Inhoud blog
  • Info over een warmtepak
  • Al gehoord van magneetvissen?
  • Roofvissen in België
  • Karpervissen tijdens de nacht.
  • Vang meer met de vierkante boilies
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Karpervissen
    Het karpervissen in Belgie
    04-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welk karperaas wordt er gebruikt.
    Een goed aas is altijd belangrijk om veel karper te kunnen vangen. Elk water is wat verschillend van eetgedrag bij de karper evenals is het zo dat niet elke karper hetzelfde graag eet, net zoals bij de mens dus. De ene karper geeft wat meer voorkeur aan boilies en de andere kan dan bijvoorbeeld wat meer voorkeur geven aan tijgernoten. In dit artikel gaan wij enkele van de meest gebruikte technieken meegeven voor het vissen op karper.

    Boilies.


    Uiteraard is dit de meest gebruikte manier voor het vissen op karpers. De boilies zijn al jaren topproducten voor het vangen van karper. Verandering van aas doet vaak de truck om karpers weer te vangen, maar van de boilies krijgen de karpers maar niet genoeg. Niet voor niets zijn de boilies de meest gewaardeerde voedselbronnen waar vissers mee aan de slag gaan.

    Popups.


    De dag van vandaag kan je ook niet meer rond popups. Een soort boilie die drijft. Je kan zowel met een popup los vissen als werken met een combinatie van boilies en popups of ander haakaas en popups. 

    Wafters.


    De laatste tijd begin je steeds meer en meer wafters tegen te komen op de markt. Een wafter is een uitgebalanceerde boilie die kan drijven. Met andere woorden is een wafter een mix van een boilie en een popup. 

    Tijgernoten.


    Ook de tijgernoot kom je vaak tegen aan de waterkant. Tijgernoten zijn ook top producten wanneer het aankomt op het vangen van karper. Evenals met dat de tijgernoot een pak goedkoper is in aankoop dan de boilie maakt het een product waar vele karpervissers graag mee uitpakken.

    Mais.


    Wat er ook gezegd wordt, mais is een top product voor het vangen van karper. Echter is mais wel een product waar ook vele andere vissoorten enorm op verzot zijn. Ga jij op een water vissen waar ook veel brasem en zeelt rondzwemt, dan zal je veel kans maken om deze ook te vangen, zelf wat teveel voor alleer je een karper weet te vangen. Om die reden raden wij mais aan wanneer je op een water vist met een beperkt aantal witvissen.

    Brood.


    Wit brood is ook een top product voor de karper. Zeker de penvissers onder ons zullen dit zeker aanraden. Op vele wateren worden eendjes en dergelijke met regelmaat gevoerd door voorbijgangers. De mensen die regelmatig de eendjes eten gaan geven zullen ook wel al gemerkt hebben dat er karpers hun brood komen opslokken. Een plaats waar met regelmaat brood wordt gestrooid is voor de karper ook een plaats waar ze vaak eens gaan rondsnuffelen om te kijken of ze er nog een stukje brood weten te scoren. Nadeel is wel dat brood snel los komt van de haak tenzij je het wat bewerkt.

    Partikel mix.


    Een Partikel mix is eigenlijk een grote mix van verschillende zaden en granen. Dit is perfect om een goedkopere voerstek aan te leggen. Zorg er wel altijd voor dat wanneer je jouw partikels klaarmaakt je ze ruim 2 dagen laat voorweken en vervolgens koken. Doe je dit niet gaan de granen en zaden uitzetten in de buik van de karper waardoor de karper zal sterven. Partikel mix gebruik ik persoonlijk enkel voor te voeren. Je kan gerust met een stukje mais vissen op jouw partikel stek.

    Pinda noten.


    Ook de pinda noot is vrij bekend bij de karpervisser. Met dat hij ook een sterke structuur heeft is het makkelijk om hiervan een haakaas te maken. Zoals je al wel begint door te hebben kan je zowat met alles vissen op karper.

    Aardappels.


    Deze info kom je nog amper tegen, maar in de jaren 80 en ervoor werd vaak met een stuk aardappel op karper gevist en dit werkte ook uitstekend. De dag van vandaag kom je deze tactiek nog amper tegen, maar wie niet waagt niet wint :)

    Er zijn buiten bovenstaand haakaas nog heel wat andere soorten op de markt verkrijgbaar. Maar wanneer je bovenstaande lijst volledig zou toepassen zal je wel al de perfecte tactiek voor jouzelf hebben gevonden.

    04-06-2019 om 12:09 geschreven door mich  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2019
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste bericht op deze karper blog.
    Hej iedereen. Wij gaan met regelmaat artikels toevoegen omtrent het karpervissen in BelgiĆ«. De karpervissers onder ons weten dat het karpervissen een echte virus is waar je jouw aan kan vastklampen. Zelf ga ik deze blog gebruiken om mijn vistrips en de tips omtrent het karpervissen die ik wil delen meegeven op deze blog. 

    03-06-2019 om 18:22 geschreven door mich  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 16/12-22/12 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 03/06-09/06 2019

    Mijn favoriete karpersites
  • Info karpervissen
  • Boilies kopen
  • LCA Tackle
  • Xtreme Carp
  • Karper idee
  • Hengelsport Den Haag
  • Karpervissen in Noord-Limburg Nederland
  • Visvakanties door heel europa

  • E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs