Inhoud blog
  • dag 108... Lungri casa
  • Dag 107... Myall lakes N.P - Lungri Casa
  • Dag 106... Foster - Myall Lakes N.P.
  • Dag 105...Port Macquarie - Crowdy Bay N.P.
  • Dag 104... Coff's Harbour - Dorrigo N.P.
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    roadtrip Australia

    24-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 66... Kings Canyon – Henburry – Alice Springs

    Met een goed gevoel konden we het centrum van Australië afsluiten. Het was dan ook de ideale moment om terug naar de beschaving te gaan. De dames kwamen al een beetje gek, terug een Coles en een Woolworths, ze zouden zich helemaal kunnen geven met het eten ;-).

    We waren terug zoet voor een rit van een goede 300 kilometer, maar hadden een leuke tussenstop voorzien. Henburry is een 'gehucht', bereikbaar via een kleine aftakking aan de Stuart Highway. En staat bekend om z'n meteoriet kraters, die er al een paar duizend jaar lagen. De Kia moest wel even afzien op die vertakking, terug een 'offroad' van ongeveer 15 kilometer. Met een klein hartje reden we erover, in de hoop dat we niet terug een lekke band zouden hebben. Gelukkig was dit niet het geval, en konden we via een korte wandeling de kraters bekijken. Dit was zeker eens de moeite om te zien, al moeten we eerlijk zijn dat we al heel veel gezien hebben op deze reis. Dus ons haar kwam er nu ook niet van recht, maar het was zeker wel eens leuk te doen.
    Onze reis ging dan verder naar Alice Springs, de hoofdstad van de Outback. Wel vreemd, een stad, midden in de woestijn. De verwachtingen lagen niet al te hoog, al keken we natuurlijk wel uit naar twee dagen beschaving.
    Net op tijd kwamen we toe voor nog wat toeristische informatie, en dan werd het al duidelijk dat het centrum mooier was dan eerst gedacht. Het voordeel van de verwachtingen niet te hoog te leggen natuurlijk. Ook vonden we een goedkope camping, met zwembad; Daar toonden we direct ons goed hart, en hielpen hier iemand met z'n Carport te verplaatsen, en kregen we er 30 pinten voor!!! Dat beloofd ;-)...
    S' avonds stond natuurlijk terug de Hungry Jack's op het menu, en dat smaakte, na twee weken woestijn. Het viel ons onmiddellijk op dat er hier veel Abboriginals zitten. Niets tegen die mensen, maar ze zijn hun toekomstvisie wel wat kwijt hier in Australië, en eerlijk gezegd wel wat op de sukkel. Er geld hier dan ook een strenge alcohol wet, en het is hier heel moeilijk dat te kopen. Morgen zouden we er een rustige dag van maken, hier in de stad, wat ons eens goed zal doen.


    24-03-2014 om 01:45 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 65... Kings Canyon

    Toch een beetje zenuwachtig, bij het wakker worden. We vonden zo weinig informatie hier over Kings Canyon. De enigste informatie die we hadden, waren vele mooie verhalen over de wandeling, die ik in België gevonden had. Dus snel ontbijten was terug de boodschap, zodanig we voor de grootste hitte konden beginnen aan onze wandeling van ongeveer zeven kilometer, met een steile beklimming in het begin.

    Eens we er waren, aan de start, moesten we toch even slikken. De wandeling was al gesloten. Blijkbaar gaat die al dicht om negen uur. Wij waren er een half uurtje later!! Speciaal zover rond gereden, om dan de wandeling niet te kunnen doen. Niet mee akkoord, het hekken was toch niet te hoog ;-). Zo kwamen we al direct aan onze beklimming, wat niet echt een hoge was, maar wel een hele steile. Het was puffen, en toch ook al wat zweten, maar na een half uurtje stonden we boven. Daar kregen we al een beter beeld van het landschap, wat op het eerste zicht echt imponerend was. In Amerika heb je ook een Kings Canyon, die hier is net het zelfde. Juist is het hier wat kleiner, maar veel minder toeristisch uitgebuit. Ook het verschil is dat je hier enkel te voet in het park kan, iets wat je in Amerika blijkbaar allemaal met de auto kan.
    Na de beklimming bleven we dan ook boven, op de kliffen. Daar werd het zicht echt spectaculairder met de minuut, en de kliffen hoger en steiler. Het was er echt prachtig, en het was ons alle vier direct duidelijk dat we zo iets nog nooit gezien hadden.
    In het midden van de wandeling, kregen we ook een aangename verassing. Er was een aftakking, via trappen naar beneden. Daar kwamen we in de 'garden of Eden', een soort tropische tuin, beneden in het dal. Er was er ook permanent water, waar ze wel niet aanraden om erin te zwemmen, het is er namelijk ook een heilige plaats. Natuurlijk was het er heerlijk vertoeven, in de schaduuw, tussen de kliffen. Zo bleven we er een tijdje, en vergaten we een beetje dat we nog een hele wandeling voor de boeg hadden. Het werd snel tijd om verder te gaan, waar het landschap even spectaculair bleef. De wandeling was zeker geslaagd, en het voordeel is ook dat je met die wandeling alles gezien hebt. Gelukkig waren we hier geweest, dus spijt hadden we zeker niet. Het was zeker de moeite om hier te zijn, en ik kan het iedereen aanraden. Uluru was zeker ook mooi, maar dit was toch iets anders, die wandeling komt helemaal bovenaan nummer één!!


    24-03-2014 om 01:41 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    22-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 64... Uluru N.P – Kings Canyon

    Na onze twee dagen vroeg opstaan, kozen we vandaag voor een heel andere dag. We gingen sowieso naar Kings Canyon, maar hadden zeker geen haast. We hadden 'maar' een rit van ongeveer 300 kilometer voor de boeg, dus besloten we maar na de middag te vertrekken. Hier in de hitte kan je toch niet veel doen, dus konden we dan maar rijden.

    Zo werd het nog heel gezellig daar, in Uluru N.P. We namen uitgebreid de tijd om te brunchen, bakten wat eieren, worstjes, spek. Aan eten geen gebrek! Op een rustig tempo laadden we dan de auto in, en vertrokken kort na de middag.
    Kings Canyon, is een park dat heel afgelegen ligt. Het is niet zo bekend, mede door de mindere bereikbaarheid denk ik. Er is ook maar één echte wandeling, maar toch wou ik er echt naar toe, ook al moeten we er een hele eind voor rondrijden. Over die ene wandeling, had ik zoveel goede commentaren gelezen, dus wou ik ze echt doen. Iedereen volgde me mooi, dus ik hoopte natuurlijk dat het echt de moeite zou zijn !
    Er was hier ook maar één camping, waar ze natuurlijk van profiteerden. Ze was één van de duurste wat we al tegenkwamen op de baan, maar toch hadden we het er voor over. Zo doken we nog wat in het zwembad, en genoten nog wat van onze rustige dag vandaag, met toch de wandeling van morgen in het achterhoofd, zou ze echt de moeite zijn?

    22-03-2014 om 02:22 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 63... Uluru N.P.

    Onze laatste dag in Uluru, waar we toch nog eens zot moesten doen. Het vroeg opstaan waren we al goed gewoon, dus besloten we nog een uurtje vroeger op te staan. Om kwart voor vijf ging de wekker, dat was toch even pieken voor alle vier.

    We hadden ook een goede reden om zo vroeg op te staan, we wouden namelijk de zonsopgang bekijken aan Kata Tjuka. En aangezien die op ongeveer een uurtje rijden lag, was het 'om kwart voor vijf opstaan' nog verantwoord op reis.
    Een beetje te vroeg kwamen we aan, aan een speciaal voor de zonsopgang voorziene plateau. En daar viel ons al direct op, dat je niet alleen een prachtig zicht had op de Kata Tjuka, maar in de verte lag ook Uluru. Toen de zon opkwam, was het wel vreemd dat iedereen de Ulura zat te trekken, al moet ik wel toegeven dat dit prachtige foto's opleverden.
    Zo konden we ook terug vroeg aan de wandeling beginnen, voor de grote hitte. We hadden er ook een zware uitgekozen. We hadden voor Valley of the Winds gekozen, een wandeling van ongeveer zeven kilometer, wel een harde. Maar het zou ons het mooiste zicht geven over de valei, en Kata Tjuka zelf. En dat klopte wel, echt wel!! Het was een zware wandeling, dat zeker, ook de hitte speelde mee. Maar de wandeling kwam wel in m'n persoonlijke top drie, echt prachtig!!
    Ze was namelijk zo mooi, dat we er nog een tweede – wel een kortere – wandeling deden. Je had er ook nog de 'Walpa Gorge', een wandeling door een kloof, van ongeveer twee kilometer. Ook die wandelingen kon me enorm bekoren. Ze was zeker lang, maar het zicht beneden in de kloof, was heel spectaculair!
    Natuurlijk kwam de hitte snel, en de temperaturen klommen terug naar de 40 graden. Zoals bijna elke middag hier in de woestijn, zochten we terug verkoeling in het zwembad. En met een keuze van drie zwembaden, is dat echt leuk. Wat een mooie camping hadden we hier toch!!
    In de avond besloten we eens te gaan eten. Je hebt hier namelijk een formule 'all you can eat'. Aangezien we al een maandenlange zoektocht doen naar zo een formule, moesten we dit zeker proberen. Het was wel leuk, je kreeg vijf stukken vlees, die je zelf moest bakken, en nam zoveel groenten als je wou. Het vlees was wel speciaal, voor durvers. Namelijk kangeroe, emu, krokodil, een burger en dan kozen we nog voor scampi's ook. Natuurlijk was dit genoeg, en we genoten dan nog van een bandje die daar speelde. Zo konden we het volgende stuk van de reis afsluiten, met terug een goed gevoel. Het is echt de moeite om hier eens te komen, al moet je er wel een heel lange woestijnrit van verschillende duizenden kilometers voor over hebben. Maar wanneer je hier toch bent, kan je dit echt niet missen!!

    22-03-2014 om 02:20 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 62... Uluru N.P.

    Half zes, zo vroeg stond de wekker. Het vakantiegevoel was natuurlijk iets minder, en ik kreeg meer het gevoel dat ik moest gaan werken ofzo. Zonder al te veel woorden vertrokken we terug naar Uluru, voor de zonsopgang daar, en voor de Base Walk.

    Net op tijd waren we daar, en konden we samen met minstens 100 andere toeristen, de zonsopgang bewonderen. Het was terug een mooi tafereel, maar ik ben persoonlijk meer een fan van de ondergang.
    De Base walk, was het volgende op het programma, een wandeling van een goede tien kilometer, rond de berg. Oorspronkelijk dachten we eerst de berg te beklimmen, maar die is al een tijdje gesloten. Het is namelijk een heilige berg hier, en een moskee of ons katholiek ding in Rome beklim je natuurlijk ook niet.
    Gelukkig waren we even zoet met de Base walk. Het was nog niet de extreme hitte, dus ideaal om te beginnen wandelen. Terug kregen we verschillende speciale plaatsen aan de berg te zien, en was het nog niet te zwaar er helemaal rond te wandelen.
    Zo werd het al gauw middag, hoog tijd om terug afkoeling te zoeken in het zwembad. De hitte was terug enorm, wat ons toch allemaal wat loom maakt.
    Morgen zouden we de zonsopgang gaan bekijken in Kata Tjuka, dus nog één maal vroeg opstaan. Zo kropen we terug vroeg de tent in, alle deuren open. Een nacht van 30 graden, het went hier wel...

    22-03-2014 om 02:17 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 61... Uluru N.P.

    Normaal gezien zouden we vroeg opstaan vandaag, voor de zonsopgang te gaan bekijken aan Uluru. Maar hier voor het park heb je een pas nodig om binnen te geraken, wat op 25 dollar per persoon komt. Zeker niet goedkoop, maar dat is de prijs die je betaald om het boegbeeld van Australië te bewonderen. Het feit dat het ook midden in de woestijn ligt, zorgt ervoor dat je dit echt niet kunt overslaan, wanneer je helemaal door de woestijn rijdt.

    Geen zonsopgang dus vandaag, maar er zijn mogelijkheden genoeg hier. Het park bestaat uit twee delen. Enerzijds heb je Uluru, het bekendste, anderzijds heb je Kata Tjuta, het 'kleine' broertje. We besloten eerst Uluru te bezoeken, waar er verschillende wandelingen zijn. De grootste was gereserveerd voor morgen, met de hitte moet je er namelijk vroeg genoeg aan beginnen. Er waren ook twee kleintjes. De eerste was de langste, de Mala walk. Die gaf ons al een mooi beeld van de berg, en het was ons onmiddellijk duidelijk dat we zo iets nog nooit gezien hadden. Een rode rots, midden uit het niets verrezen, iets heel speciaal! De tweede wandeling was de Kuniya walk, die ons naar de waterhole bracht van de berg. Natuurlijk ook een mooie wandeling, waarvan duidelijk bleek dat de berg er helemaal anders uitziet, aan de overkant.
    Zo werd het al snel 11u, waarvan wordt aangeraden niet meer te wandelen. De temperaturen gaan snel richting 40 graden, waardoor je eigenlijk niets meer kan doen. Gelukkig heeft onze camping drie zwembaden en is er genoeg schaduw.
    In de namiddag was er formule 1, wat Brecht natuurlijk niet vergeten was. Het feit dat het hier, in Melbourne was, zorgde ervoor dat je hier kon volgen op tv. Veel weet ik er niet over, maar ik heb natuurlijk genoeg uitleg gekregen ;-).
    Aangezien we de zonsopgang gemist hadden, konden we natuurlijk de zonsondergang aan Uluru niet missen. Met een heleboel hapjes, reden we naar daar. De zonsondergang is daar heel speciaal, aangezien de berg veranderd van kleur, naargelang de zon ondergaat. Live zie je dat moeilijk, maar wanneer je een paar foto's neemt, zie je het heel duidelijk.
    Natuurlijk moesten we er vroeg in, morgen kunnen we de zonsopgang eindelijk bewonderen, hopelijk is die zo mooi als de ondergang!!

    22-03-2014 om 02:15 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 60... Cooper Pedy – Marla, en nog een heel stuk verder

    Marla, dat stond (oorspronkelijk) op het programma vandaag. Zo kwamen we eindelijk aan het oorspronkelijke eindpunt van onze Oodnadatta track. Daar konden we dan ook wat sfeer opsnuiven, over de track, dachten we...

    Een tent moesten we niet afbreken vandaag, dus hadden we nog wat tijd voor andere dingen. We gingen snel langs de winkel, nog even langs de bib voor een interessante app te downloaden, waar je prijzen en commentaren van alle camping's hier kan vinden ( jammer dat we daar nu maar achter kwamen ;-)). Zo zaten we al snel de Stuart Highway op, recht naar boven. Na een goede twee uur kwamen we dan ook aan in Marla. Sfeer opsnuiven van Oodnadatta zat er niet in, kwestie dat er enkel maar een roadhouse was. Al gauw werd de keuze gemaakt om verder te rijden. Zo kwamen we toe in Kulgera, wat wat groter leek te zijn op de kaart. De kaart verteld niet altijd de waarheid, bleek al snel. Kulgera is zeker niet groter dan Marla, niet echt interessant om er te blijven. Dus reden we dan nog wat verder. En plots kwamen we aan de opsplitsing, hier kon je de Red Centre Way op, de baan naar Uluru, de magische steen hier in Australië. Er was aan die opsplitsing ook een beschaving met camping. Even leek het zwembad ons te overtuigen om daar te blijven voor de nacht, maar al gauw beseften we maar door te rijden naar Uluru. Goed voor een rit van een goede 700 kilometer in totaal, maar we waren wel al aan Uluru. Mooi in het midden van Australië, helemaal klaar om morgen de magische steen te bewonderen!!

    22-03-2014 om 02:11 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 59... Coober Pedy

    Onze tweede dag Coober Pedy, waar we vooral de stad zullen verkennen ondergronds. Er waren wel eerst een paar look-out's bovengronds, maar die gaven niet zo een mooi beeld van de stad. Bovengronds is ze namelijk ook niet zo mooi, dus werd het tijd om snel terug eronder te kruipen. Zo kwamen we aan een huis, die gebouwd werd door een zekere Faye Nailer. Zij was een beetje de stichtster van Coober Pedy, waar we dan ook een volledige uitleg over kregen. Ook konden we het volledige huis zien, wat dan ook nog best gezellig bleek te zijn. Dit voor maar vijf dollar, waar we meer dan een uur konden doorbrengen, echt een aanrader!!

    Er was ook een museum, volledig gratis, over de geschiedenis van Coober Pedy, de outback erond, en natuurlijk over het ontginnen van opaal. Best eens interessant om te zien, en natuurlijk een vlucht voor de hitte. Die was namelijk terug helemaal aanwezig, die hitte, dus konden we niets anders dan wat afkoeling te zoeken voor in de middag. Gelukkig was er een zwembad, voor zes dollar konden we daar een paar uur gaan afkoelen.
    Ook konden we s'avond's een rondleiding krijgen aan de camping, over terug het ontginnen van opaal. Die deden we natuurlijk, al waren we blij dat Shanna mee was. Die man was bijna niet te verstaan, dus dat was een vertaalwerk voor Shanna. Twee andere mensen die er bij waren, waren toevallig ook Belgen, dus zij konden de vertaling ook appreciëren ;-). Zo werd het al gauw tijd om terug onder de grond te kruipen, weg van de hitte, weg van de vliegen!!

    22-03-2014 om 02:05 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 58... Woomera – Coober Pedy

    Coober Pedy, veel van gelezen, zonder al te hoge verwachtingen. Voor de dames was Coober Pedy een 'must see', dus wij moesten volgen. Na een rit, die terug goed verlopen was, van ongeveer 300 kilometer, kwamen we ook aan. Coober Pedy, staat in de eerste plaats bekend voor z'n opaal, een speciale steen die daar ontgonnen wordt. Het is tevens de opaalhoofdstad van de wereld. Anderzijds is het er ook heel warm, wat verschillende mensen daar heeft doen besluiten om onder de grond te gaan leven en wonen. Er zijn er verschillende huizen onder de grond, waarvan we morgen er zeker één gingen van bezoeken.

    Natuurlijk is er ook het opaal, dus dat gingen we dan in de middag eens van wat dichter bekijken. Er zijn hier verschillende winkeltjes, met opaal recht uit de mijn. Ik verschoot wel van de prijs ervan, en moet eerlijk toegeven dat ik dat helemaal niet zo mooi vind, die opaal.
    Er was ook een ondergrondse bar, maar alcohol blijft hier schandalig duur, en wordt nog duurder hier in het midden van de woestijn.
    Zo werd het tijd om naar de camping te gaan. En daar hadden we wel een leuke optie. Er was hier namelijk een camping die volledig ondergronds was, uniek in de wereld. Dus dat konden we zeker niet laten liggen. Eens daar aangekomen, bleek dat ook zo te zijn. Het is daar steeds een aangename 25 graden, ideaal tegen de hitte van meer dan 40 graden bovengronds. Het nadeel was wel, dat het onmogelijk was daar de tent op te zetten, met de stenen onderdergrond. Zo moesten we gewoon op de matrassen slapen, in de hoop dat we daar geen last hadden van de beesten.

    22-03-2014 om 02:03 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    14-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 57... Port Augusta - Woomera
    Vandaag zetten we een beetje een stap in het onbekende. Woomera staat helemaal niet op de planning, en buiten het feit, dat Woomera bekend staat voor z'n raketen die er vroeger werden gelanceerd, meer weten we er eigenlijk niets over. Deze stap in het onbekende, komt natuurlijk door de Oodnadatta track, die we niet konden doen. Nu klimmen we via de Stuart Highway naar boven, met Woomera als eerste onbekende stop.
    Toch bleven we in de morgen toch nog wat plakken in het 'prachtige' Port Augusta, de bib was daar namelijk ons meeste bezocht gebouw, de free wifi was daar de oorzaak van. Zo vertrokken we na de lunch naar Woomera, goed voor een rit van ongeveer 200 kilometer.
    We werden eigenlijk aangenaam verrast, toen we er toekwamen. Zoals gewoonlijk reden we eerst naar de toeristische dienst, en er was daar gewoon een snack bar, en een bowling!! Al viel het onmiddellijk op, dat de tijd daar duidelijk een hele poos is blijven stil staan. Nadat we een kaartje kregen van het stadje, trokken we op verkenning. Je had er namelijk een 'observatie ding' voor de sterren. Met de prachtige sterrenhemel hier, leek het ons wel eens leuk, die van wat dichter te kunnen bekijken. Maar het viel al ons direct op, dat het gesloten was, ook leek het wel, of er daar en hele poos niemand geweest was. Toen we door het stadje reden, was het ook duidelijk dat er bijna niemand meer woonde. Vele huizen stonden leeg, vele straten waren verlaten. Toch reden we verder naar onze tweede 'must see" hier, en kwamen we aan in een park, vol met raketten en oude vliegtuigen. Het was wel eens leuk dat te zien, al vond ik het gevoel leuker. Het moest vroeger echt een bruisende stad geweest zijn, zeker toen de Nasa er raketten afschoot, maar die tijden zijn al zeker 20 jaar achter de rug. Ook was er een bib, en een shop, beiden open, maar daar moest je u zeker niet doodwerken. En waren de werknemers er blij dat er eens volk over de vloer kwam. Ook het theater daar ter plaatse was dicht, en opende ongeveer één maal in de maand. Zo ziet er dus een stad uit, die helemaal in verval is. Al moet ik wel toegeven dat er alles netjes bijlag.
    Gelukkig was er ook een camping, maar je raadt het al, niemand daar. Dus dat was een gratis nacht, douche, een bbq!!

    14-03-2014 om 05:17 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    12-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 56... Port Augusta

    Natuurlijk voelde ik me beter vandaag!! Terug helemaal de oude, en nooit zal ik hier nog zo drinken ;-). We besloten vandaag hier nog een dag te blijven, nog één rustdag, en dan terug de woestijn in. In de morgen zaten we dan ook al snel in de bib. Niet om boeken te lezen natuurlijk, wel voor de wifi, en de blog !!

    In de middag besloten we dan wat in het centrum rond te lopen. Hopelijk was er daar toch wat te zien, al moeten we eerlijk zijn dat het hier echt niet zo mooi is. Vreemde mensen ook hier!! Toch starten we een zoektocht naar een netje voor het gezicht. De vliegen hier maken je helemaal gek!! Ik vond – hoe raad je het – m'n zin niet, dus de vliegen zal ik wel aan wennen hoop ik. Ik vind het jammer dat ik niet meer kan vertellen over Port Augusta. In de planning had ik ook maar gezegd dat het een plaats was om te slapen, niet meer, en dan moet ik mezelf jammer genoeg gelijk geven...

    12-03-2014 om 01:45 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 55... Leigh Creek – Port Augusta

    Wat een verschrikkelijke hoofdpijn, was het eerste dat in me opkwam als ik wakker werd. Dit komt sowieso niet goed vandaag. De wiskey van gisteren heeft m'n lichaam nog meer uit gedroogd, dat zou ik de hele dag moeten voelen. Zo gaf ik voor de eerste keer de sleutels aan Shanna, zij moest ons naar Port Augusta brengen, wat ze ook goed gedaan heeft. De camping hier hebben we niet betaald, als er niemand om vraagt, doen we dat ook niet ;-).

    Onze band kon gelukkig wel hersteld worden, met een simpele tab. Dus dat was zeker een meevaller, al kunnen ze wel een pak vriendelijker zijn in de garage.
    Veel energie om iets te doen had ik echt niet, ik voelde me verschrikkelijk slecht. En aangezien Shanna echt goed reed, viel ik al gauw in slaap. Zo kwamen we snel toe in Port Augusta.
    We hebben dus besloten de Oodnadatta Track niet te doen, zo hebben we dus een omweg van ongeveer 700 kilometer via Port Augusta. Maar van hier kunnen we wel de Stuart Highway op, en dit is allemaal asfalt, doormidden de woestijn. De Oodnadatta komt bij deze op m'n verlanglijstje, voor hopelijk ooit nog eens!!
    Port Augusta heeft eerlijk gezegd niet te veel te bieden. Er is hier wel een camping, en met de laatste energie werd de tent opgezet. Gelukkig had je hier wel een zwembad, idaal tegen de kater!!
    In de avond kregen we gelukkig weer honger, en besloten we nog één keer 'all you can eat' te proberen. Verloren moeite hier in Australië, iets wat nu echt gaan opgeven . Wat was ik blij dat ik dan eindelijk in bed lag, al bleef het wel meer dan 30 graden s'nachts. Toch vielen we snel in slaap, waarna we ons hopelijk morgen veel beter gaan voelen...

    12-03-2014 om 01:43 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 54... Flinders Ranges – Parachilna – Leigh Creek

    De wandeling van eergisteren bleef ons toch wat in de kleren hangen. Ook hadden de dames eens zin om wat lekkerder te koken vandaag, en hadden ze zin in wat meer keuze in de winkel. Zo besloten we vandaag richting Leigh Creek te gaan, de grootste stad in de buurt. Onderweg zouden we dan passeren langs Parachilna. Ook zouden we nog twee look-out's passeren met de auto, allebei in Flinders Ranges, zo hebben we zeker meer als voldoende gezien van het park.

    De eerste look-out was goed bereikbaar met de auto, en gaf ook een mooi zicht over een deel van de bergketen. De tweede lookout was een paar andere mouwen, qua bereikbaarheid. Een goede rit, bergop, en via een grind weg. Gelukkig heeft de Kia dat weer goed gedaan, terug een geslaagde test voor de Oodnadatta, al was het wel af en toe best spannend.
    Zo reden we verder naar Parachilna, via Blinman. Blinman is een dorp, helemaal niets te beleven met hoogstens 100 inwoners. Daar moesten we een zandweg nemen naar Parachilna, goed voor een rit van een goede 30 kilometer over het zand. De rit verliep heel goed eigenlijk, en op een goed half uurtje waren we in Parachilna. Daar heb je een restaurant waar je kangeroe burgers kan eten, toch een must hier in de Outback. Toch even de banden eerst controleren, en we stelden een platte band vast. Wat was dit vloeken!! De band vervangen was niet het grootste probleem, al was het meer dan 40 graden en wil wel elke 'Aussie' zich toch nog een beetje moeien van hoe je een band moet vervangen. Natuurlijk maakte ik me meer zorgen over de Oodnadatta Track van orvermorgen. Als je hier al een platte band hebt na 30 kilometer, wat zou dit dan geven op een baan van ongeveer 600 kilometer?? De moed zakte me wat in de schoenen!!
    Gelukkig konden we bellen in Parachilna, niet dat je daar ontvangst hebt hoor, maar je hebt er wel een telefooncel. Daar kwamen we dan te weten dat we onze band konden vervangen in Leigh Creek, dus reden we door naar daar.
    Leigh Creek was de grootste stad in de buurt, wat was dat er verschieten wanneer we er aan kwamen. Het was daar zo doods, ook al was het zondag, het was er toch verschrikkelijk doods. Er was helemaal niets open, dus besloten we wat info te vragen aan de plaatselijke politie daar. Die mannen raadden ons toch af om maar met 1 reserve wiel aan de Oodnadatta Track te beginnen.
    Alles moest even verwerkt worden, en we kochten ons wat sterke drank voor op de camping. Al gauw werkte de drank goed in op ons, en besloten we nog wat in het stadje te kijken. Er was namelijk één café, en misschien was die nog open. Natuurlijk was dit valse hoop, alles sluit hier rond middernacht, dus besloten we ontgoocheld terug naar de camping te gaan. Onderweg naar daar kwamen we dan terug de politie tegen, en die man nodigde ons uit om wat bij hem te komen drinken. Super veel kan ik er mij eerlijk gezegd niet van herinneren, maar het was zeker gezellig. Drinken samen met de politie aan de andere kant van de wereld, iets uniek!!

    12-03-2014 om 01:40 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    11-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 53... Flinders Ranges
    Het eerste wanneer we wakker werden, wat deden die beenspieren pijn!! Gelukkig hadden we geen super zware dag voor de boeg. We gingen wat met de auto rondrijden, naar twee verschillende plaatsen in het park. Daar kon je dan twee maal een wandeling doen, de grootste was drie kilometer.
    Het eerste punt, was toch een uitdaging voor de Kia. Wanneer je de hoofdbaan af ging, moest je nog een kleine 15 kilometer op een grint weg rijden. Een goede oefening voor de Oodnadatta Track, een oefening dat de Kia goed doorstaan had. Daar konden we een wandeling maken doorheen rotsen, waar er op het einde wat aboriginal tekens te zien waren. Die mensen vond ik persoonlijk nu niet de grootste kunstenaars, en je vond er een vierkant, en een driehoek op de rotsen geschilderd.
    De volgende stop, bracht ons naar een grotere wandeling, één van drie kilometer. Daar kon je ook aboriginal tekens zien, ongeveer in het midden van de wandeling. Dat klopte ook, ze waren ook de mooist bewaarde van het hele park. Tijdens de wandeling moesten we ook toegeven, dat het allemaal niet zo vlot ging. De wandeling die we voor morgen gepland hadden, zouden we ook dan maar best annuleren. Zo zouden we Flinders Ranges een dag vroeger verlaten, wel met een mooi gevoel. Zeker een aanrader!!

    11-03-2014 om 02:18 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 52... Flanders Ranges

    Wat hadden de vrouwen een fantastisch idee, was ik aan het vloeken in mezelf. Ongeveer 22 kilometer wandelen, met een serieuze beklimming in het begin van de tocht. Over de schoonheid qua natuur was ik zeker gerust, we zouden sowieso prachtige dingen zien, met als topper, de top van de Saint Mary's peek, waar je een 360 graden zicht hebt over het hele natuurpark. Maar natuurlijk wisten we niet wat dit zou geven, zo een wandeling in die hitte.
    Na het ontbijt waren we al gauw weg. Het begin viel ook goed mee, veel in de schaduw. Maar dan kwam de beklimming, en het was een serieuze beklimming. Verschrikkelijk hard, verschrikkelijk warm. Qua uitdaging kon dit zeker tellen. Toen we eindelijk boven kwamen, zijn Shanna en ik nog even doorgegaan, naar een nog hogere top. Terug een verschrikkelijk zware beklimming, maar het uitzicht op de top maakte veel goed. Een prachtig 360 graden zicht, over het volledige park, en achter het park woestijn, tot aan de horizon.
    Zo veel tijd hadden we niet op de top, we moesten nog helemaal naar beneden, en dan nog een 12 kilometer wandelen. We wouden zeker niet in de donker wandelen, dus we moesten wat voort maken. Tijdens de afdaling, kreeg ik het toch even lastig. De hitte was niet te harden, en er was ook geen schaduw meer. Al snel krijg je hoofdpijn, en is het belangrijk dat je letterlijk het hoofd koel houdt, met een natte T-shirt. Zo kwamen we toch nog beneden, waar er dan ook weer schaduw was. We beseften wel, dat we wat te ver gegaan zijn qua fysiek, maar we hebben er echt een mooie wandeling opzitten.
    Het gevoel, dat je had na de wandeling, wanneer we in het zwembad doken, was onbeschrijflijk. Alles deed wel wat pijn, maar dat vergat je direct in het koele water. De laatste energie werd dan ook in het eten gestoken, en we doken allemaal direct het bed in... doodmoe!!

    11-03-2014 om 02:03 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 51... Barossa Valley - Flinders Ranges
    De eerste dag, waarvan niemand weet wat dat juist gaat geven. De woestijn is voor iedereen nieuw, en wordt onze nieuwe thuis voor de komende vier weken.
    Al snel zaten we in de auto, de temperatuur werd nauw in de gaten gehouden. Al snel klom het kwik ook op, boven de 30 graden. Ook het landschap veranderde, van de wijnstreek naar een soort maanlandschap. Het rijden gaf een leuk gevoel, wanneer je bijna niemand tegen komt. De temperatuur bleef ook klimmen. Al gauw kwamen we aan, aan een bergketen. Het was er prachtig, de bergen met het bos. Een soort oase in het midden van de woestijn. Zo kwamen we aan bij de toeristische dienst, waar ze ons wat info gaven over het park, en de Oodnadatta Track, die we hopen te kunnen doen. Over die track kregen we geruststellende info, het zou mogelijk zijn met een 2WD! Over het park zelf kregen we slechter nieuws, verschillende paden waren toe, omdat er een soort dieren telling aan de hand was. Gelukkig was het enkel maar voor morgen, en konden we die dag toch nog een paar wandelingen maken.
    Het leuke aan de camping hier was dat er een zwembad was, wat toch voor een verfrissende duik zorgde, bij temperaturen die al goed naar de 40 graden klommen. Erna was het dan tijd om te eten, niet evident hier in de woestijn. De winkel hier heeft zeker niet veel keuze, het is dan ook nog eens heel duur, iets waar we toch wat aan moeten wennen hier in de woestijn.
    Na het eten kwamen de dames met een fantastisch idee, ze hadden zin in een uitdaging de volgende dag. Ze wouden een wandeling doen van ongeveer 22 kilometer. Eerst speelden we even met de gedachte om dat in twee dagen te doen, met de rugzak. Maar dat bleek toch wat moeilijk, aangezien we echt geen trekkerstent mee hebben enzo. Dus besloten we het maar op één dag te doen, hoog tijd om te slapen dus. Morgen wordt sowieso een zware dag!!

    11-03-2014 om 01:46 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    05-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 50... Barossa Valley
    De tweede dag Barossa Valley, en nog steeds heb ik hier weinig te zeggen. Net als gisteren zocht m'n zus de wijnhuizen uit die ze wou bezoeken, en ik bood me terug aan als bob. In het ontbijd had ik gelukkig wel nog iets te zeggen, en ik bakte eieren voor iedereen, één van m'n specialiteiten ;-). Iedereen tevreden, en we vertrokken terug op ronde, in het mooie Barossa Valley.
    Net als gisteren, was het in de wijnhuizen terug overal mogelijk om te proeven; We deden verschillende grote, en één kleine (sorry, meer kan ik er echt niet over vertellen). De wijnhuizen waren ook steeds prachtig, met een mooie tuin, en een meestal prachtig interieur.
    Nu bezochten we er niet zoveel als gisteren, wat ons de tijd gaf om terug naar Jacob's Creek te rijden, waar er wijn en wifi is. Kwestie dat ik me ook wat kan bezig houden natuurlijk ;-)...
    De Barossa Valley zit er na vandaag op. M'n zus en Shanna zijn zeker in hun nopjes, en  ik genoot ook wel van het landschap. Morgen trekken we de woestijn in, zonder echt te weten wat er ons daar allemaal te wachten staat...

    05-03-2014 om 07:02 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 49... Barossa Valley
    Sinds vandaag heb ik niet veel meer te zeggen. We zitten in de wijnstreek, en m'n zus is nu toch een beetje de baas geworden. Al in de ochtend was ze druk bezig met de kaart, we gingen sowieso een hoop wijnhuizen bezoeken, dat stond vast. Zo zaten we al snel in de auto, en heb ik me zonder problemen opgegeven als bob. Hier in Australië zijn ze toch streng op rijden en alcohol, en ik heb het m'n pa ook beloofd niet te drinken en te rijden (hopelijk leest hij dat ;-)), dus hebben we helemaal niets gedronken.
    Al gauw kwamen we aan, aan verschillende wijnhuizen. De namen kan ik u jammer genoeg niet geven, jammer genoeg geen enkele kennis van. Maar wat ik u wel kan vertellen is, dat je in de meeste wijnhuizen wel verschillende wijnen kan proeven. Soms vragen ze vijf euro ervoor, maar wanneer je dan weggaat hoef je ze nooit te betalen. De dames en Brecht lieten zich goed gaan, en ik 'genoot' van het water, wat daar ook altijd gratis te verkrijgen is. Tot vier uur, reden we van wijnhuis naar wijnhuis, in een mooi landschap. Ook de zon was helemaal van de partij, met temperaturen tot 35 graden. Ook kwamen we een 'look-out' tegen, waar je een mooi zicht had over de wijnvallei.
    Natuurlijk is het moeilijk voor ons om wijn te kopen, aangezien de auto echt schandalig vol zit. Toch heeft m'n zus twee flessen gekocht, om dan in de avond te kunnen opdrinken op de camping.
    In de avond genoten we ook op de camping van het zwembad, klein maar aanwezig. Het jammere van de dag was wel, dat m'n zus haar eten gestolen werd uit de frigo. Een jammere vaststelling op een camping, en het wekt toch ook wel wat wantrouwen. Na het avondeten namen we dan ook alles mee in de auto. Na al de wijn, was het eindelijk tijd voor m'n pintje. Het Australische bier is natuurlijk geen Duvel, maar het goot toch goed binnen. Nog altijd een bierliefhebber!!

    05-03-2014 om 06:48 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    03-03-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 48... Adelaide - Barossa Valley
    Adelaide is niet enkel gezellig en mooi, maar staat ook bekend om z'n wijn. Die vind je in Barossa Valley, wat natuurlijk bij m'n zus hoog op het verlanglijstje staat. Eerst hadden we nog een paar zaken te regelen, namelijk onze kleine tent en de grote matras. Die waren alle twee stuk, dus gingen we naar de winkel om een nieuwe. Hier in Australië is dat ook niet zo moeilijk, zelfs zonder kas ticket. Zonder probleem kregen we terug een nieuwe, en zaten we nu aan twee tenten, en drie matrassen .
    Zo kwamen we via een tocht van een klein uurtje aan in Barossa Valley, waar we direct naar de toeristische dienst gingen. Daar werden we overladen met informatie, en konden we onze twee dagen hier goed plannen.
    In de middag trokken we naar Jacob's Creek, een streek waar vooral de duurdere wijn gemaakt wordt. Daar konden we een kleine wandeling doen, langs de wijnvelden. Na die wandeling trokken we naar het toeristisch centrum daar, waar de dames wijn konden proeven, en Brecht in ik gewoon konden luieren in een zitzak, met wifi ;-).
    De rust, en de stilte kon ons hier zeker wel bekoren, en de dag verliep zo heel op het gemak. De drukte van de stad achter ons, het onbekende van de woestijn voor ons.

    03-03-2014 om 07:19 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dag 47... Adelaide

    Onze tweede dag Adelaide, waar we de stad eens overdag wouden zien. Nu lieten we ons niet meer vangen door het openbaar vervoer te kiezen, en gingen we met de auto naar het centrum. Daar konden we parkeren voor ongeveer 15 euro. Gemakkelijk, en goedkoper, toch iets anders dan bij ons in Europa.

    Van de toeristische dienst kregen we ook een kaart, met een stadswandeling van ongeveer drie uur, waarbij je ongeveer alles moet gezien hebben. Het eerste stuk hadden we al gisteren gedaan, dus dat ging vrij snel. Al moet ik er wel bijvertellen dat er daar veel winkels waren, en de twee dames bleven af en toe wel eens plakken natuurlijk. Zo kwamen we toch vrij snel aan de botanische tuin, waar we net als gisteren werden verrast door een oorverdovend geluid. Geen race deze keer, maar het geluid van een straaljager. Die voerde daar gewoon een show op, op een lage hoogte, boven het centrum van de stad, nog nooit gezien!
    Via de botanische tuin, gingen we dan zo via wat musea en de bib voor Shanna, terug naar de auto. We wouden namelijk ook nog eens naar zee, en kwamen zo terrecht in Tlenent. Daar is het ook heel gezellig, maar het is er ook bekend voor de mooie zonsondergang, in zee. Dus na daar even rond te lopen, was het tijd voor de zonsondergang. De fototoestellen werden snel manueel gezet, wat ook mooie foto's opleverden. Zo konden we Adelaide op een mooie manier afsluiten, en besluiten dat de stad meer te bieden had, dan op voorhand gedacht.

    03-03-2014 om 07:11 geschreven door Bjorn  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Archief per week
  • 09/06-15/06 2014
  • 02/06-08/06 2014
  • 28/04-04/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs