Keukengeheim

Welkom op keukengeheim



Mijn favorieten
  • Culinair advies
  • Wijnadvies
  • Asian Food
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance

  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Inhoud blog
  • Signeersessie op de Boekenbeurs
  • Morgen signeren op de boekenbeurs
  • Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
  • Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!
  • Culinaire Ambiance op Keukengeheim

    Archief per maand
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 09-2005


    Zoeken met Google



    Gratis Online Kookadvies op www.keukengeheim.com
    Koken moet Leuk zijn!
    10-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Signeersessie op de Boekenbeurs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Morgen (12 november) signeer ik mijn boeken op de boekenbeurs(laatste dag) van 13 tot 15 uur.
    Praktische info: Antwerp Expo-zaal 2-Stand 228-BMP.
    Culinaire groetjes
    Sam Khaldi
    www.keukengeheim.com

    10-11-2008, 08:50 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    01-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen signeren op de boekenbeurs
    Hallo mensen,
    Hier de url van de boekenbeurs
    http://www.boekenbeurs.be/signeersessie/sam-khaldi-0

    01-11-2008, 07:55 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    30-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag signeer ik op de Boekenbeurs in Antwerpen.
    Julli zijn allemaal van harte welkom op de signeersessie van mijn boeken op Zondag 2 november van 14 tot 16 uur in de stand van BMP.
    Vriendelijke groet
    Sam Khaldi
    www.keukengeheim.com




    30-10-2008, 10:40 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    19-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!

    Het nieuwe Keukengeheim boek is nu te koop!


    Hallo mensen,
    Mijn nieuwe kookboek ligt in de winkels en ik ben er blij mee.
    Keukengeheim - vlees
    Tips en advies over vlees
    De flamboyante chef Sam Khaldi is niet onder één koksmuts te vangen.Na een schitterende carrière in verschillende toprestaurants heeft hij de échte keuken vaarwel gezegd en voor zichzelf een nieuwe culinaire wereld gecreëerd op www.keukengeheim.com. Vanuit deze virtuele omgeving formuleert hij de meest uiteenlopende kooktips en gastronomische adviezen.

    Honderden tips en weetjes die Sam de voorbije jaren verwoordde op zijn website, aangevuld met zijn rijke culinaire kennis, bundelde Sam in dit boekje, reeds het tweede uit de reeks. Hij bespreekt de belangrijkste bereidingswijzen voor vlees, en bij de 4 meest verkochte soorten geeft hij leuke ideeën voor lekker en gemakkelijk koken.

    De boekjes zijn praktisch in gebruik en voorzien van een harde kaft die zelfs de meest wilde keukenavonturen overleeft.

    ! In dezelfde reeks verscheen eerder dit jaar Keukengeheim - Tips en advies over vis. ISBN 978 90 5720 297 1

    ! Verdere deeltjes in voorbereiding

    www.keukengeheim.com

    19-10-2008, 09:02 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (7 Stemmen)
    28-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Culinaire Ambiance op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    DE NIEUWE CULINAIRE AMBIANCE
    De nieuwe Culinaire Ambiance is meer dan ooit het blad voor lekkerbekken en foodies boordevol culinaire inspiratie met aandacht voor de beste ingrediënten, alert voor de nieuwste trends maar ook met oog voor traditioneel vakmanschap.

    De nieuwste Culinaire Ambiance neemt u elke maand mee naar de beste wijndomeinen ter wereld. Van de Franse klassiekers, over Spaanse en Italiaanse toppers, tot Nieuwe Wereldwijnen. De wijnredactie van Culinaire Ambiance selecteert de grote namen, maar besteedt met evenveel liefde en vakmanschap aandacht aan kleinere maar verrrassend fijne wijnen.

    De nieuwe Culinaire Ambiance neemt u mee naar de leukste culinaire bestemmingen en de lekkerste eetadresjes. Op truffeljacht in de Périgord, op zoek naar de beste tapas in Barcelona, à la carte tafelen in New York ... Toerisme op maat van echte gastronomen en foodies.
    RECEPT VOOR SUPER-CHOCOLADETAART:

    600 gram donkere chocolade,500 gram boter,100 gram suiker,180 gram zelfrijzende bloem,10 eieren


    Snij de boter in kleine stukjes en laat die op een laag vuur smelten,doe er de chocolade bij en laat zachtjes smelten.
    Splits ondertussen de eieren.

    Meng de dooiers met de suiker en klop ze bijna wit,dat kan met de kloppers van de mixer.Het is belangrijk om dit goed op
    op te kloppen,zo wordt de taart luchtiger.
    Klop het eiwit stevig

    Giet het boter-chocolade mengsel bij de dooiers en meng goed met een klopper.
    Zeef de bloem en meng die onder de chocolade.
    Meng het eiwit nu voorzichtig met de rest

    Je kan een ronde taartvorm gebruiken of een gewone vierkante of rechthoekige ovenschaal,dat maakt niet uit.Beboter en
    bebloem de taartvorm of schaal en giet er het mengsel in.Ik gebruik altijd bakpapier ipv te beboteren.

    Zet in een voorververwarmde oven van 130°C gedurende 75 minuten.Als je de temperatuur wat hoger zet wordt je taart een
    beetje steviger,als je de taart minder lang bakt is de kern nog lopend.

    Surf even naar www.keukengeheim.com als je meer info wil over recpten.


    28-09-2008, 15:01 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)
    13-09-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Makkelijke Bretoense Appeltaart op Keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen hallo mensen,
    Het is geleden dat ik nog iets heb geshreven.De laatse 2 maanden zijn ontzettend druk geweest.20 uur per dag bezig zijn was eerder regel dan uitzondering.
    Maar genoeg geklaagt.
    Hier het recept voor een makkelijke en lekkere appeltaart.

    Ingrediënten

    - 1 rol bladerdeeg(diepvries)
    - 4  appelen
    - 1 zakje vanilesuiker
    - 100 g boter
    - 175 g suiker
    - 35 g maizena of gewone bloem
    - 3 eieren

    Voorbereiding

    Appels schillen en in blokjes snijden. Boter een taartvorm en bestuif heel lichtjes met bloem. Smelt de rest van de boter. Meng de gesmolten boter, de suiker, de eieren, de vanillesuiker en de maizena tot een homogene massa met de garde of de mixer op lage snelheid. Verwarm de oven voor op 180 graden celsius.

    Bereiding

    Breng de bladerdeeg in de beboterde en bestoven taartvorm en vergeet niet het deeg te prikken met een vork.

    Doe er dan de appelblokjes in. Giet het botermengsel over de appelblokjes

    Bakken gedurende 45 min.

    Lauw opdienen, eventueel met een bolletje ijs.

    Smakelijk

    Sam

    www.keukengeheim.com




    13-09-2008, 15:07 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    14-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het eerste Keukengeheim boek nu te koop!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Vanaf nu is mijn eerste boek te koop,een beetje reclame maken voor mezelf mag wel eens nietwaar.
    Dit boek behandelt 15 vissoorten die je makkelijk in de supermarkt of vishandelaar kan kopen.
    Je krijgt massa's praktische tips,wijntips,groententips en saustips bij elke vissoort.
    Te koop bij FNAC en De Standaardboekhandel voor 12.50 eu.
    Volgende maand verschijnt mijn boek over vlees en in het najaar het boek over schaal&schelpdieren.

    14-07-2008, 07:45 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    06-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vin Santo op keukengeheim
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hallo mensen,

    Vino Santo of Vin Santo (letterlijk heilige wijn vanwege het vroeger gebruik als miswijn) is een Toscaanse dessertwijn die wordt gemaakt van ingedroogde druiven. Meestal worden de druiven Trebbiano Toscana en Chianti Malvasiavoor deze wijn gebruikt. De druiven worden op een goed geventileerde plaats onder het dak of op stromatten gedroogd. Het sap wordt geperst en met most van de vorige oogst in kleine vaatjes gedaan. Daarna laat men de wijn enkele jaren rijpen. Tegenwoordig wordt door grote wijnbedrijven ook op industriële wijze, dus niet volgens dit oude ambachtelijke procedé, vin santo geproduceerd. De ambachtelijke vin santo wordt door kenners echter hoger geapprecieerd.

    De gebieden waar Vin Santo wordt geproduceerd worden beschermd met de aanduiding Denominazione di Origine Controllata (DOC).

    Vin Santo wordt in Toscane geregeld tezamen met cantuccini(koekjes)als dessert geserveerd.

    Veel kookplezier!

    ps: jullie kunnen de hele dag terecht op www.keukengeheim.com voor gratis kookadvies.

    06-07-2008, 13:45 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    04-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De uitslag van de Keukengeheim prijsvraag is er!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo mensen,
    Surf even naar www.keukengeheim.com voor de uitslag van onze prijsvraag.
    Je kan er natuurlijk ook terecht voor GRATIS kookadvies.
    Veel kookplezier!
    Sam

    04-06-2008, 17:54 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    03-06-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen de uitslag van de Keukengeheim prijsvraag!

    Morgen de uitslag van de Keukengeheim prijsvraag!


    Hallo mensen,
    Jullie kunnen tot vanavond nog meedoen en kans maken om het eerste Keukengeheim boek te winnen.
    Ga even naar www.keukengeheim.com en doe mee!
    Morgen wordt de winnaar bekend gemaakt.
    Veel kookplezier
    Sam
    www.keukengeheim.com

    03-06-2008, 07:22 geschreven door Sam  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    Foto

    Over mijzelf
    Ik ben Sam Khaldi
    Ik ben een man en woon in Antwerpen (Belgie) en mijn beroep is chef-kok/webmaster www.keukengeheim.com.
    Ik ben geboren op 05/03/1959 en ben nu dus 66 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: koken nog steeds,internet,lezen,reizen,mijn dochters.
    Na 32 jaar als kok nog alle dagen gedreven met eten bezig

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • keukengeheim
  • kurkdroog
  • wok&tandoor
  • lens online
  • BMP kookboeken
  • Culinaire Ambiance


  • Zoeken in blog



    View Sam Khaldi's profile on LinkedIn


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs