Ik ben Mona en Fauve
Ik ben een vrouw en woon in (Belgie) en mijn beroep is blogger/leerling.
Ik ben geboren op 01/01/1998 en ben nu dus 26 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Gezond eten en bewegen.
Wij houden een blog om uw leefstijl gezonder te maken
Wij zijn Fauve en Mona en wij hebben deze blog gemaakt om mensen tips en recepten te geven voor een betere en gezondere leefstijl. Als je onze tips volgt zul je gegarandeert een gezondere manier van leven ontwikkelen!
Geniet van onze blog, hopelijk vinden jullie hem goed!
Breng het water aan de kook en doe er de couscous bij. Roer er met een vork nog een scheutje olijfolie door. Wacht 2 minuten tot de couscous het water begint op te nemen en roer er dan met een vork door. Wacht nog 5 minuten en roer dan opnieuw met een vork door de couscous om te vermijden dat er zich klontertjes vormen. Giet het overtollige water weg en laat de couscous 10 minuten afkoelen.
2
Schraap ondertussen de wortelen. Je kunt ze met een fijnekeukenrasp raspen of in stukken snijden en mixen met dekeukenrobot.
3
Meng de wortelstukjes en de versgehakte peterselie met de couscous
4
Meng het limoensap en de geraspte limoenschil met de roze peperbolletjes en roer ze door de couscous.
5
Snij de forelfilets in stukjes en meng ze door de couscous.Leg keukenringenop de borden en lepel er de couscous in. Druk lichtjes aan zodat het mengsel stevig in de ringen blijft zitten. Haal de ringen voorzichtig weg. Werk af met een reepjeforelfileten wat peterselie
Pasta met erwtjes en pancettaIngrediënten voor 4personen- 500g kleine pasta - 300g jonge spinazie - olijfolie- 50g parmezaan (schilfers) - 150g diepvries erwten - peper- 150 g pancetta - 1dl kippenbouillon - zout
Bereidingswijze
1
Kook de pasta beetgaar in gezouten water. Gril ondertussen de pancetta krokant.
2
Stoof de doperwtjes en de spinazie even in olijfolie. Verkruimel er de pancetta bij en overgiet met bouillon. Kruid met peper.
3
Vermeng de saus met de uitgelekte pasta en verdeel over de borden. Bestrooi met parmezaan.
- 100g kwark (magere) - 1 mespuntje citroenschil (geraspt) - fruit (naar eigen smaak)
- 150ml room - 50g suiker - blaadje munt (enkele)
Bereidingswijze
1
Week de gelatine in koud water.
2
Roer de yoghurt glad met de kwark, de geraspte citroenschil en de suiker.
3
Knijp de gelatine goed uit. Verwarm de limoncello op een zacht vuur in een steelpannetje, los er de gelatine in op. Laat heel even afkoelen. Meng eerst met 2 eetlepels van hetyoghurtmengsel en vermeng daarna met de rest van deyoghurtcrème.
4
Klop de room stijf. Spatel hem onder de yoghurtcrème. Laat minstens 3 uur opstijven in de koelkast.
5
Vorm met behulp van 2 eetlepels mooie quenelles van deyoghurtmousse. Verdeel ze over dessertbordjes. Werk naar smaak af met vers fruit, suiker en enkele muntblaadjes