DE NIEUWE CULINAIRE AMBIANCE
De nieuwe Culinaire Ambiance is meer dan ooit het blad voor
lekkerbekken en foodies boordevol culinaire inspiratie met aandacht
voor de beste ingrediënten, alert voor de nieuwste trends maar ook met
oog voor traditioneel vakmanschap.
De nieuwste Culinaire Ambiance neemt u elke maand mee naar de beste
wijndomeinen ter wereld. Van de Franse klassiekers, over Spaanse en
Italiaanse toppers, tot Nieuwe Wereldwijnen. De wijnredactie van
Culinaire Ambiance selecteert de grote namen, maar besteedt met
evenveel liefde en vakmanschap aandacht aan kleinere maar verrrassend
fijne wijnen.
De nieuwe Culinaire Ambiance neemt u mee naar de leukste culinaire
bestemmingen en de lekkerste eetadresjes. Op truffeljacht in de
Périgord, op zoek naar de beste tapas in Barcelona, à la carte tafelen
in New York ... Toerisme op maat van echte gastronomen en foodies.
RECEPT VOOR SUPER-CHOCOLADETAART:
600 gram donkere chocolade,500 gram
boter,100 gram suiker,180 gram zelfrijzende bloem,10 eieren
Snij
de boter in kleine stukjes en laat die op een laag vuur smelten,doe
er de chocolade bij en laat zachtjes smelten.
Splits ondertussen
de eieren.
Meng de dooiers met de suiker en klop
ze bijna wit,dat kan met de kloppers van de mixer.Het is belangrijk
om dit goed op
op te kloppen,zo wordt de taart luchtiger.
Klop
het eiwit stevig
Giet het boter-chocolade mengsel bij de
dooiers en meng goed met een klopper.
Zeef de bloem en meng die
onder de chocolade.
Meng het eiwit nu voorzichtig met de rest
Je kan een ronde taartvorm gebruiken of
een gewone vierkante of rechthoekige ovenschaal,dat maakt niet
uit.Beboter en
bebloem de taartvorm of schaal en giet er het
mengsel in.Ik gebruik altijd bakpapier ipv te beboteren.
Zet in een voorververwarmde oven van
130°C gedurende 75 minuten.Als je de temperatuur wat hoger zet
wordt je taart een
beetje steviger,als je de taart minder lang
bakt is de kern nog lopend.
Surf even naar www.keukengeheim.com als je meer info wil over recpten.