Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.trainingen

Op zaterdag 29 december spelen we het indoortoernooi in Pittem, dit zal s avonds zijn,de juiste uren zullen nog meegedeeld worden.
    Na Nieuwjaar starten we met de trainingen op maandag 7 januari. Vanaf dan trainen we telkens op maandag en woensdag.

09-12-2012 om 17:03 geschreven door

15-11-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DVK Egem - DV Kortrijk
    Zaterdag  mochten we het thuis opnemen tegen Dv Kortrijk. Louise was nog steeds niet speelklaar , maar ons team werd aangevuld met Lizzy en Julie van onze U13.
    Na een evenwichtige start waren het toch de bezoekers die voor licht overwicht konden zorgen.
    Zara kon de eerste 2 aanvallen knap onschadelijk maken, maar na 10 minuten spelen kwam de bal onverwachts aan de eerste paal, Zara kon de bal onvoldoende klemmen en ging( volgens de scheids) nipt over de doellijn.0 – 1.
    DVKE herpakte zich een beetje met kansjes voor Camille en Kelsey V., maar de afwerking bleef in gebreke. Kortrijk bleef ons onder druk zetten en vooral op een 4 tal hoekschoppen zorgden ze toch steeds voor gevaar , maar onze verdediging kon telkens een 2de tegentreffer vermijden. De laatste doelkans van de eerste helft was voor Lopke, maar ook nu lukte het scoren niet zodat er met een 0 – 1 achterstand gerust werd.
    In de 2de helft zagen we een wakker geschud DVKE aan de partij beginnen, al na 2 minuten werd Femke op rechts de diepte ingestuurd , haar voorzet kwam perfect tot bij Lopke die nu wel  goed afwerkte en de gelijkmaker scoorde. 1 – 1.
    DVKE bleef beter combineren en Kortrijk kreeg het moeilijker achterin, toch bleef het opletten geblazen voor hun counters. Na 25 minuten was het zover, onze verdediging gaf te veel ruimte weg en de doorgebroken spits kon alleen op doel afgaan, de harde knal glipte ongelukkig uit Zara’s handen en ging het doel binnen. 1 – 2.
    DVKE antwoordde direct, maar het schot van Lopke spatte op de deklat uiteen, ook het afstandsschot van Lizzy ging er niet in. Na 31 minuten werden we terug op snelheid gepakt bij een counter van Kortrijk, de bal ging, onhoudbaar voor Zara, de rechterhoek binnen en zo kwamen we toch wel onverdiend 1 – 3 achter.
    DVKE bleef er in geloven en nog geen 2 minuten later kon Lopke de verdediging op een hoopje spelen en de bal tot bij de mee opgerukte Kelsey V. spelen die mooi de aansluitingstreffer op het bord schoot. 2 – 3. Er werd nu alles op alles gezet om toch nog een puntje uit de brand te slepen. In de slotminuut kon Lopke de 16 meter binnendringen maar kreeg een ferme duw waardoor ze volledig uit balans werd gebracht, maar lopke bleef op de been, zodat de scheids besloot om geen penalty te fluiten en zo was onze laatste kans op een gelijkspel om zeep en ging Kortrijk met de 3 punten lopen. Op basis van de 2de helft was een puntje toch wel verdiend geweest.

Speelden voor DVKE : Zara, Charlotte, Nikka, Marthe, Kelsey D., Julie, Camille, Hanne, Kelsey V., Lopke, Femke, Elien, Julie (U13), Lizzy(U13).

15-11-2012 om 19:12 geschreven door marnix demeyere

Categorie:wedstrijdverslagen
    21-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DU16 Ladies Oudenburg - DVK Egem
    De verplaatsing naar Oudenburg moesten we aanvatten zonder onze twee gekwetsten: Nikka en Camille. Ik kon echter opnieuw rekenen op drie meisjes van de U13 om ons te depanneren.
    Van bij de start nemen we het heft in handen en laten de bal goed rond gaan. Na enkele minuten krijgen we een vrije trap net buiten de zestien. De trap van Louise gaat echter voorlangs. Niet veel later kan Lopke een aanval opzetten op de linkerflank en haar voorzet word door de goed inlopende Hanne binnengetrapt, 0-1. Dan volgt er een snelle aanval met Marthe maar ze besluit naast. In de dertiende minuut volgt dan een schitterende actie van Louise, ze neemt de bal aan op de borst, zet een viertal tegenstanders in de wind en schiet dan onhoudbaar binnen. 0-2. Na 27 minuten kan Oudenburg voor het eerst dreigen. Een vrije trap centraal voor doel word net onder de lat binnengetrapt, 1-2.

We gaan de rust in met een krappe maar verdiende voorsprong.

De tweede helft beginnen we opnieuw sterk en in de 45e minuut kan Lizzy een vrije trap schitterend binnentrappen, 1-3. Wanneer Louise even later in de zestien onderuitgehaald word krijgen we de kans om via strafschop de voorsprong verder uit te diepen. Helaas gaat de bal van Lizzy net naast. Dit is slechts uitstel, na 55 minuten volgt een inworp naar Lopke die alleen voor doel komt en prachtig afwerkt, 1-4. Oudenburg zet nu alles op alles en dwingt nog enkele goeie kansen af, maar telkens staat Zara op de goeie plaats. Lopke kan in de slotfase met haar tweede van de dag het orgelpunt plaatsen, 1-5.

Opnieuw een goeie wedstrijd van onze geel-zwarte dames, een vlotte balcirculatie en veel inzet hebben tot een mooie overwinning geleid. We mogen zeker de goeie prestatie van onze meisjes van de U13 niet vergeten die zich moeiteloos in onze ploeg hebben geïntegreerd. Opmerkelijk is het feit dat we in het laatste kwartier met twee spelers van 10 jaar(Julie en Phebe) en twee spelers van 12 jaar(Lizzy en Louise) op het veld stonden. En dat tegen een ploeg van bijna allemaal laatstejaars. Dit is zeker een opsteker naar de toekomst toe.

Speelden voor DVK Egem: Zara, Charlotte, Elien, Kelsey D., Julie M., Femke, Marthe, Louise, Kelsey V., Hanne, Lopke, Julie V.(U13), Lizzy(U13) en Phebe(U13).

21-10-2012 om 23:48 geschreven door marnix demeyere

16-10-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DVK Egem - Cercle Brugge
    Zaterdag kregen we met Cercle Brugge terug een taaie klant op onze grasmat.
    Cercle had ook hun  competitiestart niet gemist , maar we kennen allemaal de kwaliteiten van ons team en als we dit optimaal uitspelen  moeten we eigenlijk van niemand schrik hebben dit seizoen. DVKE startte gedreven en na 2 minuten kreeg Kelsey V. al 2 mooie kansen voor de voet geschoteld maar bij de afwerking ontbrak het haar aan koelbloedigheid.  12 minuten lang werd Cercle tot verdedigen gedwongen en creëerden we kans na kans, maar de afwerking bleef ons zorgenkind,zowel Hanne,Camille  als Kelsey kregen de bal niet tegen de netten, na 13 minuten kon Cercle een eerste keer dreigen, op hoekschop zagen we de bal gelukkig in het zijnet gaan. Al vlug was duidelijk dat de Cercle- counters gevaarlijk zouden zijn, vooral op kracht en snelheid zijn ze sterker. DVKE nam terug het initiatief over en zo kregen Louise en Hanne elk een mooie kans, maar terug bleef de afwerking in gebreke, zoveel kansen en niet scoren, het begon ons zorgen te baren. Na 20 minuten kwamen de bezoekers opzetten en na een snelle counter bleef het even warm voor ons doel omdat we de bal niet weg kregen uit onze 16 meter. Op hoekschop kon Zara de bal mooi uit de lucht plukken net voor de aanstormende Cercle-spits. We kregen de druk onder controle en speelden terug ons eigen spel, zo kon Camille de buitenspelval ontwijken en solo op doel afgaan, ze plaatste de bal nu wel geconcentreerd naast de keepster en zorgde zo voor de over verdiende voorsprong : 1 – 0. Na nog een kans voor Kelsey moest Zara nog 2 knappe reddingen uit haar mouw schudden om onze ‘te’kleine voorsprong te kunnen behouden. Ruststand 1 – 0. In de 2de helft nam Cercle de beste start, na 3 minuten werd onze verdediging op snelheid gepakt en op de harde knal op doel was Zara kansloos, zo stonden de bordjes terug gelijk : 1 – 1. DVKE bleef het moeilijk hebben en werd de strijd vooral op het middenveld gestreden.  Na 13 minuten begon het beter te lopen, er werden 3 hoekschoppen op rij afgedwongen, maar echte doelkansen bleven uit. Na 21 minuten kreeg Kelsey op links ruimte en trok richting doel, scherp voor doel gekomen schoot ze tot ieders verbazing de bal tussen de keepster en de paal in doel, terug meer dan verdiend op voorsprong : 2 – 1. Nog geen minuut werd de vooruit geschoven Lopke van op eigen helft gelanceerd en trok solo richting doel , de afwerking was perfect en de 3 – 1 was een feit, match gespeeld zou je denken, maar de bezoekers hadden al snel een antwoord klaar, terug werden we veel te gemakkelijk op snelheid gepakt en de aansluitingstreffer stond te vlug op het bord : 3 – 2. Koel blijven en voorsprong verdedigen, dat lukte ons aardig tot in de blessuretijd, Louise wordt bij haar aanvalspoging gehaakt, maar de scheids (die tot hiervoor een perfecte match floot ) liet deze fout onbestraft en bood zo de bezoekers een ultieme aanvalpoging aan, we krijgen de bal niet goed weg van voor onze doellijn en plots zien we de bal erin gaan en zo komt de gelijkmaker voor Cercle er toch : 3 – 3. Tijd om te reageren was er niet meer en zo eindigde deze partij op een gelijkspel. Jammer, maar toch een mooie wedstrijd gezien . 2 punten verloren door een fout van de scheids, akkoord, maar we moesten in de eerste helft al het verschil gemaakt hebben, zo zie je maar , als je de kansen die je krijgt niet benut, krijg je op het einde dikwijls het deksel op de neus. We hebben een knap voetballend team, maar deze kwaliteit moet beloond worden met doelpunten en overwinningen, dus blijven werken op training en vooral het doelkader niet uit het oog verliezen.
    Speelden voor DVKE: Zara, Charlotte,Elien,Kelsey D., Femke, Marthe,Hanne, Kelsey V., Julie, Loiuse, Camille, Lopke en Julie(U13 ).

16-10-2012 om 19:29 geschreven door marnix demeyere

29-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DVK Egem - Davo Leffinge
    Na onze mindere prestatie van verleden week hadden we iets recht te zetten tegen Davo Leffinge. Door blessures moesten we Charlotte en Kelsey D. missen.De rangen werden versterkt door Lizzy, Phebe, Julie en Emma van de U13.
    We begonnen goed aan de wedstrijd, scherp en geconcentreerd. Vanaf de eerste minuut hadden we veldoverwicht en konden we een resem kansen afdwingen.De bal wou er echter maar niet in. De sterk spelende doelvrouw van Leffinge kon er altijd een stokje voor steken. De 1-0 viel dan toch toen Louise na een mooie solo  door het midden met een hard gekruist schot kon scoren. Eindelijk, hoorde je iedereen denken. We gingen op zoek naar een tweede goaltje maar telkens stond de Leffingse doelvrouw op de goede plaats. De laatste tien minuten van de eerste helft namen we wat gas terug en kon Leffinge op één van hun counters de 1-1 aantekenen.
    De tweede helft begon net als de eerste met Egemse druk. Al snel kon Kelsey de 2-1 binnentikken. Het geruststellende derde doelpunt bleef echter uit. Telkens stond debezoekende doelvrouw op de goeie plaats. Naarmate de wedstrijd vorderde en het maar niet lukte om een derde maal te scoren, werden de uitbraken van Leffinge gevaarlijker. Maar net als in een goeie film hadden onze dames het beste voor laatst bewaard. Met nog enkele minuten te spelen kon Femke met twee prachtige doelpunten de eindscoreop 4-1 brengen.
    Een terechte en verdiende overwinning van onze geel-zwarte dames. Misschien iets te weinig doelpunten gemaakt maar als we telkens zoveel kansen kunnen creëren zullen de goaltjes wel volgen. Noteren we ook nog de goeie invalbeurt van onze vier youngsters van de U13.
    Speelden voor DVK Egem: Marthe, Elien, Nikka, Louise, Camille, Kelsey V., Lopke, Hanne, Femke, Zara, Julie, Phebe(U13), Lizzy(U13), Emma(U13) en Julie(U13).

29-09-2012 om 00:00 geschreven door marnix demeyere

24-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames U16 SK Staden - DVK Egem
    Zaterdag stond het duel met SK Staden op het programma, volgens geruchten in de wandelgangen zou dit een “makkie” moeten worden, in het verleden werd er telkens met ruime cijfers gewonnen. Te zelfzeker aan de wedstrijd beginnen zou ons wel eens zuur kunnen opbreken, benieuwd??DVKE begon goed en drong Staden in de verdediging . Na 3 minuten kon Kelsey V. doorzetten en Lopke aanspelen die de bal voorbij de keepster kon tikken: 0 – 1. Een paar minuten later kreeg ook Femke haar kans, bal wil er echter niet in. Na 9 minuten kon Camille zich vrijspelen en met een afstandschot hoog in doel stond de 0 – 2 op het bord. We zijn vertrokken zou je denken maar niets was minder waar. Nog geen minuut later kon Staden een eerste keer dreigen en met succes, bij aanval over links ging de bal over Marthe het doel binnen : 1 – 2.  Het ging van kwaad naar erger, de slechte passes waren niet meer bij te houden en zo kun je niet voor doelgevaar zorgen, en de doelkansen die we wel kregen werden vakkundig de nek omgewrongen. De thuisploeg daarentegen had moed geput uit het doelpunt en onder de aanmoedigingen van hun supporters bleven ze in een stunt geloven. In de 28ste minuut kreeg de thuisploeg een betwistbare  vrije trap toegekend, onze verdediging was niet wakker en liet de spits te veel ruimte naar doel, Marthe werd omspeeld en onze nonchalance werd zo afgestraft , alles terug gelijk , 2 – 2 , tevens ruststand.   Na het ronde tafel gesprek met trainer Marnix zou het de tweede helft toch beter moeten.
    In de eerste minuten zagen we toch al iets meer gretigheid in de duels en de combinaties liepen iets vlotter. Na 6 minuten kon Hanne centraal aangespeeld worden en plaatste de bal mooi naast de keepster, 2 – 3 . Minuutje later identieke actie maar nu was het Camille die de keepster met een plaatsballetje te grazen nam , 2 – 4. De kansen bleven komen , maar de afwerking bleef ondermaats. Pas na 23 minuten konden we nog eens juichen, een hoekschop getrapt door Camille belandde in het pak en de bal ging via de voet van een verdedigster het doel binnen , 2 – 5. Zonder veel spektakel werd de match uitgespeeld en bleef het 2 – 5.
    Dit was duidelijk de minst goede wedstrijd van onze U16. Hieruit moeten lessen getrokken worden, nooit uitgaan van de zwakte van de tegenstander maar wel vanuit eigen kunnen !!!!
    Speelden voor DVKE: Marthe ( doel ), Charlotte, Elien, Kelsey D., Zara, Julie, Kelsey V.,Camille, Lopke, Hanne en Femke.

24-09-2012 om 07:02 geschreven door marnix demeyere

19-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DVK Egem - Zulte Waregem
    Zaterdag kregen we Zulte-Waregem ( met prettig terugzien van Sonja en Lisa , ex- DVKE ) op de koffie, met dit team hadden we reeds kennis gemaakt op het tornooi van Cercle Brugge en toen werd er vlot gewonnen. Hopelijk kunnen we vandaag deze prestatie herhalen.
    Beide ploegen stonden om 10u15 present, enkel de scheids had zijn kat gestuurd. Gelukkig konden we rekenen op de goedheid van trainer Stefaan om na de match van de U13, ook deze match in goede banen te leiden, Stefaan,  van harte bedankt !!
    DVKE drukte meteen de bezoekers op eigen speelhelft terug en na 2 minuten spelen kon Camille de score openen met een harde knal hoog in doel :1 – 0. Het bleef kansen regenen maar Lopke, Louise en Femke hadden pech bij de afwerking. Na 11 minuten zag Zara de bal voor het eerst van dicht, een oprapertje. 2 minuten later  kon Louise, na mooi samenspel, de bal in de verste hoek binnen sjotten en de score verdubbelen : 2 – 0. De combinaties begonnen vlotter te lopen en 5 minuten later kon Lopke met hulp van de paal de 3 – 0 scoren. Ook de 4 – 0 kwam van de voet van Lopke, na assist van Louise. Kijk eens aan, Hattrick, Lopke scoort de 5 – 0, na een slechte uittrap van de keepster. Onze 6de goal was de mooiste, Louise dribbelt zich vrij en krult de bal onhoudbaar de kruising binnen : 6 – 0.
    Vlak voor de rust wordt het nog 7 – 0, de keepster verkeek zich op een  zwak schot van Louise .

Ook in de 2de helft konden de bezoekers geen weerwerk bieden en bleef het eenrichtingsvoetbal.
    Na 5 minuten kon Camille centraal solo doorbreken en tekende voor de 8 – 0. De concentratie verzwakte een beetje zodat de combinaties niet meer waren wat ze moesten zijn. Pas na 17 minuten kon Kelsey V. haar kans grijpen, de doelvrouw moest haar schot lossen maar Femke was goed gevolgd en tikte de 9 – 0 genadeloos tegen de netten. De druk van DVKE bleef aanhouden, maar uit een 3-tal hoekschoppen kon geen echt doelgevaar gecreëerd worden. Na 25 minuten spelen wandelde Camille door de verdediging en scoorde makkelijk de 10 – 0. Na enkele keren terug gefloten te worden wegens (terecht) buitenspel kon Lopke in de laatste minuut van op eigen speelhelft op snelheid de verdediging eraf lopen en haar actie met een prachtig doelpunt verzilveren: 11 – 0.
    Opnieuw een mooie( makkelijke) overwinning, met bij momenten zeer knap samenspel. Proficiat !!
    Speelden voor DVKE: Zara, Charlotte, Nikka, Kelsey D, Marthe, Elien, Julie, Kelsey V, Louise, Femke, Lopke, Hanne en Camille .

19-09-2012 om 13:16 geschreven door marnix demeyere

09-09-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dames U16 Rassing Harelbeke - DVK Egem
    Wedstrijdverslag  U16 : Rassing Harelbeke – DVK Egem : 5 – 4.
    Zaterdag trokken we naar Harelbeke om daar ‘den rassing’ partij te geven . DVKE moest 2 basisspeelsters missen ( Louise en Hanne ), gelukkig konden Lizzy en Stephanie van de U13 het team versterken.
    Harelbeke kwam met een stevige ploeg op het veld ,in kracht en gestalte hadden ze duidelijk de bovenhand. DVKE begon goed en kon in de eerste minuten al een hoekschop afdwingen, maar echt doelgevaar lieten ze ons nog niet noteren. Bij de eerste aanval van de thuisploeg was onze verdediging veel te braaf en liet zo Harelbeke veel te gemakkelijk scoren : 1 – 0. DVKE reageerde gepast en zette de thuisploeg onder lichte druk. Bij een 2-tal hoekschoppen konden we de verdediging toch iets ongerust maken, ook Femke kreeg een kansje, maar de keepster was net iets vlugger op de bal. Na 12 minuten trok Camille voor de 16 meter op wandel en met een hoog afstandschot kon ze de lokale keepster verschalken 1 – 1. Een paar minuutjes later floot de scheids strafschop voor de thuisploeg ( aangeschoten handspel ). Zara stopte de strafschop, maar de Harelbeekse spits was vlugger op de bal een schoot onhoudbaar naast Zara binnen ,2 – 1. DVKE ging gretig op zoek naar de gelijkmaker en sprokkelde enkele kansen bij elkaar, maar de pogingen van Femke en LoPke  leverden geen doelpunt op en zo gingen we rusten bij een 2 – 1 achterstand.
    Ook in de tweede helft begon DVKE goed , na 4 minuten ging het schot van Marthe maar net naast. Daarop kon de thuisploeg een snelle aanval opzetten op rechts, de bal werd voorgezet en werd aan de eerste paal in èèn tijd binnengetrapt, 3 – 1. DVKE bleef goed combineren en zo kon Femke op rechts doorzetten , haar voorzet week af op het been van een verdedigster en de bal liep naast de keepster het doel binnen, 3 – 2. DVKE bleef drukken en kansen afdwingen , maar de bal wilde er niet meer in. Op het kwartier moest Zara gepast ingrijpen op hoekschop en kon zo beletten dat Harelbeke verder kon uitlopen. Na 18 minuten kon Femke gelanceerd worden op rechts en plaatste de bal mooi naast de uitgekomen keepster in doel, 3 – 3. Kort daarna kreeg Lopke de kans om ons op voorsprong te schieten, maar terug kon maar net door de keepster redding gebracht worden. Wat ons niet lukte,lukte Harelbeke wel, bij de eerst volgende aanval werd onze verdediging terug geklopt 4 – 3. DVKE bleef erin geloven en bleef aanvallend voetballen. Op het half uur kon de thuisploeg gevaarlijk voor ons doel komen, Zara kon met een mooie redding de eerste poging stoppen, maar hun tweede poging ging wel binnen 5 – 3. Nog geen minuut later kreeg DVKE weer hoop, na mooi combinatievoetbal kon Kelsey V. centraal op doel afgaan en beheerst afwerken 5 – 4. DVKE zette nu alles op alles om toch maar die over verdiende gelijkmaker te scoren, Lopke kreeg nog de grootste kans, maar haar schot met de linkervoet ontbrak aan kracht en zo kon het schot nog net voor de doellijn gered worden. Het bleef 5 – 4, maar bij ons was iedereen toch tevreden, we hebben mooi voetbal en vooral veel strijdlust gezien . Ondanks de nederlaag een knappe collectieve prestatie  geleverd, ook Lizzy en Stephanie zijn knap ingevallen.
    Speelden voor DVKE : Zara, Elien, Nikka, Kelsey D. , Charlotte, Marthe , Femke, Camille, Lopke,Julie,Kelsey V., Lizzy en Stephanie.

09-09-2012 om 21:31 geschreven door marnix demeyere

09-08-2012
    Beste,

woensdag 15 augustus is er geen training.

Marnix

09-08-2012 om 18:45 geschreven door

04-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.afspraken seizoen 2012-2013
    Dag iedereen,

in verband met het seizoen dat komt zou ik graag enkele afspraken met jullie maken. Er zal dan ook rekening gehouden met het volgen van die afspraken bij het maken van de wedstrijdselectie.

-de trainer heeft altijd gelijk, maar staat altijd open voor gezonde discussie
    -op tijd zijn op training en voor de wedstrijd
                           -training:half uur voor de training in de kleedkamer, om 19.00uur op het veld
                           -wedstrijd:één uur voor de wedstrijd aanwezig, half uur voor de wedstrijd op het veld
    -eerbied en respect voor trainer, bestuur, afgevaardigde en supporters
    -een hand geven bij aankomst en bij vertrek
    -zorg dragen voor het materiaal dat ter beschikking staat van de ploeg
    -ballen, potjes, kegels, hesjes, .......worden na de training door iedereen samen terug ingezameld
    -uitrusting, sporttassen, sweaters, .....blijven niet rondslingeren en zijn altijd proper en in goede staat
    -respect voor elkaar
    -elkaar oppeppen en niet afbreken, geen verwijten, geen negatieve kritiek
    -opmerkingen worden door de trainer gegeven en niet door jullie onder elkaar
    -afwezigheden worden op tijd gemeld
    -bij afwezigheid word de trainer twee dagen op voorhand verwittigd(er zijn altijd uitzonderingen) om op tijd de selectie te kunnen maken, plots opkomende ziektes een half uur voor de training worden niet aanvaard
    -inzet en karakter: ik verwacht van iedereen dat er altijd met veel inzet en karakter getraind en gespeeld word, zelfs al heb je eens een slechte dag of moet je eens op de bank zitten
    -eerlijkheid: wanneer men zich niet 100% voelt door kwetsuren of opkomende ongemakjes, altijd melden aan de trainer, het heeft geen zin om te spelen met last, dat maakt het alleen maar erger
    -identiteitskaart: het is verplicht om jullie identiteitskaart bij te hebben bij elke wedstrijd, wie ze niet bij heeft kan niet spelen en straft zo zichzelf, maar ook de rest van de ploeg
    -leute en plezier: is zeer belangrijk, maar niet op de momenten dat er moet geluisterd worden naar de uitleg bij oefeningen of bij de wedstrijdbespreking
    -alle gegevens over wedstrijden en trainingen kunnen teruggevonden worden op de website van DVK Egem of op de blog van de U16