Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

08-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 21. OOSTENRIJK.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met zaterdag 30 april) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als tweede mag aantreden tijdens de tweede halve finale, op donderdag 12 mei, is terugkomer OOSTENRIJK. De laatste maal dat het Alpenland deelnam aan het jaarlijkse liedjesfestival was in 2007 toen Eric Papilaya met "Get a life - get alive" in de halve finale een zevenentwintigste en voorlaatste plaats behaalde met een totaal van amper vier punten. Na het teleurstellende resultaat in 2005 (Global Kryner met "Y así" op een éénentwintigste plaats in de halve finale) trok het land zich een jaar later terug uit het liedjesfestival om dan in 2007 opnieuw deel te nemen. De reden voor de niet-deelname was dat de Oostenrijkse omroep vond dat hun 'eigen' muziek niet meer aan bod kwam. Nochtans behaalde het land heelwat prima resultaten door de jaren heen. Het land neemt - met tussenpozen - sinds 1957 deel aan het liedjesfestival en in 1966 wist Udo Jürgens de overwinning binnen te halen met de klassieker "Merci chérie". De laatste maal dat het land nog een plaats in de top tien haalde was in 2003 toen zanger Alf Poier met "Weil der Mensch zählt" op een zesde plaats eindigde.

 Na een afwezigheid van vier jaar neemt Oostenrijk dit jaar opnieuw deel aan het Eurovisie Songfestival. De nationale selectie, 'Düsseldorf wir kommen! - Wer fährt zum Song Contest', vond op vrijdag 25 februari plaats en in totaal namen tien kandidaten deel.

Afgelopen najaar ging de Oostenrijkse radiozender Ö3 op zoek naar potentiële kandidaten voor de nationale selectie. Daarvoor riep de zender de hulp in van haar luisteraars en zij konden hun voorkeur kenbaar maken en elke genomineerde artiest moest 33 mensen achter zich scharen. Een artiest kon eveneens zichzelf nomineren en dan had hij/zij al meteen één stem achter zijn/haar naam.

Op vrijdag 10 december werd deze nominatieronde om 12.00 afgesloten en dat leverde uiteindelijk iets meer dan tweehonderd kandidaten op. Uit dat aantal werden dertig kandidaten weerhouden die doorstootten naar de eigenlijke selectie. Tussen maandag 03 en maandag 31 januari volgde er een sms-stemming die, samen met een vakjury, het aantal kandidaten moest herleiden van dertig naar tien.

Op dinsdag 01 februari werden de namen van de tien finalisten bekendgemaakt tijdens het radioprogramma 'Der Ö3-Wecker - Guten Morgen Österreich'. Bij een gelijke stand gaf de plaats van de televoting de doorslag.

* volgorde van optreden tijdens de finale van de nationale selectie (tussen haakjes plaats televoting en vakjury) :

01. "10 Sekunden Glück" door Band WG : achtste plaats (5+15=20).
02. "There will never be another you" door Leo Aberer & Patricia Kaiser (Oostenrijkse selectie 2003) : vijfde plaats (1+14=15).
03. "Let love kick in" door Oliver Wimmer : negende plaats (14+7=21).
04. "Wir san do net zum Spaß" door Alkbottle : zesde plaats (4+13=17).
05. "I will be here" door Eva K. Anderson : zevende plaats (13+5=18).
06. "Oida Taunz" door Trackshittaz/Lukas Plöchl : vierde plaats (2+12).
07. "Good to be bad" door Charlee : tiende plaats (12+10=22).
08. "Paris, Paris" door Klimmstein feat. Joe Sumner : eerste plaats (7+1=8).
09. "The secret is love" door Nadine Beiler : tweede plaats (9+3=12).
10. "Bigger better best" door Richard Klein : derde plaats (10+2=12).

Het lot van de tien kandidaten lag tijdens de finale, gepresenteerd door Mirjam Weichselbraun, Robert Kratky en Andi Knoll die verslag uitbracht vanuit de green room, in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maakten. Er waren in totaal twee stemrondes en na de eerste stemronde bleven er drie kandidaten over. Zij stootten door naar de 'superronde' alwaar ze hun liedje opnieuw ten gehore brachten. Nadat het tiende en laatste liedje was voorgesteld mocht Band WG opnieuw het podium op omdat er tijdens de voorstelling van hun nummer "10 Sekunden Glück" technische problemen waren geweest.

* uitslag televoting eerste ronde :

01. "The secret is love" door Nadine Beiler : 34,95%.
02. "Oida Taunz" door Trackshittaz/Lukas Plöchl : 24,27%.
03. "Paris, Paris" door Klimmstein feat. Joe Sumner : 12,54%.

04. "Bigger better best" door Richard Klein : 5,69%.
05. "I will be here" door Eva K. Anderson : 5,54%.
06. "Wir san do net zum Spaß" door Alkbottle : 4,20%.
07. "10 Sekunden Glück" door Band WG : 4,15%.
08. "Good to be bad" door Charlee : 3,65%.
09. "There will never be another you" door Leo Aberer & Patricia Kaiser (Oostenrijkse selectie 2003) : 3,08%.
10. "Let love kick in" door Oliver Wimmer : 1,93%.

* geplaatst voor de superronde (in willekeurige volgorde) :

- "The secret is love" door Nadine Beiler.
- "Paris, Paris" door Klimmstein feat. Joe Sumner.
- "Oida Taunz" door Trackshittaz/Lukas Plöch.

Nadat de drie superfinalisten (Trackshittaz/Lukas Plöchl, Klimmstein feat. Joe Sumner en Nadine Beiler) hun nummer opnieuw hadden gebracht, kon er gedurende drie minuten opnieuw gestemd worden en de stemmen die behaald werden tijdens de eerste stemronde werden niet meegeteld.

Aan het einde van de uitzending werd dan de winnaar bekendgemaakt en het is de twintigjarige Nadine Beiler die het land zal gaan vertegenwoordigen in Düsseldorf.

* uitslag televoting 'superronde' :

01. "The secret is love" door Nadine Beiler : 46,73%.
02. "Oida Taunz" door Trackshittaz/Lukas Plöchl : 32,87%.
03. "Paris, Paris" door Klimmstein feat. Joe Sumner : 20,41%.

 Nadine Beiler (Innsbruck, 27 mei 1990), werd in eigen land bekend toen ze in 2007 op amper zestienjarige leeftijd de derde reeks van de talentenjacht 'Starmania' op haar naam schreef. Haar debuutsingle "Alles was du willst" haalde in de Oostenrijkse hitparade een tweede plaats maar haar debuutalbum "Komm doch mal rüber" strandde op een vijftiende plaats. De opvolger van haar debuutsingle, "Was wir sind", was eveneens goed voor een vijftiende plaats.  

Intussen maakte ze ook haar middelbare studies af en ging ze rechten studeren aan de universiteit van Innsbruck. Afgelopen najaar besloot ze om haar kans te wagen tijdens de Oostenrijkse nationale selectie en dat leverde haar uiteindelijk een overwinning op. 

"The secret is love" (tekst : Nadine Beiler ; muziek : Thomas Rabitsch)

Verse 1

When I close my eyes I fall into a dream
Can't you see this world, all people live in peace
The sun is shining in my heart, rainbows in the sky
Spread your wings and fly fly fly high

Chorus 1

We all are dreamers on our way
In a world where we're not meant to stay
Together we can make it all
The secret is in you
It's love

Verse 2

When I smile inside my heart, I feel so free
All the fears and doubts, they turn into believe
I feel alright, we'll make it right now, if we trust, trust, trust in love

Chorus 2

We all are dreamers on our way
In a world where we are not meant to stay
Together we can make it all
The secret is love
I'm reaching out my hand to you
Soldiers let the light shine through
So we can realize the wonder of life

Trust, love, life, trust, love, life,
So what more do we need, so what more will it take to see life, just open your eyes!

Chorus 3

We all are dreamers on our way
In a world where we are not meant to stay
We won't meant to stay
Together we can make it all
The secret is love
I'm reaching out my hand to you - soldiers! -
Soldiers let the light shine through
So we can realize the wonder of life

Trust, love, life
Spread your wings and fly
Trust, love, life

See…
The Secet Is Love!

MORGEN
: voorstelling van de Nederlandse kandidaten, 3JS. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

08-04-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


07-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Palm Parkies 2011' : Eva De Roovere deze zomer dertien maal van de partij tijdens gratis muziekfestival.

 De organisatie van 'Palm Parkies' heeft eerder vandaag, donderdag 07 april, bekendgemaakt dat zangeres Eva De Roovere deze zomer maar liefst dertien maal zal optreden tijdens het gratis festival.

'Palm Parkies' is een vaste waarde in de zomerse festivalagenda van twintig verschillende steden en gemeenten in Vlaanderen en Nederland. 'Palm Parkies' is moeilijk te vatten in enkele woorden maar het is dichtbij, familiaal, eigenzinnig, gratis, groen, …

Wie had ooit gedacht dat dit initiatief, zo kleinschalig gestart in 1991, zou uitgroeien tot één van de grootste en gezelligste manifestaties in Vlaanderen en Nederland ?

 Eva De Roovere studeerde aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck en de Jazz Studio Tritonus in Antwerpen. Ze won in 1999 het Leids Cabaret Festival samen met Colette Notenboom. Tot 2007 heeft ze in verschillende bands gezongen en klarinet gespeeld.

Sinds 2006 is Eva solo. Ze bracht reeds 3 cd's uit – "De Jager", "Over & Weer" en het gloednieuwe "Mijn Huis" en werkte samen met o.a. Frank Van der linden, Tom Van Laere, Luka Bloom, Piet Goddaer, Spinvis en vele andere indrukwekkende artiesten. Haar muziek wordt vaak omschreven als eerlijk en recht voor de raap. Zonder pretentie. Een beetje stoer, maar toch sexy. Muziek zoals ze wordt gemaakt in de repetitieruimte of alleen thuis aan de piano.

Deze zomer staat Eva De Roovere maar liefst dertien maal op 'Palm Parkies'! Op welke locaties ze allemaal zal spelen is nog onbekend.

Vorige week donderdag, 31 maart, werd de eerste naam bekendgemaakt van een artiest die zijn opwachting zal maken. En die artiest heeft meteen al een link met het Eurovisie Songfestival want niemand minder dan Tom Dice (ESF 2010) kan je aan het werk zien.

