Foto
Inhoud blog
  • Archief 2007-2
  • Archief 2007-1
  • Archief 2006
    Andere Catan-blogs
  • Catan - Moederblog
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    De Kolonisten van Catan - Archief

    Welkom op Catan Archief. Hier vindt u alle oude nieuws over De Kolonisten van Catan zoals destijds verschenen op de moedersite www.bloggen.be/Catan!
    07-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archief 2007-1
    Archief 2006
    Onder dit rubriekje vind je alle nieuwsberichten van januari tot juni 2007. Het is mogelijk dat bij oudere berichten de links niet meer werken of de afbeeldingen niet meer zichtbaar zijn. Gelieve me erop te wijzen wanneer dit het geval is zodat ik dit eventueel kan corrigeren.


    Catan Junior nu in de rekken
    Sinds kort is de nieuwe jeugdversie van de Kolonisten van Catan in Duitsland in speelgoedwinkels verkrijgbaar. Het spel kreeg de naam De Kolonisten van Catan Junior mee en is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Het spel is gebaseerd op het bordspel maar in plaats van kolonisten speel je in deze versie met zeerovers.

    Catan Junior


    Het is nog niet duidelijk of en wanneer dit spel in het Nederlands zal verschijnen. Meer informatie over het nieuwe spel vind je alvast op de officiële website van de Kolonisten van Catan of binnenkort op deze blog. Bestellen kan bij Catan Shop.

    datum nieuws: 30.06.2007

    Nieuwe variant dobbelspel Catan
    Het dobbelspel van de Kolonisten van Catan werd onlangs nog maar op de markt gebracht maar nu reeds komt Kosmos uitgeverij met een eerste variant op de proppen. Het belangrijkste verschil is dat deze nieuwe variant nauwer aansluit bij het bordspel.

    Bij het originele dobbelspel probeert men binnen 15 beurten zoveel mogelijk punten te scoren. Naarmate het spel vordert brengt het bouwen van een dorp, stad of ridder meer en meer punten op. Voor de eerste stad krijg je bijvoorbeeld 7 punten maar voor de tweede stad al 12 punten.

    Speelformulier van de nieuwe variant


    Bij het Dobbelspel Plus is het zoals bij het bordspel de bedoeling als eerste tien punten te scoren. Elk dorp en elke stad zijn dus respectievelijk 1 en 2 punten waard. Bij deze variant doen ook de Langste Handelsroute en de Grootste Riddermacht weer mee.

    De originele Duitse spelregels en de speelformulieren voor de nieuwe variant kan je gratis downloaden op de officiële website van de Kolonisten van Catan. Daarnaast kan je indien gewenst de nieuwe speelformulieren ook bestellen bij Catan Shop.

    datum nieuws: 24.06.2007
    laatste wijziging: 10.07.2007

    Eerste Kolonistentoernooi op alpenwei
    Op 24 juni wordt voor het eerst een kolonistentoernooi georganiseerd op een alpenwei. Het evenement vindt plaats nabij Bad Feilnbach in Beieren (Duitsland). Op 888 meter hoogte zullen de deelnemers elkaar bekampen met de TravelBox, de Duitstalige reiseditie van het bordspel van de Kolonisten van Catan.

    Logo van de organisator Aiblinger Zockerbande


    Vooraleer het toernooi begint heeft men de mogelijkheid aan een wandeling deel te nemen door de weide omgeving. Daarbij kan men genieten van prachtige beekjes en watervallen, om uiteindelijk aan te komen in de herberg waar dan het toernooi zelf van start gaat. Bij goed weer vindt het toernooi buiten in de biertuin plaats, bij slecht weer wordt er binnen gespeeld.

    Alpenweide en herberg waar het toernooi plaatsvindt


    Meer informatie over dit uniek toernooi kan je vinden op de officiële website van de Kolonisten van Catan of op de website van Aiblinger Zockerbande

    datum nieuws: 09.06.2007

    Reisspel Catan nu ook beschikbaar in Nederlandstalige editie
    Na het overweldigend succes van de Kolonisten van Catan kon een reiseditie niet uitblijven. In 2003 verscheen daarom de Travel Box, een Duitstalige reiseditie van het spel. Nu heeft 999 Games ook een Nederlandse reiseditie van de Kolonisten van Catan op de markt gebracht onder de naam De Kolonisten van Catan Mini-Editie.

    Nederlandstalige editie reisspel Catan


    Het spel is reeds verkrijgbaar in verschillende winkels en de aanbevolen verkoopsprijs is € 19,95. Voor meer informatie over deze reiseditie kan je het beste terecht op deze blog onder het kopje Het bordspel of op de website van 999 Games.

    datum nieuws: 30.05.2007

    Catan nu beschikbaar voor Xbox Live Arcade
    Het basisspel van de Kolonisten van Catan kan je nu ook spelen op de Xbox Live Arcade. Het gaat om een getrouwe omzetting van het bordspel die je alleen of met meerdere spelers kan spelen en voorlopig al in het Duits en Engels beschikbaar is.

    Catan op Xbox Live Arcade


    Een leuk verschil met bijvoorbeeld de versie voor de PC is dat je hier tegen historische figuren speelt. Zo kan je in een spel de strijd bijvoorbeeld aanbinden tegen Julius Caesar, Lenin en Sun Zu. Ook kan je naar hartelust de AI van je tegenstanders verhogen indien je het na verloop van tijd te gemakkelijk vindt.

    Screenshot van het spel


    Als je meer informatie over deze elektronische versie van Catan wenst, kan je het beste terecht op de website Catan Live. Op deze site vind je onder andere de regels terug maar ook een quiz over Catan, verschillende wallpapers en zelfs muziekfragmenten!

    datum nieuws: 04.05.2007
    Dobbelspel Catan online te spelen
    Het Dobbelspel van de Kolonisten van Catan is nu ook in een online versie omgezet. Deze versie wordt kostenloos aangeboden op www.playcatan.com, waar je ook een aantal andere spellen van Klaus Teuber online kan spelen. Op deze site kan je bijvoorbeeld Multicatan spelen, een versie van de Zeevaarders voor meerdere spelers.

    Dobbelspel online


    Wil je wel eens weten hoe er het in het dobbelspel precies aan toe gaat, registreer je dan snel hier. Deze spellensite is weliswaar Duitstalig, maar alles wijst zichzelf echt wel uit. Als je een goede score behaalt maak je zelfs kans om een spel naar keuze van uitgeverij Kosmos te winnen!

    datum nieuws: 13.04.2007
    Winnaar Vlaams Kampioenschap Catan bekend
    Op zaterdag 31 maart vond de finale van het Vlaams kampioenschap van de Kolonisten van Catan plaats. Op de finale stonden twee keer het basisspel en één keer Steden & Ridders op het programma.

    Na drie gewonnen partijen behaalden zowel Dieter Vanhessche als Hendrik Pisman het maximum van de punten. Het was echter Dieter die de titel 'Vlaams Kampioen Kolonisten van Catan 2007' in de wacht wist te slepen dankzij een betere score in de voorrondes.

    VK Catan


    Beide spelers zijn automatisch geplaatst voor het Wereldkampioenschap Kolonisten van Catan 2007 dat plaatsvindt in Essen van 18 tot 21 oktober.

    Ben je geïnteresseerd in de volledige uitslag? Die kan je hier vinden. Meer informatie vind je ook op de website van Catan Vlaanderen.

    datum nieuws: 04.04.2007
    Prijzen nieuwe varianten bekend
    Kosmos Verlag, de uitgeverij van de spellen binne de reeks Kolonisten van Catan, heeft de aanbevolen verkoopsprijs bekend gemaakt voor de nieuwe varianten die dit jaar in Duitsland in de winkel verschijnen.


    • Handelaars en Barbaren:  € 26,99
    • Catan Dobbelspel:  € 5,99
    • Catan Junior:  € 24,99
    Voor meer informatie kan je terecht op de website van Kosmos Verlag.

    datum nieuws: 27.03.2007


    Introductie Val van Rome nu ook in het Engels
    Op de officiële website van de Kolonisten van Catan is de introductie voor de Val van Rome nu ook in het Engels beschikbaar. Ben je geïnteresseerd in het spel en wil je eens kijken hoe het er bij een partijtje Val van Rome aan toe gaat en welke regels er gelden, is het heel interessant deze introductie eens hier te bekijken.

    Doos van de Engelstalige versie

    Vergeet niet dat er ook voor andere spellen binnen de reeks De Kolonisten van Catan introducties bestaan. Sommige van deze introducties zijn ook al vertaald in het Nederlands. Voor meer informatie ga naar het rubriekje 'Speel het spel'.

    datum nieuws: 15.03.2007

    Winnaars Catan Food Contest

    De winnaars van de Catan Food Contest zijn bekend. Deze wedstrijd ging uit van Mayfair Games, de uitgever van de Engelstalige versies van de Kolonisten van Catan. De bedoeling van deze wedstrijd was een gerecht te maken geïnspireerd op de kolonisten van Catan.

    Hieronder vind je de winnende gerechten. De eerste plaats ging naar de Catantaart van Karren Wilde, tweede werden Jess Myers en Nathan Kidd met hun tapas van Catan en de derde plaats werd veroverd door Carol Christ met een Catan verjaardagstaart.


    Omdat er 250 inzendingen waren heeft Mayfair Games 250 dollar geschonken aan America's Second Harvest — The Nation's Food Bank Network, een organisatie die voedsel uitdeelt aan minderbedeelden.

    Je kan het hele verhaal nalezen op de website van Mayfair Games.

    datum nieuws: 18.02.2007

    Nieuwe spellen binnen de Catan-reeks
    In het voorjaar van 2007 verschijnen in Duitsland drie nieuwe spellen binnen de Catan-Reeks. Het is wel nog niet zeker of en wanneer deze spellen ook in het Nederlands vertaald zullen worden.

    - Catan-dobbelspel
    Variant voor 1 tot 4 spelers. Op de dobbelstenen staan geen ogen maar grondstoffen afgebeeld. Elke speler mag in zijn beurt tot driemaal de zes grondstofdobbelstenen werpen en na elke worp een aantal geworpen grondstoffen aan de kant leggen. Ook de puntentelling verloopt volledig anders. Meer info kan je vinden op Catan.com


    - Handelaars en Barbaren
    Uitbreiding voor 2 tot 4 spelers. Handelaars en Barbaren is de derde officiële uitbreiding bij de basisversie van het bordspel. In feite is het een verzameling van eerder verschenen scenario's zoals De Vissers van Catan, De Grote Vloed en De Grote Karavaan. Deze uitbreiding bevat ook spelregels om het spel met twee te spelen en voegt nieuwe elementen toe zoals de Havenmeester en de Vriendelijke Rover. Meer info kan je vinden op Catan.com


    - Catan Junior
    Catan Junior is een nieuwe vereenvoudigde versie van de Kolonisten van Catan voor kolonisten vanaf 6 jaar. Het grootste verschil is dat de spelers in deze versie in feite geen kolonisten maar piraten zijn die een piratenvloot moeten bouwen. Meer info kan je vinden op Catan.com


    Meer uitleg volgt nog onder het rubriekje Het bordspel.

    datum nieuws: 31.01.2007

    07-01-2008 om 21:05 geschreven door struikrover  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    05-01-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Archief 2006
    Archief 2006
    Onder dit rubriekje vind je alle nieuwsberichten van 2006. Het is mogelijk dat bij oudere berichten de links niet meer werken of de afbeeldingen niet meer zichtbaar zijn. Gelieve me erop te wijzen wanneer dit het geval is.


    Official Settlers of Catan Food Contest
    Mayfair Games, de Engelstalige uitgever van Kolonisten van Catan, organiseert een officieel kampioenschap Gerechten uit Catan. De bedoeling is dat je een gerecht samenstelt dat ergens iets met Catan te maken heeft, daar een foto van neemt en die dan vervolgens opstuurt naar culinarycatancontest@catanllc.com.

    Uit de inzendingen zal de jury dan 3 winnaars selecteren. De hoofdwinnaar wint een Catan-Box, de tweede wint het spel Elasund: De eerste stad, en de persoon die als derde eindigt wint het spel Barbarossa, een andere klassieker van Klaus Teuber.



    Bovendien geeft Mayfair Games voor elke inzending één dollar aan een organisatie die voedsel uitdeelt aan daklozen. Deelnemen is mogelijk tot eind december 2006. Doen!

    Meer informatie vind je op de website van MayfairGames onder het rubriekje News.

    datum nieuws: 10.11.2006

    Nieuw bordspel Val van Rome nu beschikbaar
    999 Games laat weten dat het spel De Kolonisten van Catan: De Val van Rome nu officieel in het Nederlands uit is. Het spel zal door 999 Games gedemonstreerd worden op het Spellenspektakel in Eindhoven (27, 28 en 29 oktober).Wie eerst het spel wil proberen voor het aan te kopen, kan de algemene regels met enkele afbeeldingen op dit blogje vinden onder het rubriekje Spelregels.

    De Val van Rome is een spel binnen de Catan-reeks die in het najaar van 2006 op de Duitse markt gebracht werd. Er wordt gewerkt met een vast bord dat de landkaart van Zuid-Europa van Spanje tot Italië voorstelt. Nieuw is dat je met legers over het bord beweegt. Deze legers kan je gebruiken om bestaande steden te plunderen of zelfs te veroveren. Het uitgangsprincipe blijft hetzelfde: zo snel mogelijk een aantal overwinningspunten behalen.

    Doos van de Duitse versie


    De Duitse versie is eind september 2006 onder de naam Kampf um Rom verschenen op de Duitse markt. De Duitse versie is te koop op de website van Klaus Teuber, en ook de Nederlandse versie kan je al in de winkel vinden.

    Daarnaast kan je ook bij professor Easy eens een demonstratie bekijken. Deze demonstratie is vooralsnog enkel in het Duits beschikbaar, maar zal waarschijnlijk ook wel in het Nederlands nog vertaald worden.

    Meer info over dit nieuwe bordspel kan je vinden op:
    - de website van Klaus Teuber (Duits)
    - de website van BoardGameNews (Engels)
    - de website van 999 Games (Nederlands)

    datum nieuws: 01.10.2006
    laatse wijziging: 27.10.2006


    Resultaten Wereldkampioenschap Essen 2006
    De resultaten van het wereldkampioenschap Kolonisten van Catan 2006 zijn bekend. De uiteindelijke winnaar is Markus Nuopponen uit Finland. Wij wensen hem van harte proficiat met zijn overwinning.

    WK Catan


    En wat hebben de Belgen gedaan? Patrick Fautre stootte door naar de halve finale maar moest daar uiteindelijk zijn meerdere erkennen tegen de Japanner Junya Sakoda en strandde op de derde plaats. Een puike prestatie!

    Ook onze buren uit Nederland lieten zich niet onbetuigd. Twee Nederlanders stootten door naar de finale: Roy Mohaboe en Thijs Metz. Zij strandden in hun halve finale respectievelijk op de 2de en op de 4de plaats.

    De volledige uitslag van de eindronde vind je hier.

    datum nieuws: 26.10.2006


    Nieuw scenario: De grote karavaan
    De grote karavaan is een nieuw scenario voor het basisspel van de hand van Klaus Teuber dat voorgesteld werd tijdens de Spellenbeurs 2006 in Essen. Drie karavanen zijn op zoek naar wol en graan. Elke speler probeert de karavaan naar zijn straten, dorpen en steden te voeren, want op die manier kunnen er extra overwinningspunten verworven worden.


    De Grote Karavaan


    Dit scenario wordt tot einde voorraad gratis meegeleverd bij elke bestelling in de Catan-shop en is voorlopig enkel in het Duits beschikbaar. Het is nog niet duidelijk of en wanneer dit scenario ook in het Nederlands te verkijgen zal zijn..

    Meer info over dit scenario vind je op de website Catan.com. Daar kan je trouwens ook meteen de regels downloaden.

    datum nieuws: 22.10.2006
    Nieuwe uitbreiding: Kunstenaars en Weldoeners
    Kunstenaars en Weldoeners is een nieuwe uitbreiding voor het kaartspel. In deze nieuwe set draait alles om de tevredenheid en de ontwikkeling van je burgers. Als je je inwoners verwent met kunstwerken of een school, krijgen ze nieuwe mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Dat zorgt ervoor dat je goedkoper dorpen en straten kan bouwen en dat bijvoorbeeld burgeroorlogen voorkomen kunnen worden. De belangrijkste kaart is die van 'volksstemming'. Het volk geeft de tevredenheid aan in sterren. Als je drie sterren krijgt, kun je die inwisselen voor waardevolle spelelementen.

    Künstler und Wohltäter


    De Duitse versie verschijnt onder de naam <;span style="font-style: italic;">Künstler und Wohltäterin het najaar van 2006 op de Duitse markt. Het staat nog niet vast wanneer deze uitbreiding in het Nederlands beschikbaar zal worden.

    Meer info over de nieuwste uitbreiding van het kaartspel en afbeeldingen van de nieuwe kaarten kan je vinden op:
    - de website van Klaus Teuber (Duits)
    - de website van Kaartspelranking (Nederlands)

    datum nieuws: 12.09.2006

    05-01-2008 om 00:00 geschreven door struikrover  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (5 Stemmen)


    Foto

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs