Een van onze favoriete bezigheden tijdens de zomermaanden is picknicken. Naast de klassieke broodjes nemen we steeds iets speciaals mee. Deze picknick-prikkers bijvoorbeeld:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Dit heb je nodig:
-125 g vlinderpasta
-1 ei
-400 g kippengehakt
-paneermeel
-bakboter
-1 grote dikke wortel
-1 dikke plak Hollandse kaas
Zo maak je het:
-Kook de pasta beetgaar. Giet hem af in een zeef en spoel met koud water.
-Meng het ei onder het gehakt.
-Voeg paneermeel toe, zodat het gehakt niet meer aan je handen kleeft.
-Rol van het gehakt balletjes (iets kleiner dan een pingpongbal)
-Smelt de boter in een pan. Bak de gehaktballen goudbruin. Laat ze afkoelen.
-Schil de wortel en snijd hem in schijfjes van ongeveer 0,5 cm.
-Snijd de kaas in blokjes van ongeveer 2 op 2 cm.
-Prik de pasta, wortel, gehaktballen en kaas afwisselend op een satéstokje.
-Neem de prikkers mee in een doos die goed afsluit.
Veel plezier en smakelijk!
|