Inhoud blog
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Flandrien

    23-04-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Op 25 maart  ben ik naar Flandrien van Action Zoo Humain gaan kijken. Een theater stuk geregisseerd door Zouzou Ben Chickha. In de Schouwburgzaal CCGlildhof in Tielt zag ik deze komedie met toch wel wat bekende namen: Wim Willaert, Mourade Zeguendi, Tom Vermeir, Zouzou Ben Chickha. Op de muziekacademie in Deinze gaan wij elk jaar voor repertoire naar een paar stukken gaan kijken, een van die stukken was dit jaar Flandrien.

     In het begin staan ze alle acteurs op een rij te eten en te drinken, toen kon je al zien dat het een zeer komisch stuk ging worden. Flandrien gaat over een wielerploeg van 3 mannen maar opeens komt er een fransman bij. Niet iedereen kan de nieuweling appreciĆ«ren. Tom Vermeir is woedend als Mourade Zeguendi  zichzelf een Flandrien noemt. Dan ontstaan er grappige dialogen tussen de twee. Waarbij Tom zeer racistisch uit de hoek komt.  Mijn persoonlijke favoriet is toch wel Zouzou, hij is het schaap van de bende. Met zijn domme stoten en ongepaste opmerkingen laat hij heel de zaal gieren van het lachen. Wim Willaert de bekendste naam, probeert de kalmte tussen de groep te behouden. En blijft doorheen heel de voorstelling de rust zelf. Met hun bierbuiken en luizige baarden zien ze er niet uit als typische wielrenners. De sfeer tussen de acteurs zat alleszins goed. Zo goed zelf dat de acteurs in het lachen uitbarstte.

    Ik vond het stuk zeer verwarrend en niet duidelijk. Op de website van Flandrien stond dat het toneel over racisme ging. Dat onderwerp kon veel beter worden geaccentueerd. De acteurs waren onprofessioneel en op een bepaald moment zelf aangeschoten. Naar mijn gevoel was dit toneel een ramp.

    1) rekwisieten

    • Er werden zeer weinig rekwisieten gebruikt, zelf de fiets werd uitgebeeld door alle acteurs te samen  . 
    In het begin zag je de acteurs veel eten en drinken   .
    Een opblaasbare micro werd gebruikt. Een fietspomp en een verkeersbordje werd in dezelfde scene gebruikt. In de voorstelling werd er gitaar gespeeld door een van de acteurs. Wim rookte op een bepaald moment een sigaret. Op het einde gebruikten ze een opblaasbare beker.
    • Omdat men weinig decor gebruikte dat duidelijk maakten waar me was, waren de rekwisieten zeer typisch aan iemand of een plaats. Zo had je de opblaasbare micro die duidelijk maakte dat de commentaar gever aan het praten was. Om aan te tonen dat men op de cours zat, heeft me gebruik gemaakt van een fietspomp en een verkeersbordje. Het roken van de sigaret wou weer eens duidelijk maken dat dit geen typische wielrenners zijn. De opblaasbare beker werd gebruikt om aan te tonen dat ze gewonnen waren. Over het algemeen vond ik wel dat de decors duidelijk waren. Ook wanneer ze geen decors gebruikte, maakte hun tekst het duidelijk waar ze waren en wat ze deden.
    2) Kostumering
    • Van begin tot het einde hadden ze hun wielrenners kostuums aan. De pakjes zijn zeer aansluitend.Elke acteur had een ander pak aan. Ook hadden ze hun wielrenners schoenen aan. Drie van de vier acteurs hadden een hoed op. Ook hadden ze weer elk een ander op. Wim draagt een bril. Mourade zijn truitje is in het frans.
    • Het onderwerp is wielrennen dus is het logisch dat ze hun wielrenner kostuum aan hebben. Je kon zeer goed hun bierbuik zien, weer om hun onsportieve figuur te benadrukken. Zouzou heeft een oud petje aan dat typisch is voor de sport. Ook ziet het er zeer onnozel uit, wat wel past bij zijn karakter. Wim die dan weer heel nonchalant is, heeft een pet aan. Tom Vermeir geeft dan weer een helm aan. Hij komt zeer professioneel over. Tom denkt dat hij de beste wielrenner is, dus dat past goed bij hem. Omdat Mourade zijn truitje frans is, is het duidelijk dat hij frans spreekt.
    3) Gebruik van podium en ruimte
    • De acteurs staan voornamelijk van voor op het podium.In het begin van het stuk staan ze alle vier op een rij van voor. De rekwisieten staan in de rechterhoek van achter op het podium. De acteurs lopen dus naar achter voor de voorwerpen te nemen. In het stuk wordt er de zetel gebruikt die staat meer naar links op het podium. De cours wordt afgespeeld in het midden van het podium. Op het einde van het toneel staan ze in het midden op het podium, Mourade wordt door de rest van de acteurs opgeheven  
    • Het licht is vooral naar voor gericht dus blijven ze in het licht staan. In het begin staan ze alle vier duidelijk in het zicht zodat de mensen, de acteurs al wat kunnen observeren. De zetel staat links omdat men door heen het stuk men nog niet links heeft gespeeld. De cours gebeurt in het midden omdat er rechts en links hekkens staan om de 'fans' weg te houden. Het eind beeld is een mooie afsluiter omdat de vriendschap tussen de vier komt hier naar boven. Mourade wordt opgeheven het is een teken dat hij geaccepteerd wordt door de rest van de groep. De acteurs gebruiken het podium goed, men heeft op elke plaats wel een scene gespeeld.




    23-04-2016 om 20:55 geschreven door Esther Tack  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/esthertack

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    23-04-2016 om 18:22 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 18/04-24/04 2016

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs