Inhoud blog
  • mijn 1 vierkante meter moestuin
  • Mijn Moestuin 2014
  • Proficiat!
  • welkom
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn moestuin (onervaren)
    mijn ondervindingen
    08-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mijn 1 vierkante meter moestuin

    Zoals ik al reeds verteld had ben ik in 2013 gestart met 1 vierkante meter moestuin . Nu was het tijd geworden om deze weer in orde te maken.
    Zodat al het onkruid in deze bak weggenomen wordt en  de grond niet te zuur is.

    Daarom was ik begin maart al begonen met het wieden vaan het onkruid en het lichtje omharken van de bovenlaag . Als dit klaar was heb ik een 2 weken  gewacht en ben ik eind maart aan de slag gegaan met de eerste beplanting in de vierkante meter moestuin. Via de site van aveve kan je makkelijk aan de slag met het inrichten van je vierkante meter moestuin. Je hebt natuurlijk je klantenkaart van aveve nodig om in te loggen op www.avevewinkels.be . Eenmaal je ingelogd ben kan je naar tuin gaan en kan je nog eens kiezen tussen verschillende onderwerpen. Dan druk je uiteraard op moestuin. Waarna je opslag een pictogram ziet staan met applicatie m2 .

    Link m2 moestuin aveve : www.avevewinkels.be/mijn-vierkante-moestuin

    Als je zover gekomen bent kan je simpel aan de slag met jou inrichting van je persoonlijke m2 moestuin.

    Er wordt gebruik gemaakt van verschillende tabbladen.

    1. INFO
    2.MIJN VIERKANTE MOESTUIN
    3. GEWASSEN FICHES
    4. RAPORT

    Begin maart :

    Ik heb hieronder in bijlage even een voorbeeld ingestoken in pdf formaat van mijn inricht volgens de site van aveve . Deze is voor de rest van het jaar 2014. Volgens mijn planning staat al vanaf januari aardbeien , maar die waren nog reeds niet geplant dus start ik in aart daarmee, zodat we dit jaar toch nog geniet kunnen hebben van lekker verse aardbeien. Omdat ik al reeds aardbei planten heb staan in kleine potjes kan ik deze gewoon uitplanten in de m2 en moet ik deze niet meer zaaien. Ook in maart sta nog een afbeelding van een krop sla, hiervoor heb ik geopteerd om deze eerst op te kweken in mijn mini hobby serre omdat het deze periode nog al eens koud kan zijn en kan vriezen. Daarom zal ik  eind april zowel en krop sla plantje als ook kropsla zaaien.

    Op  8 april 2014 :

    In aveve heb ik een serre gekocht die over mijn vierkante meter geplaatst kan worden en zo de vorst wat kan tegen houden. Deze heb ik dan ook meteen over mijn vierkante meter geplaatst. Eens die over mijn vierkante meter moestuin stond, ben ik begonnen met de eerste plantje te zaaien en te planten.

    SJALOT : Volgens de gewassenfiches van aveve passen er 12 plantsjalotten in 1 vakje. Omdat dit de eerste keer was dat ik dit plante volg ik de instructies van de aveve gewassenfiches. Maar uiteraard ben ik ook opzoek gegaan in een boek genaamd HET ABC VAN GROENTEN EN KRUIDEN om te weten te komen hoe ik deze het beste in de grond plaats. Volgens mijn bron zou de bol ongeveer 2 cm de grond moeten ingeduwd worden en het puntje van de bol naar boven. Sjalot blijkt ook niet te houden van te vochtige grond en hoeft eveneens ook niet bewaterd te worden. Hiermee moet ik dus zeker rekening mee houden.

    KNOLVENKEL : Eveneens is deze groenten mij ook geheel onbekend. en moet ik hierbij ook de applicatie van aveve mijn vierkante meter moestuin gebruiken . Blijkbaar is knolvenkel en grote groenten en neemt deze veel plaats inbeslag. 1 Plant zou in 1 vakje passen , vandaag had ik eveneens een zakje zaad meegebracht. Volgens mijn bron zou de zaaidiepte van een knolvenkel liggen tusse 1 a 2 cm . Dus maak ik een gaatje in het midden van het vakje in mijn vierkante meter van 1 a 2 cm diep , en leg er toch 2 zaadjes in. Hierdoor maak ik toch nog meer kans op succes zolang er maar 1 zaadje ontkiemd. Als beide zaadjes ontkiemen kan ik alsnog 1 plantje vroegtijdig verwijderen.

    MAROKAANSE MUNT : Voor deze kruiden heb ik toch al een jonge plant gekocht. Deze kon ik ook gewoon in mijn vierkante meter bij planten.


    Zo dit was zoal hetgeen wat ik tot nu toe reeds gedaan heb ik hoop dat ik julie toch iet heb kunnen bijbrengen. Iemand dat meer informatie heeft over SJALOT, KNOLVENKEL, MAROKAANSE MUNT kan altijd even een reactie bijzetten zodat deze ook in de blog gedeelt kan worden. Ik zal ook hier alles bij houden over  De vierkante meter moestuin en wordt deze pagina regelmatig bij gewerkt.

    Alvast bedankt ! en hopelijk tot ziens !

    Bijlagen:
    Aveve Vierkante meter moestuin Kweekbak 1.pdf (258.8 KB)   

    08-04-2014 om 00:00 geschreven door micka1991  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    07-04-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn Moestuin 2014

         I.        Inleiding

     

    a)   Waarom ben ik begonnen met een moestuin?

    In maart 2013 had ik met mijn werk een auto ongeval gehad, Werken kon ik toen niet voor een lange tijd. Ik ben ook geen mens met een zittend gat. Dus ik verveelde mij die momenten stierlijk. En ondanks ik die periode toch enkel werkte en eigelijk geen hobby had, ben ik uiteindelijk opzoek gegaan naar een hobby. In juni 2013 ben ik bij de hobby tuinieren gekomen. Het leek me wel wat om in de tuin wat bezig te zijn. En op een gegeven moment stond ik in een aveve winkel te kijken naar een m2 bak. En ik vond dat wel iets hebben. Dus had ik me die maar meteen aangeschaft. Toen ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan. Wat ik toen nog niet wist was dat ik eigenlijk iets te laat was begonnen. Met het resultaat dat ik toen niet ontzettend veel geoogst heb. Natuurlijk is het de kunst als je een tegenslag hebt om dit niet op te geven. Met het resultaat dat ik dit jaar weer bezig ben. Alles wat ik vorig jaar geleerd heb kan ik dit jaar weer overdoen en verbeteren. En uiteindelijk zullen we er wel komen. Daarom probeer ik nu dit wat te verwerken zodat ik volgend jaar kan gebruiken als leidraad, om het nog beter te kunnen doen.

    b)   Wat vindt ik mooi aan een moestuin ?

    Je kan wel zeggen dat er niets moois is aan een moestuin. Maar het is eigenlijk een standpunt van de manier hoe je daarmee omgaat. Je steekt een zaadje in de grond en als je alles goed verzorgt zoals het moet komt daar uiteindelijk een groente of fruit tevoorschijn. Dat proces op zich is toch mooi ? En een pluspunt is ook nog eens dat je er ook nog een geniet van kan hebben ook ? Je hoeft dan niet meer naar de winkel voor een goed stukje fruit of groenten. Maar je wandelt gewoon door de tuin opzoek naar iets lekker vers en fris. Je moet er ook nog niet eens een hoopje euro’s voor aan de kassa te betalen ? Het enige dat je moet doen is eenmalig een zakje zaak kopen van een bepaalde soort groenten of fruit. En als je het allemaal zo doet zoals het moet kan je weer zaad oogsten ook ? Hoe goedkoop kan het zijn ? Dat is toch mooi ?

    07-04-2014 om 16:09 geschreven door micka1991  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/mijnmoestuin

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    07-04-2014 om 15:50 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    03-05-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.welkom

    03-05-2012 om 21:22 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)


    Archief per week
  • 07/04-13/04 2014
  • 30/04-06/05 2012

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs