Foto
Foto
Inhoud blog
  • Gaza-probleem in de klas brengen?
  • Om even over na te denken
  • Wero + Wiskunde + ICT= Studiedag WWenICT op 5 februari 2009 !
  • Een schitterend filmpje!
  • Doe mee met de webpuzzel Einstein
    Archief per maand
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 06-2007
  • 05-2007
  • 04-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
  • 01-2007
  • 12-2006
    Zoeken in blog

    TIP:
    Zoek op RUBRIEK !
    visie
    programma
    nieuwsbrief
    website
    technisch
    kleuter
    onderbouw
    bovenbouw
    ict-coördinator
    Blog voor ICT-coördinatoren
    Met deze blog willen we de ICT-coördinatoren op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes...
    06-05-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.HTML naar PDF
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een webpagina printen gaat vaak niet goed. Deze is te lang, te breed, of het printen wordt gewoon een rommeltje. Htm2pdf is een online dienst waarmee je wel mooie prints kunt maken. Op deze website voer je de url in van de te printen pagina, en deze maakt er een bestand in het printvriendelijke PDF-formaat van.

    Deze bestanden kun je probleemloos printen, maar je kunt ze ook bewaren om ze later, online of offline, te lezen. Hyperlinks zijn aanklikbaar.

    Via een bookmarklet kun je Htm2pdf aan je browser toevoegen. Er komt dan een link "Save page as PDF" tussen je bookmarks te staan waarmee je de actieve pagina in één handeling naar PDF kunt converteren.

    Bron: FanTV
    Rubriek: ICT-coördinatoren

    06-05-2008 om 21:18 geschreven door Gino  


    02-04-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klokrekenwerkblaadjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie kent ze niet, de rij mappen op de basisschool met kopieerbladen waarvan er altijd enkele ontbreken. Voor de lessen klokkijken kunnen leerkrachten nu terecht op Klokrekenen.nl, een nieuwe site waar u online aanvullende werkbladen kunt maken. Klokrekenen.nl is een initiatief van Sipke Kloosterman en maakt deel uit van het POLS Netwerk.
    Sommenmaker.nl liet zien dat er bij leerkrachten een grote behoefte bestaat aan extra oefenmateriaal voor de hoofdrekenles. Klokrekenen.nl voorziet in deze behoefte wat betreft het klokkijken.
    Het principe is, net als op sommenmaker.nl, erg eenvoudig: met enkele clicks bepaalt u de inhoud van het werkblad. Klik op 'printen' en klaar.

    Bron: POLS Netwerk - Onderwijsdienst.nl
    Rubriek: onderbouw bovenbouw

    02-04-2008 om 13:42 geschreven door Gino  


    22-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Webpad Olympische Spelen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een webpad is een internetopdracht. Leerlingen maken gebruik van het internet om een aantal vragen te beantwoorden en/of opdrachten uit te voeren over een bepaald onderwerp, in dit geval de Olympische Spelen.
    Een webpad kan je vergelijken men een webquest. Bij het aanmaken van een webquest dien je uiteraard over de nodige ICT-vaardigheden te beschikken om een website op te zetten. Een webpad maakt echter gebruik van een Yurls-pagina.
    Zelf een dergelijk pagina maken is trouwens heel eenvoudig. Het enige dat u nodig heeft is een e-mailadres om een account aan te maken via www.yurls.net. Kennis van websitebouw is niet meer nodig!

    22-03-2008 om 12:26 geschreven door Gino  


    02-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bordboeken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vorige week was ik aanwezig op de multimediadagen van Microsoft.
    Daar zijn uiteraard ook enkele uitgeverijen en zo aanwezig, en voor gebruikers van Taalsignaal (5de en 6de leerjaar) zijn er digitale bordboeken aangemaakt. De moeite om even naar deze site te surfen!
    Let wel; eerst een login aanvragen , zodat je de boeken daadwerkelijk kan bekijken. Weeral een meerwaarde!

    Een bordboek is een digitale versie van een schoolboek dat je via een projector op een (interactief) bord projecteert en waarmee je je leerlingen op een eigentijdse manier uitdaagt en stimuleert. Het is een tekstboek, werkboek, verbeterboek, internetboek… en het kenmerkt zich door gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie. Het bordboek bevat ook meer informatie dan zijn gedrukte tegenhanger. Met het bordboek kan u moeiteloos doorklikken naar allerhande interactieve (multi-)media en naar het internet.

    Deze bordboeken zijn tot 30 juni 2008 gratis beschikbaar, dus waarom zou je dat niet even uittesten?

    Rubriek: bovenbouw
    Bron: Wolters Plantyn

    02-03-2008 om 23:50 geschreven door Gino  


    01-03-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie helpt mijn Nederlandse collega?
    Zo'n 12-tal jaar geleden zat ik in een uitwisselingsprogramma ICT Vlaanderen-Nederland.
    Ik trok toen een week naar Utrecht, de collega's uit Utrecht kwamen een week naar Kortijk. We blijven toch wel contact houden...

    Een vraag van m'n Nederlandse collega Bert Jan Mulder wil ik via deze blog ook wel es proberen op te lossen...

    Plak hier de mail:

    Ik heb namens de muziekjuf op de Bijenkorf een vraag. Zie daarvoor het document in de bijlage.
    Weet jij wellicht iemand tot wij zij zich zou kunnen wenden? Hoor heel graag of jij haar verder kunt helpen.

    Dit is de 'bijlage':
    """""""
    Onze zoon van acht jaar is dyslectisch. Over twee jaar verhuizen wij naar Guinee (West-Afrika), waar de schooltaal het Frans is. Voor de omschakeling van het Nederlands naar het Frans voorzie ik de nodige problemen voor mijn dyslectische zoon. Omdat ik hem zo goed mogelijk wil begeleiden en ondersteunen ben ik op zoek naar:
    Kennis: ik ben op zoek naar mensen die verstand hebben van de specifieke moeilijkheden die dyslectische kinderen ondervinden bij het leren van de franse taal.
    Spellingmethode Frans: ik ben op zoek naar een goed gestructureerde spellingmethode Frans, voor het basisonderwijs.
    Franse leesboekjes voor kinderen: ik ben op zoek naar leesboeken in het Frans, oplopend in moeilijkheidsgraad, zoals in Nederland de AVI-boeken. Bestaan er zulke leesniveau’s voor de franse taal?
    Alle informatie die mij verder kan helpen is zeer welkom !
    Francesca Heikens

    *******
    Als je onze Nederlandse collega's kan helpen, stuur je me dan een mailtje? Dank!!!

    01-03-2008 om 20:25 geschreven door Gino  


    27-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.PicLens geeft zoeken naar of bekijken van afbeeldingen een extra dimensie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Piclens: bekijk afbeeldingen als een muur vol beelden
    Ken je die muur van beelden die Apple een jaar geleden demonstreerde bij de lancering van de apple tv (core animation)? Piclens maakt het waar.
    Via www.piclens.com kun je de Safari, firefox of IE extensie downloaden. Het programma bestaat al een tijdje maar de nieuwe versie werkt met nog meer beeldbanken en browsers. Ga echt eens kijken als je dit nog niet kent, het WOW effect is weer op hoog niveau. Als je er toch aan het kijken bent check dan ook hun extensie Previews voor picture in picture browsing.
    PicLens ondersteunt diverse websites (Flickr, Google Images, MySpace, deviantArt...) en kan de afbeeldingen van deze sites in een slideshow tonen. Dat kunnen deze websites zelf doorgaans ook wel, maar de manier waarop PicLens het doet is wel erg indrukwekkend.

    Als je over een afbeelding heen beweegt in je browser (na installatie van de extensie uiteraard), dan zie je een Play-knopje linksonder verschijnen. Klik je daarop dan krijg je een fullscreen slideshow te zien. Je ziet dan in eerste instantie een grote matrix met de afbeeldingen. Als je in de viewer een afbeelding aanklikt dan krijg je een grote weergave te zien. Ook is het mogelijk om de afbeeldingen op groter formaat te bekijken in een echte slideshow. Daartoe klik je op de knop linksonder de viewer. Klik je nogmaals op die knop dan kom je weer terug bij de matrix-weergave.
    Ook niet onbelangrijk om te vermelden: met het scrollwieltje van je muis kun je op de afbeeldingen in/uit-zoomen.

    Maar bekijk het even hieronder!
    Ik testte het even uit en die extensie blijft zeker op mijn pc!!
    Interessant is ook dat je via andere sites (Flickr, DeviantArt, Yahoo..) zoekt en zo heel mooie foto's ontdekt!

    Rubriek: ict-coôrdinatoren

    27-02-2008 om 01:01 geschreven door Gino  


    25-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5 GB opslagruimte voor Windows Live-gebruikers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het heeft even geduurd, maar Microsofts online opslagdienst is ook in België beschikbaar. Dat betekent 5 GB aan extra geheugenruimte voor gebruikers van de Windows Live-webdiensten zoals Hotmail en Messenger.

    Windows Live SkyDrive - voorheen Windows Live Folders - zit al lange tijd in een bètafase. De dienst was tot dusver enkel beschikbaar in de Verenigde Staten, Engeland en India. Nu kunnen ook Belgische internetters Skydrive gebruiken. De opslagruimte wordt opgetrokken van de huidige 1 GB naar niet minder dan 5 GB.

    SkyDrive fungeert als een persoonlijke virtuele harde schijf op het web. Gebruikers kunnen bestanden bewaren in een folder die alleen zij kunnen openen, of in een gedeelde folder waartoe ook relaties toegang hebben. Er is ook een openbare map, voor "zulke goede ideeën dat je ze gewoon niet voor jezelf kunt houden".

    Zo dient Skydrive dus als online opslag- en transfermiddel voor grote bestanden. Dat is volgens Microsoft handiger dan het gebruik van e-mail (blokkeert bij grote bestanden) of externe opslagmedia zoals USB-sticks (raken gemakkelijk verloren). De gebruiker krijgt toegang tot deze virtuele harde schijf met zijn gebruikersnaam en wachtwoord voor Windows Live.

    Ikzelf heb het even uitgetest en het werkt prima! Inloggen met je hotmailadres of messengeraccount.
    Ik heb even een handleiding van TuxPaint in mijn 'openbare map' geplaatst.
    Kan je die vinden?

    Bron: http://clickxmagazine.zdnet.be/

    Rubriek: ICT-coördinatoren

    25-02-2008 om 17:30 geschreven door Gino  


    12-02-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coreldraw X3 aan uitzonderlijk lage prijs
    Klik op de afbeelding om de link te volgen CorelDRAW Graphics Suite X3 is een zeer uitgebreide grafische suite, die onder andere bestaat uit CorelDRAW X3 voor het maken van vectorillustraties en pagina-indeling, Corel PHOTO-PAINT X3 voor professionele beeldbewerking en de kracht van het nieuwe Corel PowerTRACE, waarmee een gemakkelijke conversie kan worden bereikt van bitmapafbeeldingen van mindere kwaliteit naar overal in te zetten vectorafbeeldingen. Met deze suite wordt het ontwerpproces vereenvoudigd voor projecten van elke willekeurige omvang, of het nu gaat om het maken van logo's, professionele marketingbrochures of in het oog springende uithangborden. Zowel zakelijke gebruikers als professionals in de ontwerpwereld kiezen CorelDRAW Graphics Suite X3 omdat het een combinatie biedt van superieure ontwerpmogelijkheden, snelheid en gebruiksgemak die ongeëvenaard is binnen de grafische-softwarebranche – en dat allemaal voor een betaalbare prijs.
    Via deze link kan je het (Nederlandstalige!) pakket bestellen voor 19,99 euro i.p.v. zo'n 390 euro... je moet je wel eerst registreren.
    Kies onder categorieën voor software en dan Corel uit de vervolgkeuzelijst.
    Ik heb het pakket zonet aangekocht, is inderdaad de originele versie! Let wel, na betaling via web, kreeg ik eerst een factuurafschrift met de post, en pas dan de cd's toegestuurd.

    Rubriek: ict-coördinatoren

    12-02-2008 om 00:16 geschreven door Gino  


    27-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoeken naar schoolmusicals
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zoek naar een schoolmusical?
    Met Musical op School heeft u die snel gevonden. De database bevat ruim 200 musicals van bekende en minder bekende producenten.
    Klik op een categorie van uw keuze en maak het zoekresultaat nog specifieker door het aantal rollen, een leeftijdscategorie en een speelduur te selecteren.
    Na uitvoering van de musical kunt u via deze site laten weten hoeveel sterren u toekent aan de musical van uw keuze. Ook kunt u een korte recensie toevoegen.
    Op YURLS Afscheidsmusicals vind je video's van afscheidsmusicals die het afgelopen jaar op YouTube verschenen.

    Rubriek: onderbouw bovenbouw 
    Bron: http://www.musicalopschool.nl/

    27-01-2008 om 17:21 geschreven door Gino  


    15-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.financiële middelen ICT in 2007-2008

    Volgend bericht was op 14/01/2008 in het B.S te vinden:

    Er worden voor het schooljaar 2007-2008 financiële middelen ter beschikking gesteld aan de onderwijsinstellingen om zich uit te rusten met informatie- en communicatietechnologie en om hun leerkrachten met die nieuwe technologieën vertrouwd te maken.

    07/12/2007 - Besluit van de Vlaamse Regering betreffende het ICT-infrastructuurprogramma voor de informatisering van het onderwijs voor het schooljaar 2007-2008 (B.S. 14/01/2008)

    Met dank aan Philip Catteeuw


    Rubriek: ict-coördinator

    15-01-2008 om 20:05 geschreven door Gino  


    10-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. KWELWERK: dt-fouten maak je nu nooit meer
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Werkwoorden correct spellen is voor veel kinderen (én volwassenen) een lastig karwei. De materie is complex en de resultaten zijn, ook na langdurig oefenen, vaak teleurstellend.

    De computer beschikt over een aantal troefkaarten die toelaten het rendement van de spellinglessen te verhogen:
    - hij kan denkwegen simuleren (bijvoorbeeld het doorlopen van een algoritme);
    - hij kan oefenreeksen op maat samenstellen en ze interactief met de leerling doornemen;
    - hij kan foutencategorieën detecteren en foutgericht feedback geven;
    - hij kan procesinformatie opslaan die de leerkracht kan helpen bij het diagnosticeren;
    - hij kan via allerlei speelse elementen de motivatie van het oefenen verhogen.

    In het nieuwe gratis zorgpakket ‘KWELWERK’ zijn al deze punten uitgewerkt.
    Hier download je het pakket, meer info over het installeren (standalone en in netwerk) en het oproepen van het lerarengedeelte vindt u hier.

    Stuur wel eerst een mailtje (voor of na het downloaden) naar kwelwerk@gmail.comDit emailadres is beveiligd tegen spambots, u heeft javascript nodig om het te kunnen bekijken en we houden je mail bij, enkel voor kwelwerk! Je ontvangt geen mails die niet met kwelwerk te maken hebben!

    We vragen je om je mailadres door te geven...
    Je kan het ook downloaden zonder te registreren uiteraard.
    Waarom dan toch je mailadres doorgeven? We kunnen je dan op de hoogte houden van updates van en aanpassingen aan het programma! Die komen er zeker!

    10-12-2007 om 22:03 geschreven door Gino  


    09-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.YURLS
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Heel veel scholen en leerkrachten hebben inmiddels het gratis YURLS ontdekt om prachtige YURLS-pagina's met linkjes mee te maken voor school en klas. YURLS (bedacht door Sipke Kloosterman) groeit en groeit... YURLS is onlangs gebruikt voor een vergadering van Digiteach, een Europees project van een aantal scholen in verschillende landen die samenwerken.
    Bron: Computers in de klas

    http://www.rssonderwijs.nl/

    Tip: kijk ook es op gino.yurls.net

    09-12-2007 om 00:00 geschreven door Gino  


    29-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babbelbank
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het Regionaal Expertise Netwerk Vlaanderen heeft materialen ontwikkeld rond ICT en Zorg. Eén ervan is de Babbelbank, een gratis praat-en-kijk-pakket dat zich richt naar anderstalige nieuwkomers en taalzwakke kinderen met als doel het thematisch verrijken van hun woordenschat.
    Met mooie tekeningen van Kim!

    Rubriek: website onderbouw kleuter bovenbouw

    29-11-2007 om 00:00 geschreven door Gino  


    18-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spelen én leren op het Spelletjesplein
    Op het Spelletjesplein vindt je heel wat toffe spelletjes (het moet niet altijd leren zijn...), maar tussen de spelletjes vind je ook heel wat bruikbaar materiaal om zaken in te oefenen, zoals tafels, werkwoorden, klokkijken (de moeite!!!)... maar ook spelletjes en oefeningen rond biologie, aardrijkskunde, geschiedenis, godsdienst, techniek, sport.
    Het bezoeken waard!

    Rubriek: website onderbouw bovenbouw

    18-11-2007 om 12:59 geschreven door Gino  


    17-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een overzicht van bruikbare gratis tools
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op de website van FileHippo ontdek je van een groot aanbod aan gratis software, o,misbaar voor een ict-coördinator. Het aanbod is mooi in categorieën onderverdeeld en wordt heel goed up to date gehouden. Je vindt er zeker iets bruikbaars voor jouw computer(klas) of computerprobleem!

    Bron: Marc Geldof (leerkracht 5de leerjaar Izegem)
    Rubriek: ict-coördinatoren

    17-11-2007 om 20:05 geschreven door Gino  


    10-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gamemaker voor kids
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het spelen van computergames is leuk. Het zelf maken van games is misschien nog wel veel leuker!  Technika 10 Nederland ontwikkelde, speciaal voor kinderen, het lespakket Gamemaker Kids.  Gamemaker Kids daagt kinderen uit om door middel van een van hun favoriete bezigheden, het spelen van computerspellen, kennis te vergaren over ict. Het lesmateriaal is geschikt voor basisschoolleerlingen van 9 tot 12 jaar, hoogbegaafde kinderen vanaf 7 jaar. Het lespakket is gratis te downloaden van de website http://www.gamemakerkids.nl/.

    Met het lespakket Gamemaker Kids wordt het voor kinderen mogelijk om zelf, op school, of thuis, een eigen computerspel te maken. Het werkt op basis van het programma Game Maker, van de Utrechtse hoogleraar Information and Computing Sciences prof.dr. Mark H. Overmars. Het door hem ontwikkelde Game Maker wordt inmiddels wereldwijd door volwassenen en jongeren gebruikt om (educatieve) computerspellen te maken. Tot nu toe ontbrak echter Nederlandstalig lesmateriaal, gericht op kinderen en leerkrachten.

    Kinderen die met Gamemaker Kids aan de slag gaan maken zich spelenderwijs het denkpatroon eigen, dat nodig is om te kunnen programmeren. Ze leren calculeren, gevolgtrekkingen te maken en als-dan en zo-niet-dan constructies te bedenken. Ze kunnen na het werken met Gamemaker Kids makkelijker overstappen op daadwerkelijk programmeren in code, omdat de denkpatronen hetzelfde zijn.

    Hoogbegaafde leerlingen in het basisonderwijs hebben behoefte aan lesmateriaal waarin verdieping mogelijk is. Zij hebben, meer dan andere leerlingen, uitdagingen nodig. Gamemaker Kids maakt verdieping mogelijk tot op programmeercode-niveau. Hoogbegaafde leerlingen vanaf 7 jaar kunnen zelfstandig met Gamemaker Kids aan de slag, waarbij ze geprikkeld worden om steeds ingewikkelder structuren te bedenken.
    Op Basisschool De Weier in Almelo loopt, in samenwerking met Technika 10 Nederland, het project ‘Begaafde leerlingen gamen samen’. Centrale vraag in dit project is: ‘Kan het samen maken van games (met Gamemaker Kids) bijdragen aan de sociale vorming en samenwerkend leren van meerbegaafde leerlingen?’. Het project is onderdeel van Kennisrotonde van de Stichting Kennisnet Ict op School. Ervaringen zijn te volgen via www.gamemakerkids.nl/index.pl/weblog

    Gamemaker Kids gratis te downloaden
    GameMaker Kids is een project van Technika 10 Nederland en is mede mogelijk gemaakt door het VSBfonds. De Game Maker-software is eigendom van Yoyogames.com.
    Het lespakket Gamemaker Kids is, inclusief de docentenhandleiding, gratis te downloaden van de website http://www.gamemakerkids.nl/.

    Bron: http://www.karssenberg.nl/weblog/
    Rubriek: software bovenbouw

    10-11-2007 om 00:00 geschreven door Gino  


    04-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.45 open-source-programma's op één gratis cd-rom
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het e-coop-project heeft een gratis cd-rom uitgebracht met 45 hoogwaardige open-source-programma's voor Windows.
    Om Windows-gebruikers te overtuigen van de kwaliteit van vrije software werd door e-coop een selectie gemaakt van de beste open source programma's voor Windows. Deze werden vervolgens op een cd-rom geplaatst en verspreid via diverse kanalen, zoals tijdschriften. Het is echter ook mogelijk de image van deze cd te downloaden, om deze vervolgens zelf op een cd te branden.
    Na het laden van de cd krijg je automatisch een menu waarin je kennis kunt maken met de verschillende programma's. Indien de beschrijving je bevalt kun je het betreffende programma meteen installeren.
    De 'Vrije Software CD' is gebaseerd op de Engelstalige 'OpenCD' versie 07.04.
    Inhoud van deze cd-rom:
    Grafisch: Blender, Gimp, Inkscape, KompoZer, Paint.NET, Scribus
    Internet: aMSN, Azureus/Vuze, FileZilla, Juice, Mozilla Firefox, Mozilla Thunderbird, Pidgin, RSSOwl, WengoPhone
    Kantoor: GnuCash, MoinMoin, Mozilla Sunbird, Notepad2, OpenOffice.org, PDFcreator, PortableApps.com, Workrave
    Multimedia: Audacity, Avidemux, BonkEnc, MediaCoder, MediaPortal, Miro, MusikCube, VLC
    Hulpprogramma's: 7zip, Abakt, ClamWin, GTK+, InfraRecorder, Launchy, Peazip, PuTTY Tray, TightVNC, TrueCrypt, WinSCP
    Ontspanning: Celestia, NasaWorldWind, Stellarium

    Download de cd! De ISO is iets meer dan 300 Mb.

    Bron: FanTV
    Rubriek: ict-coördinatoren


    04-11-2007 om 18:04 geschreven door Gino  


    25-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is jouw wachtwoord wel veilig?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Uw onlineaccounts, computerbestanden en persoonlijke gegevens zijn veiliger als u sterke wachtwoorden gebruikt om deze te beveiligen. Op deze site geeft u een wachtwoord op in het tekstvak. De wachtwoordmeter meet de sterkte van het wachtwoord terwijl u typt.
    Wachtwoordcontrole kan u helpen de sterkte van uw wachtwoord te meten. De controle is alleen bedoeld om u de sterkte van het wachtwoord te laten meten en biedt geen garanties voor het veilige gebruik van een wachtwoord.
    Een sterk wachtwoord moet voor een aanvaller lijken op een willekeurige tekenreeks. Het bevat bijvoorbeeld 14 tekens of meer (acht tekens is het absolute minimum). Het moet een combinatie zijn van kleine letters en hoofdletters, getallen en symbolen.
    Voor tips over het maken van wachtwoorden en wachtzinnen die u gemakkelijk kunt onthouden, maar die anderen moeilijk kunnen raden, een checklist voor sterke wachtwoorden en nog veel meer, leest u Sterke wachtwoorden: maken en gebruiken.
    Wachtwoordcontrole functioneert alleen op de computer waarop u de controle opent, verzamelt geen informatie, slaat deze niet op en verzendt deze niet naar een andere computer. De afbeelding functioneert op het bureaublad van uw computer totdat u naar een andere pagina surft.

    Bron: Microsoft.com
    Rubriek: ict-coördinatoren

    25-10-2007 om 21:18 geschreven door Gino  


    18-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekenen in IrfanView
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Maak van het populaire IrfanView een tekenprogramma door een gratis plugin te downloaden en te installeren.
    IrfanView is één van de meest gebruikte programma's om foto's en video's te bekijken. Naast de viewer biedt het enkele eenvoudige beeldbewerkingsmogelijkheden. Denk daarbij aan roteren, formaat aanpassen, foto's scherper maken en een rode ogen correctie. Ook zijn er diverse filters in het programma opgenomen. Meer mogelijkheden krijg je door plugins te downloaden en te installeren.
     
    Nu is er een plugin uitgebracht die van IrfanView een bescheiden tekenprogramma maakt. Zeker niet van het niveau Photoshop, maar met Paint kan IrfanView zich na installatie makkelijk meten. Deze IrfanPaint plugin voegt een toolbar aan IrfanView toe met de Paint-functies. Download IrfanPaint als DLL en plaats deze in de plugin map van IrfanView. Je bent wel de laatste versie van Irfanview nodig, nu 4.10.
    Het yekenprogramma vind je in het menu 'Bewerken, Tekenwerkset weergeven F12'.            

    Een handige uitbreiding, vooral voor bestaande IrfanView-gebruikers omdat deze dan nog meer mogelijkheden hebben met het programma dat ze toch al gebruiken.

    Bron: Fan.tv
    Rubriek: ict-coördinatoren



    18-10-2007 om 21:56 geschreven door Gino  


    16-10-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.LIEVEN VAN PARYS : TOP 1 OP WERELDNIVEAU ICT!!!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen GLOBAL JUNIOR CHALLENGE
    1STE PRIJS CATEGORIE TOT EN MET 10 JAAR
    LIEVEN VAN PARYS : TOP 1 OP WERELDNIVEAU ICT!!!
       
    3 PROJECTEN
    Lieven heeft hard gewerkt aan verschillende projecten ten voordele van de Meulebeekse Vrije Basisscholen en veel andere kinderen over de hele wereld. Hij kon drie projecten insturen bij de Global Junior Challenge Een wedstrijd die wereldwijd wordt gepromoot. In totaal werden 600 projecten uit 80 landen ingediend. Lieven heeft  zijn laatste drie projecten ingediend om mee te dingen naar een finaleplaats. Zijn drie projecten zijn : “zoo”, “(e)art(h) link”, “kids H@nd in h@nd”. Uit de ingezonden projecten werden de 3 projecten van Lieven weerhouden bij de laatste 14 in zijn categorie.

    KIDS H@ND IN H@ND
    Uiteindelijk was het zijn laatste project dat de hoofdprijs haalde. 22 landen werkten eraan mee. Het project dat gaat over gevoelens. De kinderen kunnen op hun eigen handafdruk wiebelogen kleven die hun gevoel weergeven : blij, bang, boos, verdrietig en “koel” zijn de hoofdgevoelens. Een kaartspel was de eindfase die dan ook als gezelschapsspel kan worden gebruikt. De eenvoud van het project en de internationalisering zijn doorslaggevende criteria. Het project vraagt geen grote investeringen qua hardware en software, wel vele uren werk..
    (link: http://www.sip.be/stamand/feelings/kidshandinhand.htm)

    PRIJS
    Er is geen geldprijs aan de wedstrijd gebonden. Enkel de faam en de eer! Wat zijn wij fier om zo’n “groot” ICT-coördinator in ons midden te hebben. De Meulebeekse scholen kunnen er alleen maar goed bij varen.
    De bekendmaking van de genomineerden gebeurde op het stadhuis van Rome. De burgemeester, gaf het geschenkje : een beeldje van Remus en Romulus. De wolf en de twee kinderen die symbool staan voor het ontstaan van Rome.
    De ambassadeur van België stond ons op te wachten om onze scholen te feliciteren. Ze wilde er bij zijn omdat ze vernam dat er ook een Belgisch project in de finale zat. En wat was ze trots dat België de eerste prijs in de wacht sleep.
    We werden ook ontvangen op het presidentieel paleis. Georgio Napolitano, de president van Italië, feliciteerde de genomineerden persoonlijk. 

    BRON: Directeur Katty Rosseel, in naam van de Meulebeekse Vrije Katholieke Scholen


    Foto : Katty Rosseel, Mevr. Martine Van Dooren, ambasciata del Belgio, Lieven Van Parys

    16-10-2007 om 20:14 geschreven door Gino  




    Foto

    Foto


    Foto

    CONTACT


    Blog als favoriet !

    Mijn favorieten
  • Kijkwijzer voor ICT-co's
  • DPB - Brugge
  • REN Vlaanderen


  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs