Inhoud blog
 • Zaterdag 31/03/2012: RONDE VAN VLAANDEREN
 • Zaterdag 31/03/2012: RONDE VAN VLAANDEREN
 • Zaterdag 24/03/2012
 • Zaterdag 24/03/2012
 • Zaterdag 17/03/2012
  Agenda

  Zoeken in blog

  MIDWEEK SPECIALS
  Voorbereidingen op de Ronde Van Vlaanderen
  14-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 10/03/2012
  Belangrijke mededeling mbt de rit van aanstaande zaterdag 17/03/2012!

  Vertrek om 10 u aan de Melkerij voor een rit van een 180 km.
  Ook deze week zullen we op de terugweg stoppen in Schoonderbuken voor een croque uit het vuistje.
  Dit zal vermoedelijk rond 15 u zijn, dus voldoende eten meebrengen is de boodschap!

  Tot zaterdag.

  14-03-2012 om 07:10 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 10/03/2012
  Hieronder enkele foto's van afgelopen zaterdag.  14-03-2012 om 07:07 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  07-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 10/03/2012
  Verslag van afgelopen zaterdag is er nog niet, foto's al wel.

  Hieronder een belangrijke mededeling van onze vriend Swat voor aanstaande zaterdag, 10/03/2012!

  Mannen, zaterdag staat er een ritje op het programma van ongeveer 165 km.  We doen dezelfde tour als verleden zaterdag maar we maken nog een omweg via de Houwaart berg J.

  In Schoonderbuken (na 80 km) in café ’t klaverke kunnen we stoppen voor een croque monsieur uit het vuistje en een tas koffie.  Zaterdag om 11u kan ik bellen naar het café om het aantal personen door te geven. Rond 14u worden we daar verwacht.  De keuze uit snacks was beperkt, liefst iedereen hetzelfde. Broodjes was ook mogelijk maar dat moest een dag voordien doorgegeven worden…dus bleef over een croque. Ik denk dat iedereen dat wel lust. En ja Walter, je mag er ook 4 nemen J.

  Het weer gaat ook meevallen dus dat wordt weer een leuk uitstapje!

  07-03-2012 om 16:53 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  01-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 25/02/2012
  Voorlopig nog geen verslag beschikbaar, maar wel enkele filmpjes van tijdens onze rit.


  Bedankt Jeff VS voor dit leuke initiatief!
  Smaakt naar meer!

  01-03-2012 om 15:52 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  20-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 18/02/2012
  Zaterdag eindelijk eens met goed weer gefietst!
  De weergoden waren ons goed gezind voorbije zaterdag, wij hebben onze rit richting Scherpenheuvel redelijk droog kunnen afwerken, klein beetje regen onderweg maar niet echt veel. Wel met een "kei" strakke wind die ambetant blies langst de zijkant! Heel de weg hebben wij die gevoeld, temperatuur viel eigenlijk mee, +/- 9 graden voor einde februari, niet slecht hé!

  Wij zijn met een groep van 24 fietsers vertrokken. Bijna iedereen was aanwezig. Ik zeg "bijna" want onze vriend Jan S. was ziek en ook Wesley G. en Wouter R. hebben wij niet gezien. Waarschijnlijk waren die kandidaat om verkozen te worden als "Prins Carnaval", en dat is ook belangrijk natuurlijk. Wij hebben een tocht afgewerkt van 128km aan een gemiddelde van 31/u. Iedereen kon goed volgen al lag het tempo, in mijn ogen, ietsje te hoog. Het probleem ligt natuurlijk bij mij, ik zou wat meer moeten trainen maar voor de rest kon iedereen goed volgen. Wij zijn deze keer zonder gladde wegen kunnen rijden langst "rustige" wegen, al was het af en toe wel druk, zoals in het centrum van Tongerlo. Wij moeten langst het centrum rijden om richting Zichem te gaan dus het geduld van sommige chauffeurs wordt serieus op de proef gesteld. Deze trakteren ons met een mooi "toeter"-concert tijdens het inhalen van de groep.

  Richting "Mie Maan" hadden wij de eerste klimmekes goed verteerd maar wat ons te wachten stond was natuurlijk iets zwaarder. Deze keer gingen wij de "Vinkenberg" beklimmen. Toen wij in Zichem waren ter hoogte van het spoor moesten wij opeens stoppen. Een trein kwam volle bak voorbij gereden. Aangezien er in Merksplas geen treinen rijden, was dit voor mij een toeristische attractie die jammer genoeg niet lang duurde. Onze dokter van wacht, Dirk VD. riep  "Walter foto trekken jom!" Natuurlijk was ik al vergeten dat ik de fotograaf van dienst was op dat moment. Dus gaw mijn kodakske/gsm naar boven getoverd en gaw een paar beelden geschoten van de voorbij rijdende trein. Nu pas zie ik op de foto's dat er een aantal fietsers tijdens deze verplichte stop ineens, links en rechts stonden met hunne "wortel" in de hand! Zij waren aan het plassen! Aaaamaaaaiiiii zeg, als wij ooit een boete krijgen voor "wild plassen" zou dat niet meer dan normaal zijn! Er stonden auto's en mensen links en rechts allemaal te kijken wa voor bende varkens dat wij zijn!! Goe bezig mannen...

  Toen wij aan de voet van de beklimming waren, was iedereen redelijk rustig vond ik. Iedereen begon aan het klimmeke aan een rustig tempo en iedereen kon redelijk goed naar boven fietsen. Hier kan je wel zien welke fietsers nu al in form zijn, en welke nog niet... Ikke dus nog niet, ik was weeral de laatste man om naar boven te klimmen zeker! Ik wil geen excuses inroepen maar jullie weten toch dat ik met mijn aerodynamisch lichaam veel meer weerstand tegen de wind heb als jullie hé!
  Boven op de Vinkenberg zijn wij links gedraaid en 5 km verder hebben wij ons 2de klimmeke van de dag aangevat. Deze was wel iets zwaarder precies! Of is dat het gedacht doordat je al in de verte da klimmeke kon zien en die snel op u zag afkomen? In ieder geval, ik was dan niet meer alleen achteraan. Ik denk dat er nog een paar andere fietsers ook last hadden van de wind of van de vermoeidheid? Er zijn altijd van die toffe collega's die ons een duwke geven om onze lijdensweg wat korter te maken! Dank je wel toffe gasten ;-) Zoals gewoonlijk wacht iedereen boven tot de rest van de groep boven komt en dan zetten wij onze fietstocht verder.

  Toen wij in Scherpenheuvel arriveerden merkte men onze aanwezigheid onmiddellijk op. De reden is natuurlijk onze vriendelijkheid als groep tegenover onze medemensen. Er wordt altijd gegroet met de woorden "goede middag", "dag Maria", dag Nonkel Jan, "goede middag samen"
  enz... en zo wordt onze aanwezigheid gewaardeerd door iedereen.

  Ter hoogte van de rotonde zijn wij tegen volle vaart aan onze afdaling begonnen, ja ja... ik weet niet wat het was maar toen ik op mijn kilometrikske keek, had ik een snelheid van 60 op de teller! ik dacht aaamaaiii mijn kl.... als ik hier val!!! maar gelukkig was dat niet het geval
  en is iedereen veilig beneden aangekomen. 
  Toen wij bijna terug in Tongerlo waren, kwam, niet onopgemerkt, een mooie Porsche 911 GT3 RS kleur oranje (kostprijs 125000.00 €) voorbij vliegen. Kort nadien, toevallig of niet, kwam ook een zwarte Porsche Panamera 4 (kostprijs 96.500 €) voorbij vliegen. Ik denk  dat het met de "crisis" wel mee zal vallen zeker! Al dat staken heeft nu al zijn vruchten opgeleverd!

  We hadden het "een klein beetje moeilijk" op de terugweg met de zijwind. Zoals ik al vertelde stond er een strakke noordwest wind van ongeveer 4 beaufort aan de zijkant die ons aan het pesten was maar de sfeer in de groep was goed. Toen wij aan de brug in Wechelderzande aankwamen, zette onze vriend Kristof M. met een indrukwekkend machtsvertoon de spurt in, maar op dat moment heeft er niemand  gereageerd. Pas boven op de brug ging ook onze vriend Jef VS op zijn pedalen staan. Hij fietste ook keisnel naar beneden maar dat was niet om Kristof in te halen maar om dat hij dringend moest plassen! 
  In onze laatste kilometerkes, bij het begin van de Moerstraat, kwam ineens de spurt vroeg op gang. Ik weet niet wie er begonnen was maar ik denk dat ze Kristof M. de kans niet wilden geven om opnieuw te gaan vliegen. Dus iedereen "van de goeie"  zat mee vooraan.  Achteraf in de Glenn heb ik vernomen dat de spurt gewonnen was door Luc M. Ja, dat broertje ook goe kan fietsen dat wisten wij al... maardat zal wel iets met de "voeding" zijn zeker?? ;-) Of zoals de Nico H. zegt: ' een beetje citroenjenever in aw drinkenbus en dan kan je pas echt vliegen'

  In de Glenn hebben wij weeral goe gelachen zeg. Het was wel leuk al die verhalen opnieuw te horen en een wel verdiend "pintje" achteraf, dat smaakt altijd goe! Deze keer waren wij de verjaardagen van Frank Q. en Dirk DV. aan het vieren, bedankt mannen voor jullie traktaties! Als afsluiter was in de Glenn een "apresski" party aan de gang. We hebben onder andere "Heidi aus Tirol" in het echt gezien WOW ;-)

  Boer Q. vroeg aan "Billy" eigenlijk "Jim" de helper van de Wes (Wes was naar boven verdwenen ik weet nie wa gaan doen) of da lieke van "boven op de bergen..." gedraaid kon worden en aamaaaaiii da was weeral plezant wij hebben dat feestje in gang gezet! Ook in de Glenn hebben we vernomen dat onze goede vriend Jef VS. soms in een "wasmand slaapt"!! ja ja.. echt waar maar vraag mij niet wat voor voordeel deze rare gewoonte heeft? Beter fietsen denk ik, dat moet echt helpen want onze Jef rijdt momenteel erg goed! Ik heb al een wasmand voor mij besteld, ik hoop dat ze hier ook grote maten in hebben...

  Jef had het ook over een filmpke van Louis de Funes... Hij had het over de grote gelijkenis van de acteurs met enkele van onze fietsende vrienden, namelijk een "Ouwe grijze" en een "Alien"of "Buitenaards wezen". Volgens Jef waren deze acteurs bijna, identiek hetzelfde als Fons V. en Werner D. Wij vroegen ons af hoe het kwam dat de Jef deze vergelijking maakte. Hij pakte zijn "smartphone" en binnen enkele seconden waren wij een filmke van Louis de Funes aan het kijken op zijn toestel via internet en eigenlijk had hij gelijk!! De oren van de Werner D. waren zelfs iets groter
  dan die van de "Alien" en jawel de "Ouwe grijze" was precies de Fons hahaha...

  Alle dat was het voor deze week... ik hoop voor volgende zaterdag dat er geen "jarigen" meer zijn! Combinatie van bier en 140km is niet ideaal als voorbereiding van de Ronde maar goed, als er iemand jarig is, dat vieren wij wel natuurlijk hé!

  Zaterdag is er, dacht ik, een rit van ong. 140km met klimmekes gepland, dus allemaal op post!!!

  20-02-2012 om 20:28 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  11-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 11/02/2012
  Zaterdag was het droog weer maar "berekouw" en toch zijn we met 25 man vertrokken!  Jawel 25 man zijn komen opdagen met zo een koud weer! Blijkbaar is iedereen er zich van bewust dat wij binnen 4 of 5 weken richting Zierikzee moeten rijden!  In de voorbije 2 weken hebben wij, spijtig genoeg geen goei weer gehad en de drang om te fietsen is groter dan de schrik om in de kou te rijden... Echte Flandriens zou ik zeggen!

  Een aantal collega's van Wortel hebben gevraagd aan een van onze wegkapiteins, Ltn.Marc VG. om met ons te rijden.  Ltn. Marc VG. heeft na het consulteren van de rest van de wegkapiteins, dit toegestaan aangezien de Wortelse vrienden akkoord waren  om hun rijstijl aan te passen aan onze groep. Kwestie dat iedereen kan volgen natuurlijk en ons motto  "samen uit samen thuis" in ere te houden.

  Wij hebben de grote wegen gevolgd, aangezien deze goed berijdbaar waren. Sommige binnenwegen en fietspaden  waren nog flink bevroren! Over het fietspad naast het kanaal in Herentals hebben wij ook niet gereden omdat dit volledig onder het ijs lag. Onze tour verliep perfect! Wij hebben buiten een paar "drukke, domme" chauffeurs geen verdere incidenten gehad. Wij hebben zelfs geen enkel platte band gehad noch andere mechanische mankementen. Alleen onze vriend Ben B. had een versleten ketting/cassette en hij moest steeds zo weinig mogelijk vertragen bv bij een kruispunt anders maakte bij het optrekken zijn ketting een heel vreemd kabaal !

  Toen wij in Tongerlo arriveerden hebben wij dezelfde weg terug naar huis genomen aangezien deze goed berijdbaar was.  Amper een kilometer verder riep er iemand "plat" maar dit was maar een "schijnbeweging". Er waren een aantal fietsers die dringend moesten plassen! en dit is de ideale manier om iedereen te laten stoppen. Ik heb al verteld in vorige verslagen dat de leeftijd van onze groep een punt bereik heeft, waar wij amper 50km kunnen rijden en dan moeten wij effen "onze wortel" een boom, paal, verkeersbord of haag laten zien! ;-),

  De terugweg verliep zonder problemen. Sommige fietsers hadden koud, sommigen hadden het warm, zo warm dat ze zelfs "zweethanden" hadden, anderen hadden ijskoude voeten en sommigen hadden grote honger maar in het algemeen kon iedereen perfect en zonder problemen volgen.
  Het tempo lag goed. Ik dacht dat we een gemiddelde van 31 km hadden en dat de totale afstand 85 km bedroeg.

  Normaal gesproken, als de weergoden ons goed gezind zijn, is er voor volgende week een rit gepland van ong.120 km.
  Dus volgende week iedereen op post!

  mvg,
  Walter


  11-02-2012 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  04-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 04/02/2012
  Het weer was voor het 2de weekend aan een stuk slecht! Ijskoud -8 graden en sneeuw overal.  Maar 7 dappere (zotte) fietsers aan de melkerij vertrokken voor een rit in de bossen van Merksplas, aangezien het op de gewone weg totaal niet bekwaam was om met 2 wieltjes te rijden.
  We zijn vertrokken richting Manege en iets daarvoor zijn we de ingesneeuwde en bevroren bossen ingedoken met onze  mountainbike. We waren nog geen 20 meter verder en onze vriend Dirk D. lag al op de grond! Zijn voorwiel  zocht een bevroren spoor en "pats" hij lag ineens op de grond! Gelukkig zonder lichamelijk leed.

  Het was wel plezant om in de besneeuwde bossen te rijden, maar wel gevaarlijk glad. Het tweede slachtoffer van een valpartij was ik zelf! Op een gegeven moment ben ik in een bevroren plas gereden. 'geen probleem' dacht ik en wou er zachtjes doorrijden maar het laatste stukje van de plas maakte ik een "totter" van eerste klas! aangezien ik, zoals gewoonlijk, als laatste reed hebben mijn collega's het niet gezien, dus ik heb gaw mijn fiets gepakt en verder gereden.
  Jan S. heeft hetzelfde mee gemaakt als ik. Hij reed door een bevroren plas en is ook gevallen. In totaal zijn er 5 man gevallen, gelukkig zonder enige kwetsuren.

  Wij hadden genoeg gereden en toen wij in "Merksplas Kolonie" waren, hebben wij beslist om richting onze "kroeg" de Glenn, te rijden. Iedereen had kou en ook veel dorst natuurlijk. Ik was blij dat ik toch was gaan rijden. Het was wel plezant om in de sneeuw te rijden en aangezien thuis het gras niet afgereden moest worden ben ik maar gaan fietsen, wat moet men anders doen?  Op de zetel blijven liggen op een zaterdag namiddag? Nee toch!!

  mvg,
  Walter

  04-02-2012 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  02-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 28/01/2012
  Hallo Beste fietsers,

  Aangezien onze vriend Jan S. het druk heeft en het  verslag voor deze keer niet kon maken neem ik de taak plechtig over, niet dat ik het niet zo druk heb ;-) maar ik zal maar proberen om een kort verslag uit mijn mouw te schudden...

  Vorige zaterdag waren wij met een grote groep fietsers. Wij zijn met 22 man aan de melkerij verschenen en in vergelijking met vorige week was er nu geen enkel twijfel over hoe ver wij zouden rijden. Iedereen wist dat wij richting Scherpenheuvel zouden rijden. Misschien was dit ook de reden dat wij met zoveel waren? Ik weet het niet maar met zoveel volk is eigenlijk wel plezant!
  Eerst een korte inleiding van onze vriend Frank Q. die met duidelijk gezag de volgende worden sprak: "Mannen wij rijden naar Scherpenheuvel langst de korte weg want wij moeten op tijd terug zijn en we rijden op een rustig tempo!". Aansluitend op zijn woorden stelde ik de vraag of het de bedoeling was om daar een "broodje hesp" te eten maar blijkbaar was dat geen goede vraag! iedereen keek verbaasd in mijn richting!! ja mannen ik weet het, ik moet op dieet!!!

  Na deze wijze woorden van Frank Q. kroop iedereen op zijn fietske richting de eerste "bergrit" van 2012. Frank Deboosere had "droog weer" voorspeld en deze keer was het wel raak want wij hebben geen druppel regen op onze nek gekregen, geen extra poetswerk om onze fietskes proper te krijgen en ook niet al te veel wind dus wij kunnen samenvatten "prachtig fietsweer!".
  Misschien volgende opmerking: met terugkomen tijdens de laatste uurtje hebben wij een temperatuurdaling opgemerkt. Het is mij vooral opgevallen toen we bij onze stamkroeg arriveerden. De eerste ronde bestond alleen uit warme dranken (koffie, chocomelk, warme melk...enz).

  Onderweg is alles perfect verlopen! buiten een platte band van onze vriend Werner D. hebben wij geen enkele vorm van tijdsverlies of ongemak ondervonden tijdens onze tocht. We zijn deze keer niet langs de Vinkenberg gereden, wij zijn iets van te voren naar rechts gegaan. Ik denk dat dit in de Holleblokstraat rechts af moet geweest zijn. Een mooi zacht klimmeke, helemaal niet zwaar (gelukkig). Via deze weg komen wij niet echt in Scherpenheuvel centrum maar in de verte hebben wij de Basiliek wel gezien.

  Zo vrienden, dat was het weer. Wij zien elkaar nogmaals nu zaterdag aan de melkerij om 13:00u, ik hoop alleen dat het weer mee valt. Momenteel is het buiten -10 graden!!! brrr"berekouw" en ik hoop dat de ketting van mijn fietske morgen niet "vast vriest". De vriendin van Frank Deboosere, jawel die met haar grote "boebels" had voor vandaag "sneeuw" voorspeld en als dat zo is, ga ik met mijn mountainbike of met de "sneeuwkat"moeten vertrekken!

  De groetjes... Walter.

  02-02-2012 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  24-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zaterdag 21/01/2012
  Hallo beste fietsvrienden,

  Zoals gewoonlijk na het weekend van Nieuwjaar begint onze voorbereiding voor de Ronde van Vlaanderen. Na lekker eten, drinken, cadeautjes geven, cadeautjes krijgen, eten, drinken, felicitaties, eten, drinken, het jaar afsluiten, eten drinken..... en niks anders dan eten en drinken werd het  al hoog tijd om mijn fietsketting nog eens te smeren en wat kilometerkes te gaan bollen! 
  Ik weet nie hoe het komt maar vorige week heb ik in eens een "grote zwelling" gemerkt die zich aan het vormen is ter hoogte van mijn navelbuik van mijn atletisch lichaam. Volgens mijn lieve vrouw heeft het iets te maken met de "hoeveelheid" voedsel die ik naar binnen werk! Maar volgens mijn gedacht is het alleen kwestie van iets meer te bewegen en “ietsje” minder te eten en te drinken en zal deze “grote zwelling” snel weg trekken… dussss bij deze terug fietsen!

  De eerste zaterdagen van januari was het voor mij niet mogelijk om te fietsen, ik geen tijd  (het is geen excuus!) Ik weet ook niet met hoeveel man jullie zijn gaan fietsen en het aantal kilometers dat er gereden zijn maar ik dacht dat de eerste week redelijk wat fietsers zijn komen opdagen en dat er ongeveer rond de 80 kilometers gereden zijn.  Ik zelf was er vanaf de 2 zaterdag bij en  toen waren wij met 18 man (dacht ik) en wij zij richting Tongerlo gereden en in totaal hadden wij 83km en een gemiddeld van 30.6 dus niet slecht hé! Wat het weer betreft, het was perfect weer om te fietsen!! 8 graden, droog en bijna geen wind prachtig toch!

  Voorbije zaterdag werd opnieuw aan de melkerij afgesproken, zoals gewoonlijk om 13:00. Wij zijn vertrokken met 14 man. Onze vriend  Jan S. was niet van de partij want hij moest (zo gezegd) een “nieuwe route” uitstippelen om volgende week met de groep te rijden;   Dat had hij vorige keer ook als excuus gebruikt. Nu denk ik persoonlijk dat hij eindelijk dezelfde route gevonden heeft als Gusje Koekoek, namelijk het "Belslijntje" waar Gust oh zo graag met zijn vriendjes fietst! Ik denkt dat onze vriend Jan S. daar ook een nieuw "fiets-vriendje" gevonden heeft en hij ons dat niet durft te vertellen!   Ik ben benieuwd wat hij volgende zaterdag als smoes zal hebben! Ook onze vriend Peter M. was niet van de partij. Hij moest zijn “vader” plicht nakomen en met de kids naar de winterwandeling van school gaan. Hij kon natuurlijk niet anders want hij was zelf een van de organisatoren! Ook de Cees G. hebben wij niet gezien, zijn “Moppie” was jarig! Een fietsvergunning heeft hij voor deze zaterdag niet kunnen bemachtigen. Frank Q. kon ook niet fietsen, hij had een afspraak met een paar bankieren, blijkbaar gaat hij in het kort een bank overnemen. Swat H. moest, dacht ik, werken. Hem hebben we ook niet gezien. 

  Terug naar onze fietstocht van zaterdag... wij zijn dus met 14 man vertrokken. In het begin heerste er een beetje verwarring over het aantal kilometers die wij gingen afleggen. Er werd geopteerd om richting Tongerlo te rijden, maar sommige collega’s hadden al in gedacht om een grote tocht te rijden, ‘ Eventueel naar Scherpenheuvel?’ vroeg er iemand. Maar sommige fietsers hebben hierop  onmiddellijk geantwoord om hier nog maar een week mee te wachten want dit was pas de 3de keer dat wij gingen fietsen. Stel je voor dat wij nu al naar "Scherpenheuvel" zouden rijden! Zijn wij nu echt ZOT aan het worden of wa?? Waar gaan wij binnen 2 weken naar toe rijden?? Zierikzee??? Haha ;-), goe bezig mannen!
  Het is wel zo dat ik merk dat het “niveau” van de groep elk jaar stijgt en wij (of jullie) meer en meer aankunnen, maar moeten wij ons “schema” niet volgen?

  Onderweg naar Tongerlo kregen wij de eerste platte band van onze vriend Nico H. te verteren. Hij heeft die met een behoorlijke kennis van zaken onmiddellijk kunnen oplossen. Onze vriend Fons V. alias “Grijze Bosduif” keek met verbazing hoe bekwaam Nico was met het afhandelen van dit karwei.  Wij zijn langs de “gewone kortste weg” naar Tongerlo gereden, het rijden op de gewone weg brengt altijd wat spanning van onze medeweggebruikers mee maar er zijn, “gelukkig”, nog altijd van de “goeie” chauffeurs die ons voorgang geven om zo gevaarlijke situaties te vermijden.  Toen wij ter hoogte van de abdij in Tongerlo fietsten, was er effen verwarring of wij naar Scherpenheuvel zouden rijden of niet, de meeste fietsers hadden in gedachten om zo snel mogelijk terug naar huis te fietsen want er stond een behoorlijk harde wind! Deze hadden wij in de rug richting Tongerlo maar op kop terug naar huis. 

  Op een gegeven moment sprongen 2 “kamikaze fietsers” uit de groep. Onze vrienden Dirk en Dirk (Driesen en De Vrij, niet te verwarren met ‘Janssen en Janssen’  zwaaiden vriendelijk naar de groep met een toch ijzeren blik met hierin de vraag: ‘waarom gaan jullie niet mee “watjes”?’.   Ze draaiden richting Scherpenheuvel en we hebben hen niet meer teruggezien. Vervolgens heb ik in de groep commentaren gehoord zoals “die 2 zijn ZOT!” Of” aaaamaaaaaaiiiii De Vrij gaat wel afzien!” Of “Onbegrijpelijk! Samen uit… samen thuis!”…

  Wij waren nog geen 3 kilometers verder en onze pechvogel van de dag Nico H. kreeg zijn 2de platte band van de dag… hoge tijd om onze “charel” vaste pakken en  een liter “appelsap met schuim” eruit te persen! Ik heb wel gemerkt dat de leeftijd van de groep sterk achteruit gaat, wij kunnen namelijk amper 40 km rijden en wij moeten plassen! Iets om in de toekomst rekening met te gaan houden!
  In de terugweg hebben wij ook, even mogen proeven van het eerste “winter-prikje”. Wij kregen een bui op onze nek en zijn goed nat geworden de temperatuur was gedaald tot een graad 4 of 5. Ik had natuurlijk kou maar aangezien deze temperaturen in mijn moederland niet bestaan, is dat wel te begrijpen niet? Wij waren rond 16:00 in Merksplas gearriveerd en aangezien iedereen goe nat was hebben wij besloten om naar huis te gaan en na een lekkere warm douche een pintje te gaan drinken.

  Een week eerder  hadden wij afgesproken om  te “blijven plakken” maar hoe jammer het ook is de meeste waren thuis gebleven! wie wel aanwezig was: Fons V., Werner D., Kristof en ikke iets nadien kregen wij bezoek van Frank Q., en geloof het of niet onze vriend Dirk De V. kwam toch binnen zeker!   Hij vertelde dat hij goed gereden had en dat hij Dirk D. eraf had gereden! Sterk verhaal als je het aan mij vraagt ;-) Na een pint of 4 heeft hij in een spurt, geld uit zijn portefeuille gepakt en op tafel gelegd (dank je Dirk voor je vrijgevigheid!) en het café verlaten. Zijn lieve vrouw Bea was hem komen halen, hij mocht nie langer blijven want moest naar de “Casa Nova” gaan eten met zijn familie… goe bezig Dirk! Zo moet het, combinatie van familie en vriendschap duurt het langst!!
  De rest is blijven zitten en na een paar uurtjes zijn wij begonnen met biljarten, ook een plezant spel zeg! ik ben zelf aan het overwegen om dit te blijven doen… en wie weet misschien kan ik mijn fiets inruilen voor een “keu” zo word ik minder moe en kan ik mijn vrienden wel volgen!  Rond  21:30 nam onze vriend Frank Q. telefonisch contact met zijn secretaresse Christiane en gaf vervolgens het commando:  “kom-je-onmiddellijk-naar-hier-ik-wil-naar-de-kerstboomverbranding” 
  Natuurlijk, 5 min. Later kwam Christiane haar “Romeo” halen om die naar de kerstboomverbranding te brengen. Volgens mijn schatting had zij op dat moment niet zo veel goesting maar aangezien zij haar “ventje” graag ziet, is ze toch maar meegegaan… Hoe het  daar afgelopen is zullen wij volgende week wel horen zeker…

  Zo vrienden dat was het voor het allereerste verslag, denk eraan probeer zaterdag mee te fietsen want de afstanden worden steeds maar groter en binnenkort gaan wij ook klimmen!!!!

  Groetjes en tot zaterdag…
  Walter. 
  24-01-2012 om 15:14 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  20-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start nieuwe voorbereidingen 2012
  Beste collega-fietsers,

  binnenkort starten we weer met de blog.
  Wekelijks volgt een kort verslag van de zaterdagritten in voorbereiding op het wielerseizoen.

  Tot binnenkort!

  PS: heb nieuwe kleuren gebruikt voor het nieuwe seizoen! 

  Peter

  20-01-2012 om 11:03 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  08-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: B+ op nummer 1!
  Op algemeen verzoek (en na enkele dreigementen Very Happy) zie je hier enkele B-plussers op het hoogste schavotje!

  Gefeliciteerd!


  08-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  06-04-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Info omtrent foto's RVV
  Zoals je ziet zijn alle foto's van de RVV 2011 online gezet.
  Omdat deze allemaal verkleind moesten worden EN omdat de foto's van twee verschillende fototoestellen komen, is de volgorde niet helemaal correct.  Vergeef me ...

  Ik zou onderaan met DEEL 1 beginnen.
  Ook daar vind je de route-informatie en het verslag.

  Veel plezier!

  mvg
  Peter

  06-04-2011 om 12:18 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 19
  -
  06-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 18
  -


  06-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (1)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 17
  -


  06-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 16
  -


  06-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 15
  -


  06-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 14
  -

  06-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 13
  -
  06-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 12
  -
  06-04-2011 om 00:00 geschreven door Jan  


  >> Reageer (0)

   
   
   
  Laatste commentaren
 • verslag (Nico Hendrickx)
      op RONDE VAN VLAANDEREN 2011: foto's deel 18
 • Blog als favoriet !

  Archief per week
 • 09/04-15/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 05/04-11/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 08/03-14/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 22/02-28/02 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 11/01-17/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 06/04-12/04 2009
 • 30/03-05/04 2009
 • 16/04-22/04 2007
 • 26/03-01/04 2007
 • 05/06-11/06 2006
 • 27/03-02/04 2006


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!