Inhoud blog
 • 27 oktober 2016
 • 25 oktober 2016
 • 24 oktober 2016
 • 21 oktober2016
  Zoeken in blog

  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Juf Astrid

  28-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
  Op onze laatste dag voor de herfstvakantie en ook helaas juf Romy haar laatste dag gingen we naar het Kadeeken. We speelden zowel binnen als buiten met het speelgoed. Er was ook een heel groot ballenbad en verschillende mouchen blokken. Net als op school aten we onze 10 en 4 - uurtjes. Die waren zeker nodig na al dat spelen! Op het einde van dag keerden we moe met de bus terug naar school. Het was een superleuke dag!! We gaven elkaar nog een dikke knuffel en ook juf Romy.

  Aan alle ouders nog eens heel hard bedankt voor al jullie inzet en ik wens jullie kinderen heel veel plezier bij juf Astrid! Ik zal zeker nog eens op bezoek komen! Het was heel erg leuk om jullie kind in mijn klas te hebben.  

     28-10-2016 om 21:18 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  27-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.27 oktober 2016
  De voorlaatste dag voordat de herfstvakantie begint ging van start. Deze ochtend turnden we eerst met juf Petra. De hele les ging over halloween. We veranderden zelfs in spookjes. Na de speeltijd las de juf het verhaal Griezelfeest voor. In dit boekje leerden we op een makkelijke manier halloween kennen. 

  Na dit boekje kregen we de kans om ons zelf te verkleden zoals in het boekje. Er lagen enkele kostuums en attributen in de poppenhoek. Aan de tafel maakten we een spinnenweb door met knikkers in verf te rollen. Het was leuk om telkens de doos te draaien en de knikkers te doen bewegen. Van de kring tot in ons bos kwamen kruiptunnels of touwen om te doen alsof we een spin zijn die kruipt ook op draden of kruipt in kleine gaatjes.

  Op het einde van de dag trakteerde juf Romy ons omwille van het feit dat het bijna haar laatste dagje is. Ze had lekkere zelfgemaakte appelmuffins mee. Dat smaakte ons! Juf Romy schminkte ook de kindjes zodat we zelf ons griezelfeestje hadden.  

     27-10-2016 om 18:32 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  25-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25 oktober 2016
  Deze ochtend gingen we samen op de speelplaats op zoek naar spinnen en spinnenwebben. Eerst bekeken we natuurlijk foto's om te zien wat we moesten zoeken. We vonden uiteindelijk 2 spinnen: een grote en een kleine spin. Brr we hadden er toch een beetje schrik van. Al een geluk dat de spinnen in de klas niet allemaal echt zijn.

  Daarna speelden we in de hoekjes. We speelden eerst het spelletje met de spinnenwebben. We legden de juiste gekleurde spin bij het passende web. Ella en Mohamed maakten ook nog hun spin in klei.

  In de kring kwam er een hangend spinnenweb waar we dan de vliegjes voor de spin moesten ingooien. Dit was niet altijd even makkelijk, maar we gaven niet op. Op de tafel kwam er ook nog een spel waarbij we de pootjes van de spin bevestigden. Dit wel volgens kleur. Juf Stephanie kwam ook vandaag op bezoek. Op het einde van de dag luisterden we naar muziek waarvan we blij, verdrietig of bang  worden.  

     25-10-2016 om 20:52 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  24-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24 oktober 2016
  De week voor de herfstvakantie gaat van start. Een korte week en helaas ook mijn laatste week als juf van deze klas. Het goede nieuws is dat juf Astrid het overneemt en dat gaat even leuk zijn! 

  Deze ochtend leerden we een harige en potige vriend van Jules kennen, namelijk Jonnie de spin. Niet iedereen vindt hem even lief als wij. In het boekje ontdekten we dat vele vrienden van hem bang zijn voor Jonnie. Terwijl niet alle spinnen slecht zijn. Hij moest helemaal zijn taart alleen opeten. 

  Na het boekje speelden we in de hoekjes. Op de tafel lagen nieuwe placemats om te boetseren, we boetseerden de poten en het lichaam van de spinnen. Er was ook nieuwe spelletje waarbij we zelf de taart van Jonnie versierden. Het is wel een griezeltaart vol rare versieringen: oogjes, muizenstrontjes, vlinders,...  We werkten onze kaboutermuts af door een deel van de muts te verven. Juf Romy maakte nog enkele details.

  Er kwamen ook zandtafels met buizen, huisjes en spinnen. We verstopten de spinnen, speelden in het huisje,.. We maakten ook zelf een spin in klei. Voor de pootjes gebruikten we pijpenragers. Op het einde van de dag luisterden we naar het verhaal van Jonnie en hielden we een kort gesprek over bang zijn.  

  24-10-2016 om 21:02 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  21-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21 oktober2016
  Vandaag had iedereen zijn fiets mee want er stond een verkeerspark in een afgesloten deel van onze wijk! Samen met de eerste en tweede kleuterklas begaven we ons op het parcours. Het was koud maar we hadden ons goed aangekleed. Op de straat stonden allerlei obstakels en voorwerpen die ons rijgedrag veranderde. Na de speeltijd speelden we verder in de hoekjes met alle spelletjes. Op het einde van de dag keken we verder naar de film van Plop.  21-10-2016 om 20:56 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  20-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20 oktober 2016
  Donderdag is turndag! We begonnen de ochtend dus heel sportief samen met juf Petra. Daarna deden we het onthaal. Vervolgens las juf Romy nog eens het verhaal van het sprookjesbos in de herfst voor.

  Na de speeltijd deden we een ruimtelijk spel met een kabouter en paddenstoel. We plaatsten de kabouter voor, achter, in en op de paddenstoel. We oefenden zo onze begrippen. Voor ons herfsttafereel knutselden we verder aan onze paddenstoel. We maakten de hoed van de paddenstoel. 

  In de hoekjes speelden we met alle spelletjes en het materiaal van het thema. In de kring kwam er een heuze kabouterbowling. We gooiden de kegels om door met de bal te rollen. Het rollen daar moeten we wel nog op oefenen. Op het einde van de dag gedroegen we ons als reus en kabouter. Bij het woord kabouter waren we klein en bij de reus maakten we ons groot.

     20-10-2016 om 21:05 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  19-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.19 oktober 2016
  Deze ochtend begonnen we met onze zoektocht naar kabouters. In de klas hadden verschillende kabouters zich verstopt. Samen met de juf gingen we op zoek. De ene kabouter was al makkelijker dan de andere te vinden. Daarna telden we het aantal kabouters en bespraken we het uiterlijk van de kabouters.

  We schilderden reeds de steel van onze paddenstoel. Daarna speelden we in de hoekjes met de spelletjes. We kregen ook de kans om ons te verkleden als kabouter. De juf had verschillende kaboutermutsen meegebracht. Nu had juf Romy 6 kabouters in plaats van 6 kindjes. Aan de tafel oefenden we onze fijne motoriek door een paddenstoel stippen te geven. Dit moest met behulp van knopen. 

  Na de speeltijd maakten we muziek zoals de kabouters dat doen. Zij maken ook heel erg graag muziek. Vervolgens speelden we verder in de hoekjes. Bij juf Romy maakten we puzzels van Jules,bosdieren, paddenstoel,.. Op het einde van de dag keken we een filmpje van Plop.

  19-10-2016 om 16:59 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18 oktober 2016
  De ochtend begon muzikaal. David de kabouter leerde ons het liedje 'Op een grote paddenstoel'aan. We voerden de bijhorende bewegingen ook uit. Alle kindjes mochten eens op juf Romy haar schoot, wat was dat leuk!

  Na het liedje speelden we in de hoekjes. Op de tafel stond er een heus kabouterhuis van hout! We mochten met kleine kabouters in dit huis spelen. We speelden ook het kleurenspel waarbij de juiste kabouter bij dezelfde gekleurde paddenstoel wordt gekleefd. 

  Na de speeltijd namen we verschillen tussen kabouters waar. We keken naar de kleur, kledij, baard/geen baard, geslacht,.. We ordenen ze in de juiste groep. In het bos kwam er een grote paddenstoel waar we zelf onder kunnen spelen. We werkten reeds verder aan ons  herfsttafereel door te knutselen. Op het einde van de dag dansten we de kabouterdans.

     19-10-2016 om 16:40 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  17-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17 oktober 2016
  Deze ochtend vonden we een paddenstoel bij Jules. Hij had er eentje geplukt in het bos. Dankzij juf Romy haar prenten, voorwerpen en filmpjes kwamen we allerlei dingen te weten over paddenstoelen en kabouters. We kwamen bijvoorbeeld te weten dat er paddenstoelen zijn die we mogen opeten en anderen niet. Dat kabouters neuzen in plaats van een kus te geven enzovoort.

  Op de tafel lagen er nieuwe plasticinekaarten. We gaven paddenstoelen witte stippen, egels hun stekels en bladeren hun nerven. Ayat werkte nog haar herfstboom af en daarna begonnen we met het maken van de ondergrond van ons eigen bos. We scheurden bostinten en bekleefden ons papieren bordje. Na de speeltijd werkten we hieraan verder en speelden we het telspel van de paddenstoelen. We telden de cirkels en gaven het juiste aantal stippen.

  Tussendoor bekeken we een filmpje van David de kabouter. Op het einde van de dag las juf Romy het verhaal van het sprookjesbos vol herfstkleuren voor. In dit verhaal hadden 3 kabouters ruzie maar uiteindelijk leerden ze samen te werken.

  17-10-2016 om 21:34 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  >> Reageer (0)
  16-10-2016
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.14 oktober 2016
  De dag werd gestart met het leuke flapjesboek van Dikkie Dik. Hij nam ons mee en leerde ons enkele bosdieren kennen. Alle dieren maakten een bepaald geluid (bv. uil : oehoe). 

  Daarna speelden we in de hoekjes. Aan de tafel gaven we egels terug stekels door te tellen. We gingen ook in ons 'bos' op zoek naar bosdieren (eekhoorns, egels,...).  

   Na de speeltijd werkten we onze Jules verder af. We gaven de lucht kleur met waterverf. Daarna bevestigde juf Romy de herfstblaadjes. In de kring stond ook het bewegingsrad. We draaiden aan het rad en deden het bosdier na.  

  Op het einde van de dag bekeken we de foto's van de boswandeling en de filmpjes van Flip de beer naar het bos.    16-10-2016 om 11:55 geschreven door Jufastrid  

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
  >> Reageer (0)


  Archief per week
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Gastenboek

  Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


  Blog als favoriet !


  Blog tegen de wet? Klik hier.
  Gratis blog op https://www.bloggen.be - Bloggen.be, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!