Restau Bel Mondo
Wereldkeuken
Inhoud blog
  • THAAAI
  • WERFT AAN
  • Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Elke zondag en maandag uitsluitend THAISE keuken
    Mijn favorieten
  • SPORT UP
  • 13-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.OPENINGSUREN

    WERELDKEUKEN met Serge

    VAN DINSDAG t/m VRIJDAG: van 12 tot 14u en van 18 tot 22u
    OP ZATERDAG van 18 tot 22u

    THAISE KEUKEN met THO

    OP ZONDAG van 17 tot 22u
    OP MAANDAG van 12 tot 14u en van 18 tot 22u

    ook TAKE AWAY


    Restau Bel Mondo Dageraadplaats 20  Antwerpen 2018 reserveren op 03 293 77 96

    BE 0812 115 573 BVBA MAS BEL MONDO


    Wat vond je van uw bezoek ?
    Opmerkingen ? Reacties ?
    Verstuur ze naar de link " reacties " rechts onder, alvast bedankt.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    13-01-2010, 00:00 geschreven door serge  
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
     

    Thais keukenwonder in Bel Mondo

    Eind 2008 nam Serge Van Autreve restaurant Idee op de Dageraadplaats over en maakte er de ‘Bel

    Mondo’ van. Een vlag die de lading helemaal dekt, want de Gentse chef laat zijn cliënteel er

    genieten van de heerlijkste gerechten uit alle hoeken van de wereld. Sedert een drietal weken mag

    je dat gerust heel letterlijk opvatten: op zondag- en maandagavond tovert de Thaise chef Tho

    verrukkelijke Oosterse schotels op tafel.

    Sinds Serge Van Autreve (43) in oktober 2008 de Bel Mondo opende, groeide het succes van het

    kleine maar oergezellige restaurantje op de hoek van de Ramstraat gestaag. “Op de duur was ik zes

    dagen op zeven druk in de weer. Dat is amper vol te houden.” De chef ging tevergeefs op zoek naar

    een goede keukenhulp die een deel van het werk kon overnemen. “Ik heb enkele hulpkoks op proef

    gehad, maar bij geen enkele had ik het gevoel dat ik mijn keuken in veilige handen kon achterlaten.

    Misschien ben ik nogal veeleisend, ja. Maar de klanten hebben steeds recht op dezelfde uitstekende

    kwaliteit, ook als ik er niet ben.”

    THAILAND

    Serge is zelf een enorme liefhebber van de Thaise keuken, die hij als “licht, mooi en aromatisch”

    omschrijft. Een zevental jaar geleden heeft hij zelfs enkele maanden in een restaurant in Bangkok

    gewerkt. Tot hij er letterlijk moest gaan lopen. “De bazin zocht niet alleen een chef, maar ook een

    manager en een man. Vooral dat laatste was toch iets te veel gevraagd. Maar in de Thaise cultuur

    aanvaarden ze geen ‘neen’. Ik ben er dus echt als een dief in de nacht moeten vluchten.” Toch heeft

    de Oosterse keuken hem nooit losgelaten. Zeker toen Serge na de opstart van Bel Mondo merkte dat

    de wokschotels een echt succesnummer zijn, begon hij te broeden op een nieuw concept.

    Via zijn broer en schoonzus, die een restaurant uitbaten in het Gentse, kwam Serge in contact met de

    Thaise kok Tho. Met deze man, die officieel door het leven gaat als Bounphon Vongsy, sloeg hij twee

    vliegen in één klap: Tho is een zeer bekwame chef die tegelijk de Oosterse droom van Serge kon

    verwezenlijken. Sinds begin november vinden de klanten daarom op zondag- en maandagavond de

    Thaise kok achter het fornuis van Bel Mondo.

    KEUKENGENIE

    De 47-jarige Tho, die naast Thais enkel een mondje Frans en Engels spreekt, vertoeft al een

    kwarteeuw in Europa. “Voor ik naar België kwam, heb ik in restaurants in Londen en Parijs gewerkt,”

    vertelt hij. Hoe Tho nu precies in ons land verzeild geraakt is, wordt me niet helemaal duidelijk.

    Daarvoor blijkt mijn kennis van het Thais net iets te beperkt... Maar als hij niet in de kookpotten roert

    in Bel Mondo, is hij te vinden in de keuken van The Blue Elephant in Waterloo. Tho is niet bijzonder

    spraakzaam en werkt ondertussen naarstig voort aan de voorbereidingen voor de

    maandagavondshift. Ik mag zijn kookkunsten bewonderen en merk al gauw dat het Thaise

    keukengenie vooral met zijn handen spreekt. Uit een ordinaire aardappel tovert hij in een mum van

    tijd een prachtig roosje te voorschijn, dat hij samen met een uit een wortel gesneden vlinder tot een

    waar kunstwerkje schikt. “It’s pure art,” prijs ik hem.

    SUCCES

    En niet alleen ik val als een blok voor de kookkunsten van Tho. Hoewel de Thaise gerechten nog maar

    enkele weken op de kaart staan, hebben ze al naam en faam verworven bij het publiek. “Ik merk dat

    onze Thaise keuken steeds bekender wordt, ook al hebben we geen speciale promotie gevoerd. Het

    Oosterse concept is dan ook wel uniek in Zurenborg. Hier is voor de rest zelfs geen Chinees te

    vinden,” verklaart Serge het succes. Bel Mondo biedt ook een take away-formule aan: “Met de vele

    jonge mensen in de wijk leek ons dat een mogelijk gat in de markt. En inderdaad: er wordt al

    regelmatig beroep op gedaan.”

    UITBREIDING?

    Serge ziet het project met de Thaise kok als een test voor een eventuele uitbreiding. “Als het concept

    blijft aanslaan, dan wil ik op termijn naar een groter pand verhuizen en de service verruimen,”

    droomt hij. Maar meteen bromt de vermanende stem van echtgenote Martine (48) van achter de

    toog: “Durf dat niet!” Uit de knipoog van Serge leid ik af dat daar ongetwijfeld nog vele uurtjes over

    gediscussieerd gaat worden.

    DUIZENDPOOT

    Serge Van Autreve is dan ook een man met duizend-en-één ideeën en passies. Naast zijn drukke

    horecaleven pompt hij al zijn energie in sportieve activiteiten en de vzw Sportup. Zo organiseerde hij

    dit jaar voor het eerst de Sint-Amands Classic Run, waarbij de lopers zich lieten sponsoren voor een

    goed doel. Het was zo’n succes dat in september 2010 zeker een tweede editie plaatsvindt. Op 24

    december trekt Serge zelf de loopschoenen aan om de actie van het Glazen Huis van Studio Brussel

    te steunen. Van Sint-Amands zal hij via Antwerpen naar Gent lopen, in het totaal goed voor

    tweeënhalve marathon. Wie onderweg enkele kilometers wil inpikken om geld in te zamelen, mag

    steeds contact opnemen met de sportieve kok van Bel Mondo!

    Ellen BURTON

    Thaise chef Tho

    op zondag- en maandagavond in restaurant Bel Mondo, ook take away

    (van dinsdag tot zaterdag staat chef Serge aan het fornuis en geldt de normale menukaart)

    Dageraadplaats 20

    2018 Antwerpen

    Tel: 03/293.77.96

    KADERSTUK: NIEUWJAARSDRINK

    Op zondag 3 januari 2010 organiseert restaurant Bel Mondo een gezellige nieuwjaarsdrink. Op het

    terras op de Dageraadplaats wordt een knusse tent met vuurkorven geplaatst. Wie wil, mag er tussen

    17u en 18u met vrienden en familie komen klinken op het nieuwe jaar. Ondertussen kan er geproefd

    worden van heerlijke degustatiehapjes. En wie begeesterd is door al dat lekkers, kan nadien

    natuurlijk de voetjes onder tafel schuiven in het restaurant.

    KADERSTUK: MAROKKAANSE LAMPEN

    Toen Serge Van Autreve het restaurant overnam, werd het hele interieur getrakteerd op een

    serieuze lik verf. Het ganse decor kreeg met warme en donkere aardetinten een mediterraans tintje.

    Een sfeer die bijzonder goed in de smaak valt bij de klanten, net als de Marokkaanse lampen die het

    zuiderse gevoel compleet maken. Omdat er zoveel vraag is naar de herkomst van de prachtige

    decoratiestukken, heeft Serge besloten de lampen ook zelf aan de man te brengen. Naast de

    fietsenwinkel in de Nottebohmstraat wordt momenteel een etalage ingericht waar de stukken van

    naderbij te bewonderen zijn en aangekocht kunnen worden.


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    13-01-2010, 00:00 geschreven door serge  
    Archief per week
  • 15/03-21/03 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Blog als favoriet !
    Gastenboek
  • EXCUZEER - VERKEERDE PLAATS GESTUURD
  • ONBETAALDE FACTUUR -- NA XXX BELOFTE NOG NIET GEREGELD
  • ONBETAALDE FACTUUR -- NA XXX BELOFTE NOG NIET GEREGELD
  • een mooie woensdagavond
  • Welkom, en veel plezier met je nieuwe blog

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Inhoud blog
  • THAAAI
  • WERFT AAN

  • Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs