Inhoud blog
  • TUROFED roept hulp in v.d Turkse regering
  • Richard Garriott naar de ruimte met Space Adventure
  • Premier Inn lanceert volledige zelf check-in!
  • Goed nieuws voor jetlagers!
  • 240 000 dollar voor Arabische T-shirt op luchthaven JFK!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Discuss Tourism and Leisure Now
    Want ook jouw mening telt!
    08-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toerisme in Afghanistan?

    Elke dag kunnen we getuigen van dappere journalisten die life verslagen uitgeven vanuit oorlogsgebieden. Op een achtergrond van bombardementen, vuurschoten en een schreeuwende menigte,  waar de donkere hemel met elke explosie de verwoestte stad weer verlicht, wagen zij hun leven voor het perfecte verhaal, de ontroerende beelden,…..en natuurlijk hun maandelijks loon. Tot het licht is uitgedoofd en alle inwoners zijn weggevlucht naar vluchtelingkampen en omliggende steden…..Je kijkt naar de beelden met een brok in de keel en denkt ‘maar goed dat ik hier zit’….Je zal je niet afvragen ‘welke toeristische bezienswaardigheden zijn er eigenlijk in Kaboel’? Laat staan dat het ooit nog maar in je opkomt om er heen te reizen.

     

    Maar het fenomeen ‘toerisme’ kan je vinden in ‘s werelds meest onwaarschijnlijke gebieden. Van het koude Antarctica tot de oneindig grote ruimte. Sommige toeristen gaan wel heel ver om hun zintuigen te prikkelen. Mensen die oorlogsgebieden ‘opzoeken’ om er hun vakantie door te brengen zijn schaars. Zo ook de mensen die diensten aanbieden in verband met het vervoer en verblijf van toeristen. Het principe van van vraag en aanbod dus.

     

    Afghanistan is één van die landen.  Steden die vandaag toegankelijk kunnen zijn dankzij de wegen, zijn morgen misschien alleen per vliegtuig bereiken of zijn helemaal niet meer toegankelijk. De klein aantal toeristen die Afghanistan jaarlijks onthaald, dit zijn er minder dan 1000, hebben veel hulp nodig om hun vakantie veilig door te komen.

     

    In steden zoals Kaboel, Herat, Faizabad en Mazar-i-sharif is er een klein legioen van Afganen die de laatste 7 jaar gewerkt hebben als vertalers, ‘veiligheidsagenten’ ontpoppen zich tot gidsen. Twee bedrijven: ‘Afghan Logistics and Tours’ en ‘Game Travel’ verzorgend e meeste reizen in het land. Elke dag opnieuw tekenen en hertekenen zij de excursies die zij gaan maken die dag.



       Afghan workers wait for tourists to rent small boats on Band-i-Mir lake, one of the attractions of the Bamian Valley region, some 80 miles (130 km) northwest of Kabul                 
      Band-i-Mir meer in de Bamian Valley regio                                           Wakhan Corridor 


    Great Game Travel’s directeur is Amerikaan Andre Mann. Drie jaar geleden kwam hij aan in Afghanistan.  De lokale autoriteiten, veiligheidsnetwerken en internationale organisaties houden hun up-to-date over alle veranderingen van de tactieken van de Taliban. Naar gelang die informatie handelt Great Game Travel. Het kan dus zijn dat zij van route verandering ten einde op een bestemming te geraken, beslissen om het vliegtuig te nemen i.p.v de touringcar of een excursie te annuleren.

     

    Volgens Andre Mann zijn er dan ook 2 soorten (typologieën) van toeristen. Zij die Afghanistan bezoeken omwille van zijn afgelegen plaatsen zoals de ‘Wakhan Corridor’. En zij, Afghanistan bezoeken om getuige te zijn van zijn recente geschiedenis van conflicten.

     

    Hier wordt weer duidelijk dat politieke stabiliteit essentieel is voor de ontwikkeling van toerisme. Maar het laat ons ook zien dat het kan. Toerisme, hoe weinig ook, in een gebied dat is getraumatiseerd door jarenlange conflicten.

     

    Waar een wil is, is een weg. Maar de vraag blijft natuurlijk….wilt u wel?  

     

    Surf naar http://www.afghanlogisticstours.com/

                    http://www.greatgametravel.co.uk/



     

    08-01-2009 om 00:00 geschreven door B.Yilmaz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (13 Stemmen)
    07-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbreek de 'Environmental Bubble'!

    Elk land is uniek,… elk mens is uniek. Alle volkeren in de wereld hebben hun eigen unieke cultuur. Ik kan geen betere manier bedenken om deze culturen en de wereld waarin we leven te leren kennen en ervaren dan te reizen. Zoals Confucius het eens zei: “Het is beter een mijl te reizen dan 1000 boeken te lezen”. Amen en uit!

     

    In de meeste gevallen draagt het toerisme bij tot een aantal zaken zoals  het verminderen van vooroordelen, creëren van meer werkgelegenheid etc.. Maar toerisme kan ook een negatieve impact hebben op de cultuur van de lokale bevolking. Het kan er tot leiden dat cultuur verdwijnt met elke toerist waarmee het in aanraking komt….

     

    Het verlies van cultuur door de plaatselijke bevolking kan verschillende vormen aannemen. Een voorbeeld hiervan is dat de ‘locals’, eenmaal ze zich realiseren dat er geld te verdienen valt, souvenirs (handwerk etc.) verkopen die voor hun bijvoorbeeld een spirituele waarde hebben. Maar na een tijd worden die souvenirs die ooit een spirituele waarde hadden, gezien als handelsgoederen…Het gaat soms zo ver dat men het design verandert van oorspronkelijke handwerken om zo tegemoet te komen aan de verwachtingen en vragen van de toeristen. Hetgeen ook heel jammer is, is dat de traditionele klederdracht verdijnt. 

                                                      

    Wat ik persoonlijk nog het ergste vind is de manier waarop sommige toeristen foto’s trekken van de plaatselijke bevolking. Zonder hiervoor hun toestemming te vragen dus. Dit kan je doen bij dieren in de Zoo maar niet bij andere mensen. Ik denk terug aan een gelijkaardig verhaal dat één van mijn vriendinnen me vertelde na een citytrip naar Londen eind 2006. Ze was er getuige van hoe foto’s trekken zonder permissie kan leiden tot onenigheid.

    Een Japanse toerist die in het wilde weg foto’s maakte van alles wat hij bewonderenswaardig en mooi vond, kreeg een Londenaar in de gaten die volgens hem ook een foto waard was. De Londenaar was een jonge gast die menig mens een blik waard gunde omwille van zijn uniek uiterlijk.…Toen de Japanse toerist, zonder discretie, zijn fototoestel bovenhaalde om een paar foto’s te maken van de jonge man die langs hem stond, werd het hem al gauw duidelijk dat dit niet in dank werd afgenomen. Een kleine woordwisseling begon al snel uit de hand te lopen en trok de aandacht van een politieagent die tussen beide kwam. Nu, wat ik jullie zeker niet wil weigeren is de grappige afloop van dit verhaal. Ongeveer 2 dagen later kwamen mijn vriendinnen de jonge man weer tegen….Dit keer stond hij samen met zijn maten, die even uniek waren als hijzelf, met een bordje in zijn handen waarop te lezen stond: ‘1 £ for a picture’.

                                                                              

    We gaan op zoek naar cultuur maar bij elk bezoek knagen we ongewild en onbewust aan het cultuur van onze gastheer. Traditionele gerechten, klederdracht en gebruiken worden gewisseld met deze van thuis. Zo neem je de essentie van het reizen weg.

     

    Toeristen zitten té vaak in een ‘Environmental Bubble’. ‘The Environmental Bubble’ volgens socioloog Eric Cohen: ‘De behoefte aan een environmental bubble is iets wat veel toeristen in gemeen hebben. Dit is als het ware een luchtbel met de geur en kleur van het vertrouwde waarin veel toeristen zich verplaatsen. De voorzieningen op de toeristische bestemmingen moet iets vertrouwds hebben. Het zijn vooral de massatoeristen die zoveel mogelijk in hun Environmental Bubble blijven zitten. Zij maken georganiseerde reizen, naar vooral strandvakanties met een hoog voorzieningsniveau’. Chinese toeristen die Frankrijk bezoeken moeten Chinese gerechten geserveerd krijgen. De kamers moeten er uitzien zoals wij ze thuis gewoon zijn. Het gaat soms zelfs zo ver dat men hotels bouwt die bedoelt zijn om te mikken op toeristen van één bepaalde nationatiteit.  

                                                         

                                                          De ‘Kremlin Palace’ in Antalya (Turkije)

     
    Naar mijn mening zorgt deze ervoor dat toeristen hun vakantie niet optimaal beleven. Waag de sprong! Wees open minded! Zoek voor je op vakantie vertrekt, informatie op over de plaatselijke cultuur (gewoontes, tradities,….). Zo kan je al snel kleine misverstanden vermijden.  Hierdoor maak je het ook niet moeilijker voor de reizigers die na jouw, dat kleine dorp of gemeenschap gaan bezoeken.

    07-01-2009 om 05:34 geschreven door B.Yilmaz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (16 Stemmen)
    04-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dubai, ....wat schuilt er achter de ansichtkaart?

    Als studente Toerisme en Recreatiemanagement ben ik van nature geïnteresseerd in andere landen, culturen, gewoontes, …. Ik ben nieuwsgierig en wil er naartoe reizen, ik wil het door mijn eigen ogen zien en interpreteren. Ik wil het voelen, de sfeer opsnuiven. Een bestemming leren kennen op mijn manier. Ik ga dan het liefst naar plaatsen die mij sinds mijn jeugd geboeid hebben. Bekende plaatsen die je steeds opnieuw ziet op tv en de ansichtkaarten.

    Nadat ik die plaatsen eenmaal bezocht heb verlaat ik mijn hotel en vertrek als het ware op avontuur. Dan begint voor mij de echte reis. Ik hou mijn ansichtkaart voor mij uit om zo de evolutie te kunnen volgen van het drastisch veranderende landschap terwijl we wegrijden van het hotel.

     

    Ik ben nieuwsgierig. Ik wil het verhaal weten achter het verhaal. In dit geval het verhaal achter het ‘succesverhaal’ van Dubai. Ik heb er verscheidene documentaires over gezien, talloze artikels over gelezen, gepraat met mensen die er geweest zijn. Als trouwe ‘National Geographic’ lezeres herlees ik de editie van januari 2007, getiteld ‘Dubai, eiland in een zee van zand’ , geschreven door freelance journalist Afshin Molavi . Ik quoteer uit de tekst: :’Dubai was een slaperig, zongeblakerd stadje dat werd bewoond door parelduikers, vissers en handelaren…. Nu is Dubai de internationale hoofdstad van het luxeleven. De lucht knettert er van overdaad en potentie. Dubai trekt nu al meer toeristen dan heel India, meer schepen dan Singapore en meer buitenlands kapitaal dan veel Europese landen. De economische groei, 16 procent, is bijna twee keer zo hoog als in China. Is het een uitzondering of een model dat moet worden gekopieerd door andere Arabische landen?’ en beslis om er een artikel over te schrijven. Want het is een terechte vraag naar mijn mening.  En hoe heerlijk is het om je eigen overtuiging uit de mond van een ander te horen.

     
                                                      

                                          Dubai in 1990                                                                                     Dubai 2009

    Ik wil het niet hebben over de ‘Burj Dubai’ ,‘Dubailand’, ‘De Wereld’ en over hoe geweldig Dubai wel niet is. In plaats daarvan wil ik mijn mening geven over een paar onderwerpen die het nieuws niet vaak genoeg halen.

     

    Wie werkt er achter de schermen?

     

    Dubai is een stad die blijft groeien. Het landschap verandert voortdurend. Er wordt gebouwd aan een snel tempo. Dat weten we allemaal. De Burj Dubai is het grootste bouwwerk op aarde. Dat weten we ook. Er is heel hard aan gewerkt…dat weten we ook. Maar wat is de prijs die men hiervoor betaalt? Weet u dit? Nu, wie dat werk daadwerkelijk uitvoert en in de toekomst zal uitvoeren is een gevoelig onderwerp. Iedereen weet dat er goedkope werkkrachten worden tewerkgesteld om imperiums op te bouwen. Maar naar mijn mening worden de grenzen van het fatsoen constant afgetast en overschreden en dan is het tijd om de stilte te doorbreken.

                                                      

    Ik quoteer uit Nationaal Geographic (januari 2007): ‘Dubai is demografisch gezien geen Arabische stad: minder dan een op de acht inwoners is afkomstig uit de Verenigde Arabische Emiraten zelf; Zuid-Aziatische gastarbeiders maken meer dan 60% van de bevolking uit. Veel hoogopgeleide Indiërs hebben een comfortabel leven in Dubai. Voor anderen loopt een verblijf in Dubai op een tragedie uit’. 

     

    ‘Veel arbeiders doen mee aan stakingen omdat ze er genoeg van hebben te worden behandeld als ‘minder dan menselijk’ volgens Human Rights Watch. Maar waar geld spreekt, zwijgt de waarheid en in Dubai is het niet anders. De doorsnee arbeider verdient zo’n vijf dollar per dag en moet diensten van twaalf uur draaien. Human Rights Watch rapporteerde bijna negenhonderd sterfgevallen op bouwplaatsen, inclusief mensen die zijn bezweken aan een zonnesteek.  Velen wachten maanden op hun loon, sommigen tevergeefs. Ik vind dat geld verdienen, mensen nog niet verplichten tot het aanvaarden van onterende situaties, tot het verspelen van hun eer of geweten. Maar als er eten op tafel moet komen om je kinderen, je geliefden in leven te houden heb je weinig keuze.

     

    Ik quoteer uit Nationaal Geographic (januari 2007): Achter de wolkenkrabbers ligt een wereld vol luizige hotels, prostituees, Indische en Russische maffiosi, geldwitwassers en smokkelaars die in alles handelen, van wapens en diamanten tot mensen.  Het Amerikaans ministerie van buitenlandse zaken meldt dat Dubais pogingen om de mensenhandel aan te pakken zelfs niet aan ‘minimale maatstaven’ voldoen en schatten dat zo’n tienduizenden vrouwen in de VAE slachtoffer zijn van de handel in seksslavinnen.

     

    Nu, waarom is het belangrijk om dit allemaal te weten? We mogen nooit vergeten dat het de klanten zijn die uiteindelijk bepalen hoe veel mensen er in dienst zijn en welke salarissen het bedrijf zich kan veroorloven. Ik spoor iedereen aan om te surfen naar http://www.hrw.org/en/membership/2009 en de organisatie Human Rights Watch te steunen.

     

    De tolerantie in Dubai heeft ook zijn goede kant. Naast de bars en nachtclubs zijn er moskeeën, kerken en hindoetempels en voor een stad met zo veel verschillende religies zijn er opmerkelijk weinig conflicten. Ik betwijfel wel of dit fenomeen zich in de toekomst zal voortzetten. Dubai is tenslotte een moslimstaat (en grenst tegen Saudi-Arabië waar het verboden is als toerist om te reizen met de Bijbel). Toegang tot het internet is er beperkt door internetfilters om de culturele en godsdienstige waarden van de VAE te beschermen.

     

    Wat zal de toekomst brengen?

     

    Toeristische oorden kennen elk hun eigen ontwikkeling door de jaren heen. Dubai is momenteel ontzettend populair. Maar de waarheid van gisteren is de onzekerheid van vandaag en de illusie van morgen. Volgens mij zal de stagnatiefase niet al te lang op zich laten wachten. Dit, nadat Dubai nog een ongelofelijke explosie van bezoekers van over de hele wereld zal kennen gedurende een x-aantal jaren. De plaatselijke bevolking gaat de toeristen daarna liever zien gaan dan komen. Criminaliteit wordt een groter probleem.


    Surf ook even naar:  http://nl.youtube.com/watch?v=UUW9MWLIQYw&feature=related 

                                       http://nl.youtube.com/watch?v=r877ksjOG6Y&feature=related

     

     

     

    04-01-2009 om 23:15 geschreven door B.Yilmaz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)
    02-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een excursie naar Auschwitz, ga je mee?

    Waar denken we aan als we aan een excursie denken?

     

    Een dagje naar de kust om te genieten van de zon, zee, het strand? Waar we foto’s trekken, zwemmen en plezier maken in het water….zandkastelen bouwen met de kinderen en ons weer jong voelen….waar we openbloeien. We gaan wandelen, shoppen met de meiden en onder de zon liggen bakken, een mooi kleurtje krijgen en denken “wat kan het leven toch mooi zijn”! ‘S avonds gaan we op stap. Of we nu een cent meer of minder uitgeven maakt dan al helemaal niet meer zoveel uit. Zolang we ons maar goed amuseren.

     

    We vergeten even alle zorgen van de wereld. Een dag waar we met plezier op terug zullen blikken. Een zorgeloze dag, ….een heilige dag…onze dag, een dag die we verdienen omdat we zo hard werken. Althans dat vinden we in ieder geval van onszelf en het wordt bevestigd en aangemoedigd door diegenen met wie we meereizen.

     

    Het wordt ons keer op keer herinnerd en wijs gemaakt door reclame; “De zomer komt eraan! Boek snel en geniet van de vele vroegboekkortingen!... Familie, vrienden, collega’s, buren. Niemand is immuun: Waar ga jij naartoe deze vakantie? En, al vakantieplannen? Wij gaan naar….

     

    En ja, inderdaad…ik ben van mening dat dit in de meeste gevallen waar is (dat veel mensen niet zonder vakantie kunnen en het ook daadwerkelijk verdienen) en sta (niet verrassend) als een van die mensen volledig achter het concept excursies maken, er eens tussenuit gaan om jezelf goed te verwennen zodat je weer energie hebt om ertegenaan te gaan.

     

    Wat is nu mijn punt?

     

    Desalniettemin mijn mening van hierboven vind ik dat we er ook eens af en toe aan herinnerd moeten worden dat je ook een excursie kan maken naar minder leuke plaatsen waar je niet zozeer een bruin kleurtje van krijgt maar waar je eerder bleek van wordt. Deze bestemmingen worden dan ook heel weinig, op een zeer discrete manier gepromoot. Maar de educatieve en levensverrijkende ervaring van deze is van onschatbare waarde. En nee, als souvenir breng je geen gouden armband mee, noch diamanten oorbellen maar een ervaring, een ontroerend verhaal, emoties. Misschien betekent die excursie voor jou zelfs wel een keerpunt in je leven. Voor diegenen die het nog niet hadden, hun gezond verstand, verdraagzaamheid, begrip…

     

    Hoewel, misschien overdrijf ik. Maar het zal in ieder geval de moeite lonen. Hoewel we soms ook musea en kunststeden bezoeken is deze reis van andere aard. Een excursie naar een van de vele concentratiekampen: Belzec, Chelmno, Bergen-Belsen, Sobibor, Treblinka. Het meest bekende is Auschwitz-Birkenau in Polen. Het behoort tot werelderfgoed van UNESCO.  Een plaats die voor 1.5 miljoen mensen ervaren werd als eindbestemming nadat ze ‘De poort des doods’ passeerden. De verschrikkelijke dingen die hier gebeurd zijn, zijn een schande voor de mensheid. Het mag, zoals er terecht zo vaak op gewezen wordt, niet vergeten worden.



                           

     

    Daarom ben ik van mening dat er meer subsidies (als ze er al zijn) moeten vrijkomen voor scholen die zulke excursies willen maken. Sterker nog, ik vind dat het moet verplicht worden in alle lagere en middelbare scholen.

     

    Ikzelf heb mijn studies destijds voltooid in de katholieke Boudewijnschool (lager onderwijs), Provil en het Sint-Jozefscollege in het middelbaar onderwijs. Nooit heb ik een excursie gemaakt naar een vernietigingskamp. Dit zie ik als een soort van verwaarlozing op cultuur-historisch vlak. School, is niet alleen een plaats waar je iets bijleert uit je boeken. Op school wordt ook je karakter voor een (groot) deel gevormd. De impact van zo’n reis zie ik als iets positiefs. Het doet je iets. Een beeld zegt meer dan 1000 woorden maar een ervaring is onbeschrijfelijk!

     

    In het verleden hebben we op het nieuws verscheidene keren jongeren, studenten gezien die naar een van die concentratiekampen werden gebracht omdat ze racistische, antisemitische uitspraken deden. Soms hielden ze het niet alleen bij woorden en richtten ze schade aan. Ik hoef niet in te gaan op het onderwerp racisme. Iedereen kent het en iedereen heeft er zo zijn of haar mening over.

     

    Maar dit zeg ik wel, we leven in een maatschappij die niet alleen moet genieten maar ook soms met de neus op de feiten moet gedrukt worden en herinnerd worden aan de dingen waar we liever niet over spreken, dingen die we het liefst van al vergeten. Zoals het volgende link: http://www.youtube.com/watch?v=7rtbgk54RY8 Er is dus nog duidelijk nog hoop voor iedereen die de politiek in wil!

    Want ook wij maken deel uit van deze wereld.

    02-01-2009 om 00:00 geschreven door B.Yilmaz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (22 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is Affiliate Marketing?

    Affiliate marketing is een synoniem voor een commerciële samenwerking op het internet. Heb je een eigen website? Via het affiliate programma heb je de mogelijkheid om bijvoorbeeld ThomasCook.be te promoten en extra inkomsten te genereren.

    Ik quoteer een van de vele voordelen van Affiliate Marketing die te vinden is in de ‘Affiliate Marketing Handbook’ van de IAB op de website van ‘TradeDoubler’;

     

    “ In 2006 E-consultancy estimated the value

    of affiliate sales to be above £2bn and increasing on average

    60% year-on-year.”

     

    Zijn er hier dan helemaal geen (potentieel negatieve) elementen aan verbonden?

    In juli 2008 hield E-consultancy (in samenwerking met R.O.EYE ) echter weer haar jaarlijks terugkerende Affiliate Marketing onderzoek. Namelijk: de "Affiliate Marketing Survey Report 2008". Voor deze versie werden 250 Adverteerders en 150 Agencies naar hun mening gevraagd over veel uiteenlopende onderwerpen.

     

    De bevindingen die mij in het oog springen zijn;  

     

    1. “Communication between merchants and affiliates has not improved since 2007. The proportion of merchants reporting good direct communication with all affiliates has fallen from 13% to 12%. The percentage of those with good direct communication with top-tier affiliates has also dropped, from 29% to 25%.”

    Het belang van goede communicatie wordt keer op keer benadrukt op Travolon.

     

    2. “De drie grootste valkuilen voor succesvolle Affiliate Marketing vanuit het perspectief van de adverteerders zijn; Gebruik aan interne middelen, (te) beperkt budget en moeilijkheden bij het vinden van affiliates.”

     

    Hier mag dus zeker niet over heen gekeken worden alvorens men de strategie doorneemt.

     

    Nog iets wat niet over het hoofd gezien mag worden is “Brand Control”.

    Ik quoteer weer uit het ‘Affiliate Marketing Handbook’:

     

    Brand control

    In allowing affiliates onto a programme, you are giving them

    permission to promote your product within the context of their

    site(s). So the thinking goes, your products or adverts could

    appear next to any type of content, on any old site. Although

    recruiting a third party to sell your product does mean devolving

    control to a certain extent, it doesn’t necessarily mean

    compromising your brand.

     

    Ik merk op: “…., it doesn’t necessarily mean….”. De kans zit er dus dik in. Men kan beter niet samenwerken met websites die het imago van de touroperator kunnen schaden.

    02-01-2009 om 00:00 geschreven door B.Yilmaz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (16 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op 'Discuss Tourism and Leisure Now'

    Ik heet u van harte welkom op ‘Discuss Tourism and Leisure Now’.  

     

    Ik ben studente Toerisme en Recreatiemanagement en deel op Discuss Tourism and Leisure Now mijn bescheiden mening over een aantal zaken die in verband worden gesteld met het fenomeen 'toerisme’.

       


    De artikels zijn een gevolg van intensieve research op alle mogelijke bronnen die kunnen bijdragen; het nieuws, internet, tv, mensen,… 

     

    Bij deze nodig ik u uit om uw mening te delen over een aantal onderwerpen die hier onder de loep worden genomen.

     

    Ik geloof steevast in het spreekwoord “Harder praten geeft meer geluid maar niet meer gelijk” . Daarom vind ik het op deze manier heel interessant om te horen en gehoord te worden.

     

    Want wie een mening heeft, heeft persoonlijkheid!

     

    Bahar Yilmaz

    02-01-2009 om 00:00 geschreven door B.Yilmaz  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (19 Stemmen)


    Archief per week
  • 05/01-11/01 2009
  • 29/12-04/01 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs