Inhoud blog
  • Een labrador gaat helemaal uit zijn dak met een rode emmer
  • Honden en mammoeten
  • Whisper eerst hond aan wingsuit
  • Top 4 besmettelijke aandoeningen bij honden
  • Hondenfoto's om te bekijken
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Hondenblog uitlaten verzorging gedrag
    Verzorging van hond, gedrag en tips over puppy's
    01-06-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden en mammoeten

    Als het om het uitsterven van de mammoet gaat, krijgen mensen vaak de schuld. Maar dat is niet helemaal terecht. Nieuw onderzoek suggereert dat de eerste honden een belangrijke bijdrage leverden aan de dood van vele mammoeten.

    De allereerste honden hielpen mensen om de mammoeten te vangen. Ze baseert haar hypothese op recentelijk Belgisch onderzoek dat aantoont dat grote vleeseters in het gebied waar de mammoeten ontdekt werden geen wolven, maar honden waren. “Honden helpen jagers om hun prooi sneller en vaker te vinden en houden die prooi op zijn plaats door te grommen en aan te vallen terwijl de jagers eraan komen. Beide effecten zouden het succes van de jacht vergroot hebben.” Bovendien wijst het Belgische onderzoek erop dat deze honden bijzonder groot waren. “Ze konden helpen om de prooi naar huis te dragen of het karkas tegen andere roofdieren te beschermen en jagers in staat te stellen op de plek waar de mammoet gedood werd, te overnachten.”

    http://www.scientias.nl/honden-hielpen-mogelijk-honderden-mammoeten-om-zeep

    01-06-2014 om 00:00 geschreven door honden  


    30-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Whisper eerst hond aan wingsuit

    Whisper is vermoedelijk de eerste hond aan een wingsuit ooit. Het is een actie van klimmer en parachutist Dean Potter. Met zijn maatje stevig op zijn rug gebonden springt hij de Eiger in Zwitserland af in zijn wingsuit om even later aan zijn parachute weer te landen.

    Maar er is ook ophef ontstaan. Hondenliefhebbers vinden het zielig. Mensen die reageren op de video noemen het dierenmishandeling. 

    https://www.youtube.com/watch?v=iqZUoZpRv3A

    De sprong is gesponsord door het bekende sportmerk Adidas.

    30-05-2014 om 00:00 geschreven door honden  


    20-05-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Top 4 besmettelijke aandoeningen bij honden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Zoals ieder hondenbaasje wel weet kunnen honden diverse ziektes oplopen. Het is belangrijk om deze ziektes te herkennen zodat deze zo snel mogelijk behandeld kunnen worden. Daarom een overzicht met de top 4 meest voorkomende en besmettelijke ziektes bij honden.

     

    1. Wormen

    Er wordt onderscheid gemaakt tussen spoel-, lint- en haakwormen. Wanneer jouw hond hier last van heeft zal deze diarree hebben en afvallen, ondanks dat de hond goed eet. Andere symptomen zijn een slechte vacht, dikke buik en soms braken. Sommige wormen kunnen veroorzaakt worden door vlooien. Deze komen tegenwoordig het hele jaar door voor.

    Om wormen te voorkomen moet je je hond minimaal twee keer per jaar ontwormen. Pups en jonge honden moeten vaker ontwormt worden. Je kan je hond ontwormen door de ontwormingspillen die bij de dierenarts verkrijgbaar zijn.

     

    2. Schimmel

    Wanneer je hond last van schimmel heeft dan zal hij een doffe vacht met kale plekken krijgen die over het algemeen ook schilferen. Deze schimmel is ook besmettelijk voor mensen.

     

    3. Schurftmijt

    Heeft je hond rode bultjes, kale plekken en veel schilferingen? Dan heeft hij of zij waarschijnlijk last van een infectie met schruftmijten. Ook schurftmijt kan besmettelijk zijn voor mensen.

     

    4. Oorschurftmijt

    Oorschurftmijt is een variant op schurftmijt. Je hond heeft last van jeuk bij de oren en er wordt veel oorsmeer geproduceerd waardoor de oren van je hond kunnen gaan stinken. Als dit niet op tijd behandeld wordt kan oorontsteking ontstaan.

    Denk je dat jouw hond last heeft van één of meerdere van de bovengenoemde ziektes? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de dierenarts. Daar kunnen ze zorgen voor de juiste behandeling van jouw hond.

     

    Geschreven door:

    Emma Janssen

     https://plus.google.com/u/0/+EmmaJanssen

    20-05-2014 om 09:06 geschreven door Emma  


    25-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenfoto's om te bekijken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hondenfoto's om te bekijken.
    http://honden.fotoshower.nl/index.php/fotos

    Bijlagen:
    hond.jpg (122.5 KB)   
    puppy.jpg (88.3 KB)   
    rue.jpg (640.3 KB)   

    25-09-2013 om 19:06 geschreven door honden  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondentest - het adopteren van een hond

    Ben je van plan een hond te adopteren? Denk dan eerst heel goed na want het is een grote verantwoordelijkheid. Helaas belanden er teveel honden in het asiel door impulsieve beslissingen.

    Test hier of je geschikt bent voor een hond:
    http://www.dierenbescherming.nl/huisdierentest/honden

    25-09-2013 om 18:56 geschreven door honden  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Behoefte buiten belonen

    Je kunt je hond het beste leren dat hij zijn behoefte buiten moet doen, door hem te leren dat buiten plassen en poepen belonend gedrag is. In tegenstelling tot binnen. Elke keer dat de hond op een plek waar hij het wel mag, zijn behoefte doet, prijs je hem direct uitbundig. Merk je dat de hond doorheeft wat de bedoeling is, dan bouw je de beloning langzaam weer af. Probeer binnen poepen of plassen te voorkomen. Mocht het toch een keer gebeuren, dan mag je het gedrag onderbreken door bijvoorbeeld in je handen te klappen. De hond mag er best even van schrikken, maar straffen mag niet aan de orde zijn.

    25-09-2013 om 18:53 geschreven door honden  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voedingsbehoefte honden
    Elke hond heeft een verschillende voedingsbehoefte, die afhankelijk is van zowel activiteit als ras, leeftijd en omgevingstemperatuur. Over het algemeen kan gesteld worden dat de behoefte voor onderhoud bij een dier met een normale activiteit rond 500 KJ per kilo metabool gewicht per dag ligt.

    25-09-2013 om 18:51 geschreven door honden  


    24-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stoeptegels hondenpoep honden

    NOORDWIJK ZH - Martijn Vroom legde maandag 23 september 'de eerste steen' om de hondeneigenaren te wijzen op hun verantwoordelijkheden. De bekende stoeptegel met de poepende hond siert voortaan menige straat in het dorp. De eerste serie werd gelegd op de hoek van de Schiestraat en de Voorstraat.

    Het is het begin van een lokale campagne, want binnenkort ontvangen alle hondeneigenaren een brief die hen erop wijst dat zij gratis hondenpoepzakjes kunnen bemachtigen en dat ze die ook behoren te gebruiken. Iedereen die een hond uitlaat, moet minimaal twee zakjes bij zich hebben; anders loopt de eigenaar de kans bekeurd te worden.

    Voorafgaand aan de tegellegging liet wethouder Martijn Vroom (CDA) weten dat het hondenpoepprobleem hem na aan het hart ligt. Noordwijkers zeggen, dat de hondenpoep niet wordt opgeruimd door mensen die van buiten komen, maar het zijn de Noordwijkers zelf. 'Het is supergoor en superasociaal om hondenpoep niet op te ruimen.'

    In het dorp wordt ook geklaagd over paardenpoep, maar de problemen hier zijn minder erg, aldus de wethouder. 'Hondenpoep is in Noordwijk een groter probleem dan paardenpoep.' De gemeente is in overleg geweest met de verschillende maneges om ervoor te zorgen dat er minder paardenpoep op de weg komt te liggen en volgens de wethouder zijn de resultaten hiervan zichtbaar. Of beter gezegd: niet zichtbaar. Toch steekt Vroom zijn mening niet onder stoelen of banken aangaande de paardenpoep: 'Ik vind het heel raar dat je wel voor honden een opruimplicht hebt en voor paarden niet.' Een besluit hierover moet echter bij de gemeenteraad vandaan komen.

    Wat de hondenpoepstoeptegels betreft: de gemeente houdt het niet bij één enkel tegeltje per stoep. In tegendeel; om de paar weken worden de 15 tot 18 tegels uit een stoep verwijderd om ze elders in het dorp weer neer te leggen. De eerstvolgende straten die hiervoor 'aan de beurt' komen, zijn de Wassenaarsestraat en de Schoolstraat.

    24-09-2013 om 00:00 geschreven door honden  


    15-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden explosievendienst
    Hond ingezet bij explosievendienst. De hond heeft een camera op zijn kop vastzitten. Hij wordt gevolgd door het team. Dankzij de hond kan de mens veilig op afstand een bom laten opsporen met de explosievendienst hond. In het filmpje wordt duidelijk gemaakt dat de hond alleen ingezet wordt als ze weten dat het veilig genoeg is. Uiteraard zijn er risico's, maar ze zullen goed voor de hond zorgen en hem alleen inzetten waar het nodig is.



    Herdershond Boy van vliegbasis Woensdrecht heeft de twijfelachtige eer om de allereerste camerabomhond van Nederland te zijn. Om het voor de Explosieven OpruimingsDienst gemakkelijker te maken een bom op te sporen en te ruimen, is Boy uitgerust met een speciale camera op z'n kop.

    15-09-2013 om 16:30 geschreven door honden  


    Tags:camerabomhond, herdershond, opruimingsdienst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Canis lupus familiaris
    De hond (Canis lupus familiaris) is een roofdier en stamt af van de wolf. Honden staan bekend om hun goede reukvermogen, maar ook de ogen en oren van de hond zijn sterk ontwikkeld. Honden zijn sociale dieren, die zich graag in een groep bevinden. Domesticatie van de hond begon ten minste zo'n 15.000 jaar geleden in Oost-Azië. Inmiddels zijn door selectie meer dan 300 hondenrassen ontstaan. Tegenwoordig worden de meeste honden gehouden als gezelschapsdier. Het is niet zo raar dat honden onze beste vrienden en populairste huisdieren werden. Honden begrijpen onze lichaamstaal beter dan alle andere diersoorten. Ze zijn briljant in het observeren en ze leren snel onze bewegingen, wensen en behoeften in te schatten.

    15-09-2013 om 16:22 geschreven door honden  


    Tags:hond
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huis vol honden
    Een huis vol met honden, dit is een tv programma. Waarin de hond en gezin een match moeten vormen.



    Het programma gaat over gezinnen die op zoek zijn naar een hond. De gezinnen krijgen in deze zoektocht naar de voor hun perfecte hond zes verschillende honden in huis. Door opeenvolgende keuzemomenten wordt de groep honden steeds kleiner en uiteindelijk kiest het gezin uit de laatste twee honden hun ideale hond, die het best bij het gezin past. In de zoektocht naar de ideale match, proberen de honden en gezinnen allerlei situaties uit. Ze ontmoeten elkaar op een locatie waar de eerste kennismaking plaatsvindt en waar ze een aantal activiteiten doen.

    15-09-2013 om 16:10 geschreven door honden  


    Tags:huisvol honden
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden links van hondensites
    Hondenlinks / Hondenpages
    Hondentrainingscentrum Heerhugowaard
    Blafforum
    Band (nederland)
    Nieuwsbrief voor huishonden
    Hondengekte
    Hond en Gedrag Eindhoven
    Honden artikelen
    Vakantie met Huisdieren
    Dvin - Dobermann Vrienden
    Bauceron Nederland
    Magic Stars Beau & Kane
    Films met honden
    De Uitgelaten Hond
    Windhond-in-kattehoekje
    hondenboeken
    BigPet
    Leonberger en new foundlander
    Donnamosa Hondenrassen-Kunst
    Kennis testen hondenquiz
    Dierenspullenshop
    Chihuahuaboek
    Naturapharma
    Honden banners
    Macrovet Dierenbenodigdheden
    Fuzz-e Woo
    Blokker
    Hondentekeningen
    Hond drinkt water
    Hondenvriendforum.nl
    Sieraden-horloges
    Doggydog.nl
    Basset Artesien Normand
    Honden plonsen in zwembad
    Benchkoning
    Simicur homeopathie
    Schnauzerfokkers en Liefhebbers
    Cat & Dog shop
    Hond trucjes leren in huis
    Sammy & Britt, Fr. Bulldogs
    Nieuwe hondennamen
    Timeout (voorne&putten)
    Vriendelijke hond maken
    Vakantie met huisdieren
    Kadowinkel Bij de hondjes
    Goede hondenbrokken met vlees en weinig granen
    Puppycursus Nederland
    Joep Buys
    Hondenvakantie
    Dierenapotheek
    Hond gaapt met baasje mee
    Honka Hondenschool & Gedragcentrum Nederland
    Renate Verhagen dierenportretten
    Huisdieren Herplaats Site
    Kat gered met hondenbloed
    Peys Doggyfood
    Hondeneigenaar.nl
    Man laat hond los op vrouw
    Huisdierdokter
    Bulldoghome.nl
    Sint Bernard vrienden
    Marijke Dankers fotografie
    Honden blijken toch niet kleurenblind
    Kim Bloemen
    Bouvierforum
    St. Herpl. Huisdieren Nl
    Nederlandse Poedel Clu

    15-09-2013 om 15:16 geschreven door honden  


    Tags:hondenlinks, hondensites, hondenpages
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitlaten hond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het uitlaten van je hond betekent voor veel hondeneigenaren een rondje lopen zodat de hond zijn behoefte kan doen. Vaak is dit hetzelfde rondje en na 10 minuten zijn hond en baas weer thuis. Het onderdeel van het uitlaten, de wandeling, wordt vaak vergeten of overgeslagen. Een veel voorkomende reden is weinig tijd. Snel de riem om, even een rondje lopen en weer naar huis. Hierdoor kunnen problemen ontstaan, honden houden hun behoefte langer op omdat ze weten welk rondje er wordt gelopen en ongelukjes in huis ontstaan, de hond gaat trekken of is veel te strek door zijn enthousiasme.

    Lees hier over de regels, beperkingen, en goede tips van het hondenwoordenboek.nl
    http://hondenwoordenboek.nl/hond-uitlaten/

    Het uitlaten van je hond draait om leiderschap en regels, grenzen en beperkingen. Zorg ervoor dat iedereen in het gezin dit hetzelfde toepast, zo wordt het uitlaten nog veel leuker!

    15-09-2013 om 15:10 geschreven door honden  


    Tags:uitlaten, hondenuitlaat, uitlaten buiten, plassen, poepen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De hond (Canis lupus familiaris) is een roofdier en staat bekend om zijn goede reukvermogen. Maar ook de ogen en oren van de hond zijn sterk ontwikkeld. Honden stammen af van de wolf en zijn dus sociale dieren die zich graag in een groep bevinden. Mens en hond leven waarschijnlijk al 135.000 jaar samen. Inmiddels zijn door selectie meer dan 400 hondenrassen ontstaan.

    Als u eenmaal weet wanneer de nieuwe pup in huis gaat komen, zult u een aantal voorbereidingen moeten treffen. U doet er verstandig aan een aantal zaken al in huis te halen voordat de puppy in zijn nieuwe huis arriveert.

    Er zijn zoveel verschillende soorten hondenvoeding te koop, dat het moeilijk kan zijn te beslissen welk voer u uw hond het beste kunt aanbieden. Alsof het al niet moeilijk genoeg is een keuze te maken, hoort u van de een dat vers vlees het beste is, terwijl de ander zweert bij hondenbrokken.

    Meer informatie over hondenbrokken
    http://www.hondenplaneet.nl/hond/hondenvoeding.php

    15-09-2013 om 15:03 geschreven door honden  


    Tags:hondenbrokken, hondenvoer, honden eten
    13-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontsnapt op Schiphol
    SCHIPHOL Na de grote onrust gisteravond om een man die met een pistool zou rondlopen op Schiphol, is het weer hommeles op de luchthaven. Dit keer veroorzaakt door een ontsnapte hond.

    Meerdere personen twitteren dat er een hond rondloopt bij de pieren waar het een komen en gaan is van taxiënde vliegtuigen. Zijn baasje probeerde met de hulpdiensten proberen het beest te vangen, maar stopte daar al snel mee omdat de hond in het water zou zijn gesprongen.

    Zoekactie
    Een woordvoerder van Schiphol bevestigt dat de hond is ontsnapt en nog steeds rondloopt. Hij zou met zijn baasje instappen in een vertrekkend vliegtuig. Medewerkers van de luchthaven zijn inmiddels druk aan het zoeken naar het beest. 

    13-09-2013 om 00:00 geschreven door honden  


    Tags:schiphol, ontsnapte hond
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.One Direction fan doodt haar hond
    Gestoorde One Direction fan doodt haar hond

    Een gestoorde One Direction fan heeft haar hond gedood, nadat de Britse popgroep haar wanhopige berichten negeerde.

    De geobsedeerde fan twitterde van haar account @illumivato 29 augustus, dat ze de nek van haar chihuahua zou breken als de band haar niet zou volgen.

    “Volg me of ik breek de nek van mijn hond,” schreef ze. Daar was een foto bijgevoegd van haarzelf met haar handen om de nek van haar hondje.

    Aangezien One Direction zo’n 15 miljoen volgers heeft en ze er maar 2000 zelf volgen, is het een logisch gevolg dat ze het bericht van de wanhopige fan niet eens hebben gezien.

    http://www.nydailynews.com/news/national/direction-fan-killed-pet-dog-twitter-snub-stars-article-1.1453490#ixzz2ehTa152U

    Een paar dagen later tweet ze nog een foto, waarbij ze haar dode hondje in haar armen draagt met de tekst: “I love you. Volg me.
    Mijn hond is net overleden.”

    13-09-2013 om 00:00 geschreven door honden  


    Tags:hond gedood, twitter fan
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Burenruzie over een niet-aangelijnde hond

    DIEMEN - Een burenruzie over een niet-aangelijnde hond in de Schoolstraat is dinsdag uit de hand gelopen. Daarbij heeft een vrouw een klap uitgedeeld.

    De vrouw doet anoniem haar verhaal aan Diemen dichtbij. 'De man in kwestie laat zijn hond al tijden los lopen', vertelt ze. 'Ik ben gek op honden, heb zelf ook een hond. Ik ben dan ook altijd lief voor dat beessie. Maar deze keer was ik het zat.'

    Volgens de vrouw liep de hond opnieuw los en rende hij de trambaan op. 'Ik schrok me te pletter. Levensgevaarlijk. Ik wil toch niet dat ik dat beest straks in stukjes van de trambaan moet halen?' Ze valt uit naar de man, die haar vervolgens uitscheldt. 'Toen heb ik hem een klap gegeven. Dat was fout van me. Maar ik was het zo zat.'
    De man belt vervolgens de politie, die enige tijd later arriveert. 'Hij leek erg geschrokken van die klap, maar hij heeft er volgens mij niets aan over gehouden.' Ze heeft zelf niet meer met de politie gesproken. 'Ik heb er wel spijt van, daar denk ik al een paar dagen over na. Ik hoop ook vooral dat hij vanaf nu gewoon zijn hond aanlijnt. Het moet nu maar eens klaar zijn.'

    De redactie van dichtbij heeft de politie gevraagd naar dit bericht. Een woordvoerder kon bevestigen dat er bij hun aangifte is gedaan van een 'eenvoudige' mishandeling'. Over verdere details wilde de politie geen uitspraken doen.

    13-09-2013 om 00:00 geschreven door honden  


    Tags:burenruzie, mishandeling'
    12-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een hond op Yoga heet Doga
    Yoga voor honden, een koud kunstje. Een hond op Yoga heet Doga. De hond leert daar omgaan met zijn lichaam. Sportief en relaxen. Kijk maar eens naar deze enthousiaste jonge hond. Wat betreft lenigheid en uitvoering troeft hij duidelijk zijn baasje af. Moeiteloos belanden de poten in de nek, alsof het een koud kunstje is.

    Doga honden

    De hond is uiterst lenig. Hij legt zo eenvoudig zijn benen achterin zijn nek. De hond doet het beter als zijn baasje. Een, twee hup, en daar gaat zijn achterpootje in de nek. Zonder moeite blijft de hond ermee zitten alsof het niets voor stelt, terwijl het baasje daar wel moeite mee heeft... De hond kijkt haar aan met een vragende blik. Komop! Zo moeilijk is het niet! Haha

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door honden  


    Tags:doga, honden, trainen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afgesloten rijstroken door hond
    AMSTERDAM Op de buitenring van de A10 waren woensdagmiddag rond 15.55 uur drie rijstroken afgesloten vanwege een hond op de weg.

    De hond werd snel gevangen en een paar minuten later was de A10 weer vrijgegeven. Hoe het beest daar kon komen is niet bekend. Een hond op de #A10 buitenring, ter hoogte van Amsterdam-Noord zijn 3 rijstroken dicht in verband met dieren op de weg.

    Afgesloten rijstroken op A10 door hond op de weg

    12-09-2013 om 00:00 geschreven door honden  


    Tags:afgesloten hond
    11-09-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verboden voor honden
    CASTRICUM - Het Castricumse Kerkelaantje is een (onverhard) zijlaantje van de Doodweg, in de nabijheid van het Bonhoeffer College. Aan het begin van het Kerkelaantje prijken op een houten paal twee bordjes. Een bordje: 'eigen weg', met daarboven een groter bord: 'verboden voor honden'. Een eigen weg is in Nederland in principe voor iedereen toegankelijk. Het heeft in het recht een hele andere betekenis dan het bord 'verboden toegang voor onbevoegden'. Maar wat het bord 'verboden voor honden' betreft, zou het Kerkelaantje de enige laan zijn in het dorp waar zich geen honden mogen ophouden. Verboden voor honden

    11-09-2013 om 00:00 geschreven door honden  


    Tags:verboden honden


    Archief per week
  • 02/06-08/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 23/09-29/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs