yoga en BIERdrinken hetzelfde? @ Yahoo! Video

 

Eins, Zwei, Drei, wir nehmen d'r noch Drei!


yoga en BIERdrinken hetzelfde? @ Yahoo! Video
Zoeken in blog

 


SORELEX WINDESHEIM

Een naam om te onthouden!
De So-re-lex club uit Windesheim is springlevend en om onze 'SO-RE-LEX' momenten voor het nageslacht niet verloren te laten gaan, heb ik deze website in het leven geroepen. In de agenda staan onze ritten vermeld en daardoor hoeft u natuurlijk nooit meer een datum te missen, oftewel gezegd 'NATUURLIJK WIL IK DAAR BIJ ZIJN'! Ben je geen Geen lid? Meld dan even als je mee wilt rijden! Heb je een bericht wat je met ons wilt delen of heb je écht iets te melden, HET FORUM is dé aangewezen plek hiervoor....! Vanwege het overweldigend succes van onze uitstapjes, zelfs naar het buitenland, is er een ledenstop ingelast. Dit kan opgeheven worden door een overmatige donatie in onze ledenkas! Was geschreven, Teun. **P.S. Wil je terug naar de Homepagina druk dan op het oranje vierkant blokje.**
03-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kom ik Fred tegen en dan is het wel even schrikken.......
Klik op de afbeelding om de link te volgen

03-04-2010 om 15:04 geschreven door 14  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
» Reageer (0)
29-12-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snertrit 2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen Gezellig nababbelen na een koude en natte  snerrit.

29-12-2009 om 13:36 geschreven door 14  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (3 Stemmen)
» Reageer (0)
07-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschiedenis Solex

Solex (bromfiets)

2 Solexen: links in originele kleur, rechts een bont geschilderd exemplaar
Vrouw op solex, Den Haag, juli 2008

Solex is de naam van een Frans bedrijf dat vooral expertise had in de productie van carburateurs. Het bedrijf is daarnaast ook beroemd geworden door de rijwielen met hulpmotor, die het tussen 1946 en 1988 produceerde onder de naam Vélosolex (in Nederland afgekort tot Solex).

De volledige bedrijfsnaam was Vélosolex S.I.F.A.C., Courbevoie, Seine.

Men begon in 1946 met de productie van 48 cc Clip-on motoren en bromfietsen. Het bekendst werd de kleine bromfiets met een motorblokje dat via een wrijvingswiel het voorwiel aandrijft.

De eerste Solex ontstond per toeval toen de Fransen Maurice Goudard en Marcel Mennesson in 1905 een fabriekje begonnen voor kleine motoronderdelen. In 1918 maakte men een fiets met een hulpmotor boven het achterwiel. Hierna werd Solex vooral bekend van de carburateurs voor automobielen. Toen Marcel Menesson begreep dat er na de Tweede Wereldoorlog weinig vraag naar auto’s zou zijn ontwikkelde hij een nieuw hulpmotortje dat boven het voorwiel werd geplaatst. In 1941 werden er al 30 prototypes op bestaande fietsen gebouwd, in 1942 gevolgd door een voorserie die al het beroemde zwanenhalsframe had. De introductie vond in 1946 plaats. Hoewel het blokje in de loop der jaren werd verbeterd bleef het toch in principe gelijk aan het eerste type 129.

Het bedrijfje kreeg verschillende eigenaren, waaronder Renault, Motobécane en Yamaha.

In 1996 kocht een Franse importeur 60% van de aandelen en het merk verhuisde naar Hongarije. Daar worden de kleine bromfietsjes nog steeds gebouwd. In Nederland werden Solex bromfietsen van 1948 tot 1969 in licentie gebouwd door de Productiemaatschappij Van der Heem NV die ze voor R.S. Stokvis & Zonen maakte, in de ENAF (Eerste Nederlandse Autorijwielen Fabriek). Het type 3800 (uit 1966) wordt nog steeds gebouwd in Hongarije (Cyclon) en China (Dong Tian). Vooral in het begin van de jaren 60 waren solexen erg populair bij meisjes, daar waar de Puch, de Kreidler Florett en andere bromfietsen bij de jongens erg in trek waren.

De Nederlandse exemplaren hebben een andere kleur dan de Franse. In 2005 werd bekend gemaakt dat het merk Solex nieuw leven werd ingeblazen door het Franse bedrijf Mopex. Daar worden gewoon de oude modellen opnieuw geproduceerd, maar om juridische redenen onder de merknaam Black 'n Roll.

In 2005 ontstond commotie in de Nederlandse Solexwereld vanwege het verplichte bromfietskenteken. Oude Solexen waren in oorsprong bromfietsen en mochten dus niet op het fietspad rijden. Doordat gebruik van het fietspad vaak oogluikend door de politie werd toegestaan was er eigenlijk geen echt probleem. Met het bromfietskenteken zou echter door de kleur van de kentekenplaat precies zichtbaar worden welke Solex een bromfiets en welke een snorfiets (en dus wel op het fietspad mocht rijden) was. Half februari 2006 werd bekend dat Solexen gebouwd voor 1974 tijdelijk kosteloos en zonder keuring omgezet kunnen worden naar snorfiets. Het is de enige motoraangedreven snorfiets. Op het kenteken staat bromfiets, maar omdat daar ook op vermeld staat dat de maximale snelheid 25 km per uur is, is het dus toch een snorfiets, hoewel... in Duitsland kijken ze er anders tegenaan. Daar is de maximum snelheid voor een snorfiets 24 km per uur en kun je dus bekeurd worden als je zonder het gebruik van een helm rond tuft.

Anno 2008 zijn er in Nederland nog maar weinig mensen die op een solex rijden. Sinds begin 21e eeuw zijn er echter een groot aantal recreatiebedrijven waar je solexen kunt huren, om daarmee een toertocht te maken. Hiermee wordt bij de solexrijders een nostalgisch gevoel opgeroepen.

In België worden het Solex rijwiel-met-hulpmotor verkocht onder de naam Velosoliz.

07-10-2009 om 00:00 geschreven door 14  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
» Reageer (0)
06-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sp(r)aak 1
Klik op de afbeelding om de link te volgen

"Jongens  waren we – maar aardige jongens". Dat is de openingszin van het verhaal Titaantjes van de schrijver die in het dagelijkse leven Gronloh heette. Deze zin zou op Sorelex kunnen slaan. Wij waren dan wel geen echte jongens meer en met onze gezinnen en werk eerder stakkerig wijs zoals Gronloh het genadeloos formuleert. Wel hadden we een sterke behoefte om eruit te springen, baldadig te zijn en met zijn allen tegen de stroom in te varen. Maar dat kwam pas veel later. Sorelex was daarvoor een uitstekend middel en naar het thuisfront een goede excuus om erop uit te trekken.

De eerste kiem is gelegd in het café, ergens begin jaren negentig. Nummer 1 zit aan de bar en spreekt met nummer 2 over een Solex met jasbeschermers in crèmekleurig bloemmotief die bij zijn moeder in de schuur staat en waar al jaren niet meer op gereden is. Wat benzine erin,  lucht in de banden en tot zijn stomme verbazing reed het ding. Nummer 2 vertegenwoordiger bij een fietsengroothandel heeft al jaren een Solex in de schuur staan. Het plan is snel gemaakt en de volgende zaterdag gaan de heren bij prachtig weer uitrijden. Een groot succes! Er bestaat niets mooier. Zonder helm in de vrij natuur, een snorrend blokje dat het rolletje laat draaien dat het een lieve lust is en de Hurex teller gaf die dag meer dan 30 kilometer per uur aan, zo snoeihard ging het. Teruggekomen in het café en na enige glazen genuttigd te hebben, zijn een paar stamgasten met de namen nummer 3, 4 en 5 ervan overtuigd dat het leven zonder een Solex wat povertjes is. Het resultaat is dat men na enige weken regelmatig Solexen in het dorp  ziet rijden. Voor mijn gevoel kan ik niet achterblijven. Via mijn zwager weet ik twee Solexen op de kop te tikken tezamen voor 350 gulden en na enige dagen sleutelen in het schuurtje van nummer 1 rijdt mijn eerste Solex. De Solex is gekieteld, maakt een wat zwaarder geluid en rijdt enige kilometers harder en promoveert in het café al snel tot een allure van een Formule 1 vehikel. Nummer 2 had een vooruitziende blik toen hij zei: "Daar is het spul niet op gebouwd, let op mijn woorden, dat giet kapot".

Wordt vervolgd

06-10-2009 om 22:26 geschreven door Nummer 7  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
Tags:Solex, Sorelex,
» Reageer (0)
05-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dierendagtocht 4 oktober 2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze dagtocht is mede met enkele leden van 't Ventieldopje een geslaagde tocht geworden. De enigste kanttekening die toch geplaatst moet worden is bij het indrukwekkende verhaal van Fred. Dit zou gaan over een in 1648 gedropte modderzelte die daarna is uitgestorven en in 2001 weer te water was gelaten, of zo. Moeilijk verhaal en ook na een lange zoektocht op Wikipedia niets over gevonden.

05-10-2009 om 13:22 geschreven door 14  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
» Reageer (2)
03-10-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uit het plakboek van Herman

 

03-10-2009 om 17:25 geschreven door 14  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Solexrit naar Duitsland
Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier komen onze foto's te staan van de onvergetelijke rit naar Duitsland. Bovendien zal, in de zeer nabije toekomst, hier een verslag van deze tocht verschijnen. Onze deskundige en zeer ervarende reporter buigt zich op dit moment over de juiste opmaak! Heb geduld....

Mijn geduld raakt op.......maar ik kan wel al melden dat ik (nummer 14) voorlopig niet meer in Duitsland gezien zal worden (rijverbod)!

03-10-2009 om 00:00 geschreven door 14  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
» Reageer (0)
20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dikke Ribbentocht 2009
Klik op de afbeelding om de link te volgen

Ook hier ging het vaatje leeg.....

20-06-2009 om 00:00 geschreven door 14  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
» Reageer (0)Agenda Sorelex

Belangrijke data,noteren in agenda! koffie klaar 09.30 uur.


Ons Gastenboek
 • Twordt een mooie snertrit 2012
 • een groetje uut frieslan
 • website

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in het gastenboek van So-re-lex!


  Solex Forum
 • nummers?
 • storing
 • nummers ipv naam
 • toertocht
 • snorrevriendje?

  Zwijgen kan altijd nog.....vertel het


  Sorelex-Windesheim-je beleeft het telkens opnieuw!
  Stuur hier je foto's naar mij toe!

  Druk op onderstaande knop om je foto's door te sturen die je graag toegevoegd wilt zien op onze Sorelex site. Ik zal ze dan zo spoedig mogelijk plaatsen!


  Archief per week
 • 29/03-04/04 2010
 • 28/12-03/01 2010
 • 05/10-11/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 15/06-21/06 2009

  Belangrijke Links
 • Tevado Textieldruk
 • Projob Werkkleding
 • Ventieldopje Wijhe
 • Solexclub Zeeland
 • Solexclub Vlearmoes Angels - Neede
 • Solexclub 't Plofke - Marum
 • Solexclub 't Lupgesmeerd - Maas en Waal
 • Solexclub Steeksleuteltje9 - Texel
 • Solexteam The Spitfires - Markelo e.o.
 • Solexclub AOW - Joure

  Forumbeheerders: 7 + 14
  Geef ritten/solextochten/feestjes door aan ons zodat wij ze kunnen plaatsen in de agenda.


  Mailinglijst

  Geef je e-mail adres op en klik op onderstaande knop om je in te schrijven voor de mailinglist.  Startpagina !

  Een interessant adres?

  Zoeken met Google
  Nieuws Telegraaf (NL)

  Willekeurig Bloggen.be Blogs
  heiligerita
  www.bloggen.be/heilige

  Blog als favoriet !  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!