345

04-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de tekst en fotos voor natuurlijke factoren

Natuurlijke factoren : Klimaat
Mexico is geen vlak land, het klimaat in Mexico is dan ook anders op de verschillende hoogtes. Klimatologisch gezien kan Mexico worden verdeeld in de oostkust, de westkust en de binnenlandse hoogvlakte. Over het algemeen kent Mexico twee seizoenen: het natte en het droge seizoen. Het droge seizoen vindt plaats van oktober tot mei en het natte seizoen is van mei tot oktober.

Door het heuvelachtige landschap kent Mexico ook drie klimaatzones:
De warme zone zijn de gebieden die niet hoger reiken dan 750 meter . Dit betreft voornamelijk de kustvlakten met daarbij de toeristische plaatsen.

De gematigde subtropische zone betreft de gebieden die tussen de 750 meter en 2000 meter liggen. Hier is een gemiddelde temperatuur van 20 graden, maar de nacht- en dagtemperatuur verschillen flink van elkaar.

De hoogste gebieden van Mexico, boven de 2000 meter, zijn de koude gebieden. De gemiddelde temperatuur hier bedraagt zo'n 17 graden. Mexico-city ligt ook in dit gebied. Pas in de hoge bergen (4000+ meter) bevindt zich eeuwige sneeuw.

De determineertabel plaatst de vallei als KOEL GEMATIGD MET ZACHTE (DROGE) WINTER.
Tw <10°C = NEE, < 4 m Tm >10°C = NEE, Tk<18°C = JA, Nj>400mm = JA, Tk<-3°C = NEE, Tw<22°C = JA

De temperatuursverschillen binnen een jaar zijn niet zo groot. De maximum temperatuur ligt vrijwel het hele jaar tussen de 20 en 30 graden en 's nachts daalt het kwik tot zo'n 4 tot 14 graden. De hoogste temperaturen worden in het voorjaar gehaald, zodra het regenseizoen aanbreekt worden de temperaturen vooral overdag iets getemperd en blijft de thermometer vaak hangen rond de 23 tot 25 graden.

Natuurlijke factoren : Bezoekplanning
Dit maakt dat een bezoek aan Mexico-Stad het best gepland wordt in de periode van half oktober tot half mei.
De temperaturen zijn, voor ons Europeanen, dan best aangenaam en er is bijzonder weinig kans op neerslag

Natuurlijke factoren : Landschap Beschrijving reliëf.
Mexico-Stad ligt in de Vallei van Mexico (Spaans: Valle de México), dit dal ligt in Centraal-Mexico op een hoogte van ongeveer 2200 meter en wordt langs alle zijden begrenst door de bergketens van de Oostelijke en Westelijke Sierra Madre en de vulkanen van de Trans-Mexicaanse Vulkanengordel.

De Vallei van Mexico is een speciaal geval want het regenwater dat hier valt geraakt niet meer uit de vallei. Dit dal behoort dus niet tot het afvloeiingsgebied van een zee of oceaan. In het midden van de vallei ligt het Texcocomeer, dat voor een groot deel is drooggevallen door toedoen van de mens.

Die drooglegging zorgt nu voor een enorm milieuprobleem want de ondergrond is hierdoor onstabiel geworden. Heel de valleibodem zakt in met een snelheid van 25 centimeter per jaar. Tevens moeten de restanten van het Texcocomeer als giftig beschouwd worden door de jarenlange lozing van afvalwateren uit de stad .

Natuurlijke factoren : Landschap Beschrijving Fauna en flora
Cactus
Mexico is het land van de cactus. Natuurlijk vindt je er dus ook in de vallei van Mexico. Deze plant is een uitblinker in overlevingskunsten en perfect aangepast om de lange droge winterperiode van deze toeristische regio te overleven. Je kan verschillende soorten bewonderen in een van de vele parken in de stad maar ook op de lagere hellingen van de omliggende bergen.

Agave
Op de hellingen rond de vallei kan je een bezoek brengen aan agave-plantages. Er bestaan vele soorten agaves, waarvan de meeste van nature in Mexico voorkomen. Sommige agavesoorten blijven vrij klein maar de grootste soorten kunnen meters hoog worden. In Mexico wordt uit het sap de Mexicaanse nationale drank pulque bereid. Ook tequila wordt van het sap van een agavesoort gemaakt. De vezels in de bladeren van Agave kunnen gebruikt worden voor het maken van touw en matten (sisal).

Opossum
De opossums of buidelratten vormen een aparte groep buideldieren. Er zijn zo'n 100 soorten. Vrijwel alle leven in Midden- en Zuid-Amerika. Het zijn uitstekende klimmers die veel in bomen leven. Het bijzonderste aan dit aparte dier zijn zijn rare slaapgewoonten: ze krullen hun staart om een tak en slapen al hangend, waarschijnlijk komt dit gedrag voort uit bescherming tegen roofdieren.

Vulkaankonijn
Het vulkaankonijn is in Mexico bekend als teporingo, het is een klein konijn dat in de bergen leeft. Het is het op één na kleinste konijn ter wereld. Het heeft kleine ronde oren, korte poten en is kortharig. Het vulkaankonijn leeft in groepen van twee à vijf dieren in een hol. Anders dan veel konijnensoorten maakt het vulkaankonijn in plaats van te stampen met zijn poten, erg hoge geluiden om andere konijnen te waarschuwen voor gevaar,. Het is een nachtdier en vooral actief vanaf de schemering tot aan de dageraad.

Bijlagen:
fauna en flora collage.jpg (55.9 KB)   
nl76680.png (25.3 KB)   
reliëf mexico.jpg (97 KB)   

04-11-2012 om 09:43 geschreven door Massimo  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Natuurlijke factoren
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De tekst en fotos voor SITUERING

Situering : Geografische ligging van Mexico
Mexico ligt geografisch gezien in Noord-Amerika. Toch bestaat er enige verwarring, omdat het land meer bij Latijns-Amerika hoort. Dit is vooral veroorzaakt door invloeden uit historisch oogpunt. Het is een groot land met een oppervlakte van 1.958.201 vierkante kilometer. Het is hiermee 51 keer groter dan België.

Mexico heeft naast het vaste land ook vele eilanden ‘onder haar hoede', waaronder: Guadelupe, Isla de Cegros en Cozumel. Verder zijn er twee grote schiereilanden, Yucatan is het zuidoosten en Baja California in het noordwesten. Mexico grenst in het noorden aan de Verenigde Staten. In het zuiden grenst het land aan Belize en Guatemala.

Situering : Mexico-Stad bestuurlijk
Mexico-Stad (Spaans: Ciudad de México of México D.F.) is de hoofdstad van Mexico. Op bestuurlijk vlak is het grondgebied van Mexico-stad identiek aan het Federaal district (Spaans: Distrito Federal, D.F.), en in de volksmond wordt de stad dan vaak ook gewoon D.F. genoemd.

Het is een van de grootste steden ter wereld en tevens de grootste hooggelegen stad. Het Federaal District heeft 8,8 miljoen inwoners, de agglomeratie Mexico-Stad, die zich ook uitstrekt over de deelstaat, ruim 20 miljoen. Mexico-Stad is gelegen in het Dal van Mexico op 2240 meter boven de zeespiegel en is het politieke, economische en culturele centrum van het land.

Bijlagen:
situering stap 1.jpg (39.7 KB)   
situering stap 2.jpg (50 KB)   
situering stap 3.jpg (74 KB)   
situering stap 4.jpg (118.3 KB)   
situering stap 5.jpg (113.2 KB)   

04-11-2012 om 09:35 geschreven door Massimo  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Situering
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tekst en fotos begeleidende factoren
Ik heb wel een categorie gevonden. -Nick

Oorspronkelijk bericht:
________________________________________

Nick voor dit onderdeel zie ik geen categorie, ik zet het daarom dan maar in Algemeen

Begeleidende factoren : Verblijfsmogelijkheden

De omvang van Mexico-Stad is enorm, in de lengte ongeveer 60 km en in de breedte 40 km. Ongeveer het formaat van een Vlaamse provincie. Door deze uitgestrektheid vind je er echt hotels in alle soorten, categorieën en prijsniveaus.

4 en 5 sterrenhotels zijn er vooral in toeristisch interessante wijken zoals Centro, Polanco en Zone Rosa,

2 en 3 sterren hotels liggen in de uitgaanswijken daarrond zoals Lomas, Condesa-Roma en San Angel

De budgethotels en pensions kom je vooral tegen in verder gelegen stadswijken.

Een andere zeer succesvolle formule is het overnachten in de zogenaamde casas de huéspedes, deze zijn heel goedkoop en vergelijkbaar met onze bed and breakfast. Deze casas worden ook hier gerund door privépersonen en zijn overal in de stad te vinden.

De prijzen van de hotels liggen doorgaans hoger tijdens het hoogseizoen dat loopt van 16 december tot 15 april.
Reserveren tijdens de drukste periodes en zeker tijdens de katholieke feestdagen is aanbevolen.

Begeleidende factoren : Ontspanningsmoglijkheden.

De Avenida de los Insurgentes, die de stad van noord naar zuid doorsnijdt, is de langste avenue ter wereld. Deze laan is een kilometers lang shoppingcentrum. De Avenida kruist in het centrum de Paseo de la Reforma, die ook wel de 'Seine van beton' genoemd wordt en met nog meer handelszaken, voor de dames de hemel, voor de heren de hel!

Typerend voor Mexico-Stad zijn de vele markten; eigenlijk is de stad één grote markt. In het centrum vind je de karakteristieke markten. Wanneer je meer naar het zuiden van de stad gaat, kom je uit bij een grote verzameling ambachtelijke producten in de wijk San Ángel. Kunstenaars stellen hier in het park elke zaterdag hun schilderwerk tentoon. Hiernaast is er een ook een groot aanbod aan ander handwerk.

Iets ten westen in de wijk Coyoacán, bruist het elk weekend op de Mercado de Coyoacán. Iedereen - zowel Mexicanen als toeristen - komt af op de artisanale beeldjes, leren tasjes, boeken, eettentjes, houten spellen en veel meer. Kortom, één van de plekken om authentiek Mexico-Stad te ervaren.

Ontspanning zoeken in een grootstad in niet evident, je hebt een plaatselijke gids of inwoner nodig die bruikbare tips kan verschaffen. In Mexico-Stad valt dit best mee want de verschillende soorten van uitgaansmogelijkheden zitten gegroepeerd per wijk:

In Polanco zijn de meest modieuze bars en clubs van Mexico-Stad gevestigd, waaronder Area.

In de wijk Condesa vindt u een meer ontspannen, artistieke sfeer.

In het Centro Histórico bevinden zich de beste cantina's en het Palacio de Bellas Artes, een centrum voor de uitvoerende kunsten.

Vroeg in de avond treden mariachi bands op in de buitenlucht rond het Cuauhtémoc, bij de Plaza Garibaldi. Hier komt ook de plaatselijke bevolking graag na afloop van een avondje stappen.

Begeleidende factoren : Reisduur samen met Bereikbaarheid

Vanuit België vliegen er meerdere maatschappijen meestal met een tussenstop in Washington of New York naar de internationale luchthaven “Benito Juarez” in Mexico-Stad. Vooral via de Verenigde Staten is er een vrij groot aanbod van vluchten naar Mexico. De vluchttijd van een vlucht van België naar Mexico-Stad duurt 13 tot 16 uur, overstaptijd inbegrepen. De terugvlucht duurt over het algemeen een uurtje korter omdat het vliegtuig dan vrijwel altijd wind mee heeft.

Vanuit Amerika kun je per bus (bijv. Greyhound) naar Mexico reizen. Niet zo snel maar wel goedkoop. Met de auto naar Mexico reizen is lastig. Veel autoverhuurmaatschappijen staan niet toe dat je met hun auto naar Mexico reist of je moet er een speciale autoverzekering voor afsluiten.

Een geldig paspoort is vereist. Bij aankomst dient het paspoort nog 6 maanden geldig te zijn.Naast je paspoort dien je aan de douane een volledig ingevuld migratieformulier in te vullen (forma migratoria para turista) die door de douanebeambte afgestempeld wordt. Dit afgestempelde formulier moet je bij vertrek uit Mexico weer inleveren.

Op de invoer van eender welke hoeveelheid soft- of harddrugs staan zeer hoge gevangenisstraffen. Ook de invoer van verse voedingsmiddelen zoals vlees, groente, fruit en melkproducten is verboden.

Begeleidende factoren : Tijdsverschil

Mexico-Stad kent geen zomer en wintertijd, daarom is het in Mexico-Stad tijdens onze wintertijd 6 uur en tijdens onze zomertijd 7 uur vroeger

Begeleidende factoren : Plaatselijk vervoer

De beste manier om je als toerist te verplaatsen in Mexico-Stad is met het openbaar vervoer en dan vooral met het uitgebreide metronetwerk. De metro van Mexico Stad is een zeer goed en snel alternatief voor het drukke verkeer boven de grond.

Een auto huren kun je in heel Mexico maar is in verhouding tot Europa erg duur. De wegen zijn vaak in mindere staat dan hier en ook de auto's zijn technisch vaak niet helemaal in orde.

De bus is een veelgebruikt vervoersmiddel. Op drukke routes kunnen de bussen heel vol zitten en de eenvoudigste bussen zijn vaak vies, gammel en heet door gebrek aan airco. Een goed alternatief maar wel minder snel zijn de Turibussen, deze hop-on/hop-of formule rijdt de hele dag door langs alle toeristische trekpleisters.

Ook de taxi is redelijk maar dan moet je wel uit je doppen kijken want indien de meter niet werkt of niet aangezet wordt is het belangrijk om vooraf met de chauffeur een prijs af te spreken. Voor sommige trajecten, zoals bijvoorbeeld vanaf luchthavens, worden vaste tarieven gehanteerd.

Begeleidende factoren : Woningen plaatselijke bevolking
Net zoals in elke grootstad heeft ook Mexico-Stad een grote diversiteit aan woningen en wijken.
Ook hier is de type woning gerelateerd aan hoe kapitaalkrachtig de bewoners zijn:

Er zijn de chiquere buurten waar de bewoners een budget hebben dat ruim boven het gemiddelde ligt.

Groter in omvang en aantal zijn de wijken voor de modale burger uit de middenklasse.

Aan de uiterste grens van de stad zijn er op sommige plaatsen ook echte krottenwijken waar de armen wonen. Deze bevolkingsgroep bestaat voornamelijk uit de oorspronkelijke indiaanse inwoners.








Bijlagen:
hotels en stadsplan collage.jpg (76.7 KB)   
hotels en stadsplan collage.jpg (76.7 KB)   
mexico-city-metro-map.jpg (566 KB)   
ontspanning collage.jpg (94.8 KB)   
vliegroute.jpg (124.4 KB)   
vluchtgegevens.jpg (65.9 KB)   
woningen collage.jpg (60.2 KB)   

04-11-2012 om 00:00 geschreven door Massimo  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Menselijke factoren
>> Reageer (0)
02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.deel 2 van de fotos
Hieronder de rest

Bijlagen:
reliëf mexico.jpg (97 KB)   
situering stap 1.jpg (39.7 KB)   
situering stap 2.jpg (50 KB)   
situering stap 3.jpg (74 KB)   
situering stap 4.jpg (118.3 KB)   
templo mayor collage.jpg (166.2 KB)   
virgen guadalupe collage.jpg (98.1 KB)   
woningen collage.jpg (60.2 KB)   

02-11-2012 om 12:17 geschreven door Massimo  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.vliegroute en collagefotos
Speciaal voor ruben een kaart met de vliegroute en het eerste deel van de collagefotos uit de tekst

Bijlagen:
cathedral collage.jpg (159 KB)   
dia de los muertos collage.jpg (122.3 KB)   
fauna en flora collage.jpg (55.9 KB)   
hotels en stadsplan collage.jpg (76.7 KB)   
mexico-city-metro-map.jpg (566 KB)   
museo nacional collage.jpg (78.6 KB)   
ontspanning collage.jpg (94.8 KB)   
palacio collage.jpg (49.8 KB)   
vliegroute.jpg (124.4 KB)   
vluchtgegevens.jpg (65.9 KB)   

02-11-2012 om 12:16 geschreven door Massimo  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (0)
01-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.iets
ik zou bij de vliegroutes een kaartje doen en bij klimaat wat meer klimatogrammen laten zien
de situering van mexico is plots veel anders geworden maar de tekst er bij vind ik goed
de inhoudstabel vind ik zeer goed (niet van lay-out) maar van de uitgebreide onderverdeling

01-11-2012 om 14:47 geschreven door Ruben  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexico-stad: alles wat ik heb
Amaai Nick,

Uw pdf bestand met de eerste pagina's ziet er echt graaf uit, ik zie dat ik dus al wat dubbel werk heb gedaan maar vanaf "natuurlijke factoren > landschap" is het terug bruikbaar, er staan wat schattige lieve beestjes bij waarmee we zeker extra punten kunnen pakken!!!

Alle verwerkte tekst staat in een document in bijlage "Mexicostad situering en aantrekkingspolen.doc"
De fotos in dit document zitten allemaal in het rar bestand in bijlage.
Anders wordt ik gek van linken te maken op deze blog...............

Bijlagen:
Mexico.rar (6.6 MB)   
Mexicostad situering en aantrekkingspolen.doc (2 MB)   

01-11-2012 om 14:09 geschreven door Massimo  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (0)
24-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klimaat en de lay-out tot nu toe
Geef onderaan punten op 5 voor wat ge van de bijlage bij dit bericht vindt.

Bijlagen:
Doument Mexico.pdf (1.4 MB)   

24-10-2012 om 20:46 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Natuurlijke factoren
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.alles
kunnen jullie alles op den blog zetten zo da ik da kan corrigeren

24-10-2012 om 17:17 geschreven door Ruben  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (1)
23-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.2 dingen die de productiviteit kunnen verbeteren
1) GVD RUBEN GEBRUIK UW CATEGORIEËN ONDERAAN DE EDITOR ALS GE EEN BERICHT TYPT!! Dat is veel overzichtelijker. Zeker voor mij, want ik moet alles verzamelen voor het schriftelijk werk.

2) -Ik heb rechts ruimte gemaakt voor links (o die ironie). Als ge dus een interessante link vindt, mail die dan naar mij (ook rechts, onderste widget op de blog dient om een adres naar mij te sturen), en dan zet ik die in de linklijst. 
    -Bij die links staat staat ook een link naar de nieuwe 345-chatbox. Handig voor discussies en zo. Zeker gebruiken!


Geef onderaan punten op 5.

23-10-2012 om 21:12 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.situering (mag gerust 2 pagina's zijn)
wa misschien wel grappig is is als ge een stadsplan van mexico-stad laat zien.

23-10-2012 om 19:35 geschreven door Ruben  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.wattengte
eerste versie situering met Mexico City aangeduid

Bijlagen:
Doument Mexico_proef_klad.pdf (642.6 KB)   

23-10-2012 om 18:31 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Situering
>> Reageer (0)
21-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.klimaat
dit neem ik wel voor mijn rekening

21-10-2012 om 10:20 geschreven door Ruben  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (2)
29-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.jaartaak Mexico: cultuur

CULTUUR:

Mexico zelf:

Mexico heeft weliswaar een zeer rijke godsdienst en dichte samenlevingen en dus ook zeer

Veel (prachtige) cultuur. Het is dan ook een katholiek land met zeer veel soorten bevolkingen en hun

kijk op hun bepaalde godsdienst.

Deze volkeren en hun godsdiensten zijn natuurlijk ergens met elkaar verwant, maar toch is het

grootste deel  (namelijk 90%) Rooms Katholiek. Daarnaast is 7% protestant en 3% atheÏstisch.

Over het algemeen bestaat het geloof vooral uit een mengeling van katholicisme en indiaanse religies

en tradities. Daarom zijn er jaarlijks meer dan 120 feesten en festivals. Deze festivals zijn bijna altijd

gepaard met veel dans, vuurwerk, muziek, parades en optochten.

Ook dit is allemaal zeer kleurrijk. Deze festiviteiten zijn een belangrijk onderwerp van het Mexicaanse

leven. Elke regio viert dit ook weer op zijn eigen manier.

Carnaval:

Uiteraard is  ook  carnaval  een belangrijk evenement. Dit vindt plaats in  de maand  februari,

namelijk de week voor Aswoensdag. In Merida, Mazatlan en Veracruz zijn vaak de mooiste

optochten. Traditioneel kiezen de Mexicanen een "schoonheidskoningin" en een "lelijkheidkoning".

Dia de los Muertos

Op 1 en 2 november vieren zij de Dia de los Muertos, wat bij ons Allerheiligen  en  Allerzielen is.

Veel buitenlanders  en toeristen vinden dit net zoals de Mexicanen  zelf een speciale dag en

gelegenheid  om de doden te herdenken in een vrolijke stemming.

 

 

29-09-2012 om 19:52 geschreven door Massimo  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Menselijke factoren
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Situering
Mexico ligt in Latijns-Amerika, en grenst aan de Verenigde Staten, Guatemala, en Belize. Enkele eilanden behoren ook tot Mexico.

Hier is niet veel (eigenlijk geen) tekst nodig. De punten staan enkel op beeldmateriaal. Ik heb wat gephotoshopt, zodat ge duidelijk kunt zien waar Mexico precies ligt op de wereldkaart

Ik weet het, er is veel plaats over, maar het is de moeite niet om het volgende nog op de pagina te zetten.
Trouwens, als jullie iets maken, moeten jullie er geen word-bestand van maken. stuur de informatie en bijlagen maar door en ik doe de rest wel met de lay-out
.

Bijlagen:
Doument Mexico_proef_klad.docx (571.6 KB)   
Doument Mexico_proef_klad.pdf (527.7 KB)   

29-09-2012 om 18:40 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Situering
>> Reageer (2)
20-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een staal van de lay-out
Opnieuw een Word 2010-bestand en een PDF. De paginanummers in de inhoudstafel zijn niet helemaal juist, maar het is maar een voorbeeld.
Geef onderaan punten op 5.

Trouwens, hebben jullie allebei Word 2010?

Bijlagen:
Doument Mexico.docx (1.2 MB)   
Doument Mexico.pdf (1.1 MB)   

20-09-2012 om 21:14 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:Lay-out
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw - categorieën
Klik op de afbeelding om de link te volgen Goed nieuws voor de orde van de blog: ge kunt nu een categorie kiezen wanneer ge een bericht typt! Ge kunt die kiezen onder de editor (zie foto). Dus als ge bv. een bericht plaatst over menselijke aantrekkingsfactoren, kiest ge de categorie "menselijke aantrekkingsfactoren".
Dat is heel handig om alles apart te bekijken en te bundelen.

20-09-2012 om 00:00 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
Categorie:De blog
>> Reageer (0)
19-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mijn titelblad
Dit is mijn titelblad. Werkt waarschijnlijk alleen met Word 2010, welke versie hebben jullie?
Als ge geen 2010 hebt, kunt ge de PDF openen.

Geef onderaan punten op 5.

Bijlagen:
Voor- en achterblad.docx (458 KB)   
Voor- en achterblad.pdf (782.4 KB)   

19-09-2012 om 00:00 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Lay-out
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taakverdeling
Goed, over het titelblad hebben we al afgesproken dat we allemaal een versie gingen maken, maar ik stel voor de rest van de taken als volgt te verdelen:

Nick: lay-out van schriftelijk (getypt) werk en powerpoint*, situering, natuurlijke aantrekkingsfactoren
Massimo: menselijke aantrekkingsfactoren
Ruben: invloed op lokale bevolking, kostprijs, type vakantie, overige: dit zijn kleine "dingetjes" die we op dit moment over het hoofd zien.

* iedereen werkt mee aan wat er op de (verplichte) powerpoint komt, maar ik doe lay-out.


Voor de mondelinge presentatie bespreekt ieder zijn ding, maar ik bespreek ook de cultuurfactoren, een deel van het werk van Massimo, tijdens de presentatie. (komt omdat ik minder opzoekwerk heb, maar meer eindwerk)

Kijk zeker op uw papieren wat ge precies moet doen.

Massimo zijn taak en een stuk van de mijne moeten klaar zijn vóór vrijdag 23 november. Dan heb ik een lang weekend om het samen te stellen en te ordenen tegen dinsdag de 27ste. (zie agenda rechts)

-- Is iedereen akkoord met deze taakverdeling?

19-09-2012 om 00:00 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
Categorie:Algemeen
>> Reageer (2)
11-09-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Start 345
Ge hebt dus allebei een account van 345, waarmee ge kunt inloggen op bloggen.be, om berichten te typen (eventueel met foto's). Ne link kunt ge best ook in het bericht zetten, maar als ge er vermeldt, zet ze dan rechtstreeks in het bericht, niet als bijlage.
Het is de bedoeling dat, telkens ge iets nieuws hebt gevonden, ge het op de blog hier zet.
Er staat (op de blog zelf) nen dropbox om foto's naar mij te sturen. Ik denk niet dat ge hem nodig zult hebben, maar hij staat erop voor het geval dat.

Klik op de pijl naar links (onder het onderste bericht) om naar oudere berichten te gaan

11-09-2012 om 00:00 geschreven door Nick  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
Categorie:De blog
>> Reageer (1)


Klik hier om terug naar de startpagina te gaan.


Categorieën
  • Algemeen (17)
  • De blog (3)
  • Invloed op de lokale bevolking (1)
  • Kostprijs (0)
  • Lay-out (9)
  • Menselijke factoren (4)
  • Natuurlijke factoren (2)
  • Powerpoint (2)
  • Situering (3)
  • Typering vakantie (0)

  • Links (ironisch dat dit rechts staat)
  • 234
  • Richtlijnen jaartaak
  • Chatroom 345 voor discussies
  • De Reisbijbel
  • Vervoer

  • Inhoud blog
  • Engels
  • Bijwoorden
  • Nog opmerkingen?
  • mijn versie.
  • Aph. (voorlopig)
  • Dit is hoe het voorlopig uitziet
  • invloed op lokale bevolking
  • Rood vs. Leeg
  • Powerpoint
  • 234
  • foto's
  • recreatie in mexico
  • iets
  • iets
  • Ik ben klaar.

    Archief
  • Alle berichten

    Hoofdpunten blog 234
  • Jaartaak
  • hier ist mijne ge kunt er nog bewerkingen aan doen.
  • frans
  • Tekst
  • muziek

    Zoeken in blog


    agenda

    Belangrijke data



    Dropbox

    Druk op onderstaande knop om je bestand op de server te zetten. Ik zet het dan waarschijnlijk als bericht. Ik kijk de server elke woensdagavond na. Ge kunt het natuurlijk ook zelf als bericht zetten.


    Dropbox naar email

    Druk op onderstaande knop om je bestand naar mijn email te verzenden. Hier staat een limiet op. Maximaal 5 bestanden van maximaal 150kb


    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Een interessant adres?

    ------------- Vanaf hier begint de rommel. --------------
    Zoeken met Google



    Blog als favoriet !

    Startpagina !



    Blog tegen de wet? Klik hier.
    Gratis blog op https://www.bloggen.be - Meer blogs