Twelve Points...Douze Points...Kiev 2017...

Deze website wordt niet meer geüpdatet! Volg ons via https://twitter.com/12_TPDP_12.....

15-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eurovision 2011 : Witloof Bay won eind vorige maand ook de voorronde van de nationale selectie.

 Sinds afgelopen zaterdag, 12 februari, kennen we de Belgische kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De groep Witloof Bay zal ons land op donderdag 12 mei eerstkomende vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale van de 56e editie van het liedjesfestival met "With love baby".

 Tijdens de finale kreeg het gezelschap van de vakjury als van de kijkers thuis het maximum van de punten en ook tijdens de halve finale (radiovoorronde), op zondag 30 januari jongstleden, wist de groep de eerste plaats in de wacht te slepen.

De punten van die voorronde werden eergisteren, zondag 13 februari, wereldkundig gemaakt en we zetten de uitslag hieronder op een rijtje.

* uitslag voorronde 'Eurovision 2011 : Qui? A vous de décider !'
(tussen haakjes punten televoting/vakjury) :

- geplaatst voor de finale :

01. "With love baby" door Witloof Bay : 23 punten (12+11).
02. "Just one chance" door Chloe : 21 punten (11+10).
03. "Elle merveille" door Alexandre Deschamps : 20 punten (16+4).
04. "Simple love" door Syla K. : 16 punten (2+14).
05. "Somewhere with you" door Thayss N' Bau : 16 punten (0+16).
06. "Our way" door The Blazing : 14 punten (14+0).
07. "Dans ma chanson" door J Cool : 13 punten (8+5).
08. "Yes I know" door .fen : 13 punten (5+8).
09. "Be my friend" door NelZa : 12 punten (0+12).
10. "C'est la musique" door Steve Linden : 10 punten (10+0).
11. "Claquer les portes" door Clac et les Portes : 10 punten (3+7).
12. "Rien en apparence" door Sarina Cohn : 9 punten (9+0).
13. "Reset" door Kaptain Oats : 9 punten (6+3). 
14. "Addiction" door Gautier Reyz : 9 punten (0+9).

- uitgeschakeld :


15. "I'm alive" door Tommy Waters : 7 punten (7+0).
16. "L'ancre de nos vies" door Mael : 6 punten (0+6).
17. "Nos pages, nos images" door Bellyve : 4 punten (4+0).
18. "Inside me" door 2DAYSTICKET : 2 punten (0+2).
19. "Do you remember" door Joyce & Jay : 1 punt (1+0).
20. "The way you are" door Etienne Deleyre : 1 punt (0+1).
21. "Où s'en vont nos rêves ?" door Léa Clément : 0 punten.
22. "Pardonne moi" door Harley : 0 punten.
23. "Commence par un pas" door NellSonn! : 0 punten.
24. "Live my life" door Joe Galli : 0 punten.
25. "Our home" door Hélène : 0 punten.
26. "Les pieds dans l'eau" door Swing Channel : 0 punten.
27. "Près de toi" door Hanny-D : 0 punten.
28. "For you" door Natohé : 0 punten.
29. "Fais comme ci" door The MichelJanssens : 0 punten.
30. "Je vis comme une chanson" door Françoise Norroy : 0 punten.

Er dient te worden opgemerkt dat de leden van de vakjury tijdens de voorronde de nethoofden van de diverse radiozenders van de Franstalige openbare omroep waren en dus verschillend waren van de vier juryleden tijdens de finale. (bron : RTBF)

15-02-2011 om 22:25 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Festival di San Remo 2011 : 61e editie gaat vanavond van start.

 Op dinsdag 01 februari jongstleden liet de Italiaanse nationale omroep RAI weten dat de kandidaat voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival één van de kandidaten wordt die zal deelnemen aan het Festival van San Remo. Het nationale liedjesfestival is dit jaar aan de 61e editie toe en gaat vanavond, dinsdag 15 februari, van start. Het festival loopt tot en met aanstaande zaterdag 19 februari en de naam van de kandidaat voor Düsseldorf wordt tijdens die finale bekendgemaakt, net voor de bekendmaking van de winnaar van het Festival van San Remo.

Eerder vandaag hield de omroep tussen 13.30 en 14.00 een persconferentie en daarop raakte bekend dat de finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival zal worden uitgezonden op Rai 2, de tweede halve finale waarin Italië moet stemmen (op donderdag 12 mei) zal te zien zijn op Rai 5.

Een speciale jury zal de prijs uitreiken "aan een artiest die het meest geschikt is om het land te vertegenwoordigen in Duitsland". De namen van de leden van de jury die de Italiaanse inzending zal kiezen werden eveneens bekendgemaakt : Mauro Mazza (artistiek directeur van het Festival van San Remo), oud-Songfestivaldeelnemer Gianni Morandi (ESF 1970), Maurizio Zoccarato (burgemeester van Sanremo), Marco Simeone en Massimo Liofredi (directeur van Rai 2).

Tijdens de 61e editie van het Festival van San Remo, gehouden in het Teatro Ariston, zijn er twee categorieën : 'Sezione Artisti' met veertien kandidaten en 'Sezione Giovani' met acht kandidaten. In tegenstelling tot eerdere berichten kan ook een kandidaat uit die tweede categorie, die van de nieuwelingen, gekozen worden voor Düsseldorf.

Vanavond, tijdens de eerste show, mogen alle kandidaten het podium betreden om hun nummer voor te stellen. Uit de categorie van de gevestigde waarden ('Sezione Artisti') stoten de twaalf besten door naar de uitzending van morgenavond. De twee kandidaten die afvallen mogen echter later deze week opnieuw hun opwachting maken. De acht kandidaten uit de 'Sezione Giovani' stellen hun nummer vanavond ook al voor.

* deelnemers 'Sezione Artisti' :

01. "Il vento e le rose" door Patty Pravo.
02. "Arrivera'" door Moda' & Emma.
03. 'L'alieno" door L
uca Madonia & Franco Battiato.
04. "Il mare immenso" door Giusy Ferreri.
05. "Io confesso" door La Crus.
06. "La mia anima d'uomo" door Anna Oxa.
07. "Tre colori" door Tricarico.
08. "Vivo sospesa" door Nathalie.
09. "Amanda è libera" door Al Bano.
10. "Fino in fondo" door Luca Barbarossa & Raquel del Rosario.
11. "Chiamami ancora amore" door Roberto Vecchioni.
12. "Bastardo" door Anna Tatangelo.
13. "Il mio secondo tempo" door Max Pezzali.
14. "Yanez" door Davide Van De Sfroos.

* deelnemers 'Sezione Giovani' :

01. "Lontano da tutto" door Serena Abrami.
02. "Come pioggia" door Roberto Amadè.
03. "Il sole dentro" door Anansi.
04. "Mi rubi l'amore" door BTwins.
05. "Un pezzo d'estate" door Gabriella Ferrone.
06. "Follia d'amore" door Raphael Gualazzi.
07. "Tra tegole e cielo" door Marco Menichini.
08. "Fuoco e cenere" door Micaela.

De eerste avond van de 61e editie van het Festival van San Remo, vanavond dinsdag 15 februari, kan je tussen 21.10 en 00.30 volgen via Rai 1. De presentatie van deze editie is in handen van Gianni Morandi, Elisabetta Canalis, Belen Rodriguez en Luca & Paolo. Meer nieuws over deze editie van het festival krijg je hier.
(bron en logo : RAI)

15-02-2011 om 17:28 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : titels tien nummers Sloveense nationale selectie zijn bekend.

 Eerder deze maand, op woensdag 02 februari, vond in Slovenië op het middaguur de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens 'EMA 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Zoals we in november jongstleden berichtten, wordt de Sloveense kandidaat gekozen op zondag 27 februari eerstkomende. Er kwam geen open inschrijving want de omroep wil dit jaar enkel werken met uitgenodigde artiesten.

De voorbije jaren werden steeds een aantal kandidaten uitgenodigd en zij waren steeds rechtstreeks geplaatst voor de finale, kandidaten uit de open inschrijving moesten zich eerst via één of meerdere halve finales weten te plaatsen.

Sinds zondag 06 februari worden de nummers (korte fragmentjes) reeds voorgesteld op de Sloveense nationale omroep en inmiddels raakten ook de titels van de tien nummers bekend.

* volgorde van optreden tijdens 'EMA 2011' :

01. "Time for revolution" (tekst en muziek : Aleš Klinar) door Rock Partyzani.
02. "Moje luči" (tekst : Iztok Melanšek ; muziek : Tomaž Trop) door Tabu.
03. "Bilo lepo bi" (tekst en muziek : Martin Štibernik, Dejan Radičević) door Nina Pušlar.
04. "Vanilija" (tekst : Urša Vlašič ; muziek : Matjaž Vlašič) door Maja Keuc.
05. "Disko raj" (tekst : Alen Steržaj ; muziek : Matej Mršnik, Anže Langus) door Feliks Langus.
06. "Slovenka" (tekst : LeeLooJamais, Sašo Pipič ; muziek : LeeLooJamais) door LeeLooJamais.
07. "Ladadidej" (tekst : Franci Tepina, Erika Mager, Raay ; muziek : Raay) door April.
08. "Ti si tisti" (tekst : Hannah Mancini, Angel Palka ; muziek : Miha Vale Detiček) door Sylvain, Mike Vale feat. Hannah Mancini.
09. "Pravi čas"  (tekst : Andrej Rozman Roza ; muziek : Tomaž, Nino & Samo KozlevčarTime to Time.
10. "Bistvo skrito je očem" (tekst : Jure Golobič, Eva Breznikar ; muziek : Omar Naber, Miha Gorše) door Omar Naber.

Slovenië treedt dit jaar aan in het tweede deel van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei eerstkomende. (bron en logo : RTVSLO)

15-02-2011 om 15:38 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : negen liedjes finale Spaanse selectie Eurovisie Songfestival zijn bekend.

 Aanstaande vrijdag, 18 februari, vindt in de Spanje de finale plaats van 'Destino Eurovisión 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Via twee voorrondes en een halve finale werd het aantal deelnemers intussen herleid van vierentwintig naar drie : Lucía Pérez (televoting), Melissa (vakjury) en Auryn (vakjury).

Tijdens de finale zullen de drie kandidaten in een eerste ronde een deel van de drie toegewezen nummers ten gehore brengen. Na deze eerste ronde zal de vakjury van elke kandidaat één van de drie nummers uit de selectie halen. Tijdens de tweede ronde zingen de kandidaten een deel van de twee overblijvende nummers. Ook na deze ronde haalt de vakjury één van beide nummers uit de selectie.

In de derde ronde zingt elke kandidaat het resterende nummer volledig en dan lig het lot in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting de Spaanse inzending van dit jaar zullen aanduiden.

Eerder vandaag, dinsdag 15 februari, heeft de Spaanse nationale omroep TVE de titels van de negen geselecteerde nummers wereldkundig gemaakt. Tijdens een persconferentie op dinsdag 25 januari jongstleden raakte bekend dat de Spaanse inzending in het Spaans zal worden gezongen op het festivalpodium. Liedjes die in het Engels werden ingediend (en geselecteerd) zullen - indien ze de nationale selectie winnen - moeten vertaald worden.

 * de geselecteerde nummers voor de finale per kandidaat :

Auryn :

01. "Volver" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling).
02. "Envangelyne" (tekst : Kristin Molin ; muziek : Kjell Jennstig, Dejan Belgrenius).
03. "El sol brillará" (tekst en muziek : Rafael de Alba).

- Lucía Pérez :

01. "Abrázame" (tekst en muziek : Antonio Sánchez-Ohlsson, Thomas G.son).
02. "Que me quiten lo bailao" (tekst en muziek : Rafael Artesero Herrero).
03. "C'est la vie, it's alright!" (tekst en muziek : W&M, Nestor Geli, Susie Päivärinta, Per Andersson, Mats Lindberg).

- Melissa :

01. "Eos" (tekst en muziek : Jesús Cañadilla, Alejandro de Pinedo).
02. "Diamonds" (tekst en muziek : Nestor Geli, Susie Päivärinta, Pär Lönn).
03. "Sueños rotos" (tekst en muziek : Primoz Poglajen, Jonas Gladnikoff, Camilla Gottschalck, Christina Schilling).

Meer nieuws over de nationale selectie krijg je op de 
festivalpagina van de nationale omroep. (bron, logo en foto : TVE)

15-02-2011 om 14:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : volgorde van optreden tijdens finale Moldavische selectie is bekend.

 Op zaterdag 26 februari vindt in Moldavië de Selecţia Naţională 'Eurovision 2011 – O Melodie pentru Europa', de natioane selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival, plaats.

Tussen zaterdag 25 december en zondag 16 januari (19.00 plaatselijke tijd, 18.00 Belgische tijd) ging TRM op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Componisten en tekstschrijvers uit binnen- en buitenland zijn dit jaar toegelaten tot de nationale selectie maar artiesten moeten de Moldavische nationaliteit bezitten.

De omroep ontving in totaal 99 inzendingen voor de nationale selectie en na een eerste controle werden er daarvan 93 goedgekeurd. Op zaterdag 22 januari herleidde een negenkoppige jury (Geta Burlacu, Aura, Anatol Chiriac, Victoria Melnic, Andrei Sava, Liviu Ştirbu, Sorina Ştefârţă, Valentin Beleaev en Silvia Cărăuş) dit aantal meteen al tot zestig.

Op zaterdag 29 januari moesten die overgebleven kandidaten hun nummer live ten gehore brengen voor die vakjury. Nadien werden vijfentwintig kandidaten weerhouden voor de nationale selectie. Begin deze maand kwamen er een aantal klachten binnen en één van die klachten was in verband met het nummer "Solo por tu amor" van Katrina. Het nummer werd reeds op 20 mei 2010 wereldkundig gemaakt en werd het uit de wedstrijd gehaald daar het de 01 september-regel had overtreden. Katrina werd nadien vervangen door "Ma pierd când o văd" van Dumitru Socican.

Afgelopen weekend vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden en die werd eergisteren, zondag 13 februari, wereldkundig gemaakt. We zetten alles hieronder alvast netjes op een rijtje.

* volgorde van optreden tijdens de nationale finale
 :


01. "Dacă dragoste mai e" door Natan.
02. "Let's jazz" door Natalia Barbu.
03. "Cu fanfara pînă dimineaţa" door Ion Krasnopolski.
04. "You and I" door Anişoara Balmuş.
05. "It's my first dance with you" door Denis Latişev.
06. "Dorule" door Pasha Parfeny.
07. "Viaţa" door Doiniţa Gherman.
08. "Şi tac" door Corina Cuniuc.
09. "Every day will be your day" door Cristina Scarlat.
10. "Love song" door Diana Staver.
11. "Ma pierd când o văd" door Dumitru Socican.
12. "Just your friend" door Nicoleta Gavriliţa.
13. "I can will the game" door Adriana Voloşenco.
14. "Break it up" door Boris Covali & Cristina Croitoru.
15. "Lumina mea" door Ruslan Taranu.
16. "In memoriam" door MILENIUM.
17. "Doina, dor nemărginit" door Odry.
18. "When life is grey" door KARIZMA.
19. "Always" door Vadim Luchin & Tamaz Djgarcava.
20. "Mi rey!" door Mariana Mihaila.
21. "This is my life" door Valeria Tarasova.
22. "Încă îndrăgostit" door Aurel Chirtoacă.
23. "Night reflection" door M-STUDIO.
24. "So lucky" door Zdob si Zdub.
25. "Lucky you lucky me" door Dana Marchitan.

Tijdens de nationale finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Natalia Barbu (Moldavië) Onder de nog in de running zijnde kandidaten vinden we oud-Songfestivaldeelnemers Zdob si Zdub (ESF 2005) en Natalia Barbu (ESF 2007) terug. Beiden konden toen in de finale van het jaarlijkse liedjesfestival een plaats in de top tien te bemachtigen. (bron en logo : TRM)

15-02-2011 om 13:07 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : 3JS liggen wakker van Engelstalige versie van Songfestivalinzending.

 De komende editie van het Eurovisie Songfestival, midden mei in het Duitse Düsseldorf, bezorgt de 3JS nu al slapeloze nachten. De drie heren, die Nederland zullen vertegenwoordigen tijdens de tweede halve finale (donderdag 12 mei), liggen immers wakker van de Engelstalige versie van hun nummer "Je vecht nooit alleen". "De kunst is de lading van de tekst gelijk te houden", zei Jaap de Witte eerder vandaag, dinsdag 15 februari, in 'Koffietijd' (RTL 4).

"Gelijkduidige zinnen in het Engels vinden als je een lied in het Nederlands hebt geschreven is niet makkelijk", gaat de gitarist verder. Zanger Jan Dulles was na het Nationaal Songfestival de eerste die aan de slag ging met "Je vecht nooit alleen". "Hij heeft een opzet gemaakt, die ligt nu bij mij", zei de Witte. "Ik lig er al drie dagen van wakker."

De drie Volendammers hebben nog geen Engelse titel gevonden. Volgens de Witte kunnen ze "You never fight alone" niet gebruiken, want dan begint iedereen "You never walk alone" te zingen"uit. De 3JS willen tijdens het Eurovisie Songfestival toch graag een Engelstalige versie van het nummer presenteren. "We kunnen dan geen stemmen krijgen uit ons eigen land, dus het heeft geen zin om in het Nederlands te zingen", zei Dulles.

 De zanger heeft inmiddels een aantal nummers uit concurrerende landen gehoord en is "niet onder de indruk". "Het is niet zo spectaculair. Er zit niets vernieuwends bij en het is allemaal in het Engels. In die landen is de Engelse uitspraak helaas vaak heel slecht. Ik zeg dan : doe het in je eigen taal als Engels je niet zo goed afgaat."
Dulles heeft zijn accent naar eigen zeggen aardig onder de knie. "Wij hebben langer Engelstalig dan Nederlandstalig gezongen, dus ik durf wel te zeggen dat mijn uitspraak vrij goed is."

Hoewel de zanger tot nu toe niet onder de indruk is van de concurrentie, durft hij geen voorspellingen te doen over de prestaties van zijn band. "We durven niet na te denken op welke plek we eindigen op het Eurovisie Songfestival. Het enige doel is nu om een finaleplek te halen, dat is Nederland al zeven jaar niet meer gelukt. Als wij de finale weten te bereiken, hebben we al een beetje gewonnen." (bron : Novum)

15-02-2011 om 12:50 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : volgorde van optreden tijdens finale Macedonische selectie is bekend.

 Afgelopen zaterdag, 12 februari (20.10), vond tijdens een rechtstreeks programma op de Macedonische omroep MKRTV de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens 'Skopje 2011', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Tijdens het programma werden al fragmentjes van de nummers getoond en toen werden ook de geruchten bevestigd dat de nationale selectie zal plaatsvinden op zondag 27 (20.10) in plaats van op zaterdag 26 februari. De omroep ging in op de vraag om de uitzending één dag later te laten plaatsvinden zodat de deelnemers meer tijd hebben voor repetities.

Er komt dit jaar ook een speciale prijs voor het beste vocale optreden en die prijs wordt genoemd naar de op jonge leeftijd overleden zanger en oud-Songfestivaldeelnemer Toše Proeski (ESF 2004). De winnaar krijgt een geldbedrag van 1.000 euro.

* volgorde van optreden tijdens 'Skopje 2011' :

01. "Kukuriku" (tekst en muziek : Zoran Trikov) door Rok Agresori.
02. "Te krade toj" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Lazar Cvetkovski) door Boban Mojsovski.
03. "Na kraj" (tekst : Rade Vrcakovski Vrcak ; muziek : Goce Simonovski) door Olivera Gorgovska.
04. "Znaes li" (tekst : Irena Dimovska ; muziek : Daniel Mitrevski) door Аngelinа Stoјаnoskа.
05. "Ostavi politika i pojacaj ton" (tekst : Tyzee ; muziek : Skipi) door Skipi & Tajzi.
06. "Posledna pesna" (tekst en muziek : Jovan Vasilevski) door Amir Ibrahimovski & Art Sound.
07. "Paranoja" (tekst : Zoran Rudan ; muziek : Boban Apostolov) door Emilija Gievska feat. Andrej Miske.
08. "Ne se menuva ljubovta" (tekst en muziek : Milan Milanov) door Riste Tevdovski.
09. "Ram tam tam" (tekst en muziek : Martin Srbinovski) door Martin Srbinovski.
10. "Bozji pateki" (tekst : Maja Pavlovska ; muziek : Aleksandar Cekredzi) door Lidija Kochovska.
11. "Lаzes dekа ne boli" (tekst : Petar Acev ; muziek : Hris Marin) door Goran Kargov.
12. "Ludost" (tekst en muziek : Zdrаvkа Mircevska) door Zdrаvkа Mircevska.
13. "Greshka" (tekst : Mence Avramova ; muziek : Stole Avramov) door Natasa Malinkova.
14. "Tugja si" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Ile Spasov) door Ile Spasov.
15. "Sekogash nekoj poveke vredi" (tekst en muziek : Blaze Temelkov) door Filip Jordanovski.
16. "Ne mi trebаs" (tekst : Daniel Bankov ; muziek : Zoran Aleksic) door Natalija Slaveva.
17. "Kockar" (tekst : Denis Hajdarevic ; muziek : Denis Hajdarevic, Ivan Jovanov) door Ivаn Јovаnov & Denis Eks.
18. "Sekoj den" (tekst en muziek : Milan Milanov) door Offside.
19. "Rusinka" (tekst : Vladimir Dojcinovski, Jovan Jovanov ; muziek : Grigor Koprov) door Vlatko Ilievski.
20. "Ne vrakaj se" (tekst en muziek : Risto Apostolov) door Vodoliја.

Na de bekendmaking van de liedjes en de artiesten trokken Dule & Koki en Nade Talevska zich terug uit de wedstrijd en werden ze vervangen door Rok Agresori en Amir Ibrahimovski & Art Sound.

* teruggetrokken uit de wedstrijd :

- "Neka e so pomin" (tekst : Ognen Nedelkovski ; muziek : Ljupco Mirkovski) door Dule & Koki.
- "Vo mojot svet imas dom" (tekst : Borche Dimitrov ; muziek : Gligor Koprov) door Nade Talevska.

Het lot van de finalisten ligt in de handen van een vijftienkoppige jury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. Per toestel kan er tot maximaal zes maal gestemd worden.

Intussen raakte ook al bekend dat een aantal artiesten hun opwachting zullen maken tijdens de Macedonische finale. Zo mogen we optredens verwachten van Gjoko Tanevski (ESF 2010), Dragan Mijalkovski, Zoran Madžirov, tweevoudig Songfestivaldeelnemer Feminnem (2005-2010) en Superhiks.

De Macedonische kandidaat treedt aan tijdens het tweede deel van de tweede halve finale, op donderdag 12 mei. (bron :
MKRTV)

15-02-2011 om 10:58 geschreven door Redactie  


14-02-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Een avondje uit'.

 We sluiten deze Valentijnsdag af met onze rubriek 'Een avondje uit'. Fans die eens een concert willen bijwonen of op zoek zijn naar een plaats in de buurt waar hun favoriete artiest zal optreden zitten bij ons op de eerste rij.

 Das Frühlingsfest der Volksmusik doet voor het tweede opeenvolgende jaar de Lotto Arena aan. De 'Festen der Volksmusik' is de succesvolste reeks muziekshows op de Duitse tv en wordt al zes jaar gepresenteerd door showmaster Florian Silbereisen.

Dit jaar gaat Silbereisen met de afgeleide liveshow voor de zesde keer op tournee. Donderdag 03 maart (aanvang show : 19.30) stelt hij in de Lotto Arena Richard Clayderman, Karel Gott (ESF 1968), Wildecker Herzbuben, Michael Hirte, Die Schäfer en Angela Wiedl aan U voor.

 Zijn bijzondere gast is niemand minder dan onze eigenste Christoff (Eurosong 1993-2002). Eveneens van de partij zijn de danseressen en dansers van het MDR Deutsches Fernsehballetts, het Samstagabendshow-TV-Orchester en een aantal verrassingsgasten.

Kaarten voor dit evenement kunnen nog steeds worden aangekocht en kosten 32, 40, 44, 50 en 55 euro. Bestellen kan onder meer via de website van Tele Ticket Service of telefonisch via 070 345 345 (vanuit Nederland : 0900 45 000 45). Meer nieuws en informatie krijg je alvast hier.

 Eén meisje, vier mannen. Dat zijn de twee, of liever vijf basisingrediënten van de one-woman musical 'Tell Me on a Sunday' met Deborah De Ridder.

Deze musical van de hand van Andrew Lloyd Webber (componist/tekstschrijver Britse inzending ESF 2009) met tekst van Don Black werd naar het Nederlands vertaald door Allard Blom en zal worden geregisseerd door Frank Van Laecke.

In dit Bridget Jones-achtig verhaal trek een Vlaams meisje vol optimisme naar New York op zoek naar een nieuw leven en natuurlijk naar de man van haar dromen. Maar dat blijkt allesbehalve eenvoudig… . Vier mannen kruisen haar pad, stelen haar hart, laten haar in de waan, breken haar hart. De een is te oud, de ander te jong of te glad. Maar zij blijft ietwat naïef en vooral koppig geloven in de ware Jacob.

'Tell Me on a Sunday' is soms grappig, vaak ontroerend en vooral iedere keer raak. Een meeslepend verhaal dat bij momenten akelig herkenbaar is voor vrouwen, maar ook mannen vinden zichzelf hierin terug. Meer zelfs, ze kunnen door deze voorstelling vrouwen leren kennen... .

De voorstelling wordt nog opgevoerd
tot en met donderdag 09 juni eerstkomende. Voor een volledig overzicht van alle speeldata en aanvangsuren alsook voor het bestellen van tickets verwijzen we naar de website van Music Hall of via deze rechtstreekse link.


 De zomer van 2011 wordt de zomer van 'Mamma Mia!' want vanaf dinsdag 19 juli komen de feel good vibes naar de koningin der badsteden, Oostende.

De internationale cast van 'Mamma Mia!' komt naar het Kursaal van Oostende en zal ongetwijfeld voor vele onvergetelijke momenten zorgen aan de Belgische kust. Voor deze unieke gelegenheid bundelen Concert and Entertainment Promotor Live Nation Belgium en Kursaal Oostende hun krachten.

'Mamma Mia!' in het Kursaal van Oostende van dinsdag 19 juli tot en met zondag 31 juli en van dinsdag 02 augustus tot en met zondag 14 augustus telkens om 20.00. Op zaterdag en zondag zijn er ook namiddagvoorstellingen, telkens om 15.00. Tickets (tussen 37 en 70 euro) kunnen nu reeds worden aangeschaft via Sherpa. Meer nieuws en informatie krijg je ook op de website van de musical.

Opgelet! De musical wordt in de originele versie (Engels) opgevoerd maar wordt in het Nederlands en het Frans ondertiteld.

14-02-2011 om 23:54 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Armeense nationale finale verplaatst naar zaterdag 26 februari.

 De Armeense nationale omroep ging tussen woensdag 15 december en zondag 23 januari op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. De omroep ontving uiteindelijk zeventig liedjes uit binnen- en buitenland.

 Op dinsdag 25 januari vond al een eerste selectieronde plaats en werden er vijftien liedjes weerhouden. Een week later kozen leden van de omroep en zangeres Emmy vier liedjes die tijdens de nationale finale ten gehore worden gebracht.

In tegenstelling tot eerdere berichten gaat de finale niet aanstaande zaterdag, 19 februari, door maar wel een week later, op zaterdag 26 februari (18.30 Belgische tijd, 21.30 plaatselijke tijd). Op de titels van de liedjes en de liedjes zelf is het vooralsnog wachten maar intussen zijn wel de namen van de vier componisten bekendgemaakt. De nummers zijn van de hand van DerHova, Apricota, Vahram Petrosyan en Martin Kesici.

Tijdens de finale zullen een vakjury (50%) en de kijkers thuis (50%) beslissen met welk nummer de zangeres zal deelnemen aan de eerste halve finale van de 56e editie van het Eurovisie Songfestival op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : OGAE Armenië ; foto Emmy : website Emmy)

14-02-2011 om 23:48 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Magdalena Tul gaat voor Polen naar Düsseldorf.

 Eerder vanavond, Valentijnsdag maandag 14 februari, vond in Polen de nationale selectie plaats voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

Aan die finale, 'Krajowy Finał Konkursu Piosenki Eurowizja 2011', namen in totaal tien kandidaten deel en hun lot lag tijdens de rechtstreekse uitzending volledig in de handen van de kijkers thuis.

* uitslag 'Krajowy Finał Konkursu Piosenki Eurowizja 2011' :

01. "Jestem" (tekst en muziek : Magdalena Tul) door Magdalena Tul : 44,47%.
02. "Ktoś taki jak ty" (tekst : Tomasz Zaliszewski ; muziek : Romuald Lipko) door Anna Gogola : 22,57%
03. "Bow to the bow" door Alizma (WILDCARD) : 12,76%.
04. "Things go better with rock" door The Trash (WILDCARD) : 4,58%.
05. "Supergirl" (tekst : Małgorzata Szpitun ; muziek : Krzysztof Pszona) door Shemoans (Ewa Broczek en Magdalena Czwojda namen in 2007 deel aan de nationale selectie als lid van Bikini) : 3,56%.
06. "Hot like fire" door Ada Fijał (WILDCARD) : 3,30%.
07. "Scream out louder" door ZoSia (WILDCARD)(Poolse selectie 2010) : 2,92%.
08. "Maybe" (tekst en muziek : Tobiasz Staniszewski) door Roan : 2,20%
09. "Ja, ty i ty i ja" door Formula RC (WILDCARD) : 1,89%.
10. "Say" door IKA (WILDCARD)(leadzangeres Anna Rusowicz nam in 2006 deel aan de nationale selectie als lid van Dezire) : 1.76%.

 Met bijna de helft van de stemmen ging de overwinning duidelijk naar zangeres Magdalena Tul met het door haarzelf geschreven nummer "Jestem".

Polen treedt aan in de eerste helft van de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : TVP)

14-02-2011 om 23:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : Georgische finale aanstaande zaterdag met acht in plaats van tien kandidaten.

 Tussen donderdag 20 januari en donderdag 10 februari ging de Georgische omroep 1TV op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie van de komende editie van het Eurovisie Songfestival. In totaal werden vijftig inzendingen voor die selectie ontvangen.

Afgelopen vrijdag, 11 februari, maakte de omroep de namen van de tien finalisten bekend die aanstaande zaterdag, 19 februari, zullen gaan strijden om het ticket richting Düsseldorf. Diezelfde dag vond de lottrekking plaats met betrekking tot de volgorde van optreden tijdens die finale.

Gisteren, zondag 13 februari, raakte echter bekend dat twee kandidaten zich hebben teruggetrokken uit de nationale selectie en 1TV besloot om hen niet te vervangen.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Soldier song" door Temo Sajaia.
02. "Love" door Salome Korkotashvili.
03. "Face to face" door Sweet Pills.
04. "New day" door Dito Lagvilava & November.
05. "It's OK" door Tako Gachechiladze.
06. "Rejected" door Nini Shermadini.
07. "Loved, seen, dreaming" door The Georgians.
08. "One more day" door Eldrine.

* teruggetrokken uit de selectie :

- "Universe" door Boris Bedia.
- "Maybe" door Keti Orjonikidze.

De nationale finale vindt dus aanstaande zaterdag, 19 februari, plaats en gaat van start om 15.30 en duurt tot 17.00 (18.30-20.00 plaatselijke tijd). Het lot van de acht finalisten ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken. 

Georgië neemt dit jaar voor de vierde maal deel aan het Eurovisie Songfestival en wist tijdens de drie vorige deelnames steeds door te stoten naar de finale. Dit jaar zal de Georgische kandidaat aantreden in de eerste helft van de eerste halve finale, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : 1TV)

14-02-2011 om 22:41 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : finale Oekraïense nationale selectie op zaterdag 26 februari met 21 kandidaten.

 De Oekraïense nationale omroep NTU heeft nog maar eens haar nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival aangepast.

Een eerste aanpassing is dat de finale nu doorgaat op zaterdag 26 in plaats van zondag 27 februari en de tweede aanpassing is dat er eenentwintig in plaats van achttien kandidaten gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Sinds zondag 26 december zitten de halve finales van de nationale selectie er helemaal op en het heeft intussen al heelwat voeten in de aarde gehad met die selectie die eerder deze zomer reeds van start ging. O
p donderdag 19 en vrijdag 20 augustus jongstleden vonden twee castingdagen plaats en daarin passeerden zo'n tweehonderd artiesten de revue. In totaal werden vijfendertig kandidaten, en geen dertig zoals eerder werd aangekondigd, weerhouden voor de nationale selectie. Twee van hen stuurden hun kat zodat de selectie uiteindelijk met drieëndertig kandidaten doorging.

In eerste instantie zouden er voorrondes en halve finales komen, dan werden die halve finales opnieuw afgeschaft om ze dan uiteindelijk toch te behouden.
In totaal kwamen er eerst vijf voorrondes met telkens zeven kandidaten. Een vakjury koos uit elke voorronde drie kandidaten en uit de overbljvende vier kandidaten kozen de kijkers er telkens nog eentje. Dat bracht het aantal deelnemers op twintig en daarbovenop kwam dan nog één kandidaat (aangeduid door de vakjury).

In eerste instantie zouden die halve finales dus plaatsvinden met telkens zeven kandidaten maar NTU besliste om acht kandidaten per halve finale toe te laten zodat er door de vakjury nog drie extra kandidaten moesten aangeduid worden en dit op basis van de televoting.

* geplaatst voor de halve finales :

aangeduid door de vakjury :

- "Victim of my love" door Kristina Kim (eerste voorronde).
- "Why did I say goodbye" door Olena Korneeva (eerste voorronde).
- "Infinity" door Daria Medova (eerste voorronde).
- "Berega" door Eduard Romanyuta (tweede voorronde).
- "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (tweede voorronde).
- "Eyo imya" door Bakhroma (tweede voorronde).
- "Myself" door Matias (derde voorronde).
- "Tsvetok" door Shanis (derde voorronde).
- "Hero" door Zhemchug (derde voorronde).
- "The kukushka" door Zlata Ognevich (vierde voorronde).
- "Action" door Anastasia Prikhodko (vierde voorronde).
- "Angely" door Mika Newton (vierde voorronde).
- "Smile" door Jamala (vijfde voorronde).
- "Aces high" door Denis Povaliy (vijfde voorronde).
- "Vse resheno" door Tatyana Vorzheva (vijfde voorronde).

aangeduid via televoting :

- "Superhero" door Zaklyopky (eerste voorronde).
- "Sever-Yug" door Nek$i (tweede voorronde).
- "My expression" door Vitalyj Galaj (derde voorronde).
- "Goodbye" door Mila Nitich (vierde voorronde).
- "Shake your body" door Pavlo Tabakov (vijfde voorronde).

- aangeduid door de vakjury (extra) :

- "Moya nadezhda" door El Kravchuk (eerste voorronde).
- "Gliadi" door Para Normalnyh (tweede voorronde).
- "Allo allo" door Armiya (derde voorronde).
- "Love" door Vladislav Levitsky (vierde voorronde).

De drie halve finales, telkens met acht kandidaten, werden eerder deze maand, op donderdag 02 december, ingeblikt en wegens ziekte kon Matias die dag niet aantreden. Een vakjury stuurde uit elke halve finale vijf kandidaten door naar de finale. Uit de drie overblijvende kandidaten mogen de kijkers via televoting telkens nog één kandidaat doorsturen naar de finale. 

* eerste halve finale - zondag 05 december (18.00-19.45 plaatselijke tijd, 17.00-18.45 Belgische tijd) :

01. "Eyo imya" door Bakhroma (vakjury - tweede voorronde).
02. "Hero" door Zhemchug (vakjury - derde voorronde).
03. "My expression" door Vitalyj Galaj (televoting - derde voorronde).
04. "Sever-Yug" door Nek$i (televoting - tweede voorronde).
05. "The kukushka" door Zlata Ognevich (vakjury - vierde voorronde).
06. "Gliadi" door Para Normalnyh (vakjury/extra - tweede voorronde).
07. "Vse resheno" door Tatyana Vorzheva (vakjury - vijfde voorronde).
08. "Love" door Vladislav Levitsky (vakjury/extra - vierde voorronde).

- geplaatst voor de finale :

- "Hero" door Zhemchug (vakjury - derde voorronde).
- "My expression" door Vitalyj Galaj (televoting - derde voorronde).
- "Eyo imya" door Bakhroma (vakjury - tweede voorronde).
- "The kukushka" door Zlata Ognevich (vakjury - vierde voorronde).
- "Love" door Vladislav Levitsky (vakjury/extra - vierde voorronde).

* tweede halve finale - zondag 12 december (18.00-19.40 plaatselijke tijd, 17.00-18.40 Belgische tijd) :

01. "Angely" door Mika Newton (vakjury - vierde voorronde).
02. "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (vakjury - tweede voorronde).
03. "Tsvetok" door Shanis (vakjury - derde voorronde).
04. "Superhero" door Zaklyopky (televoting - eerste voorronde).
05. "Why did I say goodbye" door Olena Korneeva (vakjury - eerste voorronde).
06. "Victim of my love" door Kristina Kim (vakjury - eerste voorronde).
07. "Aces high" door Denis Povaliy (vakjury - vijfde voorronde).
08. "Action" door Anastasia Prikhodko (vakjury - vierde voorronde).

- geplaatst voor de finale :

- "Angely" door Mika Newton (vakjury - vierde voorronde).
- "Tsvetok" door Shanis (vakjury - derde voorronde).
- "Why did I say goodbye" door Elena Korneeva (vakjury - eerste voorronde).
- "Action" door Anastasia Prikhodko (vakjury - vierde voorronde).
- "Aces high" door Denis Povaliy (vakjury - vijfde voorronde).

* derde halve finale - zondag 26 december (18.00-19.45 plaatselijke tijd, 17.00-18.45 Belgische tijd) :

01. "Allo allo" door Armiya (vakjury/extra - derde voorronde).
02. "Moya nadezhda" door El Kravchuk (vakjury/extra - eerste voorronde).
03. "Smile" door Jamala (vakjury - vijfde voorronde).
04. "Berega" door Eduard Romanyuta (vakjury - tweede voorronde).
05. "Goodbye" door Mila Nitich (televoting - vierde voorronde).
06. "Shake your body" door Pavlo Tabakov (televoting - vijfde voorronde).
07. "Infinity" door Daria Medova (vakjury - eerste voorronde).

niet aangetreden : "Myself" door Matias (vakjury - derde voorronde).

- geplaatst voor de finale :

- "Berega" door Eduard Romanyuta (vakjury - tweede voorronde).
- "Infinity" door Daria Medova (vakjury - eerste voorronde).
- "Allo allo" door Armiya (vakjury/extra - derde voorronde).
- "Smile" door Jamala (vakjury - vijfde voorronde).
- "Moya nadezhda" door El Kravchuk (vakjury/extra - eerste voorronde).

Uiteindelijk werd er dus beslist om de vijftien finalisten uit te breiden met zes kandidaten in plaats van de eerder vooropgestelde drie. Intussen heeft de Oekraïense omroep de uitslag van de televoting bekendgemaakt en daarmee is nu het deelnemersveld van de finale compleet, tenminste als de omroep zich gaat houden aan hun genomen beslissing. Enkel de nummers één en twee uit elke halve finale weten zich te plaatsen.

* uitslag televoting :

- eerste halve finale :

01. "Sever-Yug" door Nek$i (televoting - tweede voorronde) : 72,52%.
02. "Vse resheno" door Tatyana Vorzheva (vakjury - vijfde voorronde) : 18,02%.
03. "Gliadi" door Para Normalnyh (vakjury/extra - tweede voorronde) : 9,46%.

tweede halve finale :

01. "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (vakjury - tweede voorronde) : 78,62%.
02. "Superhero" door Zaklyopky (televoting - eerste voorronde) : 11,32%.
03. "Victim of my love" door Kristina Kim (vakjury - eerste voorronde) : 10,06%.

derde halve finale :

01. "Myself" door Matias (vakjury - derde voorronde) : 82,24% (zonder aan te treden tijdens de halve finale).
02. "Goodbye" door Mila Nitich (televoting - vierde voorronde) : 9,07%.
03. "Shake your body" door Pavlo Tabakov (televoting - vijfde voorronde) : 8,69%.

We zetten tot slot hieronder de volgorde van optreden tijdens de finale op zaterdag 26 februari eerstkomende.

* volgorde van optreden tijdens de finale :

01. "Myself" door Matias (vakjury - derde voorronde/televoting - derde halve finale).
02. "The kukushka" door Zlata Ognevich (vakjury - vierde voorronde/vakjury - eerste halve finale).
03. "Angely" door Mika Newton (vakjury - vierde voorronde/vakjury - tweede halve finale).
04. "Smile" door Jamala (vakjury - vijfde voorronde/vakjury - derde halve finale).
05. "Sever-Yug" door Nek$i (televoting - tweede voorronde/televoting - eerste halve finale).
06. "Moya nadezhda" door El Kravchuk (vakjury/extra - eerste voorronde/vakjury - derde halve finale).
07. "Berega" door Eduard Romanyuta (vakjury - tweede voorronde/vakjury - derde halve finale).
08. "Infinity" door Daria Medova (vakjury - eerste voorronde/vakjury - derde halve finale).
09. "Allo allo" door Armiya (vakjury/extra - derde voorronde/vakjury - derde halve finale).
10. "My expression" door Vitalyj Galaj (televoting - derde voorronde/vakjury - eerste halve finale).
11. "Action" door Anastasia Prikhodko (vakjury - vierde voorronde/vakjury - tweede halve finale).
12. "Eyo imya" door Bakhroma (vakjury - tweede voorronde/vakjury - eerste halve finale).
13. "Love" door Vladislav Levitsky (vakjury/extra - vierde voorronde/vakjury - eerste halve finale).
14. "Aces high" door Denis Povaliy (vakjury - vijfde voorronde/vakjury - tweede halve finale).
15. "Tsvetok" door Shanis (vakjury - derde voorronde/vakjury - tweede halve finale).
16. "Hero" door Zhemchug (vakjury - derde voorronde/vakjury - eerste halve finale).
17. "Ave Maria" door Ivan Berezovsky (vakjury - tweede voorronde/televoting - tweede halve finale).
18. "Vse resheno" door Tatyana Vorzheva (vakjury - vijfde voorronde/televoting - eerste halve finale).
19. "Why did I say goodbye" door Elena Korneeva (vakjury - eerste voorronde/vakjury - tweede halve finale).
20. "Superhero" door Zaklyopky (televoting - eerste voorronde/televoting - tweede halve finale).
21. "Goodbye" door Mila Nitich (televoting - vierde voorronde/televoting - derde halve finale).

Tijdens de finale ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury (45%), de kijkers thuis via televoting (45%) en een internetstemming die reeds afgelopen vrijdag, 11 februari, van start ging (10%). (bron : NTU, ESCKAZ)

14-02-2011 om 22:20 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : drie kandidaten plaatsen zich net als vorige week voor Litouwse finale Eurovisie Songfestival.

 Eergisterenavond, zaterdag 12 februari, vond in Litouwen de tweede van drie voorrondes plaats van de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival.

De omroep ging tussen woensdag 24 november en maandag 03 januari jongstleden op zoek naar inzendingen voor de nationale selectie en in totaal werden zo'n 70 nummers ontvangen. Op dinsdag 11 januari maakte de nationale omroep LRT de namen bekend van de 42 kandidaten die gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf alwaar midden mei de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal plaatsvinden.

Voorafgaand aan de finale (op donderdag 24 februari) komen er drie voorrondes, telkens op zaterdagavond en dit sinds vorige week zaterdag, 05 februari. De drie voorrondes worden telkens twee dagen eerder ingeblikt, zijnde op donderdagavond.

Uit elke voorronde stoten telkens drie kandidaten door naar de finale wat een totaal van negen kandidaten oplevert. Hun lot ligt in de handen van een vakjury (50%) en van de kijkers thuis (50%) die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar maken. Een vakjury kiest nadien nog vijf kandidaten en via de website van Zebra kunnen de internetters nog één kandidaat aanduiden zodat de finale doorgaat met vijftien deelnemers.

* uitslag tweede voorronde (tussen haakjes punten vakjury + televoting) :

01. "C'est ma vie" door Evelina Sašenko (Litouwse selectie 2010) : 24 punten (12+12)(geplaatst voor de finale).
02. "Freedom of mind" door Vigroses : 17 punten (7+10)(geplaatst voor de finale).
03. "Laukiu" door Liepa : 16 punten (10+6)(geplaatst voor de finale).

04. "Let me" door Donny Montel (Litouwse selectie 2009-2010) : 14 punten (10+4).
05. "Fresh air dream" door Dave and Henry : 11 punten (8+3).
06. "Čiūto tūto" door Guoda Isado : 10 punten (5+5). 
07. "My girl" door Deividas Bastys : 8 punten (0+8).
08. "Laimingi kaip mes" door Eglė Petrikaitė : 7 punten (0+7).
09. "What is love?" door Nora (backing vocal Litouwse inzending ESF 2009, Litouwse selectie 2010) : 6 punten (6+0).
10. "Take" door Tofu Bubble : 6 punten (4+2).
11. "Unbreakable" door Kas jos tokios? : 4 punten (4+0).
12. "Sleep of mind" door EDEN (Litouwse selectie 2010) : 3 punten (3+0).
13. "Meilė yra" door Eglė Jakšytė : 3 punten (2+1).
14. "Leisk mylėt" door Valdas Maksvytis : 1 punt (1+0).

De derde voorronde, opnieuw met veertien deelnemers, vindt aanstaande zaterdag, 19 februari, plaats en ook dan plaatsen drie kandidaten zich rechtstreeks voor de finale.
(bron : LRT)

14-02-2011 om 20:14 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : drie kandidaten al rechtstreeks geplaatst voor de vijfde voorronde.

 Eergisteren, zaterdag 12 februari, ging in Kroatië de vernieuwde 'Dora', de nationale selectie voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival verder met de vierde voorronde. Op vrijdag 19 november startte de zoektocht naar deelnemers (professionele artiesten en amateurs) voor 'Dora 2011'. Via de website van de omroep konden geïnteresseerden zich kandidaat stellen voor de nationale selectie en na afloop van de deadline vonden er audities plaats om vierentwintig kandidaten aan te duiden die sinds zaterdag 22 januari gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

Een zeskoppige jury (Željen Klašterka, Hrvoje Hegedušić, Želimir Babogredac, Želimir Bučević, Branka Muvrin en Hrid Matić) waren present tijdens die audities en kozen uiteindelijk de vierentwintig kandidaten en zij werden vooreerst netjes verdeeld over twee voorrondes. Uit elke voorronde stootten zes kandidaten door naar de derde ronde (vorige week zaterdag) en van die twaalf kandidaten stootten er uiteindelijk zes door naar de vierde ronde die dus eergisteren plaatsvond.

Aan het begin van de de uitzending raakte bekend dat Doris Teur gedurende de week het meeste aantal stemmen had gekregen en dus als zesde en laatste kandidaat was geplaatst voor de vierde ronde.

Tijdens de zes eerste afleveringen ligt het lot van de kandidaten steeds in de handen van de kijkers thuis die door televoting hun  voorkeur kenbaar zullen maken. Daarbovenop is er telkens een driekoppige jury die enkel een oordeel mag geven over de artiesten, eergisteren waren die juryleden Ivana Banfić (Jugovizija 1991, Dora 1996-2006-2008), Mirjana Bohanec en Tomislav Bralić (Dora 2009). Zij gaven steeds na drie kandidaten hun mening over de optredens. Tweevoudig Songfestivaldeelneemster Karolina Gočeva (Macedonische selectie 1996-1998-2000, ESF 2002-2007) was ook van de partij en mocht deze vierde voorronde openen.

* volgorde van optreden vierde voorronde 'Dora 2011':

01. "Tvoja ljubav" (Bastardz) door Katica Marinović (Split).
02. "Oprosti" (Gibonni) door Jacques Houdek (Zagreb)('Dora 2002-2003-2004-2005-2006')(winnaar eerste voorronde).
03. "Carobno jutro" (Nina Badric) door Ana Eškinja (Sv. Filip i Jakov).
04. "U ljubav vjere nemam" (Oliver Dragojević) door Mirko Švenda-Žiga (Prelog)(winnaar tweede/derde voorronde).
05. "Da ti nisam bila dovoljna" (Electric Band) door Daria Kinzer (winnaar extra televoting - week 2).
06. "Danas sam luda" (Josipa Lisac) door Doris Teur (Zaprešić)('Dora 2010')(winnaar extra televoting - week 3).

De televoting duurde in totaal tien minuten en tijdens de intervalact maakten Tomislav Bralić & Klapa Intrade hun opwachting met "Ne damo te pismo nasa". Nadien was het de beurt aan Karolina Gočeva om "Vise se ne vracas" op het publiek los te laten en Mirjana Bohanec die "Hvala ti, srce" ten gehore bracht.

In tegenstelling tot de voorbije drie weken stootten ditmaal 'slecht's drie kandidaten door naar naar de volgende ronde (aanstaande zaterdag) : Jacques Houdek,  Daria Kinzer en Mirko Švenda-Žiga die net als de voorbije twee weken als winnaar uit de bus kwam. Voor de drie overblijvende kandidaten (Katica Marinović, Ana Eškinja en Doris Teur) blijft het nog een weekje bang afwachten tot aan het begin van de volgende uitzending, aanstaande zaterdag wanneer de (nieuwe) televoting ten einde loopt. De winnaar van die stemming wordt dan de vierde en laatste kandidaat die zich plaatst voor de volgende ronde.

Aanstaande zaterdag19 februari, treden de vier overgebleven kandidaten aan en zowel dan als in de zesde aflevering (zaterdag 26 februari) moet telkens één kandidaat de show verlaten zodat de finale op zaterdag 05 maart doorgaat met twee kandidaten.

In de finale ligt het lot van de twee overblijvende kandidaten in de handen van een vakjury (50%)en de kijkers thuis (50%). Tijdens de finale zullen eveneens drie nummers worden voorgesteld waarvan er eentje de Kroatische inzending voor de 56e editie van het Eurovisie Songfestival zal worden. Deze nummers werden besteld door de Kroatische omroep en komen van de hand van Boris Đurđević, Lea Dekleva en Ante Pecotić.
(bron : HRT)

14-02-2011 om 18:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : startvolgorde Deense nationale finale is bekend.

 Eerder deze maand, op donderdag 03 februari jongstleden, maakte de Deense nationale omroep de namen van de deelnemers bekend die eind deze maand, op zaterdag 26 februari (vanaf 20.30), in de Ballerup Super Arena in Ballerup, een voorstad van de hoofdstad Kopenhagen, gaan strijden om het ticket voor Düsseldorf.

De nationale finale vindt ook dit jaar plaats met tien kandidaten waarvan er zeven (en niet zes zoals eerder werd aangekondigd) komen uit de open inschrijving waarvoor de omroep 663 nummers ontving. Daarnaast zijn er nog drie uitgenodigde artiesten.

Intussen heeft de Deense omroep afgelopen vrijdag, 11 februari, de volgorde van optreden tijdens de finale wereldkundig gemaakt.

 * deelnemers 'Dansk Melodi Grand Prix 2011 :

01. "Sleepless" (tekst en muziek : John Gordon, Lene Dissing, Peter Bjørnskov) door Anna Noa (WILDCARD).
02. "Let your heart be mine" (tekst en muziek : Jeppe Federspiel & Thomas G:son) door Jenny Berggren (WILDCARD).
03. "Drømmen" (tekst en muziek : Jeffrey, Lasse Lindorff, Svend Gudiksen, Daniel Fält & Kim Nowak-Zorde) door Jeffrey.
04. "25 hours a day" (tekst en muziek : Erik Bernholm, Henrik Sethsson, Thomas G:son) door Le Freak.
05. "You'll get me through" (tekst en muziek : Henrik Janson, Hanif Sabzevari) door Sine Vig Kjærgaard.
06. "Hvad hjertet lever af" (tekst en muziek : Pharfar, Rasmus Allin, Fresh-I, Stine Kinck) door Stine Kinck (WILDCARD).
07. "Hollywood girl" (tekst en muziek : Matilde Kühl, Sune Haansbæk, Ian Mack) door Lee Hutton.
08. "Emma" (tekst en muziek : Christopher Brandt, Sisse Søby) door Christopher Brandt.
09. "Black and blue" (tekst en muziek : Patric Johnson, Joakim Övrenius, Justin Hopkins) door Kat and Justin Hopkins.
10. "New tomorrow" (tekst en muziek : Lise Cabble, Jakob Glæsner) door A Friend In London.

Tussen de componisten en tekstschrijvers zitten een aantal oude bekenden, zoals de Zweden die telkenmale de overstap maken. Het trio Erik Bernholm, Henrik Sethsson en Thomas G:son is onder meer goed voor de Deense inzending van vorig jaar, "In a moment like this". John Gordon is mede-verantwoordelijk voor "Satellite" dat vorig jaar het Eurovisie Songfestival won en zo Duitsland een tweede overwinning bezorgde.

Bij de artiesten vinden we Kat terug die vorig jaar tijdens de nationale selectie samen met Silas doorstootte naar de tweede ronde met het nummer "Come come run away". Ook de Zweedse Jenny Berggren, voormalige zangeres bij de Zweedse formatie Ace of Base, waagt dit jaar haar kans.

 Op vrijdag 10 december raakte reeds bekend dat de nationale selectie voor 
het derde jaar op rij in goede banen zal worden geleid door Felix Smith. Hij krijgt het gezelschap van Lise Rønne die in eigen land 'X Factor' presenteert, de talentenjacht die in Vlaanderen in goede banen werd geleid door Koen Wauters (Eurosong 1989, ESF 1991) en Hadise (ESF 2009). (bron, logo en foto's : DR)

14-02-2011 om 15:33 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : opnieuw vijf kandidaten geselecteerd voor Letse finale Eurovisie Songfestival.

 Eind deze maand, meer bepaald op zaterdag 26 februari eerstkomende, wordt de Letse inzending voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival gekozen.

Er komen twee halve finales, waarvan de tweede eergisterenavond, zaterdag 12 februari, plaatsvond met tien kandidaten. Uit beide halve finales stoten vijf kandidaten door naar de finale : drie door televoting, twee door een vakjury. Aanstaande zaterdag19 februari, komt er - en dat is nieuw dit jaar - een herkansingsronde met de tien overblijvende kandidaten waarvan er nog eens twee worden gekozen (één door televoting, één door vakjury). Ook zij mogen deelnemen aan de finale die dus op zaterdag 26 februari zal doorgaan.

Op donderdag 27 en vrijdag 28 januari werden de clips ingeblikt die tijdens de beide halve finales worden getoond en meteen raakte ook de indeling van die halve finales bekend. De televoting ging bij aanvang van de uitzending reeds van start.

* deelnemers tweede halve finale 'Eirodziesma 2011' (tussen haakjes uitslag televoting) :

01. "Cinderella" (tekst en muziek : Ingars Viļums) door Ivo Grīsniņš-Grīslis (244 stemmen).
02. "Upside down" (tekst : Agnese Rakovska ; muziek : Aivars Rakovskis) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009-2010)(581 stemmen).
03. "Live on!" (tekst : Oļegs Borošņevs ; muziek : Oksana Ļepska) door Oksana Ļepska (663 stemmen).
04. "Look back at me again" (tekst en muziek : Elīna Krastiņa-Grence) door Elīna Krastiņa-Grence (672 stemmen).
05. "Angel in disguise" (tekst en muziek : Marats Ogļezņevs) door Musiqq (Marats Ogļezņevs - Letse selectie 2006Emīls Balceris - backing vocal Sabine Berezina, Letse selectie 2008-2009)(1.212 stemmen).
06. "Beautiful world" (tekst en muziek : Juris Ludženieks) door Juris Ludženieks (330 stemmen).
07. "Positively thinking" (tekst : Mārtiņš Poļakovskis (Holis) ; muziek : Aldis Zaļūksnis (Midis)) door Crazy Dolls (389 stemmen).
08. "Summer night" (tekst : Santa Dzalbe ; muziek : Edgars Viļums) door The Secretz (Letse selectie 2005-2006-2009-2010)(631 stemmen).
09. "Banjo Laura" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (woordvoerder ESF 2002-2004, Letse selectie 2001-2002-2010, ESF 2003)(1.433 stemmen).
10. "Magnet" (tekst : Kārlis Būmeisters (Kaža), Dace Upīte ; muziek : Kārlis Būmeisters (Kaža)) door Dace Upīte (257 stemmen).

* geplaatst voor de finale :

01. "Banjo Laura" (tekst en muziek : Lauris Reiniks) door Lauris Reiniks (woordvoerder ESF 2002-2004, Letse selectie 2001-2002-2010, ESF 2003)(eerste plaats televoting).
02. "Angel in disguise" (tekst en muziek : Marats Ogļezņevs) door Musiqq (Marats Ogļezņevs - Letse selectie 2006Emīls Balceris - backing vocal Sabine Berezina, Letse selectie 2008-2009)(tweede plaats televoting).
03. "Look back at me again" (tekst en muziek : Elīna Krastiņa-Grence) door Elīna Krastiņa-Grence (derde plaats televoting).
04. "Upside down" (tekst : Agnese Rakovska ; muziek : Aivars Rakovskis) door Triānas parks (Letse selectie 2008-2009-2010)(vakjury).
05. "Live on!" (tekst : Oļegs Borošņevs ; muziek : Oksana Ļepska) door Oksana Ļepska (vakjury).

De vijf kandidaten die zich niet wisten te plaatsen krijgen aanstaande, zaterdag 19 februari, nog een kans tijdens de herkansingsronde. Meer nieuws en informatie over de Letse nationale selectie krijg je op de festivalpagina.
(bron : LTV)

14-02-2011 om 15:13 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Newsroom : Jan Smit gaat trouwen met vriendin Liza Plat.

 De Nederlandse zanger Jan Smit (commentator ESF 2011) en zijn vriendin Liza Plat gaan trouwen! Jan is afgelopen nacht in Parijs op zijn knieën gegaan voor Liza.

Jan had wel een wel heel speciale Valentijnsverrasing voor Liza. Aan de voet van de Eiffeltoren, om precies middernacht, vroeg hij zijn grote liefde ten huwelijk.

De twee tortelduifjes kregen in mei 2009 een relatie. Als bekroning van hun liefde kregen ze op 17 november vorig jaar dochtertje Emma.

Wanneer het huwelijk zal plaatsvinden, kon het management van de Volendamse zanger vandaag, maandag 14 februari, nog niet zeggen. (bron : De Telegraaf)

14-02-2011 om 14:32 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vijf kandidaten plaatsen zich voor de finale van Estse nationale selectie.

 Op zaterdag 26 februari eerstkomende wordt in Estland de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Tijdens de finale van 'Eesti Laul 2011' strijden tien kandidaten om het ticket richting Düsseldorf, maar voorafgaand zijn er nog twee halve finales waarvan de eerste eergisterenzaterdag 12 februari, plaatsvond.

* deelnemers eerste halve finale 'Eesti Laul 2011' :

01. "Veel on aega" (tekst en muziek : Marilyn Jurman, Karl Kanter) door Marilyn Jurman & Karl Kanter.
02. "Kes ei tantsi, on politsei" (tekst en muziek : Nicolas Behler, Nora Reitel, Helen Heinmäe) door Elmayonesa.
03. "Baby had you" (tekst en muziek : Viktoriya Suslova, Stanislav Bulganin) door Victoria.
04. "Be my saturday night" (tekst en muziek : Mart Vainu) door Noorkuu (Estse nationale 1998-2006).
05. "Don't want anything" (tekst en muziek : Jakko Maltis, Jana Kask) door Jana Kask.
06. "Lubadus" (tekst en muziek : Kait Tamra) door Kait Tamra.
07. "Lapsed ja lennukid" (tekst en muziek : Madis Aesma, Mihkel Kirss, Gert Pajuväli, Madis Kirss) door Ans. Andur.
08. "Unemati" (tekst en muziek : Mari Meentalo) door Meister & Mari.
09. "Rockefeller street" (tekst en muziek : Sven Lõhmus) door Getter Jaani.
10. "I wanna meet Bob Dylan" (tekst en muziek : Stig Rästa, Fred Krieger) door Outloudz.

Aan elke halve finale nemen tien kandidaten deel en vijf van hen stoten door naar de finale. Tijdens beide halve finales ligt het lot van de kandidaten in de handen van een vakjury en de kijkers thuis en ook in de finale kiezen de vakjury en de kijkers thuis de twee kandidaten voor de superfinale. In die superfinale zijn het enkel de kijkers die zullen beslissen wie er naar Düsseldorf mag afreizen.

De vakjury ging in deze eerste halve finale voor Outloudz, Victoria, Getter Jaani, Jana Kask en Ans. Andur. Maar ook de kijkers konden hun voorkeur kenbaar maken en beide resultaten samengeteld gaf onderstaande uitslag, bekengemaakt in willekeurige volgorde.

* geplaatst voor de finale :

01. "Rockefeller street" (tekst en muziek : Sven Lõhmus) door Getter Jaani.
02. "Don't want anything" (tekst en muziek : Jakko Maltis, Jana Kask) door Jana Kask.
03. "Be my saturday night" (tekst en muziek : Mart Vainu) door Noorkuu (Estse nationale 1998-2006).
04. "I wanna meet Bob Dylan" (tekst en muziek : Stig Rästa, Fred Krieger) door Outloudz.
05. "Baby had you" (tekst en muziek : Viktoriya Suslova, Stanislav Bulganin) door Victoria.

Aanstaande zaterdag, 19 februari, vindt de tweede halve finale plaats en ook dan zullen vijf kandidaten zich plaatsen voor de finale van zaterdag 26 februari. (bron : ERR)

14-02-2011 om 14:19 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.ESF 2011 : vanavond kiezen de Polen hun kandidaat voor Düsseldorf.

 Vanavond Valentijnsdag, maandag 14 februari, wordt in Polen de kandidaat gekozen voor de komende editie van het Eurovisie Songfestival. Aan de nationale finale nemen in totaal tien kandidaten deel waarvan er zes een wildcard kregen toebedeeld van de nationale omroep TVP.

Tussen dinsdag 02 november en dinsdag 21 december ging de Poolse omroep op zoek naar inzendingen voor die nationale selectie. Nadien ging een interne jury aan de slag en op woensdag 29 december maakte de omroep een lijst met vijf deelnemers wereldkundig die mogen deelnemen aan de nationale finale.

Naast deze vijf kandidaten kon TVP nog een aantal wildcards toekennen want eerder raakte al bekend dat er tussen de vier en de tien liedjes zouden gekozen worden voor de nationale selectie.

Op dinsdag 18 januari werden alvast drie wildcards toegevoegd aan dit lijstje en toen raakte ook bekend dat "Control" van The Positive uit de selectie wordt gehaald. Hun nummer werd reeds vóór 01 september 2010 wereldkundig gemaakt en dat is in strijd met het reglement van de EBU. Op vrijdag 21 januari werden aan het lijstje opnieuw drie deelnemers toegevoegd zodat men zit aan tien kandidaten.

* volgorde van optreden tijdens 'Krajowy Finał Konkursu Piosenki Eurowizja 2011' :

01. "Jestem" (tekst en muziek : Magdalena Tul) door Magdalena Tul.
02. "Supergirl" (tekst : Małgorzata Szpitun ; muziek : Krzysztof Pszona) door Shemoans.
03. "Hot like fire" door Ada Fijał (WILDCARD).
04. "Bow to the bow" door Alizma (WILDCARD).
05. "Say" door IKA (WILDCARD).
06. "Maybe" (tekst en muziek : Tobiasz Staniszewski) door Roan.
07. "Ktoś taki jak ty" (tekst : Tomasz Zaliszewski ; muziek : Romuald Lipko) door Anna Gogola.
08. "Things go better with rock" door The Trash (WILDCARD).
09. "Scream out louder" door ZoSia (WILDCARD).
10. "Ja, ty i ty i ja" door Formula RC (WILDCARD).

Het lot van de kandidaten ligt vanavond tijdens de nationale finale (tussen 20.25 en 22.45) volledig in de handen van de kijkers thuis die door middel van televoting hun voorkeur kenbaar zullen maken.

Polen treedt aan in de eerste helft van de eerste halve finale van de komende editie van het Eurovisie Songfestival, op dinsdag 10 mei eerstkomende. (bron : TVP)

14-02-2011 om 12:02 geschreven door Redactie  


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Mag ik u kussen?' : 'Terzake'-presentatrice Kathleen Cools laat zich op Valentijnsdag kussen.

 Op maandag 03 januari startte op Canvas het derde seizoen van 'Mag ik u kussen?'. De datingshow voor gevorderden blijft uiteraard zijn ijzersterke fundamenten trouw : elke week strijden drie mannen om de kus van één verleidelijke vrouw. Slechts gewapend met hun mooiste woorden en meest weloverwogen humor. Maar, zoals het hoort bij een derde afspraak, is de tijd rijp voor fantasietjes en experimenten.

Deze derde reeks is voor de (would be) Don Juans ook de laatste kans om een reputatie in de verleidingssector te bewaren, te verwerven of te heroveren. Nieuwe opdrachten als 'De Metafoorkramers' en 'Het Geheime Wapen' en 'De Poëtische Dwangbuis' spelen daarbij een doorslaggevende rol. De lat ligt hoger. De concurrentie is groter. De grenzen van het flirten worden definitief verlegd.

Het mannenleger wordt stevig uitgebreid met nieuwe comedians, acteurs en adonissen tout court. De heren worden ook regelmatig uitgedaagd om non-verbaal te schitteren in de lippendienst. Af en toe is er een welgemeende fuck the format. En de gelegenheidsdame zal zich niet altijd even gewillig aandienen. Ze zal bijvoorbeeld ook al eens Minister van Binnenlandse Zaken zijn.

Nieuwe vrouwen

Dertien nieuwe klassevrouwen bieden 'Mag ik u kussen?' hoogst exclusief en eenmalig een kus van hun lippen. Het enthousiaste assortiment strekt zich uit van Véronique De Kock tot Sien Eggers, van Nathalie Meskens tot Birgit Van Mol en van An Lemmens tot uittredend Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom. Vrouwen kortom waarvoor mannen tot het uiterste gaan.

De andere namen blijven voorlopig met de meest verhullende sluiers omhuld, al kunnen we wel een pikant tipje oplichten door te stellen dat er net als de voorbije seizoenen regelmatig zal gevarieerd worden op het begrip vrouw.

Nieuwe mannen

Na een zorgvuldige selectieprocedure heeft 'Mag ik u kussen?' zijn herenpanel versterkt met verbaal en hormonaal zeer begenadigde nieuwkomers. Sven De Leijer rukt zich voor 'Mag ik u kussen?' even los van Michiel Devlieger, Kobe Ilsen verlaat even Martine Tanghe. Ook Studio Brussel-presentatoren Tomas De Soete (coach 'Junior Eurosong 2007') en Stijn Vandevoorde, comedians Bert Gabriëls en Xander De Rycke en aanstormende acteertalenten Nico Sturm en Jonas Vanthielen wagen hun kans op een kus.

Uiteraard zetten de ervaringsdeskundigen uit de eerste twee seizoenen geen stap op zij. Pieter Embrechts, Adriaan Van den Hoof, Wim Helsen, Bart Cannaerts, Tom Waes, Joost Vandecasteele, Steven Van Herreweghe, Rob Vanoudenhoven en Tom Lenaerts : ze doen allemaal opnieuw mee.

Nieuwe rondes

De mannelijke participanten worden in deze derde reeks tot de uiterste grenzen van hun verleidingskunst gedreven met enkele nieuwe spelrondes. 'De Metafoorkramers' is de nieuwe vaste openingsronde en treedt daarmee in de voetsporen van 'De Openingszin' en 'De Slotzin'. De casanova's moeten het vrouwelijke ijs breken met een welgemikte metafoor. Een beeldspraak she can't refuse. Kaliber : "Jij bent voor mij het gras van Manchester United. De kans is klein dat ik er elk weekend mag op spelen, maar ik zou u wel graag één keer afrijden."

'Het Geheime Wapen' is de eerste onrechtvaardige ronde in de geschiedenis van 'Mag ik u kussen?' In die ronde geeft de te verleiden vrouw halverwege de show één van de mannen het unieke voorrecht om voorsprong te nemen op zijn twee concurrenten. Hij, en alleen hij, mag haar zijn geheime wapen tonen. Een sensuele solodans op haar lievelingsmuziek, passioneel vuurspuwen of een truuk met een hondje dat hij uit het asiel gered heeft. Alles kan en alles mag, als hij de dame maar in het hart raakt. Lukt dat, dan geeft ze hem één punt extra. Lukt dat niet, dan trekt ze genadeloos één punt af.

In 'De Poëtische Dwangbuis' ten slotte worden de heren verleiders – zoals de titel al enigszins liet uitschijnen – opgesloten in een poëtische dwangbuis. Ze worden daarbij aangemaand tot hoogstaande liefdespoëzie en het begin en einde van hun gedicht liggen vooraf al vast. De kans is daarbij niet onbestaande dat het poëtische einde "negen wilde kastanjes" of "een polyvalente sporthal" is.

 * de zevende aflevering :

In de Valentijnsaflevering van 'Mag ik u kussen?' wacht het herenpanel een grote uitdaging : de gelegenheidsdame is Kathleen Cools, in mannenmiddens ook wel bekend als 'Kalashnikov Cools' of 'De Cobra'. In 'Terzake' is ze het vuur aan de schenen van de machtigste politici van het land en ook inzake verleiding is ze niet meteen een hapklare prooi : "Ik kan heel lief zijn, maar ik ben alles behalve een doetje. Ik ben niet zomaar te krijgen. En vooral : ik heb mijn grenzen." De drie heren die die grenzen met plezier aftasten, zijn Pieter Embrechts, Jean Blaute en Tom Lenaerts.

Drie mannen


Zanger, acteur en woordkunstenaar Pieter Embrechts, de oppergod van vrouwelijk Vlaanderen, verschijnt voor het eerst sinds zijn kus met Erika Van Tielen vorig jaar opnieuw in de MIUK-arena. Zijn haast onuitputtelijke arsenaal weloverwogen romantiek en zijn poëtische waanzin zijn intact gebleven. Tot overmaat van ramp voor zijn rivalen lijkt zijn collectie verleidelijke blikken alleen maar groter te zijn geworden.

Concurrentie komt van de ervaren en hoogst deskundige vrouwenjagers Jean Blaute en Tom Lenaerts. De seksgod der 'Pappenheimers' is na een ijzersterke jaargang van zijn zondagavondquiz opnieuw aan inhoud toe en vindt in Kathleen Cools de ideale sparringpartner.

Muzikant en bierkenner Jean Blaute is de op één na oudste casanova die Bart Peeters dit seizoen verwelkomt, maar vertolkt die rol met vertederende glans. Vorig jaar miste hij op een haar na de kus van Cathérine Moerkerke; nu is hij vastberaden om wel het schuim op de lippen van Kathleen Cools te worden.

Eén vrouw


Het herenpanel siddert en beeft bij de intrede van de onvoorziene prinses. Kathleen Cools heeft in 'Villa Politica', 'De Keien van de Wetstraat' en 'Terzake' een reputatie van onverstoorbare harde tante opgebouwd, maar toont zich in 'Mag ik u kussen?' meteen van haar sympathiekste kant. "Ik hoef helemaal geen mooie man. Mooie mannen maken mij onzeker. Ik word gecharmeerd door imperfectie." Waarop het herenpanel een collectieve zucht van opluchting slaakt.

Ook over de eerste man in haar leven spreekt Kathleen heel openlijk : "Ik was jong. Amper zes of zeven jaar oud. En afschuwelijk verliefd op Mister Spock uit 'Star Trek'. Zijn oren, zijn mysterieuze blik, zijn kwalijke, complexe uitstraling : ik was er helemaal weg van. En dat is altijd zo gebleven. Als mannen moeilijk zijn, interesseren ze mij."

Wie de hoogste moeilijkheidsgraad heeft en wie het hart van Kathleen verovert, zien we vanavond in 'Mag ik u kussen?', het beste Valentijnsgeschenk sinds jaren. En bovendien volledig gratis.

'Mag ik u kussen?', de zevende aflevering van het derde seizoen, vanavond, maandag 14 februari, op
Canvas tussen 20.40 en 21.10. Meer nieuws en informatie krijg je op de website van het programma. (bron, logo en foto : Canvas)

14-02-2011 om 09:40 geschreven door Redactie  
VOLG ONS OOK OP TWITTER & FACEBOOK.Blog tegen de wet? Klik hier.
Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!