Een parelende start is onmisbaar in een restaurant. Het is de grootste troef voor een sommelier om met een champagne glas te starten die aangenaam, vol doch fris is.
Een champagneboer die ik hier wil aankaarten is afkomstig uit 1 van de gekendste regio's van de champagne, de Côte des Blancs. Hier kunnen we de puurheid van chardonnay proeven die steevast het paradepaartje is van de regio.
Robert Moncuit uit Grand Cru regio 'Le Mesnil Sur Oger'. De 3de generatie ondertussen waar ze in de streek van de meest aangeplante druif Chardonnay deze brut produceren. De druiven van deze cuvee komen van wijngaarden uit 2 grand cru regio's namelijk Oger en Le Mesnil Sur Oger. De druiven worden in september geplukt daarna geperst en alcoholisch vergist. Er wordt nadien een malogisting toegepast waarbij de champagne eleganter wordt. Nog daarna wordt hij opgevoed in eikenhouten vaten gedurende 6-8 maanden. Tussentijds wordt hij Sur Lie gelegd. Op die manier krijgen we meer structuur in de champagne. De stijl van de champagne is zeer vol met behoorlijk hoge zuren die het evenwicht maken. Wat er niet vergeten mag worden is dat schuimwijnen ook met eten kan gecombineerd worden. Het karakter van de champagne weerspiegelt zich met het geheel van de bereiding. Serveer hem op 8°, gezondheid!