Inhoud blog
  • De struisvogelpolitiek, waarbij de Crem zijn kop in het zand steekt en alles afschuift op de NAVO, is waarschijnlijk het beste gespeeld stukje theater ooit.
  • Karel De Gucht kreeg symbolisch strop cadeau.
  • Proficiat!
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    ActieNieuws - koekkoek@telenet.be
    Toffe acties die blijven plakken, worden op deze site vermeld.
    21-10-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De struisvogelpolitiek, waarbij de Crem zijn kop in het zand steekt en alles afschuift op de NAVO, is waarschijnlijk het beste gespeeld stukje theater ooit.

    Het is een bewaard publiek geheim dat er in ons land 20 Amerikaanse kernkoppen op Kleine Brogel liggen. Officieel wordt het niet bekend gemaakt, maar in de praktijk is nu wel iedereen hiervan op de hoogte. Zeker werd dit nog eens extra in de verf gezet na het kamerdebat en de rel over de modernisering van deze kernwapens op Kleine Brogel.

    De regeringsleiders van ons land ontkennen, maar de realiteit... De kernwapens op Kleine Brogel zouden via een geheim akkoord gemoderniseerd worden. Vandaar dat wij aan de militaire basis op zondag 3 november 2013 van 14uur tot 17uur aanwezig willen zijn met potten en pannen ter hoogte van de Onze Lieve Vrouwlaan in Kleine Brogel.  We willen lawaai maken omdat dergelijke geheime akkoorden volgens ons niet kunnen. Het kan niet dat er nieuwe of vernieuwde kernwapens op Kleine Brogel komen. De kernwapens moeten niet meer gemoderniseerd worden. De kernwapens moeten definitief weg. Door samen een lawaaidemo te houden, kunnen we onze eis kracht bijzetten. Geen vernieuwing van kernwapens op Kleine Brogel, integendeel: enkel ontmanteling van de kernwapens op Kleine Brogel.  Deze actie is een organisatie van klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje.

     

    We mogen er niet voor kiezen om onverschillig te zijn in de materie van kernwapens. We hebben met z'n allen een verantwoordelijkheid voor een vreedzame wereld en dus niet enkel voor onszelf.  Het bezit van kernwapens is op zichzelf al een onrechtmatige dreiging om geweld te gebruiken. Deze kernwapens tegen de wil van 80 procent van onze bevolking , alsnog gaan vernieuwen en moderniseren, vergroot deze dreiging alleen maar. Het is onze verantwoordelijkheid om een andere wereld te bouwen. Het is onze verantwoordelijkheid om de alles te durven blootleggen in heel deze zaak. Niet alleen werd ons parlement niet geconsulteerd over deze zaak. Enkele toppolitici van de huidige federale meerderheid doen zelfs uitschijnen dat wij daar niks over te zeggen hebben en zelfs geen beslissingsrecht in hebben.  0nze parlementaire democratie wordt voor de zoveelste keer in vraag gesteld?  De bevolking, maar daarnaast ook veel van onze federale parlementairen zijn terecht verbaasd over de vernieuwing van de B61-kernwapens op Kleine Brogel. Wie was er precies betrokken bij dit akkoord? Hoe is dit tot stand gekomen? En wie heeft er hiermee in alle geheim toegestemd? Er kwamen in de federale kamer heel wat interpellaties over deze zaak. Kamerlid Wouter Devriendt beet hierbij zeker de spits af. We mogen hem ook al reeds enkele jaren verwelkomen op enkele van onze campagnes. De vroegere premier stelde zelfs niet op de hoogte te zijn van de beslissing, ook minister van Defensie deed alsof zijn neus bloedt. Hier is wel degelijk meer aan de hand. Als wij dan de verklaringen van de huidige regering inzake kernwapens er op nalezen, mogen wij toch spreken van enige hypocrisie. Het is onhoudbaar dat dezelfde partij aan de ene kant de kernwapens weg wil en aan de andere kant  de modernisering van deze kernwapens niet wenst tegen te houden. Een Mossel noch vis-houdng, zeggen wij daar in West-Vlaanderen tegen. Dat ons parlement van geen kanten betrokken was in deze beslissing, spreekt boekdelen. Wouter Devriendt steunt ons in onze oproep:"Het parlement kan en mag niet buitenspel gezet worden."

     

    Dat dergelijke akkoorden intergouvermenteel worden gesloten, is de enige conclusie die dicht bij de waarheid aanleunt. Een parlement dat buiten spel wordt gezet, doet veel vragen rijzen over onze democratie. Dit is iets wat wij niet mogen tolereren. Tegelijkertijd wordt een permanent mistgordijn opgetrokken voor de burger en voor de parlementairen die ons parlement bemannen. Een blijvende dichte mist, blijft zich verspreiden. De struisvogelpolitiek, waarbij de Crem zijn kop in het zand steekt en alles afschuift op de NAVO, is waarschijnlijk het beste gespeeld stukje theater ooit. Dit is geen kinderziekte van onze democratie, maar een symptomatische ondermijning en een kankergezwel achter onze democratie. Als zelfs de regering zegt, dat zij de modernisering niet heeft beslist? Als zelfs de minister van Defensie stelt dat hij niet op de hoogte was, in welke mate is deze regering dan nog geloofwaardig te noemen. Het is ongeloofwaardig dat de minister van Defensie zelf zoals hij beweert, niet op de hoogte was. Daarom hebben we met klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje het rotsvaste geloof dat we samen deze praktijk moeten hekelen. We willen ons geweten laten spreken. Vernieuwing van kernwapens a.u.b. Niet in onze naam.

     

    In de laatste 3 jaar kennen we in de regio Ieper, Koekelare, Diksmuide, Roeselare, Izegem en Kortrijk een verdrievoudiging van het aantal deelnemers aan onze actie tegen kernwapens. Dat betekent iets, dat heeft te maken met de inzet van iedereen, met de positieve vibes die er hangen, met de inzet en het blijven geloven, het overwinnen ook van obstakels, van kleine teleurstellingen, kleine discussies, maar dit alles met één hoger doel voor ogen! Weg met de kernwapens. En dus zeker al geen modernisering. Ons uiteindelijk doel is de kernwapens van het Belgische grondgebied weg te krijgen. De Belgische Vredesbeweging organiseert tevens op 20 oktober 2013 een grote manifestatie in het Jubelpark in Brussel. Daarmee geven we een duidelijk signaal: “Time to Go!” Kernwapens weg uit België. Op 3 november gaan diegenen die dit willen naar de plaats van de kanker zelf. De plaats waar de kernwapens liggen, om er lawaai te maken en de eisen van onze burgers kracht bij te zetten.

     

    Wij zullen door samen lawaai te maken kunnen doen. Als burgers en rechtgeaarde politici samen ingrijpen. Ingrijpen om hen tegen zichzelf te beschermen, ingrijpen omdat we de gekheid van een wereld met kernwapens moeten doorbreken... Deze gekheid kunnen wij 100 procent doorbreken. Ondertussen willen wij al jaren deze kernwapens uit ons land weg krijgen.  Naast en als steun van de jaarlijkse actie tegen kernwapens, willen wij daarnaast samen met juristen werken aan een grote aanklacht waarin we de illegaliteit van deze kernwapens en de illegaliteit van de modernisering benadrukken, maar waar we ons samen ook burgerlijke partij stellen omdat onze toekomst door deze kernwapens bedreigd. Klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje heeft een advocaat onder de arm genomen die hieraan wil meewerken, voor het proces van de bewuste burgers tegen de kernwapens die hier in ons land staan. Laat ons ook juridisch vechten tegen dit onrecht.  Door effectief een groot proces aan te spannen... Door er effectief tegen aan te gaan... Wij kunnen het samen aan. Eerst gaan we lawaai maken, om onze eisen kracht bij te zetten. Wees aanwezig op zondag 3 november van 14uur tot 17uur aan de luchtmachtbasis van Kleine Brogel. En vergeet vooral uw pollepels en potten en pannen niet. We zullen er samen lawaai maken.

     

    Andy Vermaut

     

    Voorzitter van Klimaat -en vredesactiegroep Pimpampoentje

    gsm 0499357495

     

     

     

    21-10-2013 om 16:42 geschreven door koekkoek@telenet.be  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Tags:Actie tegen kernwapens, vredesactie, Kleine Brogel
    13-04-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karel De Gucht kreeg symbolisch strop cadeau.
    Keizer Karel De Gucht kreeg zijn strop terug

    Mensen van Constituante en de Stockholmgroep zorgden afgelopen vrijdag 12 april voor een prachtige stunt in Gent. Ze gaven Europees commissaris Karel De Gucht op een debat met het scholierenparlement in Gent, een strop als cadeau aan de heer Karel De Gucht. Een symbolische actie om de schuldslavernij waarvan de Europese burgers het slachtoffer worden, extra in de verf te zetten. Karel De Gucht deed de strop niet om, maar aanvaarde de strop die hem door Andy Vermaut op het podium werd overhandigd.

    Bijna 500 jaar geleden deed Keizer Karel de Gentenaars de strop om. De keizer stortte zijn rijk in oorlog en schuldslavernij. Het volk kon betalen. De Gentenaars verdedigden hun rechten en hun soevereiniteit.
    Gent moest gestraft worden voor de opstand van het volk. Gentenaars werden stroppendragers. Een aantal burgers uit onze land draaiden op vrijdag 12 april de rollen om. Een andere Karel kwam immers op bezoek in Gent. Geen Keizer, maar de Belgische Commissaris van de EU-Commissie die het als een keizer gemunt heeft op ons geld en onze soevereiniteit. De EU-Commissie gebruikt dezelfde praktijken die 500 jaar geleden al door Keizer Karel werden gebruikt. Ze laten het volk opdraaien voor de risico's en schulden die ze zelf hebben gemaakt. Eeuwige schuldslavernij en permanente besparingen zijn het lot van de volkeren van de EU. Speculerende financiële instellingen gaan gewoon door met wat ze al jaren doen. Nu met ons geld. In onze naam. Zonder ernstige controle. Gentenaars en een leden van de Stockholmgroep gaven daarom de strop terug aan Karel De Gucht. Ons land moet uit het "euro monetair fonds" ESM. Dat legt Grieken, Portugezen, Cyprioten, Ieren, Spanjaarden miljarden euro leningen en besparingen op. Met ons geld. In onze naam. Zelfs ons spaargeld is niet meer veilig, aldus een recente verklaring van Karel De Gucht die stelde dat het logisch is dat de spaarders meebetalen als de bank failliet gaat. Het volk moet zijn zeg hebben over het Soberheidsverdrag dat binnenkort in onze parlementen wordt besproken.Dat verdrag is de strop voor EU-lidstaten als ze toetreden tot het " euro monetair fonds" ESM. Het legt ons land ongrondwettelijk een permanent besparingsbeleid op. Dit verdrag duwt de economie verder in recessie. Deze actie is de voorbereiding van de maandagbijeenkomsten van Constituante.be. Afspraak: elke maandagavond van 19u tot 19u30. Voor het stadhuis, Botermarkt Gent.

    Elias Vlerick
    Moriaanstraat 141
    9050 Gent/Ledeberg
    0497/23.07.60.
    elias.vlerick@gmail.com
    http://www.constituante.be/

    Andy Vermaut 
    Zuidstraat 14,
    8680 Koekelare,
    0499/35 74.95
    andy.vermaut1@telenet.be 

    PS. De stockholmgroep verwijst naar het Stockholmsyndroom. Het Stockholmsyndroom is het psychologisch verschijnsel dat soms optreedt tijdens een gijzeling. Het verschijnsel houdt in dat de gijzelaar sympathie voor de gijzelnemer krijgt. Daarvan zijn onze burgers volgens de actievoerders precies het slachtoffer.

    13-04-2013 om 21:17 geschreven door koekkoek@telenet.be  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Tags:Karel De Gucht
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Proficiat!
    Proficiat!

    Uw blog is correct aangemaakt en u kan nu onmiddellijk starten! 

    U kan uw blog bekijken op http://www.bloggen.be/actienieuws

    We hebben om te starten ook al een reeks extra's toegevoegd aan uw blog, zodat u dit zelf niet meer hoeft te doen.  Zo is er een archief, gastenboek, zoekfunctie, enz. toegevoegd geworden. U kan ze nu op uw blog zien langs de linker en rechter kant.

    U kan dit zelf helemaal aanpassen.  Surf naar http://www.bloggen.be/ en log vervolgens daar in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Klik vervolgens op 'personaliseer'.  Daar kan u zien welke functies reeds toegevoegd zijn, ze van volgorde wijzigen, aanpassen, ze verwijderen en nog een hele reeks andere mogelijkheden toevoegen.

    Om berichten toe te voegen, doet u dit als volgt.  Surf naar http://www.bloggen.be/  en log vervolgens in met uw gebruikersnaam en wachtwoord.  Druk vervolgens op 'Toevoegen'.  U kan nu de titel en het bericht ingeven.

    Om een bericht te verwijderen, zoals dit bericht (dit bericht hoeft hier niet op te blijven staan), klikt u in plaats van op 'Toevoegen' op 'Wijzigen'.  Vervolgens klikt u op de knop 'Verwijderen' die achter dit bericht staat (achter de titel 'Proficiat!').  Nog even bevestigen dat u dit bericht wenst te verwijderen en het bericht is verwijderd.  U kan dit op dezelfde manier in de toekomst berichten wijzigen of verwijderen.

    Er zijn nog een hele reeks extra mogelijkheden en functionaliteiten die u kan gebruiken voor uw blog. Log in op http://www.bloggen.be/ en geef uw gebruikersnaam en wachtwoord op.  Klik vervolgens op 'Instellingen'.  Daar kan u een hele reeks zaken aanpassen, extra functies toevoegen, enz.

    WAT IS CONCREET DE BEDOELING??
    De bedoeling is dat u op regelmatige basis een bericht toevoegt op uw blog. U kan hierin zetten wat u zelf wenst.
    - Bijvoorbeeld: u heeft een blog gemaakt voor gedichten. Dan kan u bvb. elke dag een gedicht toevoegen op uw blog. U geeft de titel in van het gedicht en daaronder in het bericht het gedicht zelf. Zo kunnen uw bezoekers dagelijks terugkomen om uw laatste nieuw gedicht te lezen. Indien u meerdere gedichten wenst toe te voegen op eenzelfde dag, voegt u deze toe als afzonderlijke berichten, dus niet in één bericht.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken over de actualiteit. Dan kan u bvb. dagelijks een bericht plaatsen met uw mening over iets uit de actualiteit. Bvb. over een bepaalde ramp, ongeval, uitspraak, voorval,... U geeft bvb. in de titel het onderwerp waarover u het gaat hebben en in het bericht plaatst u uw mening over dat onderwerp. Zo kan u bvb. meedelen dat de media voor de zoveelste keer het fout heeft, of waarom ze nu dat weer in de actualiteit brengen,... Of u kan ook meer diepgaande artikels plaatsen en meer informatie over een bepaald onderwerp opzoeken en dit op uw blog plaatsen. Indien u over meerdere zaken iets wil zeggen op die dag, plaatst u deze als afzonderlijke berichten, zo is dit het meest duidelijk voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken als dagboek. Dagelijks maakt u een bericht aan met wat u er wenst in te plaatsen, zoals u anders in een dagboek zou plaatsen. Dit kan zijn over wat u vandaag hebt gedaan, wat u vandaag heeft gehoord, wat u van plan bent, enz. Maak een titel en typ het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks naar uw blog komen om uw laatste nieuwe bericht te lezen en mee uw dagboek te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met plaatselijk nieuws. Met uw eigen blog kan u zo zelfs journalist zijn. U kan op uw blog het plaatselijk nieuws vertellen. Telkens u iets nieuw hebt, plaats u een bericht: u geeft een titel op en typt wat u weet over het nieuws. Dit kan zijn over een feest in de buurt, een verkeersongeval in de streek, een nieuwe baan die men gaat aanleggen, een nieuwe regeling, verkiezingen, een staking, een nieuwe winkel, enz. Afhankelijk van het nieuws plaatst u iedere keer een nieuw bericht. Indien u veel nieuws heeft, kan u zo dagelijks vele berichten plaatsen met wat u te weten bent gekomen over uw regio. Zorg ervoor dat u telkens een nieuw bericht ingeeft per onderwerp, en niet zaken samen plaatst. Indien u wat minder nieuws kan bijeen sprokkelen is uiteraard 1 bericht per dag of 2 berichten per week ook goed. Probeer op een regelmatige basis een berichtje te plaatsen, zo komen uw bezoekers telkens terug.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met een reisverslag. U kan een bericht aanmaken per dag van uw reis. Zo kan u in de titel opgeven over welke dag u het gaat hebben, en in het bericht plaatst u dan het verslag van die dag. Zo komen alle berichten onder elkaar te staan, netjes gescheiden per dag. U kan dus op éénzelfde dag meerdere berichten ingeven van uw reisverslag.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken met tips op. Dan maakt u telkens u een tip heeft een nieuw bericht aan. In de titel zet u waarover uw tip zal gaan. In het bericht geeft u dan de hele tip in. Probeer zo op regelmatige basis nieuwe tips toe te voegen, zodat bezoekers telkens terug komen naar uw blog. Probeer bvb. 1 keer per dag, of 2 keer per week een nieuwe tip zo toe te voegen. Indien u heel enthousiast bent, kan u natuurlijk ook meerdere tips op een dag ingeven. Let er dan op dat het meest duidelijk is indien u pér tip een nieuw bericht aanmaakt. Zo kan u dus bvb. wel 20 berichten aanmaken op een dag indien u 20 tips heeft voor uw bezoekers.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken dat uw activiteiten weerspiegelt. U bent bvb. actief in een bedrijf, vereniging of organisatie en maakt elke dag wel eens iets mee. Dan kan je al deze belevenissen op uw blog plaatsen. Het komt dan neer op een soort van dagboek. Dan kan u dagelijks, of eventueel meerdere keren per dag, een bericht plaatsen op uw blog om uw belevenissen te vertellen. Geef een titel op dat zeer kort uw belevenis beschrijft en typ daarna alles in wat u maar wenst in het bericht. Zo kunnen bezoekers dagelijks of meermaals per dag terugkomen naar uw blog om uw laatste belevenissen te lezen.
    - Bijvoorbeeld: u wil een blog maken uw hobby. U kan dan op regelmatige basis, bvb. dagelijks, een bericht toevoegen op uw blog over uw hobby. Dit kan gaan dat u vandaag een nieuwe postzegel bij uw verzameling heeft, een nieuwe bierkaart, een grote vis heeft gevangen, enz. Vertel erover en misschien kan je er zelfs een foto bij plaatsen. Zo kunnen anderen die ook dezelfde hobby hebben dagelijks mee lezen. Als u bvb. zeer actief bent in uw hobby, kan u dagelijks uiteraard meerdere berichtjes plaatsen, met bvb. de laatste nieuwtjes. Zo trek je veel bezoekers aan.

    WAT ZIJN DIE "REACTIES"?
    Een bezoeker kan op een bericht van u een reactie plaatsen. Een bezoeker kan dus zelf géén bericht plaatsen op uw blog zelf, wel een reactie. Het verschil is dat de reactie niet komt op de beginpagina, maar enkel bij een bericht hoort. Het is dus zo dat een reactie enkel gaat over een reactie bij een bericht. Indien u bvb. een gedicht heeft geschreven, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze het heel mooi vond. Of bvb. indien u plaatselijk nieuws brengt, kan een reactie van een bezoeker zijn dat deze nog iets meer over de feiten weet (bvb. exacte uur van het ongeval, het juiste locatie van het evenement,...). Of bvb. indien uw blog een dagboek is, kan men reageren op het bericht van die dag, zo kan men meeleven met u, u een vraag stellen, enz. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.

    WAT IS DE "WAARDERING"?
    Een bezoeker kan een bepaald bericht een waardering geven. Dit is om aan te geven of men dit bericht goed vindt of niet. Het kan bvb. gaan over een bericht, hoe goed men dat vond. Het kan ook gaan over een ander bericht, bvb. een tip, die men wel of niet bruikbaar vond. Deze functie kan u uitschakelen via "Instellingen" indien u dit niet graag heeft.


    Het Bloggen.be-team wenst u veel succes met uw gloednieuwe blog!

    Met vriendelijke groeten,
    Bloggen.be-team

    13-04-2013 om 20:55 geschreven door  

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - ( Stemmen)


    Archief per week
  • 21/10-27/10 2013
  • 08/04-14/04 2013

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs