We reizen om te leren , dus een nieuw gerechtje of twee moet kunnen .
We oefenden hier in de Ardennen dan ook al eens op deze twee gerechtjes .
Tarator ( Albanees Bulgaarse koude komkommersoep )
Receptuur :
2 komkommers , 1 venkel
pot yoghurt
gehakte walnoten
1 bol look
olijfolie , peper , zout , water , scheut azijn
Stoof de venkel en snij de komkommer er onder.
Breng op smaak door alle ingrediƫnten van de laatste lijn .
Voeg look toe naar gelang je smaak .
Laat 10 minuten garen .
Mixen en voeg de yoghurt erbij en roer goed .
Laat afkoelen en een uur later de ijskast in .
Walnoten doe je bij het opdienen in het bord .
Speca te mbushura . ( gevulde paprika met spek en gehakt in tomaat )
Receptuur
voldoende rode paprika's
spek naar keuze
drie boerenworsten en 3 merguezworsten
tomaten en look
rijst
peper zout
Bak je spek .
Voeg de gesneden tomaten erbij en knijp het gehakt uit de worsten en voeg erbij .
Breng op smaak met look , peper, zout.
Laat stoven en kook de rijst .
Alles laten afkoelen en samenvoegen .
Vul de gesneden paprika's , in de oven , 220 graden , half uur tot 40 minuten , afgedekt met folie .
Smakelijk . De foto's volgen nog .
|