 Tom Dice werd in november 2009 geselecteerd als Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival. In Oslo treedt hij op met het nummer "Me and my guitar", met het gekende resultaat. Niet alleen wint hij de halve finale, hij behaalt met zijn zesde plaats in de finale de hoogste score ooit van een Vlaamse artiest. En als kers op de taart behaalde "Me and my guitar" goud.

Tom Dice zal deze zomer op verschillende podia staan van 'Palm Parkies'. Eén ding staat vast, deze jongen is geboren om op een podium te staan en dat zal hij dan ook elke keer opnieuw bewijzen aan iedereen die het wil.

En naar goede gewoonte is er niet alleen steengoede muziek, maar blus je met lekkere, zachtgeprijsde drankjes de warmte en vul je het kleinste gaatje in je maag met zalige snacks. Ons drankenaanbod breiden we verder uit met nieuwe lekkernijen en onze al even nieuwe cateraar is er helemaal klaar voor!

We zorgen opnieuw voor een mirakel… dankzij de steun van de verschillende lokale besturen én onze sponsors blijft dit zomerfeest volledig gratis en onze drankjes zijn naar goede gewoonte heel betaalbaar.

Je bent elke avond welkom vanaf 19.00 (bar en eetkraam open), het optreden start om 20.00 en duurt tot 22.30. Bonnetjes kopen kan tot 23.00, de dranktent sluit om 23.15, de laatste snack serveren we om 23.15.

Je vindt 'Palm Parkies' in Vlaanderen en Nederland in Aalst, Bergen op Zoom, Blankenberge, Breda, Deinze, Dilbeek, Dordrecht, Genk, Halle, Hasselt, Kapellen, Knokke-Heist, Roeselare, Roosendaal, Sint-Niklaas, Tilburg, Torhout, Waregem en Wevelgem. In totaal 145 maal sfeer en muziek en meer dan 425.000 bezoekers!


* de vijftien locaties in Vlaanderen :

- Aalst (Stadspark, Erembodegemstraat) : 'Parkconcerten' : elke maandag van 04 juli tot en met 15 augustus.
- Blankenberge (Park De Craene, Uitkerke) : 'Parkklanken' : elke woensdag van 06 juli tot en met 24 augustus.
- Deinze (Mouterijdreef) : 'Kaandelconcerten' : elke woensdag van 06 juli tot en met 17 augustus.
- Dilbeek (Patattenveld, hoek Evoldlaan en De Heetveldelaan) : elke woensdag van 06 juli tot en met 17 augustus.
- Genk (Dieplaan) : 'Muziek in de Stad' : elke dinsdag van 05 juli tot en met 16 augustus.
- Halle (Jeugdcentrum Stroppen, Guido Gezellestraat) : 'Stroppenconcerten' : elke maandag van 04 juli tot en met 15 augustus.
- Hasselt (Kapermolenpark) : 'Kaperconcerten' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.
- Kapellen (Gemeentepark, Dorpsstraat) : 'Noten in het Park' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.
- Knokke-Heist (de tuin aan het CC De Scharpoord, Meerlaan) : elke maandag van 04 juli tot en met 15 augustus.
- Lier (De Vesten, Frederick Peltzerstraat) : 'Vestconcerten' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.
- Roeselare (Sint-Sebastiaanspark, Kattenstraat) : 'Roeselaarse Parkconcerten' : elke dinsdag van 05 juli tot en met 16 augustus.
- Sint-Niklaas (Park Walburg, Parklaan) : 'Walburgconcerten' : elke dinsdag van 05 juli tot en met 16 augustus.
- Torhout (Stadspark, naast de brandweerkazerne) : elke dinsdag van 05 juli tot en met 23 augustus.
- Waregem (Hof Baron Casier, Stationstraat) : 'Kasteelconcerten' : elke maandag van 04 juli tot en met 22 augustus.
- Wevelgem (Gemeentelijke Hovingen) : 'Hofconcerten' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.

* de vijf locaties in Nederland :

- Bergen op Zoom (Wilhelminaveld) : 'Muziek op 't Wilhelminaveld' : elke donderdag van 07 juli tot en met 18 augustus.
- Breda (Valkenbergpark, JF Kennedylaan) : 'Valkenbergconcerten' : elke dinsdag van 05 juli tot en met 16 augustus.
- Dordrecht (Wantijpark) : 'Wantijconcerten' : elke maandag van 04 juli tot en met 15 augustus.
- Roosendaal (Vrouwenhof, Scholtensboslaan) : 'Vrouwenhofconcerten' : elke woensdag van 06 juli tot en met 17 augustus.
- Tilburg (Campus UvT, Hogeschoollaan) : 'Muzenconcerten' : elke woensdag van 06 juli tot en met 17 augustus.

Net als de drie voorgaande jaren zullen wij ook dit jaar het festival van naderbij volgen tijdens de maanden juli en augustus. Meer nieuws en informatie is ook beschikbaar op de website van het festival.
(bron en logo : Palm Parkies)

07-04-2011 om 14:08 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Idool 2011' : Kato Callebaut is na anderhalf jaar weer single.

 De negentienjarige Kato Callebaut (Leuven), één van de kanshebbers op de overwinning van de talentenjacht 'Idool 2011', is weer single. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws vandaag, donderdag 07 april.

De roem eist dus opnieuw zijn tol want 'het ukelele-meisje' is opnieuw vrijgezel. Haar relatie met Nico is na anderhalf jaar op de klippen gelopen.

 De eerste weken kwam de jongen zijn vriendin nog aanmoedigen tijdens de liveshows, maar vorige vrijdag gaf Nico echter verstek. Omdat het uit is, bevestigt Kato in de krant. "We leerden elkaar kennen op de middelbare school en tot voor kort ging alles goed". (logo en foto : vtm)

07-04-2011 om 09:24 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond Bart Wellens en Lentel De Hertog tegen Joke Devynck en Johan Heldenbergh.

 Sinds maandag 28 maart staat Frieda Van Wijck opnieuw voor haar klas in een nieuwe reeks afleveringen van 'De klas van Frieda'. Daarmee is de luchtige laatavondquiz aan zijn tweede seizoen – of beter schooljaar – toe. Van maandag tot en met donderdag (met uitzondering van dinsdag 10 en donderdag 12 mei) nemen telkens twee BV-duo's plaats achter de schoolbanken met slechts één doel : als primus van de klas eindigen. Dit schooljaar treden 136 nieuwe leerlingen aan, maar ook 34 nieuwe vakleerkrachten die de leerlingen inwijden in een niet alledaags vak.

136 nieuwe leerlingen

Dit jaar nemen 136 nieuwe leerlingen plaats achter de schoolbanken. In de eerste plaats strijden ze allemaal om de felbegeerde titel van "primus". Maar ze vertellen ook graag over hun tienen en buizen vroeger op school, hun prille liefdes, hun strafstudies en hun pestgedrag. Maar dat is verleden tijd… In 'De klas van Frieda' strijden ze in duo's om met hun bank de finale te halen.

34 nieuwe vakleerkrachten

 Elke dag staat een bekende vakleerkracht Frieda bij om haar klas in toom te houden. Die gastdocent onderwijst de leerlingen in het vak dat hij of zij zelf gestudeerd heeft of waar hij of zij door de jaren heen een autoriteit in is geworden. Zo krijgen de BV's onder andere turnles met Aagje Vanwalleghem. Jan Verheyen wil op zijn beurt wel eens weten hoeveel zijn leerlingen weten over Vlaamse film. Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') geeft les over de jaren '80, Jonas Van Thielen doceert dan weer het vak 'musical'. En verder in het lessenpakket : 'The Beatles' met Jean Blaute, 'Royalty' met Kathy Pauwels, 'Wijnen' met Jacques Vermeire en 'Chinees' met Lulu Wang.

Herbert Flack legt ons haarfijn uit wat het ambacht van diamantkliever inhoudt. Wat weinigen weten is dat hij vanaf zijn zestiende als één van de eerste niet-joden als diamantkliever werkte in Antwerpen. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman komt een Amerikaans gastcollege geven. Ex-miss België Virginie Claes geeft al twee jaar les aan de Universiteit Hasselt in de richting verkeerskunde. Zij wil wel eens weten hoeveel de BV's zelf van het verkeersreglement kennen.

De Quiz


De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

* achtste aflevering  - donderdag 07 april 2011 :

De klas van Frieda sluit de week af met echte liefde, ook op de schoolbanken. Veldrijder Bart Wellens brengt zijn charmante vrouw Lentel De Hertog mee en actrice Joke Devynck haar man Johan Heldenbergh.

Ex-miss België Virginie Claes laat haar wederhelft thuis, maar brengt als vakleraar verkeerskunde wel enkele interessante verkeersvragen voor de leerlingen mee.

'De klas van Frieda', vanavonddonderdag 07 april, de achtste aflevering op Eén tussen 22.00 en 22.45. (bron, logo en foto : Eén)

07-04-2011 om 00:01 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 20. BOSNIE-HERZEGOVINA.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met zaterdag 30 april) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat de tweede halve finale, op donderdag 12 mei, mag openen is BOSNIE-HERZEGOVINA. De voormalige Joegoslavische republiek neemt sinds 1993 deel aan het Songfestival. Enkel in 1998 en 2000 nam het land niet deel aan het liedjesfestival en vijf keer wisten ze een plaats bij de beste tien te bemachtigen. In 1999 eindigden Dino & Beatrice met "Putnici" op de zevende plaats. Zeven jaar geleden moest Deen ("In the disco") zich via de halve finale plaatsen voor de finale, en in die finale eindigde hij op een negende plaats. Door het slechte resultaat van de meiden van Feminnem in 2005 moest het land vijf jaar geleden eerst aantreden in de halve finale. Hari Varešanović zong "Lejla" daar naar een verdienstelijke tweede plaats maar in de finale moest hij Finland en Rusland laten voorgaan. In 2007 wist zangeres Marija Šestić met "Rijeka bez imena" een elfde plaats in de wacht te slepen in de finale en in 2008 was een tiende plaats weggelegd voor "Pokušaj" van Laka. In de eerste halve finale strandde hij met het nummer op een negende plaats. Ook twee jaar geleden stootte de Bosnische inzending door naar de finale en daar wist Regina met "Bistra voda" met een totaal van 106 punten beslag te leggen op een negende plaats. In de eerste halve finale was de groep met 125 punten nog goed voor een derde plaats. Vorig jaar werd het land vertegenwoordigd door
Vukašin Brajić die met "Thunder and lightning" in de eerste halve finale beslag legde op een achtste plaats eindigde met 59 punten. In de finale vergaarde hij 51 punten bij elkaar en dat was goed voor een zeventiende plaats. Sinds de invoering van de halve finale(s) wist het land zich steeds te plaatsen voor de finale.

 De Bosnische omroep BHRT maakte op woensdag 01 december tijdens een rechtsteekse uitzending, 'U susret BH Eurosongu 2011' (19.30-20.00), bekend dat Dino Merlin in Düsseldorf de Bosnische kleuren zal vertegenwoordigen tijdens de 56e editie van het Eurovisie Songfestival.

Dino Merlin werkte de afgelopen weken en maanden aan een nieuw album en één van de nummers van dat album is de Bosnische inzending geworden. Merlin had eerder al te kennen gegeven nooit meer deel te nemen aan het Eurovisie Songfestival maar na jarenlang aandringen van de Bosnische omroep had hij dan toch toegezegd.

Tijdens de voorstellingsshow op maandag 21 februari en gepresenteerd door Maja Čengić, waren er een aantal gasten die hun opwachting maakten en zo werd het programma geopend door een groep die danste op "Satellite", de winnende inzending van vorig jaar. Vukašin Brajić (Beovizija 2009, ESF 2010) mocht nog eens "Thunder and lightning" ten gehore brengen, het nummer waarmee hij vorig jaar tijdens de finale op een zeventiende plaats strandde.

Een jonge groep, Maximum Power, bracht het nummer "Kokuzna vremena" uit 1985 en samen met Béatrice Poulot zong Dino hun festivalinzending uit 1999, "Putnici". Béatrice bracht nadien nog het nummer "Gadiamb'".

Dan volgde een compilatie van een aantal Songfestivallnummers die reeds gekozen waren (Albanië, Finland, Nederland, IJsland, Malta, Noorwegen, Polen, Roemenië, Zwitserland, Italië en Spanje) en dan verscheen Jalisse op het podium en het duo bracht nog eens hun inzending uit 1997, "Fiume di parole". Mustafa Sandal bracht "Da šutiš" en Ksenija Milošević (backing vocal Bosnische Songfestivalinzending 2006, Servische Songfestivalinzending 2007) bracht de Songfestivalinzending op haar viool.

En dan was het moment aangebroken waarop iedereen zat te wachten, de voorstelling van de Bosnische inzending met als titel "Love in rewind". Dino bracht het nummer tweemaal ten gehore en ook de Beauty Queens (ESF 2007, Beovizija 2008) brachten hun versie van het nummer.


 Dino Merlin, oftewel Edin Dervišhalidović (Sarajevo, 12 september 1962), is in Songfestivalmiddens alvast geen onbekende. Zo is hij verantwoordelijk voor de eerste Bosnische inzending op het liedjesfestival, "Sva bol svijeta" van de groep Fazla. Met zevenentwintig punten strandde de groep in 1993 op een zestiende plaats.

Als zanger nam Dino, samen met Béatrice, in 1999 deel aan het Eurovisie Songfestival. Tijdens de nationale selectie was het duo met "Putnici" op een tweede plaats geëindigd na "Starac i more" van Hari Mata Hari (ESF 2006). Nadat bleek dat het nummer reeds in 1997 in Finland was uitgebracht, mochten Dino en Beatrice naar Jeruzalem afreizen alwaar ze met een totaal van 86 punten beslag legden op een zevende plaats.

In eigen land is hij één van de meest populaire zangers, componisten en tekstschrijvers. In 1983 richtte hij de formatie Merlin op en naast leadzanger was hij ook verantwoordelijk voor de teksten en de muziek van al hun nummers. In 1991 had hij het voor gezien en ging hij als solist verder. In totaal heeft hij reeds tien albums op de markt gebracht, vijf met de groep Merlin en vijf als solist. Daarnaast is hij ook de tekstschrijver van het Bosnische volkslied.

"Love in rewind" (tekst en muziek : Dino Merlin)

One to a hundred multiplied by you
It all looks great, it all looks cool
Healthy children go to school
My daughter's in love, my son loves, too
Oh, on the surface, oh in the distance
It's all the same
Oh, in the darkness, oh don't you notice
What a different game

If you take this life from me today
Tear it up and bury me away
You'll just find two, three songs of mine
Hundred worries of mine
Your love, your love in rewind
You'll just find two, three songs of mine
Hundred worries of mine
And all your love in rewind

(Sito)

One to a hundred multiplied by two
It's less about me, it's less about you
We keep on running from certainty
But don't know where to run from reality

If you take this life from me today
Tear it up and bury me away
You'll just find two, three songs of mine
Hundred worries of mine
Your love, your love in rewind
You'll just find two, three songs of mine
Hundred worries of mine
And all your love in rewind

Kad se moj život malo prosije
Pa na vrhu ostane najkrupnije

MORGEN
: voorstelling van de Oostenrijkse kandidate, Nadine Beiler. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

07-04-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


06-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Kim 'Kay na verslaving verlaten door man.

 Kim Van Hee (33), oftewel Kim 'Kay (Eurosong 2002), is verlaten door haar man Alain (36). Dat bericht de krant Het Laatste Nieuws vandaag, woensdag 06 april.

Vorige week donderdag31 maart, getuigde ze in 'Koppen' (Eén) over haar verslaving aan morfine. Daarin zagen we hoe ze een jaar geleden het doopfeest van haar geadopteerde zoontje Julien (7) in het ziekenhuis vierde, samen met haar echtgenooit Alain. Dat doopfeest was één van de laatste gelukkige momenten met haar man, zo is nu duidelijk.

In de zomer van vorig jaar reeds verliet Alain Kalman Kim om zich alleen te vestigen in Gent. De breuk kwam echter niet onverwacht. In de reportage vertelde de zangeres, onder meer bekend van "Lilali", hoe haar man haar op haar verjaardag niet kon zeggen dat hij haar "nog een beetje graag zag".

"Hij zei dat ik het allemaal verpest had. Dat hij me nog gewaarschuwd heeft", vertelt ze. De feitelijke scheiding met haar man kwam haar gezondhied niet ten goede. Nadat ze in het ziekenhuis was afgekickt van haar morfineverslaving mocht ze in juni van vorig jaar jaar het centrum verlaten. Amper twee dagen later herviel ze weer.

"Maar vandaag ben ik clean. Ik ben afgekickt dankzij het gebruik van methadon. Voorlopig heb ik alles onder controle. Volhouden, zeg je? Voor mijn kind? Tja, dat is soms moeilijk om te zien, dat er toch nog mooie dingen zijn in het leven, reageert Kim. (bron : Het Laatste Nieuws)

06-04-2011 om 23:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Idool 2011' : vtm verbiedt ex-Idool Izzy om op te treden.

 Ex-kandidaat van 'Idool 2011' Izzy Van Aelst mag niet optreden van de commerciële zender vtm. Dat bericht de krant Het Laatste Nieuws vandaag, woensdag 06 april.

Van Aelst maakt deel uit van Epic Lane, de band die hij lang vóór de talentenjacht oprichtte. Twee weken geleden stelde de groep hun eerste single voor, "Chasing Jolly Jumper", op radio en tv. Maar daarvoor is Van Aelst nu teruggefloten door Fremantle, het productiehuis van 'Idool'.

"Het is toch normaal dat wij onze single promoten", zegt Jan Leers, bassist van de groep. "Ja, alleen vergeet die bassist dat Izzy een contract heeft getekend, waarin staat dat hij tot drie maanden na de finale géén releases en géén optredens mag aangaan. Om de eenvoudige reden dat wij de tien finalisten eerst in de picture willen zetten. Hij moet zich aan de afspraak houden", zegt Gert Verpeet van Fremantle.
 
 De single van Epic Lane kan nog steeds gratis worden gedownload via deze link. (logo en foto : vtm)

06-04-2011 om 23:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : 'Ook Getest Op Mensen' wint Skepp-prijs.

 Het Eén-programma 'Ook Getest Op Mensen' heeft de 'Zesde Vijs' gewonnen. De vereniging Skepp kent die prijs jaarlijks toe aan een media-initiatief dat wetenschappelijk onderbouwde kennis heeft verspreid en pseudowetenschap heeft weerlegd.

De Skepp-jury stelt het op prijs dat de winnaars in primetime een programma maken waarin boude beweringen, discutabele volkswijsheden en algemene misvattingen tegen het verhelderende licht van de wetenschap worden gehouden.

 "En wat nog straffer was : men liet zien hoe ze tot dat antwoord kwamen", klinkt het. "De wetenschappelijke methode werd aanschouwelijk gemaakt. Mogelijke antwoorden werden op hun waarheidsgehalte getest en zonodig ontkracht." Presentator Marcel Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') heeft de prijs persoonlijk in ontvangst genomen. (bron : deredactie.be ; logo en foto : Eén)

06-04-2011 om 21:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : musical 'Fiddler on the Roof' gaat op 21 december in première.

 Gisteren, dinsdag 05 april, heeft Musical van Vlaanderen op een persconferentie zijn nieuwste productie 'Fiddler on the Roof' voorgesteld. Zoals we vorige week reeds berichtten zijn de hoofdrollen weggelegd voor Lucas Van Den Eynde, Jelle (ex-Spring, Eurosong 2004) en Clara Cleymans en hun moeder Karin Jacobs. De productie moet een waardige opvolger zijn voor het succesvolle 'Oliver!' en als warme familiemusical in de eindejaarsperiode een nieuwe stap zetten in de Vlaamse musicaltraditie.

'Fiddler on the Roof' is een Amerikaanse musical gebaseerd op het verhaal 'Anatevka' over een Joodse melkboer die tegen de tradities van zijn gemeenschap ingaat uit liefde voor zijn dochters. De Vlaamse versie gaat normaal in première op woensdag 21 december in de Antwerpse Stadsschouwburg.

Artistiek directeur Geert Allaert zei over de keuze voor 'Fiddler on the Roof' : "Het is een klassieker, en na 'Oliver! ' wilden we terug naar iets soberder, een musical die vooral gedragen wordt door het verhaal en de uitmuntende cast". De hoofdrol wordt vertolkt door gevierd televisieacteur Lucas Van Den Eynde, die eerder de titelrol speelde in de musicalversie van 'Daens'.

 Naast Van Den Eynde valt vooral de familie Cleymans op. 'Thuis'-acteurs Jelle en Clara Cleymans zijn van de partij, net als hun mama Karin Jacobs, die vorig jaar nog de Vlaamse Musicalprijs kreeg voor haar rol in 'Ganesha'. Voor de regie viel de keuze op Frank Van Laecke, die ook al 'Oliver!' voor zijn rekening nam. Van Laecke maakte bovendien vorig jaar al een Nederlandse versie van 'Fiddler on the Roof'.

Tickets voor één van de voorstellingen (in Antwerpen en Gent) kunnen nu reeds worden aangeschaft via Sherpa. (bron : Belga ; foto Clara en Jelle Cleymans : Eén)

06-04-2011 om 21:04 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Scala geeft zestien concerten in de Verenigde Staten en Canada.

 Het Aarschotse meisjeskoor Scala is vandaag, woensdag 06 april, naar het Canadese Vancouver vertrokken waar het morgen, donderdag 07 april, in de Commodore Ballroom het eerste concert geeft van een tournee in Canada en de Verenigde Staten met in totaal zestien concerten. Daarnaast is een groot aantal promotie-optredens gepland voor radio en tv waaronder 'Conan O'Brien, late night op TBS' op 14 april in Los Angeles.

De tournee brengt Scala van Vancouver naar de Amerikaanse westkust (Seattle, Portland, San Francisco en Los Angeles) en via Las Vegas en het midden van Amerika (Denver, Chicago, Minneapolis) naar de oostkust (Boston, Philadelphia, Washington, New York) om te eindigen in Toronto. De tournee wordt op 01 mei afgesloten in Montreal. Hoogtepunt wordt het concert op 15 april op Coachella, het legendarisch driedaags festival in Indio, Californië (VS). Scala staat er op de affiche met groepen als Kings of Leon, Chemical Brothers en Arcade Fire.

De interesse voor Scala in de Verenigde Staten is enorm toegenomen sinds regisseur David Fincher enkele maanden geleden de versie van het meisjeskooor van het Radioheadnummer "Creep" opnam in de trailer voor de Facebook-film 'The Social Network'. In oktober tekende de groep een contract met het platenlabel Atco (Warner) dat reeds een EP uitbracht met een viertal nummers waaronder "Creep". De eerste Amerikaanse cd "Scala & Kolacny Brothers" werd op 15 maart in Noord-Amerika uitgebracht en dook afgelopen donderdag vanuit het niets op in de Album top 10 van Amazon USA en de Album top 20 van iTunes USA. Deze zomer zendt PBS een Scala-concert van vorig jaar in het Concertgebouw van Brugge uit in de Verenigde Staten. (bron : Belga)

06-04-2011 om 20:26 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit in Nederland'.

 Op deze zonnige dag hebben we een nieuwe aflevering van 'Een avondje uit in Nederland' voor je klaargestoomd. Zoals gewoonlijk bekijken we op woensdag een aantal optredens en concerten die de komende weken en maanden in Nederland zullen plaatsvinden en zetten we die voor je op een rijtje.

 Na de succesvolle tournee van 'De Franse Slag' (daarvan getuigen de talloze enthousiaste reacties op hun website) komt Alderliefste (NSF 2000) dit seizoen met een nieuw theaterprogramma. De band, die naam verwierf met optredens in vaderlandse kroegen, brengt in 'Trois' een Frans-Nederlandse mix van hits en eigen werk. Een ode aan Ramses Shaffy zal natuurlijk ook niet ontbreken. 'Powerchansons' zoals de drie heren zelf zeggen, een genre dat door muziekmagazine Revolver werd omschreven als 'echte popmuziek waarbij de subtiliteit van de chansonvorm geen moment uit het oor wordt verloren.'

De Volkskrant schreef dat Alderliefste met Wende Snijders het Franse chanson uit de sfeer van rode wijn en visnetten heeft gehaald. Met hun nieuwe theaterprogramma gaan Gerard Alderliefste, Robert Kramers en Luc de Bruin verder op de ingeslagen weg : 'Trois' is een gevarieerde, swingende show met prettige interactie, die getuigt van een grote liefde voor (Franse) muziek.

De laatste voorstelling van dit seizoen vindt plaats op vrijdag 15 april eerstkomende in Someren. Meer informatie krijg je op de
website van de groep of op de website van de Nationale Theaterkassa.


 Op dinsdag 01 februari ging in Middelburg '1953 De Musical' in première. Van Hoorne Theaterproducties vertelt op een waardige manier het verhaal van een polderdorp waarin verschillende personen de ramp beleven. Ieder op zijn eigen manier, ieder met zijn eigen verantwoordelijkheden en belangen. Ondersteund door indrukwekkende muziek wordt het publiek opnieuw meegevoerd naar de nacht van 01 februari 1953.

Ook nu weer werd gezorgd voor een topcast met oud-Songfestivaldeelnemer Ben Cramer (NSF 1970-1981, ESF 1973, lid vakjury NSF 1982) die de rol van dijkgraaf Ceel Jacobse voor zijn rekening zal nemen. Andere rollen zijn er voor Filip Bolluyt (burgemeester Anton Scholten), Marcel Smid (wachtmeester Van Teylingen), Marleen van der Loo (Willemien Scholten-Kodde, burgemeestersvrouw) en Joke de Kruijf (Neeltje Sturm-Barentse, vissersvrouw).

De
laatste voorstelling vindt plaats op dinsdag 17 mei eerstkomende en tickets voor één van de voorstellingen kunnen worden aangekocht via de website van de musical of via Nationale Theaterkassa.

 In het Pinksterweekend (zondag 12 en maandag 13 juni) brengt Van Hoorne Theaterproducties een magisch sprookjeskasteel tot leven in de Evenementenhal Gorinchem. De bekendste sprookjes komen voorbij in een spetterend concert voor de hele familie. Ga mee op deze spannende zoektocht naar de verdwenen sprookjes en ontmoet je favoriete sprookjesfiguren, waaronder 'Roodkapje', 'Hans & Grietje', 'De Gelaarsde Kat', 'Klein Duimpje' en vele anderen.

Het belooft een spektakel te worden met prachtige decors, uitbundige kostuums en natuurlijk heel veel swingende liedjes. Na het concert kun je jouw favoriete sprookjesfiguur in levende lijven ontmoeten tijdens een Meet & Greet op het Sprookjesplein. Boek nu snel een sprookjesstoel of een plaats op de tovertribune om het Sprookjesconcert zelf te beleven.

Tickets kunnen worden aangeschaft via de website van See Tickets alsook telefonisch via het nummer 0900 1353 (enkel in Nederland). De voorstellingen starten op zondag om 11.00 en 16.00 en op maandag om 11.00. Voor de voorstelling op maandagnamiddag (15.30) kunnen geen tickets worden aangeschaft. Meer nieuws en informatie krijg je eveneens op de website van het evenement.

06-04-2011 om 14:35 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Eurovision in Concert 2011' : diva Dana International laat Nederland links liggen.

 Oud-Songfestivalwinnares Dana International (Kdam 1995, ESF 1998, componist/tekstschrijver Israëlische inzending ESF 2008) zal aanstaande zaterdag (09 april) niet optreden tijdens Eurovision in Concert in Volendam (thuishaven van de 3JS) en Amsterdam. De zangeres stelde belachelijk hoge eisen en heeft het vervolgens laten afweten.

"Het was een slopend traject", laat René Romkes, de organisator van het concert, vandaag woensdag 06 april, optekenen in De Telegraaf. "Dana International heeft op het laatste moment afgezegd, omdat ze ineens heeft besloten om op zondag haar videoclip op te nemen."

 Volgens Romkes verliep het contact met de PR manager van de zangeres goed. "Hij was de eerste die zei : 'Ze komt. Zeker als ze de voorronde wint'. Helaas is het nu haar persoonlijke manager die dwarsligt."

Dana International kreeg tientallen interviewaanvragen. "Ik heb gehoord dat het tijdschrift Beau Monde een beautyspecial met haar wilde maken", vertelt Romkes. "Ook is ze benaderd door de 'Madiwodovrijdagshow' van Paul de Leeuw (presentator NSF 1993-1994-1998-1999-2000-2001, lid vakjury NSF 2005, woordvoerder ESF 2006-2007). Maar ze stelde belachelijk hoge eisen en daar werd niet op ingegaan."

Zo zou de diva om eerste klas vliegtickets hebben gevraagd. "Niet alleen voor zichzelf, maar voor haar hele hofhouding. Ook wilde ze een geldbedrag voor haar optreden in de 'Madiwodovrijdagshow' en met haar 'personeel' overnachten in een luxe hotel."

 De organisator van Eurovision in Concert heeft er een nare bijsmaak aan overhouden, maar : "Misschien is het maar goed dat ze niet komt. Voor aanstaande zaterdag staan er optredens uit eenentwintig landen gepland. Als Dana International er bij was geweest, hadden we onze handen vol aan haar gehad.
Ze denkt dat ze heel bekend is. En natuurlijk, het is hartstikke leuk dat ze in 1998 het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. Maar dat gaat dit jaar niet gebeuren. En dat heb ik ook tegen haar persoonlijke manager gezegd!" aldus nog Rene Romkes.

De volgende landen zullen zaterdag wel aanwezig zijn : Albanië (Aurela Gaçe, "Feel the passion"), Armenië (Emmy, "Boom Boom"), Bulgarije (Poli Genova, "Na inat"), Cyprus (Christos Mylordos, "San aggelos s'agapisas"), Finland (Paradise Oskar, "Da da dam"), Letland (Musiqq, "Angel in disguise"), de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië (Vlatko Ilievski, "Rusinka"), Malta (Glen Vella met "One life"), Oekraïne (Mika Newton met "Angel"), Oostenrijk (Nadine Beiler, "The secret is love"), Polen (Magdalena Tul, "Jestem"), Rusland (Alexey Vorobyov met "Get you"), San Marino (Senit, "Stand by"), Servië (Nina, "Čaroban"), Slovenië (Maja Keuc, "No one"), Turkije (Yüksek Sadakat, "Live it up"), Verenigd Koninkrijk (Blue, "I can") Wit-Rusland (Anastasia Vinnikova, "I love Belarus") en Zwitserland (Anna Rossinelli, "In love for a while").

De presentatie van de avond is in handen van oud-Songfestivaldeelneemster Esther Hart (ESF 2003, woordvoerster ESF 2004-2008, lid vakjury NSF 2005), Cornald Maas (lid jury NSF, commentator ESF) en de Duitse presentator/komiek Sascha Korf.

Sinds woensdag 23 februari kunnen tickets (25,00 €) voor dit concert worden aangekocht en dat kan via de website van Paylogic Tickets. Het geheel gaat van start om 20.00 en meer nieuws en informatie krijg je ook op de weblog van Eurovision in Concert. (logo : Eurovision in Concert)

06-04-2011 om 14:17 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : vanavond maken Jelle en zijn zus Clara Cleymans hun opwachting.

 Sinds maandag 28 maart staat Frieda Van Wijck opnieuw voor haar klas in een nieuwe reeks afleveringen van 'De klas van Frieda'. Daarmee is de luchtige laatavondquiz aan zijn tweede seizoen – of beter schooljaar – toe. Van maandag tot en met donderdag (met uitzondering van dinsdag 10 en donderdag 12 mei) nemen telkens twee BV-duo's plaats achter de schoolbanken met slechts één doel : als primus van de klas eindigen. Dit schooljaar treden 136 nieuwe leerlingen aan, maar ook 34 nieuwe vakleerkrachten die de leerlingen inwijden in een niet alledaags vak.

136 nieuwe leerlingen

Dit jaar nemen 136 nieuwe leerlingen plaats achter de schoolbanken. In de eerste plaats strijden ze allemaal om de felbegeerde titel van "primus". Maar ze vertellen ook graag over hun tienen en buizen vroeger op school, hun prille liefdes, hun strafstudies en hun pestgedrag. Maar dat is verleden tijd… In 'De klas van Frieda' strijden ze in duo's om met hun bank de finale te halen.

34 nieuwe vakleerkrachten

 Elke dag staat een bekende vakleerkracht Frieda bij om haar klas in toom te houden. Die gastdocent onderwijst de leerlingen in het vak dat hij of zij zelf gestudeerd heeft of waar hij of zij door de jaren heen een autoriteit in is geworden. Zo krijgen de BV's onder andere turnles met Aagje Vanwalleghem. Jan Verheyen wil op zijn beurt wel eens weten hoeveel zijn leerlingen weten over Vlaamse film. Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') geeft les over de jaren '80, Jonas Van Thielen doceert dan weer het vak 'musical'. En verder in het lessenpakket : 'The Beatles' met Jean Blaute, 'Royalty' met Kathy Pauwels, 'Wijnen' met Jacques Vermeire en 'Chinees' met Lulu Wang.

Herbert Flack legt ons haarfijn uit wat het ambacht van diamantkliever inhoudt. Wat weinigen weten is dat hij vanaf zijn zestiende als één van de eerste niet-joden als diamantkliever werkte in Antwerpen. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman komt een Amerikaans gastcollege geven. Ex-miss België Virginie Claes geeft al twee jaar les aan de Universiteit Hasselt in de richting verkeerskunde. Zij wil wel eens weten hoeveel de BV's zelf van het verkeersreglement kennen.

De Quiz


De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

* zevende aflevering  - woensdag 06 april 2011 :

Jong geweld tegen twee Oost-Vlamingen met elk al een behoorlijk aantal kilometers op de teller. Jelle (ex-Spring, Eurosong 2004) en Clara Cleymans zijn in de eerste plaats broer en zus en in de tweede plaats twee creatieve geesten die volop aan het doorbreken zijn. Tegenover hen zitten Luc De Vos en Zaki (lid vakjury 'Eurosong 1983'). Luc schrijft zowel liedjes als boeken. Zaki schreef radio- en televisiegeschiedenis en heeft een wereldberoemd nageslacht.

Vakleraar is de minister-president van de Duitstalige Gemeenschap : Karl-Heinz Lambertz. Hij test onze klas op hun kennis over een van de mooiste regio's van België : de Oostkantons. Die Klasse von Frieda, um 22u auf Eins.

'De klas van Frieda', vanavondwoensdag 06 april, de zevende aflevering op Eén tussen 22.10 en 22.55. (bron, logo en foto : Eén)

06-04-2011 om 10:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De Rodenburgs' : vanavond de allerlaatste aflevering en Olivier hoort de waarheid over zijn dochter Marie-Claire.

 'De Rodenburgs' is het epos van een miljonairsfamilie die rijker is dan de zee diep, dankzij de Rodenburg Investment Company (RIC), gesticht door pater familias Karel Rodenburg. De familie woont in één van de meest luxueuze villawijken van het land. In deze wereld gelden andere wetten dan in de gewone wereld. Grenzen lijken niet te bestaan, zij bepalen zelf hun limieten.

Aan het einde van het eerste seizoen leek het geluk van de familie Rodenburg niet op te kunnen. Oudste zoon Fred was eindelijk door zijn vader Karel aangesteld als CEO van het familiebedrijf RIC. Eindelijk kreeg hij de erkenning waar hij al zo lang naar hunkerde. Marie-Claire Rodenburg mocht op haar beurt van vader Fred de leiding van diens immobiliënbedrijf WestStar overnemen en ze wist Freya's plaats aan de zijde van de jonge zanger Simon in te palmen. En Olivier Rodenburg kwam als één van de grote winnaars uit de verkiezingen.

In fel contrast tot al dat succes stond de teloorgang van het gezin De Ridder. Stijn en Hanne groeiden uit elkaar door zijn escapade met zijn jeugdliefde Camilia en door haar affaire met Olivier Rodenburg. Stijn werd bovendien door de slinkse manoeuvres van Fred aan de deur gezet bij RIC en degradeerde van hot shot tot een paria in de zakenwereld. Freya op haar beurt raakte zwaar teleurgesteld in de liefde, in Simon en in Marie-Claire.

Sinds woensdag 02 februari, gaat het verhaal van 'De Rodenburgs' verder met de tien resterende afleveringen van het laatste seizoen. De adepten van 'De Rodenburgs' mogen zich verwachten aan nog meer drama en intriges. Want het is een feit dat de macht en de rijkdom van de Rodenburgs langzaam afbrokkelt en dat relaties uit het verleden niet stand lijken te houden als er stinkende potjes open gaan…

* de personages :


 Karel Rodenburg (Mike Verdrengh)

Karel beschouwt zichzelf nog steeds als de Godfather van de familie en kan, ook al heeft hij de leiding van het bedrijf uiteindelijk toch overgedragen aan zijn oudste zoon, nog geen afstand nemen van RIC en het zakenleven. Zelf wijt hij dat aan het feit dat Fred er 'niet klaar voor is' en hij dus wel verplicht de vinger aan de pols moet houden. In werkelijkheid is Karel bang voor het ouder worden, het niet meer meetellen.

Karel komt nu lijnrecht tegenover Fred te staan en ook tegenover zijn echtgenote, wanneer die de kant van haar zoon kiest. Het verscheurt de familie en Karel neemt enkele drastische en ondoordachte beslissingen, die hem duur te staan komen.

 Bénédicte Rodenburg (Gilda De Bal)

Bénédicte is de mooie, altijd elegante mater familias, afkomstig uit een gegoede en invloedrijke familie. Zij is steeds de stille kracht geweest achter de talentrijke, hardwerkende Karel, maar heeft nu beslist dat het tijd is om de fakkel over te dragen aan haar oudste zoon en oogappel Fred. Wanneer Karel en Fred in conflict komen, kiest ze dan ook - zij het niet altijd van harte - de kant van haar zoon.

En gaandeweg leren we zo een andere Bénédicte kennen, niet de frêle en charmante moeder en 'echtgenote van', maar de echte schikgodin van de familie, een vrouw die over lijken gaat als het moet. Bovendien komen er barsten in de door haar zo zorgvuldig opgebouwde façade en zal Bénédicte ontdekken dat het doel niet steeds de middelen heiligt.


 Fred Rodenburg (Mathias Sercu)

Van jongs af aan rotverwend, is Fred – Frederick – Rodenburg een vrolijke niksnut met gevoel voor humor, een gevoelig ego, onbetrouwbaar en tegelijk naïef. Fred is in de wolken wanneer hij eindelijk zijn vader mag opvolgen aan het hoofd van RIC, maar de droom ontaardt snel in een nachtmerrie. Fred moet vaststellen dat zijn vader hem nog steeds niet voor vol aanziet. Bovendien vergt RIC zoveel van hem dat ook zijn privé-leven er onder gaat lijden.

Eerst komt het tot een breuk met zijn dochter Marie-Claire en vervolgens zelfs met zijn vrouw Maaike. Eerst wentelt Fred zich naar gewoonte in zelfbeklag, maar gaandeweg klimt hij uit het dal. Fred ontdekt wie hij echt is, wat hij wil en waar het in een mensenleven echt om gaat.

 Olivier Rodenburg (Pieter Embrechts)

Senator Olivier Rodenburg is de knappe en talentrijke jongste zoon van de familie. Alles wat de charismatische vrijgezel aanraakt, verandert in goud. Nu hij als grote overwinnaar uit de jongste verkiezingen is gekomen, is iedereen er dan ook van overtuigd dat hij minister zal worden. Maar dit keer loopt niet alles zoals gepland.

Zijn verleden als onverbeterlijk rokkenjager haalt hem in. Olivier krijgt voor het eerst in zijn leven te maken met echte tegenkanting en is daar niet tegen bestand.


 Maaike Rodenburg (Lien De Graeve)

Maaike De Ridder is van eenvoudige komaf, maar heeft een niet onaardige modellencarrière achter de rug wanneer ze trouwt met Fred Rodenburg. Het is echter geen berekend huwelijk. Maaike houdt oprecht van Fred, is blind voor zijn intriges en zwakheden en kiest zelfs zijn kant tegen haar eigen broer.

Maar stilaan gaan haar ogen open. Eerst gelooft ze nog dat alles goed komt nu Fred aan het hoofd staat van RIC en Marie-Claire van WestStar, maar die droom komt al snel aan het wankelen.


 Marie-Claire Rodenburg (Marie Vinck)

Marie-Claire (Claire), Fred’s bloedmooie dochter uit een eerste huwelijk en de enige kleindochter van Karel en Bénédicte, is te grillig, wispelturig, emotioneel en onberekenbaar om in woorden te vatten. Net wanneer het leven haar lijkt toe te lachen, krijgt Marie-Claire de ene na de andere klap te verwerken. Na de dood van Simon, verliest ze zich in de armen van haar neef, Daniël, maar die blijkt een eigen agenda te hebben.

Het runnen van WestStar kan haar al even min boeien en brengt haar zelfs in conflict met Fred en Maaike. En dan moet het ergste voor haar nog komen...

 Claudia Schneider (Joke Devynck)

Claudia is een oude bekende van de Rodenburgs die ze eigenlijk vergeten waren. Wanneer ze plots weer opduikt, gaat er een schokgolf door de familie. Deze zelfbewuste, knappe en rijke vrouw heeft bovendien één missie : de schuldigen laten boeten voor het onrecht dat haar is aangedaan. Kortom, Claudia is een vrouw op oorlogspad.

 Isabelle (Bieke Ilegems)

Isabelle is de dochter die Karel Rodenburg gedurende bijna 40 jaar verborgen probeerde te houden voor de rest van zijn familie. Maar als Karel dreigt te bezwijken aan een hersenbloeding verschijnt ze aan zijn ziekenbed. Karel vindt dat de tijd aangebroken is om Isabelle en haar 18-jarige zoon, Daniël, in de familie op te nemen.

Niet iedereen is gelukkig met die beslissing, zelfs Isabelle heeft gemengde gevoelens. Maar Karel zet door. Isabelle beseft dat één en ander uit de hand loopt en grijpt op haar manier in.

 Daniël (Maarten Ketels)

Daniël is een briljante student aan de Kortrijkse universiteit die zich via een studiebeurs tot een primus heeft weten opwerken. Daniël is fier op zijn verwezenlijkingen maar weet hoe vergankelijk het leven is sedert het overlijden van zijn vader.

Daniël is echter niet altijd zo braaf als hij laat uitschijnen. Wanneer Daniël van zijn moeder verneemt dat hij al gans zijn leven een Rodenburg is, reageert hij helemaal anders dan verwacht.

 Stijn De Ridder (Wim Danckaert)

De oudere broer van Maaike heeft in de confrontatie met de Rodenburgs alles verloren: zijn carriëre en zijn gezin. Hanne wil hem niet meer zien en hij is een paria geworden in het zakenleven. Tot overmaat van ramp blijkt dat Camilia Del Monte, de jeugdliefde met wie hij Hanne heeft bedrogen en die hij daarna heeft gedumpt, de breuk niet aan kon en zelfmoord heeft gepleegd. Stijn is vervuld van schuldgevoel, dat alleen maar versterkt wordt wanneer hij hoort dat Camilia hem tot enige erfgenaam van haar niet onaanzienlijk fortuin heeft benoemd.

Eerst wil hij zijn gezinsleven terug op orde krijgen, maar gaandeweg halen de haat en de ambitie het van het schuldgevoel. Stijn gaat rechtstreeks de strijd aan met RIC en daar moet alles en iedereen voor wijken.


 Hanne De Ridder (Hilde Heijnen)

Hanne De Ridder heeft haar ogenschijnlijk perfect opgebouwde leven en gezin als een kaartenhuis in mekaar zien storten. Haar echtgenoot bleek niet de man die ze altijd gedacht had, de band met haar dochter niet zo sterk als ze geloofde en zelf blijkt ze ook te kampen met onvervulde verwachtingen en gevoelens.

Ze heeft zich op haar nieuwe job gestort - Olivier Rodenburg aan zijn verkiezingszege helpen – maar wanneer blijkt dat Olivier haar niet de kansen wil geven die ze wil, breekt ze met hem en beslist ze de draad van haar oude leven terug op te nemen. Zij en Stijn zijn echter zo ver uit elkaar gegroeid dat een hereniging geen kans maakt. Stilaan geraakt de eens zo nuchtere en sterke vrouw volledig geïsoleerd.


 Freya De Ridder (Daphne Wellens)

Freya is niet langer het onschuldige naïeve meisje van weleer, daarvoor heeft het leven haar al te veel klappen gegeven. Haar zwangerschap van Simon, het auto-ongeval waarin ze het kind verloor, Simons drugsverleden, het zijn evenveel littekens. De zwaarste klap komt echter wanneer Simon in zijn ziekenhuisbed vermoord wordt. Freya stort helemaal in.

Wanneer ze merkt dat Marie-Claire alsnog munt wil slaan uit Simons dood en daarbij niet aarzelt zijn nagedachtenis te besmeuren, gaat ze in de tegenaanval. Het is echter een ongelijke strijd en Freya verliest zich in de drank en het nachtleven. Ze komt er een oude bekende tegen en die ontmoeting heeft zeer vergaande gevolgen.

 Naomi (Maaike Neuville)

Ruwe bolster, blanke pit : die beschrijving past perfect voor het jonge hoertje Naomi. Naomi leert Freya - die ze consequent 'de seut' noemt - kennen in de cel en tussen beiden ontstaat een meer dan vriendschappelijke band.

Naomi zal Freya doorheen die moeilijke periode helpen en de beide meisjes kunnen mekaar ook buiten de gevangenis niet meer missen. De brutale en vrijgevochten Naomi blijkt op iedereen een grote invloed te hebben en zal Freya blijven steunen, met gevaar zelfs voor eigen leven.

* achttiende aflevering :

Wanneer Olivier verneemt dat hij een dochter heeft, stort zijn wereld in. Hij beseft eindelijk hoe erg hij mensen gekwetst heeft in zijn egoïsme en dat zijn fouten allicht nooit meer goed te maken zijn. Er volgt een harde en pijnlijke confrontatie met zijn broer Fred. Freya heeft ondertussen haar klacht tegen Olivier laten vallen en is alleen maar begaan met de zwaargewonde Naomi die in het ziekenhuis vecht voor haar leven. Olivier beslist dat dit alvast één leugen is uit zijn verleden die hij nog kan en moet rechtzetten.

Karel is niet alleen teruggekeerd uit New York, ook een herboren Marie-Claire is meegekomen en het komt tot een emotioneel weerzien met Fred. De terugkeer van Marie-Claire zorgt er ook voor dat de Rodenburgs opnieuw de rangen sluiten, zoals blijkt wanneer het parkingdossier wordt toegewezen. Veel tijd om te vieren hebben de winnaars niet want het komt al snel tot een nieuwe en zeer verrassende confrontatie.

Gastrollen :
Sura Dohnke (Chantal), Veerle Eyckermans (Agnes), Maaike Neuville (Naomi), Ludo Hellinx (Antoine), Chris Lomme (Marie-France), e.a.

'
De Rodenburgs', de achttiende en allerlaatste aflevering van het tweede seizoen vandaag, woensdag 06 april, tussen 22.05 en 23.00 op vtm. (bron en foto's : vtm)

06-04-2011 om 10:05 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 19. GRIEKENLAND.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met zaterdag 30 april) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat de eerste halve finale, als negentiende en laatste op dinsdag 10 mei mag afsluiten, is GRIEKENLAND. Het land neemt sinds 1974 deel aan het liedjesfestival en zes jaar geleden wist het voor het eerst het Songfestival te winnen. Zangeres Helena Paparizou bracht de overwinning naar het land met "My number one". Een jaar eerder, in 2004, eindigde Sakis Rouvas al op de derde plaats. Vijf jaar geleden zagen we hem terug als presentator van de 51e editie van het Eurovisie Songfestival. Anna Vissi, eerder al deelneemster voor Griekenland in 1980 en voor Cyprus in 1982, nam voor de derde maal deel aan het liedjesfestival en wist een negende plaats in de wacht te slepen met "Everything". In 2007 moest Sarbel de Griekse eer hoog houden en met "Yassou Maria" eindigde hij tijdens de finale op een zevende plaats. Drie jaar geleden mocht de in New York geboren Kalom(o)ira Saranti voor het land naar het Eurovisie Songfestival. Ze mocht met "My secret combination" de eerste halve finale afsluiten en dat leverde haar meteen ook de eerste plaats op in die halve finale. Tijdens de finale eindigde ze uiteindelijk op een derde plaats. En twee jaar mocht Sakis Rouvas (opnieuw) proberen om het land een tweede overwinning te bezorgen met "This is our night". Tijdens de tweede halve finale strandde hij met een totaal van 110 punten op een vierde plaats maar in de finale moest hij uiteindelijk met 120 punten tevreden zijn met een zevende plaats. Vorig jaar werd onze eigen Katerine Avgoustakis (Eurosong 2002-2006) uit de Griekse selectie gehaald die uiteindelijk werd gewonnen door Giorgos Alkaios & Friends met "OPA". In de eerste halve finale legde het gezelschap met een totaal van 133 punten beslag op de tweede plaats na onze landgenoot Tom Dice. In de finale werden 140 punten verzameld, goed voor een achtste plaats.

 Op woensdag 02 maart vond in Griekenland de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Aan deze nationale selectie namen zes kandidaten deel en zij openden de uitzending samen met Nikos Touliatos. Apollon Retsos bracht het nummer "P.I.G.S." (Portugal, Italië, Griekenland en Spanje) en er was ook een terugblik op het Songfestival van vorig jaar met het optreden van winnares Lena.

* volgorde van optreden tijdens de nationale finale :

01. "Come with me" (tekst : Kokkina Halia, Andreas Galanopoulos ; muziek : Kokkina Halia) door Kokkina Halia (deelnemer 'X Factor 2008').
02. "The time is now" (tekst en muziek : Ramström, Magnusson, Vuorinen) door Valanto Trifonos (winnaar 'Idool 2010', deelnemer Cypriotische nationale selectie 2006).
03. "Hamogela" (tekst : Vaggelis Konstantinidis ; muziek : Nikos Terzis) door Triimitonio (Cypriotische selectie 2006, deelnemer 'X-Factor 2008').
04. "It's all Greek to me!" (tekst : Dimitris S, Gerard James Borg ; muziek : Apostolos Psihramis) door Antigoni Psychrami (deelnemer 'Idool 2010').
05. "Watch my dance" (tekst : Eleana Vrahali ; muziek : Yiannis Christodoulopoulos) door Loukas Giorkas (winnaar 'X Factor 2008') feat. Stereo Mike.
06. "I don't wanna dance" (tekst en muziek : Jonas Saeed, Pia Sjöberg) door Nikki Ponte (deelnemer 'X Factor 2010').

Tijdens de nationale selectie, gepresenteerd door Lena Aroni, lag het lot van deze zes kandidaten in de handen van een vijfkoppige vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival aanduidden.

De voorzitter van de vakjury was Maria Lahana (directrice Griekse staatsradio) en zij werd bijgestaan door Andreas Pylarinos (musicus), Giorgos Pavrianos (tekstschrijver), Bessy Balfa (actrice), en Mihalis Tsausopulos (algemeen directeur radiozenders 'Athens Dee Jay and Rock FM').

Als intervalact maakten de kandidaten van Bulgarije (Poli Genova), Cyprus (Christos Mylordou) en Malta (Glen Vella) hun opwachting om hun Songfestivalinzending voor te stellen aan het Griekse publiek. Ook David Lynch mocht het podium betreden en hij bracht op een heel eigen manier een aantal Griekse inzendingen van de voorbije jaren zoals "Secret combination", "Shake it" en "OPA".

Aan het einde van de uitzending maakte juryvoorzitster Maria Lahana de naam van de winnaar bekend : "Watch my dance" door Loukas Giorkas feat. Stereo Mike.


 Loukas Giorkas (Larnaca, 18 oktober 1986) werd geboren in Cyprus maar verhuisde na zijn middelbare studies naar Griekenland. Bekendheid verwierf hij door de eerste prijs te winnen in een compositiewedstrijd die door de nationale omroep werd georganiseerd.

In Griekenland studeerde hij aan de universiteit van Patras en in 2008 nam hij deel aan de Griekse versie van 'X Factor' waarbij hij als winnaar uit de bus kwam. Een jaar later verscheen een eerste album "Mazi", goed voor goud.

Mihalis Exarhos, oftewel Stereo Mike, is geboren in Griekenland (Piraeus) en trok op zijn achttiende naar de Britse hoofdstad. Hij studeerde technologie aan de Universiteit van Leeds en Westminster. Daarnaast componeerde hij een aantal soundtracks en in 2007 kwam zijn eerste album op de markt. Een jaar later won hij een MTV-award voor beste Griekse act.

"Watch my dance" (tekst : Eleana Vrahali ; muziek : Yiannis Christodoulopoulos)

I was born so betrayed, who am I - what I'll be?
What is mine in this life? Just the heaven and sea
No I won't give them up, they're my fortune, my proof
Don't believe what you hear, cause their truth kills the truth

The duty I've got is my war against fear
and I want you with me, I want you so near
Watch my dance Head up high Hands like wings and I'll fly

Το κεφάλι ψηλά και τα χέρια ανοιχτά!

Την έχει η ψυχή μου τη φωτιά
τους φόβους όλους καίει μοναδικά
τα βήματά μου κάνω ως το Θεό
κι αν πέσω εγώ ξανά θα σηκωθώ

I have heard many words but I still won't forget
the language of my body the sound my heart makes
so I'm staying alive and my losses won't let
my soul to surrender, the power of loss is my bet
Watch my dance Head up high Hands like wings and I'll fly

Το κεφάλι ψηλά και τα χέρια ανοιχτά!

Την έχει η ψυχή μου τη φωτιά
τους φόβους όλους καίει μοναδικά
τα βήματά μου κάνω ως το Θεό
κι αν πέσω εγώ ξανά θα σηκωθώ

Την έχει η ψυχή μου τη φωτιά
τους φόβους όλους καίει μοναδικά
τα βήματά μου κάνω ως το Θεό
κι αν πέσω εγώ ξανά θα σηκωθώ

MORGEN
: voorstelling van de Bosnische kandidaat, Dino Merlin. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

06-04-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


05-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Masterchef' : ook Gerrit De Cock en Stephanie Planckaert tonen binnenkort hun kookkunsten.

 Dat er dit jaar een tweede reeks komt van 'MasterChef' raakte eerder dit voorjaar al bekend. Midden vorige maand pakte de krant Het Laatste Nieuws uit met het bericht dat Tanja Dexters (Eurosong 2002-2008) en Betty (Eurosong 2004-2008) de eerste namen waren voor dat nieuwe seizoen.

Vandaag, dinsdag 05 april, lezen we in het weekblad Dag allemaal dat ook Gerrit De Cock (32) en Stephanie Planckaert (21) hun beste kookkunsten te voorschijn mogen toveren. Van een leien dakje liepen die opnames niet want beiden liepen ze al kokkerellend verwondingen op.

"Het was zeker niet de eerste keer dat ik in een keuken stond", vertelt Gerrit in het weekblad. "Toch heb ik mijn hand verbrand. Hoe dat is gebeurd, mag ik niet verklappen maar neem van mij aan dat 't pure slapstick is. Al was ik behoorlijk geschrokken.

Ook Stephanie Planckaert komt gehavend uit de strijd. "Ik heb in mijn vinger gesneden", zegt ze. "Ik kook nochtans veel, maar een ongeluk is snel gebeurd. Ik heb me flink pijn gedaan, maar ach, ik heb al ergere dingen meegemaakt" aldus nog de dochter van ex-wielrenner Eddy Planckaert.

Zoals we eerder reeds berichtten, moet het programma het dit jaar stellen met een nieuwe chefkok én zonder presentatrice Dina Tersago. Stephané Buyens, chef van tweesterrenrestaurant Le Fox in De Panne, haakt af voor het tweede seizoen van 'MasterChef'. De nieuwe lichting BV's die zich aan de kookwedstrijd waagt, zal worden gecoacht en beoordeeld door Wout Bru (41), een man die recent nog een ster verloor.

 De tweede reeks van 'Masterchef' zal rond de zomer te zien zijn bij
vtm. Net na 'De keuken van de Meester', dat momenteel op dinsdagavond wordt uitgezonden, en net voor het nieuwe seizoen van 'Mijn Restaurant' dat vermoedelijk in september van start zal gaan. Vandaag maakte de krant Het Laatste Nieuws echter bekend dat het trio Peter Goossens, Christel Cabanier en Dirk De Prins in de vierde reeks van het populaire programma zullen vervangen worden door een nieuwe jury. Eén van de namen die circuleert is die van de Zeeuwse topchef Sergio Herman. Het trio zal wel nog als gelegenheidsadviseurs opduiken in de nieuwe reeks. (logo en foto : vtm)

05-04-2011 om 13:43 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jan Schepens (Eurosong 2002) betrapt op rijden onder invloed.

 Jan Schepens (Eurosong 2002), gehuwd met Katja Retsin (woordvoerster ESF 2010) en sinds kort lid van Mama's Jasje, is in Antwerpen betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Dat heeft hij gezegd in het programma 'Dag-tv' op de Antwerpse regionale zender ATV. "Ik werd 's nachts tegengehouden bij een controle aan de Waaslandtunnel. Na het werk zijn we nog eentje gaan drinken. Je weet hoe dat gaat, hé : één pintje worden er twee, twee worden er drie. De eerste keer dat ik moest blazen, en direct prijs. De politie was heel vriendelijk. Ze hebben me zeker niet anders behandeld omdat ik bekend ben."

Het rijbewijs van Schepens werd tijdelijk ingetrokken, zijn boete volgt later en misschien kan een brandende kaars voor zijn raam wat verlichting brengen. (bron : Het Laatste Nieuws)

05-04-2011 om 11:12 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'De klas van Frieda' : Kobe Ilsen en Kobe Van Herwegen strijden tegen zussen Leah en Chris Thys.

 Sinds maandag 28 maart staat Frieda Van Wijck opnieuw voor haar klas in een nieuwe reeks afleveringen van 'De klas van Frieda'. Daarmee is de luchtige laatavondquiz aan zijn tweede seizoen – of beter schooljaar – toe. Van maandag tot en met donderdag (met uitzondering van dinsdag 10 en donderdag 12 mei) nemen telkens twee BV-duo's plaats achter de schoolbanken met slechts één doel : als primus van de klas eindigen. Dit schooljaar treden 136 nieuwe leerlingen aan, maar ook 34 nieuwe vakleerkrachten die de leerlingen inwijden in een niet alledaags vak.

136 nieuwe leerlingen

Dit jaar nemen 136 nieuwe leerlingen plaats achter de schoolbanken. In de eerste plaats strijden ze allemaal om de felbegeerde titel van "primus". Maar ze vertellen ook graag over hun tienen en buizen vroeger op school, hun prille liefdes, hun strafstudies en hun pestgedrag. Maar dat is verleden tijd… In 'De klas van Frieda' strijden ze in duo's om met hun bank de finale te halen.

34 nieuwe vakleerkrachten

 Elke dag staat een bekende vakleerkracht Frieda bij om haar klas in toom te houden. Die gastdocent onderwijst de leerlingen in het vak dat hij of zij zelf gestudeerd heeft of waar hij of zij door de jaren heen een autoriteit in is geworden. Zo krijgen de BV's onder andere turnles met Aagje Vanwalleghem. Jan Verheyen wil op zijn beurt wel eens weten hoeveel zijn leerlingen weten over Vlaamse film. Marcel Vanthilt (presentator JESF 2005, lid vakjury 'Eurosong') geeft les over de jaren '80, Jonas Van Thielen doceert dan weer het vak 'musical'. En verder in het lessenpakket : 'The Beatles' met Jean Blaute, 'Royalty' met Kathy Pauwels, 'Wijnen' met Jacques Vermeire en 'Chinees' met Lulu Wang.

Herbert Flack legt ons haarfijn uit wat het ambacht van diamantkliever inhoudt. Wat weinigen weten is dat hij vanaf zijn zestiende als één van de eerste niet-joden als diamantkliever werkte in Antwerpen. De Amerikaanse ambassadeur Howard Gutman komt een Amerikaans gastcollege geven. Ex-miss België Virginie Claes geeft al twee jaar les aan de Universiteit Hasselt in de richting verkeerskunde. Zij wil wel eens weten hoeveel de BV's zelf van het verkeersreglement kennen.

De Quiz


De klas van Frieda telt vijf quizrondes : Schooltelevisie, De spreekbeurt, Groepswerk, De vakleraar en Juist/fout. Elke ronde heeft zijn eigen spelformule en elke ronde wordt elke dag opgehangen aan een ander vak.

De bank met het beste eindrapport speelt ten slotte Het Eindexamen, waarin Frieda examenvragen stelt over alle mogelijke vakken. Elk juist antwoord begint met dezelfde letter. Wie als eerste tien punten behaalt, is de primus van de klas.

* zesde aflevering  - dinsdag 05 april 2011 :

Vanavond, dinsdag 05 april, vindt in 'De klas van Frieda' een clash plaats tussen gerijpte ervaring en jong geweld. Twee doorgewinterde actrices met dezelfde familienaam nemen het op tegen twee jonge adonissen met dezelfde voornaam. De zussen Leah en Chris Thys gooien alles in de strijd tegen Kobe Ilsen en Kobe Van Herwegen (coach 'Junior Eurosong 2007-2008').

Misschien zullen ze een toontje lager zingen wanneer hun vakleraar de klas binnenwandelt. Jonas Van Thielen dompelt de leerlingen onder in de wereld van de musical. Dat wordt supercalifragilisticexpialidocious!

'De klas van Frieda', vanavonddinsdag 05 april, de zesde aflevering op Eén tussen 21.50 en 22.35. (bron, logo en foto : Eén)

05-04-2011 om 00:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Guten Abend Düsseldorf' : 18. AZERBEIDZJAN.

 Sinds zaterdag 19 maart (en dit tot en met zaterdag 30 april) tellen we dagelijks af naar de komende editie van het Eurovisie Songfestival dat op dinsdag 10, donderdag 12 en zaterdag 14 mei zal worden gehouden in de het Duitse Düsseldorf. Voor het - inmiddels - zesde jaar op rij zetten we telkens één kandidaat voor deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival in de schijnwerpers. Vijf jaar geleden kreeg onze rubriek de naam 'Kalispera Athina', vier jaar geleden 'Hyvää iltaa Helsingin', in 2008 'Dobro veče Beograde', in 2009 'Добрый вечер Москва' en vorig jaar 'God kveld Oslo'.

Dit jaar, en dit gedurende zes weken, dekt de vlag de lading in 'Guten Abend Düsseldorf'. In totaal nemen drieënveertig landen deel aan deze editie van het jaarlijkse liedjesfestival, vier meer dan vorig jaar, en net als de voorbije drie jaar zijn er ook ditmaal twee halve finales. Zowel in de eerste als in de tweede halve finale treden negentien landen aan en net als vorig jaar zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) door middel van televoting telkens tien kandidaten doorsturen naar de finale. 

Het land dat als achttiende en voorlaatste mag aantreden tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei, is AZERBEIDZJAN. Samen met San Marino, dat dit jaar voor de tweede maal van de partij is, debuteerde Azerbeidzjan drie jaar geleden tijdens het Eurovisie Songfestival. In de eerste halve finale wisten Elnur & Samir met "Day after day" beslag te leggen op een zesde plaats. Deze positie leverde hen een rechtstreeks ticket op voor de finale alwaar ze op een achtste plaats zouden stranden. In 2009 werd het land vertegenwoordigd door AySel en Arash en het duo legde met "Always" in de tweede halve finale met een totaal van 180 punten beslag op een tweede plaats. In de finale werden 207 punten bij elkaar gesprokkeld wat recht gaf op een derde plaats. Vorig jaar moest zangeres Safura de eer hooghouden in de Noorse hoofdstad Oslo. Met "Drip drop" sprokkelde ze tijdens de tweede halve finale 113 punten bij elkaar wat haar een tweede plaats opleverde na de Turkse groep maNga. Op zaterdag 29 mei mocht ze de finale openen en dat leverde haar een vijfde plaats op met 145 punten.

 Op vrijdag 11 februari kwam er in Azerbeidzjan een einde aan de wekenlange zoektocht naar de kandidaat die het land zal vertegenwoordigen tijdens de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Afgelopen najaar ging die zoektocht van start met zevenenzeventig kandidaten en uiteindelijk maakten er nog vijf van hen kans om het ticket voor Düsseldorf in de wacht te slepen.

* de vijf finalisten :

- Nigar Camal (Nigar Jamal)(zevende voorronde).
- Eldar Qasımov (Eldar Gasimov)(zesde voorronde - wildcard).
- İlqarə İbrahimova (Ilgare Ibrahimova)(zesde voorronde).
- Aynişan Quliyeva (Aynishan Guliyeva)(vijfde voorronde).
- İlhamə Qasımova (Ilhama Gasimova)(zevende voorronde).

De vijf finalisten brachten een aantal nummers ten gehore en hun lot lag in de handen van een vakjury die uiteindelijk niet één maar twee deelnemers aanduidde : Eldar Qasımov en Nigar Camal. Met welk nummer het tweetal zou deelnemen aan de komende editie van het Eurovisie Songfestival was op dat ogenblik nog niet duidelijk.

Het programma kwam rechtstreeks vanuit het Azerbaijan State Academic National Drama Theatre en naast de Azerbeidzjaanse kandidate van vorig jaar, Safura, maakte ook de Georgische Sofia Nizharadze (ESF 2010) haar opwachting. Twee deelneemsters van dit jaar, Senit (San Marino) en Anna Rossinelli (Zwitserland) waren eveneens van de partij. Beide deelneemsters treden net als de Azerbeidzjaanse kandidaten aan tijdens de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende.

ITV wachtte tussen maandag 10 januari en donderdag 10 februari nummers in voor de nationale finale. De keuze van het nummer gebeurde dan weer intern. De omroep maakte op zondag 13 maart bekend dat "Running scared" de inzending wordt voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

 Nigar Camal (Baku, 07 september 1980) ging op jonge leeftijd naar de muziekschool en nam intussen deel aan een aantal wedstrijden. Ze heeft een diploma 'Economie & Management' en nadien trad ze in het huwelijk, verhuisde naar Londen en is intussen ook reeds moeder. Vorig jaar keerde ze terug naar Azerbeidzjan om deel te kunnen nemen aan de nationale selectie voor het Eurovisie Songfestival.

Eldar Qasımov (Baku, 04 juni 1989) heeft eveneens een muzikale achtergrond en zelfs zijn grootouders waren bekende artiesten in zijn thuisland. Zelf leerde hij piano en ging twee keer naar Duitsland om er te studeren. Pas vorig jaar studeerde hij af en besloot hij om deel te nemen aan de nationale selectie.

Het duo neemt deel met een nummer van de hand van Stefan Örn, Sandra Bjurman en Iain Farquharsondur. Stefan Örn en Sandra Bjurman zijn alvast geen onbekenden in festivalmiddens want zij tekenden vorig jaar ook al voor "Drip drop", het nummer waarmee zangeres Safura op een vijfde plaats strandde in de finale, net voor onze Tom Dice.

"Running scared" (tekst : Stefan Örn, Sandra Bjurman ; muziek : Stefan Örn, Sandra Bjurman, Iain Farquharsondur)

Verse 1

Come to me, come to me tonight
Oh god I need you, anyway... baby
I just wanna be, be around you all the time
Oh god I need you.. oh...

Chorus 1

I'm running I'm scared tonight
I'm running I'm scared of life
I'm running I'm scared of breathing
Coz I adore you
I'm running I'm scared tonight
I'm running I'm scared of breathing
Coz I adore you

Verse 2

Come to me, come to me a bit more
Oh god I need you, there's nothing left for me to say
So rest on me darling, stay forever more
Oh god I need you, I need you

Chorus 2

I'm running I'm scared tonight
I'm running I'm scared of life
I'm running I'm scared of breathing
Coz I adore you
I'm running I'm scared tonight
I'm running I'm scared of breathing
Coz I adore you

Break

Oh, what I wouldn't give away
To be you're shelter and keep you safe… oh… oh..

Chorus 3

I'm running I'm scared tonight
I'm running I'm scared of life
I'm running I'm scared of breathing
Coz I adore you
I'm running I'm scared tonight
I'm running I'm scared of breathing
Coz I adore you

MORGEN
: voorstelling van de Griekse kandidaten, Loukas Giorkas feat. Stereo Mike. (foto :
Eurovision.tv ; met dank aan 3D Flags)

05-04-2011 om 00:00 geschreven door Redactie  


04-04-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 3JS en Witloof Bay werken repetities af op dinsdag 03 en vrijdag 06 mei eerstkomende.

 Eerder vandaag, maandag 04 april, heeft de EBU het voorlopige repetitieschema vrijgegeven voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Over bijna zes weken, op zaterdag 14 mei, kennen we de winnaar van de 56e editie van het jaarlijkse liedjesfestival.

 Voorafgaand aan die finale, met vijfentwintig deelnemers, zijn er eerst nog twee halve finales en dit op dinsdag 10 en donderdag 12 mei met telkens negentien landen die gaan strijden voor tien plaatsen in de finale.

Het perscentrum opent de deuren op zaterdag 30 april en dit om 09.00 's ochtends. Daags nadien, zondag 01 mei, gaan in Düsseldorf de eerste repetities van start. Die dag zullen de eerste tien landen uit de eerste halve finale hun allereerste repetitie afwerken.

Witloof Bay, die voor ons land als vierde aantreden tijdens de tweede halve finale, werken hun eerste optreden af op dinsdag 03 mei, en dit tussen 12.00 en 12.40. Hun tweede repetitie vindt plaats op vrijdag 06 mei tussen 16.30 en 17.00.

 De Nederlandse inzending, 3JS, betreedt het festivalpodium voor de eerste maal op dinsdag 03 mei tussen 11.20 en 12.00, net voor de Belgische inzending dus. De tweede repetitie vindt eveneens drie dagen later plaats, op vrijdag 06 mei tussen 15.30 en 16.00.

Na een jaartje afwezigheid komen er na beide repetities opnieuw (volwaardige) persconferenties. De persconferentie na de eerste repetitie duurt veertig minuten, die na de tweede repetitie dertig minuten.

Net als de voorbije jaren krijg je ook dit jaar bij ons dagelijks het volledige overzicht van de repetities en persconferenties van de desbetreffende dag en dit vanaf zondag 01 mei eerstkomende.
(bron : Eurovision.tv)

04-04-2011 om 23:59 geschreven door Redactie  




VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.



Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs