I&K: autobedrijf Johan Van Loocke, Aalterstraat 89, 8755 Ruiselede

K: Club 77, Henri D'Hontstraat 42, 8700 Schuiferskapelle

Met vriendelijke groeten,

Jonathan

Bijlagen:

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto's Ronde van Vlaams Brabant

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uitslagen Ronde van Vlaams-Brabant 2010
    Hierbij de uitslagen van de Ronde van Vlaams-Brabant editie 2010.

02-08-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eindresultaat Ronde van Vlaams-Brabant: 64ste

In de eindstand in de Ronde van Vlaams-Brabant werd Angelo 64ste op 197 deelnemers. Ploegmaat Bram Van Weehaege werd 79ste.

De eerste rit te Lubbeek moest Angelo sprinten voor de 10de plaats met 112 renners. Angelo werd in de eerste rit 48ste op 41 seconden van de ritwinnaar Nicky Cockuyt van Qin Cycling Team. Het peleton waarvan Angelo deel uitmaakte legde deze rit over 147,60 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 41,95 km per uur. In deze eerste rit gaf Nic Vanhuffel, een ploegmaat van Angelo, op.

De tweede rit te Wilsele liep bijna fataal af voor Angelo. Een renner voor hem had net na de bevoorrading zijn zakje waarin nog voeding zat weggegooid zonder te letten op de renners rondom hem. Het zakje kwam in Angelo's voorwiel terecht en Angelo kon dit niet tijdig verwijderen of stoppen. Resultaat: valpartij, Angelo had zich pijn gedaan net boven de knie, de arm en de pols. Nadat de volgwagen hem zijn reservefiets gegeven had zette Angelo nog de achtervolging in en kon hij toch nog teruggeraken in het peloton na ongeveer 10 kilometer achtervolgen. Er werd in deze rit over 145,70 kilometer gesprint voor de overwinning met 134 renners. Joeri Stallaert van Soenens - Jartazi - Construkt Glas won. Angelo sprintte niet meer mee en werd 97ste in dit peloton. Renner Steven Van Lancker van BCV Works kwam in deze rit tweemaal ten val.
    In deze rit gaf Ibe Vandendriessche, een ploegmaat van Angelo, op.

De derde rit te Rotselaar was een tijdrit over 11,6 kilometer. Angelo had nog last van de valpartij de dag voordien en in tegenstelling tot vele andere renners heeft Angelo deze tijdrit afgelegd met een gewone fiets en geen tijdritfiets. Angelo werd 110de op 1 minuut en 59 seconden van de winnaar Jonathan Breyne van Qin Cycling Team die deze 11,6 kilometer aflegde aan een gemiddelde van 51,24 km per uur. Angelo legde deze tijdrit af met een gemiddelde snelheid van 44,71 km per uur.

De vierde rit te Betekom moest Angelo sprinten voor de 12de plaats met 131 renners. Angelo werd in deze vierde rit 44ste op 1 minuut en 19 seconden van de ritwinnaar Stef Van Zummeren van Scott USA Cycling Team. Het peloton waarvan Angelo deel uitmaakte legde deze rit over 144,80 kilometer af met een gemiddelde snelheid van 44,61 km per uur. In deze rit gaf Steven Van Lancker, ploegmaat van Angelo, op. Hij had nog steeds last aan de knie door de valpartij uit de tweede rit.

De vijfde rit met start en aankomst te Sint-Ulriks-Kapelle (Dilbeek) was opnieuw zoals rit 2 en deze werd opnieuw gewonnen door Joeri Stallaert van Soenens - Jartazi - Construkt Glas. Angelo moest dus ook sprinten voor de overwinning en werd 28ste in de sprint met 88 renners. Het peloton legde deze rit over 150 km af met een gemiddelde snelheid van 42,53 km per uur.

In de eindstand werd Angelo 64ste op 2 minuten 55 seconden en 70 hondersten van een seconde van de eindwinnaar Stijn Steels van Qin Cycling Team. Angelo verloor in deze vijf dagen de meeste tijd in de tijdrit, namelijk 1 minuut en 42 seconden op de eindwinnaar.

Als ploeg werd BCV Works Cycling Team niet opgenomen in het ploegenklassement aangezien slechts twee van de vijf gestarte renners deze ronde uitreden en men minimum drie renners moet hebben om hieraan mee te doen.

De ronde van Vlaams-Brabant is zeker geen ronde voor het type renner dat Angelo is, maar wel ideaal om veel kilometers in korte tijd aan een redelijk hoog tempo af te leggen. Hopelijk plukt Angelo hier later op het seizoen de vruchten van. Wat ik voornamelijk zal onthouden is dat dit opnieuw een redelijk voorspelbare ronde was en dat het niveauverschil tussen de continentale en/of grotere ploegen en kleine(re) ploegen duidelijk nog groot is.

Het eindklassement alsook enkele foto's volgen.