd. Voor Sven Pichal is het de eerste keer. De presentator van 'Peeters & Pichal' op Radio 1 kijkt uit naar het Eurovisie Songfestival.

"Het Songfestival is iets dat ik van jongs af aan gevolgd heb en altijd was er de stem van André Vermeulen bij. Ik ben heel trots dat ik naast hem commentaar mag geven", aldus Sven Pichal.

Sven Pichal is van plan zijn uiterste best te doen om de halve finales en de finale van het Songfestival van zo goed mogelijk commentaar te voorzien. "Voor mij is de liedjeswedstrijd altijd een echt gezinsmoment geweest. Dat is ook wat ik zelf ga proberen, van het Songfestival een gezinsmoment te maken voor de kijkers", aldus Pichal.

Het is dit jaar vijfentwintig jaar geleden dat Sandra Kim de liedjeswedstrijd won met "J'aime la vie". Ons land wordt in Düsseldorf vertegenwoordigd door Witloof Bay met het nummer "With love baby". De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 10 mei. De Belgen treden als vierde op tijdens de tweede halve finale op donderdag 12 mei. Op zaterdag 14 mei vindt de finale plaats van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival. (bron : deredactie.be ; foto : Eén)

27-04-2011 om 22:58 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

Ook op deze laatste woensdag van april hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Zoals gewoonlijk bekijken we op woensdag een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

Op zaterdag 13 augustus vindt in Velsen Valley, gelegen in recreatiegebied Spaarnwoude, de eerste editie van 'Dutch Valley' plaats. Deze zomer is 'Dutch Valley' het grootste muziekfestival met alleen de allerbeste artiesten en bands van Nederlandse bodem. Van Rock tot Nederpop, van Après Ski tot Megapiraat, Hip Hop tot Hollandse Helden, Goud van Oud tot Smartlap en alle stijlen die het Nederlandse product rijk is. Van 13.00 's middags tot 23.00 's avonds beleef je een onvergetelijk festival in de Velsen Valley.

Zo maken onder meer 3JS (ESF 2011), Jan Smit (commentator ESF 2011), VanVelzen, De Jeugd van Tegenwoordig, Diggy Dex, De Kast, Lee Towers, Rob de Nijs (NSF 1969), Dean Saunders (NSF 2003), Sieneke (ESF 2010), Marlous (NSF 2010) en Jeroen van der Boom (ESF 2009, lid vakjury JSF 2009) hun opwachting.

Voor een volledig overzicht verwijzen we je naar de website van het nieuwe festival alwaar je ook tickets (55 euro) kan aanschaffen.

'Symphonica in Rosso' staat bekend als het meest prestigieuze en kwalitatieve muziekspektakel van Nederland. De eerste vijf edities trokken in totaal ruim 700.000 bezoekers verdeeld over 23 uitverkochte GelreDome concerten. De combinatie van spetterende optredens van de grootste artiesten, een gigantisch podium, de speciale licht- en geluidstechnieken, indrukwekkende visuals en het in het rood geklede publiek zorgen er ieder jaar voor dat 'Symphonica in Rosso' een overweldigend spektakel is.

In oktober kan het publiek een groot muzikaal feest verwachten met Nick & Simon. Vorige week donderdag, 03 maart, raakte bekend dat Acda en de Munnik, Pearl Jozefzoon en 3JS (ESF 2011) als gastartiesten hun opwachting zullen maken. Voorlopig staan er vier concerten op de planning : zaterdag 08, vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 oktober eerstkomende. De concerten starten om 20.00 met uitzondering van het concert op zondag dat al om 15.30 van start gaat.

Tickets voor één van de concerten kunnen nu reeds worden aangeschaft via de websites van Live Nation en Nationale Theaterkassa en er snel bij zijn is de boodschap want de gewone tickets voor de concerten van vrijdag 14 en zaterdag 15 oktober zijn reeds de deur uit.

 Jan Dulles, Jaap Kwakman en Jaap de Witte : zij vormen het zeer geliefde muzikale trio 3JS (ESF 2011) uit Volendam. In het voorjaar van 2012 (januari tot en met maart) gaan zij voor de derde keer op tournee langs de grote Nederlandse theaters; de plek waar hun veelzijdige muziek en lyrische teksten het best tot hun recht komen.

Met hun vierkoppige begeleidingsband zullen 3JS een twee uur durende show verzorgen onder de titel '4 Elementen'. Uiteraard staat de muziek van hun inmiddels alle drie met goud bekroonde albums "Watermensen", "Kamers van m'n hart"en "Dromers en dwazen" centraal. Ook de inzending voor het Eurovisie Songfestival 2011, "Je vecht nooit alleen" ontbreekt uiteraard niet!

3JS rijgen hun snel toenemende hoeveelheid hits aaneen op een ernstige, vaak emotionele, maar vooral ludieke, vriendelijke en humoristische manier, die hen zo kenmerkt.

Volgende week zal uitgebreid worden bericht over deze nieuwe theartournee en daarvoor raadpleeg je best de website van het trio of de website van Nationale Theaterkassa.

27-04-2011 om 13:44 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Expeditie Robinson' : Tanja Dexters één van de deelnemers in nieuwe reeks.

Dit najaar kan je op 2BE en RTL 5 kijken naar het twaalfde seizoen van het survivalprogramma 'Expeditie Robinson'. Voor het tweede jaar op rij komt er een reeks met vijf bekende Vlamingen en vijf bekende Nederlanders.

Volgens TV Familie worden de namen van deelnemers strikt geheim gehouden, maar de kans is heel groot dat ex-Miss België Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) één van de 'gelukkigen' is. Het weekblad meldt dat dit nieuws immers al een tijdje achter de schermen wordt gefluisterd.

 Bovendien sprak haar B-A-B-E-collega Lesley-Ann Poppe eventjes haar mond voorbij. "Binnenkort is het minder druk, want één van onze groepsleden is zes weken weg. Dat is Tanja, ja. Maar waar ze naartoe gaat, daar mag ik niets over zeggen."

Aan de Medialaan in Vilvoorde willen ze dit nieuws voorlopig nog niet bevestigen of ontkennen. (l
ogo : 2BE ; foto Tanja : Eén)

27-04-2011 om 11:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : Bart Kaëll en Stéphane Buyens strijden tegen Eline De Munck en Anke Buckinx.

 Sinds maandag 28 maart staat Frieda Van Wijck opnieuw voor haar klas in een nieuwe reeks afleveringen van 'De klas van Frieda'. Daarmee is de luchtige laatavondquiz aan zijn tweede seizoen – of beter schooljaar – toe. Van maandag tot en met donderdag (met uitzondering van dinsdag 10 en donderdag 12 mei) nemen telkens twee BV-duo's plaats achter de schoolbanken met slechts één doel : als primus van de klas eindigen. Dit schooljaar treden 136 nieuwe leerlingen aan, maar ook 34 nieuwe vakleerkrachten die de leerlingen inwijden in een niet alledaags vak.

136 nieuwe leerlingen

Dit jaar nemen 136 nieuwe leerlingen plaats achter de schoolbanken. In de eerste plaats strijden ze allemaal om de felbegeerde titel van "primus". Maar ze vertellen ook graag over hun tienen en buizen vroeger op school, hun prille liefdes, hun strafstudies en hun pestgedrag. Maar dat is verleden tijd… In 'De klas van Frieda' strijden ze in duo's om met hun bank de finale te halen.

34 nieuwe vakleerkrachten

 Elke dag staat een bekende vakleerkracht Frieda bij om haar klas in toom te houden. Die gastdocent onderwijst de leerlingen in het vak dat hij of zij zelf gestudeerd heeft of waar hij of zij door de jaren heen een autoriteit in is geworden. Zo krijgen de BV's onder andere turnles met Aagje Vanwalleghem. Jan Verheyen wil op zijn beurt wel eens weten hoeveel zijn leerlingen weten over Vlaamse film. Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') geeft les over de jaren '80, Jonas Van Thielen doceert dan weer het vak 'musical'. En verder in het lessenpakket : 'The Beatles' met Jean Blaute, 'Royalty' met Kathy Pauwels, 'Wijnen' met Jacques Vermeire en 'Chinees' met Lulu Wang.

Herbert Flack legt ons haarfijn uit wat het ambacht van diamantkliever inhoudt. Wat weinigen weten is dat hij vanaf zijn zestiende als één van de eerste niet-joden als diamantkliever werkte in Antwerpen. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman komt een Amerikaans gastcollege geven. Ex-miss België Virginie Claes geeft al twee jaar les aan de Universiteit Hasselt in de richting verkeerskunde. Zij wil wel eens weten hoeveel de BV's zelf van het verkeersreglement kennen.

De Quiz


De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

* negentiende aflevering  - woensdag 27 april 2011 :

Vandaag, woensdag, barst 'De klas van Frieda' van de multitalenten. In de ene bank zitten twee koks waarvan er ook eentje kan zingen; Stéphane Buyens leerde Bart Kaëll (Eurosong 1983-1987) kennen achter de schermen van 'Masterchef'. Nu genieten ze samen van culinaire hoogtepunten. In de andere bank huizen hartsvriendinnen Eline De Munck en Anke Buckinx.

De vakleraar met dienst had een ietwat geschifte fysicaleraar kunnen worden en in 'Basta' stortte hij zich op de onderzoeksjournalistiek. Maar hij heeft nog specialiteiten : Lieven Scheire vertelt de leerlingen alles over IJsland.

'De klas van Frieda', vanavondwoensdag 27 april, de negentiende aflevering op Eén tussen 22.05 en 22.50. (bron, logo en foto : Eén)

27-04-2011 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 40. ITALIE.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met aanstaande zaterdag 30 april), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Sinds gisteren, dinsdag 26 april, en dit tot en met aanstaande zaterdag, 30 april, plaatsen we de vijf kandidaten die meteen in de finale mogen aantreden voor het voetlicht en het land dat in die finale als twaalfde aantreedt op zaterdag 14 mei is ITALIE. Na een afwezigheid van maar liefst veertien jaar is tweevoudig winnaar (1964 en 1990) Italië opnieuw van de partij. In totaal nam het land tussen 1956 en 1997 zesendertig maal deel en 'slechts' tien keer eindigde de inzending niet in de top tien. Eén van de bekendste Italiaanse inzendingen is "Nel blu dipinto di blu" dat bij velen beter bekend is als de wereldhit "Volare". Met dat nummer nam drievoudig deelnemer Domenico Modugno in 1958 deel aan het festival.

 In Italië vond op zaterdag 19 februari de finale plaats van de 61e editie van het Festival van Sanremo. Dat festival ligt trouwens aan de basis van het Eurovisie Songfestival dat in 1956 van start ging.

Op dinsdag 01 februari jongstleden liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival één van de kandidaten zou worden die dit jaar deelnam aan het nationale liedjesfestival. Tijdens de finale werd de naam van de kandidaat voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival bekendgemaakt.

Een speciale jury reikte de prijs uit "aan een artiest die het meest geschikt is om het land te vertegenwoordigen in Duitsland". De namen van de leden van de jury die de Italiaanse inzending kozen werden eerder die week bekendgemaakt : Mauro Mazza (artistiek directeur van het Festival van Sanremo), oud-Songfestivaldeelnemer Gianni Morandi (ESF 1970), Maurizio Zoccarato (burgemeester van Sanremo), Marco Simeone (directeur van Rai 1) en Massimo Liofredi (directeur van Rai 2).

Zij gingen voor de winnaar van de 'Sezione Giovani', de categorie met de nieuwkomers. Deze werd  daags voordien, vrijdag 18 februari, gewonnen door de 29-jarige zanger Raphael Gualazzi met "Follia d'amore", een nummer waarvoor hij de tekst en de muziek zelf schreef.

 Raphael Gualazzi (Urbino, 11 november 1981) studeerde aan het Rossini Conservatorium in Pesaro en is muzikaal actief sinds 2005. Sindsdien nam hij deel aan heelwat Europese jazzfestivals en twee jaar geleden wist hij een platencontract in de wacht te slepen.

Eerder dit jaar bracht hij zijn tweede album "Reality and fantasy" op de markt met daarop onder meer zijn festivalinzending. Tijdens de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zingt hij een Engels/Italiaanse versie van het nummer met als titel "Madness of love".

"Madness of love" (tekst en muziek : Raphael Gualazzi)

Dire si dire mai
Non e' facile sai
And all the world around you seems to slip and disappear
Io non so piu' chi sei
Non mi importa chi sei
I know for certain I won't bother you with nostalgia

Ma vedrai un altro me
in un sogno fragile
riderai come se non ti avessi amato mai
cercherai un altro me oltre l’ombra di un caffe'
Troverai solo me
Se mi fermo un attimo io non so piu' chi sei

Qui si vive cosi'
day by day night by night
but someone hit me and I fell into your heart, my dear

And you'll fly over lands
Where your eyes can't find the end
Upon mountains down lanes
Being so far away from you just makes me feel so damned!

E vedrai un altra te quasi invincibile
viva come non mai ed e' li che tu mi avrai
oltre false magie l'orizzonte sarai
splenderai, splenderai, splenderai
splenderai!

MORGEN
: voorstelling van de Britse kandidaat, Blue. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

27-04-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


26-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 'Nederland moet finaleplaats Songfestival kopen'.

 Eric van Tijn (lid vakjury NSF 2011) heeft geopperd om Nederland voortaan een finaleplaats bij het Eurovisie Songfestival te laten kopen. De componist wil zo voorkomen dat de Nederlandse artiesten keer op keer vroegtijdig worden uitgeschakeld. Italië, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Engeland staan door hun financiële bijdrage altijd gegarandeerd in de finale.

De 'big five' hoeft door zijn hoge bijdragen aan de organisatie van het Songfestival, de pan-Europese omroeporganisatie EBU, niet deel te nemen aan voorrondes. Nederland moet dat wel en haalde sinds 2005 niet meer de finale. In 2004 lukte dat Re-Union met "Without you" voor het laatst.

E
ric van Tijn, die de Songfestivalliedjes "Vrede" (1993) en "Hemel en aarde" (1998) componeerde, vindt het een goed idee om Nederland ook een grotere bijdrage te laten betalen om zo direct in de finale te komen. "In het kader van alle bezuinigingen zullen weinig mensen het er mee eens zijn, maar eerlijk gezegd vind ik dat we het zouden moeten doen", zei Van Tijn vandaag, dinsdag 26 april, tegen Novum Nieuws.

Volgens de Nederlandse Event Supervisor van het Eurovisie Songfestival, Sietse Bakker, is het idee van Van Tijn niet haalbaar. "De bedragen die aan de organiserende EBU voor het Songfestival betaald worden, zijn gebaseerd op het inwoneraantal en het bruto nationaal product. Lid worden van de 'big groep', en daarmee een finaleplaats krijgen, is niet te koop."

Dat een dergelijke constructie geen voorwaarde hoeft te zijn voor de overwinning, bewees de Duitse Lena Meyer-Landrut vorig jaar met haar nummer "Satellite". "Het gaat nog altijd om het liedje en niet om het geld", vindt Pieter Kuipers, directeur van de TROS, die dit jaar de 3JS namens Nederland naar het muziekfestijn stuurt. (bron : Novum)

26-04-2011 om 14:03 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : Marcel Vanthilt duikt vanavond op als vakleraar over de jaren tachtig.

 Sinds maandag 28 maart staat Frieda Van Wijck opnieuw voor haar klas in een nieuwe reeks afleveringen van 'De klas van Frieda'. Daarmee is de luchtige laatavondquiz aan zijn tweede seizoen – of beter schooljaar – toe. Van maandag tot en met donderdag (met uitzondering van dinsdag 10 en donderdag 12 mei) nemen telkens twee BV-duo's plaats achter de schoolbanken met slechts één doel : als primus van de klas eindigen. Dit schooljaar treden 136 nieuwe leerlingen aan, maar ook 34 nieuwe vakleerkrachten die de leerlingen inwijden in een niet alledaags vak.

136 nieuwe leerlingen

Dit jaar nemen 136 nieuwe leerlingen plaats achter de schoolbanken. In de eerste plaats strijden ze allemaal om de felbegeerde titel van "primus". Maar ze vertellen ook graag over hun tienen en buizen vroeger op school, hun prille liefdes, hun strafstudies en hun pestgedrag. Maar dat is verleden tijd… In 'De klas van Frieda' strijden ze in duo's om met hun bank de finale te halen.

34 nieuwe vakleerkrachten

 Elke dag staat een bekende vakleerkracht Frieda bij om haar klas in toom te houden. Die gastdocent onderwijst de leerlingen in het vak dat hij of zij zelf gestudeerd heeft of waar hij of zij door de jaren heen een autoriteit in is geworden. Zo krijgen de BV's onder andere turnles met Aagje Vanwalleghem. Jan Verheyen wil op zijn beurt wel eens weten hoeveel zijn leerlingen weten over Vlaamse film. Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') geeft les over de jaren '80, Jonas Van Thielen doceert dan weer het vak 'musical'. En verder in het lessenpakket : 'The Beatles' met Jean Blaute, 'Royalty' met Kathy Pauwels, 'Wijnen' met Jacques Vermeire en 'Chinees' met Lulu Wang.

Herbert Flack legt ons haarfijn uit wat het ambacht van diamantkliever inhoudt. Wat weinigen weten is dat hij vanaf zijn zestiende als één van de eerste niet-joden als diamantkliever werkte in Antwerpen. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman komt een Amerikaans gastcollege geven. Ex-miss België Virginie Claes geeft al twee jaar les aan de Universiteit Hasselt in de richting verkeerskunde. Zij wil wel eens weten hoeveel de BV's zelf van het verkeersreglement kennen.

De Quiz


De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

* achttiende aflevering  - dinsdag 26 april 2011 :

Siegfried Bracke en Ivo Belet zijn twee ex-collega-journalisten en nu politici van verschillende partijen. Benieuwd hoe lang het duurt voor daar ambras van komt. Misschien zorgt de tegenstand voor wat afleiding. An Lemmens en Bram Vande Putte, de presentatoren van 'De maandagshow', 'De dinsdagshow', 'De woensdagshow' en nog heel wat anders shows, laten de showbizz even voor wat het is om die varkentjes te wassen.

Met de vakleraar duiken de kijkers dertig jaar de tijd in. Toen de nektapijtjes en epauletten in waren, was ook Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') hot. De geknipte vakleraar voor de jaren tachtig dus.

'De klas van Frieda', vanavonddinsdag 26 april, de achttiende aflevering op Eén tussen 22.05 en 22.50. (bron, logo en foto : Eén)

26-04-2011 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 39. FRANKRIJK.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met aanstaande zaterdag 30 april), tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Vanaf vandaag, dinsdag 26 april, en dit tot en met aanstaande zaterdag, 30 april, plaatsen we de vijf kandidaten die meteen in de finale mogen aantreden voor het voetlicht en het land dat in die finale als elfde aantreedt op zaterdag 14 mei is FRANKRIJK. Het land is één van de zeven landen die er van in het begin al bij zijn. Tot op heden wist Frankrijk het Songfestival vijfmaal te winnen maar de laatste overwinning dateert ondertussen al van 1977 toen Marie Myriam "L'oiseau et l'enfant" naar de eerste plaats zong. In totaal nam het land tweemaal niet deel aan het Songfestival : in 1974 wegens het overlijden van president Pompidou in de week voorafgaand aan het festival en in 1982 omdat de Franse omroep (TF 1) vond dat het festival te ouderwets was. Een jaar later nam France 2 de fakkel over en twee jaar wist het land nog eens te eindigen in de top tien. Niemand minder dan Patricia Kaas nam met "S'il fallait le faire" deel aan het festival. Met een totaal van 107 punten eindigde ze op een achtste plaats. Vorig jaar stuurde de Franse omroep zanger Jessy Matador met "Allez olla olé" naar het festival en met een totaal van 82 punten strandde hij op een twaalfde plaats.

 Op vrijdag 04 februari jonsgtleden maakte France 3 bekend dat de 21-jarige zanger Amaury Vassili de Franse driekleur zal verdedigen tijdens de finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

Een verrassing was dit niet echt te noemen want een week eerder, op donderdag 27 januari, berichtte de Franse pers reeds dat er geruchten waren dat de zanger dit jaar voor onze zuiderburen naar Düsseldorf zou gaan. Maar het bleef dus tot begin februari wachten op bevestiging van de Franse omroep.

Met welk nummer de jonge tenor er zal aantreden was op dat ogenblik nog niet bekend, enkel dat het nummer in het Corsicaans zal gezongen worden. Daags nadien, zaterdag 05 februari, raakte bekend dat het nummer als titel "Sonniu" ("Droom") kreeg. De muziek van het nummer is van de hand van Daniel Moyne en Quentin Bachelet (zoon van de bekende Franse zanger Pierre Bachelet), de tekst is van de hand van Jean-Pierre Marcellesi, een bekende Corsicaanse zanger.

Nadien werd de titel gewijzigd in "Sognu" en de zanger stelde zijn nummer voor op maandag 07 maart tijdens het programma 'Chabada' (France 3).

 Amaury Vassili (Rouen, 08 juli 1989) werd geboren als Amaury Chautard en startte op negenjarige leeftijd met zingen, dit nadat zijn moeder hem inschreef in de plaatselijke muziekschool. Vijf jaar later nam hij voor de eerste maal deel aan een wedstrijd en die won hij met "Amsterdam" van wijlen Jacques Brel.

Van zijn album "Vincero" werden in 2009 meer dan 200.000 exemplaren verkocht. In Frankrijk stond het album maar liefst 86 weken in de albumhitparade en in Wallonië wist hij het 42 weken vol te houden. Een nieuw album "Canterò" verscheen vorig jaar.

"Sognu" (tekst : Jean-Pierre Marcellesi, Julie Miller ; muziek : Daniel Moyne, Quentin Bachelet)

Sognu di ste labbre
Di sta voce chjara è pura
U ricordu mai spentu in mè
Quella notte cui cun tè

Sognu, mi lamentu
U moi core, ùn hà primura
Di a vita c'aspetta (mè) dumane
Invinuchjatu, guardu u mare!

Spart'u mondu cun tè
Ma tu, ti ne vogli'andà!
Sognu d'una vittoria
Pensu sempre che, luntanu da tè
Sei intornu a mè, sognu di tè,

Canteraghju, canteraghju a tè, a canzona(di) "l’O I MÈ"

Piengu è so (gu) male
Pregu u celu fin'a more
Cui dai monti, sto (gu) di frontu a tè
Per svegliammi da stu sognu

Sè tu mori, eu dinò !!!

MORGEN
: voorstelling van de Italiaanse kandidaat, Raphael Gualazzi. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

26-04-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


25-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze zomerse paasmaandag af met een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit' klaargestoomd. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Het Witte Paard in Blankenberge is van plan om de vijfenzeventigste verjaardag van de zomerrevueshows in stijl te vieren met een groots feest. De mythische revuetempel gaat verder op de succesformule van de afgelopen zomer en heeft met The Gibson Brothers, afkomstig uit Martinique, weer voor een internationale topsensatie gezorgd.

Net als Katrina (ESF 1997, lid vakjury 'Eurolaul 1999', MF 2005, presentatrice 'Congratulations : 50 years Eurovision Song Contest', lid vakjury 'Eurosong 2008') vorig jaar, kan deze top of the bill act pronken met verschillende wereldhits. The herenigde Gibson Brothers zorgen voor volle dansvloeren en onweerstaanbare ambiance met hun klassiekers "Non stop dance", "Que sera mi vida" en "Cuba". Het gerenommeerde viertal zal in zijn originele bezetting optreden. Daarnaast krijgen de publieksfavorieten van de voorbijgaande jaren - het duo Jeroen Maes en Nele Goossens, opnieuw een glansrol toebedeeld in de vele komische sketches. Zo zullen de Tissuekes uiteraard weer van de partij zijn.

Witte Paard veteranen Daisy Thys ('Amika', 'Annie', 'Thuis'), Dimitri Verhoeven ('Dracula', 'Bakelietjes', 'Kuifje') en nachtegaal Katy Satyn (Eurosong 2008) vervolledigen de affiche, net als ze deden in 2010 met de 'Walking on Sunshine' revue. Nieuw op de affiche zijn The Celini Brothers, die het publiek zullen vermaken met acrobatische dansmoves en geweldige oneliners.

De regie is voor de derde maal op rij in handen van Bruno Van Heystraeten en Gwen Hamerlijnck tekent voor de choreografie van het showballet. Het live orkest staat zoals gewoonlijk onder de professionele leiding van Patrick Desmedt.

De revue kunt u dagelijks bijwonen (behalve op dinsdag en woensdag) in Het Witte Paard in Blankenberge (Visserstraat 53) van vrijdag 15 juli tot en met maandag 05 september. De voorstellingen beginnen steeds om 20.30 en op zondag zijn er middagvoorstellingen om 16.00.

Plaatsen kan je reserveren via de 
website van Sherpa en voor
meer info omtrent deze zomerrevue kan je zoals steeds terecht op de website van 'Het Witte Paard'.

 De zomer van 2011 wordt de zomer van 'Mamma Mia!' want vanaf dinsdag 19 juli komen de feel good vibes naar de koningin der badsteden, Oostende.

De internationale cast van 'Mamma Mia!' komt naar het Kursaal van Oostende en zal ongetwijfeld voor vele onvergetelijke momenten zorgen aan de Belgische kust. Voor deze unieke gelegenheid bundelen Concert and Entertainment Promotor Live Nation Belgium en Kursaal Oostende hun krachten.

'Mamma Mia!' in het Kursaal van Oostende van dinsdag 19 juli tot en met zondag 31 juli en van dinsdag 02 augustus tot en met zondag 14 augustus telkens om 20.00. Op zaterdag en zondag zijn er ook namiddagvoorstellingen, telkens om 15.00. Tickets (tussen 37 en 70 euro) kunnen worden aangeschaft via Sherpa. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van de musical.

Opgelet! De musical wordt in de originele versie (Engels) opgevoerd maar wordt in het Nederlands en het Frans ondertiteld.

 Eerder dit voorjaar ging Soulsister op tournee door Vlaanderen. Gewapend met hun sterkste nummers trokken Jan Leyers (ESF 1991, componist/tekstschrijver "Comme un enfant" - Eurosong 2002) en Paul Michiels tussen begin januari en midden maart langs ruim dertig schouwburgen en culturele centra. Voor de allereerste keer deden ze dat als duo. Alleen met zijn twee doken Leyers en Michiels in een repertoire dat in 2011 precies een kwarteeuw omspant. En wat ze bovenhaalden klonk even simpel als veelbelovend : twee stemmen, vier handen en het allerbeste uit 25 jaar Soulsister-songs.

Op algemene aanvraag, en omdat ze er beiden zoveel zin in hebben, komen er dit najaar nog een aantal extra concerten en inmiddels zijn er reeds zes bevestigd (Gent, Lint, Antwerpen, Brussel, Brugge en Kortrijk). Geïnteresseerden houden best de concertagenda op hun website in de gaten.

25-04-2011 om 23:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Katie Price gewond bij auto-ongeluk in Argentinië.

 Katie Price (MYMU 2005) is gisterenzondag 24 april, aan de dood ontsnapt. De wagen van het Britse glamourmodel, ook bekend als Jordan, knalde tegen twee op hol geslagen paarden. Price en haar vriend Leandro Penna hielden er een zware whiplash en snijwonden aan over. De twee paarden waren op slag dood.

Het ongeluk vond plaats in Argentinië, waar Price op vakantie was met haar vriend. De twee maakten een ritje in de jeep van het glamourmodel, bestuurd door Penna, toen plots twee paarden voor hen opdoken en door de voorruit knalde.

"Het is een wonder dat we nog leven", zegt het 32-jarige model tegen de Britse krant Daily Mirror. "Het was echt verschrikkelijk. Het gebeurde in een flits en ik kan niet geloven dat ik niet ernstig gewond ben geraakt."

Price, die zelf paarden bezit, was erg aangedaan door het overlijden van de paarden. "Ik heb geluk gehad, maar ik ben erg aangedaan over de paarden. Het was schokkend."

Het Britse model ontmoette de Argentijnse Penna eerder dit jaar op een feestje van Elton John. Eerder was ze getrouwd met zanger Peter Andre. (bron : Novum)

25-04-2011 om 23:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Niels Destadsbader verft zijn haren al jaren.

 Afgelopen donderdag, 21 april, zat Niels Destadsbader (coach 'Junior Eurosong 2009') samen met Songfestivaldeelnemer Tom Dice (ESF 2010) op de schoolbanken in het Eén-programma 'De klas van Frieda'.

Daar bekende de zanger/acteur en Ketnetwrapper dat hij al jaren zijn haar verft. Van oorsprong is hij blond maar vier jaar geleden verfde hij zijn haar zwart voor de rol van Suske in de theatershow 'De circusbaron' rond de stripfiguren Suske en Wiske. Sindsdien is zijn haarkleur niet meer veranderd. (bron en foto : Eén)

25-04-2011 om 18:45 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : Iwein Segers en Antony Arandia strijden om de overwinning tegen Free Souffriau en Louis Talpe.

 Sinds maandag 28 maart staat Frieda Van Wijck opnieuw voor haar klas in een nieuwe reeks afleveringen van 'De klas van Frieda'. Daarmee is de luchtige laatavondquiz aan zijn tweede seizoen – of beter schooljaar – toe. Van maandag tot en met donderdag (met uitzondering van dinsdag 10 en donderdag 12 mei) nemen telkens twee BV-duo's plaats achter de schoolbanken met slechts één doel : als primus van de klas eindigen. Dit schooljaar treden 136 nieuwe leerlingen aan, maar ook 34 nieuwe vakleerkrachten die de leerlingen inwijden in een niet alledaags vak.

136 nieuwe leerlingen

Dit jaar nemen 136 nieuwe leerlingen plaats achter de schoolbanken. In de eerste plaats strijden ze allemaal om de felbegeerde titel van "primus". Maar ze vertellen ook graag over hun tienen en buizen vroeger op school, hun prille liefdes, hun strafstudies en hun pestgedrag. Maar dat is verleden tijd… In 'De klas van Frieda' strijden ze in duo's om met hun bank de finale te halen.

34 nieuwe vakleerkrachten

 Elke dag staat een bekende vakleerkracht Frieda bij om haar klas in toom te houden. Die gastdocent onderwijst de leerlingen in het vak dat hij of zij zelf gestudeerd heeft of waar hij of zij door de jaren heen een autoriteit in is geworden. Zo krijgen de BV's onder andere turnles met Aagje Vanwalleghem. Jan Verheyen wil op zijn beurt wel eens weten hoeveel zijn leerlingen weten over Vlaamse film. Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') geeft les over de jaren '80, Jonas Van Thielen doceert dan weer het vak 'musical'. En verder in het lessenpakket : 'The Beatles' met Jean Blaute, 'Royalty' met Kathy Pauwels, 'Wijnen' met Jacques Vermeire en 'Chinees' met Lulu Wang.

Herbert Flack legt ons haarfijn uit wat het ambacht van diamantkliever inhoudt. Wat weinigen weten is dat hij vanaf zijn zestiende als één van de eerste niet-joden als diamantkliever werkte in Antwerpen. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman komt een Amerikaans gastcollege geven. Ex-miss België Virginie Claes geeft al twee jaar les aan de Universiteit Hasselt in de richting verkeerskunde. Zij wil wel eens weten hoeveel de BV's zelf van het verkeersreglement kennen.

De Quiz


De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

* zeventiende aflevering  - maandag 25 april 2011 :

Iwein Segers en Antony Arandia leerden elkaar kennen tijdens de jongste editie van 'Expeditie Robinson'. Geen van hen won, maar ze houden er wel een vriendschap aan over. Ze nemen het op tegen Free Souffriau en Louis Talpe. Zij leerden elkaar kennen als Mega Mindy en Mega Toby, maar ook incognito zijn ze niet te onderschatten.

Vakleraar Marc Reynebeau onderwerpt de klas aan een toets over onze Belgische geschiedenis.

'De klas van Frieda', vanavondmaandag 25 april, de zeventiende aflevering op Eén tussen 22.05 en 22.50. (bron, logo en foto : Eén)

25-04-2011 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 38. IERLAND.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met aanstaande zaterdag 30 april) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als negentiende en laatste mag aantreden tijdens de tweede halve finale, op donderdag 12 mei, is zevenvoudig winnaar IERLAND. Het 'groene eiland' is dus koploper in het overzicht met de meeste overwinningen behaald tijdens het Songfestival, zeven in totaal. De eerste overwinning dateert reeds van 1970 want toen won zangeres Dana het festival met "All kinds of everything". Tien jaar later (in 1980) wist Johnny Logan het festival op zijn naam te schrijven met "What's another year". Zeven jaar later (in Brussel) nam hij een tweede maal deel aan het festival en tot op vandaag is hij de enige artiest die het festival twee keer wist te winnen. Vijf jaar later won hij alweer het festival, maar nu als componist van het nummer van Linda Martin. Ook 1993, 1994 en 1996 waren succesvolle jaren voor het eiland. Sinds hun eerste deelname in 1965 heeft het land tot op heden tweemaal niet meegedaan aan het festival : in 1983 en in 2002. De laatste jaren scoorde het eiland niet meer zo goed op het festival en in 2005 overleefden Donna en Joseph McCaul de halve finale zelfs niet. Een jaar later, in 2006, moest zanger Brian Kennedy het beter proberen te doen en zo geschiedde. Hij loodste zijn land naar de finale alwaar hij een verdienstelijke tiende plaats in de wacht wist te slepen. Vier jaar geleden verging het Dervish heelwat minder goed want met "They can't stop the spring" eindigde de groep tijdens de finale allerlaatste met amper vijf puntjes. In 2008 wist Dustin the Turkey de eerste halve finale niet te overleven. Met "Irelande douze pointe" strandde hij op een vijftiende plaats. En ook twee jaar geleden werd de finale - op een haar na - gemist. Sinéad Mulvey & Black Daisy strandden in de tweede halve met met "Et cetera" met een totaal van 52 punten op een elfde plaats. Vorig jaar stuurde het land oud-winnares Niamh Kavanagh naar het festival met "It's for you". In de tweede halve finale legde ze met een totaal van 67 punten beslag op een negende plaats en dus kon het eiland zich nog eens plaatsen voor de finale. Daarin strandde de zangeres met een totaal van 25 punten op een drieëntwintigste stek.

 Op vrijdag 11 februari kozen de Ieren hun kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal namen er aan de nationale selectie, 'Eurosong 2011' vijf nummers deel en die werden voorgesteld tijdens een speciale festivalaflevering van de 'Late Late Show', gepresenteerd door Ryan Tubridy. Tweevoudig deelneemster en oud-winnares Niamh Kavanagh mocht deze nationale selectie openen met "In your eyes", het nummer waarmee ze het 'groene' eiland in 1993 een tweede opeenvolgende overwinning bezorgde.

Eind november jongstleden maakte RTÉ bekend dat het op zoek ging naar de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De omroep liet toen meteen ook weten dat het een nieuwe selectiemethode zou gaan hanteren om die kandidaat aan te duiden. Zo kwam er geen open inschrijving maar werden er vijf mentoren aangeduid die zelf op zoek moesten gaan naar een geschikte kandidaat alsook naar een geschikt nummer.

Tijdens de nationale selectie zaten in het panel van experten Songfestivalcommentator Marty Whelan, Cheryl Baker (ESF 1978-1981, woordvoerster ESF 2005), Brian Kennedy (ESF 2006) en Mairéad Farrell (radio- en tv-persoonlijkheid). Zij gaven na elk optreden hun mening over het nummer en de bijhorende act.

Nadat de vijf liedjes waren voorgesteld, had presentator Ryan Tubridy met oud-Songfestivalpresentatrices Cynthia Ní Mhurchu (1994) en Mary Kennedy (1995). Bucks Fizz (zonder Bobby) bracht nog eens "Making your mind up" en dan mochten de vier experten hun voorkeur uitspreken. Mairéad ging voor Nikki en dacht dat Jedward zou winnen. Brian ging voor Don Mescall en Nikki. Dat beaamde ook Marty maar hij dacht ook dat het Jedward zou worden maar Brian voegde er aan toe dat ze de minst goede zangers waren. Ook Cheryl vond Nikki de beste maar kreeg "Lipstick" toch niet uit haar hoofd.

De eerste fragmentjes van de vijf nummers zouden pas op zaterdag 05 februari in première gaan tijdens een documentaire waarin de vijf mentoren gevolgd werden in hun zoektocht naar de kandidaat en het gepaste nummer. Maar twee dagen eerder, op donderdag 03 februari, werd al een fragmentje van "Lipstick", van Jedward, gedurende een aantal uren op het internet geplaatst door platenmaatschappij Universal Music.

Bij de omroep zat men heel verveeld met het voorval omdat het geheel in strijd is met het reglement van de nationale selectie. Daarbovenop kwam dan nog een klacht van één van de andere mentoren die een diskwalificatie wou van het duo, waarop de Ierse omroep besloot dat de vakjury nu 2/3 van de stemmen in handen had en de kijkers slechts 1/3. Bij een gelijke stand zou de uitslag van de televoting alsnog de doorslag geven.

De winnaar werd dus gekozen door een regionale vakjury (2/3) en door televoting (1/3). De regionale jury's zaten in Waterford, Cork, Limerick, Galway, Sligo en Dublin. Elke vakjury gaf 4-6-8-10-12 punten en de kijkers thuis gaven 12-18-24-30-36 punten (6 vakjury maal de helft van het aantal punten per vakjury).

* de uitslag (punten tussen haakjes regionale jury's Waterford - Cork - Limerick - Galway - Sligo - Dublin en televoting) :

01. "Talking with Jennifer" (tekst en muziek : Ronan Hardiman, Don Mescall) door  Don Mescall (mentor : Ronan Hardiman, componist 'Lord of Dance') : 68 punten (6+6+4+10+10+8+24)(derde plaats).
02. "Lipstick" (tekst en muziek : Dan Priddy, Lars Jensen, Martin Larson) door Jedward (mentor : Caroline Downey-Desmond, directeur MCD en producer) : 98 punten (10+10+12+8+12+10+36)(eerste plaats).
03. "Shine on" (tekst en muziek : Patrick Mahoney) door Bling (mentor : Willie Kavanagh, voorzitter EMI Music Ierland) : 44 punten (4+8+6+6+4+4+12)(vijfde plaats).
04. "Send me an angel" (tekst en muziek : Liam Lawton) door The Vard Sisters (mentor : Liam Lawton, componist en artiest) : 54 punten (8+4+8+4+6+6+18)(vierde plaats).
05. "Falling" (tekst en muziek : Christina Schilling, Camilla Gottschalck, Jonas Gladnikoff, Hanif Sabzevari) door Nikki Kavanagh (mentor : David Hayes, musicalregisseur en arrangeur van 'Tommy Fleming' en 'Riverdance') : 96 punten (12+12+10+12+8+12+30)(tweede plaats).

De vakjury ging voor Nikki Kavanagh maar bij de kijkers strandde ze op een tweede plaats. De kijkers plaatsten Jedward op de eerste plaats, bij de vakjury werden ze tweede. Maar uiteindelijk haalden ze de overwinning binnen met 98 punten, twee meer dan Nikki.

 Het duo John en Edward Grimes (Dublin, 16 oktober 1991), oftewel Jedward verdedigen de Ierse kleuren midden mei in Düsseldorf. De tweelingsbroers namen in 2009 in het Verenigd Koninkrijk deel aan 'The X Factor', de talentenjacht die ook in Vlaanderen twee seizoenen liep en waar Tom Dice (ESF 2010) eind 2008 tweede werd.

Ze hielden het een aantal weken vol in die wedstrijd en werden uiteindelijk nog zesde, maar dat was zeker niet om hun uitzonderlijke zangkwaliteiten. Afwachten wat dat gaat worden in de tweede halve finale want de Britten stemmen op dinsdag 10 mei in de eerste halve finale.


"Lipstick" (tekst en muziek : Daniel Priddy, Lars Halvor Jensen, Martin Michael Larsson)

You say you're on it but you just don't know
You're spending money like you're on death row
You must be mis-educated
By all the guys that you dated
You think I'll take the bait but I don't think so

Ohhhh
Am I headed for a car crash?
Ohhhh
I'm just about to meet my match, she takes the
Ohhhh
I'm about to fall in head first
Sisters let me tell you how it works

HEY!

She's got her lipstick on
Here I come, da da dum
She's got her lipstick on
Hit and run, then I'm gone
Check my collar, collar, hey, hey, ey
Check my collar, collar, hey, hey, ey

Oooohh, Oooohh

You look at me and I got you in mind
I come on over see what I could find
No appetite for delusion
I could've been what I'm losin'
You're saying yes when it is no, no, no, no

Ohhhh
Am I headed for a car crash?
Ohhhh
Is this about to be my next, she takes the
Ohhhh
I'm about to fall in head first
Sisters let me tell you how it works

She's got her lipstick on
Here I come, da da dum
She's got her lipstick on
Hit and run, then I'm gone
Check my collar, collar, hey, hey, ey
Check my collar, collar, hey, hey, ey

She's got her lipstick on
Here I come, da da dum
She's got her lipstick on
Hit and run, then I'm gone
Check my collar, collar, hey, hey, ey
Check my collar, collar, hey, hey, ey

It's not that I don't wanna play (play, play)
And then I didn’t look your way (way, way)
It's not like every girl's the same (same, same)
You gotta know just how to treat this miss
Or she will be dismissed

Heyyyyy

She's got her lipstick on
Here I come, da da dum
She's got her lipstick on
Hit and run, then I'm gone
Check my collar, collar, hey, hey, ey
Check my collar, collar, hey, hey, ey

She's got her lipstick on
Here I come, da da dum
She's got her lipstick on
Hit and run, then I'm gone
Check my collar, collar, hey, hey, ey
Check my collar, collar, hey, hey, ey

Here I come
Here I come
dum da dum da dum da dum

Here I come
Here I come
dum da dum da dum da dum

Hit and run
Hit and run
dum da dum da dum da dum

Then I'm gone
Then I'm gone
Gone, gone, gone, gone

MORGEN : voorstelling van de Franse kandidaat, Amaury Vassili. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

25-04-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


24-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Thuis' : Franky wil dat Bram met Paulien gaat praten en Tom heeft een vraag voor Peter.

 Op maandag 30 augustus ging het zestiende seizoen van start van de Eén-reeks 'Thuis'.

De titelsong van de serie wordt ook dit seizoen gezongen door Sofie Van Moll (Eurosong 2004) en Peter Evrard (Eurosong 2006) en dit op muziek van Will Tura en Steve Willaert, Frank Dingenen tekende voor de tekst.

Wij brengen ook dit seizoen, telkens op zondag, al een korte inhoud van de afleveringen die er de komende week worden uitgezonden.

* INHOUD 'THUIS' - AFLEVERING 2.976 TOT EN MET 2.980.

Franky wil dat Bram met Paulien gaat praten. Julia vraagt zich af waarom Paulien zo triest is. Leo is opgelucht wanneer er zich een nieuwe taxichauffeur aanmeldt. En Tom heeft een vraag voor Peter.

- maandag 25 april - aflevering 2.976 : Franky wil dat Bram met Paulien gaat praten. Julia vraagt zich af waarom Paulien zo triest is. Marianne broedt op een nieuw plan. Freddy zet Luc onder druk. Peter krijgt het zwaar te verduren.

- dinsdag 26 april - aflevering 2.977 : Peter vindt het voorstel van Tom totaal ongepast. Bram en Paulien bespreken hun toekomst. Waldek voelt dat er iets gaande is tussen Luc en Freddy. Leo is opgelucht wanneer er zich een nieuwe taxichauffeur aanmeldt.

- woensdag 27 april - aflevering 2.978 : Peggy reageert positief op het bezoek van Sandrine. Rosa heeft belangrijk nieuws te melden. Freddy vindt dat hij recht heeft op een extra bonus. Frank is op zoek naar een zondebok. De eerste taxirit van Mayra loopt allesbehalve vlot.

- donderdag 28 april
 - aflevering 2.979 : Leo overweegt Mayra te ontslaan. Waldek en Nancy zoeken troost bij elkaar. Niemand is echt enthousiast over de filmmarathon van Katrien, behalve Stijn. Yvette voelt zich verwaarloosd. Simonne vindt dat Frank niet goed bezig is.

- vrijdag 29 april
 - aflevering 2.980 : Waldek stelt zich vragen bij het gedrag van Freddy. Max heeft slecht nieuws voor Franky. Simonne wil dat Frank snel een oplossing zoekt. Bram heeft nagedacht en licht Paulien in over z'n beslissing. Peter gaat in op het aanbod van Tom.

'Thuis', van maandag tot en met vrijdag telkens rond de klok van 20.10 op Eén. (bron en logo : Eén)

24-04-2011 om 00:16 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Familie' : Rita heeft het moeilijk sinds het vertrek van Dimi.

 Op maandag 30 augustus ging op vtm het twintigste seizoen van start van de soap 'Familie'. In de eerste twee afleveringen kreeg de kijker de afloop te zien van de spannende cliffhanger waarmee 'Familie' de zomervakantie was ingedoken, nl. geeft Peter zijn ja-woord aan June?

Nieuwkomers

Op dinsdag 31 augustus gingen de verhaallijnen verder en die situeren zich twee maanden later. De familie gaat opnieuw verder met hun alledaagse activiteiten. De familie zal vanaf dan ook geconfronteerd worden met verschillende nieuwkomers, die voor korte of langere tijd in hun leven zullen blijven. Remko, gespeeld door Ward Bal, zal een prominente plaats krijgen in het leven van Hanneke en ook Pieter, i.e. Jef Ravelingen, is nog steeds Miekes ware liefde. Verder zullen ook modegigant Bruyninckx (Erik Burke), Gerda (Britt Van der Borght), barmeisje Roos (Heidi De Grauwe), schoonmoeder Maria (Magda Cnudde) e.a. hun opwachting maken.

Plotwendingen

Wat de plotwendingen betreft, kunnen we alvast onthullen dat Bart het erg moeilijk krijgt met zijn opgroeiende dochter. Het is voor hem niet makkelijk om zijn kleine meisje te zien opgroeien tot een vrouw die weet wat ze wil. Rita en Dimi plannen samen de trip van hun leven, terwijl Maarten allerhande pogingen onderneemt om zijn droom, het café omvormen tot bistro, te realiseren. Maar ook liefde, warmte, vriendschap, macht en ambitie, het verwerken van een verlies, prille liefde en ziekte zijn thema's die de volgende maanden aan bod komen in 'Familie'.

Kortom, 'Familie' blijft fris, verrassend, up to date en brengt sinds maandag 30 augustus nieuwe meeslepende verhalen.

Ook dit seizoen, en dit telkens op zondag, brengen wij al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'FAMILIE' - AFLEVERING 4.608 TOT EN MET 4.613.

- maandag 25 april - aflevering 4.608 : Maarten blijft koppig weigeren om de ruzie met zijn vader bij te leggen, met als gevolg dat hij nu zonder keuken zit en de receptie voor Mathias mogelijk moet afblazen. Gelukkig toont Dimi zich de reddende engel. Evy polst bij Mieke en Trudy of ze haar stage kan doen in het ziekenhuis. Marie-Rose vindt het hoog tijd dat zij en Rita definitief afrekenen met het verleden en ze maakt samen met Mathias haar opwachting in de "Jan & Alleman". Ook Dirk komt een pint drinken in het café.

- dinsdag 26 april
 - aflevering 4.609 : Rita zit in zak en as omdat Dimi vannacht niet naar het appartement is gekomen. Mathias is van mening dat Veronique naar Milaan moet vliegen om Mario te overtuigen de wintercollectie af te werken, maar voor haar is dat geen optie. Evy moet een schriftelijke stageaanvraag indienen en ze hoopt dat Mieke en Linda haar goeie tips zullen geven. Rob is verrast wanneer Cynthia haar opwachting maakt bij Van den Bossche Electronics en polst of hij al aan hun groepsopdracht heeft gewerkt.

- woensdag 27 april
 - aflevering 4.610 : Een wolkbreuk in Benidorm heeft waterschade aangericht in de bungalow van Anna en Albert. Hij wil daarom zo snel mogelijk terugvliegen, maar zij wil de familie niet in de steek laten. Jan probeert zijn zus te overtuigen om haar werk in het café op te pikken, maar Rita is niet voor rede vatbaar. Evy heeft een afspraak met Victor Praet om haar stageaanvraag te verdedigen. De bomma geeft Veronique tips om haar huwelijk met Mario te redden. Peter en June zijn terug van de beurs in Düsseldorf.

- donderdag 28 april
 - aflevering 4.611 : De beurs in Düsseldorf is niet goed verlopen en dat is een ramp voor Van den Bossche Electronics. Veronique roept daarom een aandeelhoudersvergadering bijeen en pleit voor de terugkeer van Bert Van den Bossche. Evy wacht vol ongeduld of ze stage mag doen in het ziekenhuis. Anna is niet van plan om snel naar Benidorm terug te keren, want ze wil haar dochter Rita in het oog houden. Zij heeft het heel moeilijk sinds het vertrek van Dimi. Trudy geeft Veronique raad over Mario.

- vrijdag 29 april - aflevering 4.612 : Albert kan niet langer wachten en boekt voor zichzelf een vlucht naar Benidorm. Maarten en Roos overslapen zich. Geen ramp, ware het niet dat ze net vandaag de catering op de scheepswerf moeten verzorgen. Veronique probeert nogmaals haar broer te overtuigen om Bert terug aan te werven. Paul wil een privéruimte voor de dokters in het ziekenhuis. Veronique reist naar Milaan om met Mario te praten en Rita gaat overal op zoek naar Dimi.

- zaterdag 30 april
 - aflevering 4.613 : Maarten heeft de catering voor zijn rekening genomen tijdens de receptie van Mathias voor zijn Chinese zakenpartners. En het moet gezegd, zijn culinaire keuzes waren een schot in de roos. Toch heeft de jonge kok de beperkingen van de motorhome ondervonden. Een wielerploeg onder leiding van Dré en Gilbert houdt halt in de "Jan & Alleman". Jan probeert hen te overtuigen het café als vaste uitvalsbasis te gebruiken. Veronique en haar zoontje Cedric reizen naar Milaan om er Mario te bezoeken. Trudy wil haar patiënten in een huiselijker omgeving ontvangen en zoekt een geschikte plek in het ziekenhuis.

'Familie', van maandag tot en met zaterdag telkens om 20.05 op vtm. (bron en foto : vtm)

24-04-2011 om 00:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Ella' : Lukas en Anthony praten over samenwonen.

 Op vrijdag 24 september ging bij vtm een nieuwe telenovelle van start. Sinds 'Sara', 'Louislouise' en 'David' is de telenovelle niet meer weg te denken uit het fictie-aanbod van vtm. Met opvolger 'Ella' grijpt vtm terug naar de originele ingrediënten van het genre : een aanstekelijke romcom die je meeneemt in een hedendaags sprookje en je toelaat om 200 afleveringen lang te ontsnappen aan de dagelijkse stress.

De kijker leert Ella kennen als een meisje dat voor het ongeluk lijkt geboren. Na de dood van haar moeder wordt ze door haar stiefzus het huis uitgepest en belandt ze bij haar pleegtante Ursula. Voor haar deugt ze enkel als slaafje in de frituur. Op haar 18de heeft Ella er genoeg van en besluit ze terug te vechten. Wat volgt is een spannende strijd, waarin ze afrekent met haar verleden en … onderweg stapelverliefd wordt.

Maar zowel in haar ontplooiing als in de liefde is haar jaloerse stiefzus nooit veraf. De jonge actrice Darya Gantura neemt de titelrol voor haar rekening. Zij wordt in 'Ella' omringd door o.m. Roel Vanderstukken, Gert Winckelmans, Ini Massez, Rik Verheye, Gène Bervoets, Jits Van Belle, Karel Deruwe, Rudy Morren, Christophe Haddad, Sachli Gholamalisad en Amaryllis Uitterlinden.

* Het verhaal :

De achtjarige Ella woont samen met haar mama in een gezellig rijhuisje. Als alleenstaande moeder heeft Tessa het niet breed, maar ze gaat door het vuur om de kleine Ella een gelukkige jeugd te geven. Wanneer Ella door dyslexie leerproblemen krijgt op school, helpt ze haar dochter spelenderwijs haar achterstand wegwerken. De toekomst lijkt Ella en haar mama gunstig gezind, zeker wanneer Tessa zich verlooft met Norbert, de directeur van privékliniek De Wingerd, waar Tessa als verpleegster werkt.

Fataal ongeluk

Maar dan slaat het noodlot toe. Kort voor het huwelijk met Norbert krijgt Tessa een fataal ongeluk. Op haar sterfbed laat ze Norbert zweren dat hij altijd voor Ella zal zorgen, alsof het zijn eigen dochter is.

Het vuile werk

In eerste instantie houdt Norbert zijn belofte en Ella trekt bij hem in. Maar Norberts dochter Clio is niet opgezet met de komst van Ella en zet alles op alles om haar zo snel mogelijk buiten te werken. Clio weet haar ietwat naïeve vader sluw te bespelen en wanneer er brand uitbreekt in Ella's slaapkamer, lijkt haar lot bezegeld. Norbert dumpt Ella bij tante Ursula, die een frituur uitbaat op een camping. Zij vertelt aan Norbert dat ze een echte kindervriend is, maar ze wil Ella enkel gebruiken om het vuile werk te doen in de frituur. Ursula vindt het niet belangrijk dat Ella leert lezen en schrijven. Als ze maar kan werken.

'Geluk maak je zelf'

De jaren gaan voorbij en op haar achttiende herinnert Ella zich de woorden van haar moeder : "Geluk maak je zelf". Ze pakt haar rugzak en trekt naar de stad waar het leven voor haar begon. 's Nachts doolt ze door de straten en steelt ze eten in een nachtwinkel. Wat Ella niet beseft is dat de jongen van de nachtwinkel haar achterna is gelopen en in een diepe coma geraakt nadat hij wordt aangereden door een auto. Plots belandt ze bij het huisje waar ze vroeger met haar mama woonde. Intussen werd de buurt opgewaardeerd en is het een trendy kapsalonnetje geworden.

Excentrieke Anthony

's Morgens wordt Ella er gevonden door kapster Cindy. Samen met de excentrieke Anthony baat zij het kapsalon uit. Hier start een nieuw hoofdstuk in het leven van Ella. Ondertussen komt Norbert te weten dat Ella niet langer op de camping woont. Hij leefde in de veronderstelling dat Ella er gelukkig was, maar vangt nu tegenstrijdige berichtenop. Zijn zoektocht naar de waarheid kan beginnen, tot grote ergernis van Clio…

De telenovelle wordt van maandag tot vrijdag uitgezonden, en dit telkens in de vooravond om 18.20. De dag nadien kan je de aflevering herbekijken en dit telkens om 12.10. Op zondagochtend (rond de klok van 10.00) volgt dan 'De week van Ella', een compilatie van de afleveringen van de voorbije week.

Wij brengen telkens op zondag al de korte inhoud van de afleveringen die de komende week op het scherm zullen komen.

* INHOUD 'ELLA' - AFLEVERING 153 TOT EN MET 157.

- maandag 25 april (herhaling dinsdag 26 april) - aflevering 153 : Willem krijgt last van zijn geweten en haast zich terug naar de loft om te beletten dat Nicolas de vergiftigde pudding opeet. Yasmine blijft koppig weigeren om het geld van haar pa te aanvaarden. Cindy's date loopt niet zoals ze had gehoopt. Anthony wil de kapster ervan overtuigen haar plan om zwanger te worden, op te geven.

- dinsdag 26 april
 (herhaling woensdag 27 april) - aflevering 154 : Ella betrapt Willem wanneer hij de kostbare orchideeën van Nicolas aan het stelen is. Hij bekent aan haar dat hij geld nodig heeft. Ondertussen ontdekt Cindy dat de man een bedrieger is en zij wil Ella meteen op de hoogte brengen. Clio steekt haar licht op bij Norbert.

- woensdag 27 april (herhaling donderdag 28 april) - aflevering 155 : Ella kan zich moeilijk op haar studies concentreren. Ze voelt zich schuldig tegenover Nicolas omdat haar zogenaamde vader zijn serre heeft vernield. Clio vertelt Anthony dat Cindy kunstmatige inseminatie overweegt. Hij zorgt ervoor dat de kapster een namiddag kan gaan werken bij zijn zus, die onthaalmoeder is. Cindy ontdekt dat Carmen en Mario al maanden uit mekaar zijn. Norbert begint te beseffen dat Clio hem gemanipuleerd heeft en praat hierover met Linda. Hij vertelt haar ook over zijn twijfels over 'Barbara'.

- donderdag 28 april
 (herhaling vrijdag 29 april) - aflevering 156 : Nicolas maakt zich zorgen om Ella. Om haar gedachten te verzetten, boekt hij een massage voor zijn verloofde. De avond verloopt naar wens en Nicolas besluit Ella op te biechten dat hij het bed heeft gedeeld met Clio. Anthony en Cindy plannen een blind date voor Clio en Norbert. Die schrikken als ze elkaar zien in het restaurant. Cindy brengt Frederico op de hoogte van de breuk tussen Carmen en Mario. Nicolas nodigt zijn vrienden uit voor een drink in de loft.

- vrijdag 29 april
 (herhaling maandag 02 mei) - aflevering 157 : Nicolas wil alles zo snel mogelijk regelen voor zijn huwelijk met Ella. Zij maakt zich ondertussen zorgen over haar examen en is bang dat ze het zal verknoeien. Ondanks de zorgwekkende conditie van zijn hart, wordt Jasper ontslagen uit het ziekenhuis. Hij en Linda smeden meteen plannen voor hun huwelijk. Lukas en Anthony praten over samenwonen. Carmen blijft doen alsof er niets aan de hand is, terwijl ondertussen bijna iedereen op de hoogte is van de breuk tussen haar en Mario.

Meer nieuws en informatie krijg je op de 
website van de telenovelle. (bron en foto : vtm
)

24-04-2011 om 00:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Terug naar Oosterdonk' : cafébazin Jeanne brengt Brecht aan het verstand dat Jos Teugels maar beter wegblijft.

 Het eerste net van de openbare omroep pakt sinds vorige week zondag, 17 april, uit met de herhaling van de reeks 'Terug naar Oosterdonk'. In deze zesdelige reeks die in 1997 op het toenmalige TV2 (het huidige Canvas) werd uitgezonden, passeren heelwat bekende name de revue en zo zien we onder meer een jonge Ides Meire aan het werk. Een andere naam die we zien opduiken is die van een zekere Senjka Danhieux die de rol van de jonge Marcel Van Gorp (1954-1960) voor zijn rekening neemt.

 Senjka Danhieux is trouwens niemand minder dan de Vlaamse beatboxer RoxorLoops die in 2006 als lid van Beatoxic deelnam aan 'Eurosong 2006', de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival. Intussen maakt hij deel uit van de groep Witloof Bay die midden volgende maand voor ons land deelneemt aan het jaarlijkse liedjesfestival met "With love baby".

'Terug naar Oosterdonk' vertelt het verhaal van Brecht Bosmans, een gescheiden vader die worstelt met een midlifecrisis en heimwee heeft naar zijn verdwenen dorp Oosterdonk. Wanneer zijn vader sterft, vindt Brecht een briefje met zijn vaders laatste wens : "Wilt zo goet zijn Jos Teugels uit te nodigen op mijn begrafenis."

De genodigden zijn geïntrigeerd door het vreemde briefje van vader Bosmans. Ze denken dat Pietje de Leugenaar, een dorpsfiguur uit Oosterdonk, wel eens meer zou kunnen weten...

In flashbacks maak je kennis met Pietje, die zwerver, filosoof, kruidendokter en kluizenaar was. Als kind was Brecht gefascineerd door zijn kennis en verhalen. Terwijl hij aan hem terugdenkt, komt het verleden weer boven, met mooie herinneringen aan een zalige jeugd in een vredige dorpsgemeenschap.

* tweede aflevering - zondag 24 april 2011 :

Brecht verneemt van zijn jeugdvriend Walter Bolle dat Pietje de Leugenaar op een nacht spoorloos verdwenen is in het verwoeste Oosterdonk. Vreemde verhalen doen de ronde omdat diezelfde nacht ook Custers verdween, de hoofdingenieur die de havenwerken leidde.

Cafébazin Jeanne heeft onraad geroken en brengt Brecht aan het verstand dat Jos Teugels maar beter wegblijft van het begrafenismaal, voor er ongelukken gebeuren. Meester Moens heeft het gedicht over Oosterdonk meegebracht dat de kleine Brecht veertig jaar geleden heeft geschreven, maar Walter verklapt dat het gedicht over iets heel anders ging.

Brechts dochter Janis heeft ondertussen van Elza vernomen dat ze als verpleegster werkzaam is in het ziekenhuis waar Brechts vader overleed. Zou Elza misschien meer weten over het mysterieuze briefje dat in zijn nachtkastje werd aangetroffen?

 Terug naar Oosterdonk was een van de eerste reeksen om te experimenteren met flashbacks en minder conventionele vertelstructuren. De reeks ontving verschillende prijzen zoals de 'Prijs van de Televisiekritiek', de 'Ha! van Humo', de 'Plateauprijs voor tv-drama' en de 'Bert Leysen-prijs voor televisie'. Anno 2011 heeft ze nog niets van zijn kracht verloren. Ook de thema's zijn vandaag de dag nog steeds actueel.

 Scenarist Guido Van Meir schreef rond de serie ook een boek. Op de dvd-box vind je leuke extra's als archiefbeelden, een interview met regisseur Frank Van Passel en Guido Van Meir en het alternatieve einde van 'Terug naar Oosterdonk'.

'Terug naar Oosterdonk', de tweede aflevering vanavond, zondag 24 april, op Eén tussen 21.10 en 22.05. (bron en logo : Eén)

24-04-2011 om 00:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'The Ultimate Dance Battle' : de choreografen worden uitgedaagd.

 Na een tweede bijzonder succesvol seizoen 'So You Think You Can Dance' bij vtm, heeft Vlaanderen de 'dance vibes' goed te pakken. 2BE brengt – in afwachting van een nieuw seizoen 'So You Think You Can Dance' bij vtm – een nagelnieuw dansprogramma. Op zondag 27 maart startten we met 'The Ultimate Dance Battle', een dansreality-programma waarin 'golden boy' Dan Karaty vijf topchoreografen met verschillende dansstijlen uitdaagt om met hun nog te vormen dansgroepen de strijd aan te gaan.

 Welke choreograaf krijgt binnen zes weken de beste danscrew van de Lage Landen bij elkaar en is klaar voor de ultieme battles in de liveshows? Sean Dhondt (coach 'Junior Eurosong 2009'), bekend als VJ van JIM en sinds kort als online-presentator voor 'Idool 2011' bij vtm, zal dit programma en de live shows hosten. Langs Nederlandse kant neemt Lieke van Lexmond de presentatie voor haar rekening.

 Na pittige selectierondes krijgen alleen de meest opvallende dansers toegang tot de slopende campus waar ze wonen, eten, slapen en natuurlijk dansen tot in de kleine uurtjes. Uiteindelijk bereiken de 25 allerbeste dansers, verdeeld over vijf groepen, samen met hun choreograaf de liveshows. Allemaal hebben ze één doel voor ogen : de battle winnen! De prijs is maar liefst 25.000 euro voor de winnende choreograaf en 5.000 euro voor elke danser uit dit dream team. Daarnaast krijgen ze een contract om als dansact op te treden bij een high profile artiest.

Choreografen Laurent Flament (jazz), Isabelle Beernaert (modern), Shaker (hiphop), Rinus Sprong (ballet) en Koen Brouwers (latin/ballroom), die samen met Roemjana de Haan (latin/ballroom) een duo vormt, stellen na heftige voorrondes hun eigen dansgroep samen bestaande uit vijf dansers. Naast hun eigen stijl, moeten de choreografen ook dansen buiten hun bekende comfort-zone samenstellen.

Kan een hiphop-choreograaf een modern stuk samenstellen en hoe wordt een hiphopdans van een ballroom-choreograaf? Maar of zij hun eerst geselecteerde, favoriete dansers behouden, is nog maar de vraag. Wanneer een choreograaf een opdracht wint, krijgt hij/zij namelijk de kans om een gewilde danser uit één van de andere groepen weg te kapen. Voor de ene choreograaf komt zijn/haar dream team hierdoor steeds dichterbij, terwijl de andere ongewild een topdanser kwijtraakt.

 Dan Karaty, bekend van o.a. 'So You Think You Can Dance' : "De kijker stapt echt in het wereldje van professionele dans, waar zenuwslopende audities, onderlinge strijd,  afwijzingen en bloed, zweet en tranen part of the job zijn. 'The Ultimate Dance Battle' is geen show, het is een battle." Na de selectierondes beoordeelt Dan op de campus de groepschoreo's in verschillende stijlen. Tijdens de vier liveshows, waarbij de kijker elke week een choreograaf met zijn/haar danscrew naar huis mag sturen, is Dan juryvoorzitter.

* vijfde aflevering :

Vandaag worden de choreografen uitgedaagd door Dan Karaty om een dans te maken in een andere dansstijl dan hun vertrouwde comfort zone. Ook nu mag de winnende choreograaf een danser uit een andere danscrew wegkapen.


'The Ultimate Dance Battle', de vijfde aflevering vanavond, zondag 24 april, tussen 20.30 en 21.40 op 2BE. (bron en foto's : 2BE)

24-04-2011 om 00:04 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs