Inhoud blog
  • Bedankt !
  • Bedanking ouders
  • Verslag
  • Sfeerbeelden (NIEUW)
  • Cheerleaders
  • Pers
  • Tombola
  • Organisatie
  • Route & Parkeren
  • Banner
  • Rekeningnummer
  • Kaarten
  • Chipolatta's
  • Fuif
  • Volleybalmatch
  • Sponsors
  • Spierziekte Jorrit
  • Jorrit Goetmaekers
  • Veiling
  • Affiche
    Interessante links
  • Marc Herremans
  • To Walk Again
  • The Chipolatta's op VT4
  • Volleybalclub Kokaz Kontich
  • Volleybalclub Lennik
  • Volleybalclub Menen
  • Karick
  • Gemeente Kontich
  • Gelijkaardige benefiet: VZW het 4de wiel
  • email ons

    Druk op onderstaande knop om ons te mailen.

    BENEFIET JORRIT GOETMAEKERS

    02-09-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bedanking ouders

    Beste benefieters, Kokazzers, vrienden, familie en Karickers,

     

    Er werd gezwoegd, gezweet, gevloekt en getwijfeld tijdens het opstellen van de zaal, het clubhuis en de fuif in Karick. Het was prachtig om dit beeld te aanschouwen, hoe de puzzel na maanden vergaderen en rondbellen door alle organisatoren en medewerkers mooi in elkaar paste. Het was dan voor ons een groot genoegen om met zo ’n fantastische groep samen te werken, ook al was het maar een klein beetje dat wij konden doen. In een mum van tijd straalde de sporthal uit als een mooi decor waar menig topvolleyballer in zou willen spelen, met een grote tombolastand, met een speaker en een dj die opzwepende muziek speelde, cheerleaders waar menig man zijn oog niet van kon wegslaan en veel, veel meer. Het was een avond van emoties waar menig mens een traan naliet en velen lieten dan ook hun hart zien. Het gebaar van Marc herremans laat zien dat hij een groot man is waar velen met respect naar opkijken.

     

    Ook de fuif was grandioos, en met de Chipolatta’s zat de ambiance er goed in. Geen wonder dat er dan ook gefeest werd tot in de vroege uurtjes. Er is zeer hard gewerkt om die avond onvergetelijk te maken en onvergetelijk was het zeker. Het was emotioneel, mooi, fantastisch en groots. De niets dan positieve reacties waren dan ook terecht, zij die er niet waren misten een avond waar iedereen nog jaren zal over praten.

     

    Via deze weg willen wij nog eens alle medewerkers en organisatoren bedanken voor deze onvergetelijke avond die jullie ons en vele anderen bezorgd hebben. Wij hadden nooit gedacht dat het zo’n groot succes kon zijn, maar jullie hebben het zelf gezien: het was ongelooflijk.

     

    Daarom nog eens aan iedereen, van harte bedankt!

     

    Peter, Ann en Jorrit

     

    PS. Jorrit wil ook nog iedereen bedanken want zijn papa had de micro vergeten door te geven vandaar via deze weg: ‘Dank u voor mijn rolwagen’.

    Dikke kus.

    02-09-2007 om 23:39 geschreven door Peter & Ann  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslag
    Van onze reporter ter plaatse:

    De benefietavond was een overweldigend succes op alle gebied! Op sportief gebied kregen we een fantastische en superspannende wedstrijd tussen twee Belgische topteams Lennik en Menen. Beide ploegen gingen ervoor, wat resulteerde in een nipte 3-2 overwinning voor Lennik. 18-16 in de laatste set nadat Menen nog een matchbal niet had weten te benutten. Ook organisatorisch viel alles op zijn pootjes zoals we het nooit hadden durven dromen. De maandenlange voorbereidingen werden royaal beloond met een massale opkomst. De tribunes van de sporthal zaten nokvol, evenals de 8 extra aangevoerde tribunes. Goed voor in totaal een dikke 700 supporters. Die waren niet alleen getuige van een stevige volleybalwedstrijd tussen Lennik en Menen,zij konden ook genieten van de professioneel ogende cheergirls(and one boy) van Het DansAteljee. De geluidsinstallatie inclusief omroeper werkte naar behoren. De muziek was opzwepend. De veegjongens liepen en poetsten als speedy gonzales, de ballenmeisjes droogden elke bal af.Een regiment vrouwen bewaakten de indrukwekkende tombolaprijzenstand. Marc Herremans was ruim op tijd op de afspraak net zoals de burgemeester en een ruime helft van het gemeentebestuur en andere VIPs. (alleen de pers bleef afwezig)

    Maar zoals iedereen weet was het in de eerste plaats om Jorrit te doen en dit zorgde natuurlijk voor de nodige emo momenten. De guitige Jorrit genoot op de arm van mama breedlachend van de belangstelling en veroverde in no time het hart van alle aanwezigen en van Marc Herremans in het bijzonder.  De klassieke krop in de keel was niet ver weg toen de papa van Jorrit iedereen publiekelijk bedankte. Zoals afgesproken ging een deel van de opbrengst naar de vzw:’to walk again’ maar Marc Herremans verraste iedereen door te zeggen dat hoewel de vzw daar heel veel goeie dingen mee kon doen hij toch vond dat de ouders van Jorrit dit geld veel beter zouden kunnen gebruiken. Hij schonk de symbolische cheque ter waarde van 2500 euro terug aan de papa van Jorrit. De Pé stond er bij, hij keek er naar en kon zijn waterlanders maar moeilijk bedwingen.
    Marc Herremans : een grote meneer!

    Last but not least was de hele organisatie ook een financieel succes waarbij de stoutste verwachtingen overtroffen werden en dan moest de fuif in Karick nog beginnen. Ook daar was er een ongeziene opkomst van een kleine duizend fuifnummers en sympathisanten. Ook hier verliep alles vlekkeloos dankzij de extra toog buiten en de ontelbare vrijwillige medewerkers. De Chipolatta’s gaven het beste van zichzelf en het goede doel was blijkbaar een goed excuus om veel (heel veel) te drinken.

    Iedereen bedanken die meegewerkt heeft aan dit succes is onbegonnen werk. Het zijn er gewoon te veel: de familie van Jorrit, de volleyballers van Kokaz, de medewerkers van Karick, het DansAteljee en de Chipolatta’s, het gemeentebestuur van Kontich, de spelers en bestuur van Lennik en Menen, de sponsors, de toeschouwers. En dat allemaal om mee te werken aan een eenvoudig idee van de langste apotheker van Kontich: een benefietwedstrijd voor Jorrit. Het is een herinnering geworden waar we allemaal nog lang met een warm hart aan zullen terugdenken.
     
    Een werkloze persverantwoordelijke

    02-09-2007 om 23:27 geschreven door Jef Verdickt  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sfeerbeelden (NIEUW)

    .

    02-09-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    26-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cheerleaders
    Een topwedstrijd zonder cheerleaders, dat is geen topwedstrijd...

    Het DansAteljee van Kontich zal zorgen voor het visuele genot tijdens de rustmomenten van de volleybalwedstrijd en daar zijn we heel blij mee !

    Het DansAteljee werd in 2000 opgericht op initiatief van Leen Bridts (lic. kinesitherapie) en werd in 2004 een vzw met als doel het promoten van dans- en podiumkunsten zowel op sportief als cultureel vlak. De dansgroep ging van start met 150 leden en telt nu na 6 jaar werking 460 leden. De groep is hiermee de grootste sportvereniging qua aantal leden in de gemeente Kontich. 93% van haar leden is jonger dan 20 jaar. Alles wordt in goede banen geleid door een hardwerkend bestuur van 7 leden.
    Sinds enkele jaren is Leen niet meer de enige lesgeefster bij Het DansAteljee.  Kelly, Nele en Matthias staan haar vol enthousiasme bij en begeleiden hun groepen als de beste!

    Bij Het DansAteljee kan je zowel 'funky dance' als 'jazzdans" volgen. Jongens kunnen zich ook aansluiten bij een exclusieve jongensgroep, de 'funky boys' en voor de jongste dansers is er kleuterdans.

    Surf naar www.hetdansateljee.be voor meer informatie.

    26-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    19-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pers

    Je kan onze persmap aanvragen via ons emailformulier of neem gerust contact op met onze perswoordvoerder Jef Verdickt op het nummer 0475/62.78.38.

    Verschenen artikels:

    Gazet van Antwerpen: 18-19 augustus.

    19-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    17-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tombola

    Tijdens de wedstrijd heb je de mogelijkheid om tombolalotjes te kopen.
    We zijn ontzettend trots op ons aanbod aan tombolaprijzen. We verzamelden maar liefst méér dan 500 prijzen !
    En het zijn stuk voor stuk waardevolle prijzen.
    Om maar enkele prijzen te vernoemen:
    - teaken tafel + stoelen
    - koelkast (twv 200 euro)
    - meer dan 50 stuks degelijk gereedschap
    - gesigneerd boek van Marc Sluszny
    - boeken, CD's
    - CD-rek
    - fruitmand
    - waardebons (planten, reizen, auto-onderdelen, ijsschaatsen, ...)
    - lichaamsverzorgingsprodukten
    - BBQ-set
    - keukengereedschap, servies
    - en nog heel veel meer !!!

    De lotjes worden verkocht aan
    1 lotje: 3 €
    2 lotjes: 5€
    4 lotjes: 10€

    Bedenk dat je slechts 5 euro betaalt om deze topwedstrijd te zien. Je hoeft je dus zeker niet in te houden bij het steunen van de tombola...

    De prijzen kunnen in de zaal afgehaald worden NA de wedstrijd. Gelieve hierbij wat geduld te hebben, gezien het grote aantal prijzen. We stellen alles in het werk om de verdeling van de prijzen vlot te laten verlopen.
    Je hebt ook de mogelijkheid om de prijzen op zaterdag 1 september af te halen in het clubhuis van Volleybalclub Kokaz, recht tegenover de ingang van de parking van de sporthal op de Duffelsesteenweg.

    Hartelijk dank !!

    17-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    09-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organisatie

    · Coördinator & Webmaster:

    Diederik Vranken

    · Persverantwoordelijke:

    Jef Verdickt (0475/62.78.38)

    · Medecoördinator & contact To Walk Again:

    Ann Van Der Sande

    · Sponsoring:

    Rudi Brison, Peter Segers, Michael De Groote

    · Volleybalwedstrijd:

    Ingo Verhoeven, Bart Wenseleers

    · Coördinatie sportzaal:

    Koen Van Puyvelde

    · Fuif Karick:

    Dieter Van de Meerschaut, Sven Claes

    · Kaartenverkoop, flyers & affiches

    Dennis Vermariën, Sofie Van Deuren, Kristiaan Theys

    · Drukwerk:

    Marcel Verhoeven

    · …



    Omwille van spam-redenen worden geen emailadressen en telefoonnummers weergegeven. Gelieve het emailformulier te gebruiken en te vermelden aan wie je bericht gericht is.

    09-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Route & Parkeren
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Adressen :

     

    Sporthal
        De Nachtegaal
        Gemeentelijke sporthal
        Duffelsesteenweg 145
        2550 Kontich

    Clubhuis
        Volleybalclub KOKAZ vzw Kontich
        Duffelsesteenweg 68
        2550 Kontich

     

    Karick
        Pauwhoevestraat 10 
        2550 Kontich

     
    PARKEREN
    Gelieve niet te zondigen tegen de parkeervoorschriften, zowel in de omgeving van de sporthal als van Karick. (gehandicapten-plaatsen, brandweerdoorgangen, ...) Tracht in de mate van het mogelijke de auto thuis te laten.

    09-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    08-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Banner
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wil je helpen reclame te maken voor de benefiet? Zorg dan dat dit bannertje op zo veel mogelijk websites terecht komt, liefst met een link naar www.benefiet.be. Dank u !

    08-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rekeningnummer


    Er is een speciaal benefiet-rekeningnummer geopend waarop u uw gulle bijdrage kan schenken: 860-1011171-25.

    De opbrengst zal dienen om de kosten te dragen die de spierziekte van Jorrit met zich meebrengt. Een deel van de opbrengst zal geschonken worden aan To Walk Again vzw - The Marc Herremans Foundation.

    Als je bijvoorbeeld het entreegeld voor een wedstrijd van dat niveau veel te laag vindt, dan mag je dat gerust compenseren met een gift op het rekeningnummer: 860-1011171-25.

    1000x dank !

     

    08-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaarten

    De kaarten kosten slechts 5 euro/stuk en zijn geldig als inkomkaart voor de wedstrijd en/of de fuif of kunnen eveneens gekocht worden als steunkaart. Aangezien het aantal plaatsen in de sporthal beperkt is, raden we aan om je kaart in voorverkoop te kopen. De inkomkaarten in voorverkoop krijgen voorrang.

    De kaarten zijn te koop in elke Kontichse apotheek: 

    • Apotheek Vranken - Antwerpsesteenweg 93  Kontich
    • Apotheek Kapelfarma - Kapelstraat 40 Kontich-Kazerne
    • Apotheek Verbeeck - Stationsplein 17 Kontich-Kazerne
    • Apotheek De Reiger - Mechelsesteenweg 54  Kontich
    • Apotheek Van den Bergh - Molenstraat 9  Kontich 
    • Apotheek Verhoeft - Mechelsesteenweg 3  Kontich 
    • Apotheek Van Aelst - Ferdinand Maesstraat 11 Waarloos

    of bij Dennis Vermariën, Tom De Haes, Ingo Verhoeven, Diederik Vranken, Nathalie Lobet, Jef Verdickt, Bart Wenseleers, Ann Van de Sande, Koen Van Puyvelde, Bea Goetmaekers, Veerle Raeymaekers, Rik Van Deuren, Sofie Van Deuren, Bruno Gastmans, Veerle Van Dael, Gilberte Otessen, Hans Feyaerts, Steven Hendrickx, Nils Heymans, Bart Hosteaux, Tom Switsers, Fam. De Vos, Kristiaan Theys, Walter Vets, Frank Van Hoof, Dries De Schepper, Rudi Brison, Peter Segers, Dieter Van den Meerschaut, Rudi Smits ...

    Op tal van evenementen werden reeds kaarten verkocht, zo ook op Kontich Kazerne Kermis. Zie foto.


    Ann, Veerle en Denies op Conkaz Kermis

    08-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    06-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chipolatta's
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Deze brandweermannen van Kontich voerden een stripact op bij hun deelname aan Supertalent in Vlaanderen op VT4. De Chipolatta's mochten door naar de halve finale dankzij hun hoge humorgehalte.

    De spuitgasten van Kontich treden al acht jaar op in kleine zaaltjes. In het dagelijkse leven is Johan (38) koeltechnieker, Dave (29) brandweerman (speelde vroeger nog volleybal bij Kokaz), Nic (41) technieker in een ziekenhuis, Fré (31) magazijnier en Luc (40) begeleider van mindervaliden.

    De brandweermannen brengen niet enkel stripacts maar humor is wel de rode draad doorheen hun repertoire. 

    Ze brachten ook al een speciale verjaardagskalender uit ten voordele van de Cliniclowns. De spuitgasten poseerden in ondergoed voor een professionele fotograaf van P-magazine.

    06-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    05-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fuif
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Karick Jeugdclub is gelegen in de Pauwhoevestraat 10 te Kontich. Voor de fuif moet je in Karick zijn (de fuifzaal), naast Karick-café.

    Deuren : 22u
    Inkom fuif: 5 euro

    gratis toegang tot fuif bij aankoop van een inkomkaart voor de volleybalwedstrijd (5 euro)

    Hierbij wensen we Karick (www.karick.be) van harte te danken voor de vlotte samenwerking en de belangeloze inzet.
    Ook Stage Technology (www.stagetechnology.be) verdient een dikke dankuwel voor de spetterende lightshow die kosteloos door hen verzorgd zal worden.
    Onze dank gaat ook uit naar brouwer Laeremans die enkele extra inspanningen zal doen.

     

    05-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    04-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Volleybalmatch

    De wedstrijd start om 20u. Tracht ruim op tijd te komen zodat de wedstrijd niet teveel verstoord wordt (19u à 19u30).

    Wij raden u aan om kaarten in voorverkoop te kopen. Aangezien de plaatsen in de sporthal gelimiteerd zijn, krijgen de kaarten in voorverkoop voorrang.

    Indien de wedstrijd door bepaalde omstandigheden van overmacht niet kan doorgaan, trachten we andere topploegen te vinden. De tickets worden in geen geval terugbetaald.

    PROGRAMMAWIJZIGING WEDSTRIJD !

    Dinamo Boekarest haakt af voor de benefietwedstrijd. Nieuwe tegenstander voor Lennik wordt Menen.

    Maandag 20 augustus vernamen we via de manager van Volleybalclub Lennik dat de 10-daagse stage van Dinamo Boekarest in België wordt afgelast. Door een probleem met hun sponsors geraakt Dinamo niet aan voldoende financiële middelen om hun geplande stage te bekostigen. Lennik zit zelf erg verveeld met de situatie aangezien de club alles had geregeld wat betreft oefenwedstrijden, trainingen, sporthallen, logies, ... Dat valt nu allemaal in het water, dus ook de benefietwedstrijd.
    Lennik wil ons gelukkig niet in de steek laten en heeft meteen voor een meer dan volwaardige tegenstander gezorgd: ereklasser VOLLEY CLUB GOLDEN RIVER MENEN. Beide teams behoren tot de top 5 van de ereklasse van het Belgisch volleybal en zijn aan elkaar gewaagd. Het voorbije seizoen moest Menen 2x de duimen leggen in de reguliere competitie, maar in de play-offs was Menen 2x de betere ploeg.

    We vinden het ontzettend jammer dat Dinamo Boekarest ons in de steek laat. We staan hier natuurlijk machteloos tegenover en we hopen dan ook te mogen rekenen op het begrip van alle supporters en sponsors. We zijn Lennik en Menen alvast heel erg dankbaar omdat ze dit probleem zo vlot wisten op te lossen.
    Al bij al hebben we nog steeds een affiche om vingers en duimen van af te likken ! En dat nog steeds voor de spotprijs van 5 euro.

    Hou er wel rekening mee dat de voorverkoop loopt als een trein en het aantal zitjes in de sporthal beperkt is.

    Men zegge het voort.

    Bedankt voor jullie begrip en enthousiasme,
    De organisatoren.

    04-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    03-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sponsors

    Hartelijk dank aan onze sponsors:



                  
     

    Je kan klikken op het logo om de eventuele website van de sponsor te bekijken.

    Verder danken we ook nog deze sponsors:

    - Sportashop
    - Den Moor bvba, Kontich, wijnhandel
    - Argenta, Boom
    - Luverco fijne patisserie, brood & banket , Kontich
    - Garage Linssen, Kontich
    - Auto Parts Center, Kontich
    - Colliers Jan, Kapper, Kontich
    - Augustine, babyspeciaalzaak, Wilrijk
    - Omega Pharma: Bodysol
    - Bayer healthcare: Supradyn
    - Boehringer: Pharmaton Kiddi
    - Wasserij Gilberte, Kontich
    - Carrosserie Waumans, Kontich
    - Bene Property
    - Archi Tech (spandoek)
    - Reizen Lauwers
    - Stanley
    - DHW handbal
    - Slagerij Van Geyte
    - V.M.V. Verenigde Mechelse Veilingen

    03-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    02-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spierziekte Jorrit


    Spinale musculaire atrofie type 2

    Spinale musculaire atrofie type 2 (SMA 2) is een ernstige spierziekte die zich openbaart bij kinderen tussen de zes en achttien maanden. Doordat een aantal motorische zenuwcellen in het ruggenmerg niet goed functioneert, treedt spierzwakte en -verlamming op. De spieren worden steeds dunner (atrofie). Kinderen kunnen niet zelfstandig staan of lopen. De ziekteverschijnselen verergeren langzaam.
    Er bestaan ook een meer ernstige vorm (SMA 1) en een minder ernstige die zich later openbaart (SMA 3).
    SMA (type 1, 2 en 3) komt bij tien tot twintig op de honderdduizend mensen voor.
    Het is niet altijd meteen duidelijk om welk type SMA het gaat.

    Verschijnselen
    De eerste ziekteverschijnselen doen zich voor tussen de zes en achttien maanden. Kinderen leren nog wel zitten maar niet meer zelfstandig staan of lopen. De spieren in de benen zijn erger aangetast dan de spieren in de armen. Bij gestrekte vingers komen dikwijls trillingen voor. Ook de spiervezels in de tong kunnen zich spontaan samentrekken/bewegen (fibrillaties).
    Doordat kinderen onvoldoende kunnen bewegen, kunnen vergroeiingen ontstaan van de wervelkolom, de knieën, de ellebogen, de vingers en de voeten (contracturen).
    De ademhalings- en slikspieren worden niet aangetast maar door vergroeiing van de wervelkolom (scoliose) is het risico van infecties aan de luchtwegen of een longontsteking groot. Als de spieren die bij het kauwen gebruikt worden, aangetast zijn, kan eten moeizamer gaan.
    Het verloop van de ziekte is ernstiger naarmate deze eerder optreedt.
    De levensverwachting bij SMA 2 is in het algemeen beperkt maar er zijn grote verschillen in ernst en verloop tussen verschillende kinderen met SMA 2.

    Oorzaak
    Bij alle vormen van SMA zijn de motorische voorhoorncellen in het ruggenmerg aangetast. Hierdoor worden de spieren onvoldoende geprikkeld tot samentrekken. De gevolgen zijn dunne en slappe spieren, spierzwakte en spierverlamming.
    SMA 2 is een erfelijke ziekte met een afwijking in het SMN-gen op de lange arm van chromosoom 5.
    De ziekte wordt autosomaal recessief overgedragen, dat wil zeggen dat beide ouders drager zijn. Zij dragen de ziekte over zonder dat ze zelf aan de ziekte lijden. Hun kinderen hebben 25% kans op de ziekte, 50% kans op dragerschap en 25% kans op het niet erven van de genetische afwijking.

    Diagnose
    Met DNA-onderzoek kan in 92% van de gevallen SMA worden vastgesteld. Een onderscheid in type 1, 2 of 3 kan alleen worden gemaakt op basis van de klinische verschijnselen. Als er geen afwijking in het betreffende gen aangetoond wordt, zijn elektromyografisch onderzoek (elektrisch spieronderzoek, EMG) of een spierbiopt nodig.
    Bij het EMG worden dunne naaldelektroden in een aantal spieren geprikt. Door de reacties te registreren, kan een afwijkende activiteit van de spiervezels vastgesteld worden. Die activiteit wijst erop dat de motorische cellen in het ruggenmerg onvoldoende controle over de spiervezels uitoefenen.
    Bij een spierbiopt wordt een stukje spier weggenomen en onder de microscoop onderzocht.
    Als bekend is dat ouders dragers van de ziekte zijn, kan de aanleg ook tijdens de zwangerschap bij de vrucht worden vastgesteld door middel van een vlokkentest of vruchtwaterpunctie.

    Behandeling
    SMA 2 is niet te genezen. De behandeling is gericht op de verschijnselen. Zo kunnen kinderen geopereerd worden aan een vergroeiing van de wervelkolom (scoliose). Ook een orthopedisch korset kan de gevolgen van deze vergroeiing verminderen. Fysiotherapie is gericht op bewegings- en houdingsadvies. In een later stadium kan ademhalingsondersteuning nodig zijn.

    Wetenschappelijk onderzoek
    Er wordt onderzoek gedaan naar het mechanisme waardoor het gendefect tot spieratrofie leidt en naar manieren om in te grijpen in dit proces. Dit onderzoek verkeert nog in de experimentele fase. Er is wel bekend geworden dat bepaalde geneesmiddelen de productie van het SMN-eiwit in laboratoriumproeven met cellen van kinderen met SMA doen toenemen. Daarom vindt op verschillende plaatsen in de wereld wetenschappelijk onderzoek plaats naar het effect van toediening van dergelijke middelen aan kinderen met SMA.

    02-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jorrit Goetmaekers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Jorrit is het 3-jarig zoontje van Peter & An Goetmaekers - Horemans.

    Peter speelt al 20 jaar bij volleybalclub Kokaz Kontich. Aangezien Peter er nooit voor terugdeinst om een handje toe te steken als Kokaz ergens hulp nodig heeft, vonden we het gepast om eens iets terug te doen voor Peter.

    Omdat Jorrit aan de ernstige spierziekte SMA type 2 lijdt, is hij levenslang aan zijn rolstoel gekluisterd. De spierziekte brengt heel wat extra kosten met zich mee (rolstoelen, installatie van een speciale lift in huis, aanpassingen aan de auto's, medische kosten, kosten voor opvang en begeleiders, ...).

    We rekenen op jou steun en sympathie om deze kosten wat draaglijker te maken voor dit jonge gezin.

    Alvast bedankt !!!

    02-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    01-08-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veiling

    Na de wedstrijd werden enkele verzamelobjecten geveild. De opbrengst hiervan gaat integraal naar de benefietrekening.
    Het hoogste bod tijdens de benefietavond werd nadien op deze website geplaatst bij het desbetreffende object. De veiling liep nog een weekje verder op deze website en eindigde op zondagavond 9 september om 20u. Op die manier had iedereen de kans om nog een hoger bod uit te brengen.

    OBJECT 1: Exclusief drieluik van Jorrit Goetmaekers.
    We zijn zeer trots u een absoluut meesterwerk te mogen aanbieden van onze 3-jarige Jorrit.




    hoogste bieder bedrag
    Guy Wollants € 180


    OBJECT 2: Fonkelnieuwe wedstrijdbal gesigneerd door de volleybalteams Lennik en Menen



    hoogste bieder bedrag
    Familie Horemans € 150



    OBJECT 3: Exclusief uniek kunstwerk. Titel: "Iron Man - To Walk Again"
    Dit kunstwerk werd speciaal ontworpen naar aanleiding van het benefiet. Het is een compositie in ijzer (iron) en werd feilloos gelast door Peter Goetmaekers, de vader van Jorrit.
    Je ziet een beeldje van een wandelend (To Walk Again) en juichend mannetje naast zijn rolstoel en op de achtergrond een antiek gietijzeren strijkijzer (iron).



    hoogste bieder

    bedrag

    Erik Glibert

    € 155



    OBJECT 4: Volleybalshirt van wijlen Jo Baetens.
    Jo Baetens stierf op 29-jarige leeftijd op 18 juli 1993. Jo bezorgde Lennik indertijd promotie naar ereklasse en verschillende kampioenstitels. Hij speelde internationaal en werd 4x speler van het jaar in zijn korte loopbaan.
    Sinds het plotse overlijden van hun sterspeler met nummer 8 speelde bij Lennik nooit nog iemand met het nummer 8, behalve de kinderen van Jo.
    Ronny De Keuster schenkt ons het volleybalshirt met nr. 8 waar Jo Baetens destijds mee speelde op het tornooi van De Witte Molen.

    Ronny heeft nog 4 zwart-wit foto's kunnen bemachtigen waarop Jo Baetens te zien is in actie in dit bewuste shirt. Hier zie je een collage van die foto's:



    hoogste bieder bedrag
    Tim Van Heyste € 250



    OBJECT 5: Een waardevol schilderij van Françoise Englebert, getiteld "Drie"
    Dit unieke schilderij op doek in acryl en ecolineverf meet 100 bij 80cm. Het werd speciaal voor deze benefiet geschilderd door de Kontichse kunstenares Françoise Englebert. Zij volgde 6 jaar kunstonderwijs aan de Academie van Kontich en werkt in Kunstatelier Kaleidoscoop in Mortsel. Françoise heeft een grote bewondering voor Marc Herremans en wil daarom graag haar steentje bijdragen aan het benefiet door het belangeloos ter beschikking stellen van dit doek voor de veiling. Fleur je huis wat op met dit frisse schilderij en steek die arm maar omhoog !


    hoogste bieder bedrag
    Luc Vranken € 300


    Eénmaal andermaal ... VERKOCHT !!!

    Proficiat aan de kopers en bedankt !



    01-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Affiche



    .

    01-08-2007 om 00:00 geschreven door dvranken  


    27-09-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe sponsoren?

    Neen, uw blog moet niet dagelijks worden bijgewerkt.  Het is gewoon zoals je het zélf wenst.  Indien je geen tijd hebt om dit dagelijks te doen, maar bvb. enkele keren per week, is dit ook goed.  Het is op jouw eigen tempo, met andere woorden: vele keren per dag mag dus ook zeker en vast, 1 keer per week ook.

    Er hangt geen echte verplichting aan de regelmaat.  Enkel is het zo hoe regelmatiger je het blog bijwerkt, hoe meer je bezoekers zullen terugkomen en hoe meer bezoekers je krijgt uiteraard. 

    27-09-2005 om 16:32 geschreven door dvranken  




    >

    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs