Kindermenu: Balletjes in tomatensaus aan 9 €

23-10-2010 om 14:39 geschreven door Tony

18-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SPD - Barrock
                                                          SPORTING DRESSEL     -    BARROCK                                    door VAN SANDE Pieter

Sporting Dressel trad opnieuw aan met een onuitgegeven elftal. De blessures van sterkhouders als onder meer Chris Moens ( aka Moiken ), Sam De Windt en Kristof Van Roy bezorgen de hoofdcoach van Sporting Dressel, Walter Van Den Abbeele al weken kopzorgen.  Na de bekeruitschakeling van twee weken terug en de vrije speeldag vorige zaterdag rekende de coach toch op een overwinning. Tegenstander Barrock stond met slechts twee punten als voorlaatste in het klassement, maar daar was op het veld weinig van te zien.  Mede dankzij een krachtig blazende tegenwind kon Barrock haar zwierig spel opleggen. Sporting Dressel onderging het spel.  Een geconcentreerde keeper Hans De Bondt kon zijn netten met enkele prima ingrepen schoon houden. In de verdediging was Kris Claessens een opvallende pion. Met veel overzicht en branie slaagde hij erin om heel wat ballen te recupereren.    Op een zeldzame counter brak Gert Vranckx echter de ban voor sporting Dessel. Hij draaide zich aan de middenstip mooi weg, hield twee spelers af en de doelman van Barrock stond machteloos tegen het gekraakte overhoekse schot. Lang kon Dressel niet genieten van de voorsprong.  ‘Kaas met gaatjes’, riep Dirk De Vuyst zijn verdedigers bemoedigend toe. Ondanks de motiverende woorden van de libero en ouderdomsdeken van Sporting Dressel kwam Barrock toch langszij na een vermeende buitenspelpositie. Rechtermiddenvelder en nieuwkomer Thomas Van Sande die een solide wedstrijd speelde,  kon de aanvaller van Barrock in deze fase niet meer afstoppen.  De topschutter van Barrock schoof de bal onder een kansloze goalie De Bondt. In de tweede helft zagen we een evenwichtiger spelbeeld. Veel spektakel viel er evenwel niet meer te beleven.  Beide teams hielden te veel ruimte tussen de linies en slaagden er niet in om een samenhangende aanval op te zetten.  Beide partijen verzoenden zich met de logische 1-1 uitslag. Ook een invalbeurt van supersub Davy Decoster kon het resultaat niet meer in het voordeel van Dressel ombuigen. De wedstrijd werd nog ontsierd door een doodschop van de centrale middenvelder van Barrock op de spelmaker van Sporting Dressel, Gert Vranckx. Deze overduidelijke overtreding werd niet bestraft. Onbegrijpelijk! De scheidsrechter, die verder een degelijke wedstrijd leidde, had moeite om de spelers  te kalmeren na het laatste fluitsignaal. Hopelijk geen nieuwe blessure voor het al fel geplaagde Sporting Dressel. Opnieuw een teleurstellend resultaat van Dressel dat volgende week speelt tegen hekkensluiter HOKE.  Het lijkt erop alsof Coach Van Den Abbeele steeds verder onder druk kom te staan. Het bestuur zegt voorlopig al haar vertrouwen te behouden in haar sportieve verantwoordelijke.  Al klinkt er bij een aantal spelers meer en meer gemor over de tactische keuzes (manverdediging en een te verdedigende opstelling) van haar coach. Enkel een stevige overwinning tegen HOKE lijkt het tij nog te kunnen keren. Van Den Abbeele was na de wedstrijd niet meer bereikbaar voor commentaar.

18-10-2010 om 16:55 geschreven door Tony