Een klassieker! Makkelijk om zelf te maken en mooi om te presenteren.
Ingrediënten voor 4 personen:
1 kg geschilde Bintjes aardappelen
5 eigelen
peper, zout & nootmuskaat
Snij de aardappelen in gelijke stukken en kook ze zacht in gezouten water.
Giet af en schud ze goed droog (eventueel nog even op het vuur zetten en dan opschudden).
Draai de aardappelen door een fijne passe-vite en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Voeg nu de eigelen toe en meng deze goed onder de puree.
Leg bakpapier op een bakplaat en verwarm de oven op 200°.
Neem een spuitzak en doe er de puree in (de puree is vrij vast, dus niet teveel ineens in de zak doen want dan is het veel te moeilijk om te verwerken), en spuit nu mooie torentjes op de bakplaat.
Bak de Pommes Duchesse 10 min. in de warme oven.
|