Inhoud blog
  • Barbecue
  • Paasmenu's
  • Appelbol
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    recepten

    24-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Barbecue
    Binnenkort kunnen we de barbecue weer buiten zetten! Hier volgen enkele recepten. Smakelijk eten!

    Recepten

    Citroenforel in de vistang

    Soort gerecht: Bijgerecht

    Categorie: Barbecue

    Duurtijd: 20 min

    Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

    Aantal personen: 4

    Ingrediënten

    Bereiding: 15 minuten
    Op de grill: 20 minuten

    §  4 forellen (schoongemaakt, maar met vel, 400 g elk) 

    §  4 onbehandelde citroenen 

    §  4 takjes dragon 

    §  4 takjes peterselie 

    §  6 laurierblaadjes 

    §  5-6 eetlepels olijfolie 

    §  2 teentjes knoflook 

    §  1 theelepel Provençaals kruiden, fijn gehakt 

    §  peper uit de molen en zout

    Bereidingswijze


    1. Spoel de forellen onder koud water en dep ze droog. Wrijf ze aan de binnen- en buitenkant in met peper en zout.
    2. Was de citroen met heet water en snij ze in schijfjes. Was de dragon en de peterselie en dep droog. Vul elke forel met een dragon- en peterselietakje, een laurierblad en een schijfje citroen.
    3. Hak de overblijvende laurierblaadjes fijn en vermeng ze met de olijfolie. Pel de knoflook, pers hem uit en meng dit samen met de Provençaalse kruiden met de olijfolie.
    4. Bestrijk de forellen met de kruidenolie. Leg ze in de vistang en laat ze rechtreeks op de grillrooster aan iedere kant 8-10 minuten roosteren. Serveer met geroosterd stokbrood en eventueel een partje citroen.

     

     

    Amerikaanse spare-ribs

    Soort gerecht: Bijgerecht

    Categorie: Barbecue

    Duurtijd: > 50 min

    Moeilijkheidsgraad: Wat moeilijker

    Aantal personen: 4

    Ingrediënten

    Bereiding: 1 uur 20 minuten
    Op de grill: 10 minuten

    §  2 kg varkensribbetjes

    §  1 middelgrote ui, fijn gesneden

    §  1 teentje knoflook, fijn gesneden

    §  4 eetlepels sojaolie

    §  4 eetlepels tomatenpuree

    §  4 eetlepels witte-wijnazijn

    §  1/2 theelepel zout

    §  1/2 theelepel rozemarijn

    §  1/2 theelepel tijm

    §  2 eetlepels honing

    §  6 eetlepels bouillon

    §  6 eetlepels Worcestershiresaus

    §  1 theelepel scherpe mosterd

    Bereidingswijze

    1. Bak de ui en het teentje knoflook glazig in de olie. Voeg er tomatenpuree, azijn, zout, rozemarijn, tijm, honing, bouillon en Worcestershiresaus aan toe en breng aan de kook. Laat op een zacht vuurtje nog 8-10 minuten inkoken. Roer er de mosterd door en breng de saus op smaak.
    2. Dep de ribbetjes droog. Snij het vlees tussen de ribben licht in, zodat het bij het bakken niet opkrult.
    3. Breng in een grote pan water aan de kook. Leg er de ribbetjes in en laat ze op een zacht vuur 30 minuten koken (dit verkort de grilltijd met 10-15 minuten).
    4. Haal de ribbetjes uit het water en laat ze uitlekken. Bestrijk ze met de saus. Laat ze op het rooster van de barbecue of in de grillpan 10 minuten grillen. Draai ze geregeld om en bestrijk ze dan met saus.
    Lekker met koolsla en rozemarijnaardappeltjes.

     

     

    Bruschetta met kruidenkaas en hamblokjes

    Soort gerecht: Bijgerecht

    Categorie: Barbecue

    Duurtijd: 20 min

    Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

    Aantal personen: 4

    Ingrediënten

    Bruschetta met kruidenkaas en hamblokjes
    Voorbereiding: 15 minuten
    Op de grill: 3 minuten
    Voor 4 à 6 personen 

    §  1 ciabatta 

    §  250 g kruidenkaas 

    §  120 g gekookte hamblokjes 

    §  2 el gehakte bieslook 

    §  1 teentje knoflook 

    §  olijfolie

    Bereidingswijze


    1. Halveer het stokbrood in de lengte en snij het in stukken. Wrijf elk stuk in met een half teentje knoflook. Sprenkel er olijfolie over en grill op de barbecue. Let op, het brood is zo verbrand!
    2. Bak ondertussen de hamblokjes in een pannetje op de barbecue. Besmeer elk stukje brood met kruidenkaas, strooi er wat hamblokjes en bieslook over.

     

     

    Ananas met mascarpone-kokosroom en een scheutje rum

    Soort gerecht: Bijgerecht

    Categorie: Barbecue

    Duurtijd: 20 min

    Moeilijkheidsgraad: Eenvoudig

    Aantal personen: 8

    Ingrediënten

    Voorbereiding: 20 minuten
    Op de grill: 8 minuten
    Voor 8 personen 

    §  1 verse ananas 

    §  6 el suiker 

    §  250 g mascarpone 

    §  1 zakje vanillesuiker 

    §  3 el kokosmelk 

    §  2 el rum 

    §  2 el poedersuiker

    Bereidingswijze

    1. Meng de mascarpone met vanillesuiker, rum, kokosmelk en poedersuiker tot een luchtige crème. Zet tot gebruik in de koelkast.
    2. Snij de ananas in de lengte in 8 stukken. Verwijder de harde kern en wentel de stukken door de suiker. Leg ze op een met olie ingestreken rooster op de barbecue en gril ze langs beide kanten.
    3. Verdeel de stukken ananas in stukjes door eerst langs de schil te snijden en dan het vruchtvlees in stukjes. Leg alles weer terug in de schil en prik er vorkjes in. Serveer met de mascarpone-kokosroom als dipsaus.

     

    24-04-2010 om 19:04 geschreven door Germaine Thysen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    17-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paasmenu's
    Zin om een lekker paasmenu te bereiden?
    U vindt de nodige recepten op www.paasrecepten.net.

    Veel kookplezier en smakelijk eten.

    17-03-2010 om 00:00 geschreven door Germaine Thysen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (13 Stemmen)
    11-03-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Appelbol

    Recept voor een overheerlijke appelbol


    Ingrediënten

    - 1 appel
    - 25 gram bruine suiker
    - bladerdeeg
    - 1 mespunt boter
    - 1 eigeel
    - parelsuiker
    - eventueel kaneel, rozijnen

    Bereidingswijze

    - Appel schillen en het klokhuis er uit halen met een boor.

    - Bladerdeeg op maar snijden.

    -  Appel op bladerdeeg zetten en de opening vullen met de bruine suiker en de boter.

    -  Appel bekleden met het deeg.

    - Doreren met eigeel.

    - Bakken in warme oven op 200 gr gedurende 20-30 min.

    - Warm of lauw serveren.


    Smakelijk!

    11-03-2010 om 16:34 geschreven door Germaine Thysen  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/lekkererecepten

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    11-03-2010 om 15:41 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)

    Archief per week
  • 19/04-25/04 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 08/03-14/03 2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Willekeurig Bloggen.be Blogs
    valkyrie
    www.bloggen.be/valkyri

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs