Sinaasappelen
hebben een verbazend positieve invloed op de gezondheid. Dit
effect kan al bereikt worden door het eten van één sinaasappel
per dag.
Hier
vindt u de belangrijkste redenen om sinaasappelen te eten.
Sinaasappelen
ontgiften het lichaam. Antioxidanten kunnen in elk deel
van dit fruit gevonden worden, inclusief de schil. Deze
antioxidanten helpen zuurstof door het lichaam te
transporteren. Bovendien beschermen ze de huid tegen
veroudering.
Sinaasappelen
zijn een grote bron van limonoïden, phytochemicaliën die het
lichaam beschermen tegen allerlei vormen van kanker.
Eén
sinaasappel geeft het lichaam 67% van de dagelijkse aanbevolen
hoeveelheid vitamine C. Deze vitamine versnelt de genezing van
wonden en maakt het lichaam minder vatbaar voor ziekten.
Sinaasappelen
bevatten pectine. Pectine onderdrukt de eetlust gedurende
tenminste vier uur. Wanneer u probeert gewicht te verliezen
helpt het om sinaasappelen te eten. Pectine helpt ook bij het
verlagen van het cholesterol.
Door
regelmatig sinaasappelen te eten vermindert het risico op
hartziekten tot 50%. Gedacht wordt dat de flavonoïden in
sinaasappelen helpen de cellen te beschermen.
Ook
folaat uit het vitamine B-complex bevindt zich in
sinaasappelen. Deze vitamine voorkomt bepaalde
geboorteaandoeningen. Het helpt tevens bij de bescherming van
het hart.
Kalium
zorgt ervoor dat het vochtgehalte in het lichaam in balans
blijft. Eén sinaasappel draagt zorg voor 7% van de
dagelijkse aanbevolen hoeveelheid kalium.
Een
recente studie laat zien dat sinaasappelen een stof bevatten die
van nature strijdt tegen huidkanker. Dit is wellicht een
betere bescherming dan zonnebrandcrème.
Phytochemicaliën
in sinaasappelen voorkomen leeftijdsgebonden ziekten. Ze
werken als een geoliede machine samen om de cellen in ons lichaam
te beschermen.
Zoals u ziet
brengt het eten van sinaasappelen vele voordelen met zich mee!
|