Au Cercle des Chênes - Culinair
Foto

CHAMBRES & TABLE D'HÔTES      
"AU CERCLE DES CHÊNES"
Rudy & Myriam de Ruijter-De Smet
Lacalcinie
47140 Auradou
France
tel:0033(0)5 53490198
gsm:0033(0)6 04189506
www.aucercledeschenes.com 
www.bloggen.be/aucercledeschenes
info@aucercledeschenes.com



Categorieën
  • Aardappels&groenten (11)
  • Brood (3)
  • Confituur en gelei (5)
  • Desserten (30)
  • Divers (4)
  • Drankjes (4)
  • Hapjes (21)
  • Hoofdgerechten - Gevogelte (13)
  • Hoofdgerechten - Vis (9)
  • Hoofdgerechten - Vlees (5)
  • Koekjes (6)
  • Pasta (5)
  • Sauzen (1)
  • Soepen (8)
  • Taarten, cake en gebak (26)
  • Voorgerechten (31)

  • Inhoud blog
  • Beste wensen!
  • Gazpacho van Granny Smith en komkommer.
  • Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • Limoncello roomijs met een caramel tuile.
  • Caramel tuiles.
  • Bladerdeegwafeltjes met zalm en kruidenkaas.
  • Luchtige trifle met meringue.
  • Crème brûlée van foie gras.
  • Gazpacho met mozzarellacrème.
  • Pommes Duchesse.
  • Grieks slaatje.
  • Crème brulée taart.
  • Courgetterolletjes met geitenkaas.
  • Hier gaan we weer!
  • Ananascarpacio met citroensorbet en muntsuiker.
  • Kaaskoekjes.
  • Gratin van courgettes met ricotta.
  • Zalmterrine.
  • Watermeloen met Bleu de Basque.
  • Yoghurtmousse met banaan en ahornsiroop.

    Mijn favorieten
  • Au Cercle des chênes
  • Au Cercle des chênes - blog
  • Jamie Oliver's site
  • Dagelijkse kost
  • Le Sot L'y Laisse
  • Chef Nini
  • Papilles et Pupilles
  • Jeremy Fort

  • Gastenboek

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Laatste commentaren
  • blood pressure (blood pressure)
        op Luchtige trifle met meringue.
  •   verhuisbedrijf spijkenisse (verhuisbedrijf spijkenisse)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • dit wordt mijn afsluiter voor mijn nieuwjaarsmenu (Vermeire Greta)
        op Luchtige trifle met meringue.
  • Lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Muffin met olijven en zongedroogde tomaten.
  • paardenbloem gelei (Britt )
        op Paardebloemgelei

  • Archief per maand
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 05-2012
  • 03-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009

    Dit is een verzameling van recepten, die ik door de jaren heen her en der gekregen heb of uit één van mijn vele kookboeken of verzamelmappen haalde. Ik probeer het meestal simpel te houden en pas sommige recepten aan naar mijn eigen smaak. Heb je in "Au cercle des chênes" iets gegeten waarvan je graag het recept wil, stuur dan een berichtje en ik probeer het receptje op de blog te zetten. Heb je vragen, tips of opmerkingen, of heb je zelf een leuk receptje, laat maar horen! Veel kijk- lees en kookplezier, Myriam.
    14-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardbeienconfituur.

    Van groot tot klein, iedereen lust wel aardbeienconfituur!

    Ingrediënten voor een 10-tal potjes:

    3 kg aardbeien
    2 kg kristalsuiker

    De aardbeien voorzichtig wassen, de kroontjes verwijderen en in stukjes snijden.
    Gebruik liefst een koperen ketel om de confituur te maken. Doe de aarbeien met de suiker in de pot en breng aan de kook.
    Zet ondertussen een "test"bordje in de ijskast.
    Laat de confituur rustig pruttelen en schuim regelmatig af. Laat verder koken tot je merkt dat hij dik van een lepel valt.
    Lepel een beetje van de confituur op het ijskoude bordje en als het voldoende stolt is de confituur klaar.

    Giet de confituur in propere bokaatjes en vul tot de rand. Goed afsluiten en laten afkoelen.

                                    


    Categorie:Confituur en gelei
    08-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gele vijgenconfituur

    Zelf hebben we alleen zwarte vijgenbomen in onze tuin staan, maar de gele vijgen zijn hier ook in overvloed te vinden.
    De gele vijgen zijn zoeter dan de zwarte en de confituur is erg lekker.

    Ingrediënten:

    3 kg gele vijgen
    3 kg kristalsuiker

    Was de vijgen en snij het steeltje eraf. Snij de vruchten in 8 stukken.
    Zet de vijgen samen met de suiker op het vuur en breng aan de kook. Roer regelmatig en laat de confituur koken tot hij begint te dikken.
    Giet de confituur in glazen bokalen en sluit ze dadelijk af.

                                        


    Categorie:Confituur en gelei
    30-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kweeperengelei


    Een gelei waar wel wat werk aan is maar met een heerlijk resultaat.

    Ingrediënten:

    kweeperen
    kristalsuiker
    citroen

    Eerst moet je het donzige laagje van de kweeperen afwassen, dat gaat makkelijk met een schuursponsje.
    Daarna snij je de vruchten in stukken. Verwijder enkel de rotte of aangestoken plekken, al de rest mag mee in de pot.
    Overgiet de kweeperen met water tot ze net onder staan en voeg het citroensap toe (neem 1 citroen per 2 kg kweeperen)
    Breng aan de kook en laat koken tot de vruchten zacht zijn. Laat alles nu een paar uur of een nacht trekken.

    Giet de kweeperen door een linnen doek en vang het sap op.
    Per liter sap neem je 800gr suiker. Breng dit sap nu terug aan de kook met de suiker en laat koken tot de gelei begint op te stijven. Je kan dit contoleren door een druppel gelei op een koud bord te gieten. Stijft deze direct op dan is de gelei klaar.

                                      

                                    


    Categorie:Confituur en gelei
    17-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pruimenconfituur

    Een paar weken geleden was het weer tijd om pruimencofituur te maken.
    Zoals jullie al wel weten wonen wij hier in de "pruimenstreek". De "Pruneaux d'Agen" worden geteeld om te drogen maar je kan er natuurlijk ook confituur van maken!

    Ingrediënten:

    Per kilo pruimen neem je 1 kilo cristalsuiker

    Was de pruimen en ontpit ze. Snij ze in 4.

    Neem bij voorkeur een koperen ketel en doe de pruimen en de suiker erin. (zeker géén water bijdoen!!!)
    Breng aan de kook en roer regelmatig. Zet ondertussen een testbordje in de frigo.
    De confituur moet een tijdje koken, afhankelijk van de hoeveelheid. Als je ziet dat hij begint te dikken neem je het bordje uit de frigo en doe je er een paar druppels op. Als die opstijven is de confituur klaar.

    Neem propere potten met een schroefdeksel en doe de gloeiend hete confituur direkt in de potten. Sluit ze goed af.
    Laten afkoelen en dan is de confituur klaar!

                                    


    Categorie:Confituur en gelei
    18-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paardebloemgelei

    Al de confituur en gelei die wij bij het ontbijt serveren maak ik zelf. Dit is een bijzonder recept dat ik jaren geleden in België kreeg van een vriendin (merci Suzy!) en de meeste gasten (vooral degene die van zoet houden) vinden deze gelei overheerlijk!

    Ingrediënten:

    365 paardebloemen
    3 biologische sinaasappels
    1 biologische citroen
    cristalsuiker
    rozemarijn of lavendel

    Je plukt 365 paardebloemen zonder stelen (voor elke dag van het jaar pluk je er één) . De bloemen even wassen.
    De citroen en de appelsien in kleine stukken snijden (met de schil) en samen met de paardebloemen 1 uur zachtjes laten koken in 1,5 l water.
    Het mengsel filteren en per liter sap 1 kg suiker bijdoen.
    Dit mengsel kook je dan tot de gewenste dikte.
    De gelei in potjes gieten. Je kan in ieder bokaaltje een takje lavendel of rozemarijn leggen, dat geeft een fijne smaak aan de gelei.

       


    Categorie:Confituur en gelei

    Zoeken in blog


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs