Zoeken in blog

Nationale Miniemen U14
    KSV Roeselare U14
    26-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zulte/waregem - ksv roeselare 1-3
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

Een nazomers zonnetje, een tegenstander die onder ons gerangschikt stond en de match nà een duidelijke zege ...waren deze factoren ook al niet aanwezig tijdens onze blammage-nederlaag twee weken terug op Cercle Brugge ??  En toen we midden de eerste helft de "voorsprong-in-een-zetel" terug wegschonken met een kado-goal, bleek de vergelijking plots helemaal op te zullen gaan.  Gelukkig bleef het hierbij en haalden we al bij al een verdiende en gemakkelijke zege, die beslist hoger had kunnen en moeten oplopen.
    Na een doorgedreven opwarming bleek doelman Leandro Depaepe uiteindelijk niet wedstrijdfit genoeg en gezien tweede goalie Alexander Plancke op vakantie was, kregen we nieuwkomer Mathieu Vanderschaeghen voor het eerst dit seizoen tussen onze palen.  Veel werk (behalve wat terugspeelballen) kreeg Mathieu verder dan ook niet te verwerken, doch hij bleef de ganse match geconcentreerd actief-meespelend.
    De eerste kansen waren voor onze voeten, doch in eerste instantie misten Muhamet Rushiti en Edouard Gheeraert nog de kansen.  Maar we zijn het ondertussen al ietwat gewoon, we scoorden een vroege treffer.  Sander Clerebaut vertrok op een lange slalom doorheen thuisspelende Z/W-paaltjes en bediende gepast Muhamet Rushiti, de afvallende bal werd door Edouard Gheeraert binnen de palen gedeponneerd : 0-1 en meteen Edouard's 4de doelpunt in 4 opeenvolgende matchen.  Zou Edouard een oktobermensje zijn ... ?
    Al even traditioneel was de weggeef-gelijkmaker midden in de eerste helft (een te korte terugspeelbal werd door de thuisploeg vakkundig afgestraft), doch we herpakten ons verdedigend goed en gaven voor de verdere duur van de wedstrijd omzeggens niets meer weg.
    Voor rust kregen we nog talrijke kansen op een nieuwe voorsprong, doch het vizier van Muhamet Rushiti stond voorlopig nog niet scherp afgesteld en enkele doelrijpe kansen werden niet beloond met een goal, al was de prachtige redding van de thuisdoelman op een zwaar schot van Guillaume Durnez het bekijken waard.
    Bij de rust werden vier verse krachten de wei ingestuurd en het mag gezegd : alle vier toonden ze dat een sterke bank en positieve invalbeurt de basis kan zijn van vele mooie dingen.  Anouk Vanysacker bezorgde het middenveld meer evenwicht, Koenraad Alleweireld en Nigel Vandoorne zorgden beiden met hun quasi-eerste baltoets voor een assist.  Na 5 minuten in de tweede helft stond de 1-3 eindstand immers al op het bord.  Koenraad Alleweireld bereikte met een strakke diepe bal (randje buitenspel ?) de plots wel efficiënte Muhamet Rushiti en de voorsprong was er terug.  En even daarna was er een zeer mooie voorzet van Nigel Vandoorne (met links) en de hoog opverende Muhamet Rushiti was er als-de-kippen bij om een nieuw ei in de Waregemse netten te leggen.  SV bleef drukken en het bleef kansen/kansjes regenen.  Edouard Gheeraert, Nigel Vandoorne, Jasper Maerten vonden echter geen gaatje meer en een duidelijke penalty op Jasper Maerten werd onbestraft gelaten door een nochtans degelijke scheidsrechter.
    In de slotminuten kon de eveneens sterk ingevallen Ewoud Defevere nog bijna een doelpuntje in zijn vakantievalies meepakken, doch diens sterke poging met rechts werd niet tot een doelpunt bekroond.  Ook Darren Steur was in de slotminuten nog dicht bij een 4de zwartwitte treffer.
    Samengevat konden de cijfers wat zwaarder geweest zijn, doch hopelijk werden de Roeselaarse kanonnen wat gespaard voor onze volgende thuismatch tegen de Gentse Buffalo-boys ...

26-10-2008 om 01:30 geschreven door PR

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    24-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Selectie zaterdag 25.10.2008
    Zaterdag 25.10.2008
    Zulte/Waregem - u13 (10.30 uur)
    verzamelen Schiervelde 08.30 uur of in Waregem 09.15 uur

kern : Leandro Depaepe - Lars Bailliu - Arne Helin - Guillaume Durnez - Ewoud Defevere - Frederic Demeyere - Nigel Vandoorne - Koenraad Alleweireld - Darren Steur - Sander Clerebaut - Jasper Maerten - Yaron Degryse - Edouard Gheeaert - Anouk Vanysacker - Muhamet Rushiti

Zoals je merkt : tweede doelman Alexander Plancke is op vakantie en niet in de kern opgenomen.  Op de bank zullen dus 4 veldspelers plaatsnemen, gezien de U14B dit weekend "bye" is.

PS :
    Doelman Leandro Depaepe kwetste zich tijdens de donderdagtraining aan de hand en is twijfelachtig voor de match van aanstaande zaterdag.  Indien niet fit (en gezien de vakantie van Alexander) zou zijn plaats dan ingenomen worden door Mathieu Vanderschaeghen.

24-10-2008 om 09:07 geschreven door PR

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    23-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.thuismatch eerste ploeg Zulte Waregem
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De situatie van de eerste ploeg ziet er allerminst "rooskleurig" uit.  Een laatste plaats met slechts twee punten en drie gescoorde doelpunten.  En een degradatie heeft ook zo zijn gevolgen voor de jeugdwerking.  Om die reden doet het Jeugdbestuur een warme oproep naar alle jeugdspelers en ouders.  De match tegen Zulte/Waregem van aanstaande zaterdag is van enorm belang : een eerste zege is meer dan welkom, zelfs hoogstnoodzakelijk.  Alle spelers en ouders die dit wensen kunnen bijgevolg de match van zaterdagavond tegen de recente Anderlecht-killers
    gratis volgen.  Een gratis pakket tickets kan dus verkregen worden via Ann 051 22 99 22 of Dirk 0475 / 72 50 86, doch enige voorwaarde is dat dit als "groep u13" dient te gebeuren.  Dus bij interesse, groepeer jullie en vraag een pakket tickets aan.

23-10-2008 om 09:34 geschreven door PR

21-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bekermatch Kortemark
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De bekermatch op SVD Kortemark (woensdag 12.11.2008) werd een half uurtje vervroegd.
    Aftrap dus om 18.00 uur ipv 18.30 uur.

21-10-2008 om 08:44 geschreven door PR

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    20-10-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.New Kids On The Blog : aflevering 4

New Kids On The Blog : aflevering 4 : Muhamet Rushiti

In deze rubriek wordt om de twee weken een speler geïnterviewd (of iemand uit de entourage van de u13).
    In de derde aflevering neemt Sander een gesprek af met Muhamet Rushiti.  In de volgende afleveringen komen dus andere spelers aan bod in dit schakelinterview.  De slotvraag is immers altijd dezelfde.  Wie wens jij als volgende te ondervragen ?

Naam ?
    Muhamet Rushiti
    Vorige Clubs ?
    Tielt, Sporting West, Deinze
    Wat is je lievelingspositie op het terrein ?
    de "9" (verrassing )
    Wie verdient de Gouden Schoen binnen je eigen team ?
    Jasper Maerten
    Wie vind je het mooiste meisje op aarde ?
    Rihanna
    Hoe moet je toekomstige vrouw eruit zien ?  Kwaliteiten ?
    Bruin haar ... redelijk groot ... goed kunnen koken !!
    Wat vind je je eigen sterkste voetbalgaven ?
    Makkelijk scoren ... (hebben we al gemerkt --> 9 stuks reeds dit seizoen)
    Ga je graag naar school ?  Waar ?
    Moderne studies en ja, ik ga graag naar school.
    Wat zou je later willen worden ?
    Profvoetballer of architect
    Wat zijn de verschillen tussen België en je geboorteland ?
    Mooiere natuur en aangenamere warmte ...
    Wie wens jij in de volgende episode te interviewen ?
    Darren Steur

Tegen begin november volgt dus het interview van Muhamet met Darren.
    Benieuwd ...

20-10-2008 om 13:05 geschreven door PR

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KSVR - KV Kortrijk 4-0

Er zijn van die matchen dat je op voorhand weet (of vreest) dat de prestatie laks zal zijn, dat de kans op verliezen groot is.  Zo had ik dat "bad" gevoel voorgaande week tegen Cercle en dat na een "zege-op-automatische-piloot" tegen Moeskroen en een doordeweekse walk-over in de bekermatch op Gits.  Anderzijds zijn er zo van die matchen dat je voelt dat een zege zal volgen.  De thuismatch tegen KV Kortrijk was er zo eentje.  Het revanche-gevoel van de jongens plus het scherpe-getrain deze week bezorgden me vertrouwen.
    Van bij het matchbegin namen we de match in handen.  De kansen waren er, de hoekschoppen waren er.  Doch de goals bleven lang uit.  Dame Fortuna was nog niet overtuigd van onze zege en de vijf goed getrapte hoekschoppen (positiespel dringend eens terug op peil zetten !!) leverden niets op, een dubbele poging van Jasper Maerten werd van de lijn gered, een schot van Yaron Degryse werd door de bezoekende doelman gepakt, een bal van Edouard Gheeraert belandde op de paal en Muhamet Rushiti knalde in het zijnet.  Een voorsprong ware dus zeker verdiend geweest doch voor de afwerkende fase van deze match dienden we te wachten tot na de rust.  Ondertussen vermelden dat KV Kortrijk één enkele kans crëerde in 60 minuten voetbal, dus deze keer een "verdiend" pluimpje voor onze achterhoede.
    Na rust bereikten we in een tijdsspanne van 5 minuten plots onze verdiende voorsprong.  Jasper Maerten vond met een magistrale opening zijn Poperings taalgenootje Edouard Gheeraert en die weet momenteel het doel staan : 1-0.  Een scherpe vrije trap van Lars Bailliu werd door Anouk Vanysacker met zijn wulpse haardos in doel verlengd : 2-0.  In de 48ste minuut was een linkse rush van Edouard Gheeraert goed voor een assist die door Darren Steur met links in doel werd gekatapulteerd.  Ewoud Defevere verving de laatste tien minuutjes uitblinker Edouard op linksbuiten en besloot de laatste 4 gevaarlijke fases voor zijn rekening te nemen.  Twee kansjes werden niet afgewerkt doch een haarfijne assist bezorgde Muhamet Rushiti toch nog zijn bijna-wekelijks goaltje.
    Een verdiende en deugddoende zege die volgende week echter om bevestiging "schreeuwt" "smeekt" en "bedelt" ...

36' 1-0 Edouard Gheeraert (assist : Jasper Maerten)
    38' 2-0 Anouk Vanysacker (assist : Lars Bailliu)
    48' 3-0 Darren Steur (assist : Edouard Gheeraert)
    54' 4-0 Muhamet Rushiti (assist : Ewoud Defevere)

20-10-2008 om 13:03 geschreven door PR

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselsouper
    Vandaag maandag 20.10 worden op training de brieven uitgedeeld voor de jaarlijkse Jeugdmosselsouper.