Helaas kan iedereen zich gedragstherapeut noemen, het is geen beschermd beroep. Honden trainen is iets heel anders dan gedragstherapie. De meest uitgebreidde opleiding tot gedragstherapeut wordt gegeven door het gedragscentrum van Martin Gaus in Lelystad. Deze opleiding is te vergelijken met het beroemde universitaire niveau van de opleiding in Birmingham. Andere opleidingen in Nederland hebben helaas minder diepgang en zijn sterk onderhevig aan belangenverstrengeling van aangesloten docenten met eigen organisaties. Als u een gedragstherapeut nodig heeft, vraag dan altijd naar zijn kwalificaties. De meeste gedragstherapeuten zijn aangesloten bij de beroepsvereniging ALPHA, en dit is een waarborg voor kwaliteit. Bij problemen die niet tijdens de cursus zijn op te lossen kunnen mensen in de thuissituatie worden begeleid. De gedragstherapeut observeert de hond in zijn eigen omgeving en analyseert het probleemgedrag. Samen met de eigenaar zal een aan de hond aangepaste therapie worden ingezet.
De basiscursus zoals die door ons gegeven wordt, verschaft de eigenaar heel veel inzicht in het gedrag van zijn hond, en veel problemen zijn ook door middel van deze cursus op te lossen. Mochten er na afloop van de cursus nog problemen zijn die uitsluitend in de thuissituatie zijn op te lossen, dan geeft onze hondenschool extra nazorg. Onze gedragstherapeut komt bij u thuis om een op maat gericht advies te geven. Deze dienst is in principe gratis.
Een dier krijg je voor het leven en niet alleen met kerstmis.
Elk jaar worden zo'n 80.000 honden en katten dakloos. Omdat ze zijn weggelopen, afgedankt of omdat er door omstandigheden niet meer voor ze gezorgd kan worden. Al deze dieren worden liefdevol opgevangen in asielen. Voor maar liefst negentig procent van deze dieren wordt gelukkig snel een nieuw tehuis gevonden. Wie een hond of een kat uit het asiel haalt, betaalt daarvoor een symbolisch bedrag. Asielen maken daar geen winst op! Mensen die een dier aan het asiel afstaan, moeten bijdragen aan de kosten van opvang tot een nieuwe baas is gevonden. Asielen zijn voor een groot deel afhankelijk van vrijwilligers. Lijkt het u wat om te helpen op wat voor manier dan ook? Neem dan eens vrijblijvend contact op met een asiel bij u in de buurt en vraag naar de mogelijkheden.
Het maken van een blog en het onderhouden is eenvoudig. Hier wordt uitgelegd hoe u dit dient te doen.
Als eerste dient u een blog aan te maken- dit kan sinds 2023 niet meer.
Op die pagina dient u enkele gegevens in te geven. Dit duurt nog geen minuut om dit in te geven. Druk vervolgens op "Volgende pagina".
Nu is uw blog bijna aangemaakt. Ga nu naar uw e-mail en wacht totdat u van Bloggen.be een e-mailtje heeft ontvangen. In dat e-mailtje dient u op het unieke internetadres te klikken.